magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Orbán csatát vesztett

Van ilyen: aki háborúzik, az mindig csatát veszt időnként.

Eddig se értettem: minek húzni egy olyan ügyet, melyről nyilvánvaló volt, hogy nem lehet beleállni ténylegesen.

Természetesen nagy probléma az agresszív katonai tömb, a NATO létezése, s ebben az ország tagsága. Egy ideális világban nem létezhetne a NATO, melynek egyetlen célja a liberális világrend ellen lázadók gyilkolása. Dehát nem ideális világban élünk, kénytelenek vagyunk figyelembe venni a realitásokat. Gorbacsov elvtárs pedig 1989-ben aláírta Magyarország NATO-csatlakozását, nincs hatalmunk ezt felmondani.

Olyan ez, mint Kádár alatt belépni a Pártba, a KISZ-be, a szakszervezetbe. Egy ideális világban egyikbe se lépett volna be senki. Dehát nem volt ideális világ, s az aktív lakosság 20 %-a belépett a Pártba, 99 % meg a szakszervezetbe, a diákság 80-95 %-a meg KISZ-tag lett (időben csökkenő arányban).

Íme az én saját esetem. Én 1981-ben lettem KISZ-korú, akkor jellemzően a középiskola első osztályától kezdődött a KISZ-szervezés és a második év végéig elvárt volt a belépés. Ez alól a kevés egyházi gimnázium jelentett kivételt, ott nem működött KISZ-szervezet. S a 80-as években már Budapesten a helyzet egész laza lett: sok bátrabb diák azzal lázadt, hogy nem lépett be, bár ennek egészen 1985-ig komoly kockázata volt - 1985-ig ugyanis minden felsőoktatási intézménybe való felvételihez kellett KISZ-ajánlás, ami bár lassan teljes formalitássá vált, mégis problémás lehetett volna.

Szóval én sose léptem be a KISZ-be! De ezt nem hangoztatom soha hőstettként. Ugyanis úgy nem léptem be, hogy elsumákoltam.

Nem mentem el a tagjelölt-gyűlésre 1981-ben, miközben sose mondtam, hogy nem akarok tag lenni. Majd kihasználtam azt, hogy az ügyemben illetékes KISZ-alapszervezet vezetősége nem kedvelt engem: a 80-as években ugyanis a KISZ nem szólt másról mint közös bulizásról, így a KISZ-titkár még örült is, hogy én nem vagyok jelen. Szóval a KISZ-"titkárom" is sumákolt: nem jelentette sehová, hogy egy jelölt nem lett tag.

Környezetemben, az adott KISZ-alapszervezet kontingenséből, mind a nagyjából 20 KISZ-korú belépett közben, csak ketten maradtunk ki, én és egy csaj, aki vallási okokra hivatkozott, azt hiszem adventista volt, azt mondta, ő híve a szocializmusnak, de nem ért egyet a materialista világnézettel, s ezt már a későkádári hatalom simán elfogadta: lám, nem politikai okból nem lép be, szóval bocsánatos bűn. Tulajdonképpen egyedül én maradtam ki úgy hogy se nem léptem be, se nem adtam értelmes indoklást miért nem lépek be.

Természetesen azért nem léptem be, mert nem akartam a rendszer része lenne még így formálisan se. Nem voltam kommunista, nem szerettem a rendszert, sőt antikommunista voltam. Azt meg nem akartam, hogy belépjek formálisan, ahogy ez szokás volt akkoriban. De ezt kimondani súlyos következményekkel járt volna, így kussoltam. Csak megbízható haveroknak mondtam el az igazságot.

1982-ben megkeresett egy KISZ-illetékes, hogy ha nem megyek el az újabb tagjelölti gyűlésre, annak az a végzetes következménye lehet, hogy sose leszek tag. Erre elmagyaráztam, hogy nekem pontosan ez a célom. Ezt akkor elmondhattam őszintén, mert csak négyszemközt voltunk, így ha továbbadta volna az infót az illető, neki lett volna baja belőle. Ez már a rendszer sajátossága volt: hazudni kellett és alakoskodni, s aki ezt megsértette, az lett a hibás. Ha ugyanezt több ember előtt mondtam volna el, akkor már én lettem volna a hibás

1984-ben majdnem csődöt mondott taktikám. Valami túlbuzgó illetékes észrevette hogy van itt egy fiatal, aki se nem tag, se nem tagadta meg a belépést. Apámat hívatta a pártszervezetének a titkára, hogy fennforgás van, mert a fia KISZ-tagsága "rendezetlen". Csakhát az illető apám haverja volt, szóval érzékeltette, ő nem fog lépni, csak szól, nehogy "baj" legyen.

Ez a "baj" a későkádári hatalom egyik kulcsszava volt. Lényege: a hivatlos ideológia persze hogy baromság, de nehogy ezt kimond nyíltan, mert akkor mennydörgás lesz!

Apám másnap szólt, elmondta mi volt, majd azt, talán be kell mégis lépnem, legalább egy gyűlésre majd elmegyek, a többire nem, másfél óra az egész, ki lehet bírni, ez így "szokás", felesleges elvi kérdést fabrikálni egy ilyen baromságból. Aztán 1 évet kell csak kibekkelni, egyetemista leszek, s akkor már nem fog senki zaklatni emiatt. Megállapodtunk, majd szól, ha lépni kell.

Aztán az egész 1984-1985-ös tanév lassan letelt, meglett az érettségi, s sikerült közben folyamatosan húzni az időt, míg már „késő” lett. A KISZ a középiskola után már nem figyelt a fiatalokra, plusz én 1986 végén kiköltöztem Bulgáriába, amivel végképp kikerültem a látókörből a magyar KISZ számára (a bolgár KISZ - Komszomol - számára meg "külföldi diák" voltam, így ők se foglalkoztak velem).

Szóval amit Orbán csinál az olyan, minta én kiálltam volna 1981-ben melldöngetve "nem, nem lépek be a KISZ-be!". Hát azonnal rám szálltak volna, s végül szégyenszemre be kellett volna lépnem harsány trombitaszóval.

Na, ez van most Orbánnal, felesleges bajt okozott, miközben tudta, úgyis meg kell szavaznia a svéd NATO-tagságot. Az okos lépés az lett volna: megszavazni decemberben. Persze ki lehet magyarázni mindent, de a legjobb, ha eleve nem is kell magyarázni.

371 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4818310909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 08:03:43

Valószínűleg tökéletesen igazad van, de még nincs ratifikálva semmi, tehát nincs vége a történetnek. Nyilván a legvalószínűbb magyarázat erre az egészre a szokásos külpolitikai elbaszás.
Arra leszek kíváncsi, mit fog intézni ez a zseniális Szíjjártó Uzshorodon a hasonképességű ukrán kolegájával.

ZorróAszter 2024.01.29. 08:52:14

A poltikában sose lehet tudni, hogy mi a valódi cél sőt néha azt se hogy mi az eredmény.

Sokszor a valódi célt és eredményt kudarcnak álcázzák és fordítva.

"Gorbacsov elvtárs pedig 1989-ben aláírta Magyarország NATO-csatlakozását, nincs hatalmunk ezt felmondani."

Az ellenkezőjét ígérte meg neki Amerika és a Nyugat: hogy a szomszédait nem vonják be a NATO-ba. Később azt mondták, hogy ez csak szóbeli ígéret volt.

De persze vannak valódi kudarcok és valódi eredmények is.

2024.01.29. 08:53:08

vagy valaki azt mondja orbánnak, hogy a svéd nato csatlakozást addig blokkolja, amíg csak lehet.

Wildhunt 2024.01.29. 09:17:26

@Deak Tamas: semmit. Az ukránok úgysem tartanak be egyetlen szerződést sem.

Wildhunt 2024.01.29. 09:20:47

@Deak Tamas: bááár... Az ukránok kb egy hónapja elkezdtek külön igazolványokat kiadni a határ 5km-es körzetében élőknek. Lehet hogy a svéd csatlakozásért az USA létrehozatja velük a tiszamenti járást, amit 15-ben ígértek meg.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 09:38:33

@Wildhunt: de az azért van, amiért itt a határsáv volt, hogy ne tudjanak átszökni.
A magyar politikának egyértelműen arra kellene irányulnia, hogy az ukránok olyan lépést tegyenek, amely ellenérdekeltté teszi a nagyhatalmakat abban, hogy Ukrajna benn legyen a Duna-medencében (ahonnan mint tudjuk percek alatt Balaton, de ha kell Bécs is) és abban is, hogy Kárpátalját szláv ország birtokolja.
De most sincs ilyen, pedig még egyszerű is lenne.

Tapi2021 2024.01.29. 09:46:21

Az a baj, hogy az USA-nyugat-NATO kombó megkezdte a harmadik világháborúra való felkészülést és az agyak átállítását, "felkészítését, hogy az emberek elfogadják, hogy ez van, MUSZÁJ háborúzni!

Csak két szalagcím az Index mai fő híreiből:

"Vázolták a forgatókönyveket: így indíthat támadást Oroszország Európa ellen"

index.hu/kulfold/2024/01/28/oroszorszag-nato-haboru-lehetseges-forgatokonyvek-ukrajnai-konfliktus/

"NATO-főtitkár: Ukrajnát meg kell hívni teljes jogú tagnak a szövetségbe "

Utóbbival egyértelműen tovább hergelik az oroszokat. És minden nap van pár ilyen cikk-cím. Ezerrel azon dolgoznak, hogy eszkalálódjon tovább a háború!!! És nem azon, hogyan lehetne lezárni, megbékélni, MIELŐBB. :-(

Tapi2021 2024.01.29. 09:49:43

"Dehát nem ideális világban élünk, kénytelenek vagyunk figyelembe venni a realitásokat. Gorbacsov elvtárs pedig 1989-ben aláírta Magyarország NATO-csatlakozását, nincs hatalmunk ezt felmondani."

Az a gond, hogy pont az fog velünk történni, mint az előző szövetségben Németországgal és Olaszországgal: AKARATUNIK ELLENÉRE belevisznek minket egy új világháborúba!!!
Most a NATO.

Hiába ágál Orbán a békéért, ha a NAGYOK háborút AKARNAK!!!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 09:56:42

@Tapi2021: hergelik, egyértelműen, és az sem kell, hogy az emberek elfogadják ezt. Volt egy Boldili-hasonlóan amerikabuzi kolleganőnk, amikor megkérdezték tőle, mi a garancia arra, hogy a nemhivatásos hadsereg is meg tudja védeni az Egybesült Állatokat, annyit mondott: 300 millió ember között ennyi erőszakfétises hülye mindig lesz.

Boldeone2 2024.01.29. 09:59:12

@Tapi2021: Hiába ágál Orbán a békéért, ha a NAGYOK háborút AKARNAK!!!"

- Hogy lehet ilyen baromságot írni? Egyedül a ruszofasiszta diktatúra akar háborút, demokratikus országok csak VÉDEKEZNEK!

Boldeone2 2024.01.29. 10:07:14

@Deak Tamas: Az USA- ban lehet hogy van egy kis "erőszakfétis", de az Oroszországban is van, sőt! A tatár iga alatt felvették az agresszivitást, a kegyetlenkedést, az erőszakos viselkedést, ami párosul a szláv korlátoltsággal és szentimentalizmussal, infantilizmussal

A legrosszabb az uralkodóosztály bizáncias kamarillapolitikája, ebből adódik a folyamatos áskálódás, árulás, gyanakvás, gyűlölködés

Tehát az USA azért jobb szellemű ország

Tapi2021 2024.01.29. 10:08:46

"Na, ez van most Orbánnal, felesleges bajt okozott, miközben tudta, úgyis meg kell szavaznia a svéd NATO-tagságot. Az okos lépés az lett volna: megszavazni decemberben. Persze ki lehet magyarázni mindent, de a legjobb, ha eleve nem is kell magyarázni."

Igen, ebben van igazság. (Hahó Gery! Kritikával illetjük OV-t!!!)
Nyilván egy nyomásgyakorló eszköznek szánta, mert valóban ellenséges és tűrhetetlen, amit sok ország ma megenged magának velünk szemben.

A taktika azonban nem működött. Egyrészt azért, mert a nyugatiak (köztük a svédek) elég arrogánsak és magabiztosak ahhoz, hogy soha ne ismerjék el, hogy ők voltak a gecik, ők nem viselkedtek szövetségeshez, baráthoz méltóan velünk szemben.

Másrészt meg, amíg Erdogán konkrét előnyöket "zsarolt ki" a nyugatból, OV csak SZIMBOLIKUS, baráti gesztusokat akart. Amiket nem kapott meg. (Lásd előző pont!)

Vagyis hibásan mérte fel a helyzetet, amikor azt remélte, hogy a nyugatiak normális emberként, szövetségesként fognak/akarnak viselkedni. Olyannal szemben, aki akadályozza az ámokfutásaikat (elárasztani Európát honfoglalókkal, ezzel mellékesen iszlamizálni azt, és akadályozza az USA hatalmának NÖVELÉSÉT is, ahogy a harmadik világháború szervezését is, hiszen a világ legjobb ÜZLETE), aki nem áll be bólogatónak, ahogy azt ELVÁRJÁK.

Ma Európában NEM LEHET a józan észre apellálni!!! Még egy baráti gesztus erejéig sem!!!
Ez egy újabb keserű tapasztalat.

Boldeone2 2024.01.29. 10:14:06

Természetesen nagy probléma az agresszív katonai tömb, a NATO létezése, s ebben az ország tagsága. Egy ideális világban nem létezhetne a NATO"

- Pont fordítva igaz: a NATO egy védelmi szövetség, amely a demokratikus, fejlett országokat védi, a primitív, elnyomó keleti hatalom ellen ( Oroszország)

Ráadásul ÖNKÉNT lépnek be a tagországok, ahogy Magyarországon is ezt történt, népszavazással

A történelem sajnos azt mutatja meg, hogy Oroszország visszaesett: ugyanolyan agresszív, diktatórikus hadiállam, amit egy őrült vezet, mint korábban, vagyis a NATO - tagság szükségszerű

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 10:17:07

@Boldeone2: erről megkérdezném a rezervátumokban tartott indiánusokat, amelyhez még csak hasonló sem volt Oroszországban, csak a Szovjetunióban. Meg ugyancsak megnézném azokat az orosz westernfilmeket, ahol úgy rendezik le a dolgokat mint az amerikaiakban.
Közben keresgesd Poultney Bigelow alábbi szavainak orosz megfelelőjét : "We want the markets of the world, and we want the earth because we believe that we have more intelligence and enterprise than any one else. We have exterminated the Indian, and by so doing have become a monument to ‘the survival of the fittest,’ which idea since the Spanish-American war we have forced on the nations of Europe."

Boldeone2 2024.01.29. 10:17:24

@Tapi2021: Egyrészt azért, mert a nyugatiak (köztük a svédek) elég arrogánsak és magabiztosak ahhoz, hogy soha ne ismerjék el, hogy ők voltak a gecik, ők nem viselkedtek szövetségeshez, baráthoz méltóan velünk szemben."

- Miért voltak " getzik" ??? Csak azért, mert kimondták az igazságot, amit Európa többsége gondol az Orbán- rezsimről??? Egyedül vagytok ember, a kis bentonszerű véleménybuborékban!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 10:19:05

@Tapi2021: hát nem is lehet itt józan észre számítani, amikor a NATO-t az a Jens Stoltenberg vezeti, akinek miniszterelnöki tevékenysége három szóban összefoglalható: Anders Behring Breivik.

Tapi2021 2024.01.29. 10:21:33

@Boldeone2: Lószart! Az oroszoknak egyre nagyobb púp a hátukon. Eleve nem terveztek igazi háborút, csak nyomást akartak gyakorolni, ijesztgetni.
A nyugati nem várt reakció miatt - hogy az USA érdekében beleálltak egy egyelőre proxy háborúba, a saját érdekeinkkel szemben is -, lett ebből egy két éve tartó ukrán vágóhíd.

És csak FOKOZZÁK ezt napról napra!
És lásd az idézett cikkeket csak máról! Ez nem más, mint a további eszkaláció ELŐKÉSZÍTÉSE! Az agyak manipulálása az "orosz veszéllyel", hogy elfogadják azt, hogy hamarosan százezreknek és millióknak kell meghalniuk. MEGHALNUNK!

Gelmerrrrr 2024.01.29. 10:22:11

Van ilyen: aki háborúzik, az mindig csatát veszt
----------------
1. Stak a libernyák burzsujnak van háborúja, ez egy új-ónemmagyar makogás, nekem az ősmagyar öreszu van.

2,Írva nem csata, hanem stata.

3. Nem veszt, attól, hogy ez van, egzisztenciális veb, és azt rekkja máshogy, hogy venni, gwinnen.

4. Ki nem szarja le a műszart, a szalmabábot, ennek dolga nem van az élettel.

Boldeone2 2024.01.29. 10:24:17

@Deak Tamas: A amerikai alapító atyáknak anno az volt az egyik szándéka, hogy " felszabadítsák " az egész világot, végső soron
Ez az "amerikai géniusz" egyik küldetése. Tehát liberális, klasszikus kaputalista világot létrehozni

A Monroe- elv alapján Amerika beavatkozhat a világ bármely pontján, saját biztonságára hivatkozva. Ezt persze lehet kritizálni, de jobbat nem tudok, mint a "Pax Americana "

Gelmerrrrr 2024.01.29. 10:25:22

a NATO létezése, s ebben az ország tagsága.
-----------
1. Hol a lét? Hol a lé? Ilyen bullshit hang nem van.

2. Orzságtagadó vagyem, nekem rejku van, ergo Öboa és az egyéb libcsik, ahogy tinektek, a seggjét a Nato védja, erről már írtem, úgyhogy ez egy szalmabáb bullshit.

NATO nélkül Öboa se volna, fingrizmus, ahogy az ideírogatók.

Ne egal nem van, hogyan mondanem, vagy rejalitás, így egyet rakem veletek.

Boldeone2 2024.01.29. 10:28:40

@Tapi2021: nyugati nem várt reakció miatt - hogy az USA érdekében beleálltak egy egyelőre proxy háborúba, a saját érdekeinkkel szemben is -, lett ebből egy két éve tartó ukrán vágóhíd."

- Nem. Ukrán vágóhíd, meg orosz is, kizárólag azért van, mert Putyin háborúzik!

Hiába magyarázkodtok, mind a nemzetközi jog, mind az erkölcsi igazság ebben a helyzetben Ukrajna oldalán! A fegyverek küldése nemcsak hogy jogszerű, de erkölcsileg indokolt is!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.29. 10:29:18

@Boldeone2: a Monroe-elv pontosan arról szól, hogy Amerika az amerikaiaké, más nem szólhat bele. Semmilyen jogot nem ad az Egybesült Állatoknak semmire.
Az alapító atyáknak az elképzelése eleve nemtelen a Monroe-elv függvényében. Meg amúgy sem vonatkozott mindenkire, Dred Scott esetében nyíltan ki is mondták :

The question then arises, whether the provisions of the Constitution, in relation to the personal rights and privileges to which the citizen of a State should be entitled, embraced the negro African race, at that time in this country, or who might afterwards be imported, who had then or should afterwards be made free in any State; and to put it in the power of a single State to make him a citizen of the United States, and endue him with the full rights of citizenship in every other State without their consent? Does the Constitution of the United States act upon him whenever he shall be made free under the laws of a State, and raised there to the rank of a citizen, and immediately clothe him with all the privileges of a citizen in every other State, and in its own courts?

In the opinion of the court, the legislation and histories of the times, and the language used in the Declaration of Independence, show, that neither the class of persons who had been imported as slaves, nor their descendants, whether they had become free or not, were then acknowledged as a part of the people, nor intended to be included in the general words used in that memorable instrument.

Tapi2021 2024.01.29. 10:33:07

@Boldeone2: "A Monroe- elv alapján Amerika beavatkozhat a világ bármely pontján, saját biztonságára hivatkozva. "

És, ha más nagyhatalmak meg UGYANEZT goindolják, akkor azok agresszorok és diktatúrák, meg háborús bűnösök...!

És nem értitek, hogy ezzel a gondolkodással, "elvvel", mi a gond.

Ez az erős, az ERŐSZAKOS elve, aki megengedi MAGÁNAK, hogy bárkit, bárhol megöljön, ha az ő ÉRDEKEIT veszélyezteti. A Monroe-elv egy imperialista, ha tetszik fasiszta elv, amely MÁSOK ELNYOMÁSÁRÓL szól. És a saját hatalom növeléséről, sőt, kizárólagosságának megteremtéséről.

Hogyan lehet, hogy ezt az egyik impériumnál elfogadod, sőt, üdvözlöd, a másiktól meg elvitatod? Milyen objektív alapon? Ez megint egy kettős mérce.

Szerintem meg egyiknek SEM lehetne ilyen elve! Senki ne akarjon uralkodni másokon! Az oroszok sem, de az USA SEM!
Mert ebből lesznek a háborúk!

Tapi2021 2024.01.29. 10:38:30

@Boldeone2: "Hiába magyarázkodtok, mind a nemzetközi jog, mind az erkölcsi igazság ebben a helyzetben Ukrajna oldalán! A fegyverek küldése nemcsak hogy jogszerű, de erkölcsileg indokolt is!"

Mivel Ukrajna csak a fegyverekkel NEM GYŐZHET, és ezt TUDJÁTOK, ezért a fegyverszállításokkal csak a veszteséget NÖVELITEK, az ÁLDOZATOK számát szaporítjátok!

Ezért erkölcsileg a ti lelketeken szárad az oroszok mellett, az összes ukrán (orosz) katona, nő, férfi, aggastyán, gyerek halála, akik a háború szándékos ELHÁZÁSA és eszkalálása miatt halnak meg!

Ez az igazság. A szállításokkal ukránok tömegeit ítélitek halálra! :-(

Gelmerrrrr 2024.01.29. 10:44:59

világban élünk, kénytelenek vagyunk figyelembe venni a realitásokat.
-----------
1. Vilűgja stak a kretény-libcsinek van, magyarnak erda, árda, rakumány....
2. Nem figyel, hanem őrjni, de ide rakni, rakni rejtát.
3. Kénytelen? Ezt nem rakem, vésza vagy loszaval se.

4. Egy hangot nem rakem, a rejalitás te is vagy, ahogy: Wagner, Szkíták,Baumann Peti meredejtárja, a robbantó, Györkös, a Sámán, a cigánymeredejtők...

A NATO nélkül ezek a fidesznyiket is kinyÍrják, erre kell a stratégiai nyugalom, így a fideszlibcsi is NATO-ra vágyik, ha nem hülye volna. Az egész így szalmabábozás, bullshit az egész, nem rajlitás, de azt mondem, regyem raktád van, vanjon úgy ahogy te mondod.

Gelmerrrrr 2024.01.29. 10:47:03

@Boldeone2: hogy jogszerű, de erkölcsileg indokolt is!
----------
A jog az az iga, az erkölcs most heregörcs? Nem rakem ezt az új-ónemmagyar halandzsát.

Boldeone2 2024.01.29. 10:52:23

@Tapi2021: Szerintem meg egyiknek SEM lehetne ilyen elve! Senki ne akarjon uralkodni másokon! Az oroszok sem, de az USA SEM!
Mert ebből lesznek a háborúk!"

- Ez - elviekben- igaz, de az amerikaiak hisznek a saját " küldetésükben, vagyis: az első demokráciaként, később a legerősebb katonai és gazdasági hatalomként ők tudják a világot jobbá, tehát: liberálisabbá, kapitalistábbá, szabadabbá tenni

Ez egy küldetés! Az oroszok is ebben hisznek, hogy kűldetésük van..

Boldeone2 2024.01.29. 10:59:16

@Tapi2021: Mivel Ukrajna csak a fegyverekkel NEM GYŐZHET, és ezt TUDJÁTOK, ezért a fegyverszállításokkal csak a veszteséget NÖVELITEK, az ÁLDOZATOK számát szaporítjátok!"

- Ez marhaság! Putyinista propaganda! Kizárólag attól függ Ukrajna győzelme szinte, hogy Trump győz- e vagy sem. Ha demokrata elnök marad, akkor kivéreztetik az orosz agresszort!

a háború szándékos ELHÁZÁSA és eszkalálása miatt halnak meg!
Ez az igazság. A szállításokkal ukránok tömegeit ítélitek halálra! :-("

- Ez marhaság! Fordítva ülsz a lovon! Azért halnak meg emberek, mert Putyin háborúzik . Pont. Az USA miért szállított fegyfereket a SZU- nak? Miért nem adták meg gyorsan magukat, a 2 vh- ban, úgy "kevesebb ember halt volna meg" ekkora marhaságot!

Boldeone2 2024.01.29. 11:05:21

@Deak Tamas: Két külpolitikai irányzat van, az egyik az "izolacionizmus", amit Trump vall, a másik pedig az, hogy " amerikai béke" kell a világnak

Az első világháborúban amerikai béke jött, a 2 vh után már "vegyes béke"

Egy beavatkozás lett nagyon elszúrva, magyar szempontból, az az első vh... mert akkor talán nincs Trianon...

Lehet akkor a SZU sem lesz világhatalom...

Gery87 2024.01.29. 11:31:08

Az uniós pénzek zsarolására egy ideig jó volt.
De mivel létező és nem kreált magyar-svéd ellentétek nincsenek, szemben a svéd-török helyzettel, ezért húzni ezt az egsézet arra volt jó hogy totál leégessük magunkat még egy nagy nyugati szervezetben is.
Orbán hülyét csinált belőlünk és cserébe nem kaptunk semmit, a törökök legalább gépeket kapnak.

Nagy lett az arca a főninek, pofára is esett.

Törökország volt az elefánt, mi meg a kisegér.
"Te, elefánt, hallod hogy dübörgünk?"
Aztán az elefánt megállt...

Gery87 2024.01.29. 11:33:35

@ZorróAszter:

Mennyire lehet komolyan venni egy ilyen ígéretet?
Főleg egy olyan ország felé amit legyőztek, ami majd megszűnik, egy olyan vezetőnek aki megbukik?
Ha Gorbi elhitte ezeket, akkor ostoba volt.

Madarász Henrik 2024.01.29. 11:35:02

Egyértelmű hogy Orbán Erdogán kérésére csinálta a svéd csatlakozás blokkolását, az más kérdés hogy Erdogán hülyének nézte Orbánt és már a magyarok előtt megszavazta a csatlakozást.

Gery87 2024.01.29. 11:36:50

@Tapi2021:

Szokásos kattintásvadász firkász bullshitek...
Nem lesz itt semmiféle háború.
4 atomhatalom nem fog háborúzni egymással.

Gery87 2024.01.29. 11:44:38

@Tapi2021:

"Utóbbival egyértelműen tovább hergelik az oroszokat. És minden nap van pár ilyen cikk-cím. Ezerrel azon dolgoznak, hogy eszkalálódjon tovább a háború!!!

jaj, szegény oroszok, szegény Putyin, mindig csak hergelik és hergelik és hát nem tehetnek mást mint háborúznak:(

:D

"És nem azon, hogyan lehetne lezárni, megbékélni, MIELŐBB. :-("

Bocs, de '68 már nagyon régen hippikém, te még hiszel a mesékben?:D
Ne naívkodjál légyszíves....nőjjél fel:)

Hogy lesz "béke"? Nyerni kell! valakinek.
Vagy kifáradni a másiknak.

Azért nem köt békét senki mert nem akarnak! Nem érdekük.

Én értem hogy te egy "Breszt-Litovszkot" szeretnél:

Odamentek, elfoglaltak jó nagy területet és "ja amúgy nekünk ennyi elég és mennénk haza, legyen béke jó? köszi."..

De ez nem így megy!

Gery87 2024.01.29. 11:45:56

@Tapi2021:

Hagyd abba mert mindjárt elsírom magam...

Gery87 2024.01.29. 11:49:30

@Tapi2021:

"Igen, ebben van igazság. (Hahó Gery! Kritikával illetjük OV-t!!!)"

Látom!
Becsúsztattad OV fenekébe, az orrod mellé:)

Gery87 2024.01.29. 11:52:21

@Madarász Henrik:

Na, ennyire működik a "keleti nyitása" a "türk tanács", valójában Orbánt mind Putyin mind a többi keleti despota leszarja és megveti.
Az árulókat, spicliket, téglákat sehol sem szeretik, max használják.
Orbán ezt elfelejtette.

Madarász Henrik 2024.01.29. 12:05:49

@Gery87: Miért ne vetnék meg Orbánt, a köpönyegforgatót ? Miközben megszavazta az összes oroszellenes EU intézkedést, közben Moszkvába jár olcsó gázért. Miközben haverkodik a muzulmán országokkal, támogatja mindenben Izraelt, így a gázai háborúját is.

_Neville 2024.01.29. 13:11:51

@Boldeone2:
"- Ez - elviekben- igaz, de az amerikaiak hisznek a saját " küldetésükben, vagyis: az első demokráciaként, később a legerősebb katonai és gazdasági hatalomként ők tudják a világot jobbá, tehát: liberálisabbá, kapitalistábbá, szabadabbá tenni

Ez egy küldetés! Az oroszok is ebben hisznek, hogy kűldetésük van.."

És hova álljanak a belgák, akik csak élni szeretnének, és nem kérnek egyik küldetéstudatos idiótából sem?

2024.01.29. 13:13:41

@Madarász Henrik:
és egyébként putyin bármikor beáldozza orbánt ha ez kell ahhoz, hogy békét kössön. ha ezt kérik tőle az eu vezetői. ahogyan erdorgan se érteesítette előzetesen, hogy a törökök megszavazzák a svéd csatlakozást. ami egyébként azt mutatja, hogy nincs magyar hírszerzés

_Neville 2024.01.29. 13:18:51

@Gery87:
"De mivel létező és nem kreált magyar-svéd ellentétek nincsenek, szemben a svéd-török helyzettel" Hát a politika felszínén van ugye ezzel a jogállamisági izmozással.
Másrészről katonailag egyébként igen fontos partner a két ország, ugye Orbánra anno azért orroltak meg az USA-ban, mert a korábbi generációs F16 helyett svéd repülőket vett - csak ez már több mint 20 éve volt, ki emlékszik rá... -, még akár egy olyan narratívát is építhetett volna erre, hogy na ugye, ő már akkor látta ezt, nem kéne baszogatni :D

Madarász Henrik 2024.01.29. 13:23:46

@cvsvrs: Igen, Erdogán és Putyin is hajlamos a szövetségesei kárára engedményeket tenni, de ezzel mondjuk nincsenek egyedül, csak más országok vezetői ügyesebben leplezik, persze vannak még náluk rosszabbak is, mint az eu országok vezetői, akik saját országaiknak okoznak károkat az USA érdekében.

2024.01.29. 13:35:47

@_Neville:
a svéd nato csatlakozás blokkolása például a gripenek miatt is nehezen érthető. ez elsődlegesen orosz érdek. másodsorban török. mert a svédek a közel keleti rendezés esetén a kurdok pártjára állhatnak. ezt mondja erdogan. és harmadsorban izraeli érdek. mert a svéd társadalom pacififista és hosszabb távon elképzelhető, hogy a palesztin rendezés érdekében eu békefenntartók mehetnek a közel keletre.

a magyar politikai osztály ezekben a kérdésekben (kijev, kurdok, palesztinok ügye) hagyományosan semleges. ezekben orbán beállt putyin, erdogan és netanjahu mögé. hogy önszántából, vagy sem az majd a moszkvai irattárakból tudhatják meg a történészek. ami nem holnap lesz, valamikor.

Tapi2021 2024.01.29. 14:03:43

@Boldeone2: "Az USA miért szállított fegyfereket a SZU- nak? Miért nem adták meg gyorsan magukat, a 2 vh- ban, úgy "kevesebb ember halt volna meg" ekkora marhaságot!"

Amiért most az ukiknak. ÉRDEKBŐL.

Most azért kap Ukrajna fegyvert, pénzt..., hogy gyengítse Oroszországot, úgy, hogy nem hal bele (még) egy amerikai katona sem. Ez az USA ÉRDEKE!

A SZU is azért kapott, mert úgy nagyságrendekkel kevesebb nyugatinak kellett meghalnia azért, hogy Németország ne erősödjön, ne legyen Európa vezető hatalma, és elbukjon.
Ez volt az angol-amerikai ÉRDEK!

0dzsud0 2024.01.29. 14:04:25

@Gelmerrrrr: "világban élünk"

IGENN!!!

2024.01.29. 14:05:04

@Madarász Henrik:
az európai jólét alapja az, hogy az oroszok adják az olcsó nyersanyagot, a kínaiak olcsó készterméket, az amerikaiak olcsón biztosítják a katonai védelmet nemcsak európában, hanem a világtengereken. és ehhez kapcsolódik egy kiterjedt gyarmatáru kereskedés. aminek a nyereségéből az európai politikai osztály még jótékonyodik.

ez így nem tartható. az azonban nincs kitalálva, hogy ezen miként változtassanak.

Serény Vélemény 2024.01.29. 14:05:30

@Gery87: "De ez nem így megy!"

Miért is? Ha hatezer évig így ment, akkor miért pont most ne így menne?

Tapi2021 2024.01.29. 14:07:11

@Boldeone2: "Ez - elviekben- igaz, de az amerikaiak hisznek a saját " küldetésükben, vagyis: az első demokráciaként, később a legerősebb katonai és gazdasági hatalomként ők tudják a világot jobbá, tehát: liberálisabbá, kapitalistábbá, szabadabbá tenni

Ez egy küldetés! Az oroszok is ebben hisznek, hogy kűldetésük van.."

Hát ez az!

Miközben egyiknek sincs, senki nem kérte erre fel őket. Önjelölt hatalmasságok, önjelölt "világ-csendőrök".
Viszont százezreket, milliókat küldenek halálba, hogy megvalósítsák a küldetésüket.

Egyik kutya, másik eb!

Tapi2021 2024.01.29. 14:10:47

@Boldeone2: "Két külpolitikai irányzat van, az egyik az "izolacionizmus", amit Trump vall, a másik pedig az, hogy " amerikai béke" kell a világnak"

Nem. Trump a kölcsönös előnyökre alapozott világban hisz, ahol jól lehet üzletelni. És mindenki jól jár. Nem csak Amerika. Ez biztosíthatná a hosszútávú békét a világnak, nem az állandó konfliktusgerjesztés, keresés.

Trump nem izolacionista, csak tudja a HELYES sorrendet: ELŐBB legyen jó az amerikaiaknak, utána lehet foglalkozni másokkal.

Tapi2021 2024.01.29. 14:17:08

@Madarász Henrik: Igen, ebben van igazság, hiszen visszakereshető, hogy egyeztettünk a törökökkel korábban.

Nehezen tanuljuk meg, hogy országok között nincs barátság, meg "becsület". Csak érdek. A törökök is simán pácban hagytak, mivel ez lett az érdekük.
Szerintem nem is jelezték OV-éknak, hogy most már aláírjuk, kb. egy nap alatt.

Pedig ott volt többek között az azeri példa is tanulságnak.
Adjátok csak át nekünk a baltást, majd nálunk tölti le a büntit. Minek bajlódnátok vele tízen évekig...

Serény Vélemény 2024.01.29. 14:18:03

@cvsvrs: A svédek szárazföldön _nem_ határosak Oroszországgal. Mégis hogyan tudná megtámadni Oroszország Svédországot, amikor még egy sokkal kisebb falat, töketlen és tőkétlen Ukrajnát sem tud lenyomni immár 2 éve?

0dzsud0 2024.01.29. 14:18:27

@Boldeone2: "Hiába magyarázkodtok, mind a nemzetközi jog, mind az erkölcsi igazság ebben a helyzetben Ukrajna oldalán!"

Miért van az vajon, hogy minden ilyen orránál fogva vezetett szerencsétlen ballib hozzáteszi a baromságaihoz, hogy dehát a "zErGöLdZs"? Srácok, értem, hogy ez a nagyon buta emberek utolsó mentsvára. Akiknek egy darab önálló gondolatuk nincs, vagy megnézik, hogy mit mond Orbán és ők annak automatikusan az ellenkezőjét (következezesen meg is várják, addig véleménytilalom van), vagy konkrétan le is írják nektek az aktuális Soros-brossúrában, hogy biztosan ne tévesszétek el. Messziről megismerünk titeket, ti szoktátok franciazászlósítani a profilképeteket, ti voltatok a "Maradj szépen otthon!" és a "Beoltattam magam!" kéretlen üzenetekkel spammelő droidok is, most épp Ukrajna mellett kell kiállni, az az aktuális támogatandó "ügy". Még szerencse, hogy kitört a háború, mert előtte az LMBTQ-téma is kezdett már lecsengeni és akkor már végképp semmi értelme nem lett volna a létezéseteknek. De azért mégis: rohadtul kínos még nézni is. Hollywood világában éltek, ahol kedvenc Marvel-hőseitek igazságot tesznek, ti meg könnyes szemmel felsóhajtotok, hogy hát mégis minden rendben van (a kis buborékotokban). Szánalmas. Azt viszont nyugodtan felejtsétek el, hogy ezt az értelmi fogyatékos felfogást a normális embereken is szeretnétek számonkérni.

Tapi kolléga egyébiránt pedig már leírta, hogy miért kuss a nevetek akkor is, ha erkölcsről van szó. Konkrétan emberek haláláért szurkoltok primitív módon, mint egy focimeccsen. Vagy azért, mert ennyire buták vagytok, vagy teljesen tudatosan.

Tapi2021 2024.01.29. 14:20:06

@Gery87: "Szokásos kattintásvadász firkász bullshitek...
Nem lesz itt semmiféle háború.
4 atomhatalom nem fog háborúzni egymással."

Én nem vagyok ilyen nyugodt.
Egyszer minden fegyver elsül a színpadon, ha már van.

Tapi2021 2024.01.29. 14:22:36

@Gery87: "Hogy lesz "béke"? Nyerni kell! valakinek.
Vagy kifáradni a másiknak."

Régebben, amikor még nem totális háborúk voltak és nem csak a másik kapitulációja volt elfogadható, volt olyan, hogy TÁRGYALÁS.

ZorróAszter 2024.01.29. 14:23:19

@Boldeone2:

"Pax Americana"

„Fosztogatni, öldökölni, rabolni, ezt nevezik ők hamis szóval »Birodalomnak«, és ha pusztaságot teremtettek, azt »Békének« hívják.”

0dzsud0 2024.01.29. 14:23:37

@Boldeone2: "Hogy lehet ilyen baromságot írni? Egyedül a ruszofasiszta diktatúra akar háborút, demokratikus országok csak VÉDEKEZNEK!"

Hogy lehet ennyire vakon lenni? Csak a napnál világosabb, hogy az USA akart mindenáron proxyháborút kikényszeríteni. Húzzál már vissza leckét írni!

ZorróAszter 2024.01.29. 14:25:32

@Gery87:

"Ha Gorbi elhitte ezeket, akkor ostoba volt."

Aki a Nyugat, a nyugati propaganda egy szavát is elhiszi, az ostoba.

Tapi2021 2024.01.29. 14:28:36

@_Neville: OV annyit akart a svédektől, hogy bocsi az alázásért, talán még sincs nálatok diktatúra. Elnézést, hogy ezt terjesztettük.

Vagy valami hasonló GESZTUST. Ahogy barátok, szövetségesek között egyébként ILLIK IS.
Nem mi kezdtük a szövetségeseket diktátorozni, és a demokratikusan megválasztott kormányaik megbuktatásán nyíltan dolgozni!

Ez ellen mit lehet lépni? Hagyjunk mindent szó nélkül?

Gelmerrrrr 2024.01.29. 14:31:08

@Tapi2021: ezdtük a szövetségeseket diktátorozni, és a demokratikusan megválasztott kormányaik megbuktatásán nyíltan dolgozni!
-----------------------
?????????????????

Democsokrácia=diktatúra.

2. Nem kezd, hanem entered.

3. dolgozni? Bullshit hang, mondjuk derejedni.

4. A Krümmung és a democsokráűcia diktatúra, nekem nem van Krümmungem, kormányem, nekem regerda van, ahogy arezsim dicső hang.

ZorróAszter 2024.01.29. 14:31:50

@Boldeone2:

Ha nem Ukrajna szétlövetése, szétbomázása lett volna a cél, akkor az ukránok a NATO csatlakozás után kezdik el sanyargatni a nemzetiségeket, amikor Oroszország már tehetetlen.

Nem Ukrajna az első és egyetlen ország, amit a hatalomba segített kollaboránsaival szétlövet. És nem is az utolsó.

ZorróAszter 2024.01.29. 14:32:57

Ez még a Pax Americához tartozott volna.

0dzsud0 2024.01.29. 14:33:02

@Gery87: "Látom!
Becsúsztattad OV fenekébe, az orrod mellé:)"

Ez egyébként jó teszt volt. Lám, a blogger kritikát fogalmazott meg a Fidesszel szemben, az egyik kormánypárti kommentelő pedig egyetértett. Az ellenzéki reakció pedig a pisi-kaka-szexuális perverziók felszínre törése, egy az egyben a legagyalágyultabb DK-s nyugger szint. :)

Ha újra nyígnál, hogy miért nem segítenek a fideszesek szidni a Fideszt, ez azért majd jusson eszedbe, ezért köpnek le. :D A helyzet sajnos tényleg az, hogy amikor dörgölőznétek, amikor "gesztusokért" kuncsorogtok, az a legnagyobb álszentség, akkor érdemlitek meg a legjobban, hogy el legyetek tiporva, hogy fel legyen mosva veletek a padló. :)

Tapi2021 2024.01.29. 14:36:48

@Serény Vélemény: Az USA-nak úgy kell az orosz mumus ellenségnek, mint egy falat kenyér!!!

Tök mindegy valójában mire lenne képes, és tényleg meg akart/akar-e támadni bárkit.
A lényeg, hogy ezt lehet rá mondani. Főleg, ha már beugrott egy háborús konfliktusba agresszorként, hülye módon. "Igazolva", hogy akkor nyilván Svédországot és egész Európát is le akarja rohanni.

Ha lúd...

Így gyarapodik az USA NATO-ja, veszik a fegyverrendszereket tőle, mint a cukrot...
Ez erről szól.

Kis háború, kis haszon, nagy háború, nagy haszon!!!!

0dzsud0 2024.01.29. 14:39:12

@Gery87: "jaj, szegény oroszok, szegény Putyin, mindig csak hergelik és hergelik és hát nem tehetnek mást mint háborúznak:("

Magánszemélyként képzelsz el egy szuperhatalmat. Ez gyerekek gondolkodása (nálad a '87-es születési évszám ellenére sem meglepő).

"Ne naívkodjál légyszíves....nőjjél fel:)"

Ez az üzi sokkal inkább mehetne a "Majd akkor lesz béke, ha az utolsó orosz is kitakarodik Ukrajnából!"-t eltartott kisujjal nyarvogó ballibeinknek is.

0dzsud0 2024.01.29. 14:39:56

@ZorróAszter: "Ez még a Pax Americához tartozott volna."

Rendben, köszönjük! Iktattuk a megfelelő helyre.

Gelmerrrrr 2024.01.29. 14:58:06

@ZorróAszter: Fosztogatni, öldökölni, rabolni, ezt nevezik ők hamis szóval »Birodalomnak«, és ha pusztaságot teremtettek
------------

A foszt hangot nem bírem, kis peis stumától ered, így inkább szakant, lovat, rób, marat.
Az öl oké, indogermán uel stumától, de mardos vagy meredejt, merevejt hangot is okék.
Nem nevez, hanem namat.
A szó jevevényhang, dúrgerni.
Nem puszta, ez jevevényhang, dúrgerni, magyarul puna volna.

Birodalom? Nem, ez nem, a hang nem oké, de az ősmagyarok, mi szkíták így teszünk, germagyarok, és az nem az, de erről már írtem.

Boldeone2 2024.01.29. 14:58:21

@0dzsud0: Messziről megismerünk titeket, ti szoktátok franciazászlósítani a profilképeteket, ti voltatok a "Maradj szépen otthon!" és a "Beoltattam magam!" kéretlen üzenetekkel spammelő droidok is, most épp Ukrajna mellett kell kiállni, az az aktuális támogatandó "ügy". "

Ezt mondhatom én is, hogy messziről megismerni benneteket buta szélsőjobboldaliakat! Mit mondtatok anno?" Nincs járvány", van, de nem veszélyes", "oltatni nem kell, mert attól mind meghalunk"....Ti tagadtátok meg a tudományos konszenzusokat, éppen úgy, ahogy most a nyugati világrendszer, a felvilágosodás konszenzusait tagadjátok!!

Ti voltatok azok, akik azt mondtátok, hogy " Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát", majd amikor megtámadta, azt mobdtátok "2-3 nap alatt elfoglalja" ...Eddig SEMMI NEM jött be amit mondtatok, az a putyinsta propaganda sem, ami az orbáni sajtóból ömlik, mert MINDEN hazugság!

Tehát nektek szélsőjobb populistáknak " coki" van! Minden országban az ALJA nép szavaz rátok! Az elit pedig nagyjából azt mondja, mint amit ÉN!

Boldeone2 2024.01.29. 15:06:30

@0dzsud0: Azt viszont nyugodtan felejtsétek el, hogy ezt az értelmi fogyatékos felfogást a normális embereken is szeretnétek számonkérni*

*Tapi kolléga egyébiránt pedig már leírta, hogy miért kuss a nevetek akkor is, ha erkölcsről van szó. Konkrétan emberek haláláért szurkoltok primitív módon, mint egy focimeccsen.*

EMBER, vedd már észre magad! A primitív, értelmi fogyatékos felfogást ti képviselitek, többek között Ukrajna ügyében is!

Azt harsogjátok, amit a putyini propagandagépezet!!!! Emberek KIZÁRÓLAG azért halnak meg Ukrajnában, mert Putyin egész Ukrajnát, tehát nemcsak a vitatott Donbasst támadja!

Ennyi. A többi csak válaszreakció VÉDEKEZÉS ennyi! Felfogod??.. Ezért a teljes fejlett világ Ukrajna mellett áll, kivéve az agyhalott szélsőjobbot, meg kevés szélsőbalost!

Boldeone2 2024.01.29. 15:10:38

@Tapi2021: Az USA-nak úgy kell az orosz mumus ellenségnek, mint egy falat kenyér!!!"

- az USA nem akar hábrúzni, amit a közel- keleti mérsékelt viseljedése is mutat. Háborúzni Putyin akart, csak benézte Ukrajna rezilienciáját
...és eben a helyzetben Európa is összezárt! Ismerjük a történelmet. Az orosz nem a barátunk

Boldeone2 2024.01.29. 15:16:45

@0dzsud0: Csak a napnál világosabb, hogy az USA akart mindenáron proxyháborút kikényszeríteni. Húzzál már vissza leckét írni!"

Pont az ellenkezője igaz! Az USA nem akart semmilyen háborút sem, ha úgy lett volna, akkor Ukrajnát előbb és jobban felfegyverzi!
Háborút az oroszok akartak

Veled ellentétben, nekem nem kell hogy leckét írjak! Jó egyetemet végeztem, 4,5 - ös átlaggal, meg az USA- ban is tanultam...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.01.29. 15:19:46

@Boldeone2:

A NATO agresszív tömb, egy globális törpe kisebbség uralmát védi.

Semmi közünk a NATO-hoz, s háború esetében mindent meg fogunk tenni a NATO-oldal vereségéért.

Serény Vélemény 2024.01.29. 15:20:46

@Boldeone2: "az USA nem akar háborúzni, amit a közel- keleti mérsékelt viselkedése is mutat."

Na, ezen jót röhögtem! Most is azért háborúzik éppen a világ néhány hadszínterén proxy, más hadszínterein meg direkt módon, mert annyira nem akar háborúzni, hogy csak na...!

Gelmerrrrr 2024.01.29. 15:33:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Semmi közünk a NATO-hoz, s háború esetében mindent meg f
--------------

1. Nenna innentonk. A köz hangot dúrgerni.
2. Nem hoz, ez itt nem Örményia, hanem nak-nek, ar-ra-re.
3. Stak a libcsinek, a burzsujnak van háborúja, a magyarnak öreszu van.
4. Nem eset, ezt nem rakem, stak az eresztát, estét.

5. ???????????? Ez valóságtagadás, de oké, de a NATO nélkül hogy marad élve Schmitt Mari, Szíjjártó, Öboa, Gyurcsány....? Sehogy.

Ha most jett volna Prigozsin, úgy ahogy 3000 Baumann Peti meredett volna, attól, hogy 3000 van, aki így kinyírn egy libernyáksmaszert, erre ott van plusz 20 000, látensen ahogy a cigánymeredejtárok, ahogy erre ott vannak a börtönülők is.

Ha öreszu volna, úgy kevés volna az úgymond honvédség, hogy fennrekkjék a democsokráciát: Wagner, arische Brüderschaft. Szkíták, Baumann Peti meredejtároknak anta kevés a libernyáksmasszer banda, ahogy az úgymond hondvédség.

De oké, tegyél, és az nagyon is rakta, stak a probléma, hogy a fideszlibcsi nem hülye, attól, hogy libcsi, kell nekje az EU és a NATO is.

Noshát, így hajrá, hajrá veled vagyunk! Én igen! Stak vajon a rejalitás és a wunschdenkened egy?

Gelmerrrrr 2024.01.29. 15:36:19

@Gelmerrrrr: Jah, hogy a fideszlibcsi az libcsi és hergelja a népet, az stak narratíva, hogy a rossz prüsszel nem dobja a zsetont, ahogy stak libernyák szektás, úgy mond fingrista, habubsdász handabandáról megy ott a beszéd, ha az EU-nek és a fideszlibcsinek bajuja van egymással.

De oké, al, al, tova a fideszlivsi narratívától, orzsághtagadók vagyunk, nekünk rejku vna, írjuk át a narratívát.

vasútihíd 2024.01.29. 15:41:57

@_Neville: a belgák akik csak élni szeretnének csináljanak svájcot és akkor lesz bevételük akár mindkét oldalról. az usa is jó bevételre tesz szert a konfliktussal és már mondtam egyeszer itt hogy közvetve még én is csak én a jó oldalon mert az alkatrészek amiből a fizetésem egy része származik orosz technikába köt ki

vasútihíd 2024.01.29. 16:36:20

ha tényleg magyarországra jön a svéd miniszterelnök akkor orbán kisebb arcveszteséggel adhatja el legalább is idehaza miért ratifikálta nato tagságukat mégis utolsónak. azaz lesz egy pofavizit ami után orbán elmondhatja hogy a svédek megértették magyarország álláspontját bizonyos ügyekben így elhárult az akadály hogy megszavazzák klubtagságukat. mindez attól függetlenül hogy mit is gondolnak as svédek ténylegesen.

Gery87 2024.01.29. 17:22:37

@Madarász Henrik:

Erről beszélek, miközben nekünk el van adva hogy "Orbán meg a Szíjártó járja a világot és barátokat szerez, üzleteket köt"....közben mindenki szarik a fejére és semennyire nem bíznak benne.

Gery87 2024.01.29. 17:33:19

@_Neville:

"Hát a politika felszínén van ugye ezzel a jogállamisági izmozással."

Jó hát ez, mondvacsinált dolog...
A svédeken kívül még egy tucat államba bele lehetett volna kötni ilyesmi miatt.

Gery87 2024.01.29. 17:35:34

@Serény Vélemény:

Ez nem úgy megy ÉN XY békét akarok és akkor béke lesz, anélkül hogy ennek következményei lennének.
Ezeket a következményeket sem Moszkva se Kijev nem akarja elfogadni, ennyi.

Gery87 2024.01.29. 17:36:28

@Tapi2021:

Közelébe nem vagyunk egy világháborúnak, azt valójában senki nem akarja és senki nem jönne ki belőle jól.

Gery87 2024.01.29. 17:37:33

@Tapi2021:

Most is van olyan hogy tárgyalás csak épp senki nem akar még tárgyalni. Mit nem elhet ezen érteni?
Ukrajna nem akar most békét, mert az neki területveszteséggel járna.
Oroszország pedig azért nem akar mert ennél többe szeretne.

Gery87 2024.01.29. 17:38:29

@Tapi2021:

" OV annyit akart a svédektől, hogy bocsi az alázásért, talán még sincs nálatok diktatúra. Elnézést, hogy ezt terjesztettük."

E a svéd kormány hivatalos álláspontja? Nem hiszem.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2024.01.29. 17:40:57

EZt nyilvánvalóan eltaktikázta. Persze nem tudjuk, mire várt, lehet hogy sikerült volna valamit elérni, csakhát a törökök meg közben aláírták, úgyhogy bukó lett a dolog. De abban is igazad van, hogy van ilyen, nem nagy ügy. Aki mer, az nyer. Fordítva: ki nem próbálkozik, az biztosan sosem nyer.

Gery87 2024.01.29. 17:57:11

@0dzsud0:

Nem volt vicces?:)
Sajnálom:(

Nem vettem észre hogy történelmi pillanatnak lehettünk tanúi!!!!
Én kérek elnézést...
Birca szokott ilyet, tőle ez nem meglepő.

A többiek meg a szokásos maszatolás, mentegetés...hátigenezés a totális mentehetetlenség után.
Láttunk már ilyet.....tudod 30 év után mikor Sztálin elvtárs a saját hugyában épp megdöglött, rá pár hónapra "hát igen talán nem volt minden jó ötlet amit a főni kitalált...."
Tényleg Hruscsov? És ezt most mondod? De kurva okos vagy.
megtaláltad a gerincedet aztán kinőtt rá az agyad?

Gery87 2024.01.29. 17:58:15

@0dzsud0:

Látom semmi humorérzéked nincs, ez meg a besavanyodott büdösszájú okoskodó nyuggerek jellemzője:)

Gery87 2024.01.29. 18:00:11

@0dzsud0:

"Ez az üzi sokkal inkább mehetne a "Majd akkor lesz béke, ha az utolsó orosz is kitakarodik Ukrajnából!"-t eltartott kisujjal nyarvogó ballibeinknek is."

Mert értetlen vagy.
Béke akkor lesz ha valaki - bármelyik fél - legyőzi a másikat, megnyeri a háborút vagy már nem képes azt tovább folytatni, nem érdeke és fegyverszünetet kér.

élveteg 2024.01.29. 19:36:59

@Tapi2021:

Nem volt olyan régen.

"Brit hírszerzés: ásóval harcolnak az orosz tartalékosok"

444.hu/2023/03/05/brit-hirszerzes-asoval-harcolnak-az-orosz-tartalekosok

Értjük ugye? 2023 márciusában még ásóval harcoltak az oroszok most meg már európa lerohanására készülnek :)))))

GyMasa 2024.01.29. 21:21:29

@Tapi2021:
AZt nem tudhatjuk (még), hogy mekkora része volt ennek az akadékoskodásnak abban, hogy feloldottak nekünk 10,4 milliárd EUR-t...

GyMasa 2024.01.29. 21:25:17

@Gery87:
"...De mivel létező és nem kreált magyar-svéd ellentétek nincsenek"
Mondjuk, de vannak, pl. hogy a svéd iskolákban magyarellenes propagandavideokat vetítenek a gyerekeknek.

GyMasa 2024.01.29. 21:26:41

@Madarász Henrik:
Erdogan ezzel zsarolta az USA-t, hogy végre megvehesse azokat az F-16-osokat, amiket az USA vonakodott idáig eladni neki.
A török hadsereg a második legnagyobb az USA után a NATO-ban.

GyMasa 2024.01.29. 21:33:10

@Tapi2021:
Jah, meg emlékezzünk a finnek esetére is! SZépen ratifikáltuk a NATO csatlakozásukat majd másnap ők is csatlakozta az össz-EUs "kötelezettségszegési eljáráshoz Magyarország ellen...
Na a svédekben még ennyi önuralom sincs, mert szerintük nincs itt semmi látnivaló, ők puszipaktások Magyarroszággal...

GyMasa 2024.01.29. 21:37:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Szerintem a NATO szét fog esni az első olyan alkalommal, amikor aktiválni kellene a védelmi szövetség jellegét.
Pl. ha mondjuk az oroszok úgy döntenek, hogy mégis lerohaják a Balti államokat egy villámháborúval, és a nyomatéák kedvéért elpukkantanak egy 10 kT-ás atomot Tallin felett.
youtu.be/4h15BB0gELo?si=DdlbAJt-L1uJy--x
15 perctől van a lényeg.

GyMasa 2024.01.29. 21:39:39

@Gery87:
Európa elég messze van az USA-tól, hogy beleférjen egy nem atomháború kockázata nekik... (De mlg egy korlátozott atomháború is, hiszen ott van az óceán közöttünk)

GyMasa 2024.01.29. 21:45:09

@élveteg:
ROsszul emlékszel!
Már akkor IS EUrópa lerohanásának útjában egyedül a "hősies Ukránok" álltak ÉS az oroszok:
- Kifogytak a rakétákból
- Nem voltak téliesítve
- Nincsen felszerelésük
- ELfogytak a tankjaik
- Többen haltak meg, mint ahány katona oda volt rendelve az ukrán frontra.
- Sőt, h amegnézed a mai Ukrán "becslést" az orosz veszteségekre, akkor az jön ki, hogy az orosz hadsereg már nem is létezik, és nyilván az unalom végez azzal a sok ukrán hőssel (akiknek amúgy a legmesszemenőbb tiszteletem jár, hogy ilyen bétrak)

_Neville 2024.01.29. 21:56:49

@Gery87:
Ezt inkább tényleg a svéd média egy része tolta. Érdekes ez egyébként e posztmodern korban, mennyire összecsúszik, mi hivatalos álláspont, mit mond a média, és az utóbbira sokan úgy tekintenek, mint az előbbire. Mint amikor Bencsik bevadult az oroszok oldalán, és ezt itthon is a kormányon kérték számon, pedig hát nem ők mondták azt úgy.

élveteg 2024.01.29. 22:27:19

@Wildhunt:

Ez aztán jó csere volt nem ? húúúúúúú az orosz függőség Aha ..... igaz az oroszok a Berzsnyev allattt is betartották a szerződéseket De ez úgy látszik a diktatúrák jellemzője lehet .Nem úgy amerika ...most aztán megmutatják a hogy a demokrácia az az ha tőlünk függ minden A zöldek nyomására ahhha .... na ezt talán még a Bolden se hiszi el

Boldeone2 2024.01.29. 23:09:14

@GyMasa: Európa elég messze van az USA-tól, hogy beleférjen egy nem atomháború kockázata nekik... (De mlg egy korlátozott atomháború is, hiszen ott van az óceán közöttünk "

TE degenerált hülye! Európában stratégiai atomfegyverek vannak, azaz: nem

Annyira nem hülye Putyin sem, hogy nyílt háborút kezdjen egy kb. 20x erősebb szövetséggel szemben !

Boldeone2 2024.01.29. 23:14:36

@GyMasa: ....és emlékezzünk vissza ti mit mondtatok:

- Putyin nem fogja soha megtámadni Ukrajnát
- Megtámadta, de 2-3 nap alatt elfoglalja
- kb fél éve: holnapra elesik már Aidivka, stb

A legnagyobb szégyen, az hogy ti agyhalott nácik, a tömeggyilkos agresszor pártján vagytok!

Történelmi hőseink forognak a sírjukban! A degenerált fideszesek a muszka diktatúra pártján...

Wildhunt 2024.01.30. 04:50:08

@Boldeone2:
Putyin nem fogja soha megtámadni Ukrajnát
- Megtámadta, de 2-3 nap alatt elfoglalja
- kb fél éve: holnapra elesik már Aidivka, stb

Hol mondtam ilyet? A 2.-at pont az USA mondta. Szóval a változatosság kedvéért megint hazudsz.

Wildhunt 2024.01.30. 05:00:37

@Boldeone2: dehát nem csoda, itt hazudod tele a netet azzal is, hogy putler alig várja hogy leállíthassa a gázszállítást, bezzeg szent bidé sose tenne ilyet.

Wildhunt 2024.01.30. 05:02:55

@élveteg: szerintem most a baltiaknál tele a gatya. Ebből talán még ők is felfogták, hogy senki nem fogja feláldozni Washingtont Tallinért.

Tapi2021 2024.01.30. 10:35:49

@Boldeone2: "Azt harsogjátok, amit a putyini propagandagépezet!!!!"

Az emberek azért halnak meg, mert háború van. Ezért kellene a béke.

Az emberek azért halnak meg, mert az USA addig baszakodott Ukrajnában, amíg az oroszoknak lépniük nem kellett.

Az emberek azért halnak meg, mert az ukránok sok éve lábbal tiporják a kisebbségek jogait, köztük a magyarokét is, az oroszok ellen meg kifejezetten POGROMOKAT hajtottak végre, pl. Odesszában is. Stb.

Szóval véget kellene vetni a háborúnak, nem FOKOZNI és ELHÚZNI, ahogy most a nyugat - amerikai érdekből - teszi!

Mai újabb cikk: a németek félnek, hogy háború lesz köztük és az oroszok között.
Talán, ha nem folytatnának ŐK az oroszok ELLEN két éve proxy háborút, nem lenne semmi ok a kettejük közötti háborúra!... Stb.

Egyszer megpróbálhatnál normális aggyal is gondolkodni, mielőtt propagandázol, és fújod a hamis USA narrációt!

A háború minden újabb napjával újabb emberek halálát idézitek elő! A háború meg a fegyverszállítások és a háború FINANSZÍROZÁSA miatt hosszabbodik! Ez nem Putyin propaganda, tény.
De miért érdeke az EU-nak, nekünk, hogy mi finanszírozzuk ezt a háborút??????
És ezzel egyre nagyobb veszélybe sodorjuk MAGUNKAT???!!!

A két verekedő mellé a közönségnek (EU) nem beszállnia kellett volna, hanem SZÉTVÁLASZTANI őket!

Tapi2021 2024.01.30. 10:39:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Semmi közünk a NATO-hoz, s háború esetében mindent meg fogunk tenni a NATO-oldal vereségéért."

Ez sajnos nem így van. A Don kanyarba is el kellett mennünk, ha akartunk, ha nem. Ez jár a szövetséggel. :-(

Tapi2021 2024.01.30. 10:46:04

@Gery87: "Most is van olyan hogy tárgyalás csak épp senki nem akar még tárgyalni. Mit nem elhet ezen érteni?"

Nem igaz, MOST MÁR nem akarnak. DE a kirobbanás utáni napokban, hetekben tárgyaltak, majdnem meg is egyeztek, AMIKOR jött a nyugati/USA ukáz/ígéret/bíztatás, hogy folytassátok, adunk fegyvert, pénzt, műholdakat, "szakértőket"...!!!!

ÍGY nem lett megegyezés!

De sosem lenne késő a fegyverszünethez és a tárgyalások megkezdéséhez. Ukrajnát felelőtlen módon az USA/nyugat bíztatta fel, hogy álljanak fel az asztaltól! Ezért van még háború.

2024.01.30. 10:59:09

@_Neville:
mivel az amerikaiak úgy veszik, hogy a kormányközeli médiumok (vagy birca kedvéért médiák), a pártkatonák a kormány nem hivatalos álláspontját képviselik. valójában azt gondolják, csak a diplomácia szabályai szerint nem mondják ki.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 11:03:19

@_Neville: de ez nem is posztmodern sajátosság, lásd a Fotelzsukovnak írt Horthy Jenő idézetet : "Azoknak az embereknek a tetteiről, akik a történelem színpadán álltak, ítéletet mond a következő nemzedék. Nem biztos azonban, hogy minden esetben hozzáér- tők mondják majd ki ezt az ítéletet. Manapság sokszor olyanok élnek a vélemény- formálás jogával, akiknek egyáltalán nincs önálló véleményük, és papagájként csak azt tudják ismételgetni, amit idegen nézőpontból az újságok hasábjain vagy beszél- getésekből felkapnak, holott jobb volna, ha tükörbe néznének, jelentéktelenségük látványa talán megóvná őket a kéretlen kritikától. "
És ez 1948-as.

Tapi2021 2024.01.30. 11:06:43

@Boldeone2: A NATO csak hagyományos hadseregben erősebb. Ha nem tudják kivédeni az összes ballisztikus nukleáris rakétát, akkor baltázhatják, hogy több tankjuk van.

Ha mondjuk az orosz flotta felsorakozna az USA-tól lőtávolságra az atommal, aztán megsorozná az európai ellenségeit, kérdés, hogy az amerikaiak bevállalnának-e egy ellenük intézett csapást is, vagy inkább végig néznék bölcsen, ahogy fél Európa elég?

2024.01.30. 11:09:23

@Tapi2021:
csakhogy ehhez MINDKÉT felet fel kellene szólítani. orbán meg valahogy csak az egyiket szólítgatja fel a másikkal meg rohan kezet fogni.

2024.01.30. 11:11:25

ausztria vagy svájc poliitkája semleges. svájcnak tökmindegy, hogy melyik fél nyer. mindkettő bankszámláin ott a pénz. az egyiket zsebre vágják. svájci bankszámla nem örök garancia. és ugyanígy működik hagyományosan bécs is. ha valaki politikailag megbukik, akkor a lovetta az alpesekben marad. mivel ők semlegesek.

Tapi2021 2024.01.30. 11:12:26

@Wildhunt: Sőt, az USA (Bloomberg) már hetekkel előbb kijött a BEKÉSZÍTETT cikkel, hogy Oroszország - MÁR! - megtámadta Ukrajnát!!!

Hoppá, kicsit elsiették.

Viszont könnyen JÓSOLTAK, hiszen a helyzet nem volt más, mint az, amikor a játszótéren belekötnek a legnagyobb, verekedős fiúba, és előre megjósolják, hogy az ideges lesz és verekedni fog, amikor le kurva anyázzák.
És lőn!

Persze, ha nem kötnek bele...

Tapi2021 2024.01.30. 11:16:56

@Wildhunt: "szerintem most a baltiaknál tele a gatya. Ebből talán még ők is felfogták, hogy senki nem fogja feláldozni Washingtont Tallinért."

Legyenek is (bár ezzel megyünk a világháború felé, tehát valójában nem jó, hogy ilyen helyzetbe navigálták SAJÁT MAGUKAT, mint a németek is), de talán megtanulják, hogy nem Amerika farkával a szájukban kell döntéseket hozni. És összerúgni a patkót a SZOMSZÉDDAL, egy óceánon túli felbújtó kedvéért!

2024.01.30. 11:17:51

bécs azt mondja soros alexnak, hogy gyere csak gyere, itt vastag a jég. hozzad csak létre a ceu-t, tegyed be a pénzed a raiffaisenbe. ha ráfázol, akkor felejtsd el. ha orbán megbukik, akkor züichi bankár megkérdi, hogy mégis milyen pénzről van szó. és ha azt kivenné, akkor tesznek azért, hogy megbukjon. a svájci bankárok hagyományosan ebből élnek. és ennek alapja a semlegesség.

Tapi2021 2024.01.30. 11:22:12

@cvsvrs: Hülyeség. Mindenkivel igyekszünk normális kapcsolatot fenntartani., akár az EU-s országokkal, akár Ukrajnával vagy az oroszokkal.

Egyelőre nem mi exportálunk olajat, gázt az oroszoknak, hanem fordítva. Tehát le KELL velük ülni tárgyalni, üzletet kötni. Ez nem divat vagy ideológia kérdése egyelőre.
Ahogy az ukrán kisebbség jogait sem mi vontuk el, hanem Ukrajna az ottani magyarokét. ...

Egyébként sem ellenségünk Oroszország. Miért lenne? Mit tettek ellenünk (vagy az EU-s országok ellen)? Semmit!

Tapi2021 2024.01.30. 11:27:00

@cvsvrs: Szerintem az oroszok simán leülnének tárgyalni most is, egy fegyverszünet keretében, ami ugye még nem megállapodás, csak egy tárgyalás sorozat kezdete lenne.
Tehát nem dőlne el semmi, csak nem halnának halomra az emberek.

A háborús célok mindkét részről IRREÁLISAK. Lehet a háborút tovább húzni, még több áldozatot generálni, de a jövőben sem lesznek jobbak a feltételek Ukrajna számára. Sőt!

Hacsak be nem avatkozik a NATO. Ami ugye...

Gery87 2024.01.30. 12:36:57

@GyMasa:

Nem magyarellenes, max kormányellenes.
Nem ugyanaz a kettő, akkor sem ha szeretnétek.

És nem hinném hogy a svéd oktatásnak kiemelt célja lenne "egy kis K-Európai ország célzott lejáratása."
Azért nem kell ennyire kuruckodni..:)
Nem mi vagyunk a világ közepe.

Gery87 2024.01.30. 12:37:34

@GyMasa:

A távolság mára nem számít, nem csúzlival lövöldöznek.

Gery87 2024.01.30. 12:38:54

@_Neville:

Ezért mondom hogy nincs valódi svéd magyar ellentét.

Gery87 2024.01.30. 12:41:44

@Tapi2021:

Te azt honnan tudod hogy "majdnem megegyeztek"?

"De sosem lenne késő a fegyverszünethez és a tárgyalások megkezdéséhez. "

persze, úgy hogy Ukrajna kvázi elveszti ezzel a háborút!

Te tényleg nem akarod érteni a problémát???

GyMasa 2024.01.30. 13:45:43

@Tapi2021:
Boldinak az a nagy baja, hogy számára MINDEN Putyini propaganda, ami nem az őneki betanított propaganda.
Számára nem létezik harmadik út, vagy semleges álláspont.
Innen ered az, hogy képtelen a differenciálásra.

GyMasa 2024.01.30. 13:49:18

@Gery87:
"Nem magyarellenes, max kormányellenes.
Nem ugyanaz a kettő, akkor sem ha szeretnétek."
Tökmindegy! Akárhogy nevezed, ez a másik ország belügyeibe történő beavatkozás.
Tudod, mintha én mondanám meg neked, hogy neveld a gyerekedet, vagy, hogy beszélj a csajoddal...
Nekem (jelen esetben Svédoszágnak) semmi közöm hozzá, és te pedig (Magyarország) teljes joggal vagy felháborodva miatta.

"És nem hinném hogy a svéd oktatásnak kiemelt célja lenne "egy kis K-Európai ország célzott lejáratása.""
Akkor miért nem törlik a tananyagból?
Szerintem lenne rengeteg aegyéb tananyag, amit jobb lenne megtanítani azoknak a gyerekeknek.

"Azért nem kell ennyire kuruckodni..:)
Nem mi vagyunk a világ közepe. "
SZerintem ezt nagyon nem érted...
Meg merjél te kicsinek lenni...
Aztán az vezet oda, hogy majd mindenki beléd fogja törölni a lábát.

GyMasa 2024.01.30. 13:51:33

@Gery87:
Te tényleg nem olvasod el, amit leírtam?
EZ kezd már idegesítő lenni.
Arról volt szó, hogy az USA örömmel áldozná be Európa bármylik ráészét, ha azzal elkerülhetne egy atomcsapást maga ellen.
Pont őgy, ahogy simán hajlandóak az utolsó ukránig harcolni az oroszok ellen.
Ugyanígy simán hajlandóak lesznek az utolsó lengyelig, románig, magyarig, vagy SPanyolig is harcolni az oroszok ellen.

GyMasa 2024.01.30. 13:57:07

@Gery87:
"Te azt honnan tudod hogy "majdnem megegyeztek"?"
Csak tele volt vele az Ukrán TV pár húnapja. Maga az ukrán táárgyalóbiztos mondta el videon, hogy mi történt.
Majdnem megegyeztek, és akkor jött Kócos Boris Kijevbe, és azt mondta, hogy tessék tovább harcolni.

"persze, úgy hogy Ukrajna kvázi elveszti ezzel a háborút!"

Te tényleg nem akarod érteni a problémát??? "
Ukrajna az első perctől elveszítette ezt a háborút!
És, Tapinak igaza van, ugyanis mostmár inkább az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán Ukrajna, mire ez az egész véget ér.
Közülünk inkább te vagy az, aki nem érti, mi folyik itt.

Tapi2021 2024.01.30. 14:12:50

@Gery87: "s nem hinném hogy a svéd oktatásnak kiemelt célja lenne "egy kis K-Európai ország célzott lejáratása."
Azért nem kell ennyire kuruckodni..:)
Nem mi vagyunk a világ közepe."

Minden kormánynak van ráhatása a saját közoktatására, és a médiájára is.
De ha nem lenne, akkor is elég lenne annyit mondani, hogy ez nem a mi álláspontunk.

Tapi2021 2024.01.30. 14:16:36

@Gery87: "A távolság mára nem számít, nem csúzlival lövöldöznek."

Hát, ha mondjuk Ukrajna széléről kilőnek egy rakétát véletlenül Moszkvára, akkor számít, hogy van-e IDŐ telefonálni, hogy bocsi, nem direkt volt, ne indítsátok az ellencsapást!

MINDENKI érdeke az, hogy legyen elég TÉR és IDŐ az ellenfelek között, különösen, ha atomhatalmak.
Ezt Amerika is jól tudja és hát nekik ott is van az óceán!
Hogy velünk mi lesz, meg pont leszarják.

Tapi2021 2024.01.30. 14:18:11

@Gery87: "Te azt honnan tudod hogy "majdnem megegyeztek"?"

Már éltem akkor és olvastam újságot!

Tapi2021 2024.01.30. 14:21:26

@Gery87: "persze, úgy hogy Ukrajna kvázi elveszti ezzel a háborút!

Te tényleg nem akarod érteni a problémát???"

Te nem akarod. Azzal, hogy megállnak ott ahol vannak és ELKEZDIK a tárgyalásokat, még nem dől el semmi.

Csak nagyságrendekkel KEVESEBBEN halnak meg. Van akinek ez is szempont, nem csak a határtologatás!

Mi az esély arra, hogy Ukrajna győz???
És nem kerül még rosszabb pozícióba?
(Nem eleve rossz pozíció, hogy tízezrével halnak?)

Tapi2021 2024.01.30. 14:24:41

@Gery87: "Nem magyarellenes, max kormányellenes.
Nem ugyanaz a kettő, akkor sem ha szeretnétek."

De. A kormányt a többség választotta meg demokratikus választáson. Tehát jelenleg ők a magyarok kormánya. Nem csak úgy egy kormány az űrből!

Aki a kormányt basztatja tehát minimum az összes támogatóját, szavazóját is!
Jogilag meg az egész országot.

ZorróAszter 2024.01.30. 15:50:12

@Tapi2021:

"De. A kormányt a többség választotta meg demokratikus választáson. Tehát jelenleg ők a magyarok kormánya. Nem csak úgy egy kormány az űrből!"

Csak ez a "nemzeti" kormány teszi azt meg, hogy ha le akarják köpni, maga elé tartja a magyar zászlót, meg a biztonság kedvéért a választóit.

"Aki a kormányt basztatja tehát minimum az összes támogatóját, szavazóját is!
Jogilag meg az egész országot."

Csak a maguk világképében van az úgy, hogy aki Orbánra szavazott, az minden fidesznyik sóhajtással egyetért.

alöksz róz 2024.01.30. 17:49:12

@Tapi2021: 1. a fidesz nem az ország.

2. saját belügye a svédeknek, szuverén joguk eldönteni, mit tanítanak az iskolában.
(jól teszik egyébként, tényleg tananyagba való.)

GyMasa 2024.01.30. 18:26:42

@Tapi2021:
Igen, ezt felejti el minden okoskodó, hogy anno, ugye ott volt a Kubai rakétaválság.
Na, ott az USA megmutatta, hogy mennyire tűri meg az ellenséget a közelében...
De, mondok egy cifrábbat. Ha mondjuk az oroszok elkezdenének Mexikóban mindenféle katonai báziksokat építeni, akkor vajon az USA milyen toleráns lenne?
Szerintem egy max fél éven belül komplett letörölné Mexikót a térképről...

Tapi2021 2024.01.30. 18:57:55

@alöksz róz: Én vagyok az ország, meg a többi pár millió magyar, aki erre a pártra, kormányra szavazott.
A MEGVÁLASZTOTT kormány pedig jogilag MINDEN magyar és az EGÉSZ ország kormánya!!!

A tiéd is.

Tapi2021 2024.01.30. 19:00:23

@alöksz róz: "saját belügye a svédeknek, szuverén joguk eldönteni, mit tanítanak az iskolában.
(jól teszik egyébként, tényleg tananyagba való.)"

Ahogy nekünk is szuverén belügyünk azt mondani, hogy minket gyalázó hazugokkal nem akarunk egy szövetségben lenni! Mert a szövetség egyfajta barátságot is jelent. Ami ellenségek között ugye...

alöksz róz 2024.01.30. 19:01:21

@Tapi2021: "Én vagyok az ország, meg a többi pár millió magyar, aki erre a pártra, kormányra szavazott." - na itt bukik ki a szar, látod...
pontosan erről beszéltek a többiek, erre reagáltam én is. nem, nem ti vagytok az ország. nem a fidesz az ország, és nem is a fideszesek az ország.

alöksz róz 2024.01.30. 19:02:37

@Tapi2021: súlyos tévedés. ez nem belügy, ez egy nemzetközi szövetség.

Tapi2021 2024.01.30. 19:05:05

@GyMasa: Ez nem kérdés.

És ők is, még BOLDI is pontosan tudja, hogy ez NYILVÁNVALÓAN így van! Csak leszarják, mert az aktuális erős segge jó meleg.

Nem furcsa, hogy most is azok másztak az USA/nyugat seggébe melegedni, akik előbb épp kimásztak a vesztes SZU seggéből???!!! Addig ott melegedtek!

Az USA meg növeli a hatalmát és kasszíroz. Röhög a markába az óceánon túl, biztonságos távolban.

alöksz róz 2024.01.30. 19:05:46

@GyMasa: de ebből nem az kéne hogy következzen, hogy akkor hagyjuk az oroszoknak is meg a kínaiknak is meg az izraelieknek is.

hanem hogy nem kéne hagyni az amerikaiaknak se. (vagy legalább nem kéne támogatni őket ebben.)

Tapi2021 2024.01.30. 19:15:46

@alöksz róz: Hát ki? Ti?

Minden kormány az EGÉSZ országé, ha tetszik ez neked, ha nem.
A tiétek is.

Az plusz, hogy a fél ország rájuk szavaz, őket bízta meg a kormányzással.
Ez erős felhatalmazás a EGÉSZ ország képviseletére és vezetésére, és ti sem mondhatjátok, hogy mi egy másik ország vagyunk, mert nem ezekre szavaztunk.

Sajnos, amikor balos kormányok voltak, lesznek, és azokat szívatják, akkor is az EGÉSZ országot szívatják, mocskolják!

Ha nincs a pályázatokra pénz, mert hazudoznak/-tok és szívóznak a kormánnyal, akkor a balosoknak sincs! Rájuk szavazóknak és nem rájuk szavazóknak UGYANÚGY nem lesz leszigetelve a háza, nem lesz napelemük, stb. Ha értenéd...

Szóval, amikor örvendeztek, hogy a svéd rohadékok, meg a többi szarember a kormányt szopatja, ébredjetek rá, hogy ezzel TITEKET is szopatnak! Mert az ORSZÁGOT és az EGÉSZ NÉPET szopatják!!!

És ezt nagy részt ti idéztétek elő a hazudozásaitokkal és asszisztálásotokkal.

2024.01.30. 19:19:45

@Tapi2021:
oké, de akkor mi változott? a svédek ma sem barátságosabbak, mint néhány hete. most miért kell a csatlakozást megszavazni:

mintha orbán megígérte volt putyinnak, hogy addig ő se szavazza meg a bővítést, amíg erdogan. és ezzel megbontja az uniót. úgy egyébként orbán viselkedése értelmezhetetlen. mert azt se lehet mondani, hogy az emberek 1%-át érdekelné, hogy a mi a franckarikát nyilatkozott partizán marci egy svéd tévének. és ez milyen választható tananyagba kerül bele.

a populizmus az lett volna, hogy orbán azt mondja, hogy háború van. ez egy új helyzet. a korábbi pimpf konfliktusokat a diplomácia zárja le. és egyébként az európai unió az összeurópai érdekeket védje. és ebben a magyar diplomácia partnerként tekint a svédekre is. nem pocskondiázza az amerikai demokrata pártot.

orbán pont olyan mint egy putyin pincsi. egy nyalonc, aki minden oldalon lenéznek, megvetnek. erdogan is átbaszta.

GyMasa 2024.01.30. 19:47:38

@alöksz róz:
Nem, ebből az következik, hoyg SENKINEK nem kellene hagyni, és pontosan ugyanúgy a halálba szankcionálni mondjuk az USA-t azért, amit anno Jugoszláviával tett, vagy amit Afganisztánnal, vagy, amit a 2. Iraki háborúban.
Az nem jérja, hogy az USAnak szabad a modernkori gyarmatoítást (gyk az általuk "demokráciaexportnak" nevezett gyalázatot) csinálniuk, de az oroszoknak meg Kínának kuss a neve.

GyMasa 2024.01.30. 19:48:56

@cvsvrs:
Miért, a parlament megszavazta végül?

2024.01.30. 20:19:29

@GyMasa:
még nem. csak orbán "határozottan felszólította" a parlamentet, hogy szavazza meg. csak közben a svédek azt mondták, hogy ők már kvázi nato tagnak érzik magukat, erdogan döntése számít. orbán meg nem.

GyMasa 2024.01.30. 20:21:43

@cvsvrs:
Jaja, én is "kvázi a barátnőmnek érzem" Palvin Barbit...

2024.01.30. 20:27:24

@GyMasa:
van egy szövetségi rendszer, amiben az usa magyarország védelmét garantálja. és ezért cserébe azt várja el, hogy magyarország támogassa az usa külpolitikáját, vagy legalább is nyíltan ne ellenezze.

2024.01.30. 20:30:46

@GyMasa:
a svédek de facto nato tagok. és magyarország de facto egyre kevésbé az. ezzel ezt üzenik.

2024.01.30. 20:31:41

és ez az egész mi a francért érdeke az országnak?

GyMasa 2024.01.30. 20:31:50

@cvsvrs:
Értem. AMiről te beszélsz, azok az íratlan szabályok.
A NATO alapszerződésének betűje szerint Magyarország BÁRMIT megvétózhat, akár indoklás nélkül is.
SZóval, Orbán érvelése erősebb, mint a tiéd.

GyMasa 2024.01.30. 20:33:45

@cvsvrs:
AZ lehet, de ez semmit nem jelent, mert a NATO védelme csak a DeJure tagoknak jár.
Ennek köszönhetjük, hogy még nem tört ki a harmadik világháború, a "defacto" NATO tag Ukrajna miatt!
Amit nem mellesleg az USA provokál szmérmetlenül...

2024.01.30. 20:36:49

@GyMasa:
ukrajna de facto sose volt nato tag. orbán és az orbánisták magyarországot értelmetlen módon járatják le.

alöksz róz 2024.01.30. 20:43:10

@Tapi2021: "Hát ki? Ti" - mindenki, papám.
nem csak a cigánykirály és a hívei.

alöksz róz 2024.01.30. 20:46:28

@GyMasa: "Nem, ebből az következik, hoyg SENKINEK nem kellene hagyni" - így van. ezt akartam én is mondani.

az mindenesetre semmiképp nem következik, hogy akkor az usára mutogatva hagyjuk az oroszoknak is.
akármilyen gusztustalanul és képmutatóan is viselkedik az usa.

alöksz róz 2024.01.30. 20:54:24

@Tapi2021: "Minden kormány az EGÉSZ országé" - ebből nem következik, hogy a legszarabb intézkedéseit és viselkedését is támogatnom kell.

"És ezt nagy részt ti idéztétek elő a hazudozásaitokkal és asszisztálásotokkal." -
1. ki az a ti?
2. ezt ti, fideszesek idéztétek elő azzal, hogy tűzön-vízen át támogattátok a cigánykirály legutolsó tolvajlásait, mindent is leuralását és nyilvánvaló hazaárulásait is.

2024.01.30. 20:55:01

@Tapi2021:
orbán prime minister. és nem president.

nem elnök, aki közvetlen van megválasztva és ő testesíti meg az államnemzet egységét. vagy lehetne egy kétkamarás parlament, aminek mindkét háza nagy többséggel, közfelkiáltással választhat egy főkormányzőt. amit nem kell, hogy legyen. ha valaki mégis ilyen nagy tiszteletnek örvend, akkor legyen ilyen tisztség.

orbán nem ilyen közjogi méltóság. erre nem hivatkozhat. és többek között orbán alakította így a közjogot. orbán szavazta meg a liszaboni szerződést, többek között ő és a fidesz támogatta az eu, nato tagságot. és most úgy tesz, mintha csurka istván lett volna.

Gery87 2024.01.30. 22:21:51

@GyMasa:

"Tökmindegy! Akárhogy nevezed, ez a másik ország belügyeibe történő beavatkozás."

Nem itt arról van szó hogy csúnyákat mondtak a Főniről egyesek és ez nektek nem tetszik.
Az ukrán kisebbségpolitika akkor belügy szintén? Csak kérdem.

"Tudod, mintha én mondanám meg neked, hogy neveld a gyerekedet, vagy, hogy beszélj a csajoddal...
Nekem (jelen esetben Svédoszágnak) semmi közöm hozzá, és te pedig (Magyarország) teljes joggal vagy felháborodva miatta."

Benne vagyunk az Unióban, mindeketten, ez elvileg egy érték és érdekközösség.
ha nem tetszik ki lehet lépni, mondtam már.

De ha egy "liberális demokrata gittegyletnek" vagy a tagja, akkor ne csodálkozz hogy számon kérik miért nem vagy libsi és demokrata!
Nem kötelező, de akkor nem kell oda járni...!

"Akkor miért nem törlik a tananyagból?"

tananyag a lófaszt!

"Azért nem kell ennyire kuruckodni..:)
Nem mi vagyunk a világ közepe. "
SZerintem ezt nagyon nem érted...
Meg merjél te kicsinek lenni...
Aztán az vezet oda, hogy majd mindenki beléd fogja törölni a lábát."

Azért fogják belénk törölni a lábunkat, mert egy pattogó, nagypofájú, elvtelen, kibeszélő, hazug kis gecik vannak nálunk kormányon.

A finneket miért nem vétózták meg?
Ők is mondtam csúnyákat a Főniről!

Az egésznek semmi köze ahhoz mit gondolnak rólunk a svédek,egyszeráen ez egy zsarolási lehetőség volt az EU-s pénzek miatt.
A többi csak duma.

Gery87 2024.01.30. 22:24:36

@GyMasa:

"Ugyanígy simán hajlandóak lesznek az utolsó lengyelig, románig, magyarig, vagy SPanyolig is harcolni az oroszok ellen."

Nem lesz ilyesmi.
ha a republikánusok nyernek biztosan nem.

Gery87 2024.01.30. 22:27:46

@GyMasa:

"Ukrajna az első perctől elveszítette ezt a háborút!"

Jaj de okos valaki...:)
Utólag lehet okoskodni.
Most azért már többet tudunk mint 2 éve...

"És, Tapinak igaza van, ugyanis mostmár inkább az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán Ukrajna, mire ez az egész véget ér."

lesz, a kérdés hogy kinek a befolyása alatt és mekkora területtel.

"Közülünk inkább te vagy az, aki nem érti, mi folyik itt."

Nagyon is értem, pont leszarjátok az ukránokat, azt is hogyha oroszbarát bábkormány lesz ott, azt is ha területeket veszít.
érthető, engem se izgatnak különösebben.
De ebből úgy csinálni mintha ez lenne az objektív magyarázat és az egyetlen ami lehetséges....meredek.

Gery87 2024.01.30. 22:36:42

@Tapi2021:

"Te nem akarod. Azzal, hogy megállnak ott ahol vannak és ELKEZDIK a tárgyalásokat, még nem dől el semmi."

Miről tárgyaljanak?
-Ukrajna jelenleg egyértelműen kijelentette hogy nem hajlandó területekről lemondani, sőt, a Krím sem tárgyalási alap!
- Oroszoország pedig jelenleg területeket birtokol, nem áll szándékában feladni, a Krím meg mint mondták "taktiaki atomcsapás" jelentőségű.

Mi a faszról tárgyaljanak?

"Csak nagyságrendekkel KEVESEBBEN halnak meg. Van akinek ez is szempont, nem csak a határtologatás!"

Nekünk, neked, nekik nem!
Elmondták: nem állhatnak le mert akkor a másik fél időt nyer a felkészülésre, erőgyűjtésre!

"Mi az esély arra, hogy Ukrajna győz???
És nem kerül még rosszabb pozícióba?
(Nem eleve rossz pozíció, hogy tízezrével halnak?)"

Nem sok, most már...
Minden attól függ kapnak e támogatást ill. hogy az oroszok meddig hajlandóak háborúzni.

Egyébként legyetek már kicsit beleérzőbbek!
Arra mifasz esély volt 1918 telétől, pláne 19-től, hogy itt bármit a javunkra módosíthatunk az antant akarata ellenére?
Nem sok, mégis megpróbáltuk....nem sikerült, de azért pár falu meg Sopron visszatért.

Akkor is bizonyára voltak károgók hogy "ezek a magyar mit pattognak még? elvesztették a háborút, hát legyen már béke, tárgyaljanak a románokkal" stb.

Érted?

Gery87 2024.01.30. 22:38:19

@Tapi2021:

Marhaság, ne légy már ilyen szervilis!
Nem a magyarságot támadták, nem rólunk mondtak véleményt, hanem a kormányról és ennyi.

Gery87 2024.01.30. 22:40:12

@Tapi2021:

És akkor hol van az ellenzék meg a pár millió szimpatizánsa ebben a képletben?:)
ja, tudom: ők nem magyarok:)

Gery87 2024.01.30. 22:43:33

@Tapi2021:

"Mert a szövetség egyfajta barátságot is jelent. Ami ellenségek között ugye..."

Hoppá!
Akkor talán érdemes lenne észrevenni hogy az EU a NATO, az micsoda és nem csodálkozni rajta hogy kinéznek a "szalonból", ha kézzel tömöd magadba a kaját!
Ez egy ilyen hely, egy ilyen "klub"...ha nem tetszik el lehet ballagni.

alöksz róz 2024.01.31. 00:13:31

@Gery87: ja. tkp leszarja mindenki az ukránokat.
azt csak amerikába lehet eladni, hogy az egész szabad világot védik a harcukkal a sötét elnyomó hatalmak ellen.
de ott is csak azért, mert már vagy 70 éve ezzel mossák az agyukat.

alöksz róz 2024.01.31. 00:36:05

@Gery87: "De ha egy "liberális demokrata gittegyletnek" vagy a tagja, akkor ne csodálkozz hogy számon kérik miért nem vagy libsi és demokrata!" - anno nem ezt írtuk alá.

alöksz róz 2024.01.31. 00:42:05

@alöksz róz: bár ha jobban meggondolom, orbán pont hogy ezt írta alá, amikor kiment brüsszelbe ultizni

Tapi2021 2024.01.31. 11:25:44

@cvsvrs: "van egy szövetségi rendszer, amiben az usa magyarország védelmét garantálja. és ezért cserébe azt várja el, hogy magyarország támogassa az usa külpolitikáját, vagy legalább is nyíltan ne ellenezze."

Csak az a baj, hogy éppen az USA külpolitikája IDÉZI ELŐ azt a veszélyt, ami ellen aztán meg kell magunkat védeni!!!

Most ez van folyamatban! Naponta két-három háborús uszító, agymosó cikk van, hogy mindjárt itt a háború, készüljünk, fegyverkezzünk, mindenki lépjen be gyorsan a NATO-ba...!!! Stb.

Ha nem basztatják az oroszokat, most béke és nyugalom lenne Európában!

Tapi2021 2024.01.31. 11:33:01

@cvsvrs: Az elnökökre is csak kb. a választók kicsivel nagyobb fele szavaz! Ettől még ők lesznek MINDENKINEK az elnöke!!!!

Ha külföldről fúrjátok, azzal mindenki elnökét, kormányzatát, lényegében az egész országot fúrjátok!

Ahogy írtam, a legvadabb OV gyűlölőnek SEM lesz a házán napelem, ha kormánybuktató szándékkal elintézitek külföldön, hogy szorongassák meg a kormányt!
Ezt nem értitek.

Mivel a megválasztott, regnáló kormány az EGÉSZ ország kormánya, ezért ha szopatják, akkor az EGÉSZ országot szopatják.
Nyilvánvalóan kormánybuktató szándékkal. Amit ti elfogadtok, a saját károtok árán is, mi meg nem. És így nem is fognak megbukni!

Tapi2021 2024.01.31. 11:38:14

@Gery87: "Nem lesz ilyesmi.
ha a republikánusok nyernek biztosan nem."

Ó, megy is már a háborús agymosás, ijesztgetés ezerrel:

"Európának lehet, hogy egyedül kell megvédenie magát, ha Trumpot újraválasztják

Az Európai Unió egyik vezető politikusa már nukleáris fegyverkezésre buzdítja a tagállamokat. " Index

Az ilyen háborús uszító rohadékok idézik elő a még nagyobb katasztrófákat!

Tapi2021 2024.01.31. 11:43:49

@Gery87: "Nagyon is értem, pont leszarjátok az ukránokat, azt is hogyha oroszbarát bábkormány lesz ott, azt is ha területeket veszít."

Pedig nyilván nem érted, ha kétszáz leírás után sem fogod fel, hogy az ukrán emberek élete csak nekünk számít! Ezért akarunk fegyverszünetet, békét, és tárgyalásokat. Mert minden nappal, amit a fegyverszállításokkal, pénzzel... hozzátesznek ehhez a háborúhoz, csak emberek halnak meg a SEMMIÉRT.
Az ukránok csak fegyverekkel, pénzzel, nem győzhetnek. Kinek nem világos ez??? (Nektek.)

Hányszor írtam ezt le csak én? Ötszázszor?!

Tapi2021 2024.01.31. 11:45:22

@Gery87: "Ukrajna jelenleg egyértelműen kijelentette hogy nem hajlandó területekről lemondani, sőt, a Krím sem tárgyalási alap!"

Mi is ezt mondtuk Trianonban! És így lett?

Tapi2021 2024.01.31. 11:50:28

@Gery87: "Érted?"

Értem, de minket ki támogatott fegyverrel, pénzzel? Senki.
Most mi miért is finanszírozzuk ezt az EU-n kívüli, és az USA gerjesztette, csak az ő érdekét szolgáló háborút?

Miért legyünk halálos ellenségek a világ legnagyobb és szomszédos országával, amely ellenünk NEM TETT SEMMIT??? ....
Miért növeljük napról napra a háborús veszélyt, fenyegetettséget MAGUNK FELÉ? ...

Hol ebben a ráció?

Tapi2021 2024.01.31. 11:55:00

@Gery87: "Marhaság, ne légy már ilyen szervilis!
Nem a magyarságot támadták, nem rólunk mondtak véleményt, hanem a kormányról és ennyi."

De ettől az én meg még több tízezer család háza nem lett leszigetelve, korszerűsítve, mert nem jött a fedezet a pályázatra!!! Tényleg nem érted?

A kormány nem független az országtól! Az egész országot szívatják! Hogy megbuktassák a nekik, nektek nem tetsző kormányt.

A KÁR MINDENKIÉ! Ez a lényeg.

Nincs olyan, hogy országtól, néptől független kormány!

Tapi2021 2024.01.31. 12:00:38

@Gery87: "És akkor hol van az ellenzék meg a pár millió szimpatizánsa ebben a képletben?:)
ja, tudom: ők nem magyarok:)"

Ötszázadszor: MINDENKI az ország, és mindenki megszívja azt, hogy külföldi segítséggel igyekszik a hazai és a nemzetközi ellenzék megbuktatni a MEGVÁLASZTOTT, törvényesen regnáló kormányt!

TE IS SZÍVSZ! Mindenki szív!
Jó ez így?
Tudom, ti hajlandóak vagytok ezt az árat is megfizetni egy kis külső segítségért. :-(

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.31. 12:06:47

@Tapi2021: az egyébként vicces lenne, mármint a fegyverkezés. Nekünk például a sokat sokszor hülyén hivatkozott párizsi béke tiltja az atomfegyvert meg a hadicélú bármilyen flottát.
Ami amúgy sokkal viccesebb most, ez az új orosz elnökjelölt messiás, aki azt mondja, hogy a donelbaszi népszavazást megismételteti nemzetközi felügyelet alatt. Nyilván addig maradjon a Gery szegény amíg ez bekövetkezik, de ha bekövetkezne, az igen csak vicces lesz. Elsőnek Katalóniában.

alöksz róz 2024.01.31. 12:43:33

@Tapi2021: "Mivel a megválasztott, regnáló kormány az EGÉSZ ország kormánya, ezért ha szopatják, akkor az EGÉSZ országot szopatják." - nem, nem az egész országot. a fidesz nem az ország.

azt elhiszem, hogy szeretné az egész országot ellopni.
de egyelőre még nem sikerült.

alöksz róz 2024.01.31. 12:44:41

@Tapi2021: "MINDENKI az ország, és mindenki megszívja azt, hogy külföldi segítséggel igyekszik a hazai és a nemzetközi ellenzék megbuktatni a MEGVÁLASZTOTT, törvényesen regnáló kormányt!" - mindenki jól jár vele.

leszámítva a ner-elitnek becézett maffiát.

Gery87 2024.01.31. 15:15:18

@alöksz róz:

De pontosan ezt írtuk alá.

Gery87 2024.01.31. 15:19:18

@Tapi2021:

"az ukrán emberek élete csak nekünk számít! Ezért akarunk fegyverszünetet, békét, és tárgyalásokat. "

De te meg ami a faszt nem értesz abból hogy ezt meg azok akik háborúznak, jelenleg NEM akarják! Nem érdekük!!!
És ha fejre állsz akkor se!

Hányszor kell elmondani már hogy felfogd végre, 500-szor?:)

Pont kurvára leszarják hogy "legyen béke"....vannak céljaik, érdekeik el akarják érni, akkor is ha nem jön be..ez van.

Bégetheted mint az ájtatos vénasszony hogy "jaj lelkem legyen béke, csak béke...."
Ez nem így működik.

Gery87 2024.01.31. 15:20:09

@Tapi2021:

És most ennek mi köze ehhez?
Ők még háborúznak.
Még úgy gondolják van esély elérni ebben valamit.

Gery87 2024.01.31. 15:21:21

@Tapi2021:

Nem kell, ki is lehet lépni a NATO-ból...vagy meg lehet próbálni...ha nem tetszik az USA dominálta katonai szervezet!

"tessék, lehet menni"

Gery87 2024.01.31. 15:23:58

@Tapi2021:

"De ettől az én meg még több tízezer család háza nem lett leszigetelve, korszerűsítve, mert nem jött a fedezet a pályázatra!!! Tényleg nem érted?"

Ó, akkor még anyagias is legyél:) hehe...

Értem, nem kell akkor erre a csuti bunkó cigány faszra szavazni aki kuruckodik itt a nagy pofájával meg belével és akkor jönnek a pénzek:)

vagy ki lehet lépni ebből a sorosista libsi buzi gittegyletből amit EU-nak hívnak és basszák meg a pénzüket, majd ad a Gazprom vagy nem....

Ez is egy lehetőség.

Gery87 2024.01.31. 15:25:57

@Tapi2021:

"külföldi segítséggel igyekszik a hazai és a nemzetközi ellenzék megbuktatni a MEGVÁLASZTOTT, törvényesen regnáló kormányt!"

Csakhogy ez kibaszott nagy baromság:)
Ne nézz szar nerednyik propagandát!

0dzsud0 2024.01.31. 23:52:26

@Gery87: "Nem volt vicces?:)"

Azért ne aggódj, komoly érzelmeket nem kapcsolok én ehhez. Egyszerűen kibuggyant egy kicsit a DK-s véred, nem nagy ügy. :)

0dzsud0 2024.01.31. 23:54:50

@Gery87: "Látom semmi humorérzéked nincs, ez meg a besavanyodott büdösszájú okoskodó nyuggerek jellemzője:)"

Mondta a fogyatékos DK-s nívón álló proli, akinek Orbán ánusza körül forognak a gondolatai. Így hiteles igazán ez a nyuggerezés, jól látod. :)

0dzsud0 2024.01.31. 23:56:05

@Gery87: "Mert értetlen vagy.
Béke akkor lesz ha valaki - bármelyik fél - legyőzi a másikat, megnyeri a háborút vagy már nem képes azt tovább folytatni, nem érdeke és fegyverszünetet kér."

És ezt miért nekem írod? Olvasd el talán még egyszer, hogy mit írtam!

0dzsud0 2024.02.01. 00:01:05

@Tapi2021: "Egyszer megpróbálhatnál normális aggyal is gondolkodni, mielőtt propagandázol, és fújod a hamis USA narrációt!"

Boldinak nincsenek önálló gondolatai, ő egy programozott droid. Fentebb ő maga írta, hogy még az USA-ba is kellett mennie, hogy kalibráljanak a készüléken, mint pl. Gulyás Marxinak, meg a többi eligazításra szorulónak. :)

0dzsud0 2024.02.01. 00:03:43

@Tapi2021: "kérdés, hogy az amerikaiak bevállalnának-e egy ellenük intézett csapást is, vagy inkább végig néznék bölcsen, ahogy fél Európa elég?"

Ez nem kérdés, mind tudjuk, hogy az USA hatalmas ívben szarik mindenre és mindenkire saját magán kívül.

0dzsud0 2024.02.01. 00:09:48

@Gery87: "Nem magyarellenes, max kormányellenes.
Nem ugyanaz a kettő, akkor sem ha szeretnétek."

Igen, olvassuk már tőletek pár éve ezt a mesét, de sajnos a saját kis berkeiteken belül ezzel senkit sem győztök meg. Milyen nevetséges, óvodás érv egyébként is...mintha a kormányt nem a magyarok választották volna meg, hanem valami független entitás lenne. De mindezt persze mindegy is, mások lehetőleg a kormányunkról se nagyon ugassanak már, főleg, ha mi sem tesszük ezt fordítva senki mással!

0dzsud0 2024.02.01. 00:12:38

@GyMasa: "Aztán az vezet oda, hogy majd mindenki beléd fogja törölni a lábát."

Ő azt szereti. Ettől hihetetlenül felvilágosultnak érzi magát. :))

0dzsud0 2024.02.01. 00:20:19

@ZorróAszter: "Csak ez a "nemzeti" kormány teszi azt meg, hogy ha le akarják köpni, maga elé tartja a magyar zászlót, meg a biztonság kedvéért a választóit.

Pl. amikor azt mondja, hogy nem tisztelik a magyarokat? Nem, akkor nem "maga elé tart" bármit is, hanem konkrétan azt mondja, ami történik. Én értem, hogy ez furcsa lehet így külső szemlélőként, de amúgy a Fidesz elég hitelesen tudja képviselni, hogy a magyar érdekeket tart szem előtt. Egyszer szólhatna az elvtársainak, hogy dugják össze pár percre a fejüket és próbálják ki!

"Csak a maguk világképében van az úgy, hogy aki Orbánra szavazott, az minden fidesznyik sóhajtással egyetért."

Nem kell, hogy mindennel egyetértsen, mi ez a debil gondolkodás? Bőven elég, ha azt éreztetik vele, hogy egy szar, amirét a szavazatával ezt a kormányt segítette hatalomra.

0dzsud0 2024.02.01. 00:26:04

@alöksz róz: "1. a fidesz nem az ország."

Nem a Fidesz az ország, a kormány "az ország". Az meg most épp Fidesz. Milyen ócska próbálkozás...mintha egy pártot szidtak volna a sok közül. :) Hát nem, kisbarátom, a kormányba állnak bele, az meg nyugodtan értelmezhető az országba történő beleállásként, de majd még gyakorlod egy kicsit és menni fog, fel a fejjel.

"2. saját belügye a svédeknek, szuverén joguk eldönteni, mit tanítanak az iskolában.
(jól teszik egyébként, tényleg tananyagba való.)"

Oké, ez nyilvánvalóan egy harmatgyenge trollkodás, reagálni is kár. Nem, természetesen egy másik ország kapcsán gyerekek iskolai keretek közt történő politikai agymosása és az említett ország ellen kondícionálása távolról sem ez a kategória, gratulálok ehhez a primitív jogérzékhez, még szerencse bazmeg, hogy nem rátok bízzuk az ország vezetését, de már lassan egy kutyaólat sem.

0dzsud0 2024.02.01. 00:29:06

@alöksz róz: "pontosan erről beszéltek a többiek, erre reagáltam én is. nem, nem ti vagytok az ország. nem a fidesz az ország, és nem is a fideszesek az ország."

Ez ilyen európaizászlós "én is cigány vagyok" szöveg. :) Hát persze kicsim, mindenki az ország, még te is, a boldi is, meg a geri is, de most menjetek szépen játszani, amíg a felnőttek politikáról beszélgetnek!

0dzsud0 2024.02.01. 00:33:00

@alöksz róz: "súlyos tévedés. ez nem belügy, ez egy nemzetközi szövetség."

Ha gyermeki logikád szerint járnánk el, akkor talán nem tudna egyetlen tag vétózni (ami ugye indoklást sem igénylő). Hogy mégis így van, az nem a véletlen műve. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, meg lehet válogatni, hogy kikkel akarunk egy szövetségben lenni, és ennek bizony még belügyi vonzata is lehet. Vagy szerinted nem lehet és illegálisan blokkoltunk eddig? Gyorsan szaladj, tégy feljelentést az Európai Rendőrségen és értesítsd a NATO vezérigazgatóját is, riadóó!! :))

0dzsud0 2024.02.01. 00:44:24

@Gery87: "Az ukrán kisebbségpolitika akkor belügy szintén? Csak kérdem."

Mekkora öngól, te jó isten...és észre sem veszed, te szerencsétlen. :)

"De ha egy "liberális demokrata gittegyletnek" vagy a tagja, akkor ne csodálkozz hogy számon kérik miért nem vagy libsi és demokrata!
Nem kötelező, de akkor nem kell oda járni...!"

Csakhogy ez a közösség nem a buzulás miatt jött létre, hanem egy gazdasági érdekszövetség és mi is ennek a klubnak lettünk tagja. Az úgy nem megy ám, hogy ti holnaptól fogva mindig is buzik voltatok, akinek nem tetszik, az meg minek lépett be egyáltalán...qrvára fordítva ülsz a lovon, szokás szerint.

"Azért fogják belénk törölni a lábunkat, mert egy pattogó, nagypofájú, elvtelen, kibeszélő, hazug kis gecik vannak nálunk kormányon."

Nope, megint elmegy melletted a valóság. Orbánt ki nem állhatják, annyit beszélnek róla, mintha nem egy tízmilliós országot vezetne, hanem Európa első három legfontosabb szereplője között lenne (ami amúgy a mai szánalmas mezőnyben még igaz is), a vesztét kívánják, miközben az ellenségei cserélődnek körülötte...de hogy nem törli belé és belénk a lábát senki egykönnyen, az tény. Nem úgy 2010 előtt, pedig akkor nem "egy pattogó, nagypofájú, elvtelen, kibeszélő, hazug kis gecik voltaknálunk kormányon".

0dzsud0 2024.02.01. 00:46:10

@Gery87: "Jaj de okos valaki...:)
Utólag lehet okoskodni.
Most azért már többet tudunk mint 2 éve..."

Na várjunk, akkor 2 év után eljutottunk oda, hogy Ukrajna már szerintetek sem fog nyerni? :) Megsúgom, hogy ez csak nálatok újszerű felfedezés ám, a többiek nem éltek vakon eddig sem.

0dzsud0 2024.02.01. 00:50:57

@Gery87: "Egyébként legyetek már kicsit beleérzőbbek!
Arra mifasz esély volt 1918 telétől, pláne 19-től, hogy itt bármit a javunkra módosíthatunk az antant akarata ellenére?
Nem sok, mégis megpróbáltuk....nem sikerült, de azért pár falu meg Sopron visszatért.

Akkor is bizonyára voltak károgók hogy "ezek a magyar mit pattognak még? elvesztették a háborút, hát legyen már béke, tárgyaljanak a románokkal" stb."

Amúgy fel tudod fogni vajon, hogy mekkora önellentmondásban vagy? Azzal jössz, hogy mi tárgyaltunk (merthogy tárgyaltunk, ha nem lenne világos), holott nekünk abból legfeljebb előnyünk származhatott, hátrányunk nem, az ukránok meg nem tárgyalnak, hanem folytatják az egyre reménytelenebb harcot, holott nagyon úgy tűnik, hogy csakis még több hátrányuk származhat belőle.

0dzsud0 2024.02.01. 00:57:42

@Gery87: "És akkor hol van az ellenzék meg a pár millió szimpatizánsa ebben a képletben?:)
ja, tudom: ők nem magyarok:)"

Próbálod elviccelni, de néha tényleg nehéz máshogy értelmezni, hiszen egy nem is olyan szűk réteg megállás nélkül azon szurkol, hogy itt legyen minél rosszabb...lehetőleg a magyarok minél szélesebb körének, mert akkor majd jól le lehet váltani Orbánt. Persze, hogy nekik nem fáj, ha a magyarokat savazzák, ők ilyenkor a tenyerüket dörzsölik és azt hiszik, hogy már csak a centit kell vágni és mindjárt bukik a kolostormalac. De nem, az a rossz hírem van, hogy nemhogy nem jön be a terv, még ti lesztek a leköpnivaló áruló szerepében is, ez a visszataszító tevékenységetek pedig a normális emberekre csak összekovácsoló erővel hat és az jön ki belőle, hogy egyre nagyobb többséggel támogatják a Fideszt, hogy egy kurvanagyot basszon oda az ellenzéki kis csicskáknak is, meg a Soros payrollján lévő EU-s geciknek is. Le is vagytok térdeltetve időről időre. :)

0dzsud0 2024.02.01. 01:05:46

@Gery87: "kinéznek a "szalonból", ha kézzel tömöd magadba a kaját!"

Ez a narratíva sokáig működött, de már rég meghaladtuk. Az ellenzék imádja úgy látni, hogy a magyarok primitív, elmaradott suttyók (mármint a többi magyar, nem ő, aki fentről tekint le a sok prolira), akik berúgják a kocsmai tahóként viselkednek egy előkelő társaságban. Imádjátok ezt. :) Szerintetek az ország a részeges nagybácsi, aki csak a hátsó ajtón szabad beengedni és rejtegetni kell a többi vendég elől, különben is fülét-farkát húzza be is örüljön, hogy a kezébe nyomnak egy kis pénzt. Ez ment 2010 előtt és láthatóan ezt szeretnétek a mai napig. Az a rossz hírem van itt is, hogy ennek már rég vége van (vele együtt nektek is), a Fidesz nem fogadja el, hogy másodrendű polgárai vagyunk az EU-nak és neki van igaza. Ezt senkinek sem kell elfogadnia, ha egyszer nem így szólnak a klub szabályai. Teljesen megértem a szolgalelkűségeteket, és valahol még egy kalapemelésre is méltó, hogy mennyire a végtelenségig alázhatóak vagytok, de ahogy már korábban is kértem, ne próbáljátok ezt a perverz felfogást rákényszeríteni a normális emberekre is! A ti szemszögetekből mindenki más az elfajzott, megértem. Ez azonban nagy tévedés.

0dzsud0 2024.02.01. 01:14:06

@Gery87: "Értem, nem kell akkor erre a csuti bunkó cigány faszra szavazni aki kuruckodik itt a nagy pofájával meg belével és akkor jönnek a pénzek:)"

De fütyi, az úgy nem megy, hogy szerződések garantálják a pénzt, aztán az erősebb fél elkezd egyoldalúan, szóban módosítani a szabályokon, hogy akkor ő most tetszőleges feltételhez kötve zsarol a járó pénzekkel és nem adja oda, mert csak. :) Komolyan van, akinek magyarázni kell, hogy ettől nem a zorbán lett a gonosz? Mégcsak jól sem néz ki, nehéz kedvelni, tudom, tényleg megértem a bonyolult ellenzéki lelki világot. :)

0dzsud0 2024.02.01. 01:15:28

@Gery87: "Csakhogy ez kibaszott nagy baromság:)"

Egyáltalán nem az, ellenben elég nevetséges, ahogy próbálod letagadni a teljesen nyilvánvalót. :)

alöksz róz 2024.02.01. 02:43:13

@0dzsud0: orbán írta alá, hogy a szerződések ne garantálják a pénzt.

hiába kapálózik utólag, akkor kellett volna morawieckire hallgatnia.

0dzsud0 2024.02.01. 07:55:43

@alöksz róz: Fejtsd ki kérlek, hogy mire gondolsz pontosan!

alöksz róz 2024.02.01. 10:22:54

@0dzsud0: orbán aláírta, hogy a jogállamisági kritériumoknak nevezett gumiszabályhoz lehet kötni az uniós pénzek kifizetését. és meggyőzte róla morawieckit is.
előtte reklámozta, hogy mekkora nagy zsugás ő, aztán ráébredt, hogy annyira mégse.

ZorróAszter 2024.02.01. 10:26:41

@0dzsud0:

"Pl. amikor azt mondja, hogy nem tisztelik a magyarokat? " ...

Nem, hanem pl. amikor köpködik a pávatánca és az egyéb amatőr próbálkozásai miatt.

"Nem kell, hogy mindennel egyetértsen, mi ez a debil gondolkodás? Bőven elég, ha azt éreztetik vele, hogy egy szar, amirét a szavazatával ezt a kormányt segítette hatalomra."

Tényleg ezt írta a FIDESZ szavazóiról, vagy csak a szemem káprázik?

ZorróAszter 2024.02.01. 10:29:34

@0dzsud0:
@alöksz róz:

"Oké, ez nyilvánvalóan egy harmatgyenge trollkodás, reagálni is kár."

Ipi-apacs Zavaleta!

:o)

alöksz róz 2024.02.01. 10:40:08

@0dzsud0: a nemzetközi szövetség nem belügy, ez szimpla tény, ezen hiába görcsölsz

alöksz róz 2024.02.01. 10:48:44

@0dzsud0: nem a kormány az ország.
a kormány az ország vezetésével egy relatív többség által megbízott szervezet. ez is szimpla tény, akármit is mondanak és akárhogy hőbörögnek is a hozzád hasonló hazaárulók.
és nem is ti, fanatikus fidesz-keménymag vagytok az ország. ti csak a cigánykirály talpnyalói vagytok, bayerrel az élen.

0dzsud0 2024.02.01. 12:51:09

@alöksz róz: Értem. Linkelj ettől valamit kérlek, csak hogy biztosan értsem, hogy mire gondolsz ez alatt!

0dzsud0 2024.02.01. 12:53:58

@ZorróAszter: "Nem, hanem pl. amikor köpködik a pávatánca és az egyéb amatőr próbálkozásai miatt."

Ballib szubjektív elemek, köszönjük szépen, de érvként nem tudjuk felhasználni. Tanuljatok meg érvelni, ha akartok valamit, ezredik próbálkozásra egy "pávatánc", meg "lábbal tiporja a demokráciát" már kurvára kevés.

"Tényleg ezt írta a FIDESZ szavazóiról, vagy csak a szemem káprázik?"

Egész egyszerűen nem tetszett felfogni, hogy mit írtam. Vegye be a gyógyszereit és próbálkozzon vele újra!

0dzsud0 2024.02.01. 12:57:04

@alöksz róz: Szerintem az görcsöl, aki egyfolytában azon nyígott eddig, hogy hát miért vétózunk. Amit mégcsak indokolnunk sem kell, ahhoz jogunk van. Nincs helye eleve a belügy kontra nemzetközi szövetség vitának, csak a gyermeki érvelésed bugyutaságára próbáltam rávilágítani, meg arra a kettős mércére, hogy ha mások savaznak minket, az az ő belügyük (jó ég, mennyire kell ehhez fogyatékosnak lenni), de fordítva mi már egy nemzetközi szövetséggel megyünk szembe. Hát persze kisfiam, ahogyan az Móricka elképzeli. :)

0dzsud0 2024.02.01. 13:05:07

@alöksz róz: Többször ki lett fejtve fentebb, hogy mi a gond az érvetekkel, de álljon hát akkor itt újra! Nem tudjátok körbevágni a kormányt, hogy az őket célzó politikai támadások csak nekik szóljanak, ők nem valami különálló, jól elszeparálható egység az országtók, hanem ők AZ ORSZÁGNAK a kormánya. Az őket célzó támadások mindenki másnak is ártanak, nektek is. Én értem, hogy részletekről az a feladat, hogy eljátsszátok, hogy nem is, csak a kormányt és legfeljebb a szavazóit bántják, de ha becsukjátok a szemeteket, attól még nem szűnik meg a valóság. Ne faszságokba próbálj belekapaszkodni, a kormány valóban az országot képviseli, nem csak egy részét annak, ha magad alá vizelsz kínodban, akkor sem. Ez a téma ennyi, a szánalmas próbálkozásotokkal még magatokat sem tudjátok meggyőzni, így a kognitív disszonancia jön segítségül: azaz ha jönnek az alaptalan támadások ellenünk, azt a gyarmatosított elmétek jogosnak fogja fel (hiszen nektek automatikusan a nagyobb, erősebb segg közelsége kell, mert attól reméltek védelmet, pedig csak csicskaként tart titeket), és ezzel párhuzamosan haragszotok egyre jobban Orbánra. Annyit láttok a világból, hogy ha nem Fidesz lenne, akkor nem lennének tovább bullyingolva. Rossz megoldáson jár az eszetek, mert sajnos ennyire be vagytok idomítva. Az ország többsége azonban még nem, és ne is várjátok el tőlük, hiszen hozzátok hasonlónak lenni nem dicsőség, nem magasztos dolog, hanem épphogy szégyen. :)

Billy Hill 2024.02.01. 14:11:49

@Deak Tamas: Fiktív idézetek a tegnapi és a holnapi sajtóból a Zorbánról:

- Elszigetelődött! Nem lehet ilyen agresszívnak lenni! Miért nem tud már européer módon viselkedni, miért ilyen Putyin-pincsi, minek ez a kuruckodás?

- [megszavazza az ukránok támogatási összegét]

- Egy megalkuvó alak, megszegi a nagy kemény ígéreteit, odasimult az EU lábához, mint egy pincsi, ezután még kisebb súlya lesz az országnak Európában, el fogunk szigetelődniii

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.01. 14:41:14

@Billy Hill: várjuk meg Boldili szuperobjektív értékelését ....

Billy Hill 2024.02.01. 14:54:01

@Deak Tamas: Megvárhatjuk, csak arról nem fogok értesülni, mert mindig átgörgetem. :-) Bár azért sejtésem van róla.

Tapi2021 2024.02.01. 15:15:02

@Gery87: "Pont kurvára leszarják hogy "legyen béke"....vannak céljaik, érdekeik el akarják érni, akkor is ha nem jön be..ez van."

Oké, de ehhez NEKÜNK meg az EU-nak MI KÖZE???

MI miért szívunk és fizetünk az Ő FASZSÁGAIK miatt??? Ez NEM a mi konfliktusunk!!!! Akkor miért is álltunk bele???

Kinek az ÉRDEKÉBEN???!!!

0dzsud0 2024.02.01. 17:18:17

@Deak Tamas: Megvárnék tőle egy megerősítést, mielőtt körberöhögöm. :)

0dzsud0 2024.02.01. 17:26:33

@Tapi2021: "Oké, de ehhez NEKÜNK meg az EU-nak MI KÖZE???"

Jajj hát milyen vagy! Erkölcsi kötelességünk odaállni a magyarokat is elnyomó ukrik mellé. Neked is biztosan rosszul esett volna, ha magunkra hagytak volna minket '56-ban...vagy várjunk csak....

Gery87 2024.02.01. 19:59:31

@0dzsud0:

Nincs Dk-s vérem, kár erőltetned ezt, ha itt lettél volna az elmúlt években, nem mondanál ekkora baromságot:)
Szóval ne strapáld magad.

Gery87 2024.02.01. 20:00:17

@0dzsud0:

Akkor a fideszeseknek mi körül forog az esze?:)
édes istenem te...
ne erölködjél papi.

Gery87 2024.02.01. 20:01:40

@0dzsud0:

Nem tudommiylen berekekre gondolsz, de "mifelénk" ez egyértelmű, a maygarok egy rséze választotta meg a fideszt, a másik fele meg az ellenzéket.
Ezt elfelejtitek mindig.

Gery87 2024.02.01. 20:03:06

@0dzsud0:

Nincs semiféle öngól, ha a maygaroknak lehet véleménye az ukrán belpolitikáról, akkor a svédeknek is a magyarról. Ennyi az egész.
Egyébként meg egy szövetségi rendszeren belül vagyunk, csak érdekelhti őket, itt mi van nem?

Gery87 2024.02.01. 20:04:42

@0dzsud0:

Az EU mindig is "liberális és demokrata" volt, ha nektek ez buzulás, akkor léptessetek ki a picsába, vagy lehet menni a turáni sztyeppékre birkaszart égetni.

Gery87 2024.02.01. 20:06:45

@0dzsud0:

"Orbánt ki nem állhatják, annyit beszélnek róla, mintha nem egy tízmilliós országot vezetne, hanem Európa első három legfontosabb szereplője között lenne"

Az az igazság hogy Orbán hiszi ezt el magáról, meg a nerednyik propagandisták terjesztik róla.
De úgy van a hogy mondod egy kis 9 milliós országot vezet és illene ehhez mérten viselkednie végre.
Ha a pofa mögött nincs erő, akkor kár a gőzért.

Gery87 2024.02.01. 20:07:45

@0dzsud0:

Nálatok?:)

Bubukám, én 2 éve is ezt gondoltam, nézd vissza!
Csak most ez még jobban látszik!

Ne égesd magad.

Gery87 2024.02.01. 20:09:00

@0dzsud0:

Teljesen mindegy a lényeg hogy nem adják fel csak úgy, mert mások békét kiáltanak.
Egyébként meg a két helyzet nem teljesen ugyanaz!

Gery87 2024.02.01. 20:10:42

@0dzsud0:

Nem a magyarokat savazzák bubu, hanem a Fideszt és a kormányt.
Megint kevered.

Gery87 2024.02.01. 20:12:56

@0dzsud0:

Orbán pattog miközben a napnál világosabb hogy ezt egy kisállammal a háta mgött teszi, ami olyan kiszolgáltatott a nemzetközi folyamatoknak hogy kb nulla mozgástere van...
De Orbán kuruckodik. csak nem tudjuk mire fel....

Egyetlen ereje a vétójog, de mind tudjuk hogy a valódi hatalom a pénz, a gazdaság és hát abból másoknak több van.

Gery87 2024.02.01. 20:13:18

@0dzsud0:

Ezt én is mondhatnám neked.

ZorróAszter 2024.02.01. 20:30:07

@0dzsud0:

"Ballib szubjektív elemek, köszönjük szépen, de érvként nem tudjuk felhasználni. Tanuljatok meg érvelni, ha akartok valamit, ezredik próbálkozásra egy "pávatánc", meg "lábbal tiporja a demokráciát" már kurvára kevés."

Kurvára kevés, azaz ehhez sincs egy épkézláb gondolata, érve sem. Így jár aki elblicceli a fidesznyik papagájképző kurzusokat. :o)

"Egész egyszerűen nem tetszett felfogni, hogy mit írtam. Vegye be a gyógyszereit és próbálkozzon vele újra!"

Magának kellene inkább szednie valamit diszlexia ellen vagy néha felfüggesztenie a fogalmazásgátló szedését:

"Nem kell, hogy mindennel egyetértsen, mi ez a debil gondolkodás? Bőven elég, ha azt éreztetik vele, hogy egy szar, amirét a szavazatával ezt a kormányt segítette hatalomra."

Ki másra lehet ezt érteni mint a FIDESZ szavazókra?

Mert ugye ezt arra válaszolta, hogy
"Csak a maguk világképében van az úgy, hogy aki Orbánra szavazott, az minden fidesznyik sóhajtással egyetért."

:o)

0dzsud0 2024.02.01. 20:32:16

@Gery87: Le se szarom, hogy milyen véred van, inkább te ne strapáld magad! A DK-s tempó meg akkor is DK-s tempó, ha te nem tartod magad DK-snak.

ZorróAszter 2024.02.01. 20:34:58

@Gery87:

"Nincs Dk-s vérem, kár erőltetned ezt, ha itt lettél volna az elmúlt években, nem mondanál ekkora baromságot:)
Szóval ne strapáld magad."

Magának kár strapálnia magát. A fidesznyik papagájkórus tanfolyamon azt oktatták, hogy mindenkire ezt kell mondani, aki nem Orbánhoz imádkozik.

:o)

ZorróAszter 2024.02.01. 20:36:10

@0dzsud0:

"Le se szarom, hogy milyen véred van, inkább te ne strapáld magad! A DK-s tempó meg akkor is DK-s tempó, ha te nem tartod magad DK-snak."

Muhahaha!!!

:o)

Ld. előbbi kommentemet.

0dzsud0 2024.02.01. 20:36:22

@Gery87: Nem tudom,de valami oka azért csak van, hogy kizárólag a látens homokos DK-s majmoktól olvasom egész nap, hogy a Zorbán LESZOPTA Putyint, meg hogy Kövér nyírja le a bajszát, mert szúrja Orbán seggét, meg ilyenek. Aztán ott vannak azok, akiknek a Telex/444-kommentszekcióban bármelyik cikk alatt Orbán jut az eszükbe, pl. politikasemleges párkapcsolati szarságok alatt is (nyilván még a pináról is Orbán az első asszociáció, topkomment is szokott lenni a like-ok száma alapján minden ilyen degenerált komment). Aztán itt vagy te, aki a hasonló jeleket produkálja, majd kikéred magadnak. :))) Hát, nekem aztán mindegy.

0dzsud0 2024.02.01. 20:37:54

@Gery87: "a maygarok egy rséze választotta meg a fideszt, a másik fele meg az ellenzéket."

Neked ezek szerint még nem tűnt fel, de nincs két kormány. A Fideszt választottuk meg (mi, az ország), az ellenzéket meg senki. Vagy te a DK árnyékkormányára gondoltál? :)

0dzsud0 2024.02.01. 20:41:12

@Gery87: "Nincs semiféle öngól, ha a maygaroknak lehet véleménye az ukrán belpolitikáról, akkor a svédeknek is a magyarról. Ennyi az egész.
Egyébként meg egy szövetségi rendszeren belül vagyunk, csak érdekelhti őket, itt mi van nem?"

Ilyenkor látszik tényleg jól az ellenzéki agyhalál. Az ukránok konkrétan elnyomják a kisebbségeiket, köztük a magyarokat. Ehhez nyilván nem kell magyarázni, hogy van közünk. Meg tudod mutatni, hogy mi ennek az analógiája a svédek és a magyarok vonatkozásában? Az, hogy a svédek csendőrt akarnak játszani és regulázni szeretnék a GAZDASÁGI szövetségi rendszer vélt renitenseit, az nem analóg. Szóval de, öngól, amit még mindig nem fogtál fel.

0dzsud0 2024.02.01. 20:45:51

@Gery87: "Az EU mindig is "liberális és demokrata" volt, ha nektek ez buzulás"

Tőlünk aztán mindenki úgy buzult mindig is, ahogy akart...a probléma azzal van, hogy egy idő után nekik ez nem elég, elvárnák, hogy mi is velük buzuljunk. Ezt talán csak nem kell már tűrni, pláne hogy a csatlakozáskor erről szó nem volt. :)

"akkor léptessetek ki a picsába, vagy lehet menni a turáni sztyeppékre birkaszart égetni."

Milyen "vagy"? Épp akkor lehet menni birkaszart égetni, ha kilépünk, nem ezt akartad mondani? Vélhetően még ebben sem lenne igazad, de amit furcsább, hogy nem érzékelsz, hogy ez amúgy nettó zsarolás. Szerinted bármilyen szarságot kitalálhat a nyugat és ránk kényszerítheti (egy szuverén, egyenrangú tagra), különben lehet menni birkaszart égetni? Lehet, hogy nálad ez működik, de másokat nem hibáztathatsz, amiért nem tetszik nekik és nem akarnak ők is csicskák lenni, mint te.

0dzsud0 2024.02.01. 20:49:08

@Gery87: "Az az igazság hogy Orbán hiszi ezt el magáról"

Tisztán emlékszem, hogy a migrációs válság kapcsán ő maga mondta, hogy talán nem a tízmilliós ország miniszterelnökének kellene vinnie ezt az ügyet (ellenszélben, mindenki ellen), hanem mondjuk jó lenne, ha pl. az olaszok mögé lehetne felsorakozni. Aztán úgy hozta az élet, hogy még egy rakás kérdésben kellett, hogy mi vigyük az egyetlen észszerű álláspontot, míg a többiek kussolnak, hagyják, hogy mindent mi harcoljunk ki, majd ők csendben részesednek a javakból. Nem gond, ha így alakult, akkor nekünk kell vinni...de nem Orbán akarta ezt így, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ő hozta a világra az arab migriket, a Covidot, meg az orosz-ukrán konfliktust is, lol.

0dzsud0 2024.02.01. 20:50:19

@Gery87: Tehát akkor magadad fikáztad, saját magadnak címezted, hogy "Utólag lehet okoskodni."? Szép öntökönrúgásba sétáltál bele már megint...

0dzsud0 2024.02.01. 20:52:20

@Gery87: "Teljesen mindegy a lényeg hogy nem adják fel csak úgy, mert mások békét kiáltanak."

Picit más mozit nézel, a valóságban az angolszász érdekek miatt álltak fel a tárgyalóasztaltól, ahová egyszer már leültek...fentebb írták korábban, csak a kognitív disszonancia még nem engedte, hogy feldolgozd. Ám sosem késő.

0dzsud0 2024.02.01. 20:53:44

@Gery87: "Nem a magyarokat savazzák bubu, hanem a Fideszt és a kormányt.
Megint kevered."

Nem szeretem ismételni magam, de néha ez a legkönnyebb:

"Többször ki lett fejtve fentebb, hogy mi a gond az érvetekkel, de álljon hát akkor itt újra! Nem tudjátok körbevágni a kormányt, hogy az őket célzó politikai támadások csak nekik szóljanak, ők nem valami különálló, jól elszeparálható egység az országtók, hanem ők AZ ORSZÁGNAK a kormánya. Az őket célzó támadások mindenki másnak is ártanak, nektek is. Én értem, hogy részletekről az a feladat, hogy eljátsszátok, hogy nem is, csak a kormányt és legfeljebb a szavazóit bántják, de ha becsukjátok a szemeteket, attól még nem szűnik meg a valóság. Ne faszságokba próbálj belekapaszkodni, a kormány valóban az országot képviseli, nem csak egy részét annak, ha magad alá vizelsz kínodban, akkor sem. Ez a téma ennyi, a szánalmas próbálkozásotokkal még magatokat sem tudjátok meggyőzni, így a kognitív disszonancia jön segítségül: azaz ha jönnek az alaptalan támadások ellenünk, azt a gyarmatosított elmétek jogosnak fogja fel (hiszen nektek automatikusan a nagyobb, erősebb segg közelsége kell, mert attól reméltek védelmet, pedig csak csicskaként tart titeket), és ezzel párhuzamosan haragszotok egyre jobban Orbánra. Annyit láttok a világból, hogy ha nem Fidesz lenne, akkor nem lennének tovább bullyingolva. Rossz megoldáson jár az eszetek, mert sajnos ennyire be vagytok idomítva. Az ország többsége azonban még nem, és ne is várjátok el tőlük, hiszen hozzátok hasonlónak lenni nem dicsőség, nem magasztos dolog, hanem épphogy szégyen. :)"

0dzsud0 2024.02.01. 20:57:31

@Gery87: "olyan kiszolgáltatott a nemzetközi folyamatoknak hogy kb nulla mozgástere van..."

Így hát inkább térjen vissza a magyar érdekképviselet a svédasztalos zabálós külpolitikai időkhöz, hát persze. Figyi, azt már kipróbáltuk ám, és a mostaninál is sokkal kevésbé jött be.

"De Orbán kuruckodik. csak nem tudjuk mire fel...."

Azt nem is csodálom. De semmi gond, majd mi tudjuk. :)

0dzsud0 2024.02.01. 21:01:39

@Gery87: "Ezt én is mondhatnám neked."

Vedd figyelembe, hogy milyen komoly érvre reagáltam neked, így hangzott:

"Csakhogy ez kibaszott nagy baromság:"

Imádom a ballib tényeket. :D

0dzsud0 2024.02.01. 22:23:11

@ZorróAszter: "ehhez sincs egy épkézláb gondolata, érve sem"

Képtelen vagy konkrétumokkal jönni, boomer. Milyen érveket vársz a nyugdíjas erőlködéseidre?

"Ki másra lehet ezt érteni mint a FIDESZ szavazókra?

Mert ugye ezt arra válaszolta, hogy"

Nézd már meg, hogy azt mire írtad, amit idéztem tőled, te szerencsétlen. Többet most már nem segítek. :)

0dzsud0 2024.02.01. 22:25:16

@ZorróAszter: "Ld. előbbi kommentemet."

Láttam, és? Kéne tudni értelmezni, amit írtam, de ez már nem először haladja meg a képességeidet.

alöksz róz 2024.02.01. 23:08:50

@0dzsud0: pontosan arra. tudtad már a múltkor is. csak szégyellted ezért nem akartál emlékezni
index.hu/kulfold/2020/12/10/orban_viktor_brusszel_europai_unio_veto/
"Orbán Viktor: Egy hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két ásszal"

hát úgy látszik ezzel is sikerült buknia a partit a nagy zsugásnak :D
tényleg van min röhögni.

alöksz róz 2024.02.01. 23:20:33

@0dzsud0: a nemzetközi szövetség bővítése nem belügy, ha összeszarod magad az erőlködéstől, akkor se.

azt nem tudom h ki nyígott rajta, de a párhuzam semmiképp nem állja meg a helyét.
hogy tudjál mihez viszonyítani, és tanulj egy kicsit dusztingválni:
az h mit tanítanak a svéd iskolában, az belügy, az ő dolguk.
az h mi mit nem tanítunk a mi iskolánkban (lmbtp-nevelés), az meg a mi belügyünk.

és nem, nem azért büntetik a orbánt, mert nem hajlandó megbaszatni az óvodásainkat pedofilokkal. az lmbtp-törvény az ürügy. amit egyébként pont a cigánykirályod adott az unió kezébe, amikor látta, hogy mindenképp blokkolni fogják a pénzeket.

alöksz róz 2024.02.01. 23:25:41

@0dzsud0: "Többször ki lett fejtve fentebb" - attól h sokszor leírod, még nem lesz igaz

"Az őket célzó támadások mindenki másnak is ártanak, nektek is" - nem. azok nekik ártanak. az uniós pénzek elvonása is a fideszes tolvajoknak árt. nekünk az árt, hogy ugyanúgy tovább folytatják a lopást, és nem jut az értelmes dolgokra. ez nem az unió hibája, hanem a fideszé.
nem kéne annyit lopni: www.portfolio.hu/gazdasag/20231018/a-beruhazasok-helyett-az-arak-robbantak-fel-magyarorszagon-643883

alöksz róz 2024.02.01. 23:30:38

@0dzsud0: ki az a ti?

én pontosan meghatároztam, ti tik vagytok: a cigánykirály seggnyalói, akik szaros nyelvvel rohannak bevédeni mindent és köpködni mindenkit aki másképp gondol bármit is. pont mint a ballib fanatikusok. ti is pontosan ugyanolyan szektások vagytok.

jól kapisgálsz a kognitív disszonancia irányába, valamit sejtesz, csak még nem jutottál el oda, hogy felismerd magadban.

alöksz róz 2024.02.01. 23:40:09

@0dzsud0: "A DK-s tempó meg akkor is DK-s tempó, ha te nem tartod magad DK-snak." - hát ez az. nagyon szépen hozod a dk-s tempót.

0dzsud0 2024.02.01. 23:49:17

@alöksz róz: " pontosan arra. tudtad már a múltkor is. csak szégyellted ezért nem akartál emlékezni"

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te nem szeretnél rámutatni, hogy hol sikerült buknia a Zorbánnak. Talán félsz, hogy nagyon ki foglak nevetni? Merthogy én tényleg emlékszem erre az ultis dologra, lettek is csicskítva az EU-ban rendesen.

0dzsud0 2024.02.01. 23:50:50

@alöksz róz: "de a párhuzam semmiképp nem állja meg a helyét.
[...]
az h mit tanítanak a svéd iskolában, az belügy, az ő dolguk.
az h mi mit nem tanítunk a mi iskolánkban (lmbtp-nevelés), az meg a mi belügyünk."

Csakhogy itt nem ez volt a párhuzam, eltévedtél egy picit. Olvasgass!

alöksz róz 2024.02.02. 00:00:36

@0dzsud0: "Csakhogy itt nem ez volt a párhuzam" - hát pont ez a baj.
ez a párhuzam megállta volna volna a helyét.
a tied meg nem.

0dzsud0 2024.02.02. 00:00:39

@alöksz róz: "nem. azok nekik ártanak. az uniós pénzek elvonása is a fideszes tolvajoknak árt."

Nem pajti, az sajnos az egész országnak árt. Látod, ezért említem a kognitív disszonanciát: ezt neked is fel kell tudnod ismerni, de az elméd nem engedi, hogy befogadd. Nem tudod sajnos megoldani, hogy a kormányt célzó basztatások csakis rájuk legyenek hatással, amikor meg erre felhívjuk a figyelmet többen is, jön, hogy "nem csak ti vagytok ám magyarok, hanem mi is", ami csak egy szánalmas terelés részetekről, hogy ne a mondandónk magjával kelljen vitáznotok (merthogy azzal úgysem megy).

Te, ezt a portfolio-cikket komolyan annak alátámasztására akartad felhozni, hogy itt gond van? Mert amúgy ez alapján gyorsan itt van a következő kétharmad (nem véletlenül), csaxólok. :))

alöksz róz 2024.02.02. 00:03:25

@0dzsud0: "Merthogy én tényleg emlékszem erre az ultis dologra, lettek is csicskítva az EU-ban rendesen." - jaja, annyira becsicskultak, hogy megvonták az uniós pénzeket.
ne röhögtesd már ki magad.

alöksz róz 2024.02.02. 00:04:48

@0dzsud0: jaja, nincs itt lopás, mert kétharmad :DDD

0dzsud0 2024.02.02. 00:07:26

@alöksz róz: "a tied meg nem."

Nem "tied" meg "enyém" van, hanem valós párhuzam, meg egymástól független dolgok. Mellesleg ami az "enyém" volt, se az enyém volt, Geri fogalmazott úgy, hogy:

"ha a maygaroknak lehet véleménye az ukrán belpolitikáról, akkor a svédeknek is a magyarról".

Ezt talán ne nekem ródd fel, én csak reagáltam rá. :)

Korábban felmerült egy másik aspektus: a svédek belügyeibe nem szólunk bele (azt tesznek a tananyagba, amit akarnak), de ha úgy döntenénk, hogy az idők végezetéig vétózzuk a NATO-tagságukat, ahhoz meg nekünk lenne meg minden jogunk. Na itt szoktak még jönni a libtardok, hogy a svédeknek nyugodtan lehet minket fikázni, de NATO-tagságot blokkolnunk viszont nem szabad, meghát védelmi szövetség (ami rejtély, hogy ebben a kérdésben mégiss mit befolyásol).

alöksz róz 2024.02.02. 00:08:14

@0dzsud0: "Nem pajti, az sajnos az egész országnak árt." - hiába ismételgeted...

0dzsud0 2024.02.02. 00:08:30

@alöksz róz: "megvonták az uniós pénzeket"

Azért nem olyan rég jött abból, nem is kevés. És jönni fog a többi is, bármennyire is szurkoltok ellene. :D

alöksz róz 2024.02.02. 00:10:06

@0dzsud0: szabad blokkolni. csak az országnak nem érdeke.

0dzsud0 2024.02.02. 00:12:03

@alöksz róz: "jaja, nincs itt lopás, mert kétharmad :DDD"

Hát bro, az én állításom nem az, hogy nincs lopás, de ha hozod az izzadságszagú cikkeket, amik azt próbálják taglalni, hogy "oké, hogy kurvajól néz ki, de nem is olyan szép ám valójában, mint lehetne", abból bizony tényleg kétharmad lesz. Arra próbáltam célozni, hogy tán kéne pár erősebb érv annál, mint az "úgy pörögnek a beruházások, hogy az már nem is olyan jó, mi sem mutatja jobban, hogy szét van lopva minden". :DD

alöksz róz 2024.02.02. 00:15:40

@0dzsud0: "Azért nem olyan rég jött abból, nem is kevés." - de, kevés. a nagy része csak bejelentés.
"És jönni fog a többi is" - nem fog. ezt már eljátszotta orbán, már zsarolni se tud. abban bízhat csak, hogy hátha többséget szerez a szélsőjobb az eu-parlamentben. de az meg esélytelen.

alöksz róz 2024.02.02. 00:16:18

@0dzsud0: nem pörögnek a beruházások.

alöksz róz 2024.02.02. 00:19:52

@0dzsud0: irdatlan pénzeket lopnak el és irdatlan pénzeket pocsékolnak el.
soktízmilliókat egy fülöpszigetekinek épült munkahely létrehozására. ez az állítólag pörgő beruházás és ez a fiktív gdp.

alöksz róz 2024.02.02. 00:22:48

@alöksz róz: vond ki belőle a lopást, vesd össze az államadóssággal, a visszaeső fogyasztással és ipari termeléssel, és ha nem vagy hülye, akkor rájöhetsz, hogy tényleg el van kúrva.

alöksz róz 2024.02.02. 00:24:23

parragh lászló pedig menjen az anyjába :-)

alöksz róz 2024.02.02. 00:24:54

ezt csak jólesett hozzátenni

0dzsud0 2024.02.02. 00:35:09

@alöksz róz: "hiába ismételgeted..."

Bár ne lenne igazam. Tisztább pillanataikban a ballibek is tudják ezt, hiszen rendre megjelennek azok a kommentelők is, akik már saját bevallásuk szerint is az összeomlást várják, ami elképzelésük alapján nyilván az uniós pénzek hiányával jön el, így pedig az ország kivéreztetésre kerül és végre a kormány is fejreáll, ha majd a munkanélküli és éhező tömegek leváltják, ők pedig ezt már popcornnal várják. Ez azonban az ország normálisabb felének csak azt fogja üzenni, hogy külső erő próbálja a választott kormányt elűzni (az ilyet ritkán szeretik bárhol a világon), másrészt pontosan tudják, hogy ebben ti, akik ennek szurkoltok is részesei vagytok; így a várt kormányváltás helyett a Fidesz megerősödése jön és jött el (párhuzamosan azzal, hogy a ballibeket egyre többen gyűlölik). Nekünk ez természetesen nem gond, ti viszont elvileg nem ezt akartátok. De ez legyen a ti problémátok! :)

És tényleg, milyen komoly iróniája van a dolognak. Az az ellenzéki vágy, hogy a kormánynak ártson a pénzek visszatartása...nekik pont nem sokat árt, a fizetésük mindenképp jön (meg az egyebek is, 14 év alatt azért elég profin ki lett építve a folyamat), és még a politikai hatalmuk is szilárdul. Akiknek VALÓJÁBAN fáj, azok a választók, akiknél ténylegesen le tudnának csapódni a JÁRÓ uniós pénzek, amiket az Unió egyszerűen jogszerűtlenül nem ad oda. Brüsszel és az ellenzéki politikusok feladata az volna, hogy ezeket az embereket meggyőzzék, hogy nem Brüsszel miatt, politikai okokból nem jön a pénz, hanem a szemét Zorbán, meg a szemét Fidesz miatt. A helyzet úgy áll, hogy ezzel még az ellenzéki választók egy részét sem sikerült bepalizni, nemhogy a fideszeseket, akik az összes választó fele. Rendkívül nehéz is a dolguk, egyszerűen a csecsemőkön és az értelmi fogyatékosokon kívül senki nem hiszi el, hogy itt valóban a korrupcióval van a gond és csak egészen véletlenül adódott úgy, hogy a két renitens kormány a lengyel, meg a magyar lett, mert mit ad Isten, pont ezeknél a nem ballibeknél (a lengyel a közelmúltig) harapódzott el a lopás, de nagyon durván....srácok, mindenki tudja, hogy ha itt valóban a lopással lenne a gond, akkor mi nem a vallási fanatikus lengyelekkel ülnénk a vádlottak padján, hanem mondjuk a románokkal, meg az olaszokkal. :)) A világon senkit nem fogtok tudni meggyőzni (saját belterjes, párszázezres turbóellenzéki köreiteken kívül), hogy itt nem a migráció elutasítása és az anti-LGBTQ hozzáállásunk a valódi probléma, ja meg az, hogy merészeltünk olyan kormányt választani, amelyik nem a francia, meg a holland, hanem a magyar érdekekért küzd. :) Azért élmény nézni az ellenzéki nyűglődést, jó a műsor.

0dzsud0 2024.02.02. 00:37:23

@alöksz róz: "nem fog"

Te nyugodtan reménykedhetsz ebben, de azért ez a brüsszeli ámokfutás nem tud örökké tartani. Azaz a pénzeknek jönniük kell, különben részünkről már tényleg nem marad semmi értelme az uniós tagságnak (azt viszont vélhetően pl. a németek sem szeretnék, ha csak úgy kilépnénk).

0dzsud0 2024.02.02. 00:38:28

@alöksz róz: "nem pörögnek a beruházások."

Hát nézd, én azt már tényleg nem érzem feladatomnak, hogy még a saját magad által belinkelt cikkedből is felvilágosítást tartsak. :)

0dzsud0 2024.02.02. 00:40:04

@alöksz róz: "fiktív gdp"

Ez aranyos. Te találtad ki? :)))

alöksz róz 2024.02.02. 00:44:16

@0dzsud0: "Az az ellenzéki vágy, hogy a kormánynak ártson a pénzek visszatartása...nekik pont nem sokat árt, a fizetésük mindenképp jön (meg az egyebek is, 14 év alatt azért elég profin ki lett építve a folyamat)" - na erről a részéról most meggyőztél. igaz.

és legközelebb má így is fogom mondani, mert így még jobb is :-)
nem árt a kormánynak. az övék mindenképp megvan. a haverjaiké is.
de akkor tulajdonképpen ki veszi el az emberektől a pénzt, az eu vagy a fidesz? ki árt az országnak, az eu vagy a fidesz?

széép

0dzsud0 2024.02.02. 00:45:29

@alöksz róz: "vond ki belőle a lopást"

Ez jól indul, hogy vonod ki belőle a lopást? Hülye kérdés, gondolom, hogy te saccra, fejben (ballib matek). :)))

"vesd össze az államadóssággal"

Egész jól állunk uniós szinten, köszönjük szépen!

"a visszaeső fogyasztással és ipari termeléssel"

Ezek valódi problémák egy gondterhelt időszakban. Azért szerencsére minden előrejelzés azt mutatja, hogy idén javulni fog a helyzet (ami mellesleg nem csak nálunk gázos manapság).

"tényleg el van kúrva"

Nope, az egy másik kormány volt. Tudom, abból nagyon jól jönne ki az ellenzék, ha most megismétlődne a Fidesszel, de egyelőre távolról sem úgy néz ki a dolog, ez jelen állás szerint marad a reménykedés kategóriája részetekről.

0dzsud0 2024.02.02. 00:49:43

@alöksz róz: "de akkor tulajdonképpen ki veszi el az emberektől a pénzt, az eu vagy a fidesz? ki árt az országnak, az eu vagy a fidesz?"

Ha végigolvastad, ezt is kifejtettem. Az egyik narratíva szerint a Fidesz, a másik narratíva szerint az EU. Egyelőre bőven többen vannak, akik arról vannak meggyőződve, hogy az EU. Szerintem objektíve igazuk is van, nagyon nehéz ezt úgy látni, hogy nem egy nettó politikai alapú szívózás, jogalap nélküli kényszerítés, zsarolás megy Brüsszel részéről, de nem ez számít, hanem politikai értelemben csak az, hogy azok vannak lényegesen többen, akik így látják; és nem pedig azok, akik a Fideszt okolják.

alöksz róz 2024.02.02. 00:50:33

@0dzsud0: dehogy én, a ballibtől tanultam.
a sok öngól mellett írtak néha értelmeset is, amivel nem lehetett mit kezdeni.

"Hát nézd, én azt már tényleg nem érzem feladatomnak, hogy még a saját magad által belinkelt cikkedből is felvilágosítást tartsak" - amíg még az értelmezése is nehezedre esik, addig ilyeneken ne gondolkozz.

alöksz róz 2024.02.02. 00:51:51

@0dzsud0: kár hogy itt nem két narratíva van, hanem egy, amire ügyesen rámutattál :-)

0dzsud0 2024.02.02. 00:55:02

@0dzsud0: Kiegészítés: azt az egyszeri választó is tudja, hogy a politikusok lopnak. Azok is, akikre ő szavazott. Azt is tudja továbbá, hogy a Fidesznek is érdeke, hogy jöjjenek a pénzek, mert az számukra is további anyagi előnyöket jelent. Azaz már csak emiatt is kevésbé fogja a Fideszben megtalálni a bűnöst, hiszen ehhez az kéne, hogy a kormány szánt szándékkal gátolni akarja, hogy megkapja az uniós pénzeket. Nyilvánvalóan nem ez történik. Kinek nem érdeke viszont, hogy ide jöjjön a zsé? Brüsszelnek és a hazai ellenzéki politikusoknak. Csoda, hogy őket kezdi el gyűlölni egyre több választó (mármint ezt nem szimpla érzésből írom, voltak is erről konkrét felmérések).

alöksz róz 2024.02.02. 00:56:07

@0dzsud0: nagyon saccolni nem kell, ott vannak a grafikonok, a minimumértéket le tudod olvasni.
má az kurva sok...

0dzsud0 2024.02.02. 00:57:57

@alöksz róz: "a ballibtől tanultam."

Figyelj, sajnálom, hogy ezt így kell megtudnod, de hülyeséget sikerült eltanulnod. Nincs fiktív GDP.

alöksz róz 2024.02.02. 00:58:12

@0dzsud0: megerőszakolod a logikát...

0dzsud0 2024.02.02. 00:59:18

@alöksz róz: Na ezt most őszintén nem értem. Szerintem nagyon is két narratíva van. Vagy most arra célzol, hogy a Fidesz üzenete mellett az ellenzék már szóhoz sem jut? Remélem, nem ezt akarjuk elkezdeni... :)

alöksz róz 2024.02.02. 00:59:58

@alöksz róz: de hát egy szektás fejében nincs is helye logikának

0dzsud0 2024.02.02. 01:01:18

@alöksz róz: Jaja, én is pislogtam, hogy pl. az évek során mennyi plusz folyt be áfabevételekből a boldog szoci időkhöz képest, tényleg ká sok. :))

0dzsud0 2024.02.02. 01:02:36

@alöksz róz: Írd le a gondolataidat te is nyugodtan, de az ilyen óvodás, érvmentes dumával hagyjál már! :)

0dzsud0 2024.02.02. 01:02:58

@alöksz róz: Mesélj! Mi nem tetszett abból, amit írtam? :)

alöksz róz 2024.02.02. 01:03:22

@0dzsud0: "Na ezt most őszintén nem értem." - az az egy szerepelt itt, hogy a fidesz ígyis-úgyis lenyúlja a pénzt.

0dzsud0 2024.02.02. 01:05:37

@alöksz róz: Csak ez nem annak a narratívája, hogy ki miatt nem jönnek uniós pénzek. Az lehet, hogy a Fidesz sehogy sem jön ki rosszul, de ha jön a zseton továbbra is, azzal azért mégiscsak érezhetően jobban jár ő is, gondolod, hogy erről le akarnak mondani?

alöksz róz 2024.02.02. 01:06:24

@0dzsud0: "az ilyen óvodás, érvmentes dumával hagyjál már!" - gondoltam igazodom hozzád

0dzsud0 2024.02.02. 01:10:02

@alöksz róz: "gondoltam igazodom hozzád"

Majdnem sikerült. Ha érvelést látsz, érveléssel igazodhatsz hozzá, nem frappánsnak szánt, semmitmondó comebackeckkel kifacsart logikáról. De persze értem, vélhetően elértünk oda, amikor kénytelen vagy belátni, hogy amit írtam fentebb, az szimpla tény. Hiszen mindketten látjuk, hogy melyik párt nyeri a választásokat, következésképp az ellenzék nyilván nem képes hatékonyan átadni a saját narratíváját arról, hogy az uniós pénzek a Fidesz miatt nem jönnek. Akkor ha ezzel nincs vita, úgy csá! :)

alöksz róz 2024.02.02. 01:12:14

@0dzsud0: "Ha érvelést látsz, érveléssel igazodhatsz hozzá" - igen, de ha frappánsnak szánt görcsös kis gúnyolódásféleségeket, akkor meg nyilván ahhoz.

0dzsud0 2024.02.02. 01:13:31

@alöksz róz: Olyankor ahhoz, de épp eltévesztetted. Érvelésre jött a görcsös gúnyod, ezt még gyakorolnod kell.

alöksz róz 2024.02.02. 01:15:00

@0dzsud0: na de tessék.
ez nem kövdtkezik semmiféle logikai összefüggés felismeréséből. a propagandakampányból következik meg a kognitív disszonanciából. nincs benne semmi logika, csak érzelem.

alöksz róz 2024.02.02. 01:16:00

@alöksz róz: irracionális, a valósághoz nem köthető

0dzsud0 2024.02.02. 01:19:11

@alöksz róz: Máshogy látjuk, szerintem nagyon is van benne logika. Fentebb le is vezettem. Ez már megint kezd úgy kinézni, hogy aki nem az ellenzéki egy nagy igazságot követi, az nyilvánvalóan megvezetett fideszbirka, ott győzött a propaganda, meg az érzelmek. Szerintem ez nagy tévedés, ugyanakkor számomra némileg furcsa, hogy újra, meg újra ellövi ezt az ellenzék és semmit nem tanul belőle. Az ilyen könnyű megfejtések csak a sorra bukott választások utáni bizonyítványmagyarázásra jók, választási győzelemre nem (ám ez szerencsére nem az én problémám).

alöksz róz 2024.02.02. 01:19:29

@alöksz róz: na ma is tanultam valamit:
hát hiszen kétharmad!

ez jobb mint a nácikártya

alöksz róz 2024.02.02. 01:21:43

új nyerőlap van a pakliban

0dzsud0 2024.02.02. 01:22:30

@alöksz róz: Ezt te írtad, nem én:

"jaja, nincs itt lopás, mert kétharmad"

Most pedig megörültél magadnak, hogy milyen frappánsat alkottál. :DD Hát használd egészséggel!

alöksz róz 2024.02.02. 01:22:57

@alöksz róz: sajnos az uniónál egyelőre még nem működik, hiába csapja ki állandóan a nagy zsugás

0dzsud0 2024.02.02. 01:27:12

@alöksz róz: Ha jobban belegondolsz, működik az. Nem mindig és minden helyzetben és nem intéz el nekünk mindent egy csapásra, nade mégiscsak azért tud Orbán olyan erőteljesen fellépni a józan ész oldalán (és mások meg nem, mégha egyet is értenek vele), mert neki van a legszilárdabb hatalma, neki kell a legkevésbé aggódnia, hogy egyetlen rossz lépés is elhozza az azonnali vesztét. Szóval tulajdonképpen segíti őt az a kétharmad, nem is kicsit. Légy büszke rá, hogy összehoztuk, érted is teszi a dolgát! :)))

alöksz róz 2024.02.02. 01:35:11

@0dzsud0: mint érv.
lásd nácikártya.

0dzsud0 2024.02.02. 01:38:28

@alöksz róz: Nem, nem mint érv. Bár kétségtelen, hogy szórakoztató a balokat szívatni vele. De szerinted Orbán is erre használja? Ráadásul Brüsszelben? :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.02. 08:59:07

@0dzsud0: végigolvastam a most reggelig született hozzászólásokat, a szűrőn lévők kivételével, hát jobb mint Esterházy. Viszont ez a cikket már hozta régebben is érvként, és ugyanúgy összefüggésmentesen mint most.

alöksz róz 2024.02.02. 12:39:43

@0dzsud0: próbálja, csak nem jön be.

alöksz róz 2024.02.02. 12:41:16

@Deak Tamas: na megjöttél felszopni kicsit a kollégát?
megerősíteni, mert gyengének érezted kicsit a teljesítményét?
tipikus.

ZorróAszter 2024.02.02. 14:11:00

@Deak Tamas:

"a szűrőn lévők kivételével,"

Hányadszor hazudja már ezt a szűrés dolgot, és hányadszor bukik meg vele?

"jobb mint Esterházy"

Regisztráljon maga is néhány zoknibábot mint Zavaleta, és helyeseljenek egymásnak.

Azon mi is jókat szoktunk szórakozni.

:o)

alöksz róz 2024.02.02. 14:22:51

@ZorróAszter: "Regisztráljon maga is néhány zoknibábot mint Zavaleta, és helyeseljenek egymásnak." - honnan tudod, hogy nem az övé volt a zavaleta nick?

ZorróAszter 2024.02.02. 17:50:57

@alöksz róz:

Nem vagyok nagy zoknibábvadász, de azt szerintem észrevettem volna.

Gery87 2024.02.02. 22:13:08

@0dzsud0:

De ez akkor is marhaság ha meg te annak tartod:)
Ennyi.

legyen már valami kibaszott súlya nnak amit mondasz.
Ilyen légbőlkapott bullshit szarokat bárki tud mondani.

Gery87 2024.02.02. 22:15:28

@0dzsud0:

"Nem tudom,de valami oka azért csak van, hogy kizárólag a látens homokos DK-s majmoktól olvasom egész nap, hogy a Zorbán LESZOPTA Putyint, meg hogy Kövér nyírja le a bajszát, mert szúrja Orbán seggét, meg ilyenek. "

Az hogy ilyeneket olvasol egész nap és pláne DK-s papiktól meg mamiktól az azért van mert mazochista vagy és szar az ízlésed:D

Ha meg jobban körülnéznél akkor látnád hogy egészen sokféle ember utálja a fideszt meg ezt az egész korrupt hazug tolvaj bandát mint a szart!

Lépj ki a bubidból.

Gery87 2024.02.02. 22:17:28

@0dzsud0:

Viszont az ellenzék - ha nem tűnt volna fel - arra lenne hogy azért képviselje azokat is akik nem a kormányt támogatták!

Én értem hogy nálatok most érdekből falkaszellem van meg vezérkultusz de nálunk meg nincs...

Gery87 2024.02.02. 22:19:16

@0dzsud0:

"Ehhez nyilván nem kell magyarázni, hogy van közünk. Meg tudod mutatni, hogy mi ennek az analógiája a svédek és a magyarok vonatkozásában?"

Pusztán annyi hogy lehet véleményük a magyar kormányról és ha a magyar kormánynak ez nem tetszik akkor ez azért nem ér egy NATO vétót.
persze ha tudjuk mi a valódi ok, akkor még szánalmasabb az egész ügy.

Gery87 2024.02.02. 22:20:41

@0dzsud0:

"Milyen "vagy"? "

simán kilépünk és kuruckodunk egyedül miközben mindenki szarik ránk....
vagy ha nem lépünk ki, de nem tetszik a libsiskedés még mindig elmehettek turkesztánba.

Gery87 2024.02.02. 22:23:50

@0dzsud0:

"Szerinted bármilyen szarságot kitalálhat a nyugat és ránk kényszerítheti (egy szuverén, egyenrangú tagra), különben lehet menni birkaszart égetni? Lehet, hogy nálad ez működik, de másokat nem hibáztathatsz, amiért nem tetszik nekik és nem akarnak ők is csicskák lenni, mint te."

Nem bármilyet, de amit Orbán csinál az kurvára nem működik.
Olyan mint betiltani az abortuszt.

Ezért mondtam hogy a "legeredményesebb" az lenne ha kilépnénk, akkor aztán tényleg mindenki leszarná hogy mit csinálunk és senki nem szólna bele, nem lennének brüsszelita eljárások meg elvárások meg igények, szabályok...
Egy nagyon büszke kiskakas lehetne egy nagyon kicsi és szegény szemétdombon!

Gery87 2024.02.02. 22:25:22

@0dzsud0:

"Tisztán emlékszem, hogy a migrációs válság kapcsán ő maga mondta, hogy talán nem a tízmilliós ország miniszterelnökének kellene vinnie ezt az ügyet (ellenszélben, mindenki ellen), hanem mondjuk jó lenne, ha pl. az olaszok mögé lehetne felsorakozni. "

Aztán ezt kurvára elfelejtette:)
Ahogy azt is hogy "a szabadság nyugatról jön az elnyomás meg keletről":D

Azóta zsóti meg farhát megmondta meg a többi csicska hogy "Brüsszel = Moszkva"

Gery87 2024.02.02. 22:26:12

@0dzsud0:

Ez azért van, mert gyenge a felfogóképességed.

0dzsud0 2024.02.03. 09:53:29

@Gery87: Nyilván akire mondom, az nem fog egyetérteni, semmi meglepő dolog nem történt. :) Ha viszont Orbán segge nálad annyira központi téma, mint fentebb reklámoztad, akkor sajnos van egy rossz hírem, meg egy még rosszabb (utóbbi már politikai értelemben, ezt írtam fentebb).

0dzsud0 2024.02.03. 09:59:52

@Gery87: "az azért van mert mazochista vagy és szar az ízlésed:D"

Szórakoztató valamilyen szinten.

"Ha meg jobban körülnéznél akkor látnád hogy egészen sokféle ember utálja a fideszt meg ezt az egész korrupt hazug tolvaj bandát mint a szart!

Lépj ki a bubidból."

Ez több szinten is harmatgyenge volt. Mert egyrészt olyannyira sok ember utálja a Fideszt, hogy többen szavaznak rájuk, mint minden más politikai erőre együttesen, kétharmados hatalmat garantálva nekik 12 év után is. Másrészt épp azt írom, hogy én rendre azokat olvasom, akik utálják a Fideszt, ezeknek egy elég hangos része persze DK-s majmokból áll (de ha meg a látókörömben vannak ők is, akkor jön a másik elsöprő ballib érv, hogy mazochista vagyok, sakk-matt :DD). Harmadrészt mindezért még nyilván én is élek buborékban, aki egyrészt nem lepődik meg a választások eredményén (szemben az igazságot mindig látó ballib degeneráltakkal), másrészt még el is jut hozzám minden aktuális ellenzéki mantra a kormányról. Gratulálok kolléga, ez teljes agyhalál. Ugyanakkor egyáltalán nem meglepő, hogy már csak erre a szánalmas erőlködésre futja. :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.03. 10:02:31

@alöksz róz: gyenge ez nagyon amit csinálsz így a pad alatt. Csak vigyázz mert ha elmélyülsz benne, tarkón csap a tanárnő, hogy a pad adja a másikat.
Ámbár ha jól látom, ezt az utsó okosságot a menzán írtad, nem órán.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.03. 10:05:31

@0dzsud0: egy darabig valóban szórakoztató, de aztán unalmas, sőt direkt elkeserítő.

0dzsud0 2024.02.03. 10:07:50

@Gery87: "Viszont az ellenzék - ha nem tűnt volna fel - arra lenne hogy azért képviselje azokat is akik nem a kormányt támogatták!"

Szerintem ez meg is valósul, Szabó Tímea, Kunhalmi és a többiek remekül reprezentálják is az egységsugarú ellenzéki választót...de tulajdonképpen mit akartál ezzel mondani? Hogy akkor nekik és nektek már nem is árt, ha az országot a nyugat politikai okokból támadja? Ti összeszorítjátok a fogatokat és megpróbáltok úgy tenni, mintha ez csak a kormánynak fájna (fentebb a másik kollégával épp azt fejtegettük, hogy gyakorlatilag épp csak a kormánynak nem árt), de ettől még a valóságot nem fogjátok tudni meghajlítani.

"Én értem hogy nálatok most érdekből falkaszellem van meg vezérkultusz de nálunk meg nincs..."

Egyrészt nem értekből, valóban úgy alakult, hogy Orbán egy, a tömegek szimpátiáját elnyerni képes vezető, nem nagyon kell a szavazóinak megfeszülniük, hogy osszák az álláspontját (már csak azért sem, mert a Fidesznél nem úgy működik, mint a ballibeknél, hogy egy felülről diktált "helyes" álláspontot próbálnak rákényszeríteni mindenkire, hanem megnézik, hogy mit kíván a nép és azt képviselik). Másrészt pedig azt el is hiszem, hogy nálatok ugyanez ma elképzelhetetlen, mégis milyen szánalmas alakok vannak már a köreitekben...mutass rá valakire, akit tényleg fel tudnátok fogni vezérnek. Mutass, és bírd ki röhögés nélkül. Mi veletek nevetünk, de közben azt is kiröhögjük, hogy ezt megpróbáltad erényként beállítani.

0dzsud0 2024.02.03. 10:09:23

@Gery87: "és ha a magyar kormánynak ez nem tetszik akkor ez azért nem ér egy NATO vétót."

Sokadjára: a vétó nem egy indokláshoz kötött dolog. Pláne nem kell hozzá az ellenzéki majmok áldása is, el vagy picit tévedve. :)

0dzsud0 2024.02.03. 10:10:56

@Gery87: "simán kilépünk és kuruckodunk egyedül miközben mindenki szarik ránk...."

A német érdekeltségek miatt te ma már ebben se legyél biztos. Meg abban se, hogy 10 év múlva is lesz még miből kilépni.

"vagy ha nem lépünk ki, de nem tetszik a libsiskedés még mindig elmehettek turkesztánba."

Vaagy akár ti is elmenekülhettek ebből a diktatúrából a szivárványszínű nyugatra (bárcsak).

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.03. 10:11:30

@0dzsud0: néhányuknál ezt azért el kell nézni. Tizenévesen teljesen normális, hogy a pinán meg a seggen jár az eszük. Nem is lenne jó, ha ebben a korban máshogy alakulna, persze az LGXYkereteken kívül.

0dzsud0 2024.02.03. 10:14:23

@Gery87: "de amit Orbán csinál az kurvára nem működik"

Mármint szerinted. Az ország fele ezt máshogy gondolja.

"Egy nagyon büszke kiskakas lehetne egy nagyon kicsi és szegény szemétdombon!"

Vagy ha már úgy alakult, hogy egy közösség tagja lettünk, megpróbálhatja visszaterelni azt afelé, amiért az eleve létrejött (nem, az nem a woke volt, csak nyilván törlődött a memóriátok); VAGY legalább annyit megpróbálhat elérni, hogy ha már a többiek öngyilkosok akarnak lenni, minket azért lehetőleg ne rántsanak magukkal a szakadékba. Szerintem el is várható tőle, hogy ezért dolgozzon, gyenge érv ez, hogy "lépjen ki, ha nem tetszik valami". Így nem értelmes emberek oldják fel a konfliktust, hanem az óvodások, lépj egy picit tovább erről a szintről és egy új világ tárul majd eléd. :)

0dzsud0 2024.02.03. 10:17:15

@Gery87: "Aztán ezt kurvára elfelejtette:)"

Miért? Időközben jött bárki is, aki felvállalta a normalitás álláspontját és azóta hatékonyabban képviseli, mint Orbán? Nem ő "felejtett el" bármit is, hanem nem teljesült, amit javasolt.

"Ahogy azt is hogy "a szabadság nyugatról jön az elnyomás meg keletről":D"

Aztán melyik keleti ideológiai szövetséghez vagyunk mi hozzáláncolva, ami pariban van az EU-val? Rendre az az érvetek, hogy ha nem értünk egyet a keleti felfogással, akkor gazdasági partnerek sem lehetünk, de ez egy nagyon nagy baromság.

0dzsud0 2024.02.03. 10:18:36

@Gery87: Tehát tényleg úgy történt, ahogy fentebb írtam. Ez szomorú, ugyanakkor fontos lépés volt, hogy el tudtad ismerni.

alöksz róz 2024.02.03. 11:56:09

@Deak Tamas: ne irigykedj azokra, akiknek még feláll :D

ZorróAszter 2024.02.03. 13:14:25

@Deak Tamas:

"egy darabig valóban szórakoztató, de aztán unalmas, sőt direkt elkeserítő."

Biztos elkeserítő lehet, hogy nem hazudozhat teljesen szabadon meghitt fidesznyik-nyilas baráti körben, hanem néha beleverik az orrát a hazugságaiba.

Már ha épp nem magát hazudtolja meg sokadszorra például a kommentjeink kiszűrése témájában.

0dzsud0 2024.02.03. 14:54:08

@ZorróAszter: "nem hazudozhat teljesen szabadon meghitt fidesznyik-nyilas baráti körben"

Érdekes gondolat, de én épp a ballibeken vélem felfedezni azt, hogy nem hajlandóak kimozdulni a buborékból. Van is négyévente sírás, amiért az ország nagyobbik része nem egészen úgy gondolta, ahogy ők a blog.hun, a Telex/444 Facebook-kommentelői között, a Disquson (HVG), vagy a gyakorikérdések Politika szekciójában és egyéb liberrált szanatóriumokban jól kigondolták egymás között. Pedig egész nap szidták Orbánt, Vágó István egykori csoportjaiban 200-an osztják meg egymásnak ugyanazokat a primitív tartalmakat, hát így tényleg könnyű azt hinni, hogy már mindenki ellenzéki. Aztán jön valóság nagybácsi és kegyetlenül rájuk rúgja az ajtót, van ez így. De hogy még ugyanezektől kell azt hallgatni, hogy azon a fideszesek élnek buborékban, akiknek nem a kormányváltás a várakozásuk, hát ahhoz már pofa kell. :) Jó, tudom, a balfaszoknál az aztán van. Más se nagyon. :D

ZorróAszter 2024.02.03. 18:41:47

@0dzsud0:

"Érdekes gondolat, de én épp a ballibeken vélem felfedezni azt, hogy nem hajlandóak kimozdulni a buborékból."

Nagyon rákaptak erre a legújabb papagájvezényszóra hogy BUBORÉK.

Ki mondta? Orbán? Nem követtem az eseményeket. Csak érdekelne.

Gery87 2024.02.03. 23:44:45

@0dzsud0:

Nem az én orrom van benne mélyen, hanem a tiétek:)

Gery87 2024.02.03. 23:47:19

@0dzsud0:

"Ez több szinten is harmatgyenge volt. Mert egyrészt olyannyira sok ember utálja a Fideszt, hogy többen szavaznak rájuk, mint minden más politikai erőre együttesen, kétharmados hatalmat garantálva nekik"

Csakhogy sokan meg NEM szavaznak SENKIRE, ezt is elfelejted.
A nem szavazás nem jelent egyetértést, csak perspektíva nélkülsigéet.

A kétharmad az mandátum, a szavazók aránya!
ÉS ebbe még benne sincsenek azok akik nem szavaztak!

Gery87 2024.02.03. 23:53:45

@0dzsud0:

"Hogy akkor nekik és nektek már nem is árt, ha az országot a nyugat politikai okokból támadja? "

Nem az országot pláne nem a magyarságot támadják hanem a fideszt.
És igen akár jó is lehet a kritika.

Ha meg nem tetszik amit ezen túl tesznek jogi keretek között egy szövetségen belül, akkor ki is lehet lépni, mondtam már.

Ez ilyen, ha nem tetszik hogy a buli házigazdája vagy a többi bulizó pofán önt vízzel meg elküld melegebb éghajlatra mert egy bunkó vagy akkor vagy ne légy bunkó vagy nem kell elmenni ebbe a buliba.

ha nem tetszik hogy a "sorosista brüsszelita buzeráns libsi" meleg klubban faszik csókolóznak, akkor vissza is lehet adni a klubkártyát..

Gery87 2024.02.03. 23:55:52

@0dzsud0:

ŐK maguk mondták miért vétóznak kiscsillag:)

Gery87 2024.02.03. 23:58:38

@0dzsud0:

"A német érdekeltségek miatt te ma már ebben se legyél biztos. Meg abban se, hogy 10 év múlva is lesz még miből kilépni."

Akkor hát csak várni kell.

"Vaagy akár ti is elmenekülhettek ebből a diktatúrából a szivárványszínű nyugatra (bárcsak)."

Sokan el is mennek. De az hosszú távon nektek fog fájni.

Gery87 2024.02.04. 00:02:41

@0dzsud0:

"Mármint szerinted. Az ország fele ezt máshogy gondolja."

Szarul gondolja, mert a tények mást mutatnak.

"Vagy ha már úgy alakult, hogy egy közösség tagja lettünk, megpróbálhatja visszaterelni azt afelé, amiért az eleve létrejött"

Nem arra jött létre amit Orbán akar.

"gyenge érv ez, hogy "lépjen ki, ha nem tetszik valami". Így nem értelmes emberek oldják fel a konfliktust, hanem az óvodások, lépj egy picit tovább erről a szintről és egy új világ tárul majd eléd. :)"

Láthatóan nem fog menni ez, kár ebben reménykedni.
Ha meg mindenhol NER lesz akkor nem lesz EU....
Tehát a cél nem elérhető:)

Gery87 2024.02.04. 00:05:57

@0dzsud0:

"Aztán melyik keleti ideológiai szövetséghez vagyunk mi hozzáláncolva, ami pariban van az EU-val? Rendre az az érvetek, hogy ha nem értünk egyet a keleti felfogással, akkor gazdasági partnerek sem lehetünk, de ez egy nagyon nagy baromság."

Mellébeszélsz!
Nem erről volt szó.
Arról volt szó hogy Orbán még azt mondta a nyugat a jövőnk, mára kiderült az EU a szolgaság. A kelet meg haver.

Gery87 2024.02.04. 00:06:43

@0dzsud0:

Nem az van hogy gyenge a felfogóképességed.
Ezért kell ezt is sokszor elmondani.

Gery87 2024.02.04. 00:10:22

@ZorróAszter:

Ki más mondta volna mint Orbán?:)
Láttál te már önálló gondolatot ezektől?

A főni megmondta akkor jól mondta, nem megmondta? Mindig ezt mondta! Sőt! na látod!

:)

Ha holnap a "Putyinnak a kurva anyját" akkor itt olyan tagadás lesz hogy beszarsz.
"Mi soha nem szoptuk Putyint..."
"Óceánia mindig is...", bezzeg.

Gery87 2024.02.04. 00:14:01

Ma volt a Tanú című film a TV2-n(!!!).
A NER szócsövén, ez külön vicces....
Valakinek ott van öniróniája vagy....szabotőr!

"-...és aki a mi szép fényes jövőnkben nem bízik, az áruló Tudja ki mondta ezt?
-Sejtem..."

Gery87 2024.02.04. 03:57:17

@Gery87:

*nem a szavazók aránya.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.04. 10:39:58

@Gery87:

Kőkemény ballibnek kell lenni ahhoz, hoy az ember Orbán-kritikát olvasson ki a Tanúból.

Ahogy Zorrónak is mondtam, az újramelegített antikommunista humor nem működik demokráciában.

Gery87 2024.02.04. 11:35:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Kőkemény ballibnek kell lenni ahhoz, hoy az ember Orbán-kritikát olvasson ki a Tanúból."

A francokat, nem kell megint a hülyeség.
A film, ahogy az ötödik pecsét is a kortalan és számos formában létező hatalmi önkénynek, az autokráciáknak a kritikája.
A díszlet persze a Rákosi korszak vagy utóbbi esetben a nyilas rémuralom, de tudjuk, tudod hogy általánosságban a diktatúra és önkény lényegét, működését mutatja be és a benne élő kisember sorsát, kiszolgáltatottságát, választási lehetőségeit.

Ha neked egy két momentumról nem jut eszedbe a Brüsszelezés, Sorosozás, a plakátkampány címszavai, a Megafon propagandista agyhalottak dumái....akkor komoly bajok vannak, ott még humorérzék sincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.04. 16:21:27

@cvsvrs:

De ez nem régi minta újracsinálása, hanem új alkotás. S azt parodizálja ami van nagyjából.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.04. 16:28:22

@Gery87:

A Tanúhoz diktatúra kell, máshogy nem megy ugyanaz.

Ezért nem működik a ballib igyejezet a régi humor őújracsináséra.

Lásd, hiába van hasonló jelszó, nem mindegy, hogy azzal tele van az orsxzág, s kötelező hinni, vagy hogy szabadon kritizálható.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.04. 16:29:42

@Gery87:

Az Ötödik pecsét pedig rendelkezik egy teljesen politikamentes réteggel is, lásd: tesszük a rosszat a jó érdekében.

Gelimtrtrddddd 2024.02.04. 16:34:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A Tanúhoz diktatúra kell,
------------

1. A tanú hangot így dúrgerni, stak tanu, a te stumától, ta-val flektálva ana partikelve, u substantívval.

2. Nem hoz-hez, hanem ra-re, nak-nek, ez itt nem Örményia.

3. Dehát ma diktatúra van, democsokrácia, liberalizmus.

Gelimtrtrddddd 2024.02.04. 16:35:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: rosszat a jó érdekében.
-----------

Raktaloszát raktának? He?

Érdek egy sklavenaufstandi hang, stak er és ár stuma van.

Gery87 2024.02.04. 20:49:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem azt mondtam hogy tökéletes ugyanaz most minden mint amely korról az a film szól vagy ami korban készült...
Csak azt hogy van jó pár vicces, groteszk eleme ami ma visszatért.

Gery87 2024.02.04. 20:52:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Lásd, hiába van hasonló jelszó, nem mindegy, hogy azzal tele van az orsxzág, s kötelező hinni, vagy hogy szabadon kritizálható."

Hát szerintem meg ezen az apróságon azért ne menjünk el ilyen könnyen:)
Egy rendszer csak akkor abszurd, autoriter és visz rossz irányba ha lecsuknak benne a kritika miatt?
Egyébként meg nem?

Hát akkor mit hadakoztok Brüsszel ellen?
ott se csuknak le tehát minden fasza nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.05. 03:35:52

@Gery87:

A humorról volt szó.

Nem lehet ugyanúgy humort csinálni, ha szabad a kritika, mint amikor nem.

Hofi ebbe bukott bele 89 után: nem működtek a módszerei.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.05. 03:36:45

@Gery87:

Konkrétan semmi se tért vissza abból. Egészen más helyzet.

ZorróAszter 2024.02.05. 15:43:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ahogy Zorrónak is mondtam, az újramelegített antikommunista humor nem működik demokráciában."

És hová tűntek a karikaturisták? Az Orbán-karikatúrák?

Húsz éve még voltak.

Azt, hogy már nincs min viccelődni, Rákosi is mondhatta volna 1950-ben.

Ámde Táska. 2024.02.05. 15:53:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a nyugati ember az Ötödik pecsétet sem érti. Voltak tanulságos beszélgetéseim a témában.

Ámde Táska. 2024.02.05. 15:58:09

@alöksz róz: nincs azzal semmi gond, csak nekem nem a seggekre indul a dolog, mint egyeseknek.

alöksz róz 2024.02.05. 19:44:47

@Ámde Táska.: hanem az útikönyvekre meg a hortijenőre, tudjuk.

pedig egy csinos fiatal csaj segge nagyon szép és izgató.

Gery87 2024.02.05. 22:20:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem a humorról volt szó mélyebben, csak te akarod erre terelni a dolgot!

Gery87 2024.02.05. 22:23:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az alap ideológia ugyanaz:

"ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség...a nemzetközi helyzet egyre fokozódik...jó tudni és nem árt észben tartani, mert aki mi bennünk nem bízik...az áruló"

Kurvára ugyanaz.

Pöffeszkedő büdösbunkó álszent féreg gecik uraskodnak.
Akik nem tűrik a kritikát, magukat nem kritizálják és mindenkit ellenségnek néznek!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.06. 08:15:27

@Gery87:

Ez mindenhol így van, ezér így nem vicces. Lásd tüntetnek Németorszégban az szélsőjobb ELLEN.

A Tanúban is csak azért vicces, mert akkor ez kötelező volt. Ha valamit szabadon lehet nem elfogadni, az már nem akkora viccforrás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.06. 08:16:38

@Gery87:

Miről volt szó?

A Tanú egy diktatúráról szól kötelező marxista eszmékkel. Ma se diktatúra, se kötelező eszme.

Akkor mit akarsz mondani?

Gelimtrtrddddd 2024.02.06. 08:20:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A Tanú egy diktatúráról szól kötelező marxista eszmékkel.
------------

1. Tanú hangot így dúrgerni, stak ősmagyarul.
2. Szól jevevényhang, zátemi,, dúrgerni.
3. Kötelező? Nyelvkakilási halandzsa, nem köt, hanem kunt, így most mondjuk obligat.
4. Eszme hang nem van.

5. Ma diktatúra van, libernyák, fideszlibcsi diktatúra, obligat a libcsizmus. Egy igen durva marxista diktatúra van ma.

Gery87 2024.02.06. 15:13:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem jön ide sehogy Németország.
Ott eleve nincs NER.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása