magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Tavalyi Orbán-interjú

Valaki Orbán-rajongó feltette, s érdekes. Eredetiben nem láttam, mert nem tudok németül.

S nem Orbán miatt érdekes. Orbán semmi rendkívülit nem mond, diplomatikusan fogalmaz, udvariaskodik. Szerintem a videó főszereplője a német újságíró.

Állatorvosi ló mit is jelent "független" újságírónak lenni.

Ott volt akkor éppen az ukáz fentről, az interjú a Prigozsin-puccskísérlet vége után 4 nappal készült, ez fontos történelmi adat: azt kellett mondani, Putyin rendkívül gyenge. Orbán meg mondta a valóságot - amit egyébként szinte minden valóban független nyugati elemző is mondott akkor -, azaz hogy Putyin éppenhogy megerősödött.

Szerencsétlen újságíró meg - mintha nem is interjúvolna, hanem kampányolna - kétségbeesetten hajtogatja az érveket Putyin gyengesége mellett. Hiszen akkor a liberális médiák már hónapok óta hajtogatták képtelen blődségeiket:

  • kiképzetlen embereket küld Oroszország a frontra, akik fél óra harc után meghalnak - a valóságban a képzetlen újoncokat nem a frontra küldik, hanem oda, ahol nincs harc, így ők kiváltják a képzett katonákat, akik aztán mehetnek a frontra,
  • alig lehet embereket találni már - a valóságban akkora zsoldokat fizet az orosz hadsereg, hogy több a jelentkező, mint a hely,
  • nincs fegyver, lapátokkal harcolnak - a valóságban az orosz gazdaságnak át se kellett állnia hadigazdélkodásra, így is képes több fegyvert gyártani, mint a nyugat,
  • részeg katonák, mosogépeket lopnak, dezertálás - nyilván ilyenek minden háborúban vannak, de jelenleg is több a dezertáló ukrán, sőt olyan dezertáló ukrán, aki aztán tovább harcol az orosz oldalon az ukránok ellen,
  • elfogyott a technika - egyrészt van orosz gyártás, másrészt ma is beszerezhető minden nyugatról, a szankciók nem tudnak mit kezdeni a profitéhséggel,
  • Putyin meghalt, de legalábbis a hét végéig meg fog, helyette statiszták vezetik az országot.

orosz mém: a Putyin-hasonmások értekezletet tartanak a Kremlben, melyikük induljon az elnökválasztáson

Szerencsétlen újságíró meg izzad: tudja, ha nem küzd meg keményen a Központ narratívájáért, a szőnyeg szélére állítják, sőt rosszabb esetben még putyinistának is bélyegezhetik.

A videó:

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr518326285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2024.02.16. 14:38:45

És ne feledjük, hogy az orosz hadsereg nincs felkészülve a TÉLRE, láttuk is, hogy 2022 telén százezrével fagytak meg az orosz katonák a lövészárkokban.
Ja, nem...

ZorróAszter 2024.02.16. 14:56:01

Ha Orbán jól jön ki belőle, akkor nagyon gyanús, hogy nem bábozás-e nagy ellenszenv.

A sok fidesznyik alákérdező mikrofonállvány egy idő után kínos.

És az elmúlt tizenvalahány év egy idő volt.

GyMasa 2024.02.16. 14:57:01

@Deak Tamas:
Jaja a "brit tudósok" fej-fej melllett haladnak a "Brit hírszerzéssel" az "évszázad hülyéi" cím eléréséhez...

GyMasa 2024.02.16. 14:59:30

@ZorróAszter:
"Ha Orbán jól jön ki belőle, akkor nagyon gyanús, hogy nem bábozás-e nagy ellenszenv."
Nem a "bábozás" a szó, amit keresel, hanem az "inkompetencia".
Ezek a woke-fasiszták teljesen meg vannak győződve arról, hogy nekik van igazuk.
Hisznek abban, hogy az ő útjuk az egyetlen igaz út, és nem kell aggódni, hiszen BÁRMEKKORA ÁRAT hajlandóak megfizettetni VELÜNK? hogy odaérjenek!

Gelmerrrrr 2024.02.16. 15:09:39

, azaz hogy Putyin éppenhogy megerősödött.
----------------
???????????????

Wunschdenken, Wunschdenken! De látem nem igen rakja a libcsi, a fingrista a valóságat.

Sebaj! Sebaj!

Ahogy már írtem az van az oroszoknál ana itt is, nem, nem az van, rosszabb, rakta, jó példa erre a mostani buzeráns-szopó ügy is, az egész baszott bürokráciáról(de az halandzsa nyelven is van).

Az egész orosz apparátus egy nagy szar, ahogy ott a kognitív disszonancia is, hogy mennek az oroszok nácikat írtani, de hopp, ott vannak stak a nácik, ahogy a Wagnernél is.

Az elit beteg az oroszoknál, oroszrejku Prigozsin nélkül gyenge, ahogy egyéb nélkül is, az orosz elit stak annyit ernya fogni, anat most fog. Ez van most itthon is, ahogy már írtem, stak rosszabb, szarabb az egész. Öboa egy kommcsi-fasiszta, attól, hogy a régi kommcsik is már vele akarják fennrekkni, fenntartani magukat, stakhogy a saját narratíváját is megszívja, ahogy az itteniek is, ahogy mondjuk az antiatlantizmust is, attól, hogy aTEK-eset és magaját felrobbantó is az volt,stak nem úgy ahogy ezek a libcsik itt ezen a blogon, így a narratívát a rejalitást felülírtaja.

És igen, és igen, Öboáék a szájerázó pedók, de a való nácik már menetelnek, ahogy Wagner, arische Brüderschaft.... A fideszlibcsik és az úgymond elit folyton szoptak, most is szopnak, nem megy a hinta-politika, nagyon is nem a 21. század posztmodernjénél, annak szimbólumja a primitív Sámán.

De babám, ringasd al magad, ringasd al magad, attól, hogy ahogy Baumann Peti meredejtárja mondja: így szopni fogtok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.16. 15:10:29

@Deak Tamas:

Még az tetszik, hogy bármely helységről van szó, annak sztorija így megy:
- kezdet: kulcsfontosságú erőd, az oroszok ezt képtelenek bevenni, mert NATO-csúcsfegyberek vannak szemben az orosz botokkal,
- később: ukrán statégia átcsportosítás van, az oroszok percenként 1000 embert vesztenek,
- vége, amikor az oroszok elfoglalták: á, nem is volt fontos helyszín, az oroszok feleslegesen vesztettek erőforrásokat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.16. 15:15:19

@GyMasa: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: legklasszikusabb háborús hülyítő propaganda, a riasztó az, hogy ezek szerint valós piaca lehet olyannak, hogy Putyuli kinéz reggel az ablakon, meglátja a hómunkásokat, a homlokára csap: - éfelejtettem bazze.

Gelmerrrrr 2024.02.16. 15:25:55

a Prigozsin-puccskísérlet vége
-----------
1. Nem vég, hanem anta.

2. Puccs? Stak nem rakja, attól, hogy fingrista, ezt úgy mondjuk, hogy primitív Revolution, ennek a szimbólumja Sámán. Ez így egy Zeitgesit, egy metafizikai Bewegung.

Wildhunt 2024.02.16. 15:58:08

@Deak Tamas: aztán valahogy csak az ukrán katonákat sikerült novemberben török nyári egyenruhában a frontra küldeni...

ZorróAszter 2024.02.16. 16:09:03

@GyMasa:

Láttam olyan Gábor Miklós interjút, ahol a riporter annyira felkészületlen és amatőr volt, hogy teljesen azt hittem, valami beugratós műsor. És amikor elsül az agya tőle, akkor előugranak a cimborák pezsgővel meg tortával.

De a nagypolitikában gyanúsak az ilyenek, hogy valóban nem megjátszás-e.

Gelmerrrrr 2024.02.16. 16:39:40

@Wildhunt: Putlerpincsik.
--------------
1. A Putyler az rakta, jó, attól, hogy náci vagyem, hol itt a probléma.

2. Én is oroszpárti vagyem, attól, hogy nem bírem az itt maradt posztszovjetet, de az én parolem: le a posztszovjettel, éljenek az oroszok, hajrá Prigozsin.

3. Hát én is oroszpárti vagyem, attól, hogy ha az euroatlantizmust vészejteni akarjuk, úgy attól, TEK-es robbantás van, ennen már stak egy lépes hogy a fideszlibcsi...

4. Hát én is oroszpárti vagyem, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, ott az oroszoknál sok a náci, és a magyar is, a Hunn, ez a Hunn a Wagner. Na igen, oroszpárti vagyem, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv éshát antiburzsuj vagyem, ott van mondjuk az orosz, vagy nem marrizmus is, na ez raktán rárakni van a magyar nyelvre, de nietzscheiánusan, nácin, de egal így marxista is vagyem.

Hát nem fasza, hogy az orosz marrizmuson át a magyar nyelv leöröngje a burzsujt?

5. Hát igen, oroszpárti vagyem, attól, hogy sok ott a magyar, a náci, ahogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, az Umwertung aller Werte stak az oroszokon át van, a fasza kis marrizmuson, rejálisan, hogy Sámánnak, a primitívnek, az innenső, új embernek produkálási formát is adjunk. Geopoltikailag így az új-ónemmagyar kiírtjuk, a burzsuj halandzsát.

6. Hát igen, nem vagyem oroszpárti, attól, hogy Prigozsin is azt mondta, hogy a moszkoviták a fideszlibcsik, ezek a kommcsi-fasiszták, a libcsik, akik azt vélik, hogy az oroszokon át fenn rekkik, tartják majd a libcsizmust, a saját elitüket, de ezt folyton meg is szopta az álelit az egész magyar histórián át.

De a fidesz nem hülye, nekik kell az euroatlantista bullshit, attól, hogy libcsik, rakják, hogy sok a szkíta, így nem öröngnék le a magyart a Nato nélkül és az EU nélkül.
A fideszlibcsinél az antieuroatlantizmus stak maszlag, megy a hintapolitika, nekik kell a NATO, attól, hogy libcsik, nekik kell az EU is, attól, hogy libcsik, foylton szájereznek, és kell az eu-s zseton is.

7. De ettől függlosza a fideszlibcsi a néphülyítésjét megszopja: arische Brüderschaft menetel, szkíták erjeszednek, TEK-est robbantanak...a narratíva örjed.

GyMasa 2024.02.16. 16:42:10

@Deak Tamas:
Jajj, rosszul tudod!
Nem emlékszel, hogy 2 héttel a háború kitörése előtt Orbán nála járt?
Szerintem akkor mondta meg neki Orbán, hogy mi lesz majd!
"Te Vladimir! AKkor most úgy döntöttem, hog ymégis kell Kárpátalja, úgyhogy tudod mi a dolgod! MOst hazamegyek, te vársz 2 hetet, hogy ne legyen annyira feltűnő, és elkezded a háborút! Aztán a végén bedarálod Ukrajnát, majd felajánlod a területeket nekünk, a lengyeleknek meg a románoknak.
Persze erüszakosnak kell lenned, hogy rámerőltesd azt a területet!
Világos?
OKés, okos fiú vagy te!
Akkor majd jelents telefonon rendszeresen."

GyMasa 2024.02.16. 16:43:02

@Deak Tamas:
Persze, őt is személyesen ölte meg Putyin!
Mint anno az 500 k amerikait, akit mind Trump ölt meg saját kezével!

GyMasa 2024.02.16. 17:34:09

@ZorróAszter:
Nos, ez a riporter nagyon nem kérdezett alá Orbánnak.
A riport felétől látszódott az arcán a frusztráltság...

Tapi2021 2024.02.16. 18:02:19

@Deak Tamas: Egyértelműen Putyin ölette meg vérröggel, mert ha 19-30 év múlva szabadult volna, veszélyes lett volna rá.

Tapi2021 2024.02.16. 18:12:30

@ZorróAszter: Az ilyen "újságíróknak" az a gondjuk, hogy nincs igazuk, egy hamis narrációt - kénytelenek? - képviselnek.
Ezért egy jól kommunikáló interjúalannyal szemben, akinek meg adott dologban igaza van, felsülnek.

Szijjártó is rendszeresen alázza ezeket külföldön. Persze miután ő beszélt, az "újságíró" elmondja, hogy mi az "igazság". Vagyis a saját narrációjukat.

Így a kedves nézőben az marad meg, hogy a kimondhatatlan nevű ember, egy távoli országocskából valami hülye volt, mert ezt mondta a végén XYZ sztárriporter!

Sima ügy bármit manipulálni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.16. 18:27:37

@GyMasa: @Tapi2021: akár mint szegény Vágót, akinél pontosan az okozta az érszakadást, ami majd Fletónál fogja.

ZorróAszter 2024.02.16. 18:28:23

@Tapi2021:

"Szijjártó is rendszeresen alázza ezeket külföldön. "

Csak a vágyálmokban. Mint mondtam, őt speciel láttam beégetni azzal Londonban, hogy mutasson a térképen egy nogo zónát.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.16. 18:29:04

@Wildhunt: nem beszél hüllyeséget az érzelmek veszélyességéről. Ezt most szegény Novák Katalin is tudja már meg ahogy látom, Balog Zoltán is.

ZorróAszter 2024.02.16. 18:32:45

@GyMasa:

"Nos, ez a riporter nagyon nem kérdezett alá Orbánnak."

Nem róla mondtam, hogy ikrofonállvány.

"A riport felétől látszódott az arcán a frusztráltság..."

Vagy jobban játssza az Orbánfényező szerepet mint mások.

Arthur Rubinsteinnek egy koncerten volt egy kis memóriazavara.

Rajongó: "Milyen megható volt látni, ahogy az idős Mester lekűzdötte a memóriazavarát"

A menedzsere: "Igen. Tényleg megható volt. .... Ha tudná, mennyit gyakorolta a Mester ezt a jelenetet."

Boldeone2 2024.02.16. 19:09:56

@Tapi2021: Egyértelműen Putyin ölette meg vérröggel, mert ha 19-30 év múlva szabadult volna, veszélyes lett volna rá."

- Te ennyire hülye vagy újságíró létedre???

Azert szabadult el a vérrög, vagyis inkább kapott trombózist, mert:

- Szándékosan embertelen körülmények között tartották, a sörkkörhöz közel, fegyházi körülmények között

- Nem kapott elég folyadékot, sem élelsmiszert, azaz: egy idő után felborult a szervezetében az egyensúly

Tehat ezek lehettek a közvetett okok

A közvetlenek: megverték, keletkezett egy hematóma, nem kapott antikoagulánst, és hagytak hogy elszabaduljon egy vérrög
De az is lehet, hogy megkapta a " megfelelő gyógyszert"

Summa summárum: ez gyilkosság

Putyint egyszer halálra kell ezert ítélni!

De , Orbánra és Szíjjártóra is elképesztő szégyen! Lám csak, az ördöggel cimborálnak!

Boldeone2 2024.02.16. 19:15:26

@Tapi2021: magyarnarancs.hu/kulpol/szijjarto-atvettem-szergej-lavrov-baratomtol-kollegamtol-a-baratsagert-kituntetest-244761

Barátom, kollégám" - tehát így nevezi a gyilkos diktatúra egyik törzsemberét!

Hozzá lehethe tenni, a gyilkolászás sem most kezdődött, gondolom Boris Nemcov, vagy Politkovszkaja mond valamit ?

A Fidesz - kormány nemzetáruló politikát folytat! Elég volt ebből!

GyMasa 2024.02.16. 19:30:49

@Deak Tamas:
Nos, erről nem tudok semmit...
(most a szittyóra célzol?)

GyMasa 2024.02.16. 19:31:55

@ZorróAszter:
Én meg láttam azt a riportját, amikor kiosztotta a rettegő riportert, hogy nem igaz, hogy fel lett oszlatva a parlament, mert éppen aznap is ülésezik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.16. 20:00:09

@Boldeone2: nemtom honnan jött az, hogy tanultál volna jogot, remélem két lábbal rúgtak ki a vizsgáról.

Tapi2021 2024.02.16. 20:16:59

@Boldeone2: Lófaszt. ELŐZŐ nap semmi baja nem volt, még viccelődött is. Nem látszottak rajta a sanyargatás jelei. (Ahogy az olasz kommunista terrorista nőn sem!)

Egy börtön meg nem szanatórium, az bizonyos. De nem is az a célja.

Tapi2021 2024.02.16. 20:20:05

@Boldeone2: Az a baj, hogy elvakult fanatikusok vagytok. LEHETETLEN veletek bármilyen értelmes párbeszéd.

De ezért mindenki más a hibás.

Gelmerrrrr 2024.02.16. 20:33:29

@Deak Tamas: hogy tanultál volna jogot, remélem
--------------
1. Tanul hang nem van, bullshit.
2. Remerem, az ar-ra-re stumától, racionális.
3. Vizsga? Libernyák jevevényhang, indogermán ueigh stuimától, az ész rokonja, wiss, vicc és vigyáz is. A magyar racionális, az rekk.

4. Jog? Dehát a jog az az iga, Joch magyarul. A libcsi law fájandja rakta, ez az ősmagyar.

Bocs, de a libcsi habubsdod illegitim, burzsuj halandzsa, fingár, új-ónemmagyar klingoni, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

A habubsdod egy halandzsa, illegitim.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.02.16. 21:06:41

Navalnij egy hős volt.

Ott lett az amikor vállalta a sorsát, amikor visszament Oroszországba miután ki akarták nyírni már egyszer.
És olyan kiállást tanúsított ami példamutató, sose adta fel a börtönben sem.

Nincs az a magyar libsi aki ilyen erőről lenne képes tanúbizonyságot adni egy tizedannyira se kemény magyar politikai rendszerben, ahol igazából csak azért diktatúráznak hogy a saját töketlenségüket kendőzzék vele.

Navalnij nyugodjék békében.

ZorróAszter 2024.02.16. 21:29:25

@GyMasa:

"Én meg láttam azt a riportját, amikor kiosztotta a rettegő riportert, hogy nem igaz, hogy fel lett oszlatva a parlament, mert éppen aznap is ülésezik."

Erre mondtam, hogy az ilyen riporterek eleve gyanúsak, hogy nem a fényezésre kaptak parancsot, és így lóg ki a legkevésbé a lóláb.

Boldeone2 2024.02.16. 21:44:57

@Tapi2021: Lófaszt. ELŐZŐ nap semmi baja nem volt, még viccelődött is. "

- Te már csak tudod, hogy működik az emberi szervezet !

Leszakad egy vérrög, tüdőembólia és 5 perc alatt meghalhatsz

Ez gyilkosság volt, egyértelnű, ahogy ellene folytatott eljárások is koncepciós eljárások voltak

Boldeone2 2024.02.16. 21:48:37

@Tapi2021: Egy börtön meg nem szanatórium, az bizonyos. De nem is az a célja."

- Te sem lehetsz keresztény ember! Ahogy Orbánék sem azok... Ő mindnyájan pokolra kerülnek!

Ideje megtisztítani az egyházat a farizeusoktól!

ez a nevem senki 2024.02.17. 08:56:33

@GyMasa: temeg
honnan tudsz
erről tit
kos!bm

Wildhunt 2024.02.17. 12:29:53

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: azért na! Tőrőlmetszett nacionalistaként csak ne nyugodjék olyan békében.

GyMasa 2024.02.17. 13:22:32

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
Mondjuk, egy magyar ellenzéki sincs börtönben, pedig jópáran rászolgáltak volna.

GyMasa 2024.02.17. 13:35:08

@ZorróAszter:
Közben megkerestem amiről beszéltem:
www.youtube.com/watch?v=DuCx7ZyUnfY

Meg találtam egy másikat is:
www.youtube.com/watch?v=EZ_1W6v6Rrw

GyMasa 2024.02.17. 13:37:08

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
Lehet, mégis volt neki valami vaj a fején?
t.me/ForeignAgentIntel/9313

"It’s never good to be caught on camera attempting a coup in your country with a foreign intel service.

In this video, Navalny's top aide Vladimir Ashurkov is asking MI6 Officer James William Thomas Ford for $10-20 Million a year to start a color revolution in Russia.

This is one of the reasons why Navalny was arrested. And has major implications especially in light of the CIA and MI6 sabotaging the Trump administration."

ZorróAszter 2024.02.17. 13:51:48

@GyMasa:

"Közben megkerestem amiről beszéltem:"

Igen, az ilyen interjúkra mondtam, hogy gyanús amikor a riporter támadó és a riportalany jól jön ki belőle. Sőt jobban jön ki mintha szolidan kérdeznék.

Ezek ugyanis képzett szakemberek és tudják, minek mi a hatása a nézőre.

Tehát legalábbis nagyon gyanús, hogy nem eleve a fényezése a cél.

Boldeone2 2024.02.17. 17:52:44

@GyMasa: Már megint hülyeségeket beszélsz, Putyint szopkodó, náci mester!

Előszőr Navalnijt egy Pitiáner korrupciós ügy miatt ítélték el, koncepciós szándékkal, majd miután megmérgezték novicsokkal, és nem tudott megjelenni letölteni a bőrtönbüntetését, azért is

Majd jóval később, " extremizmusért" amit bárkire rászabhatnak... 19 évet kapott csak ezért

Wildhunt 2024.02.18. 16:39:57

@Boldeone2: de a náci az most jó nem? A hoholok is meg Navalnij is a szentjeitek lettek.

Gelmerrrrr 2024.02.18. 17:30:15

@Wildhunt: de a náci az most jó nem? A hoholok
--------------

A náci rakta, raktaga.

De he? Össze-vissza makogsz. Stak makogod a bullshitet, nem rakod, hol is vannak a nácik, ahogy mi. Nehéz neked agymosottnak, fideszlibcsi, moszkovita agymosottnak.

Hol is vannak a nácik? Hát a Wagner, nem azok a kis libcsik, ahogy Torockóék, hanem a hardcore nácik.

Jah,a magyar nyelv indogermán és germán nyelv...

Gelmerrrrr 2024.02.18. 18:45:03

@Wildhunt: A hoholok is me
---------

Jah, jah, azok, azok.... Mi meg nácik, ősmagyarok röhögünk rajtad, hogy nem látod, hogy nakered, jen a mortály rád.

Muhaha!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása