magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nagyon haza szeretnének költözni

Olvasgattam Pottyantóssy Edina rajongóit. Még pár órával a meghirdetett tünti előtt.

A kedvencem a "lélekben ott leszek, de éppen halaszthatatlan tv-nézésem van Szegeden" típusú kommentek mellett a "Londonisztában élek, remélem sikeretek lesz, mert már alig várom, hogy haza költözhessek" típus.

Mintha azért ment volna ki, mert ez vagy más kormány van hatalmon. Mintha bármi politikai oka lenne a kitántorgásnak. S mintha visszajönne kormányváltozás esetében.

De sokszor láttam ezt Bulgáriában, ahonnan tényleg hatalmas kitántorgás zajlott le a kommunizmus bukása után: a népesség 9 millióról 6,4 millióra zuhant 35 év alatt!

S itt is mindig akadtak az ilyen kis kényszeres hazudozók. Mert egyébként semmi gond az őszinte kitátorgókkal, lásd "több pénzt akartam", "nem akarok küszködni, csak egy életem van", stb.

Az ilyen kis majmok viszont sose jönnek. Mindig újabb érv jön, hogy most éppen minek kell megváltoznia., hogy jöjjenek. S végül egyesek jönnek tényleg: amint elérik a nyugdíj korhatárt, mert a nyugati nyugdíjjal jobban élnek itt. Onnantól viszont már sose mennek el újra, bárki is kerül kormányra.

Egyébként a zseniális Robert Schekley megírta Jegy Tranaira című művében, ahol a valaha a Tranai bolygón járt emberek folyton dicsérik milyen jó is ott, csak épp mégse mennek oda vissza. A mű vége: "Goodman és az öreg Savage kapitány gyakran járnak az Eddie's Moonlight bárba, isznak Tranai Specialst, s a áldott Tranairól beszélnek, ahol megtalálták az Utat, s ahol az ember már nincs a mókuskerékhez láncolva. Ilyen alkalmakkor Goodman mindig az űrmaláriájára panaszkodott, ami miatt soha nem tud ismét utazni az űrben, így soha nem térhet vissza Tranaira.".

Magának a tüntinek az utolsó harmadát néztem. Mindenképpen jó jel, hogy a hatalmas hírverés ellenére is csak 50 ezer ember ment el (ami a valóságban persze 40 ezer volt, de most ez mindegy).

A végkövetkeztetés stílusosan: a szörnyek kint jártak a Hősök terén, majd hazamentek békésen drogozni. Sajnos ismerem mit jelent drogosnak lenni, bár én megam nem vagyok, sose voltam drogos, de akadt ilyen a rokonságban. Ez alapján határozottan állítom: a főszervező Pottyantóssy drogos állapotban mondott beszédet. A tüntit lezáró - és a szervezők között messze a legokosabb - Gulyás észre is vette mi az ábra, s hogy a tömeg fel lett uszítva, de a létszám kicsi forradalomhoz, így láthatóan direk lenyugtatta a tömeget a legvégén.

102 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4618326989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a nevem senki 2024.02.17. 07:37:20

jappánból soha nem tá
ntorognék haza

_Neville 2024.02.17. 10:23:22

Edina rikácsolását én nem bírtam végighallgatni, messze a legrosszabb volt az összes közül

Gery87 2024.02.17. 11:11:32

"Mindenképpen jó jel, hogy a hatalmas hírverés ellenére is csak 50 ezer ember ment el (ami a valóságban persze 40 ezer volt, de most ez mindegy)."

Ahhoz képest hogy párszáz embert mondtatok ez elég szép szám, tekintetbe véve azt is hogy ehhez a fidesznek már ráérő fanatikus nyuggereket kell szervezetten buszozatnia...
És kerül 100 millió közpénzbe:)

Úgyhogy gúnyolódhatsz...ennyi maradt nektek.
De sok értelme nincs.

Wildhunt 2024.02.17. 11:16:49

@Gery87: 100 milliárd lesz az, amit a lölő meg a zorbány az utolsó forintig ellopnak tiborcznak.

Gery87 2024.02.17. 11:18:19

"A végkövetkeztetés stílusosan: a szörnyek kint jártak a Hősök terén, majd hazamentek békésen drogozni. "

:D
Ez annyira erőltetett baszki!

Tudod te egyáltalán kik léptek fel?
Láttad egyáltalán a tömegben milyen emberek voltak?

"Ez alapján határozottan állítom: a főszervező Pottyantóssy drogos állapotban mondott beszédet. "

Annyit értesz ehhez mint egy falusi kisnyugdíjas és ez az erőlködés is pont olyan:)

Az a helyzet hogy kurvára nem tudtok belekötni abba amit mondtak, azokba akik mondták (azt se tudod sokakról hogy kik) és azokba aki elmentek!!!
Mert semmi felháborító, semmi rossz, semmi hazugság nem hangzott el.

Ezért előveszed ezt a kibaszott boomer kártyát hogy "mocskos drogos sihederek"...
szánalmas.

"A tüntit lezáró - és a szervezők között messze a legokosabb - Gulyás észre is vette mi az ábra, s hogy a tömeg fel lett uszítva, de a létszám kicsi forradalomhoz, így láthatóan direk lenyugtatta a tömeget a legvégén."

Semmi ilyen nem volt, előre meg volt mondva hogy ez egy békés dolog és vége és mindenki hazamegy.

Ne erőlködj.

Gery87 2024.02.17. 11:18:51

@Wildhunt:

Még 10 év infláció és annyi lesz:)

Boldeone2 2024.02.17. 11:47:44

Pottyondi Edina kiválóan beszélt, le a kalappal előtte!

Lerántotta a leplet, az álszent, pökhedni, félfeudális rezsimről, egyúttal odaszúrt a rendszer támogatóinak is: " Az a társadalom sem különb, amely a hatalomban tartja elnyomói" - valami ilyesmi volt..

A diktatúrák mindig tömegbázison műkődnek, eljött az idő Orbán népét, a bégető birkahadsereget is osztani!

Ez a szörnyállam csinált agyhalott zombikat, szélsőjobboldali társadalmat, propaganda által bedrogozott tömegeket, akik önként vállalják a kizsákmányolást a szolgaságot!

Gelmerrrrr 2024.02.17. 12:41:38

agyon haza szeretnének költözni
------------

1. A szeret hangot, ahogy indogermán ser stumától, ettől sor és szer is, dúrgerni kell: rakat, arat, barat.

2. Költöz? Ronda hang, nagyon, bullshit ö-vel van, és ronda z-vel. Így kelt volna, de a kel egy jevevényhang, indogermán kel, rokonja a hill és a Holm is.

Inkább mondjuk hogy erjeszedni, az er stumától, indogermán, erre je és sz és ed kausatív-presenz, vagyis német reisen és az angol rise, stak ed kausatív-presenzvel, így annyit tenne ahogy kelni.

alöksz róz 2024.02.17. 14:48:04

"Egyébként a zseniális Robert Schekley megírta Jegy Tranaira című művében, ahol a valaha a Tranai bolygón járt emberek folyton dicsérik milyen jó is ott, csak épp mégse mennek oda vissza." - pont mint a gymasa :D

Gelmerrrrr 2024.02.17. 14:59:30

@alöksz róz: Tranai bolygón járt emberek folyton dicsérik milyen jó
------------------

1. Bolygó? Ilyen hang nem van, ez egy totál halandzsa. A bolyong a bö-bő-bu stumától ered, de áttétes, germán bolon, ettől a Ball is.

Magyarul az uer stumától örbály.

2. A jó azt rekkja, hogy racionális, de inkább mondjuk, hogy rakta, raktaga.

magyarnyelvindogerman-german.blog.hu/2024/02/10/lektion68_-naknamak3
What the fuck?

Digitális_Fater 2024.02.17. 15:09:52

@cvsvrs: Egy ideális Magyarországon a NER kapna kb. 50%-ot a választásokon, egy Schiffer-féle antiglobalista középbal párt 15-öt, a Thürmer-féle Munkáspárt 15-öt, és a maradék 20%-on marakodhatnának a szarlibek és a nácik.

MEDVE1978 2024.02.17. 15:55:23

A tüntetés nem igazából a műfajom, ilyenre nem is megyek ki. Az egyetlen, ami érdekelt, hogy hogyan kezeli a NER ezzel kapcsolatosan Azariaht. Én személyesen nem különösebben bírom a gyereket, nem az én zeném stb. , de az tény, hogy nagyon népszerű, ez pedig érdekes a FIDESZ szempontjából. Ennyire népszerű közszereplőkkel nem nagyon szoktak szembe menni.

Érdekes maga a tüntetés, mert a magyar demokrácia kudarcának egyik legjobb mutatója. Ugyanis a tüntetők egyértelműen elutasították a hagyományos formákat (pártokat). Ez azt mutatja, hogy rengeteg olyan szavazó van, aki kormányellenes, de nem talál alternatívát.

Az olvasata az egésznek aszerint, hogy valaki optimista vagy pesszimista, különböző lehet: az egyik olvasat, hogy rengeteg embernek van tele a töke a NER-el és ráadásul még politikailag aktivizálhatók is. A másik olvasat, hogy sikeres az Orbán fél centrális erőtér, amelynek az egyik lényege, hogy széttépi az ellenzéket és demotiválja a kormányellenes szavazókat, eltántorítja őket a politikától.

Gelmerrrrr 2024.02.17. 15:59:12

@Digitális_Fater: a szarlibek és a nácik.
------------

Látem te egy kis libernyák vagy.

Nácik? He? A libiket és a nácikat egy mondatnak innen makogod, úgy te is egy libernyák vagy, és fideszlibernyák, de egy náci nem igen marakodik a szaron, attól, hogy náci, és ma democsokrácia van.

Torockó-libernyák nem náci, stak egy libcsi. A náciról fingod nem van, de hogyan is volna, ha fingrista vagy.

Gelmerrrrr 2024.02.17. 16:04:56

@MEDVE1978: demotiválja a kormányellenes szavazókat, eltántorítja őket a politikától.
-------------------
1. Libcsinek van stak Krümmungja, a magyarnak regerda, de ma kúromány van.
2. Nem ellen, az alna, de így anta.
3. A szó-szav libernyák hang, jevevény, zátemi, de látni van, hogy diktatórikus, libernyák, democsokrata.

4. He? He???????? Nem igen rakem, hogy te hogyan is makogsz, de én is írtem, de nem így, hanem úgy, hogy a democsokrácia egy röhejvé vál, ahogy mondjuk ez a protestáció is, Kati székja egy üres szar, Kelemen Anna is ülne ott, az is oké volna... Na így entpolitisiert válik az egész, az emberek robbantanak, jennek a Szkíták, a Wagner, az arische Brüderschaft....

A remu így az, hogy a democsokráciát zülleszük, hogy ní már: Kati székjén Kelemen Anna, hát nem röhej ez a parlament!

Ní már, a fideszlibcsi stak egy buzerant pedobanda, szájer és a pedóbanda.

Munkásőr 2024.02.17. 16:10:42

@Boldeone2:
"akik önként vállalják a kizsákmányolást a szolgaságot!"
Az is jobb, mint szabadsagban elni a liberofasizmusban! :)
- - -
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

Gelmerrrrr 2024.02.17. 16:12:51

@MEDVE1978: de az tény, hogy nagyon népszerű, ez pedig érdekes a FIDESZ szempontjából. Ennyire népszerű közszereplőkkel
------------
1. Tény=Lüge.
2. Nem szerű, hanem artájú, de mondanád, hogy populista, na most így a populista a sklavenaufstandi libernyák.
3. Érdek hang nem van, stak er és ár stuma, az érdek egy sklavenaufstandi hang.
4.Nem szempont, ez németizmus, hanem perspektíva.
5. Köz hangot dúrgerni, szerep egy nyelvkakálta hang.

6. Vagyis a fideszlibcsi egy libernyák? Nem igen rakem. Jah, igen az. Én mondjuk egy illiberális vagyem, nem is bírem ezt a libernyák izét, ezeket a libernyák hülye izé liberálikat. Te ki a faszem ez az azeri köcsög? Egy libcsi. De nem illiberalizmus van, ahol nem vannak liberáliák? Nem rakem, nem rakem.

Én olyan lagukra, helyekre nem megyek, stak leszúrni valakit, hogy mondjuk illiberalizmus vanjon, mondjuk ne vanjon ilyen hogy is mondjem discobanzáj.

He??????? Na most én mekegem, nem rakem, he, azeri köcsög a libcsi? Liberáliája van, és libcsiskedik?

Gelmerrrrr 2024.02.17. 16:18:36

@MEDVE1978: Ugyanis a tüntetők egyértelműen elutasították a hagyományos formákat (pártokat).
-------------
1. Tűn? Ez a hang neoillogizmus, mondjuk stak, hogy protestál.
2. Ért hang nem van, stak er és ár stuma, magyarul verstehen rakni.
3. Hagyomány? Inkább léhma, a lé-léhány stumától.

4. He???????????? Hát ki nem, én is, országtagadó vagyem, ahogy butakátagadó is, halandzsa.

alöksz róz 2024.02.17. 16:33:26

@Boldeone2: "eljött az idő Orbán népét, a bégető birkahadsereget is osztani!" - mást se csináltok tizenvalahány éve.

alöksz róz 2024.02.17. 16:54:25

"(ami a valóságban persze 40 ezer volt, de most ez mindegy)." - ez hogy jött ki?
hasraütéssel?

ez a nevem senki 2024.02.17. 17:23:22

az ádám nem voltott?
szó
rakozztató volt pl ahogy zsír
osde
szkával al
ázták egy mást csíp
omnéha

Boldeone2 2024.02.17. 17:58:40

@Munkásőr: Az is jobb, mint szabadsagban elni a liberofasizmusban! :)
- - -Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

- Akkor miért nem mész muszkaországba, ott a kevesebb szabadságot megkaphatod, úgy , hogy lenézett szolgája leszel a szilovnik elitnek! Úgy is kell a munkaerő, 1 millió orosz már lelépett...
Be is állhatsz önkéntesnek a muszka háborúba, ahol nem fogsz sokáig vívódni a filoszon..

Boldeone2 2024.02.17. 18:16:03

@MEDVE1978: A másik olvasat, hogy sikeres az Orbán fél centrális erőtér, amelynek az egyik lényege, hogy széttépi az ellenzéket és demotiválja a kormányellenes szavazókat, eltántorítja őket a politikától."

- A fején találtad a szöget! Ez Orbánék célja. Azt kell megérteni mindenkinek, hogy a politikai hatalom leváltása nélkül SOHA nem lesz lényegi változás

Ha szar az ellenzék, akkor csináljon új pártot, Gulyás, vagy bárki más... De ahhoz hogy valódi változás legyen, szükséges a hatalomváltás is

A fiatalok egyszer -talán - ezt egyszer megértik...Ha " a szörnyek" ott vannak felettük, kontrollálják az egész társadalmat, akkor hogy akarnak változást ? Az ilyen botrányok elől elhajolnak mind a nád, ha kell beáldoznak maguk közül, de a lényeg nem változik...

Mehetnek még több tucatszor közösen siránkozni, csak kis eredménye lesz...

Barikádokat itt már nem fognak emelni, ez a töketlen " z " generáció....

50- es, 60- as "vénemberek" uralkodnak rajtuk, irtó gáz...

A 21. században addig jutottunk, hogy az elnyomó rezsimek brutál stabil képződményekké váltak. A forradalnak korának vége, alig sikeres valahol a szabadságért folytatott harc...

Orbán is erről beszél, hogy a "demokráciának vége". Bircáék is diktatórikus, elnyomó poltikai rendszert szeretnének, az individuális szabadságjogok felszámolását

2024 2024.02.17. 18:20:14

A moslékos keménymag volt kint tegnap. Anarchisták, antifák, neomarxisták, LMBTQ propagandisták, a könnyen megvezethető, a heccért mindenre kapható fővárosi Z generációval együtt. Ez a Budapest lakosságában számban és arányban egyaránt egyre nagyobb súlyt képviselő szavazói réteg fogja hatalomban tartani Karácsonyt és a moslékot az önkormányzati választásokon.

2024 2024.02.17. 18:22:24

A régi MILLA új köntösben.

Gery87 2024.02.17. 21:11:35

@alöksz róz:

Bircának muszáj csökkentenie a tüntetők számát, érdemeit, céljait, nyilván mind drogos stb....a lényeg hogy "hülyék, gonoszak és kevesen" vannak.
Ez legyen a narratíva.

Gery87 2024.02.17. 21:12:16

@2024:

"A moslékos keménymag volt kint tegnap. Anarchisták, antifák, neomarxisták, LMBTQ propagandisták, a könnyen megvezethető, a heccért mindenre kapható fővárosi Z generációval együtt"

Nyilván ott voltál papai és ezt mind láttad:)
Idióta.

Gery87 2024.02.17. 21:13:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Inkább csak azt ismered mit kell ilyenkor mondani, mi az elvárt narratíva a nerben.

Gery87 2024.02.17. 21:22:23

@MEDVE1978:

"Érdekes maga a tüntetés, mert a magyar demokrácia kudarcának egyik legjobb mutatója. Ugyanis a tüntetők egyértelműen elutasították a hagyományos formákat (pártokat). "

Nagyon helyes, jó lenne ha minél többen látnák hogy a pártok, az elit által tematizált közélet, csak a hatalmon lévőknek kedvez, éveket, ciklusokat töltünk el ostobaságokon, gumicsontokon való rágódáson, miközben a fontos léynegi dolgokkal senki nem foglakozik és a legtöbb dolgot, ügyet, konfliktust, - ha hagynák, engednék - már rég lezártunk, megoldottunk volna mi emberek!
Csak kérdezni kéne, véleményt mondani, majd szavazni.

Ehelyett pár opportunista elvtelen barom a maga képére formálja a közéletet, maga tematizál, azt ami neki jó....majd pártok formájában 4 évre rabul ejti az államot a társadalmat és a közpénzt.

"Ez azt mutatja, hogy rengeteg olyan szavazó van, aki kormányellenes, de nem talál alternatívát."

Sokaknak elege van abból hogy 10 ből 9 dologgal, programponttal egyetért, de van mindig 1 ami vállalhatatlan, illetve 10 dologból van 1 ami szívügye lehetne de 9 másik miatt nem ad bizalmat.
Ez a pártokrácia, eleve megalkuvásra kényszerít és törzsiesít.

Gery87 2024.02.17. 21:23:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ezt egyre kevésbé hiszem el.
Isten bizonyára nem akarná hogy kiállj a pedófilmentegető szarháziak mellett.

alöksz róz 2024.02.17. 23:05:59

@Gery87: hát, a térre biztos hogy nem férnek be 150 ezren, ahogy a pöttyöndi mondja (ez tuti kamu, nem szabad elhinni), még a kodály köröndig se.

lehet hogy a birca kevesebbet akar látni, de lehet csak azért tippel rosszul, mert nem tudja hol volt a tömeg.
én meg a tünti kétharmadát körbejárva, area calculatorral min. 60 ezerre tippelem 7 óra körül az álló tömeget, az oktogonig lézengőkkel együtt.
plusz ott vannak a folyamatosan érkezők-kerülők-távozók, amit kurva nehéz megtippelni, ha valaki nem a forgalmat számolja...

Digitális_Fater 2024.02.17. 23:55:30

@Gery87: Hogy fogtok majd vonyítani, amikor Orbánék benyújtják a törvényt, ami odabasz a pederasztáknak. "Jaj, jaj, hát nem erről volt szó, bántják a melegeket, help EU & USA!"

2024 2024.02.18. 01:16:37

@Gery87: Ismerem a pesti fajtádat, szarjankó, sajnos nagyon is jól; emellett láttam a tudósításokat. Nem kellett ott lennem.

Csak a szokásos képek az elmúlt 14 évből: Milla-rendezvények, ligetvédők, momentumos banzájok, zavargásokba fajuló tiltakozások a "rabszolgatörvény", a Munka törvénykönyvének megváltoztatása ellen 2018 decemberében, körítve egy jó ki Fidesz-székház elleni támadással, mint most is.

Mióta 1919-ben előmásztatok, ti nyomorult kommunisták, soha nem változtok, legföljebb ideig-óráig elfeditek magatokat. Most éppen a gyerekekért aggódó szuperfüggetlen européer demokratákként, holott a nyugati tanok képviseletével ti jelentitek a legnagyobb veszélyt gyerekeinkre.

2024 2024.02.18. 01:39:33

@alöksz róz: Amennyiben az összes fővárosi moslék szimpatizáns kimenne tüntetni Pottyondi Edével, az kb. 6-700 ezer embert jelentene. És ha valahol el is férnének, az sem számítana.

Gery87 2024.02.18. 11:45:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A valóságban van, ezt már nem magyarázzátok ki!

Gery87 2024.02.18. 11:46:08

@Digitális_Fater:

Már hiába kapálózik:)
Ezt már nem mossák le.

Gery87 2024.02.18. 11:47:54

@2024:

Nem vagyok pesti:) Ezt benézted.

"Mióta 1919-ben előmásztatok, ti nyomorult kommunisták, soha nem változtok, legföljebb ideig-óráig elfeditek magatokat. Most éppen a gyerekekért aggódó szuperfüggetlen européer demokratákként, holott a nyugati tanok képviseletével ti jelentitek a legnagyobb veszélyt gyerekeinkre."

Persze, a "komcsik" mindenért IS...
Vergődj csak pedofilmosdató:D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.18. 11:58:24

@Gery87:

Nincs.

S nagy a ballib igyekezet, de ez nem fog kitartani.

Nagyon fanatikus ballibnek kell lenni, hogy elhiggye az ember, hogy az árvaházakban minden pedó fideszes. Meg hogy a nem peodfil Kónya Endre valami fontos fideszes ember lenne.

Wildhunt 2024.02.18. 16:37:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ezzel megint egymást szopkodják, aztán a következő 2/3-nál majd visítanak, hogy "dehát mindenki egyetért abban hogy minden Fideszes pedofil".

Gery1987 2024.02.18. 17:43:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem fideszes minden pedó és ezt senki nem mondta, viszont az hogy mi folyik az árvaházakban a kormány felelőssége, és láthatóan szarnak rá.
Ha az illető neres akkor meg kimosdatják.
mert álszent gerinctelen férgek.

"Meg hogy a nem peodfil Kónya Endre valami fontos fideszes ember lenne."

hát pedig valakinek a valakije, csak hát ezt sem magyarázták meg.

Gery1987 2024.02.18. 17:44:47

@Wildhunt:

senki nem monott ilyen ökörséget.
Az az állítás: ha a pedó fideszes vagy ner haver akkor ebből is megpróbálják kimodatni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.18. 19:05:03

@Gery1987:

Mondtam: a tanárok között a legtöbb a pedó, s a legjobb pedóterep az olyan hely, ahol szülői védelem nélküli gyerekek vannak.

Mindig így volt, s ez teljesen politikafüggetlen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.18. 19:06:38

@Gery1987:

"hát pedig valakinek a valakije, csak hát ezt sem magyarázták meg"

Ha lenne bármi adat, már kiderítették volna a ballib médiák.

Ami a legvalószínűbb: az ügyvéd sikeresen lobbizott, Novák meg nem vette észre az ügy politikai veszélyességét.

Gery87 2024.02.18. 19:49:19

@Wildhunt:

Hát akkor nem ebben a világban élsz.

Gery87 2024.02.18. 19:50:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ezzel mit is cáfoltál? ja semmit.

Nem politika független, mert az hogy visszaélések megtörténnek e vagy sem, van e átvilágítás, ellenőrzés, terápiás lehetőség, megelőzés...az mind politika.

Gery87 2024.02.18. 19:56:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ha lenne bármi adat, már kiderítették volna a ballib médiák."

Érdekes ilyenkor mégis milyen jók, hasznosak, ügyesek nem?:)

"Ami a legvalószínűbb: az ügyvéd sikeresen lobbizott, Novák meg nem vette észre az ügy politikai veszélyességét."

Zamecsnik Péter képviselte másodfokon K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét. A sztárügyvéd nem tudja, miből telt erre K. Endrének, de ilyesmivel nem is foglalkozik...

Nem mondta meg K. Endre korábbi védője, a Gyárfást is védő Zamecsnik Péter, mennyiért vállalta K. Endre ügyét.

Másodfokon ugyanis a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét az a Zamecsnik Péter képviselte, aki büntetőügyekben a védők legszűkebb elitjében van Magyarországon, az ügyfelei között van Bige László, Gyárfás Tamás, Hernádi Zsolt és Laborc Sándor....Zamecsnik múlt szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában árulta el, hogy a másodfokú eljárásban ő képviselte K. Endrét, de a kegyelmi eljárásban nem, és a Kúriához sem ő fordult.

Hm...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.18. 19:57:38

@Gery87:

Sose jók, de nem valószínű, hogy hallgatnának, ha tudnának valamit.

alöksz róz 2024.02.18. 21:17:50

@Gery87: "Zamecsnik Péter képviselte másodfokon K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét. A sztárügyvéd nem tudja, miből telt erre K. Endrének, de ilyesmivel nem is foglalkozik...
Nem mondta meg K. Endre korábbi védője, a Gyárfást is védő Zamecsnik Péter, mennyiért vállalta K. Endre ügyét."

elvállal ez mindenkit úgy látszik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.19. 09:02:17

A résztvevők kiszámításához: a Népstadionba fénykorában kereken százezer ember fért el, a híres felső karéjjal együtt. El kell képzelni tehát, hogy a Hősök tere mennyivel kisebb mint a Népstadion volt, és egyből valós számokra juthatunk.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.19. 09:04:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ami a legvalószínűbb, hogy K. Endre írásából kiindulva, itt teljesen valós jogi indok volt a kegyelemre, leírtam már párszor, miért. Novák ott hibázott, hogy a picsogás helyett arra kellett volna ügyelni, hogy ne folyjon ki információ a hivatalából, illetve, súlyosabban hibázott, ha a minisztere javaslata ellenére adott kegyelmet.

ZorróAszter 2024.02.19. 11:11:52

@Deak Tamas:

"Hősök tere mennyivel kisebb mint a Népstadion volt, és egyből valós számokra juthatunk."

Feltéve hogy a cél a minél kisebb szám kihozása mindenáron.

Ugyanis a Népstadionban a nézők túlnyomó többsége ült, és nem szorosan egymás mellett állt.

A pályán pedig nem ült senki a két kispadot kivéve.

:o)

ZorróAszter 2024.02.19. 11:16:19

Az hogy az ellenzék látszatellenzék, és az állítólagos nemzethy oldal is valójában szarik a magyarságra, arra jó példa, hogy az intézményekben elkövetett ocsmányságok csak a választások előtt fontosak.

Pedig folyamatos társadalmi ellenőrzés kellene minden olyan helyen, ahol kiszolgáltatott emberek élnek.

Ilyenek a gyerekotthonok, és hasonló intézmények, idősek otthona, elmegyógyintézeket, börtönök.

De ezekre szarik mindenki ha nem húzható belőle éppen valami politikai haszon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.19. 11:38:28

@ZorróAszter:

Állapodjunk meg: péntek este 1,2 millió ember tüntetett a Hősök terén, egész éjjel kint maradtak, hajnalig kitartott a tömeg!

ZorróAszter 2024.02.19. 13:22:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Miből gondolja, hogy engem érdekel, hogy a látszatellenzék milyen bravúros vagy béna?

Én csak a politikai groteszket látom. Abban is, ahogy szokás szerint számháborúznak a résztvevők számával.

A rendőrségnek egyébként vannak pontos számai és pontos módszerük, mert hiszen az további intézkedéseknél fontos lehet például tömegoszlatásnál hány rendőr kell majd. Csakhogy nekik senki se hisz.

Én sem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.19. 13:26:04

@ZorróAszter:

Nem mindegy hányan voltak?

A lényeg: az egész még rontotta is a ballibek esélyeit.

ZorróAszter 2024.02.19. 13:37:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nem mindegy hányan voltak?"

Nekem tök mindegy. Szemlátomást maguknak nem mindegy.

:o)

"A lényeg: az egész még rontotta is a ballibek esélyeit."

Ha őszintén ezt hinné, akkor például nem számháborúznának.

ZorróAszter 2024.02.19. 13:54:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nincs számháború."

Nem ezt látom. Az itteni kommentekből se.

'Eleve 1 ballib 100 embert ér, nem?"

Mintha nem tudná, hogy én sosem voltam liberális.

Vagy hogy mi a véleményem a liberálisokról.

Vagy már a balliberális kifejezésről is.

Gery87 2024.02.19. 14:37:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Valószínűleg ezt nem tudják.
Az élet nem a Colombo, meg NCIS hogy minden IS kiderül.

Gery87 2024.02.19. 14:38:40

@Deak Tamas:

Ha a Hősök tere meg a környező utcák területét vesszük alapul meg négyzetméterenként 2 embert (volt az sűrűbb is ahogy láttam) akkor voltak vagy 150.000-en!

Gery87 2024.02.19. 14:40:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

El lehet ezt viccelni...de ti vagytok anynira büszkék a Békemenetre, mint a nagy társadalmi támogatottság és a kétharmad vizuális bizonyítékára.
Akkor 150.000 ember az lófasz?
Hogy van ez...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.02.19. 14:44:15

@Gery87:

Mindegy.

A lényeg: a szörnytünti végülis gyengítette a ballibeket.

ZorróAszter 2024.02.19. 16:47:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A lényeg: a szörnytünti végülis gyengítette a ballibeket."

Akkor nem ilyen savankásan mosolyogna mint aki citromba harapott előtte.

:o)

alöksz róz 2024.02.19. 16:51:49

@Gery87: láttam az rtl-es számítást, térképpel és fő/m2 adatokkal.
és nyugodt szívvel mondhatom, hogy kamu.

Gery87 2024.02.19. 20:38:06

@alöksz róz:

Lehet, nem vagyok ismerős arra és az utcákról nem láttam felvételt.
Ha csak a Hősök tere volt tele akkor nyilván a fele a létszám kb.

alöksz róz 2024.02.19. 21:01:06

@Gery87: ez nagy téma most, az rtl-nek ki van adva, hogy hazudni kell róla :-)
rtl.hu/belfold/2024/02/19/pottyondy-hosok-tere-tuntetes-letszam-gyermekvedelem
én meg láttam.
a tér a szépművészeti felé egyáltalán nem volt tele, mint ahogy az rtl-es képen berajzolták. se a jégpálya felé nem voltak annyian.
viszont az andrássyn nagyon sokan voltak, ott még tovább is ért a tömeg, mint a képen.
a dózsa györgy úton a műcsarnok felől nem tudom mennyien lehettek, arról csak képet láttam, de a kép alapján ott is túloz az rtl. plusz ott a sok tereptárgy, nem is mindenütt volt olyan sűrű a tömeg, stb.
úgyhogy szerintem is kb max a fele lehetett a létszám.

na de szerintem részemről nem is írok többet a tüntiről.
egy darabig érdekes volt, de most már elmúlt, hazudjon róla mindenki amit akar :-)

ZorróAszter 2024.02.19. 22:13:24

@Gery87:
@alöksz róz:

Azonnal hagyják abba!

MaxVal épp az imént mondta, hogy nincs semmiféle számháború! És punktum!

:o)

Tapi2021 2024.02.20. 11:58:49

@Gery87: "Bircának muszáj csökkentenie a tüntetők számát, érdemeit, céljait, nyilván mind drogos stb....a lényeg hogy "hülyék, gonoszak és kevesen" vannak.
Ez legyen a narratíva."

Szerintem is sokan voltak - ez legalább olyan jó, betalálós téma, mint anno a netadó - és biztos vagyok benne, hogy köztük nem egy ember tényleg a gyerekekért aggódik! (Mint mi is!)

És nem csak a hatalom megszerzéséért állt be csinálni a balhét. Mint a többség.

Tapi2021 2024.02.20. 12:15:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "S nagy a ballib igyekezet, de ez nem fog kitartani."

Sőt, ez a fanatikus "mindenki pedó(mosdató?) a POLITIKAI másik oldalon" annál kontraproduktívabb lesz, minél jobban TÚLTOLJÁK!

Erre talán ők is rájöttek, mert mára mintha látványosan csökkentek volna az ilyen megszólalások, cikkek.

Ha meg valakinek kétséges az Index hovatartozása, azt talán tisztázhatja, hogy ők ma is lehoztak egy cikket egy gyereklányokat ÁLLÍTÓLAG molesztáló papról, és szépen beleszőtték Fülöp metropolitát is!
Tehát a harc folytatódik.

Tapi2021 2024.02.20. 12:20:37

@Wildhunt: Mindig bebújnak a kormányzást megszerezni akarók valamely csoport mögé!

Előbb az elnyomott munkások (?) mögé, mert a Mt. változásától mind rabszolgák lettünk, aztán a kizsákmányolt orvosok, eü. dolgozók mögé, aztán a végletekig kiszipolyozott tanárok mögé..., most meg a jobb-konzi-keresztény kormány/politikai oldal által veszélyeztetett gyerekek mögé!!!!

Tapi2021 2024.02.20. 12:24:03

@Gery1987: "Nem fideszes minden pedó és ezt senki nem mondta, viszont az hogy mi folyik az árvaházakban a kormány felelőssége, és láthatóan szarnak rá."

Úgy szarnak, hogy amit lebukott börtönbe került és még mindig ott van?

Tapi2021 2024.02.20. 12:40:18

Ó, most esett le, hogy az Index cikkben is már 150 ezer tüntetőről írnak. Gulyás szerint aznap még úgy 50 ezerre becsülték!!!

"A gyermekek bántalmazása ellen és az áldozatokért éppen múlt pénteken tüntetett több mint 150 ezer ember a Hősök terén"

Számháborúzik itt mindenki.

GyMasa 2024.02.20. 12:41:41

@Tapi2021:
AZ a baj, hogy jóféle ellenzéki szokáshoz mérten, anno a MT. változásakor mindenkinek, aki ellene ágált, teljességgel fogalma sem volt róla, hogy miről beszél, és szándékosan keverté a túlórát a rugalmas munkaidőkerettel..
Plusz elüvették a szokásos taktikájukat, miszerint kipcéztek egy elviekben ugyan lehetséges scenariot, ami valójában az egész országban mondjuk 100-1000 embert érinthene, ha egyáltalán bekövetkezik, majd azt úgy mutatják be, mintha az lenne a többség...
(Mint, ezgény Petike, aki az Újzélandi pusztaság közepén lakik, és 3500 km-t kell neki egy irányba utaznia, hogy leszavazhasson a patásorbán ellen! Igaz, ha Petike kijelentkezett volna a magyar lakcíméről, ahol mér hosszú évek óta nem is él, és regisztrált volna külföldön élő szavazónak, akkor nem kellene ennyit utaznia, csak egy levelet feladni a szavazatával. Igaz, akkor csak listára szavazhat, egyéni képviselőre nem, dehát kik vagyunk mi, hogy korlátozzuk szegény Petikét abban, hogy egy olyan körzetben szavazzon egyéni képviselőre, ahol nem laik életvitelszerűen. Ami önmagában is válsaztási csalás...)

Gery87 2024.02.20. 14:37:31

@Tapi2021:

A többség demonstrálni ment, nem balhézni, a szervezők is.
Ezért sincs értelme drogosozni meg szörnyezni.

Meg kéne már szoknia egyeseknek hogy a civilkedés, politizálás része a tüntetés is, ahová a másképp gondolkodók elmennek és olykor csúnyákat mondanak...

Persze aki nem demokrata eleve...az nyilván nem érti miért nyitják ki egyesek a szájukat egyáltalán. Hogy mernek másképp gondolkodni.

Gery87 2024.02.20. 14:41:51

@Tapi2021:

Úgy hogy a segítője elnöki kegyelmet kap mert el lett neki intézve.
És ez ki se derül ha nem az ellenzéki sajtó talál rá..
Úgy hogy strukturális problémák vannak.
Úgy hogy eddig se tettek semmit hogy ne legyen molesztálás ezekben az intézményben.

Nem alkotmányt kell módosítgatni....hanem megoldani hogy "legyen WC papír"...meg ne tudja kettesben simogatni a bácsi a gyerekeket.

Most erről van szó a nerben?
Nem, ezen túl a "lélegző golyostóll" majd ilyet nem írhat alá...viszlát kész megoldottuk...hát baszki.
pofon a szarnak.

Ilyenkor lenne jó mondjuk meghallgatni a tüntizőket mit mondanak.

ZorróAszter 2024.02.20. 16:25:45

@GyMasa:

A Niggertartási Törvénnyel kapcsolatosan annak idején elmondták, miben megszorítás a korábbi Munka Törvénykönyvével kapcsolatosan.

Például lehetővé teszi, hogy a munkavállalók munkaszerződés nélkül egyedi vállalkozói szerződéssel foglalkoztassanak embereket, aminek keretében a munkavállalónak jóformán semmi sem jár. Se felmondási idő, se más juttatások.

Mivel a munkanélküli segély havi 22800 forint, ezért tömegesen vannak ilyenbe belekényszerítve emberek.

De ha a cég épp nem ad neki munkát, akkor nem jogosult semmilyen segélyre sem, és nem szerepel a nyilvántartásokban sem mint munkanélküli.

ZorróAszter 2024.02.20. 16:28:17

@GyMasa:

Ahol ennyire és ugyanabban a zsebben van az állítólagos ellenzék is, mint a kollaboráns kormány, ott azt se tudhatjuk, tényleg a FIDESZ nyerte-e az elmúlt három országgyűlési választást.

GyMasa 2024.02.20. 23:07:25

@ZorróAszter:
"A Niggertartási Törvénnyel kapcsolatosan annak idején elmondták, miben megszorítás a korábbi Munka Törvénykönyvével kapcsolatosan."
Nem, nem mondták el!
AMiket hallottam, abból tökéletesen levettem, hogy az illetőnek fogalma sincs_
- A rugalmas munkaidőkereről
- hog ymi a különbség a rugalmas munkaórák és a túlóra között
- a valüdi életről

"Például lehetővé teszi, hogy a munkavállalók munkaszerződés nélkül egyedi vállalkozói szerződéssel foglalkoztassanak embereket, aminek keretében a munkavállalónak jóformán semmi sem jár. Se felmondási idő, se más juttatások."
Nos, ugyanez az úgynevezett "kölcsönzött munkaerő" esetén is pont ugyanígy fennállnak. (Tudod, a Hays és társaik..)

"Mivel a munkanélküli segély havi 22800 forint, ezért tömegesen vannak ilyenbe belekényszerítve emberek."
Jaja, HA kirúgják őket.
Jelenleg nekem nem úgy tűnik, hogy ez lenne a helyzet. SOkkal inkább munkaerőhiányt látok. (már hosszú évek óta, hiszen az ukránok pl. már vagy 5 évvel a háború előtt is Magyarországon dolgoztak a gyárakban.

"De ha a cég épp nem ad neki munkát, akkor nem jogosult semmilyen segélyre sem, és nem szerepel a nyilvántartásokban sem mint munkanélküli. "
Akkor NEM kell elvállani ilyen munkát!

GyMasa 2024.02.20. 23:10:09

@ZorróAszter:
Ajánlom figyelmedbe az "áruló" Mérő lászló riportjait a '22 utáni választások után!
Ő lement vidékre, hogy leleplezze a fidesz csalást, és miután végülte ott a napot, az lett a konklúziója, hogy csalás nem volt a fidesz ténylegesen is ennyire népszerű, legalábbis vidéken.
Amúgy pedig az ellenzéknek nem érdeke, hogy részt vegyen a csalásban, hiszen, akkor azzal ténylegesen is elvágja magát a hatalomtól.
Te komolyan el tudo mondjuk gyurcsányról képzelni, hogy lemondana hatalomról egy ilyen himi-humi képviselői hely miatt?

ZorróAszter 2024.02.21. 00:17:42

@GyMasa:

A Niggertartási Törvény minden tekintetben a munkáltatóknak kedvez a korábbi Munka Törvénykönyvével szemben. Ha azt akarja, akkor nem fizet túlórát hanem állítólagos időbeni megváltást, szabadnapot adhat. Miközben elvárhatja az ingyentúlmunkát, mert szabadon kiadhatja úgy a munkát, amit nem lehet munkaidőben elvégezni.

Pedig a munkaügyi hatóság ellenőrizhetné, miért vannak emberek munkaidőn túl regisztrálatlanul a munkahelyükön.

"Nos, ugyanez az úgynevezett "kölcsönzött munkaerő" esetén is pont ugyanígy fennállnak. (Tudod, a Hays és társaik..)"

Tudomásom szerint ott fizetik egy ideig az állásidőt, de az is lehet, hogy a teljeset.

A közvetlen szerződéssel foglalkoztatottaknál általában semmit se garantálnak. Egyszercsak azt mondják, hogy bocs, de nincs munka. Erre a hónapra nem kapsz egy fillért se. Aztán akár hónapokig. Vagy csak minimálisat.

"Akkor NEM kell elvállani ilyen munkát!"

Oszt jónapot! ugye.

Csakhogy szándékosan hoztak létre olyan helyzetet, hogy rengeteg embernek ne legyen más választása mint ez. Például a törvénnyel is, hogy lehet ilyen egyoldalú szerződéseket kötni kihasználva a munkavállalókat.

Mert ha nem engednék, akkor nem lennének versenyre kényszerítve egymással hogy elfogadják még ezt is csak legyen valami munkájuk.

ZorróAszter 2024.02.21. 00:19:57

@GyMasa:

"Ő lement vidékre, hogy leleplezze a fidesz csalást, és miután végülte ott a napot, az lett a konklúziója, hogy csalás nem volt a fidesz ténylegesen is ennyire népszerű, legalábbis vidéken."

Honnan tudjam, hogy Mérő kinek a zsebében van és éppen miért fizetik?

Lehet hogy épp azért, amiért a többi állítólagos ellenzékit, hogy tartsák hatalomban Orbánt, és várják ki türelmesen, amíg ők is sorra kerülnek.

GyMasa 2024.02.21. 14:08:37

@ZorróAszter:
"A Niggertartási Törvény minden tekintetben a munkáltatóknak kedvez a korábbi Munka Törvénykönyvével szemben."
Nem.

" Ha azt akarja, akkor nem fizet túlórát hanem állítólagos időbeni megváltást, szabadnapot adhat."
Nem, a túlórát ELŐRE be kell jelenteni, és a munkavállalónak minden joga megvan rá, hogy nemet mondjon rá.
A túlórát a következő hüónapban ki kell fizetni a pütlékokkal együtt (éjszakai/hétvégi munkavégzés)

" Miközben elvárhatja az ingyentúlmunkát, mert szabadon kiadhatja úgy a munkát, amit nem lehet munkaidőben elvégezni."
Ilyet nem tehet, ebben biztos vagyok.

"Pedig a munkaügyi hatóság ellenőrizhetné, miért vannak emberek munkaidőn túl regisztrálatlanul a munkahelyükön."
Amelyik munkahely ezt megteszi, az nemcsak, hogy megszegi a törvényt, hanem egy gerinctelen, szarfaszú aljas gücsög, akinek a börtönben lenne a helye.
És, ez nem a törvény hibája.

"Tudomásom szerint ott fizetik egy ideig az állásidőt, de az is lehet, hogy a teljeset."
DOlgoztam fejlesztőként olyan heylen, ahol a gyártással közvetlen kapcsolatom van.
Ott mindenféle gebasz esetén először a kölcsönzött munkaerőt tették lapátra.

"A közvetlen szerződéssel foglalkoztatottaknál általában semmit se garantálnak. Egyszercsak azt mondják, hogy bocs, de nincs munka. Erre a hónapra nem kapsz egy fillért se. Aztán akár hónapokig. Vagy csak minimálisat."
Mondjuk, akkor nem kell elvállalni ilyen munkát!
Mert ezt csak addig mondják, amíg találnak verebt.
Ha senki nem vállalja ezt, akkor meg fog szűnni ez a fajta foglalkoztatás, vagy meg fogják úgy fizetni, hogy megérje az is, ha egy hónapig munka.

"Oszt jónapot! ugye."
Pontosan!
Anno ugyanez a cég, akinek dolgoztam, a cég kb. 60 km-es körzetéből, kisbuszokkal szállította be a sori munkásokat a gyárba múszak előtt és vitte haza őket műszak után.
És, ez még 2010 előtt volt.
Szerinted egy ilyen cég majd szarakodni fog pármilliónyi túlórapénz miatt???

"Csakhogy szándékosan hoztak létre olyan helyzetet, hogy rengeteg embernek ne legyen más választása mint ez. Például a törvénnyel is, hogy lehet ilyen egyoldalú szerződéseket kötni kihasználva a munkavállalókat."
Nézs meg a MErcedes/AUDI/Suzuki oldalait! Egészen biztosan tele lesz állandóra bejelentett állásokkal.
Nem tudom, miért is kellene akkor a bérmunkás szerződést választani?

"Mert ha nem engednék, akkor nem lennének versenyre kényszerítve egymással hogy elfogadják még ezt is csak legyen valami munkájuk. "
Dehát az ország tele van ukrán meg fülöp szigeteki vendégmunkásokkal.
Ne mondd máe nekem, hogy ennek nincs oka...

GyMasa 2024.02.21. 14:10:45

@ZorróAszter:
"Honnan tudjam, hogy Mérő kinek a zsebében van és éppen miért fizetik?

Lehet hogy épp azért, amiért a többi állítólagos ellenzékit, hogy tartsák hatalomban Orbánt, és várják ki türelmesen, amíg ők is sorra kerülnek. "
Jól van, mostmár nyugodtan leveheted az alu sisakodat..
EZ már nagyon erős túlzás!

ZorróAszter 2024.02.21. 14:34:41

@GyMasa:

"Ilyet nem tehet, ebben biztos vagyok."

Ilyet egész életemben velem is megtettek. Csak azért nem vettem soha zokon, mert lelógtam azt az időt.

"Mondjuk, akkor nem kell elvállalni ilyen munkát!
Mert ezt csak addig mondják, amíg találnak verebt.
Ha senki nem vállalja ezt, akkor meg fog szűnni ez a fajta foglalkoztatás, vagy meg fogják úgy fizetni, hogy megérje az is, ha egy hónapig munka."

Szándékos lették lehetővé ezt a fajta foglalkoztatási formát. Nagyon gyorsan kialakult, hogy a munkavállalók egymással versenyezve kénytelenek tömegesen belemenni, mert nincs más.

"Nem tudom, miért is kellene akkor a bérmunkás szerződést választani?"

Mert a munkaerőigény időben egyenlőtlen, és ezzel gyakorlatilag különösebb többletköltség nélkül megoldható. Sőt ha nem kölcsönzőtől veszi igénybe, hanem közvetlenül köt vállalkozói szerződést a munkavállalóval, akkor még olcsóbb is.

Tehát további még növekedés várható.

"Dehát az ország tele van ukrán meg fülöp szigeteki vendégmunkásokkal.
Ne mondd máe nekem, hogy ennek nincs oka..."

A magyarok bérének a csökkentése. Ennek egyik módszere a vendégmunkások behozatala szegény országokból.

Nem kell német bért fizetni a török kukásnak se.

Nemrég láttam német csatornamunkásokkal riportot. Vagy kamu volt, hogy mind német volt, vagy többet keresnek, mint a Siemensnél egy doktorált mérnök-fizikus.

ZorróAszter 2024.02.21. 14:37:02

@GyMasa:

"Jól van, mostmár nyugodtan leveheted az alu sisakodat..
EZ már nagyon erős túlzás!"

Amiről beszélek, az nem sci-fi, hanem közismert propagandamódszerek. Többezer évesek.

Már Julius Caesarék is alkalmazták. És nem ők találták ki.

GyMasa 2024.02.21. 15:08:54

@ZorróAszter:
"Mert a munkaerőigény időben egyenlőtlen, és ezzel gyakorlatilag különösebb többletköltség nélkül megoldható. Sőt ha nem kölcsönzőtől veszi igénybe, hanem közvetlenül köt vállalkozói szerződést a munkavállalóval, akkor még olcsóbb is."
Hiába olcsóbb, azt nem szabad!
Ha a NAV rájön, akkor csúnyán megb----- mind a két felet.
Visszamenőleg minkaviszonnyá minősíti a szerződéses viszonyt és kiszabja ráé a megfelelő mértékű bönmtetéseket.
Meg van határozva, hogy neked, vállalkozóként legalább x számú különböző ügyfáéllal kell, hogy szerződéses viszonyban állj. Ez a szám itt, Németországban évente 17.
Tehát, leagtlább 17 különböző entitásnak kell számlát kiállítanod, hogy számlás alvállalkozó lehess.
Nyilván ekörül TALÁN lehet menni, ha alapítasz egy kft-t, aminek te vagy az egyetlen alkalmazotja, és fizetést veszel fel a cégből, de szerintem ez nem az a költségvonzattal rendelkező cégforma, amit egy sori munkás ki tud fizetni.

GyMasa 2024.02.21. 15:10:07

@ZorróAszter:
Ja, persze, bezzeg az, hogy az egész G-nap Simicskával csak a nyugdíjba vonulása előtti, fedett akció volt a jobbik kicsinálására, az elképzelhetetlen, de ez meg igen.
Persze!

ZorróAszter 2024.02.22. 22:21:37

@GyMasa:

"Hiába olcsóbb, azt nem szabad!
Ha a NAV rájön, akkor csúnyán megb----- mind a két felet."

Ilyenem még nekem is volt kb. másfél éven keresztül. Meg volt olyan is még párhuzaosan, ami tényleg konkrét programozási feladatokra szólt, nem kvázi munkaviszony.

Én azért nem foglalkoztam vele hogy nincs semmi csak a fizetés, mert nagyon jól fizettek.
De szerintem még így is kevesebbet, mint amit a kölcsönzőnek kellett volna.

NAV meg "Tehát, leagtlább 17 különböző entitásnak kell számlát kiállítanod, hogy számlás alvállalkozó lehess."

Nem véletlenül tették mindezt lehetővé.

Attól meg végképp egy percig se tartottam, hogy még engem büntetne meg a NAV.

ZorróAszter 2024.02.22. 22:23:50

@GyMasa:

"Ja, persze, bezzeg az, hogy az egész G-nap Simicskával csak a nyugdíjba vonulása előtti, fedett akció volt a jobbik kicsinálására, az elképzelhetetlen, de ez meg igen.
Persze!"

Erre már válaszoltam: "Amiről beszélek, az nem sci-fi, hanem közismert propagandamódszerek. Többezer évesek.

Már Julius Caesarék is alkalmazták. És nem ők találták ki."

GyMasa 2024.02.23. 17:10:37

@ZorróAszter:
Úgy, tudom, ha másodállásban csinálod, akkor ez nem vonatkozik rá, csak, ha a főállás helyett.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása