magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A téma hiszterizálása

A témával azért merek foglalkozva, mert senki se mer, ez pedig vonz engem.

A pedóság és a hozzá kötődő pornó akkora tabu, mint párszáz éve a boszorkányság, ez pedig súlyos hiba.

Két év kemény tapasztalatom van a témában, mivel szociális médiában cenzorként dolgoztam 2020-2022 között.

S természetesen ott is 3 fő rettegés volt a szociális média tulajdonosaiban: nehogy bárki is, jellemzően a konkurrencia, megvádolja őket a következő 3 dolog valamelyikével:

  • gyűlöletkeltéssel,
  • öngyilkos és egészségromboló magatartással,
  • pedofíliával;

miért? - mert ezzel a hárommal lehet a legnagyobb negatív hírverést kelteni. S a negatív hírvers eredménye pedig a hirdetők csökkenése, márpedig az egész szociális háló csakis ezért van: a hirdetésekért.

S míg az első két témában még volt valami igyekezet a józan ész betartására, a harmadikban a totális védelemre lett minden berendezve.

Az, hogy mi a pornó a szó szoros értelmében nyilvánvaló, de ezt felnőttek esetében is tiltották. Viszont ami ezen túl volt, ott sorakoztak a teljesen abszurd szabályok.

Volt olyan kategória, hogy "nem erotikus tartalom szexualizált keretben", amibe bele volt téve tényleg minden, a józan észnek megfelelő és az azzal teljesen szembemenő anyag is. Volt itt minden: tényleg erotikusan illegő-billegő gyerektől teljesen ártatlan videóig, ahol enyhén látszik játék közben a kövér kislány fenekének a vonala vagy ahol a gyerek magyaráz, s magyarázat közben enyhén hozzáér testéhez, ez már "simogatja magát" értelmezést kapott.

A magyarázat az volt, ennek célja a "gyerekek védelme". Valaki - nem én, én sose igyekszem a munkahelyemet józan észre téríteni -megjegyezte: egy pedónak egy bármlyen keretezésű kisgyerek lehet erotikus, pont ahogy egy felnőtt férfi simán érezhet erotikusan egy padon ülő, semmi különöset nem csináló nőtől is. Az ilyen felvetéseke a válasz az volt "így döntöttek a központban, pont".

A legabszurdabb: a szexualitásra utaló tevékenység. Ez magyarul azt jelenti: csók, puszi, nemi szervet, feneket nem érintő simogatás. Ennek ábrázolása felnőttek esetében szabad. Gyerekek között is szabad volt, több korláttal. Felnőtt-gyerek viszonyban viszont nulla tolerencia volt, teljesen extrém módon.

Egyrészt a bigott amerikai értelmezés alapján, ahol a 18 éves srác pedofil, mert van 17 éves barátnője. Másrészt teljesen szexualizálva mindent, erre egy valós példa. Letiltott videó: 6-7 éves lányka balletozik (ez még nem tilos: szabad a gyerektánc, ha művészeti vagy sportbeli keretezésben van), azonban ez egy balettverseny, s a kislány a száma befejezése után odamegy a közönséghez, ahol egy kinézetre 35-40 éves nő megpuszilja őt, valószínűleg az anyja, esetleg a balettoktatója. Persze tiltás: felnőtt gyereket puszil!

Erre még a cenzorokat oktató görög nemzetiségű csaj is azt mondta "baromság, akkor ezek szerint a görög gyerek-születésnapi videók 95 %-a tilos kategória", még meg is kérdezte a vezetőséget mire jó ennyire szembe menni a józan ésszel, de azt a választ kapta "we must be on the safe side".

2 éves munkásságom alatta az összes "gyerekpornó", "gyerekszexualizálás", stb. kb. 99 %-a hasonló eset volt, azaz alaptalan baromság.

A vicc persze az, hogy a gyerekek baromi gyorsan ráéreznek hogyan lehet a szabályokat kijátszani. Ha pl. a lányka szeretné magát hiányos öltözékben mutogatni, akkor az iskolája tornatermében videózza magát, így átmegy, mert akkor már "sportol a gyerek" és nem "erotizált gyerekbemutatás", vagy kimegy valami vízpartra, ott is lehet, mert akkor meg "strandolás".

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr318328981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2024.02.21. 12:19:02

Ez egy rettenetesen átpolitizált, érzelmileg túltöltött téma. Alapvetően a gyerekek szexualitása is már, nemcsak ennek a megjelenése a médiában vagy privát. Ez a túltöltöttség már túlzott reakciókhoz is vezet. A gyerekeim nagyjából egyidősek a nagy facebook betöréssel Magyarországra. Akkoriban rengeteg ismerősöm kérdezett, akart képet látni stb. Azt mondjuk sohasem értettem, hogy valaki miért rakja ki a gyerekeit mindenki által látható posztba, ezért kis létszámú privát csoportot hoztam létre, ők láthatták a gyerekeket. Akik viszont sohasem voltak meztelenek, erre külön ügyeltem. Az internet ugyanis nem felejt, még ha megszűrt, kis létszámú csoportról is van szó. Persze strandolós képekből sok van fenn, de ott mindig fürdőruhában vannak, pici korukból pedig nincsen fenn ilyen kép.
Az emberek egy jelentős része elfelejti ezt, felrakja a gyerekét a facebookra, instagrammra, aztán csodálkozik, hogy lopják a képet stb.

A valóság ugyanakkor számos okból sokkal rémisztőbb ennél. Az egyik ilyen ok, hogy annyira próbál a politika lecsapni a pedofilokra, hogy előbb-utóbb biztosan mellécsap.
Ott van az említett mondjuk 20 éves fiú és tegyük fel, hogy egy 16 éves lány esete. Ez viszonylag normálisnak mondható: középsuli harmadikban Kata osztálytársnőm egyetemista fiúval járt. Bár ez önmagában nem büntetendő, de egy pillanat alatt mondjuk az lehet belőle, hogy a mediatizált társadalmi közegben lefilmezik, ahogy dugnak, aztán amikor szétmennek, a srác elküldi a haverjainak. Ebben a pillanatban gyerekpornót terjeszt, amiért évekre bevarrhatják.

Mindez úgy, hogy a fiatal generációk ma már villámgyorsan használják a netet, különböző alkalmzásokon lógnak egész nap, gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy viszonylag gyakran fussanak bele hasonló szituációkba. Ehhez jön, hogy változtak a társadalmi normák: sokszor ma már a 14-15 évesek is aktív szexuális életet élnek, míg mondjuk 30-40 éve ez később kezdődött csak meg. Újabb, a médiában már hasonlót láttam jellegű példa lehet, ha mondjuk Béluka 13 lefilmezi a telefonjával a bögyös Annácskát (12), ahogy fut a folyosón és a melle kivehető ruhán keresztül is. Akkor ez most micsoda? Mindkettőjükben tombolnak a hormonok, mégis ez is elmegy gyerekpornónak.

Szóval ez nagyon nehéz és most folyamatosan "white knighting" megy a politikában, a médiában. Mi erősebben csapunk le, mi nem adunk kegyelmet stb.
Holott ez fost se ér, mert az igazi pedofilokat nem fogják hatékonyabban elkapni ettől. Ahogy egy gyilkost sem az tart vissza a gyilkosságtól, hogy most 10 vagy 15 év letöltendőt kap, úgy egy pedofilt sem az fog, hogy kaphat-e kegyelmet, illetve 5 vagy 10 évet kaphat, ha elkapják.

ez a nevem senki 2024.02.21. 13:15:36

Somos András nem az első olyan műsorvezető, aki, miután szóba került a pedofília egy közéleti adásban, meggondolatlanul fogalmazott. Ráadásul Márki-Zay Péter is jelen volt mindkét esetnél.

sumáki a pedokiller

Tapi2021 2024.02.21. 13:24:18

Ebben a mára teljesen elborult nyugati világban én azért megértem az oldalak tulajdonosait, vezetőit.

Egészen a nulláig visszabombázhatnak ma BÁRKIT, akit kipécéznek!!!

Ma, amikor egy véleményért kirúgnak simán, akkor is, ha igaz?!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása