magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az elfogadás

A liberális propaganda egyik kulcsszava az elfogadás.

Íme mit ír egy ballib blog: "Ameddig más országokban a kicsik akár már az oviban megtanulják, így aztán számukra természetes lesz, hogy nem vagyunk egyformák, hogy vannak közöttünk sérültek, hogy van, akinek más színű a bőre, a haja, más formájú a szeme, van, akinek két apja, esetleg két anyja van. Kicsi korban nagyon elfogadó még az ember, ha az élet, a valóság nincs elrejtve előle, akkor azt természetes módon építi be a gondolkodásába. Akit elzárnak a valóság elől, az később, amikor találkozik vele, félni, talán rettegni fog, mert nem érti, és amit nem ért, azt gyűlöli. A magyar kormány a vallás és a családbarátság jegyében, a gyermekek érdekére és védelmére hivatkozva félni tanítja a gyerekeinket. És mi ezt tűrjük. Ezt is tűrjük.". Szóhuzatag hülyeségekkel.

Érvelési hibák sorozata.

Egyrészt egyenlőségjel van téve a valóság megismerése és elfogadása közé. Miközben a kettő között nincs egyenlőségjel.

Az emberi társadalom természetesen mindig igyekezte megismerni a valóságot. Ez elemi érdek. Van azonban itt két fontos elem.

Először is, a megismerés alanya nem általános. Vanna dolgok, melyeket nem kell mindenkinek megismernie, mert csak egyes emberek számára hasznos ez a megismerés. Abban pl. egészen a modern perverz liberalizmus koráig konszenzus volt, hogy a felnőtt kor elérése előtt egyes dolgokat nem szabad megismerni, mert a még kifejletlen személyiség nem alkalmas erre. Erre épül pl. a korhatár alkalmazása filmeknél.

Azaz nem igaz, hogy alapból pozitív érték a megismerés. Hivatkozni erre tehát baromság.

Másrészt, a gyerekek nevelésének fontos eleme az értékek átadása, ami azt jelenti: megismertetni mi jó és mi rossz. Ha valaki ezt nem sajátítja el, akkor létezése is veszélybe kerülhet. Azaz a valóság megismerésével párhuzamos a valóság értékelése: ez jó, az meg rossz.

Továbbá az elfogadás nem azonos az igenléssel. Mindenki elfogadja pl., hogy van pedofília, hiszen előfordul embereknél ez a betegség, s ez egy tény, viszont elég kevesen hiszik, hogy teret is kellene adni ennek a betegségnek a kiélésére.

Persze maga a cikk egy önellentmondás. Azt mondja, hogy a magyar kormány félretanítja a gyerekeket - dehát hol itt az elfogadás, mi ez a megbélyegzés, hogy "félre"? Miért nem él elfogadással a cikkíró a magyar kormány felé? S még gyűlölködik is, lásd "mi ezt tűrjük", így tulajdonképpen arra szólítva fel, hogy ne tűrjük, ne "fogadjuk el".

A valóságban pont ez a liberális elfogadáspropaganda. Ami nekik tetszik, azt el kell fogadni, s aki nem teszi ezt, az fasiszta szalonképtelen. Ami viszont nem tetszik nekik, ott semmi lazaság, keményen ellenezni kell, s aki nem teszi ezt, az fasiszta szalonképtelen.

Egyszerűen nem vállalják fel az eszmék közti küzdelmet, ők kimondják mi jó és mi rossz, s aki erről akár csak gondolkodni is akar, az rossz. S mindezt aztán nem vállalják fel véleményként, hanem valami megkérdőjelezhetetlen objektív igazságként hirdetik. Na, ez az "elfogadás".

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9618398293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2024.05.09. 13:10:06

Hát, a legkeményebb az lesz, amikor szembe jön a rögvalóság, és kiderül, hogy még a Messiás Jézus sem fog mindent, és főleg mindenkit "elfogadni".

kiskisutca 2024.05.09. 13:29:38

@Serény Vélemény:

Ja, csak ez a mi belső szabályrendszerük. A többieknek a Btk határozza meg, mi a bűn. Ha abba beleírják, hogy a homofóbia bűn, akkor még a Bibliát is betilthatják. :-(

2024 2024.05.09. 13:40:35

"Egyrészt egyenlőségjel van téve a valóság megismerése és elfogadása közé. Miközben a kettő között nincs egyenlőségjel."

Valóban. Kár, hogy a tökfej kulturális miniszter ezzel nem volt tisztában és kirúgta L. Simon Lászlót, a MNM igazgatóját egy problémásnak vélt kiállítás miatt. Pedig csupán a valóság bemutatása volt a cél és nem az érzékenyítés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.09. 13:42:47

@Deak Tamas:

Jó dolgok ezek. Folyamatosan nekünk segít akaratlanul a liberális elit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.09. 14:21:38

@Deak Tamas:

Világrekord: www.facebook.com/watch/?v=1799009206823619 - az éppen játékba küldött friss játékos öngólt rúg 5 másodperccel beállítása után, s ezzel ki is esik a csapata. Azért lett beküldve, hogy védje az eredményt.

Gery87 2024.05.09. 15:31:37

"Egyrészt egyenlőségjel van téve a valóság megismerése és elfogadása közé. Miközben a kettő között nincs egyenlőségjel."

Abból indulnak ki hogy a megismerés elfogadóvá tesz mivel már ismered azt aki más, szokatlan, nem normális.
Így ha szeretni nem is fogod amilyen, de elfogadod hogy "van ilyen és emiatt nem kell bántani őket".
Ennyi.

"Azaz nem igaz, hogy alapból pozitív érték a megismerés. "

Nyilván bizonyos ismertetést nem az oviban kell kezdeni...

"S mindezt aztán nem vállalják fel véleményként, hanem valami megkérdőjelezhetetlen objektív igazságként hirdetik. Na, ez az "elfogadás"."

Ez már egyes emberek, szervezetek hibája, nem az elvi álláspontté.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.09. 15:34:10

@Gery87:

Az elvi álláspont is téves.

Megismerni kell mindent, elfogadni nem kell.

Gery87 2024.05.09. 17:38:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Persze hogy nem kell.
A kiindulás az hogyha megismersz valamit, valakit akkor elfogadóbb leszel.
Mivel a legtöbb elutasítás oka az ismeretlentől való viszolygás.

Ebben van logika.

Persze ettől még ismerhetsz valamit és jól és elutasíthatod egyszerre.

élveteg 2024.05.09. 20:41:07

Egyetértek Van azonban ezeknél, nagyobb égrebőgő baromság is biztos mindenki hallotta hogy a homoszexualitás természetes mert állatvilágban is előfordul Most nézzük el azt az idiótizmust hogy az embert az állathoz hasonlítják viszont akkor lehetne tovváb is hasonlítani az állatvilágban természetes dolgokat úgymint kanibalizmus, a megtermékenyítés után a hím megölése ,koprofágia stb .... Aztán jönnek azzal hogy rómaiknál is természetes volt És ? hol vannak a romaiak Összeomlottak a barbárok csapásai alatt

vasútihíd 2024.05.10. 07:42:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: így van. nem szeretni kell hanem megismerni. hogy hatékonyan lehessen védekezni ellene.

vasútihíd 2024.05.10. 07:46:09

isten kimondja mi jó és mi rossz megkérdőjelezhetetlen objektív igazságként.

Billy Hill 2024.05.10. 22:41:52

@Deak Tamas: Zseniális ez a lázadó művész úr, pont úgy öltözködik, mint a Steel Panther vagy a Spinal Tap paródiazenekarok tagjai. A nagyobb baj, hogy csak ilyen "polgárpukkasztás light" jön ki belőle: két modell csaj beállított smacizását illene végigvinni all the way, azaz smároljanak ronda, szakállas-bajszos motoros faszik vagy valami ilyesmi, az lenne a tökös, nem ez a lábvíz... Megdöbbentésből egyes. :-)

Billy Hill 2024.05.10. 22:48:19

"Kicsi korban nagyon elfogadó még az ember" - igen, ezért van az, hogy a kisgyerek nagyon örül, ha a megszökott reggelije helyett valami teljesen mást teszel elé, ha egy új cipőt akarsz ráadni reggel a régi helyett, ha más útvonalon viszed bölcsődébe, ha nem azt az édességet veszed neki, amit megszokott stb. ;-)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.11. 11:45:05

@Billy Hill: egyébként elképzelheted, hogy nagyjából mindenki elfordította a fejét a városháza faláról, aki ezt látta. Az említett ballib is személyesen volt ott.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása