magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Euroatlantista pánik

A fanatikus euroatlantista és ultraliberális Széky pánikol, ostorozza az ellenzéket miért nem foglalkozik a globális kérdésekkel, miért csak korrupcióval, egészségüggyel, oktatással foglalkozik, de nem Orbánék geopolitikai lépéseivel.

A szerző szerint ugyanis nagyobb a veszély, mint valaha. Ma szerinte a "gonosz tengelye" erősebb, mint valaha, hiszen Kína, Oroszország és a belső ellentéteit lassan felülmúló iszlám alkotja, s Zorbán ehhez a tengelyhez igyekszik besorolni. Szerinte ez ugyanaz, mint a csatlakozás a tengelyhatalmakhoz 1941-ben.

Természetesen eleve sántít a hasonlat. Ez a mai "tengely" senkit se akar meghódítani, sőt éppen a nyugati dominancia ellen van, többpólusú világot akar.

Az meg ki a "gonosz" teljesen szubjektív. Nyilván aki a liberalizmus világmegváltó szent küldetésében hisz, annak minden ellenvélemény gonosz.

A szerző mellesleg hazudik is: "A nemzetközi politikában pedig a Nyugat legújabb elárulását az jelzi, hogy a tárgyalásokon Orbánék elkötelezték magukat az „egy Kína” elve mellett." - ez hazugság, mert kizárom, hogy a tájékozott szerző tévedne. A valóságban az egész nyugat az "egy Kína" elv mellett áll ki, s mindenki a pekingi kormányzatot ismeri el az "egy Kína" egyetlen képviselőjének. Ha nem így lenne, ma még mindig a tajpeji kormány képviselné Kínát az ENSZ-ben. Éppen az USA-nak köszönhető, hogy ma Kínát a pekingi kormány képviseli az ENSZ-ben!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2818407719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2024.05.24. 12:53:42

Belefárad már az ember ebbe.

kiskisutca 2024.05.24. 13:08:53

"Kína, Oroszország és a belső ellentéteit lassan felülmúló iszlám alkotja, s Zorbán ehhez a tengelyhez igyekszik besorolni."

Hová soroljon be, a két óceán közé beszoruló USA-hoz?
Kicsit messze van.
Jó, vannak támaszpontjai Németo-ban, Lengyelo-ban, Romániában stb., de akkor is.

A Le Pen - AfD törés is ilyen válságtünet.
Az atlantizmus két té, mert múlt idő! :-)

Gery87 2024.05.24. 14:00:40

@Tapi2021:

A "normalitás vs buzik" baromságba? Bele.

ez a nevem senki 2024.05.24. 15:02:23

"tengely" senkit se akar meghódítani,

csak az isz
lámok és a kínaiak
meg arusszkik

MEDVE1978 2024.05.24. 22:30:14

Dehogynem akar hódítani, hogyne akarna. Az oroszok pl: azért, hogy külső "sikerekkel" egyensúlyozzák a belső válságot. A kínaiak azért, hogy felkészüljenek a demográfiai válság miatti visszaesésre úgy, hogy befektetnek más fejőstehenekbe, akik fizetnek nekik. Az iszlám országokat most egyedül az egyesíti, hogy az izraeli hadsereg mészárolja a palesztinokat. Ha ez abbamarad, akkor már nehéz lesz a gonosz zsidók palesztin testvéreinket írtják narratívában fetrengeni.

Persze ugye nincs igaza ennek a Székynek sem, mert nem oszt nem szoroz, hogy Magyarország mit csinál ebben a játékban. Túl kicsi kerék vagyunk mi ahhoz. Az is egy büdös nagy hazugság, hogy az oroszok szívesen elfoglalnának minket. Mi a francért? Egy rakat olyan terület van, ami egyébként többet ér és könnyebb az ürügy. Kínával mindenki Kállay kettőst játszik nyugaton, egyrészt nem hivatalosan támogatják Tajvant, másrészt hivatalosan elismerték Kínát, mint az egyetlen Kínát. Kb. 10 olyan ország lehet talán, ami nem KÍnát, hanem Tajvant ismeri el. Ezek emlékeim szerint Dél-Amerikai és Afrikai országok. Az ok persze a pénz, a tajvaniak anno több pénzt adtak és úgyis rohadt messze volt az egész hacacáré.

Gery87 2024.05.25. 20:23:01

@MEDVE1978:

Semmi jó nem fog kisülni ebből a Putyin faszszopásból, meg az autoriter világhoz való dörgölőzésből!

Gery87 2024.05.25. 20:27:37

Aki olyan világot akar ahol úgy akadályozzák pl a sajtót, szabotálják a politikai kötelességüket az információ szolgáltatásról hogy hirtelen fontos lesz "a kamera lopottsága" az vagy erkölcstelen gazember maga is mint az Urai, vagy egy idióta.
Nincs ezen mit szépíteni.

Mikor oldott meg bármit a modern korban a gyűlölet, az erőszak, a hatalom centralizáció és a bunkóság?

Mikor? Soha.

A woke, gender, migráció stb problémáit se fogja megoldani, most megmondom előre.
Lehet majd pislogni gecik.

GyMasa 2024.05.25. 20:58:42

@MEDVE1978:
Az orosz hadsereg valahol az 1 és az 1,5 millió fő között van jelenleg (attól függően, hogy kinek a vaszteség-számait hisszük el)
A NATO kb 5, millió katonával rendelkezik.
Már ez is azt mutatja, hogy az oroszoknak egyedül nem a közeli (sőt mégcsak nem is a közepes távú) célja lehet egy ilyen hódítás.
Abban igazad van, hogy számtalan olyan terület van, amit egyszerűbb, sőt célszerűbb is megdolgozniuk.
- Ott van pl Szíria, oda visszatárhetnek kiseperni a terroristákat,
- A Kaukázus, ahonnan szintén ki tudják szorítani az USA befolyást,
- Egész Afrika, ahol ugye most kezdődött a váltás.
- AZ Északi sark
- A déli sark
- A Hold
- A Mars.
És, ha ezekkel mind végeztek, akkor esetleg meg lehet támadniuk az EU-t.

IdomitottFoka 2024.05.27. 10:12:26

@kiskisutca: "Hová soroljon be, a két óceán közé beszoruló USA-hoz?
Kicsit messze van."

Beszoruló? Még Hitler se képzelte azt h az USA messze van... A ruszkik hamarabb itt lesznek, de ha marad a világból vmi, lehet vmi posztszovjet exklávé lesz belőlünk, mert minek tőlünk is kisöpörni az elvtársakat.

A külpolitikát is meg lehet (meg kéne) tanulni, uez a hintapolitika ment a két vh között. A már leszerepelt gyakorlatok nemigen jöttek be, a diplomáciai súlyunk alacsonyabb mint valaha.
Ha ilyen végletekben gondolkodunk, akkor azt kéne megnézni mit csinál az aki mindkét vh-t megnyerte, nem is kell messzire nézni, és mégcsak nem is kell nyugatra. Ott is azután jött az igazán nagy szopó, amikor mindenhez is jobban értett csau.

" Ez a mai "tengely" senkit se akar meghódítani"
Nem, sőt még adnának is területeket, ihihihi

"Az meg ki a "gonosz" teljesen szubjektív."
Így akarsz te harcolni a lipcsik ellen? Előre súlytalanítod a véleményed?

@Gery87: Hát ez az, ha legalább 60puszta rubelből épülne, de egykét plecsnin kívül semmi haszon nem jött az egészből. A letelepedésikötvénymutyit még értem, ott a jutalékokat tóni összegereblyézte.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása