magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Soros pénzén "posztkapitalistának" lenni

A tudathasadás állatorvosi lova ez a cikk: Csak láncainkat veszíthetjük, avagy lesz-e magyar baloldal?.

A ballib szerző profi politikus, a budapesti ballib szavazatok által megválasztva. Ez a Jámbor-típusú eset: azaz megválasztották egy liberális szervezet képviselőjeként, majd úgy tesz, mintha ő valami szélsőbalos, rendszerkritikus lázadó lenne, akit az éhes proletárok forradalmi tömege jutatott be pozíciójára.

Eleve az egész pártja, a Párbeszéd-Zöldek nevű fantompárt arról szól, hogy az LMP egy része nem akarta folytatni a schifferi rendszerkritikus-euroszkeptikus-balos vonalat, ezért elszakadt és egyesült egy magyar milliárdos és liberális ikonember, név szerint Bajnai Gordon pártjával! Erről egy szót se mond a libbantka. Mert ha azt mondaná, hgy pl. azóta megváltozott a véleménye, már másképp látja, akkor oké, de nem, ő nem is lát itt ellentmondást. Őrület!

A srác persze teljesen hülye. Gyanakszom, hogy súlyos drogproblémákkal küzd, mert ennyire idiótának lenni józan állapotban képtelenség. Saját magát cáfolja 2 bekezdésen belül.

Egyszer leírja, hogy "Ideje visszatérni Marxhoz, és magát a kizsákmányolást, a tőkés termelési viszonyokat, a bérmunkára alapozott világrendet, a munkaalapú társadalmat, az elidegenedést felszámolni. Legalábbis: ezt tűzni ki célul.". Bár ez is kissé visszás, hogy valaki, aki pozícióját polgári-liberális szavazatoknak köszönheti marxizmust akar, de hagyjuk. Kicsit olyan, mint lányokat futtatni, majd küzdeni a prostítúció ellen.

De az igazi őrület, hogy közben leírja, a marxizmus idejét múlt, hiszen nem ad választ a ma kérdéseire. Idézem szó szerint: "De akkor milyen legyen a baloldal, hogy a sajtó és a nép is felfigyeljen rá? Olyan, amely felismeri, hogy a proletariátusból prekariátus lett. Mondom magyarul: van elnyomott osztály, de nem a munkásosztály az (amit a kései kapitalizmus felszámolt), hanem a létbizonytalanságban, kiszolgáltatottságban élők tömegei. Vannak köztük kétkezi munkások, de többségük nem az. Nekik nem érdemes 19. századi álmokat álmodnunk, szakszervezetekről, általános sztrájkról." - na most, ez a posztmarxista baloldal, a woke-izmus alapszövege.

Nekem könnyű dolgom van: nem vagyok se marxista, se woke-ista. De azt hiszem az legalább elvárható, hgy valaki ne tegyen hitet egyetlen cikkjén belül két egymást kizáró gondolat mellett.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4918454627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.07. 09:19:15

Mondom: engem a mostani időszak az 1900-1910-es évekre emlékeztet, amikor ugyanúgy degenerált kokainista úrifiúk szabadították fel a népet, mint ahogy a sázezres jegyáras krúbi szarságon megy a mocskosfideszezés mert alacsony a csok, amit amúgy a Fidesz vezetett be. Az előbbiek munkásságának eredménye ismert, sikerült Hidasnémetire, Asztélyra, Lőkösre meg Horgosra hozni a határállomást.
Volt ezzel vitám oroszokkal, de kezdem úgy érezni, hogy ennek a zégenerációnak is kéne egy kis dosztojevszkijes szenvedés, csak akkor viszont én is szenvednék, elég volt kétszer lerongyolódni Bokros meg Gyurcsányi tehetségéből.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.08.07. 09:36:44

@Deak Tamas:

Ez a típus pedig az egész nyugaton ismert: az unatkozó gazdag polgárfiú, aki kommunista lesz, mert mérges a szüleire, de persze közben továbbra is a szülei fizetik megélhetését.

A legvadabb verzió egyenesen fegyvert ragad, majd lőni kezd. Lásd Che Guevara.

Szerencsére a Párbeszéd és Szikra esetében ilyen veszély nincs, ők maradnak "forradalmi" kávéházi esték szervezésénél a Soros Alapítvány pénzén, s ezeken megbeszélik ki utálja jobban a rendszert.

Gelimtrtrddddd 2024.08.07. 09:58:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: zeken megbeszélik ki utálja jobban a rendszert.
---------------
1. Rendraku, nem rendszer.

2. Neked is menned kellene, olyan kommcsi-libcsi vagy, nem illiberális.

Gelimtrtrddddd 2024.08.07. 10:02:13

@Deak Tamas: elég volt kétszer lerongyolódni Bokros meg G
--------------------

Nakta volt....

Baju nem is volna azzal, stakhát van libcsizmus és volt libcsizmus is.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.07. 10:20:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Che mellett azért holtversenyesen erős a példámban említett Révai József is.

Halált vonítottatok már első szemrebbenésemkor és azóta folyást!
Emberségem a butaságba ágyaztátok!
A televény föld biztonságát megingattátok alattam.
Hát dögölj meg első tanítóm!
Aki mondtad: kenyérrel dobjak vissza!
Dögölj meg apám!
Aki mondtad: te is fulladj hisz én is fulladtam.
Dögölj meg anyám!
Aki mondtad: az életem a zúzott szüzességed köszönése legyen.
Hát köszönet! köszönet! köszönet!
Hála, hogy a véretektől nyavalyás véremmel az értelemig rúgtam szét a hurkot.
Köszönet ok és okozat véletlenjének, hogy felemásul mégis az életünk szabadját rójjuk.
És azt a jót választjuk, ami magunknak is jó!
És azzal az asszonnyal szeretkezünk, akit megkívántunk!
És jaj! aki a horizont lehetőségeit a semmiig ringatja előlünk.
Mert tudjuk már: megdöglünk, ha hiszünk.
Jaj, láttuk hogy apánk a dögünkön új szajhákkal takarózik.
Jaj, láttuk anyánk vérünkkel szeszelt nászát új hímekkel.
Jaj, megtanultuk: magunk vagyunk a magunk karói -
és melegház és szeretet, tanítók és apák jósága üszök a jónak.
Már tereket akarunk, ahol a szabad levegővel pányvázatlan összeborulhassunk.
Minden megváltás kárhozottjai: elhivattunk végre is visszaütni, akár apánkat meg anyánkat gyilkolni
és vérünket vérrel hegeszteni könyörtelen örömmel.

ez a nevem senki 2024.08.07. 11:59:52

jappán nev
e e van-e
vagy mért kell tik
kolni

vasútihíd 2024.08.07. 15:07:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: persze che a kivétel mert a legtöbb ún. forradalmár nem szeretné feladni kényelmes életét de az ideológiájukkal motiválhatnak olyanokat akiknek kevesebb vesztenivalójuk van. egyébként meg ha mindez a liberalizmus hanyatlását gyorsítja akkor még akár pozitív is lehet.

Gery87 2024.08.07. 17:03:08

ELHATÁROLÓDOM!

Olvastam nemrég én is, és akkor se értettem mit zagyvál ez össze.

"De akkor milyen legyen a baloldal, hogy a sajtó és a nép is felfigyeljen rá? Olyan, amely felismeri, hogy a proletariátusból prekariátus lett. "

Ezt mostanában nem először hallom, ezt a prekariátus fasságot, és nem utoljára mondom hogy ez egy értelmiségi műszó, kitalálnak valami hülyeséget csakhogy ne kelljen "prolizni".

"Mondom magyarul: van elnyomott osztály, de nem a munkásosztály az (amit a kései kapitalizmus felszámolt), "

Felszámolt a faszod az...

"hanem a létbizonytalanságban, kiszolgáltatottságban élők tömegei. Vannak köztük kétkezi munkások, de többségük nem az. Nekik nem érdemes 19. századi álmokat álmodnunk, szakszervezetekről, általános sztrájkról."

????
Ez bolond.

"- na most, ez a posztmarxista baloldal, a woke-izmus alapszövege."

Amíg a baloldal nem szabadul meg a progressziótól addig ilyen gyenge szalonbölcsészkedő gittegylet marad biciklifutároknak!

Gery87 2024.08.07. 17:04:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Szerencsére a Párbeszéd és Szikra esetében ilyen veszély nincs, ők maradnak "forradalmi" kávéházi esték szervezésénél a Soros Alapítvány pénzén, s ezeken megbeszélik ki utálja jobban a rendszert."

Ez a helyzet valóban, nem is vegyülök velük.
bár Sorosnak ehhez semmi köze.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása