magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Hülye Pál

Milyen gyorsan lehet az ember szabadságharcosból hétpróbás bűnöző - szinte hihetetlen!

Pavel Durov (neve magyarra fordítva: Hülye Pál) a VK és a Telegram megalapítója pár éve még hős volt a liberális médiákban. Ugyanis 2018-ban nemet mondott az orosz titkosszolgálatoknak, amikor azok hozzáférést követeltek a Telegram lenyomozhatatlan és szinte feltörhetetlen titkosításához, ami miatt bárki teljesen anoním maradhat a rendszerben.

Durov ekkor a demokrácia és a szólásszabadság hőse lett. Csak ez mentette meg a Szaharov-díjtól és a többi hasonló nyugati liberális kamudíjtól, hogy Durov határozottan elhatárolódott minden politikai szereptől, azaz az orosz ellenzéktől is, nem csak Putyintól.

Durov még Oroszországból is elköltözött.

Aztán azonban hatalmas hibát követett el: az amerikai titkosszolgálatoknak is nemet mondott, amikor azok hozzáférést követeltek a Telegram lenyomozhatatlan és szinte feltörhetetlen titkosításához, ami miatt bárki teljesen anoním maradhat a rendszerben.

Durov képtelen volt felfogni, csak az orosz titkosszolgálatokkal való együttműködés megtagadása jelenti a demokráciát, a szabadságot, a cenzúraellenességet. Az amerikai titkosszolgálatokkal való együttműködés megtagadása pont az ellenkezőjét jelenti: a diktatúra és az elnyomás pártolását!

Mára tehát ki is derült: Durov nem szabadságharcos, hanem kábítószer-pedofil-iszlámradikális-gyerekpornó-nemzetközicsaló-szerzőijogsértő-terrorista gazember! Valószínűleg vegyifegyver raktárak is vannak a kertjében. S szinte biztos, hogy Putyin közeli haverja, az egész összeveszés az orosz hatóságokkal nyilván csak megrendezett volt!

Egyébként nekem is van Telegram-csatornám. Durov ugyanis kevésbé kapzsi, mint Elon Musk. Szóval ingyenesen engedi a posztrobotokat. Mert én magam nem posztolok soha semmit, csak beállítottam egy robotot, hogy tegyen fel linket minden új cikkemről:

Korábban a Twitter is engedte ezt, bár néha törölték a linkjeimet mint "közösséget sértő tartalmat". Amióta Musk megvette a Twittert, nincs ugyan cenzúra, viszont fizetni kell a robotért. Én meg nem fizetek, így 2023. május 19. óta a Twitter-fiókomon nem jelent meg semmi: én magam nem posztolok, a robotért meg fizetni kellene. Nekem sajnos arra nincs időm, hogy külön tegyek fel kézileg linkeket a cikkekről ide-oda. Meg számomra eleve sok jelentősége az egésznek nincs is: a követőim 99+ %-a vagy közvetlenül olvas vagy a Facebookon keresztül. Szóval a Facebook melletti összes egyéb profilom csak amolyan jelképes, "nekem olyan is van" alapú.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3618472837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.26. 12:16:54

A robotozás amíg volt időm írni a blogot, nekem is gond volt, de mivel nincs már idő blogni, így megoldódott.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.08.26. 12:37:04

@Deak Tamas:

Én a szabadidőmért élek, plusz még a családért.

Ha mindez nem lenne, nem lenne értelme az életnek,

Szóval azt mindenképpen el akarom kerülni, hogy a dolgozás elvegye a teljes időmet. A dolgozás kényszer, s maradjon is így.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.26. 12:41:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: bocsánat félreérthető volt, szóval én is a posztok robotozására gondoltam.
A blogra majd valamikor visszatérek vannak bőven nyilván történelemhamisításos anyagaim, persze fordítani kéne, formába önteni meg ilyenek. Most több és más formában izgalmasabb kutatások vannak.

GyMasa 2024.08.26. 13:26:13

Azt én sem értem, miért vállalta a hazautat, ha csak nem direkt akart áldozatot csinálni magából...
Bár, Assagne megmutatta, hogy ez nem feltétlenül kifizetődő tett...

vasútihíd 2024.08.26. 22:32:55

paul du rove ügyes orosz üzltember olyan jó termékekkel mint a világklasszis vk vagy a fetltörhetetlen telegram. ezekre vágyik a nyugat foga. elkövette azt a hibát hogy francia állampolgár lett ha orosz maradt volna a normalitás győztes hadjáratának igaz katonája lehetne. gazdgadon. de majd kicserélik egy liberális alfajzatra és akkor hazamehet a putyini természetes jó vendégszeretetét élvezni és spermadonorként hozzájárulhat az orosz népességhez növekedéséhez is hogy ne csak az a nemzetközileg fogant több mint száz gyereke legyen.

Tapi2021 2024.08.27. 12:57:27

A Nyugati Birodalom nem tűri, hogy ha szembe szállnak az akaratával. Legfeljebb egy ideig tűri a bogáncsot a lábán, amíg nem tudja úgy letépni, hogy az ne tűnjön önkénynek, hatalommal visszaélésnek, uralomnak.

Ez a Birodalom még paravánok, álcák mögött intézi el az ellenfeleit, selyempapírba csomagolt baseball ütővel.

Keleten erre a látszatra nem adnak.

Tapi2021 2024.08.27. 13:07:18

Jó helyen kerestél:

"Titkosszolgálati érdekek kereszttüzébe kerülhetett a letartóztatott Telegram-alapító."

index.hu/kulfold/2024/08/27/telegram-pavel-durov-titkosszolgalat-nagyhatalmak-oroszorszag-usa-franciaorszag-ukrajna-haboru/

GyMasa 2024.08.28. 10:55:47

Saját állítása szerint Durovank vacsi lett volna Macronnal.
AMit Macron sajtósai tagadnak...
Érdekes...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.28. 11:54:28

@Tapi2021: jó a második bekezdésben említett kép. Többet kellene használnia a cikkíróknak.

GyMasa 2024.08.28. 16:42:34

@Tapi2021:
GOndolom.
Különben miért vállalta volna az utat?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása