magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Fogják bombázni Madridot?

Mikor fogja a NATO bombázni Madridot?

Csak azért kérdezem, mert 18 éve a NATO azért bombázta 3 hónapon keresztül Belgrádot, mert a szerb vezetés nem engedte országa egy részének elszakadását. Akkor arra hivatkozott Szerbia, hogy alkotmánya nem teszi lehetővé a szeparatizmust. Ismerős?

Persze most sokan azt mondják, a szerb erők megöltek embereket, míg a spanyol erők csak gumifegyverekkel lőttek, s csak sérültek vannak, halottak nem. Ez igaz, de most a katalán szeparatisták se lőttek fegyverrel senkit, nem támadtak meg rendőrörsöket, míg 18 éve az albán szeparatisták pontosan ezt tették.

Ami pedig magát a szeparatizmust illeti: ez a világ egyetlen országában se jogszerű, a Szovjetúnió volt az egyetlen kivétel, mely annak idején saját alkotmányában rögzítette a tagköztársaságok feltétlen kivállási jogát, mind a lenini, mind a sztálini, mind a brezsnyevi alkotmányban ez benne volt, aki nem hiszi nézze meg az 1977-es szovjet alkotmány 72. cikkelyét (azért írom ezt, mert az utolsó szovjet alkotmány).

Viszont ha egy nép el akar szakadni, az el is szakad, s a jogtalanságból jog lesz előbb-utóbb.

Ami érdekes Katalónia esetében, a szeparatizmus hívei és ellenzői aránya kb. 50-50, azaz nincs tömeges és egyértelmű elszakadási vágy. A vasárnapi népszavazás körülötti események fő célja ez volt: megnövelni a szeparatisták táborát. Valakik nagyon akarták ezt a botrányt, a szálak a Mertkell-Micron tengelyhez vezetnek, ill. a mögöttük álló erőkhöz.

A legközelebbi, immár legitím népszavazáson már meglesz az elszakadáspártiak többsége. Ez volt a cél. A Micron-Mertkell ultraliberális vonal mögötti érdekcsoport pánikba eshetett a rossz német választási eredmények miatt, így áttértek a B tervre, azaz az EU megsemmisítésére, tehát egy új, magállami központi új EU létrehozására, mely mentes lesz az összes ballaszttól, lásd Kelet-Európa, s egyes déli tagállamok.

Címkék: politika
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5512919261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.02. 17:07:52

Madridot nem fogjak bombazni a NATO repulok, ellenben Barcelonat igen!!! Raadasul hamarosan! NATO legiero = Condor Legio :( Es megint utrakel tobb ezer joerzesu proletar a vilagon minden reszerol, hogy Nemzetkozi Brigadokba szervezodve harcoljon a liberalfasizmus ellen Kataloniaban. Erdekes lesz azert az, amikor a Magyar Gardista egy loveszarokban fekszik az olasz baloldali anarchistaval es a kanadai Mohawk indiannal a Robert E. Lee Nemzetkozi Brigadban a voros csillagot es keresztet abrazolo voros-fekete lobogo alatt. :) Termeszetesen Kalasnyikov lesz naluk, Putin es a dicso orosz nep ajandeka.
¡No Pasaran! Homage to Catalonia! God Bless the Prolatariat! :)

Sexual Harassment Panda 2017.10.03. 11:46:49

Mi érdekük a nyugati magországoknak lemondani a keleti gyarmataikról??

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.03. 12:11:00

@Sexual Harassment Panda:

A gazdaságnak nem érdeke, a politikának igen. Pont ezt a megosztottságot tudjuk kihasználni mi, kelet-európaiak.

Sexual Harassment Panda 2017.10.03. 13:42:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ezt úgy kell érteni, hogy a kelet-európai gyarmatok nem elég "európéerek", viszont ők finanszírozzák a liberális jólétet?

Sexual Harassment Panda 2017.10.03. 14:30:35

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
És te el tudod képzelni, hogy a politikai érdekek felülírják a gazdasági érdekeket??!!
Kizárt dolognak tartom.
Nagyon nehezen fogják az Eu liberális urai elmagyarázni a német Audi munkásoknak, és lumpeneknek, hogy akkor mostantól fele annyi lesz a fizetés ,meg a segílyke, mert a keleti bunkók nem elég európéerek!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.03. 15:05:14

@Sexual Harassment Panda:

Ez egy örök harc. Ez a szerencsénk: nem egységesek ellenségeink.

2017.10.04. 20:32:06

Why isn't NATO bombing Madrid for 78 days? - fmr British diplomat
Published time: 4 Oct, 2017 13:50 Edited time: 4 Oct, 2017 15:55

on.rt.com/8p0b

Nobel-békedíjjat Putinnak!!!! ¡No Pasaran! Homage to Catalonia! Libsik Reszkessetek!!! :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása