magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. december 29. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Lukasenka, a nyugat új hőse

A nyugat vereségének egyik jele, hogy már Lukasenkából is hős lett a nyugati médiákban! A múlt héten ugyanott még ő volt az ügyeletes gonosz “utolsó európai diktátor”.

Mi a valóság?

Lukasenka ravasz politikus. Az ő feladata országa érdekeit nézni. Ezt jól is végzi hosszú évek óta. Belaruszban az egyik legmagasabb az életszínvonal a volt SZU-ban, Ukrajnához képest meg egyenesen magasan fejlett jóléti állam.

Ami Ukrajnát illeti, Lukasenka igyekszik mindkét féllel megtartani a szoros kapcsolatokat. Ezzel éri el többek között azt, hogy a nyugat hagyja békén országát, s ne küldjön Minszkbe norvég-CIA-Soros “civileket” hőbörögni, mint ez volt pár éve a gyorsan megbukott minszki CIA-“forradalom” idején.

De Lukasenkától arra számítani, hogy valaha is liberális és oroszellenes lesz, na, ez röhejes. Ilyet csak valamilyen most diplomázott washingtoni “elemző” hihet, aki még sosem járt külföldön és nem beszél az angolon kívül más nyelvet, akinek egyetlen infóforrása a Wikipédia meg a CIA World Factbook.

Oroszország szövetségesei nem alkotnak egyetlen masszív tömböt, ott lehetnek az egyes országoknak saját érdekeik, s senki sem buktatja meg a vezetőket. Ezért eshet meg pl. az, hogy mind Azerbajdzsán, mind Örményország közeli baráti viszonyt ápol Moszkvával, miközben egymással meg háborúznak.

Címkék: oroszország
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr167014387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.12.29. 08:01:03

Én is hüledezve figyelem, miként felejtette el lakájmédiánk, hogy egy hete még lediktátorozta Lukasenkát. Majd azt hívén, hogy a CIA által puccsal hatalomra juttatott Porosenko támogatója lett a belorusz elnök, egyből keblére ölelte. Az meg sem fordul a nyugati médiamunkások agyában, hogy ő ugyanúgy, mint Nazarbajev, kijevi tárgyalásai előtt és után Putyinnal egyeztetett, minthogy a Kremlnek - ha békét lehetne teremteni Novorosszijában - a jelenlegi status quo többé-kevésbé megfelelne. Talán épp az USA az, amely még nem érte el kitűzött céljait, s emiatt fenn kell tartani a feszültséget... Egyébként kedveltem a posztban ezt a finom mondatot: "Oroszország szövetségesei nem alkotnak egyetlen masszív tömböt, ott lehetnek az egyes országoknak saját érdekeik, s senki sem buktatja meg a vezetőket." #

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 08:11:51

@Kabai Domokos Lajos:

Igen, nagyon ostobák a nyugati mainstream médiák. A szomorú az, hogy ezt simán be is veszi az átlag...

tűz fal 2014.12.29. 08:49:18

Birca az nagyon jó lenne, ha ostoba lenne a nyugati mainstream média, de sajnos pontosan tudják azok hogy mit csinálnak, és sajnos működik.

Mr. Hyde 2014.12.29. 11:53:21

Lukasenka tapasztalt, nagy tudású és megfontolt politikus aki tisztában van Belarusz stratégiai szerepével az Orosz Föderációval való kapcsolatában.
Fehéroroszország gazdasági stabilitása Oroszország érdeke is, így a jelenlegi gazdaságpolitikai intézkedések szükségesek és helyénvalók.
Oroszország és Ukrajna jelenlegi kapcsolatában a két további EEU alapítótag közvetítő szerepet tölt be. Ez a játék az elefántszelídítés :-) Jó zsaru-rossz zsaru...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása