magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. február 24. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Veszprém után

A ballib jelölt nyerésének oka a választók masszív távolmaradása az urnáktól. Most alig 45 % ment el szavazni,míg tavaly ugyanott 64 % szavazott. Azaz 19 % otthon maradt.

Ami az egyes pártokat illeti, az LMP, a Fidesz és a Jobbik szavazóinak a fele otthon maradt, míg a ballib szavazótábor elment szavazni ugyanolyan számban, mint tavaly.

Azaz: a ballib tábor nem növekedett semmit, maradt azonos, a jelölt “függetlensége” nem hozott plusz szavazatokat. Egyszerűen a ballib pártok jobb kampányt csináltak, jobban mobilizálták SAJÁT táborukat, ennyi az egész. A többi három párt szavazóinak a fele pedig egyszerűen nem ment el szavazni. Tulajdonképpen ezzel nyert a győztes.

Valójában a ballibek csak a Fidesz új választási törvénye miatt tudtak nyerni. Ha lett volna második forduló (ahogy ez az előző választási tv. szerint lett volna), azt szinte biztosan elvesztették volna. Ezzal a ballibek tőrt döftek a saját hátukba, hiszen ezek után nem lehet többé se választási csalásról, se diktatúráról beszélni.

A ballib öröm egyébként is alaptalan. Az USA rájött: a “baloldal” támogatásával Orbán nem győzhető le, így most lovat váltottak. Ennek jele a masszívan baloldallenes, sőt szélsőjobbos szövegeket halandzsázó Kész nyomása is, annak kikényszerített támogatattása a ballibek részéről, meg persze a csődött mondott André Veesenmayer Badfriend expressz hazapaterolása is.

Azt kell mondanom, az háttérhatalom új taktikája profi. Magyarországon 3 jobboldali párt lesz a 3 fő politikai szereplő. A Fidesz, a Jobbik, s a Fidesz II., más néven Soros-Simicska párt, melynek első parlamenti képviselője Kész Zoltán.

Nem hinném, hogy képes lenne Orbán megküzdeni sikeresen mindezzel. 2018 a bukás éve lesz. Ha valóban államférfi, a maradék 3 évét arra fogja felhasználni, hogy tartóssá tegyen egyes elért eredményeket. A helyzet mindenesetre bonyolult. Kérdés: érdemes-e ilyenkor kockáztatni vagy sem. Ez olyan helyzet, melyhez hasonlóban Horthy volt uralma utolsó 2 évében. Nehéz ügy…

A 2018-as valószínű kimenet, ha addig nem történik drasztikus változás egy Fidesz II. vezette kormány, melynek tagja lesz a 10 %-os ballib tábor is. Ellenzékben marad a Fidesz I., a Jobbik, s az LMP.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr637208455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2015.02.24. 07:49:35

Birca, azt magyaràzd el, hogy a jobbiknak milyen esèlyei vannak 18-ra, ès indokold is.
Nem elèg a szokàsos "1%" szöveg.
Ès azt sem èrtem, mikor fog az " ùj fidesz" testet ölteni.
Mikor lesz pàrt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.24. 08:13:30

@Sexual Harassment Panda:

A 3. párt lesz erősségben a Jobbik, esetleg a 2.

Az új Fidesz alakulóban van, pontosabbat szerintem még a szervezői sem tudnak.

A Jobbik ereje a Fidesztől függ. Ha a Fidesz megpróbál nyugatpártibb lenni, ez a Jobbik erősödését fogja hozni.

Sexual Harassment Panda 2015.02.24. 08:19:26

@maxval bircaman szerkesztő: ès mikorra vàrod a fidesz 2.0 megalakulàsàt?
Ha jòl èrtem azt mondod, hogy lesz egy ùj pàrt, egy ùj jobboldali pàrt, amelyik 18ban egyszerűen kormànykoalìciòt köt a "dem.ellenzèkkel".

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.24. 08:28:27

@Sexual Harassment Panda:

Már megalakult. Kész az első képviselőjük.

A ballibek meg le lesznek darálva.

Sexual Harassment Panda 2015.02.24. 08:33:45

@maxval bircaman szerkesztő: baszki, nehezen èrtelek.milyen ùj pàrt alakult?Mi a neve az ùj pàrtnak?
Kik a politikusaik?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.24. 08:36:58

@Sexual Harassment Panda:

Jogilag nem alakult meg, de nem is formalitásokról van itt szó.

Sexual Harassment Panda 2015.02.24. 08:42:56

@maxval bircaman szerkesztő: arra cèloztam, mikor ölt testet, mikor lesz neve?mostanàban, vagy csak 17ben, mint ahogy sz e/14 alakult Bajnaival?
Tulkèpp uaz a forgatòkönyv csak ballib helyett egy jobboldali pàrt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.24. 08:48:12

@Sexual Harassment Panda:

Igen, egy javított Bajnai lesz. A ballib hibák nélkül. Pl. a nemzeti kérdésekben (határontúli magyarok, állampolgárság, homokos büszkeség, vallás, stb.) határozottan jobboldali álláspontja lesz a pártnak.

kettöspont 2015.02.25. 19:25:41

Érdekes fejtegetés, én nem látom ilyen szervezettnek a jelenlegi Fidesz leváltására szerveződőket, de kétségtelen, hogy párton belül is úszik föl a szar rendesen. És ez lejtmenethez vezet...

kettospont.blog.hu/2015/02/24/g_cci_vagy_g_ci
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása