magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. február 10. 20:20 - BircaHang Média

Az egyéb balosodó jobbosokról

A magyar ballibekről már sokszor írtam.

A magyar balosokról nem írtam sokat, de nem is szükséges, mert mennyiségük minimális, s eleve számtalan apró csoportra oszlanak. Vannak zöld újbalosok (LMP), vannak hagyományos szélsőbalosok (Munkáspárt), vannak egyebek is (pl. Mebal, 4K). Ezek közül a legsikeresebb az LMP, de ez a párt valójában sem eszmei irányának köszönheti népszerűségét, hanem annak a szimpla ténynek, hogy valamiféle alternatívát kínál azoknak, akik nem akarnak se Fideszt, se ballibeket, se Jobbikot.

De én most egy harmadik csoportról szeretnék írni: ezek azok az emberek, akik félúton vannak a ballib és a baloldal között. Azaz már felismerték a liberalizmus tarthatatlanságát, de mégse hajlandók még lemondani róla, valamiféle újabb ötvözetet keresnek a két eszmerendszer kombinálására.

Ezeket az embereket én a következő csoportokba osztom én személyesen:

  • kamuzók,
  • hivatásosak,
  • reform-ballibek,
  • rögeszmés antifasiszták,
  • ingadozók.

A kamuzók csoportja azokból áll, akik szimpla politikai megbízást töltenek be, azaz nyomniuk kell továbbra is azt a téveszmét, hogy a ballibaizmus bukása ellenére mégis a liberalizmus az igazi baloldal.

Ezekhez hasonlóak a hivatasásosak - azok, akik pénzügyi okokból mondják azt, amit mondanak: hiszen eltűnne a sok pénz, ha nyíltan antiliberális álláspontra állnának. Aztán vége lenne az arany „civil” életnek, melyben Soros, a Norvégiai Köztársaság követsége, vagy más hasonszőrű felforgató szervezet pénzén lehet dőzsölni.

Sajnos Magyarországon a civil szó az idegen pénzen élő, idegen megbízást teljesítő emberek szinonímája lett. Pedig ezek álcivilek. Az igazi civil dolgozik, majd szabadidejében civilkedik, leszámítva persze a szerencsés módon vagyonos embereket. De az nem civil, aki abból él, hogy ő civil. Ez ilyenkor egy munka: ezen az alapon nevezhetnénk a BKV-sofőrt is civil hobbivezetőnek, vicces lenne, nem? A BKV buszvezetője pénzért teljesíti a BKV utasításait – ugyanígy a Soros-támogatott pénzért teljesíti Soros utasításait – különbség nincs.

Vannak aztán a reform-ballibek. Ők a liberalizmusból átemelnek egyes értékeket – pl. feminizmus, homoszexualizmus, stb. – és komolyan hiszik, hogy ezek a valamiféle modern baloldal legfontosabb elemei. A liberalizmust elutasítják, de annak legvadabb szövegeit megtartják, sőt azokkal „egészítik ki” a balos eszmevilágot.

A rögeszmés antifasiszták azok, akik mindent valamiféle torz fasizmus-elméleten keresztül igyekeznek magyarázni. Számukra fasiszta az, aki védi a hagyományos emberi értékeket, ezért ez a csoport valamiféle antifasiszta frontot hallucinál, melyben liberálisok, ballibek, balosok, szélsőbalosok együtt menetelnek a „fasiszta diktatúra” ellen.

Az ingadozók csoportjával semmi gond természetesen, ők szellemi fejlődésük egyik szakaszán állnak. Akkor sincs gond velük, ha történetesen tévednek.

 

Címkék: ballib baloldal
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr338379656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attan 2016.02.10. 23:49:26

És van még TGM, aki egyszerre tartozik mind az öt csoportba.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása