magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Mélyre süllyedt a katolicizmus

Megdöbbentő hír érkezett a Vatikánból.

A jelenlegi római pápa, a neves argentín eretnek sómen meg akarja változtatni a Miatyánk szövegét. Az ok vicces: nem érti saját vallását, ami persze botrányos.

Ez a szerencsétlen emberszabású ateista azt mondja ugyanis, hogy a "καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν"* sor hibás, ez a magyar verzióban "s ne vigyél minket kísértésbe", mert az sugallja, hogy Isten rossz és az embereket kísértésbe viszi.

Nem vagyok teológus, csak félig-meddig olvastam teológiai témákban, de ez a szöveg kb. olyan, mint a "nincs Isten, baszdmeg, mert tavaly becsapott  a villám a templomtoronyba". Egy paptól szerintem elvárható, hogy tudja saját vallása alapjait, pl. azt, hogy a kereszténységben nincs önálló rossz, nem dualista vallás (mint pl. a gnoszticizmus), s a rossz nem más, mint a jó hiánya.

Ez a gyalázatos vatikáni homoklobbista gazember szerintem csak bulvárkönyvekből ismeri a kereszténységet. Mintha Dan Brown lenne a római pápa, de Brown legalább nem akar pap lenni.

A katolicizmus egyre mélyebbre süllyed. Csodálkozom, hogy a hívő katolikusok még meddig tűrik el ezt a szerencsétlen makákót, aki évek óta gyalázza a római püspökök szent székét. Ha nálunk - az ortodoxiában - jelenne meg egy ilyen alakzat, már régen haza lett volna kergetve a pokolba.

Ferencke, változtasd meg a bugyidat, de ne nyúlkálj olyasmihez, ami neked semmi közöd!

* nem lehet a szöveget rendesen leírni, a WP-blogalkalmazás rendszere nem engedi,  a két aposztrófaszerű jel a valóságban az előző betű felett van és tompa hangsúlyt jelöl

Címkék: vallás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2313469343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása