magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A nő és a víz

Április 1-jén viccelni szokás.

Én most nem fogok viccelni, de mindenesetre látszólag könnyedébb témát vetek fel.

A jelentőségéről már írtam többször is. Most abból a szempontból hogyan érzékelhető a legjobban  a női lényeg. Már serdülő koromban ráeszméltem, a víz mint tisztaság jele mennyire alkalmas  a nőknek, míg a férfiaknál nem játszik szerepet. Míg  egy megfürdött férfi csak egy tisztálkodáson átment ember, addig egy nő esetében a nedves test kiemeli a nő lényegét.

S most ne gondolkodjon senki valamiféle szexuális, erotikus értelemre, nem valamiféle durva testiségről van szó, bár persze egy férfi számára nyilván elválaszthatatlan a szellemitől a testi élmény egy nő esetében.

Nem a meztelen női test a mérce, ott maga a testiség szárazon és nedvesen is elnyomja a többi fogalmat. Ugyanaz lenne átlátszó öltözék esetében.

Érdekes ezért ez a tapasztalat a lehető legtisztább alakban.

(Sarah Astarte Photo, 2017)

Nyilván hasonló elemzést lehetne írni a férfiakról is, de ahhoz női szerző kellene, aki meg tudná határozni a leginkább férfias elemet. Én azonban mint férfi nem tudok a férfiakról írni ebből a szempontból. Magamat nem vagyok képes kívülről nézni elemileg.

Címkék: érdekesség
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5213755478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása