magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Még igaza is van...

...persze csak saját, perverz szempontjából nézve...

Béndek Péter egykor egy reménykeltő filozófus volt. Akár még alkothatott is volna valami közepesen jelentőset, mert a képessége megvolt hozzá, ezt kár lenne tagadni. Péter nem a tipikus egybites ballib megmondóember, aki saját magának is hazudik.

Péter egykor az Orbán-kormány fizetett alkalmazottja volt mint tanácsadó, persze még az első, erősen liberális Orbán-kormány alatt.

Szóval mevezett személy megírta ezredik orbánozós cikkét, dögunalom, de egyik önkommentje rendkívül érdekes, sajnos nem én vettem észre, hanem Tölgyfa kommentelő hívta fel rá a figyelmemet.

a szóban forgó önkomment

Így igaz, Péter. A liberalizmus nem állja meg a valóság tesztjét, legnagyobb ellenfele nem az ellenséges eszmék, hanem a tények. A liberalizmus egyenlet esélye tehát a nyilvánosság teljes leuralása. A liberálisoknak ezért is elnyomás a mai magyar helyzet, hogy csak a médiák fele az övéké. Nekik csak az elfogadható, ha a 95 % az övék, ahogy ez volt a 90-es években. Csak az "szalonképes", ha minden ellenvélemény tiltva van.

A neves orosz kortárs filozófus, Alexandr Dugin mesélte: szervezni akart egy kötetlen beszélgetéssorozatot, abban a formátumban, hogy 3 neves liberális megmondóember és 3 populista megmondóember vitázna egymással nyilvánosan, a közönség meg fele-fele lenne, azaz mindkét fél meghívhat 50-50 embernyi nézőt. A liberálisok azt mondták, ez nem fogadható el. Dugin azt mondta, akkor 75 néző legyen liberális a 100-ból. Így se volt jó. Kiderült: a liberálisok szerint csak 100-ból 100 volt az egyetlen elfogadható verzió. Azt mondták nagyjából, hogy az ő véleményük szakmai, semleges, tudományos, s nem fogadható el, ha "sarlatánok" véleményezhetik őket.

S mindez Oroszországban, ahol kevesebb a liberális, mint Magyarországon. Ott kb. a lakosség 10 %-a liberális, nyugatpárti, oroszellenes nézetű. (Azért nincsenek bent az orosz liberálisok az orosz parlamentben, mert kb. 3, egymást személyes okokból utáló szervezetre oszlanak, így nem tudja egyik se megugrania a parlamenti küszöböt.)

Az a baj, Péter, hogy az internetet be kellene először tiltanotok, s ezt a szellemet már nem tudjátok visszagyömöszölni a lámpába...

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5215590424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 14:30:18

Péter nem a tipikus egybites ballib megmondóember, aki saját magának is hazudik..........

Aztán meg dehogynem!

Z. Archer 2020.04.07. 15:58:47

@Grimbusz Makszimusz: Elhatalmasodott rajta a betegség...

ulpius66 2020.04.08. 17:31:25

A liberálisok jellemzésével 1.000 százalékosan egyetértek, sőt.....

Amivel nem értek egyet, az Béndek Péter jellemzése.

Engem, Ulpius Tamást 3 azaz három komment után kitiltott, mert mást mertem írni, mint amit olvasni akart....

Szememben ez a legaljasabb magatartásmód, amire TÉNYLEG csak liberál-fasiszta jelzővel illethető!

Mindezt a kitiltást a LIBERÁLIS GONDOLAT ÉS VÉLEMÉNY-NYILVÁNÍTÁSI SZABADSÁG JEGYÉBEN TETTE!

ulpius66 2020.04.08. 17:36:00

Az egyik jogász haverom mondta, hogy pereljem be ezt a balfaszt a bíróságon és a médiahatóságnál a kitiltásom nem indoklása miatt.... de aztán hagytam az egészet, bár így utólag megért volna egy bírósági tárgyalást, hogy milyen indok alapján is tiltott ki....
(mán azon kívül, hogy CSAK!)

TÉNYLEG!

Kell-e indokolni, és milyen indokkal tiltható ki egy kommentelő az adott blogból?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.09. 06:51:16

@ulpius66: Gomdolom akkor a Vincentre sem tudsz írni! :D

ulpius66 2020.04.09. 20:26:57

@Grimbusz Makszimusz:

Áááááá.... persze, hogy nem!

Én Ulpius Tamás kb. 40 ballibsi blogról vagyok kitiltva!
(... és ezzel semmit sem túloztam....)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása