magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Banki álom

Szinte minden nap szoktam álmodni. Alapvetően 3 kategóriába sorolhatók álmaim:

  • kellemetlenek: pl. elfelejtek felöltözni és így megyek az utcára, vagy hatalmasat böfögök ott, ahol nagyon nem kellene,
  • fantasztikusak: pl. képes vagyok repülni (furcsa, de mindig nagyon alacsonyan repülök, 1-2 méterrel a föld felett),
  • abszurdak.

Az előző kettő mindenkinél megvan, az utóbbi nem.

A napokban volt ilyenem.

A sztori: elmegyek a bankba készpénzt befizetni a számlámra.

A csavar: 100 millió amerikai dollárt fizetek be, amit egy nagy táskában viszek. A pénz 100-dolláros bankjegyekben van, rendesen becsomagolva kis százdarabos, s nagy ezerdarabos kötegekbe.

A legfurcsább: se én nem látok semmi különöset az egészben, se a bankban nem lepődnek meg, a pénztáros teljes természetességgel veszi tudomásul mennyit fizetek be.

Minden le is zajlik, amikor eszembe jut: egy fillérem sincs a befizetett összegen kívül, ezért a pénztároshoz fordulok: "elnézést, visszaadna 200 ezret, mert nem maradt zsebpénzem, most jut eszembe, ebédelni akarok, s ott nem fogadnak el kártyát". Eszembe se jut álmomban, hogy a 200 ezer dollár túlzás mint költőpénz. Arról nem is beszélve, hogy itt egy ebédhez még 200 dollár is túl sok lenne. (Van szemben egy étterem, párszor elmentünk a múzsámmal. de - dollárban számítva - sose költöttünk el ketten összesen 40 feletti összeget, s ennyit csak akkor, ha több fogást ettünk.) A pénztáros is csak annyit mond "igazán szólhatott volna korábban, most stornóznom kell a befizetést, s újat csinálni 99 millió 800 ezer dollárról".

Ráadásul: miért pont USA-dollár? Ilyen évek óta nem volt a kezemben.

Ébredés után gyorsan utána is számoltam: 100 millió amerikai dollár százdollárosokban kb. 1100 kg súly mindennel együtt, azaz fizikai képtelenség lenne lazán sétálgatni ilyen összeggel.

Valójában szeretem az ilyen álmokat, sok vidámságot okoznak.

Címkék: közélet
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2316794892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2022.01.15. 17:49:53

Hát itt már készpénzben senki sem fizet. A bankba csak nagyon ritkán megyek. Minden a netten vagy kártyával.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.01.15. 23:04:56

Megálmodtad a jövődet.
Lesz 100 millió dollárod és senki se lepődik meg rajta. Akkora lesz a hiperinfláció.

midnightcoder2 2022.01.16. 08:23:18

Ezért jó a bankkártya. Nem kell cipekedni.

fotelzsukov 2022.01.16. 08:52:25

@midnightcoder2:
En akkor vagyok nyugodt, ha keszpenz van a zsebemben. A bankkartyat csak arra hasznalom, hogy penzt vegyek ki vele a bankbol, fizetni csakis azzal fizetek, tobb okbol kifolyolag. Mit er a bankkartya, ha nincs rajta fedezet, aramszunet van, hackerek lenyulhatjak rola a penzt, stb. Raadasul a bank is tudja feleslegesen szivatni az embert.
Erdekes cikk ezzel kapcsolatban:
"I spent more than three hours on the phone this weekend trying to get through to the online security department of one of Canada’s major banks. One of my accounts was shut down (because I had the effrontery to sign in from Alberta — an event too unexpected for the bank’s security systems). I was placed on hold interminably, subjected all the while to the corporate world’s idea of music (to soothe me). I was then offered a call-back, which I duly received, 45 minutes later. Then I was placed on hold again, and again, and again. This all occurred after my patience had already been exhausted in the aftermath of trying to fly in Canada."
nationalpost.com/opinion/jordan-peterson-open-the-damn-country-back-up-before-canadians-wreck-something-we-cant-fix
(Ettol fuggetlenul ki nem allhatom ezt a kanadai celebet. :) Ja, en is jartam igy, raadasul indiai "angolt" beszelt a szerencsetlen kozonsegszolgalatos, el is kuldtem a jo qrva paki cigany anyjaba. )
---
Vilag lumpenproletarjai egyesuljetek!

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.01.21. 08:55:11

Egyik ilyen abszurd álmom:

A polgármester felhív, hogy menjek el a szerb nagykövetségre és üzenjek háborút.
Ja, és még vegyek Strepsilst is a gyógyszertárban. :-)

Serény Vélemény 2022.01.21. 09:08:54

@kovidmenekult: A professzor úr nem annyira celeb, mint inkább a progresszívak céltáblája és főellenségnek kikiáltott homo sapiense. Végül is minden megvan benne, amitől már céltábla tud lenni: fehér, heteró, és nem sík hülye.

Másrészt minden biztonságot illető akció a bank részéről csak reakció: valamikor valakik már nyúlták le így pénzét, és több pénzt nyúltak le, mint amennyit az intézkedéssel szívatott betétesek hoznak, ezért csinálják úgy, ahogy.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása