magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az éjszakai műszak

Egy ideje 4 műszakban dolgozom. A munka maga dögunalmas és teljesen abszurd. Nem fogom részletezni, mert tiltja a munkaszerződésem - persze azonnal megszegném, ha lenne ennek bármi értelme. De nincs, ezért nem szegem meg. Amit elárulhatok: informatikai segédmunka, az egyik vezető világcég háttérfeladatait látjuk el éjjel-nappal, az év minden napján.

Amikor 8575 tiket vár az emberre, s csak 9 dolgozó van a műszakban. Ez egy vallomás most.

A magam részéről minden áldott munkanapomon azt kérdezem magamtól, mi a fenének nem mondok fel azonnal. Persze a válasz gyorsan megérkezik: mert a munka nem túl nehéz, s az átlag felett fizet. A telephely Bulgáriában van, s megkeresem a bolgár nettó átlagbér 2,5-szeresét. Ami hatalmas összeg, Magyarországon se rossz havi nettó félmilliót keresni úgy, hogy ki se mozdul az ember otthonról. Néha még szégyellem is magamat, amikor pl. látom a közeli Lidlben a pénztárost, aki fele ennyit keres, sokkal stresszesebb munkával. Reálisan nézve, ő nálam 3-4-szer többet dolgozik, mégis csak feleannyit keres.

Dehát nem én működtetem ezt a szemét kapitalista rendszert, s abban reménykedem, nem túl nagy bűn, hogy én a rendszeren belül a proletárarisztokrácia része vagyok.

Mert az vagyok: a munkáltató valós összegre jelent be, már ezzel a felső 10 % része vagyok, s sose késik a fizetés!

Egyik nap délutános voltam, ez azt jelenti, hogy éjfélkor vége a munkaidőnek. Jellemzően ellenőrizni szoktam az aktuális helyzetet, nem mert munkamániás vagyok, hanem szimpla kíváncsiságból.

S ekkor vettem észre 23:50-kor, hogy 8575 tiket van függőben. Persze ilyenkor elkerülhetetlen a káröröm: de jó, hogy nem vagyok éjszakás! De racionálisan mégis: az ember sajnálja a kollégákat, akik éppen éjszakások.

Aki nem sajnálja a kollégáit, abből meg hamar főnök lesz.

Előző munkahelyemen mindenki csodálkozott, miért nem jelentkeztem főnöknek, pedig korban és rangban kellett volna. Bár nem akarom elítélni azokat akik jelentkeztek, én ezt nem lennék képes erkölcsileg elfogadtatni magammal. A hivatalos magyarázatom az, hogy nem vagyok alkalmas vezetőnek, a valós ok pedig az, hogy nem tartom ezt összeegyeztethetőnek erkölcsi elveimmel.

Plusz előttem van saját apám példája, aki mind a kommunista, mind a kapitalista rendben középvezetői státuszt ért el, miközben mindkét rendet mélyen megvetette. S mindkét rendszerben tovább is mehetett volna: a kommunistában lehetetett volna miniszterhelyettes, a kapitalistában meg banki igazgatósági tag (a kettő kb. azonos).

Az a röhej, hogy csak 40 éves koromban kezdtem el tisztelni apámat, hogy egyik rendszerben se élt a lehetőséggel. Már halott immár 5 éve, de most kezdtem megérteni, hogy ateista létére mennyire erős természetes erkölcsi érzéke volt.

Persze nem késő, látja a túlvilágról mit írtam most.

Címkék: közélet
106 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8217767144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.03.01. 19:18:44

@fundaluk: Nálunk három szint volt amikor ilyenen dolgoztam, az alsó szint indiában, aztán volt egy középsõ európában, és amit az sem tudott megoldani na az került hozzánk. Ráadásul elég agyhalott architektúrájú rendszer volt, amiben a legviccesebb hibák tudtak elõfordulni. Volt kolléga a cégnél aki megmondta hogy ha erre a projektre teszik, akkor azonnal felmond :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.01. 19:29:04

@midnightcoder2:

A PP (PartyPoker) volt ilyen: az emberek 70 %-a Indiában, 20 % Gibraltárban és Londonban.

Aztán mindenkinek felmondtak Gibraltárban és Londonban, kivéve 4-5 embert. Persze mindenkinek felajánlották: mehet BG-ban harmad annyi fizetésért, ha akar. Senki se akart.

A bérszintek közti szakadék hatalmas volt.

Gibraltár: nettó 2800 font.
Szófia: nettó 900-1700 leva, nyelvfüggpen (400-750 font).
India: 10-15 ezer rúpia (100-150 font).

S persze a feltételek! 13. és 14. havi fizetés Gibraltárban, csak ott. Indiában 6-napos munkahét, ünnepeken semmi plusz. BG kb. a kettő között, adtak évi 2 akalommal bónuszt, összesen kb. 1 havi fizetésnyit, az ünnepnaokon dupla fizetés.

vasútihíd 2022.03.01. 19:34:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerinted amikor majd az oroszok elfoglalják Kijevet mit érdemel az akkor hadifogságból szabaduló a fiatal besorozott orosz kiskatona aki az első adandó alkalommal megadta magát egy ukrán egységnek minden ellenállás nélkül mert úgy érezte ő nem lenne alkalmas a harcra és esetleg a kitűzött célokat vagy módszereket sem találta összeegyeztethetőnek erkölcsi elveivel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.01. 19:35:57

@vasútihíd:

Megesik az ilyesmi. Sok ember nem bírja a háborút.

Szerintem ilyen akciókra csak önkléntes alapon lenne szabad embereket küldeni, nem sorkatonákat kényszer alapon.

vasútihíd 2022.03.01. 19:43:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Jól mondod, hogy a motiváció nagy jelentősséggel bírhat egy ilyen hadművelet során. Viszont nem mondtad, hogy szerinted mit érdemel az ilyen kiskatona de ha jól értem azt mondod, hogy semmit azaz egyszerűen engedjék haza esetleg maximum letölteni a maradék szolgálatát valami háttérországi laktanyában de minden plusz büntetés nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.01. 19:56:40

@vasútihíd:

Alkalmatlanná nyilvánítják, s kész. A bátorság hiánya nem bűn.

vasútihíd 2022.03.01. 20:11:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az jó és humánus megoldás de persze ahogy mondod eleve be sem sorozni az ilyeneket mégjobb. Egyébként van szerinted hiteles hírforrás a hadmövelet állásáról? Az általam ismert orosz oldalak már nem elérhetőek.

Gery87 2022.03.01. 21:57:40

@vasútihíd:

Most mindenki hazudik....majd a végén megtudod:)

Boldeone2 2022.03.01. 23:05:13

@vasútihíd: Orosz oldalon sehol. Minden hírt az állampárti propagandagèpezet szerkeszt meg
Szó nincs róla , hogy Kievet ès más , milliós nagyvárosokat rakètáznak, hogy civilek halnak meg, hogy már orosz katonák ezrei haltak meg , hogy százezrek menekülnek , küszöbön egy humanitárius katasztrófa
Ukrajnának meg a lètjgosultságát is tagadják, a fő èrv a "speciális katonai műveletre "- a háború szót nem lehet leírni : " nácitlanítás "
Ilyenek az oroszok, mindig hazudtak ,manipulálták saját nèpüket ès a világot , amióta világ a világ ...
A Tass most is elèrhető, egyèbkènt

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.02. 08:11:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @vasútihíd: de én úgy értelmezem a sok homályos szöveget, hogy a jelenlegi orosz hadsereg szerződéses, nem?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.02. 08:31:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szóval mint nálunk volt 90 környékén. Feltételezem arrafelé ilyen civil szolgálat meg hasonlók igen erősen limitáltak?

Serény Vélemény 2022.03.02. 08:33:38

@Deak Tamas: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ez kicsit hosszabb cikk, de érdemes elolvasni, mert nem a szokásos ballibcsi álomvilág: index.hu/velemeny/2022/03/01/gecse-geza-orosz-hadero-ereje-kepessege/

részlet:

"Eszközállomány tekintetében 2021. december 21-én az orosz védelmi miniszter, Sojgu a Védelmi Minisztérium kibővített ülésén bejelentette, hogy az orosz hadsereg átfegyverzettsége, vagyis modern fegyverekkel való ellátottsága 71 százalékos, amelyen belül a stratégiai nukleáris fegyvereké 89 százalékos. Ez azt jelenti, hogy a NATO-ban általánosnak mondható átfegyverzettségi szintet a milliós orosz haderő elérte, vagy egészen közel van hozzá! Ma a hadsereg harmada sorozott katona, akikre harci cselekményekben korlátozottan lehet számítani, viszont nagyobbik része, a kétharmada – az egy évtizeddel ezelőtti állapotokhoz képest – motivált és jól használható, bármikor bevethető. A húsz évvel ezelőtti állapotoktól eltérően ma az orosz hadseregnek különböző feladatok ellátására alkalmas elitalakulatai is vannak. A milliós haderő ötöde – tiszt vagy altiszt, és valamivel több mint harmada – szerződéses katona. Ami a NATO-országokhoz képest további előny, Oroszország 900 000 viszonylag frissen kiképzett tartalékosra számíthat. Igaz, ezek mozgósításában még nincs meg a kellő rutin és a gyakorlat, továbbá még azt sem találták ki, miként lehetne a pénzügyi fedezetet is megteremteni a hatékony mozgósításukhoz."

Ezen kívül Demkó Attila facebook oldalát, és interjúit javaslom, valamint kb ezt az elemzést:
neokohn.hu/2022/02/28/putyin-haditervenek-ez-meg-csak-az-elso-fazisa/

Ez legalább józan, és nem vágyvezérelt, ellentétben az egész magyar ballibcsi sajtóval!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.02. 08:43:40

@Serény Vélemény: igen, a Gecse cikket láttam. Demkó a mandis szemlézés alapján nem túl szimpi, ki ez?
Én amit tudok, kerülök a FOS-ból, és lassan a mandiból is ebben a témában, igyekszem a határontúli és most nyilván főleg a kárpátaljai forrásokból tájékozódni.

Boldeone2 2022.03.02. 08:59:29

@Serény Vélemény: Eszközállomány tekintetében 2021. december 21-én az orosz védelmi miniszter, Sojgu a Védelmi Minisztérium kibővített ülésén bejelentette, hogy az orosz hadsereg átfegyverzettsége, vagyis modern fegyverekkel való ellátottsága 71 százalékos"

- No, persze , ezt mondja a rezsimpropaganda! Indiában meg azon háborognak , hogy mièrt vett a kormány ezekből a rossz orosz fegyverekből. A rakèták pontatlanok, mindenfelè lerobbant orosz harcijárművek vannak. A másik , de már nem technikai dolog : rosszul szervezett az utánpótlás, alacsony a harcimorál - SZERENCSÈRE!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.02. 09:08:26

@Deak Tamas:

Van lehetőség rá, de az orosz közvélemény erősen militarista, szóval kb. "buzinak" számít, aki nem vonul be normál szolgálatra. Így mindenki inkább bevonul, abban reménykedve, aztán majd valahogy kibírja.

Serény Vélemény 2022.03.02. 09:13:17

@Boldeone2: Az általad megjelenített vágyvezérelt virtuális valóság szerint. Azért javasoltam Demkó facebook cikkeit, mert ő speciel nem így látja, hanem pont azt látja, hogy ukrajna fő hadereje bekerítés szélén áll, és eddig az oroszok
_NAGYON_
visszafogták magukat.

vergyula 2022.03.02. 09:33:23

"vágyvezérelt virtuális valóság"
Szépen alliterál.

Boldeone2 2022.03.02. 09:38:23

@Serény Vélemény: Álmodozzatok csak nácik! Csak úgy igaz a putyinista elemző vèlemènye, mint ahogy Putyin 48 óra alatt Kievbe èrt : sehogy ! Mindenki harcol Ukrajnában , a vègsőkig kitartanak , mert a hazájukat vèdik a betolakodóktól! Putyin ugyanúgy bele fog roppani ebbe a háborúba mint Ukrajna!

Nèzzük a nyers számokat , globális keretekben : NATO vs Oroszország

Lakosság : 950 millió vs. 140 millió kb. 7x- es különbsèg
Nominál GDP: 48 ezer milliárd USD vs. 1,6 milliárd USD kb 30 x- os különbsèg!!
Katonai költsègvetès: 940 milliárd dollár vs 60 milliárd kb. 16x - os különbsèg !

Oroszország közelèben sincs ennek az erős szövetsègnek , amely ezután drasztikusan meg fogja emelni a hadikiadásait
Összehasonlíthatatlanul gazdagabb országokról van szó , így kivèreztetik az elnyomó orosz rezsimet

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.02. 09:39:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ez nekem inkább a régi magyar falusi hozzáállásra hajaz, amit még kb. ma 70 évesek is mondanak, hogyha nem akarod megvédeni tudni a földedet, akkor ne itt műveld meg a faluban.

Boldeone2 2022.03.02. 09:43:06

Putyin egy elmeháborodott ! De , egy dolgot elèrt - öröm az ürömben - a nyugat újra egysèges, Európa hadsereget èpít , a nèmetek a többszörösère emelik a katonai költsègvetèst , az európai integráció mèlyül
Ebben a katasztrófában így vannak pozitív elemek is.

Serény Vélemény 2022.03.02. 09:54:58

@Boldeone2: Szerintem szimplán hülyeség, amit írsz. A világrend kb 6 napja végleg megváltozott. Még nem derült ki pontosan, hogy mire változott meg, de megváltozott.
Ezt a világ vezetői és főleg Európa vezetői nem hajlandók tudomásul venni.
Akár le tudják nyomni az oroszokat gazdasági szankciókkal, akár nem ma már más világ van, mint egy héttel ezelőtt.
És úgy érzem, hogy te sem érzed a súlyát.
AZ az egy biztos, hogy a kisembernek nem lett jobb, és nem is lesz jobb.
MÉg egyszer: akkor sem ha az oroszok győznek, (ami valószínű), akkor sem, ha a gazdasági intézkedések miatt megroppanak. Ami ugyancsak valószínű, de csak néhány hónap múlva.

vergyula 2022.03.02. 09:58:23

"Ezt a világ vezetői és főleg Európa vezetői nem hajlandók tudomásul venni."
Ezt mire alapozod? Hoztak egy rakás súlyos döntést, tehát reagáltak.

Boldeone2 2022.03.02. 10:18:28

@Serény Vélemény: Èppen hogy rádöbbentek , hogy megváltozott a világ, hiszen soha nem volt ekkora egysèg a demokráciák , a szabad országok között arról meg kell kell vèdeni a nemzetközi közössèg írott ès íratlan alapnormáit
Az oroszok durván megsèrtettek mindent amit lehetsèges, mondhatni egy barbár , kiközösített országgá váltak
Olyan mint 1956 , azzal sok analógia van , csak most az egèsz világ egysèges ès brutális ellenválaszt kapnak
Az ellenfèl is sokkal erősebb , egy közel 40 milliós ország , egy vègletekig elszánt ország , mi akkor megosztottak ès gyengèbbek is voltunk

www.thetimes.co.uk/article/we-must-stand-up-for-truths-putin-disdains-n3hcxrkb3

Boldeone2 2022.03.02. 10:24:01

Most olvasom , hogy 80 ezer! ukrán tèrt haza, hogy fegyvert fogjon ! Csak Kievben szerintem több százezer, harcrakèsz ukrán van
Putyin elmèrte magát , alábecsülte az ukrán nèpet ! soha nem látott vères háború lehet ebből, akár èvtizedekre elnyúló háború, ha Putyin nem adja fel az ország megszállását . Mert volt a terve , nyilvánvaló
Tárgyalni kell neki !

fotelzsukov 2022.03.02. 10:54:36

@Boldeone2:
"Soha nem látott vères háború lehet ebből, akár èvtizedekre elnyúló háború, ha Putyin nem adja fel az ország megszállását.
Nem kell, hogy evtizedekig kihuzza, eleg, ha csak a tavaszi munkak befejezeseig tartja Ukrajnaban a csapatait. Nem veletlenul volt a tamadas februar utolso harmadara idozitve. Semmi koze nem volt a telhez, meteorologiahoz, a kinai teli olimpia befejezesehez, ahogy azt sokan gondoltak. A lenyeg az, hogy az ukran muzsik ne tudjon vetni. Mert akkor aratas se lesz. Es ha elmarad az aratas - mert a legenyek a fronton vannak vagy partizankodnak, raadasul uzemanyag, mutragya sincs, mert a gyarak, olajvezetekek felrobbantva, elzarva - akkor ennivalo se lesz, az ukran gabonaexport elmaradasarol nem is beszelve. Sok millio ember fog ehezni nem csak a fasiszta Ukrajnaban hanem a Kozel-Keleten is, az arab vilagban.
"Tárgyalni kell neki !"
Fog targyalni, mar el is kezdtek. De az oroszok fogjak diktalni a felteteleket. Ha nem jutnak eredmenye, johet at ATOM. Ha veszni kell Oroszorszagnak, vesszen vele a vilag is. Ezt is megmondta Putyin par eve, de akkor sem hallgattak ra, nem vettek komolyan.
---
Peace and Love! :)

vergyula 2022.03.02. 11:18:32

@fotelzsukov: "Ha veszni kell Oroszorszagnak, vesszen vele a vilag is. Ezt is megmondta Putyin par eve" - De ugye ő nem egy őrült?
Egyébként "Oroszország" alatt a saját Oroszországát (vagy inkább saját magát) érti. Ebben kicsit(?) hasonlít rá a mi Putyinunk is.
Sőt, volt egy német diktátor, aki hasonlóan gondolkodott az országáról és a világról. Szerintem meg is tette volna, hálistennek nem volt mivel.
Mit kéne valakivel, aki ilyeneket mond? Pisszenés se hallatszon, nehogy felidegesítsük?

GyMasa 2022.03.02. 11:43:40

@Gery87:
"Most mindenki hazudik....majd a végén megtudod:)"
Valószínüleg az sem a teljes igazság lesz majd...

Serény Vélemény 2022.03.02. 11:46:30

@vergyula: Hoztak egy súlyos döntést, ami már most hibásnak látszik.

Mi volt a cél?

- Az orosz tankokat és hadigépezetet nem állította meg,
- a menekültek áradását nem állította meg,
- viszont fokozza a háború súlyos gazdasági következményeit, amik egyértelműen lesznek.

Elméletileg tudtak a támadásról, de semmit nem tettek meg, ami azt elháríthatta volna!

Serény Vélemény 2022.03.02. 11:49:00

@vergyula: Ez is vágyvezérelt gondolkodás.
Ha Robert C. Castellt olvastad volna:
neokohn.hu/2022/02/28/putyin-haditervenek-ez-meg-csak-az-elso-fazisa/

akkor sokkal kevésbé lennél optimista!

fotelzsukov 2022.03.02. 11:49:15

@vergyula:
"De ugye ő nem egy őrült?"
Arrol, hogy ki az orult, beszelhetnenk. Friss pelda (egy masik posztban mar kozzetettem):
A fél világ ezen röhög ma:
"Putyin bekerítheti Kijevet tankokkal , de soha nem fogja megszerezni az iráni emberek szívét és lelkét"
(“Putin may circle Kyiv with tanks, but he’ll never gain the hearts…of the Iranian people)
Biden makes embarrassing gaffe by referencing 'Iranian people' in Ukraine speech
www.youtube.com/watch?v=zB0W91E3XOU
---
Peace and Love! :)

GyMasa 2022.03.02. 11:53:52

@Serény Vélemény:
"...és eddig az oroszok
_NAGYON_
visszafogták magukat."
Igen, szerintem iss, és ezért tudom erösen felvonni a szemöldökömet, amikor elkezdenek egyesek "népírtás"-ozni...
Pont, hogy eddig az oroszok kínosan ügyeltek rá, hoyg minél kevesebb legyen a polgári áldozat.
(nyilván ezt lehetetlen nullán tartani, de pl. simán le is radíroznatnának mindent, ami az útjukba kerül. De világosan látszik, hogy jelenleg nem ez a cél)

fotelzsukov 2022.03.02. 11:54:01

@vergyula:
"Egyébként "Oroszország" alatt a saját Oroszországát (vagy inkább saját magát) érti."
Gondolatolvaso is tetszik lenni? :) Gratulalok!
---
Peace and Love!

GyMasa 2022.03.02. 11:55:43

@Boldeone2:
Te, figyeljél már!

A NATO megmondta világosan, hogy nem fog beavatkozni!
Amit nagyon helyesen is tett, mert, ha beavatkozna, az egészen pontosan a 3. világháború lenne!
Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni?

GyMasa 2022.03.02. 11:58:49

@Boldeone2:
"...meg kell kell vèdeni a nemzetközi közössèg írott ès íratlan alapnormáit"
Az, ugye megvan, hogy az Ukránok is pont hosszu évekig leszarták ezeket az elveket a kisebbségi törvényükkel?
EGy olyan törvény egyszerüen elképzelhetetlen egy EU-s országban.
Szóval eléggé érdekes a kettös mércéd.

vergyula 2022.03.02. 11:59:21

@Serény Vélemény: Tényleg nem olvastam (csak most), de magamtól is eszembe jutott az a lehetőség, hogy "Putyin esetleg nem tévedett, hanem mindez egy jól átgondolt politikai és katonai tervezési folyamat eredménye".

Sajnos nem látom, hogy hol írtam vágyakról, vagy melyik mondatomat vezérelték vágyak.

vergyula 2022.03.02. 12:02:11

@fotelzsukov: Olvastam én is, de nem tudom, hogyan függ össze Biden hülyesége a Putyin által hangoztatott "Ha veszni kell Oroszorszagnak, vesszen vele a vilag is." ars poeticaval.

Serény Vélemény 2022.03.02. 12:06:46

@vergyula: A gombot mind a ketten meg tudják nyomni. Olyan sok ember nincs, aki gombot tudna nyomni, de ők speciel igen.

Serény Vélemény 2022.03.02. 13:04:39

@vergyula: www.youtube.com/watch?v=jywkKTC7e3M&t=317s

Hallgasd csak meg, hogy ő is mint mond a nagyonkretén nyugati politikusokról!

Boldeone2 2022.03.02. 14:09:02

@GyMasa: NATO megmondta világosan, hogy nem fog beavatkozni!"

- Ettől még az EU ès az egyes tagországok fegyereket küldenek , vagyis , beavatkoznak!

Az, ugye megvan, hogy az Ukránok is pont hosszu évekig leszarták ezeket az elveket a kisebbségi törvényükkel?"

- Ugye megvan , hogy ez mèg nem indok egy független ország lerohanására, egy nèpirtó háborúba kezdèsbe.
Putyin, a pszichopata diktátor el akarja foglalni Ukrajnát. Ennyi a valós ès elsődleges ok
Nem is arányos a beavatkozás - ha tegyük fel valamennyire igaz a Donbass - kerdès akkor sem
Putyin meg akar dönteni egy nagy többsèggel megválasztott legtim elnököt , hogy orosz börtönökbe zárja , vagy kivègeztesse
Egy kretèn despota, aki a civilizáció alapnormáit támadja

GyMasa 2022.03.02. 14:21:22

@Boldeone2:
"- Ettől még az EU ès az egyes tagországok fegyereket küldenek , vagyis , beavatkoznak!"
Nem is teszik helyesen, legalábbis szerintem...

"- Ugye megvan , hogy ez mèg nem indok egy független ország lerohanására, egy nèpirtó háborúba kezdèsbe."
Neked nem az, de látod, vannak olyanok is a világon, akiknek meg elég.
Ezt a "népirtást" meg fejezd csak be nyugodtan, mert PONT NEM történik semmi olyasmi Ukrajnában.
Az orosz hadsereg eddig ügyelt rá, hoyg a lehetö legalacsonyabban tartsa a polgári áldozatok számát...

"Putyin, a pszichopata diktátor el akarja foglalni Ukrajnát."
Biztosan nem akarja.
Mint fentebb írtam, feldarabolni akarja, az oroszbarát részekre, meg a maradék, lehetö leggyengébb, semleges, és fegyvertelen Ukrajnára.

"Ennyi a valós ès elsődleges ok"
A te fejedben csak. Világos, hogy nem nagyon látod át, hogy mi történik ot..

"Nem is arányos a beavatkozás "
Mihez képest?
Az eddigi, diplomáciai müveletek 8 év alatt NULLA eredménnyel jártak.
Szerinted meddig kellett volna még bohóckodnia?

"- ha tegyük fel valamennyire igaz a Donbass - kerdès akkor sem Putyin meg akar dönteni egy nagy többsèggel megválasztott legtim elnököt , hogy orosz börtönökbe zárja , vagy kivègeztesse"
Igen, ha egy oroszbarát bábkormányt akar odaültetni, akkor a következökre van szüksége:
- megdönteni a mostanit
- Kinevezni az újat
- gondoskodni róla, hogy az új hatalomban is maradjon
Én az utolsó pontra nem latom, hogy milyen terve van.
De, szerintem hamar ki fog derülni.

"Egy kretèn despota, aki a civilizáció alapnormáit támadja"
EZ a te véleményed.

GyMasa 2022.03.02. 14:22:59

@GyMasa:
"...Mint fentebb írtam,..."
Bocsánat, a Puzséros cikk alá írtam be:
"Valószínüleg a hosszútávú cél egy semleges, de nagyon gyenge Ukrajna.
Ugyanis, hiába ültetnek az oroszok oda egy moszkvabarát bábkormányt, azt valahogy ott is kell tartani.
Szóval, szerintem a cél valami olyasmi, hogy a keleti végeken elveszik az amúgy már független oroszbatát államokat, de jól kibövített területekkel, hogy a maradék, nyugati területek a lehetö legkisebbek legyenek.
Merugye, kis ország, kis foci..."

Boldeone2 2022.03.02. 14:29:31

@fotelzsukov: Sok millio ember fog ehezni nem csak a fasiszta Ukrajnaban hanem a Kozel-Keleten is, az arab vilagban.
"Tárgyalni kell neki !"

- Ahogy az orosznak is tárgyalni kell. Ha Ukrajna szuverèn ország marad , nem fog èhezni, mert az egèsz nyugati emberisèg mögöttük van . Euró -milliárdos támogatások jönnek majd . Soha nem volt olyan nemzetközi respektje egyetlen szláv államnak , mint amit most Ukrajnának , talán 82 ève a lengyeleknek
Ha nem marad szuverèn , akkor katasztrófa jöhet, 10-20 millió menekült lehet , az ország összeomlik
A ruszkinak nincs pènze országot reorganizálni , maga a ruszki is gazdasági válságban lesz
Ha Putyin terve bejön , pont Ukrajna fogja magával rántani Oroszországot
Ahol tartós bèke sem lehet , mert a mai ukrán identitás alapja a tartós bèke

Ha nem jutnak eredmenye, johet at ATOM"

- Akkor egy elmeteg diktátor a saját paranoiái , tèveszmèi miatt felègetnè a világot , de elsősorban Oroszországot
Ha valóban ki- ki küzdelem alakulna ki - azt Putyin is tudja - nem nyerhet
Attól fèlnek , hogy mègis katonák mehetnek Ukrajnába , ezért fenyegetnek atomháborúval
Az ukrán vèdekezès ereje minden kèpzelezet felülmúl eddig
Az elhúzódó háború vègül az oroszokon is nagyot fog ütni
Magyar vonatkozása is katasztrófa : a magyar határhoz èrhet a front , vagy itt lehet mellettünk a világ legnagyobb háborús gócpontja
Kárpátalja elnèptelendik , az is eljön, aki eddig kitartott

Minden egy elmeteg ,paranoiás diktatortól függ , mennyi a belátása (lehet semmi )
Valakinek el kell tüntetni ezt az őrült diktátort, aki 2036- ig betonozná be magát
Az oroszok most kegyetlen gazdasági szankciókat kapnak , olyanokat ami hosszú távon valóban ütni fog
A nyugati államok kezdenek felèbredni ès igazán összefogni
Putyin " ősbűn " lett a demokratikus világban

Boldeone2 2022.03.02. 14:43:34

@GyMasa: Nem is teszik helyesen, legalábbis szerintem..."

- Szerintem meg az a helyes , ha minèl több segítsèget kap Ukrajna, fegyverben . Emberre most nincs szüksèg , szinte minden ukrán harcolni fog.

"- Ugye megvan , hogy ez mèg nem indok egy független ország lerohanására, egy nèpirtó háborúba kezdèsbe."
Neked nem az, de látod, vannak olyanok is a világon, akiknek meg elég.

- Èppen ezért kell összefogni minden európai országnak , hogy Ukrajna függetlensège megmaradjon , különben mi leszünk a következők , akiket a diktátor terrorizálni fog!

Ezt a "népirtást" meg fejezd csak be nyugodtan, mert PONT NEM történik semmi olyasmi Ukrajnában.
Az orosz hadsereg eddig ügyelt rá, hoyg a lehetö legalacsonyabban tartsa a polgári áldozatok számát..."

Kórházakat , óvodákat , lakóházakat találnak el- civilek halnak "Mi az hogy a lehető legalacsonyabban" . Civilek Halnak ès kèsz! A világban nincs olyan hogy igazságos háború , amit egy agresszor vív egy független országban! De, a katona aki a saját hazáját vèdi meghalhat egy pszichopata diktátor miatt??? Hagyjuk már a hülyesèget!

"Putyin, a pszichopata diktátor el akarja foglalni Ukrajnát."
Biztosan nem akarja.
Mint fentebb írtam, feldarabolni akarja, az oroszbarát részekre, meg a maradék, lehetö leggyengébb, semleges, és fegyvertelen Ukrajnára."

- Ha ez így lenne , nem Kievet ostromolná, nem akarná megöletni Zelenszkijt !
Ukrajna lehet összeomlik , de kap helyette egy felmèrgelt nyugatot , ahol olyan fegyverkezèsi verseny indul , hogy az orosz csak nèz majd!
A pènz az USA nyomja , meg az EcB olyan fegyverkezèsi verseny lesz , hogy Putyin követni sem tudja!
Az USA annyi dollárt nyom , amennyit akar , Putyin államát megroppantják
Ezért mondom hogy elvakult pszichopata!

Boldeone2 2022.03.02. 14:46:05

@GyMasa:
Egy kretèn despota, aki a civilizáció alapnormáit támadja"
EZ a te véleményed."

Nem CSAK az èn vèlemènyem , hanem ezt mondják a tènyek , a világ közvèlemènyènek államvezetőinek elsöprő többsège!

Boldeone2 2022.03.02. 14:57:21

@GyMasa: Az eddigi, diplomáciai müveletek 8 év alatt NULLA eredménnyel jártak."

- Putyin csak diktátumokat adott , nem megegyezni akart! Mit szólnál , ha mondjuk a románok adnának hasonló diktatumokat , egy NATO- nèlküli (fiktív ) világban ??
Megmondanák hogy nem csatlakozhatunk a nyugati szövetsèghez , hogy megvèdjenek minket , majd kèrnèk hogy adjuk nekik oda Mèhkerèk környèket mert a román nemzetsèg jogai ott nem èrvènyesülhetnek. Előre már elvettèk mondjuk Bèkès egy rèszèt, amit el kell ismernünk ...
Egy napon meg - hadüzenet nèlkül - lerohannák Magyarországot ès megostromolnák Budapestet , az összes nagyvárost hogy megöljèk , leváltsák Orbánt....A "fasiszta magyar kormányt el kell tavolítaniuk" , indokkal ..

Ez csak egy pèlda, hogy bemutassam, mekkora tèvúton jártok az ukrán helyzettel kapcsolatban!

Serény Vélemény 2022.03.02. 15:27:15

@Boldeone2: Szerintem ugyanolyan vágyvezérelt virtuális valóságban élsz, mint a magyar ellenzék nagy része!
1) nem, az oroszok nem fogják elveszíteni ezt a háborút
2) nem, nem ússzuk meg a háború gazdasági következményeit,
3) az egész a nagyon alacsony színvonalú amerikai és európai politikusok miatt van.

Mi van akkor, ha a B), vagy C) vagy G) tervnek már rég része, hogy ha nem sikerül két hét alatt dűlőre jutni, akkor a gabonahiány bedönti a teljes közel-keletet, meg fél észak-afrikát? A migránshullám meg utána egész európát.

A helyes az lett volna, hogy az orosz támadással való riogatás helyett a nyugat nagyon komoly tárgyalásokat kezd az oroszokkal (és kínaiakkal) Ukrajna státuszáról.

Serény Vélemény 2022.03.02. 15:29:50

@Boldeone2: Azt csak a buták hiszik el, hogy (Putyin) meg akarja öletni a táncosbohócot. Ha akarná, akkor már nem élne.

GyMasa 2022.03.02. 15:32:06

@Boldeone2:
"- Szerintem meg az a helyes , ha minèl több segítsèget kap Ukrajna, fegyverben . Emberre most nincs szüksèg , szinte minden ukrán harcolni fog."
Biztos vagy benne, hogy az a jó mondjuk akár az Ukránoknak is, ha ténylegesen is porig rombolják az országukat?
Mert, miél több "támogatást" kapnak, annál tovább fog húzódni a katonai konfliktus, és annál nagyobbak lesznek a veszteségek mind anyagiakban, mind emberéletben.

"- Èppen ezért kell összefogni minden európai országnak , hogy Ukrajna függetlensège megmaradjon , különben mi leszünk a következők , akiket a diktátor terrorizálni fog!"
Putyinnak esze ágában sincs - legalábbis jelenleg - az EU-ba. Azért az csak egy 500 milliós, erös hatalom.

"Kórházakat , óvodákat , lakóházakat találnak el- civilek halnak "
Igen, ezt olvasod a kitudja, mekkora valóságtartalmú hírekben...

"Mi az hogy a lehető legalacsonyabban" . Civilek Halnak ès kèsz!"
Az azt jelenti, hogy soha nem lehet nulla az áldozatok száma, de a népírtás, amiröl te beszélsz , az kb. amikor figyelmeztetés nélkül elkezdik bombázni kifejezettena civileket, Vagy, méginkább, amikor egy faluban felsorakoztatják az embereket, és CSAK az ukránokat legéppuskázzák.

" A világban nincs olyan hogy igazságos háború ,"
Dehogynem, 9/11 után azt tolta az USA a közel-keleten, ipari méretekben...

"amit egy agresszor vív egy független országban! "
Mondom, mint az USA Irakban, vagy Líbiában...

"De, a katona aki a saját hazáját vèdi meghalhat egy pszichopata diktátor miatt??? Hagyjuk már a hülyesèget!"
Az, ugye megvan, hogy a "katonának" az a kockázata (feladata?), hogy meghaljon egy háborúban.

"- Ha ez így lenne , nem Kievet ostromolná, nem akarná megöletni Zelenszkijt !"
Te tényleg ennyire nem figyelsz?
Ahhoz, hogy megtörje az Ukránokat ezt meg KELL tennie!
Tudod, kell egy üzenet, ami az elkövetkezö 20-40 évre beleíródik az Ukránok emlékeibe, és ami miatt csak mérs´keltebben fognak lázadozni.

"Ukrajna lehet összeomlik ..:"
Én biztos vagyok benne. A kérde´s csak az, hogy mikor, és addigra mennyi marad belöle.

" de kap helyette egy fel"mèrgelt nyugatot , ahol olyan fegyverkezèsi verseny indul , hogy az orosz csak nèz majd!"
Hát, azért erre ne vegyél mérget.

"A pènz az USA nyomja , meg az EcB olyan fegyverkezèsi verseny lesz , hogy Putyin követni sem tudja!"
Van egy mondás, hogy a nagy seregek a nagy háborúkhoz kellenek.
Illetve, színházi körökben,: Ha a színpadra kerül egy fegyver az el is fog sülni.
Te biztosan egy lehetséges 3. világháborút akarsz?
Mert, ez jelenleg a legbiztosabb módja, hoyg meg is kapd.

"Az USA annyi dollárt nyom , amennyit akar , Putyin államát megroppantják
Igen, pl az elmúlt 2 évbe a Covid alatt nyomtatta ki az USA pénznyomdája a valaha létezett összed USD kb 25%-át.
Az, ugye nem szokott jó ómen lenni az infláció tekintetében.

"Ezért mondom hogy elvakult pszichopata!"
Te komolyan gondolod, hogy Putyin csak úgy vaktában rohanta le Ukrajnát, úgy, yhogy te csináltad volna?
Hogy nincs neki A, B C mg D tervük, meg kilépési strtatégiájuk?
Szerintem olvass egy kis SunTze-t.

GyMasa 2022.03.02. 15:34:06

@Boldeone2:
"Nem CSAK az èn vèlemènyem , hanem ezt mondják a tènyek , a világ közvèlemènyènek államvezetőinek elsöprő többsège!"
Attól még mindig csak a te véleményed lesz, mert pl. az enyém nem.
Söt, attól nem lesz igazad, hogy - szerinted - ez a "többség" véleménye!
Alábecsülni egy Putyin kaliberü embert nagyon nagy hiba, ami durván tudja magát megbosszulni.

GyMasa 2022.03.02. 15:43:38

@Boldeone2:
"- Putyin csak diktátumokat adott , nem megegyezni akart! "
Nem. 2014 óta Az oroszok is a kisebbségekkel szembeni szemét bánásmódot akarták megakadályozni.
Illetve Ukrajna NATO tagságát, hiszen az az Orosz katonai doktrina lényege, hogy mindig legyen az ország körül egy semleges zóna. Az Ukránok azzal, hogy nyíltan a NATO-ba szerettek volna lépni, ezt felrúgták.
De, az a vicces, hoyg a NATO csatlakozási kérelmükben is benne volt, hogy rendesen kell bánniuk akisebbségeikkel.
Azt pedig aláírták és vállalták.
Tehát, Ukrajna nem tartotta be a saját vállalását.

"Mit szólnál , ha mondjuk a románok adnának hasonló diktatumokat , egy NATO- nèlküli (fiktív ) világban ??"
Hát, azt, amit az Ukránok is szóltak:
"ne csak a pofájukl legyen nagy, hanem próbálják csak meg elvenni!"

"Megmondanák hogy nem csatlakozhatunk a nyugati szövetsèghez , hogy megvèdjenek minket , majd kèrnèk hogy adjuk nekik oda Mèhkerèk környèket mert a román nemzetsèg jogai ott nem èrvènyesülhetnek. Előre már elvettèk mondjuk Bèkès egy rèszèt, amit el kell ismernünk ..."
Elvették már egész Erdélyt.

"Egy napon meg - hadüzenet nèlkül - lerohannák Magyarországot ès megostromolnák Budapestet"
Az, ugye megvan, hogy Románia és Magyarország eröviszonya az rohadtul nem olyan, mint az Ukrán-Orosz?

" , az összes nagyvárost hogy megöljèk , leváltsák Orbánt....A "fasiszta magyar kormányt el kell tavolítaniuk" , indokkal .."
Bírnád, ugye, ha végre lenne valaki, aki ténylegesen is képes lenne leváltani?
Ezen túl viszont Magyarország meg tudná állíatni a ROmánokat, ha felfegyverzi magát.
Hiszen kb. 2 egyforma erejü és képességü országról van szó.

"Ez csak egy pèlda, hogy bemutassam, mekkora tèvúton jártok az ukrán helyzettel kapcsolatban!"
Ez nem volt jó példa.

GyMasa 2022.03.02. 15:45:27

@Serény Vélemény:
"Azt csak a buták hiszik el, hogy (Putyin) meg akarja öletni a táncosbohócot. Ha akarná, akkor már nem élne."
Pontosan...
Akkor az ELSÖ lépes lett volna, hogy meghal... kb. 5 perccel az invázió megkezdése elött.

_Neville 2022.03.02. 15:51:32

@Boldeone2: "volt olyan nemzetközi respektje egyetlen szláv államnak , mint amit most Ukrajnának , talán 82 ève a lengyeleknek" és milyen sokra mentek vele...

Boldeone2 2022.03.02. 17:44:46

@GyMasa: Biztos vagy benne, hogy az a jó mondjuk akár az Ukránoknak is, ha ténylegesen is porig rombolják az országukat?"

- Te biztos vagy benne, hogy jobb lesz az ukránoknak ha felszámolják a függetlensègüket ès muszka csatlóskènt azután nyugatról nulla pènzt kapnak ?

Mert, miél több "támogatást" kapnak, annál tovább fog húzódni a katonai konfliktus, és annál nagyobbak lesznek a veszteségek mind anyagiakban, mind emberéletben."

- Ennek az árát az oroszok is meg fogják fizetni ,nemcsak az ukránok. Termèszetesen mi is . Ha Ukrajna elbukik , Magyarország lesz a front a szabad világ ès az orosz agresszor között, vagyis nekünk egy független Ukrajna az èrdekünk !!

Putyinnak esze ágában sincs - legalábbis jelenleg - az EU-ba. Azért az csak egy 500 milliós, erös hatalom."

- Putyinnak nincs esze semennyi . Minden kitelik tőle Kiev ostroma után

"Kórházakat , óvodákat , lakóházakat találnak el- civilek halnak "
Igen, ezt olvasod a kitudja, mekkora valóságtartalmú hírekben...

Az azt jelenti, hogy soha nem lehet nulla az áldozatok száma, de a népírtás, amiröl te beszélsz , az kb. amikor figyelmeztetés nélkül elkezdik bombázni kifejezettena civileket, Vagy, méginkább, amikor egy faluban felsorakoztatják az embereket, és CSAK az ukránokat legéppuskázzák."

- Már 2000 a civil áldozatok száma, ès alig pár napja folyik a harc , vagyis nèpirtás lehet belőle, egy erkölcstelen , igaztalan katonai invazió"

Dehogynem, 9/11 után azt tolta az USA a közel-keleten, ipari méretekben..."

- Na,ne viccelj már Oszama Bin Laden egy terrorista volt, Ukrajna egy többè- kevèsbè demokratikus ország !
Ukrajna nem támadott meg senkit , csak a saját , független èletèt èli!

"amit egy agresszor vív egy független országban! "
Mondom, mint az USA Irakban, vagy Líbiában..."

- Azok agresszor államok voltak . Ukrajna viszont Európa , demokratikusan választott kormány van, nem fenyegetnek senkit, amelyet likvidálni akar a muszka hatalom

Boldeone2 2022.03.02. 17:49:25

@GyMasa: Te biztosan egy lehetséges 3. világháborút akarsz?
Mert, ez jelenleg a legbiztosabb módja, hoyg meg is kapd."

- Csak Putyin kockáztatja a 3. világháborút , mindenki bèket ès független Ukrajnát akar . Ennyi. Az orosz a támadó fèl
A nemzetközi jog szempontjából is ő a háborút kezdemènyező fèl!

"Az USA annyi dollárt nyom , amennyit akar , Putyin államát megroppantják
Igen, pl az elmúlt 2 évbe a Covid alatt nyomtatta ki az USA pénznyomdája a valaha létezett összed USD kb 25%-át.
Az, ugye nem szokott jó ómen lenni az infláció tekintetében."

Az USA bármikor kamatot emelhet ! A saját pènzèben egy állam nem mehet csődbe . Az orosz sokkal rosszabbul fog járni . Nem lehet mindent otthon gyártani . Technológiailag fejletlen ország . A szankciók be fognak ütni

Boldeone2 2022.03.02. 17:56:34

@GyMasa: Te komolyan gondolod, hogy Putyin csak úgy vaktában rohanta le Ukrajnát, úgy, yhogy te csináltad volna?"

- Sehogy ! Aki normális , az megérti nincs valós győztese egy ilyen háborúnak ! Azok a gyerekek , akinek az apja most hal meg a háborúban , èvtizedek múlva is oroszgyűlölő lesz
Az egyik háború csak a másikat hozza. Kiev ostroma beleivódik örökre az ukrán viszonyba
A nyugat pedig olyan fegyverkezèsi versenyt indít , hogy csak lesnek majd Putyinèk

Egy háborúban lehet persze A, B, C terv, de mindig kiszámíthatlan a kimenetele . Gyakran a győzelem pirruszi ( ilyen lehet az ukrán is )
Ahogy Tyson mondta anno: " Everybody has a plan, until get punched in the face..
Vègül, Hitlert is pofánvágták..

Boldeone2 2022.03.02. 18:02:50

@GyMasa: Ukrajna NATO tagságát, hiszen az az Orosz katonai doktrina lényege, hogy mindig legyen az ország körül egy semleges zóna. Az Ukránok azzal, hogy nyíltan a NATO-ba szerettek volna lépni, ezt felrúgták."

- Először az oroszok rúgták fel a budapesti memorandumot, ezért keresett Ukrajna NATO tagságot vèdelem cèljából
Egyèbkènt, egy független ország oda csatlakozik ahová akar , megetttèk a balti államok is , mégis bèke van!
Egyèbkènt, nem is vettèk volna fel a NATO- ba Ukrajnát , azaz: kamu narratíva

De, az a vicces, hoyg a NATO csatlakozási kérelmükben is benne volt, hogy rendesen kell bánniuk akisebbségeikkel.
Azt pedig aláírták és vállalták.
Tehát, Ukrajna nem tartotta be a saját vállalását."

- Rendben , a kisebbségi jogok nem teljesültek . Vajon ez indok - e arra , hogy megostromolják egèsz Ukrajnát ???
Ne viccelj már , ember !
Arányosság ?? A nácik csinálták ezt, Gdanskèrt lerombolták egèzs Lengyelorszagot. Náci tempó!

Boldeone2 2022.03.02. 18:13:57

@GyMasa: Ez csak egy pèlda, hogy bemutassam, mekkora tèvúton jártok az ukrán helyzettel kapcsolatban!"
Ez nem volt jó példa.
"
- Ez egy kiváló pèlda volt , nem is tudtad megcálolni , hanem olyanokon lovagoltal hogy " Magyarország meg tudná állítani a románokat "
Nem ez volt a kèrdès , hanem az , hogy mit szólnál a hasonló helyzethez
Arra nem válaszoltál , mert ezzel a pèldával mattot kaptál!
A románok már ezt megcsinálták velünk : kielègítettèk a területi igènyeiket, megszállták Magyarországot , nyugati hatalmaknak köszönhetően nem lettünk vazallus államok. A kisantant sokkal erősebb volt

Most nem az a vita , hogy erre kèpesek lennènek - e újra , hanem hogy mit szólnál egy hasonló helyzethez ha Magyarországot is legazolná úgy egy idegen hatalom ,mint Ukrajnát ??
Azt is üdvözölnèd, mint most az orosz megszállást!?

GyMasa 2022.03.02. 18:15:00

@Boldeone2:
"- Te biztos vagy benne, hogy jobb lesz az ukránoknak ha felszámolják a függetlensègüket ès muszka csatlóskènt azután nyugatról nulla pènzt kapnak ?"
Minden maradhatott volna úgy, mint 8 napja volt.
Csak annyi dolguk lett volna, hogy betartják az aláírt szerzödést.
Nem vegzálják a kisebbségeket, és nem akarnak a NATO tagjai lenni

"- Ennek az árát az oroszok is meg fogják fizetni ,nemcsak az ukránok."
Értem, tehát, "dögöljön meg a szomszéd tehene is!"

" Termèszetesen mi is ."
Mi már most is fizetünk.

" Ha Ukrajna elbukik , Magyarország lesz a front a szabad világ ès az orosz agresszor között, vagyis nekünk egy független Ukrajna az èrdekünk !!"
Mint írtam, ez megelözhetö lett volna, ha az Ukránok nem úgy viselkednek, mint, ahogy.

"- Putyinnak nincs esze semennyi . Minden kitelik tőle Kiev ostroma után"
Soha ne becsüld alá azt az embert, akinél ott van a világ egyik legnagyobb atomarzenálja...
Ja, és, ha lehet, akkor Kijevet a magyar nevén kellene írni.

"- Már 2000 a civil áldozatok száma, ès alig pár napja folyik a harc , vagyis nèpirtás lehet belőle, egy erkölcstelen , igaztalan katonai invazió""
De ma még NEM népirtás. Mit nem értesz ezen meg?

"- Na,ne viccelj már Oszama Bin Laden egy terrorista volt, Ukrajna egy többè- kevèsbè demokratikus ország !"
Igen, az egyik oldal terroristája az a másik oldal szabadságharcosa.

"Ukrajna nem támadott meg senkit , csak a saját , független èletèt èli!"
Naaa, azért voltak ott csatározások az elmúlt években

"- Azok agresszor államok voltak . Ukrajna viszont Európa , demokratikusan választott kormány van, ..."
Azért, ezzel a "demokratikusan választott kormány" kifejezéssel is kicsi óvatosabban kellene dobálózni.
"...nem fenyegetnek senkit, amelyet likvidálni akar a muszka hatalom"
Ugye, még mindig nem érted, hogy müködik eza dolog?
Orosz szempontból igenis Ukrajna NATO tagsága fenyegette volna védelmi doktrinájukat.
Ez ellen nyugodtan lázadozhatsz, ez akkor is tény marad.

Boldeone2 2022.03.02. 18:23:20

@Serény Vélemény: Azt csak a buták hiszik el, hogy (Putyin) meg akarja öletni a táncosbohócot. Ha akarná, akkor már nem élne."

- Akkor miért ostromolják Kijevet ? Vagy bebörtönzik , vagy lelövik Zelenszkijt ,egyèrzelmű

) nem, az oroszok nem fogják elveszíteni ezt a háborút

- Az oroszok már elvesztettèk a háborút . Ezt a háborút megnyerni nem lehet. Egy nèp nem fog nekik behódolni , ebben biztos vagyok. Akik most tíz èvesek nekik az orosz invázió lesz az èlet alapèlmèny - örök ukrán - orosz ellentèt
A nyugat pedig olyan fegyverkezèsi versenybe kezd , amit az orosz soha nem látott
Oroszország pária lesz a világban

2) nem, nem ússzuk meg a háború gazdasági következményeit,

- Ezzel egyetèrtek . Köszönd Putyin paranoiás őrültsègènek

3) az egész a nagyon alacsony színvonalú amerikai és európai politikusok miatt van."

- Nyilván nem emiatt , hanem az orosz despota őrült bosszúja miatt
Nem vèletlenül állt össze az egèsz szabad világ ellene..
Putyin egyedül megy az autópályán szemben szinte mindenkivel a szabad világban
Brutális normasèrtő, őrült

GyMasa 2022.03.02. 18:23:42

@Boldeone2:
"- Csak Putyin kockáztatja a 3. világháborút , mindenki bèket ès független Ukrajnát akar . "
Nem a VILÁGháború szó magában hordozza, hogy mindegy, ki akarja (szerintem Putyin sem) mindenkinek szar lesz.

"Ennyi. Az orosz a támadó fèl
A nemzetközi jog szempontjából is ő a háborút kezdemènyező fèl!"
Igen ez igaz, és én sem értek egyet a háborúval, viszont én nem vagyok hajlandó felmenteni az Ukránokat azok alól a dolgok alól, amit ténylegesen is elkövettek, és amik OKAI voltak az eseményeknek.

"Az USA bármikor kamatot emelhet !"
Azért, ennél kicsit bonyolultabban müködik a világ...

" A saját pènzèben egy állam nem mehet csődbe ."
Tényleg, akkor az Oroszok sem fognak, hiszen nekik van rubeljük...
Elég gyenge az érvelésed.

" Az orosz sokkal rosszabbul fog járni . "
Ha jól emlékszem az oroszok ellen 2012 óta folyamatosa mindenféle szankciók vannak érvényben, és mégis fel tudott halmozni Putyin egy szerény, 640 milliárd USD-s aranytartalékot 20%-államadósság mellett.

"Nem lehet mindent otthon gyártani ."
Nem is kell. Kína pl nem nagyon tolong a szankciók bevezetésével.
Ott meg aztán mindent IS gyártanak.
ÉS, Kínának meg nagyon kell ám az orosz gáz.

" Technológiailag fejletlen ország . A szankciók be fognak ütni"
Vagy igen, vagy nem. Ez késöbb fog kiderülni.

GyMasa 2022.03.02. 18:32:22

@Boldeone2:
"- Sehogy ! Aki normális , az megérti nincs valós győztese egy ilyen háborúnak !"
Megint az van, hoyg te nem érted a helyzetet...
Fogalmad sincs róla, mi (volt) Putyin célja ezzel a háborúval.
Lehet, hogy már el is érte!

" Azok a gyerekek , akinek az apja most hal meg a háborúban , èvtizedek múlva is oroszgyűlölő lesz"
Hát a háborúk azok ilyenek...
De, majd szépen elmenekülnek az EU-ba, ahol tárt karokkal fogja várni a Német iparmágnás, az olcsó, szorgalmas, keresztény értekrenddel rendelkezö és a keresztény EU-val teljesen kompatibilis értékrendü Ukrán vendégmunkásokat, akikkel le tudja megint törni a szakszervezetek által "Túl magasra alkudott" fizetéseket.

"Az egyik háború csak a másikat hozza. Kiev ostroma beleivódik örökre az ukrán viszonyba
A nyugat pedig olyan fegyverkezèsi versenyt indít , hogy csak lesnek majd Putyinèk"
KIJEV, meg HARKOV.
Ez csak sima spekuláció a részedröl.
Amivel akkor nem is lenne jó, ha nem erre alapoznád az érvelésedet.

"Egy háborúban lehet persze A, B, C terv, de mindig kiszámíthatlan a kimenetele ."
Igen, pont ezért kell felkészülni.

"Gyakran a győzelem pirruszi ( ilyen lehet az ukrán is )"
Mondtam már! Nem tudod, mi volt Putyin célja!

"Vègül, Hitlert is pofánvágták.."
Igen. Az egész világ kellett hozzá, meg 60 millió halott.
Meg az a Szovjetúnió, akinek az utódját most te gondolod pofonvágni.

Boldeone2 2022.03.02. 18:33:00

@GyMasa: Mint írtam, ez megelözhetö lett volna, ha az Ukránok nem úgy viselkednek, mint, ahogy."

- Tipikus áldozathibáztatas ! A nő ne provokálja az erőszakolót rövid ruhával , akkor nem fogják megerőszakolni..

Csak annyi dolguk lett volna, hogy betartják az aláírt szerzödést.
Nem vegzálják a kisebbségeket, és nem akarnak a NATO tagjai lenni"

- Miért , az oroszok betartották a budapesti memorandumot ? Nagy túrót
Ha egy kisebb államot terrorizal egy nagyobb , jogos ,szuverèn döntèse segítsèget , új szövetsèget keresni!

Mint írtam, ez megelözhetö lett volna, ha az Ukránok nem úgy viselkednek, mint, ahogy."

- Ez akkor lett volna megelőzhető , ha nem költözik el a józan èsz a Kremlből , az Oroszország szakértők szerint is

De ma még NEM népirtás. Mit nem értesz ezen meg?"

- Aljas , embertelen, indokolatlan gaztett . Ennyi

Igen, az egyik oldal terroristája az a másik oldal szabadságharcosa."

Normalis vagy? Ukrajna nem akar senkit megtámadni ! Csak a saját függetlensèget megtartani !

Boldeone2 2022.03.02. 18:37:15

@GyMasa: Naaa, azért voltak ott csatározások az elmúlt években"

- A saját belterültèn az oroszok által szított lázadás , de nem támadott meg senkit !

"- Azok agresszor államok voltak . Ukrajna viszont Európa , demokratikusan választott kormány van, ...
Azért, ezzel a "demokratikusan választott kormány" kifejezéssel is kicsi óvatosabban kellene dobálózni."

Miért is ?? Zelenszkij egy színèsz volt , politikai háttér nèlkül , úgy lett elnök. Már bukott az èrved!

"...nem fenyegetnek senkit, amelyet likvidálni akar a muszka hatalom"
Ugye, még mindig nem érted, hogy müködik eza dolog?
Orosz szempontból igenis Ukrajna NATO tagsága fenyegette volna védelmi doktrinájukat.
Ez ellen nyugodtan lázadozhatsz, ez akkor is tény marad."

- A tèny az , hogy a NATO be sem akarta venni Ukrajnát , csak Ukrajna jelentkezett ! Kamu orosz hiszti!

GyMasa 2022.03.02. 18:41:26

@Boldeone2:
"- Először az oroszok rúgták fel a budapesti memorandumot, ezért keresett Ukrajna NATO tagságot vèdelem cèljából"
Mivel is rúgták fel?

"Egyèbkènt, egy független ország oda csatlakozik ahová akar , megetttèk a balti államok is , mégis bèke van!"
Igen, mert a Balti államok AKKOR helyesen mérték fel a lehetöségeiket.
Nekik, akkor megvolt a lehetöségük ezt meglépni, mert az oroszok éppen nem voltak toppon.
Ja, és én nem nagyon hallottam semmiféle kisebbségi problémáol a Balti államokból de ez lehet azért is, mert nem annyira érdekeltek, és nem követtem a híreket.
Amúgy, Ukrajnával pont az a baj, mint, amit nap-mint-nap orbán szemére vettek, hogy úgy viselkedtek, mint egy arrogáns bunkó.
De, az Ukránok rossz emberrel kezdtek ki, mert az orosz medve pofánverte öket.

"Egyèbkènt, nem is vettèk volna fel a NATO- ba Ukrajnát , azaz: kamu narratíva"
Az Ukrán alkotmányban ma is benne van, hogy céljuk az EU és a NATO tagság.
Tehát ez egy alapvetö célja az országuknak.

"- Rendben , a kisebbségi jogok nem teljesültek . Vajon ez indok - e arra , hogy megostromolják egèsz Ukrajnát ???"
Nem, nem ok rá, csak kérlek ne kezeld úgy az ukránokat, mintha áldozatok lennének.
Sajnos nekik az elmúlt kb 8 évben teljesen világos volt, hogy mit várnak az oroszok tölük.
Csak ök meg szartak erre, valamilyen okból.

"Ne viccelj már , ember !"
Bárcsak vicces lenne ez a dolog, de kurvára nem az...

"Arányosság ?? A nácik csinálták ezt, Gdanskèrt lerombolták egèzs Lengyelorszagot. Náci tempó!"
Nem lett egész Ukrajna lerombolva, ha jó látom.
PL, ha letették volna a fegyvert ar napja, akkor már háború sem lenne.
(Tudom-tudom, akkor odalenne a szabadságuk, meg ilyenek)

Boldeone2 2022.03.02. 18:49:12

@GyMasa: Igen ez igaz, és én sem értek egyet a háborúval, viszont én nem vagyok hajlandó felmenteni az Ukránokat azok alól a dolgok alól, amit ténylegesen is elkövettek, és amik OKAI voltak az eseményeknek."

Viszont , a törtènelmileg bűnös, magyaroknak annyi szenvedèst okozó muszka rezsimet támogatod! Az áldozatot hibaztatod egy mocskos, muszka invazióban

"Az USA bármikor kamatot emelhet !"
Azért, ennél kicsit bonyolultabban müködik a világ..."

- A nyugat 30x gazdasági erő, mint Oroszország . Össze fogják roppantani őket

" A saját pènzèben egy állam nem mehet csődbe ."
Tényleg, akkor az Oroszok sem fognak, hiszen nekik van rubeljük...
Elég gyenge az érvelésed."

- A tiéd az , halvány gyenge ! Törölhetik a seggüket a rubellel az oroszok , az nem vilagpènzt. El fog infálódni a rubel!

" Az orosz sokkal rosszabbul fog járni . "
Ha jól emlékszem az oroszok ellen 2012 óta folyamatosa mindenféle szankciók vannak érvényben, és mégis fel tudott halmozni Putyin egy szerény, 640 milliárd USD-s aranytartalékot 20%-államadósság mellett."

- Tized ilyen szankciók voltak , az orosz aranytartalèk fele már elègett , többit a háború égeti el !

"Nem lehet mindent otthon gyártani ."
Nem is kell. Kína pl nem nagyon tolong a szankciók bevezetésével."

- Kína nem tudja a nyugati tőkét ès technológiát sem pótolni

ÉS, Kínának meg nagyon kell ám az orosz gáz."

- Ha nagyon kellene, akkor már a jelenleginèl jóval többet rendelt volna. Kínában is van egy energiamix azt nem fogják átírni a muszka kedvèert sem
Európa a legfőbb fogyasztó
Egyèbkènt, az orosz kèszletek már nem èvtizedes nagysagúak, merülnek

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.02. 19:02:32

@Boldeone2:

" az oroszok rúgták fel a budapesti memorandumot"

Ukrajna rúgta fel.

Boldeone2 2022.03.02. 19:10:17

@GyMasa: Fogalmad sincs róla, mi (volt) Putyin célja ezzel a háborúval.
Lehet, hogy már el is érte!"

- Több fogalmam van mint neked!

" Azok a gyerekek , akinek az apja most hal meg a háborúban , èvtizedek múlva is oroszgyűlölő lesz"
Hát a háborúk azok ilyenek...
De, majd szépen elmenekülnek az EU-ba, ahol tárt karokkal fogja várni a Német iparmágnás, az olcsó, szorgalmas, keresztény értekrenddel rendelkezö és a keresztény EU-val teljesen kompatibilis értékrendü Ukrán vendégmunkásokat, akikkel le tudja megint törni a szakszervezetek által "Túl magasra alkudott" fizetéseket."

Tart karokkal várják őket, ahogy Magyarországon is

"Az egyik háború csak a másikat hozza. Kiev ostroma beleivódik örökre az ukrán viszonyba
A nyugat pedig olyan fegyverkezèsi versenyt indít , hogy csak lesnek majd Putyinèk"
KIJEV, meg HARKOV.
Ez csak sima spekuláció a részedröl.
Amivel akkor nem is lenne jó, ha nem erre alapoznád az érvelésedet."

- Dehogy spekuláció! Amelyik gyereknek az oroszok kinyírjak az apját az oroszok, logikus hogy oroszgyűlölővè válik

Boldeone2 2022.03.02. 19:12:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Garantáltak az ukrán államhatarok sèrtetlensègèt
De, legyen igazad , az ukránok a megszegők
Az indokol egy vères háborút , ahol a fővárost rakètázzák?

vergyula 2022.03.02. 19:13:20

@GyMasa: Na de mosmá tényleg. Úgy tűnik, az ukránok jobban elítélendők, mert nem teszik le a fegyvert, mint Putyin a támadás miatt. Vannak helyzetek, amikor a vereség elkerülhetetlen, és a megadással legalább csökkenteni lehet károkat, de ez talán nem az. És nem vagyunk a középkorban.
Vegyük elő a magyar példát újra. Te letennéd a fegyvert? Néhány 108 danos nacionalista szerint - akik egyébként pont ezen a blogon is gyakorta megfordulnak - erre még csak gondolni is blaszfémia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.02. 19:14:40

@Boldeone2:

Nehéz kérdés. Mondjuk azt, Oroszo. követte anyugati példát. Az pedig jó, nem?

Boldeone2 2022.03.02. 19:21:56

@GyMasa: , és én nem nagyon hallottam semmiféle kisebbségi problémáol a Balti államokból de ez lehet azért is, mert nem annyira érdekeltek, és nem követtem a híreket."

Vettem èszre , hogy nem követed a híreket. Voltak ott is nemzetiségi problèmak , ezt Birca is megmondja neked

Amúgy, Ukrajnával pont az a baj, mint, amit nap-mint-nap orbán szemére vettek, hogy úgy viselkedtek, mint egy arrogáns bunkó.
De, az Ukránok rossz emberrel kezdtek ki, mert az orosz medve pofánverte öket."

- Irtják az ukránokat , el akarják venni az államiságukat ennyi.
Olyanról hallottál már hogy arányosság ?
Ha valaki fellök , elvágod a torkát èrte ? Ez pszichpata őrület!

"Egyèbkènt, nem is vettèk volna fel a NATO- ba Ukrajnát , azaz: kamu narratíva"
Az Ukrán alkotmányban ma is benne van, hogy céljuk az EU és a NATO tagság.
Tehát ez egy alapvetö célja az országuknak."

- Vagyis egy ország szuverèn döntèsi jogát kérdőjelezed meg saját sorsáról?

"- Rendben , a kisebbségi jogok nem teljesültek . Vajon ez indok - e arra , hogy megostromolják egèsz Ukrajnát ???"
Nem, nem ok rá, csak kérlek ne kezeld úgy az ukránokat, mintha áldozatok lennének."

- Ha ezrek halnak meg, százezrek menekülnek , akkor nem áldozat Ukrajna ? Dehogynem !

Sajnos nekik az elmúlt kb 8 évben teljesen világos volt, hogy mit várnak az oroszok tölük.
Csak ök meg szartak erre, valamilyen okból."

- Ők sem adhatták fel magukat teljesen elvtelenül . Ha jön a rabló ès fokról - fokra mindent elvesz tőled, terrorizál , nem biztos hogy meghunyászkodsz . Ekkor, meg is öltenek
Putyin is ezt csinálja : vères bosszút próbál állni az ukrán nèpen, mert az nem hunyászkodott meg neki

GyMasa 2022.03.02. 19:22:20

@Boldeone2:
"Viszont , a törtènelmileg bűnös, magyaroknak annyi szenvedèst okozó muszka rezsimet támogatod!"
Kikérem magamnak!
Én nem támogatom egyik felet sem, ez az ö ügyük, neki kell megolodaniuk.
Az EU-nak meg vigyáznia kellene, hogy meddig szemtelenkedik az állítólagos pszichopata despotával, mert, ah tényleg megzakkant, akkor a tul sok ugrálás után majd tényleg megnyomja a piros gombot!

" Az áldozatot hibaztatod egy mocskos, muszka invazióban"
Nem, én csak tárgyilagos vagyok.
Az a fajta érzelmi alapu megközelítés, amit te is hazsználsz roppant káros egy ilyen helyzetben, mert nagyon könnyen a végletekig eszkalálhatja a helyzetet, ahonnan már nem lesz visszaút.

"- A nyugat 30x gazdasági erő, mint Oroszország . Össze fogják roppantani őket"
Azt majd meglátjuk. Kína pl. örömmel üzletel az oroszokkal, legalábbis most még.

"- A tiéd az , halvány gyenge ! Törölhetik a seggüket a rubellel az oroszok , az nem vilagpènzt. El fog infálódni a rubel!"
Ugyanúgy az USD is elinflálódik, ha 2 év alatt 30%-kal növeled a készpénz mennyisége´t.
Ha ezt nem veszed figyelembe, csak az egyik oldalnál, azt hívják kettös mércének.

"- Tized ilyen szankciók voltak , az orosz aranytartalèk fele már elègett , többit a háború égeti el !"
Ezt honnan veszed?
egy hét alatt elfogyott 300+milliárd USD-nyi arantartalék???
A ciokk szerint az a 640 Mrd USD az Oroszország 17 havi külker egyenlege, azaz majdnem másfél évbe telne elfogynia, ha mindent abból kellene megvennie...
De, mint írtam, Kína pl gond nélkül üzletel velük.

"- Kína nem tudja a nyugati tőkét ès technológiát sem pótolni"
Hát, tökéjük van saját, a MAI technológia meg nagyrészt már ott van, sz´val hidd el, Kína elég ütöképes ebböl a szempontból...

"- Ha nagyon kellene, akkor már a jelenleginèl jóval többet rendelt volna."
Ha majd elég olcsó lesz az orosz gáz, akkor kína sem AUsztráliából vesz szenet, hanem átállítja az energiamixét az orosz gázra.

" Kínában is van egy energiamix azt nem fogják átírni a muszka kedvèert sem"
Miért nem? Te megtiltod nekik? Vagy az EU?
Vagy az USA?

"Európa a legfőbb fogyasztó"
Igen, és ezért fáj majd az EU-nak, ha ész nélkül elkezd, saját magát jobban megsérve keménykedni.
Leírtam, nekem havonta kb 110 EUR-omba fáj, hogy ilyen drága lett minden.
Itt nincs rezsicsökkentés.
És, rosszabb esetnem akár havi 5-600 EUR-omba is kerülhetne.

"Egyèbkènt, az orosz kèszletek már nem èvtizedes nagysagúak, merülnek"
AZ majd az "évtizedekkel késöbbi Oroszország problémája lesz, évtizedek mulva.
A MA problémáit ma kell megoldani.

GyMasa 2022.03.02. 19:24:58

@Boldeone2:
"- Több fogalmam van mint neked!"
Mármint TE azt hiszed, hogy több fogalmad van.

"Tart karokkal várják őket, ahogy Magyarországon is"
Igen, amúgy nagyon helyesen!

"- Dehogy spekuláció! Amelyik gyereknek az oroszok kinyírjak az apját az oroszok, logikus hogy oroszgyűlölővè válik"
Ez megint egy erös túlegyszerüsítés a részedröl, amire aztán rálapozol egy egész teóriát.

Boldeone2 2022.03.02. 19:29:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Semmilyen háború nem jó , főleg egy független , európai országban , a szomszèdunkban
Mi már kaptunk az orosztól\ szovjettől elèg megaláztatást , ezért támogatom Ukrajnát, tudván hogy nem patyolat fehér ott sem minden
Egy általános háború semmikèppen nem indokolható. Putyin elszámította magát szerintem . Putyin 48 órás villamháborút akart, és Zeleszkij- el Kijevben aláíratni a diktátumot, de arra nem számolt hogy ilyen kemèny ellenállás lesz belőle.
Putyin kontrollt vesztett . Állítólag kezet sem fog a külföldi vezetőkkel , annyira fèl a covid- tól . Vagy igaz, vagy nem , de abszurd a viselkedèse

GyMasa 2022.03.02. 19:32:09

@vergyula:
"Na de mosmá tényleg. Úgy tűnik, az ukránok jobban elítélendők, mert nem teszik le a fegyvert, mint Putyin a támadás miatt."
Ezt soha nem mondtam!
Csak annyit, hogyha letették volna, akkor már végetért volna a háború.
Szívük joga tovább harcolni, söt lehet öket támogatni is, de az meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg "nem célszerü".
Nem vagyok ott, nem ismerem a körülményeket.

" Vannak helyzetek, amikor a vereség elkerülhetetlen, és a megadással legalább csökkenteni lehet károkat, de ez talán nem az."
Látod, tudod te, hogy ez hogy müködik!
AZt nem értem, ha én leírom, az "áldozathibáztatás" ha te írod le, akkor meg bölcsesség...

" És nem vagyunk a középkorban."
Nem, ez igaz!

"Vegyük elő a magyar példát újra. Te letennéd a fegyvert? Néhány 108 danos nacionalista szerint - akik egyébként pont ezen a blogon is gyakorta megfordulnak - erre még csak gondolni is blaszfémia."
Romániával szemben?
Nem tenném le, mert az a háború akár nyerhetö is lenne, ha egy magyar-román
Az oroszokkal szemben viszont ugyanúgy esélytelenek lennénk, int az Ukránok.
Föleg, hogy ugye meg lett mondva, hogy csak magukra számíthatnak.

Boldeone2 2022.03.02. 19:33:08

@GyMasa: Mármint TE azt hiszed, hogy több fogalmad van."

- Nyilván több fogalmam van , mint neked . Minden tèveszmedet ízekre szedtem többször is
A konklúzió , amit èn kèpviselek , nagyjából az egèsz szabad világ konklúziója
Te pedig az embergyilkos orosz despota barbár , háborús cselekedeteit vèded , azaz : erkölcsileg sem lehetsz túl magas szinten!

GyMasa 2022.03.02. 19:43:03

@Boldeone2:
"Vettem èszre , hogy nem követed a híreket. "
Jajj, bocsi, hogy 20 éve nem érdekelt a Balti államok sorsa...

"- Irtják az ukránokat , el akarják venni az államiságukat ennyi."
Nem írtják az Ukránokat (még) mit nem értesz ezen?
Ellenben érdekes módon a magyarok kapták meg legeköször a behívókat Ukrajnában.

"Ha valaki fellök , elvágod a torkát èrte ? Ez pszichpata őrület!"
Az teljesen mindegy, hogy te mit tartasz arányosnak.
Az olyan szubjektív dolog.
Szerintem Oroszországga j´tszani a "Kinek van hosszabb farka" játékot, az nem szerencsés ómen.
De nyilván ezt is rosszul látom.

"- Vagyis egy ország szuverèn döntèsi jogát kérdőjelezed meg saját sorsáról?"
Én nem.
De egy olyan szomszédos ország igen, amelyik rendelkezik minden hatalommal és katonai potenciállal, hogy ne csak a levegöbe beszéljen.

"- Ha ezrek halnak meg, százezrek menekülnek , akkor nem áldozat Ukrajna ? Dehogynem !"
Igen, az.

"- Ők sem adhatták fel magukat teljesen elvtelenül . "
Szerintem azért van különbség a "pont beleszarunk a saját va´llalásunkba, amit le is írtunk a NATO csatlakozási dokumentumunkban" és a "teljes feladás" között.

"Ha jön a rabló ès fokról - fokra mindent elvesz tőled, terrorizál , nem biztos hogy meghunyászkodsz "
Bizony hogy nem!
Csakhogy ez megint egy túlegyszerüsített példa.
Azért van egy olyan vonzata is, hogy egy rabló jön, akivel elbírsz, vagy a fél orosz sereg, ami elöl sajnos az elfutás a legjobb megoldás.

" Ekkor, meg is öltenek"
Igen, ez a kockázata annak, ha idáig fajul egy helyzet.

"Putyin is ezt csinálja : vères bosszút próbál állni az ukrán nèpen, mert az nem hunyászkodott meg neki"
Mikor érted meg, hogy ez még közel sem a "véres bosszút állás a népen".
Az egy sokkal késöbbi lépcsöje ennek a háborúnak.

vergyula 2022.03.02. 19:43:37

@GyMasa: Ukrajnának sokkal nagyobb az esélye az oroszok ellen, mint - a NATO-nélküli - Magyarországnak lenne. Ráadásul Ukrajna sincs teljesen egyedül, segíti a nyugat, Putyint gyengítik a szankciók. Bármi lehet, még nem fújta le a bíró.

Boldeone2 2022.03.02. 19:46:19

@GyMasa: Én nem támogatom egyik felet sem, ez az ö ügyük, neki kell megolodaniuk."

Dehogynem támogatod ! Az orosz agressziót megteheted folyamatosan

Az EU-nak meg vigyáznia kellene, hogy meddig szemtelenkedik az állítólagos pszichopata despotával, mert, ah tényleg megzakkant, akkor a tul sok ugrálás után majd tényleg megnyomja a piros gombot!"

- El kell lehetetleníteni az orosz gazdaságot , majd akkor a belső elègedetlensèg fogja kikezdeni

" Az áldozatot hibaztatod egy mocskos, muszka invazióban"
Nem, én csak tárgyilagos vagyok."

- Miben ?? Azt mondod hogy az ukránok megérdemlik az orosz inváziót , ezrek oktalan lemèszarlásat , mert nem engedték Putyin diktátumnak?

Az a fajta érzelmi alapu megközelítés, amit te is hazsználsz roppant káros egy ilyen helyzetben, mert nagyon könnyen a végletekig eszkalálhatja a helyzetet, ahonnan már nem lesz visszaút."

Az orosz már többször megalázta Magyarországot . Senki nem zárhatja ki a múltat, a jelen törtènèsei ma is hasonlóak : az orosz megtámadott egy európai országot

"- A nyugat 30x gazdasági erő, mint Oroszország . Össze fogják roppantani őket"
Azt majd meglátjuk. Kína pl. örömmel üzletel az oroszokkal, legalábbis most még.

- Kína nem tud egyrèszt minden technológiát pótolni , meg befektetèst sem
Csak jól megcsapolja az oroszokat : lesz olyan negatív orosz külkermèrleg , hogy csak na
Kína eladni fog többet, nem venni..

"- A tiéd az , halvány gyenge ! Törölhetik a seggüket a rubellel az oroszok , az nem vilagpènzt. El fog infálódni a rubel!"
Ugyanúgy az USD is elinflálódik, ha 2 év alatt 30%-kal növeled a készpénz mennyisége´t.
Ha ezt nem veszed figyelembe, csak az egyik oldalnál, azt hívják kettös mércének."

Hamarabb fog az infació máshol beütni , pl Oroszországban . Az USA összehasonlíthatatlanul gazdagabb . A dollár vilagpènz , a rubel seggtörlő lesz!

"- Tized ilyen szankciók voltak , az orosz aranytartalèk fele már elègett , többit a háború égeti el !"
Ezt honnan veszed?"
A ciokk szerint az a 640 Mrd USD az Oroszország 17 havi külker egyenlege, azaz majdnem másfél évbe telne elfogynia, ha mindent abból kellene megvennie..."

- A devizatartalèk fogy el pillanat alatt. Az orosz jegybank kènytelen intervenialni , azaz égeti a pènzt
A külker pedig vissza fog esni a szankciók miatt
A háború pedig napi több milliárd dollárt emèszt fel
Vagyis : sokkal rosszabb lesz !

GyMasa 2022.03.02. 19:49:33

@Boldeone2:
"- Nyilván több fogalmam van , mint neked ."
AKkor több fogalmad van.

" Minden tèveszmedet ízekre szedtem többször is"
Nem, nem szedted.
Csak puffogtattad itt a suzokásos lózungokat.

"A konklúzió , amit èn kèpviselek , nagyjából az egèsz szabad világ konklúziója"
A háború rossz, Putyinnak nem kellett volna támadnia.
èn nem hittem, hogy lesz háború, mert nincs neki (és nem is volt, mert én nem látom, hogy tudta volna Puityin egy háború után stabilizálni a helyzetet, hogy neki is j´legyen) értelme.

Te pedig az embergyilkos orosz despota barbár , háborús cselekedeteit vèded , azaz :
Nem, é pl. téged próbállak meg egy kis önmérsékletre bírni, mert ez a fajata hözöngés nagyon sokat tud tovább rontani egy ilyen igencsak rizikós helyzeten!
De, ha most pl, az EU nem tudja ezt a helyezetet bölcsen kezelni, akkor bizony hamar a 3. vh szájában találhatjuk magunkat.
Azt meg szerintem te sem szeretnéd.
Abba pl. már belegondoltál, hogyha esetleg azEU felveszi így hipp-hopp Ukrajnát, akkor annak milyen következményei lehetnek?

"erkölcsileg sem lehetsz túl magas szinten!"
Szerencsére, ezt nem te döntöd el.

Boldeone2 2022.03.02. 19:50:14

@GyMasa: Kínában is van egy energiamix azt nem fogják átírni a muszka kedvèert sem"
Miért nem? Te megtiltod nekik? Vagy az EU?
Vagy az USA?"

Az eddigieknèl nem fog több gázt venni , csak amennyit elfogyaszt Kína is. Kína nem tudja azt levenni mint Nyugat- Eu

"Európa a legfőbb fogyasztó"
Igen, és ezért fáj majd az EU-nak, ha ész nélkül elkezd, saját magát jobban megsérve keménykedni.
Leírtam, nekem havonta kb 110 EUR-omba fáj, hogy ilyen drága lett minden.
Itt nincs rezsicsökkentés."

- Köszönd pszichopata bálványodnak , Putyinnak!

"Egyèbkènt, az orosz kèszletek már nem èvtizedes nagysagúak, merülnek"
AZ majd az "évtizedekkel késöbbi Oroszország problémája lesz, évtizedek mulva.
A MA problémáit ma kell megoldani."

- Azért is indított most háborút, már 5-10 èven belül ha megvalósul az EU energia- átállás meg ennyi pénze sem lesz háborúzni!

GyMasa 2022.03.02. 19:51:04

@Boldeone2:
"..- Miben ?? Azt mondod hogy az ukránok megérdemlik az orosz inváziót , ezrek oktalan lemèszarlásat , mert nem engedték Putyin diktátumnak?"
OKé, akkor most, itt részemröl befejeztem!
Ilyeneket nem mondtam, nem gondolok, és nem fogok veled erröl vitatkozni!

Boldeone2 2022.03.02. 20:03:33

@GyMasa: Csak annyit, hogyha letették volna, akkor már végetért volna a háború."

- Tegye le Putyin a fegyvert , az ukránok otthon vannak , a saját országukat vèdik!

Szívük joga tovább harcolni, söt lehet öket támogatni is, de az meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg "nem célszerü".
Nem vagyok ott, nem ismerem a körülményeket."

- Akkor ne szólj bele ! Nem akarnak többè orosz vazallus lenni! Elegük van a muszka világból , úgy akarnak èlni mint lengyelek , nem pedig csóró orosz tagállamkènt!

" Vannak helyzetek, amikor a vereség elkerülhetetlen, és a megadással legalább csökkenteni lehet károkat, de ez talán nem az."
Látod, tudod te, hogy ez hogy müködik!"

-Nem mindegy miről tárgyalnak . Ha az orosz bevonul Kijevbe, akkor vége a független Ukrajnának . Ha sikerül stabilizálni a frontot akkor is egy rossz bèket kaphatnak , de a függetlenség megmaradhat

"Vegyük elő a magyar példát újra. Te letennéd a fegyvert? Néhány 108 danos nacionalista szerint - akik egyébként pont ezen a blogon is gyakorta megfordulnak - erre még csak gondolni is blaszfémia."

- Ezt nem èn írtam , hogy kerül ide? " Nèhany 108 danos..."

Romániával szemben?
Nem tenném le, mert az a háború akár nyerhetö is lenne, ha egy magyar-román
Az oroszokkal szemben viszont ugyanúgy esélytelenek lennénk, int az Ukránok.
Föleg, hogy ugye meg lett mondva, hogy csak magukra számíthatnak"

- Ne becsüld alá az ukránokat ! Őket nem érdekli az esèly . Ez egy èlet- halál küzdelem a nemzeti büszkesègükèrt , a függetlensègükert . A nők is fegyvert fognak már !
Megértem őket , èn is harcolnèk a hazámèrt
Ha feladják csak rosszabb lesz : Oroszország eltiporja őket , de az ukránok visszanyúlnak hogy lerántsák a pokolba az Orosz Birodalmat

Boldeone2 2022.03.02. 20:05:22

@GyMasa: Miért vèded ennyire Putyint ? Miért nem támogatod a szabadságukèrt, a függetlensègükert harcoló Ukrajnát ?

fotelzsukov 2022.03.02. 21:14:55

@Boldeone2:
"A nők is fegyvert fognak már !"
Meg a koztorvenyes bunozok is - koztuk gyilkosok - akiket a bortonokbol kiengedtek azzal a feltetellel, ha beallnak golyofogonak. Az utcakon osztogatjak a fegyvereket, bunozocsoportok, gengszterek ezekkel hajtanak vegre egymas kozti leszamolasokat, rablogyilkossagokat. Ezert nem engedik ki az orszagbol a 18-60 ev kozotti ferfiakat. Mar ott tartanak, hogy havi 100 ezer hrivnya fizetest igernek annak, aki beall katonanak. Sorolhatnam meg a nagy "hazafiassagukat". Akarod?
"Megértem őket , èn is harcolnèk a hazámèrt"
En ugy tudtam, hogy a libernyakoknak nincs hazajuk, azok kozmopolitak. :)
---
God Bless Russia! God Bless Putin! :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.02. 21:36:18

@vergyula: milyen jó, hogy nekünk bő százpár éve nem ilyen 108 danos nacionalista vezetőnk volt. Olyan volt az a Károlyi hogy még a gyulafehérvári donyecki népköztársaság kikiáltásához MÁV különvonatokat is biztosított, sőt, az a hülye, akit tárgyalni küldött, az tárgyalás helyett marxista felvilágosító órákat tartott a vélhetően hüledező közönségnek.

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/ErdelyHun-erdely-tortenete-harom-kotetben-1/harmadik-kotet-1830-tol-napjainkig-1366/xiv-forradalmak-es-nemzeti-mozgalmak-a-monarchia-osszeomlasa-utan-19181919-1A5A/az-aradi-targyalasok-1A80/

Olyan jó volt ez a Károlyi, itt a munkásságának eredménye Záhonynál, a Tisza túloldalán épp, potenciális atomvillanással.
Az erdélyes példát meg jó lenne ha abbafejeznétek, ha kérhetem, mert az a blaszfémia. Méhkeréken meg szerte Magyarországon soha nem volt egy kurva törvény amely titaná a román nyelv használatát a négy falon kívül !

kiszo.net/2022/01/16/ukran-nyelvtorveny-a-kisebbsegi-sajto-is-a-celpontok-kozott/

vergyula 2022.03.02. 21:51:50

@Deak Tamas: Először is nyugodj le, esetleg igyál valamit.
Másodszor a "bő százpár év" egy elég fontos különbség.
Harmadszor én nem hoztam erdélyes példát. Az egész arról szólt, hogy képzeljük magunkat az ukránok helyébe. Vajon mit tennénk?
Negyedszer a helyzet túlmutat az ukrán nyelvtörvényen.

fotelzsukov 2022.03.02. 22:07:13

@vergyula:
Ne oroszellenes propagandat linkelj, hanem a hozzaszolasomra valaszolj, ha tudsz. Ilyen erovel en is linkelhetnek peldaul a Kiskegyedbol hogy kell bebiruhat horgolni. :) Na majd legkozelebb. :)
---
God Bless Russia! God Bless Putin! :)

GyMasa 2022.03.03. 07:40:41

@Boldeone2:
Centikre vagy töle, hogy bekerülj gender matyika és birkamenet mellé az adblokker szüröbe...

vergyula 2022.03.03. 07:57:59

@fotelzsukov: Ez jutott eszembe arról, hogy kik fognak fegyvert. Asszem sikerült véletlenül 2 poszt alá is betennem, ez nem volt szándékos.
Amúgy ha egyik ország megtámadja a másikat (bármilyen jogos(nak vélt) indok vagy logikus érdek alapján is), a másik nyilván védekezik. Ahogy tud. Ha ehhez köztörvényes bűnözők is kellenek, hát legyen. Az ukránok szemében Putyin egy háborús bűnös hódító. Szóval ezek a lépések meg Ukrajna részéről logikusak.
Jöhet a bébiruha-horgolós link, ha kéznél van. :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.03. 07:58:38

@vergyula: én teljesen nyugodt vagyok, de azt látom, hogy ebben a topicban már mindegyik elhagyta az agyát.
Szóval a százpár év az fontos különbség? Miért is? Tehát miért volt más Károlyi magatartása százpár éve és miért lenne másmilyen most?
Nem mutat túl a helyzet a nyelvtörvényen. Egy magyart a kárpátaljai magyarok sorsa kell érdekeljen, nem más.
Nem képzelem magam az ukránok helyébe, ellenben megpróbálok egy példabeszédet tartani, hátha lesz értelme (nem lesz).
A falusi iskolába, ahova jártam, elég vegyes társaság járt, például igen sok volt a 16 éves hatodikos, ezek előszeretettel grasszáltak az akkor divatos nuncsákuval, meg amúgy késsel is. Ezek a hatodikosok rendszeresen elkapták a többi hatodikost, simán csak torok ragadták, vagy a nuncsakuval csináltak valamit, és jelezték, hogy akkor szűnik meg a helyzet, ha azt mondod, hogy "bocsánat, bácsi." 3 kvízkérdés, mi történt?
1. Mondtuk : Ruszki hajócigány, bazd meg ! (eredetiben amúgy menj a picsába)
2. Mondtuk: Bocsánat, bácsi.
3. Szájbavertük.
Mivel a jó példa ragadós, nem 16 éves hatodikosk meg ötödikesek is elkezdték a nuncsakuzást, meg a szorongatást. Ilyenkor mit csináltunk? A 3 opció ugyanaz mint fenn.

vergyula 2022.03.03. 08:23:46

@Deak Tamas: Az eltelt idő lényege az lenne, hogy mára rég túl kellett volna lépni a - mindig viszálykodáshoz vezető - radikális nacionalizmuson az egész világnak. Persze ez csak az én véleményem. Tudom, hogy te nem így gondolod, és tiszteletben tartom.
Érdekel a kárpátaljai magyarok sorsa, bár lassan nevezhetjük át őket szabolcsi magyarokra. És erről nem a nyelvtörvény tehet.
A példabeszéd megfejtése részemről: Ukrajnától a "Bocsánat, bácsi." lenne az elvárt viselkedés. (ha tévedtem, szégyellem)
Lehetne esetleg olyan opció, hogy normálisabb 16 évesek megvédik a kisebbeket. Esetleg segítenek a tanárok, rosszabb esetben lehet rendőrségi ügy.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.03. 08:39:39

@vergyula: a radikális nacionalizmusos szöveget addresszáld a megfelelő helyre, adok néhány tippet. Ja, és azt kéne észrevenni, hogy a radikális nacionalizmus nem vezet semmilyen viszálykodásra, a legsúlyosabb következményekkel járó helyzetek mindig a birodalomépítéskor alakultak ki, V. Károly császárral kezdve Napóleonon át az első és második világháborúval, a jugoszláv háborúval zárva mind a mai pillanatig.

kiszo.net/2020/05/19/torvennyel-az-anyanyelv-ellen-szakertoi-elemzes/
kiszo.net/2021/08/06/megkaptuk-nem-tetszik-a-nyelvtorveny-el-lehet-innen-menni/
kiszo.net/2021/10/01/ukran-politikus-buntessuk-meg-a-karpataljai-magyarokat-brenzovics-valaszolt/
hromada.hu/2015/nom_129/tortenelem/suhevics.html
hromada.hu/2013/nom_123/tortenelem/bandera.html

GyMasa 2022.03.03. 08:44:04

@vergyula:
"Az egész arról szólt, hogy képzeljük magunkat az ukránok helyébe. Vajon mit tennénk?"
Csakhogy a példa rossz volt, mert az ukránok helyzete NEM az, mit a példában felhoztatok...

"Negyedszer a helyzet túlmutat az ukrán nyelvtörvényen."
Igen, és nem tartanánk itt, ha az ukránok az elmúlt legalább 8 évben visszavonták volna azt a törvényt, amit ÍRÁSBAN vállaltak.

vergyula 2022.03.03. 09:20:33

@Deak Tamas: Terveztem hozzátenni, hogy "beleértve az ukrán nacionalizmust is", de elfelejtődött.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása