magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Retteg a nyugat

Ha jól számolom, megvan az esély rá, hogy még a hónap végéig Zelenszkij elnök át lesz sorolva a hős státuszból az áruló státuszba.

A valóság kijózanító hatása csodákra képes. A halivúdi báb elkezdett gondolkodni, ez nagyjából március 10. óta látható. Aztán még nemzettestvére, az izraeli kormányfő is rászólt, nem kellene-e inkább kiegyezni - kapott is ezért kemény szavakat Izrael Washingtonból.

Erősen érezhető: az ukrán elit egy része komolyan elkezdett azon gondolkodni: vajon tényleg érdemes-e pl. Kijevet leromboltatni orosz tankokkal és bombákkal csak mert a washingtoni héjáknak ez így lenne ideális?

A nyugat pedig egyre idegesebb. Semmi se lenne rosszabb számára, mint egy orosz-ukrán kigyezés. A liberális médiák hetek óta folyamatosan erősítik az oroszellenes háborús hisztéria fokát, nem véletlenül.

341 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2617780032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2022.03.15. 12:19:18

Azért az elég vicces, hogy ma olvasom, hogy itt, ebben a "Pénzügyileg nagyon is felelős országban" mire készül a kormány? Hát itt is meg akarják védeni a rezsiköltségeket...
Nagyon hamar szembe jött a valóság Olaf-ékkal...
Ahogy látom, mintha a németeknek jobban fájna ez a sok szankció, mint az oroszoknak...

GyMasa 2022.03.15. 12:20:57

Amúgy, van erre valami link, mármint arra, hogy jön szembe a valóság Ukrajnában?
Mert, nekem eddig csak az jött le, hogy Zelenszkij papa igencsak merőleges a valóságra...
Milyen hülyeség már az oroszok ellen az "utolsó emberig!" stratégiát meghirdetni...

GyMasa 2022.03.15. 15:04:03

@tűz fal:
Most, akkor jelentkezzen, akinek egy percig is kétséges volt, hogy mindenki hazudik ebben a témában!

tűz fal 2022.03.15. 15:16:51

@GyMasa:
Szerintem az ukránok jobban hazudnak, Zelenszkij egy részeges, korrupt báb. Azt nem írom hogy olyan hülye mint Joe Biden, mert Zelenszkij színész volt és ráadásul nem is rossz színész, de elnökként a nyugat ostoba bábja.

kunzoo 2022.03.15. 15:48:39

El vagytok ti tévedve. A ruszkiknak kezd sürgős lenni a dolog.
A piszipuszi bábkormány kinevezése irreális. Egész Ukrajna megszállásába belerokkannának. Egy elhúzódó háborút sem a közvélemény sem a gazdaság nem bírna el. Az értelmesebbje a Helsinkibe induló vonatra vesz jegyet. Az ukránoknak nem annyira sürgős, pénzt és fegyvereket is kapnak bőven. Az oroszoknák dilemma lehet az előrenyomulás. Ha elfoglalnak egy várost, sok ezer katonát kell hátrahagyni megszálló erőként, plusz az ő bajuk onnantól a lakosság ellátása is. Miközben a harcoló alakulatok is kevesen vannak és utánpótlási bajaik vannak. Tehát ha fenn akarják tartani a létszámot a fronton, újabb és újabb egységeket kell odavezényelni. Annyi hivatásos katonája nincs. Emiatt sorkatonákat is be kellene vetnie. Azt meg tilos.

littke 2022.03.15. 15:53:18

Hmm. Az biztos hogy Z. a nyugat/ azaz az US babuja , es ez esetleg nem fog valtozni. Ra nagy jutalom fog varni. A nep meg azt hiszi ha vege lesz ennek, a nyugat minden problemajukat meg fogja oldani. Jozan eszet en nem latok, ez aggaszto.

GyMasa 2022.03.15. 16:12:33

@kunzoo:
Jaja, a CIA nem hagyná, hogy a saját bábkorm´nyukat Putyin egy oroszra cserélje...
Kár, hogy Zelenszkij sajnos egy elvarratlan szál ebben a történetben.
Én nem fogadnék nagy tételben rá, hoyg megéri a háború végét...

GyMasa 2022.03.15. 16:19:26

@kunzoo:
"Az ukránoknak nem annyira sürgős, pénzt és fegyvereket is kapnak bőven."
Ja, csak az emberanyagbólk is ki lehet ám fogyni.
Ez itt nem CoD, hogy miután lelöttekk, majd' lespannolsz még egyszer, aztán folytatod a oroszok irtását...

" Az oroszoknák dilemma lehet az előrenyomulás."
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyikünknek sincs fogalma róla, hogy mi is az oroszok igazi haditerve.
Azért, ha te komolyan elhiszed, hogy Putyin 8 év tervezés után ilyen amatör módon ment neki ennek a háborúnak, akkor te nagyon naív vagy!

" Ha elfoglalnak egy várost, sok ezer katonát kell hátrahagyni megszálló erőként, plusz az ő bajuk onnantól a lakosság ellátása is."
...vagy simán hagyják elmenekülni a népet.

" Miközben a harcoló alakulatok is kevesen vannak és utánpótlási bajaik vannak."
EZt is az ukrán hírekböl hallod.
Meg azt is, hogy csak az oroszoknak vannak veszteségeik, de olyan nagyok, hogy csak na...

" Tehát ha fenn akarják tartani a létszámot a fronton, újabb és újabb egységeket kell odavezényelni. Annyi hivatásos katonája nincs. Emiatt sorkatonákat is be kellene vetnie. Azt meg tilos."
Miért is lenne tilos?
Azt ugye tudod, hogy lehet olyat is csinálni, hoyg a veteránokra bízod az elörenyomulást, és a sorállományt használod a meghódított területeken a rendteremtésre.

De, mint már többször megírtam, én nem látom jelenleg azt a módot, amivel Putyin stabilizálni tudná Ukrajnát, amikor véget ér a harc.

kunzoo 2022.03.15. 16:49:13

@GyMasa:
Gonolkodj. Harkov kb 40 kilométerre van az orosz határtól. Azt sem tudták elfoglalni. Azért ha megtámadsz egy országot, nyilván el szeretnél valamit foglalni belőle. Ne nézzük már egymást hülyének. Kijev mellé sem gombát szedni mentek. Nyilván el akarják foglalni. Mert ha nem, minek támad arra ugye? Körbe sem zárta, el sem foglalta. Tutira nem ez volt az elképzelés. Ha meg nem a gyors előrenyomulás a cél, minek gépesített alakulattal támadnak? Menetoszlopban?

kunzoo 2022.03.15. 16:51:48

@GyMasa:
Putyin megtiltotta s sorkatonák odavezénylését. Még hír is volt belőle hogy véletlenül küldtek oda sorállományt és botrány lett belőle.

GyMasa 2022.03.15. 16:58:36

@kunzoo:
"Gonolkodj."
Azt, idönként neked is kellene...

"Harkov kb 40 kilométerre van az orosz határtól. Azt sem tudták elfoglalni."
Az is lehet ám, hogy mondjuk nem akarják porig rombolni a városokat, nem gondolod?
Ha az oroszok izmozni askartak volna, akkor már régen el lenne Ukrajna (illetve az üszkös romjai, 20 millió polgári áldozattal) foglalva.

" Azért ha megtámadsz egy országot, nyilván el szeretnél valamit foglalni belőle."
Nem feltétlenül. Lehet az is a cél, hoyg meggyengítsd, aztán otthagyd legyengülve, ami mondjuk 30-40 évvel visszaveti annak az országnak a fejlödését.
Illetve lehet az is, hogy elfoglalod az egészet, majd "nagyvonalúan" visszaadod a "felét"..

" Ne nézzük már egymást hülyének. "
Hidd el, hoyg szerintem fogalmunk sincs róla, hogy mi is Putyin valódi célja.
Lehet, hoyg TÉNYLEG az, amit mondott.
- Ukrajna lefegyverzése, a Krím és a többi orosz többségü terület függetlenségének a biztosítása, a nácimentesítés és egy semleges Ukrajna megalkotása...

"Kijev mellé sem gombát szedni mentek. Nyilván el akarják foglalni. Mert ha nem, minek támad arra ugye? Körbe sem zárta, el sem foglalta. Tutira nem ez volt az elképzelés. Ha meg nem a gyors előrenyomulás a cél, minek gépesített alakulattal támadnak? Menetoszlopban?"
Mondom, hogy nem tudod, hogy mi Putyin célja!
Lehet, hogy azt hiszed, hogy tudod, de biztos nem lehetsz benne!
És, szerintem sokkal nagyobb hiba, ha magabiztosan alábecsülöd Putyint...
Én nem merek semmi ilyesmit kijelenteni!

GyMasa 2022.03.15. 17:01:02

@kunzoo:
"Putyin megtiltotta s sorkatonák odavezénylését. Még hír is volt belőle hogy véletlenül küldtek oda sorállományt és botrány lett belőle"
Aha, tehát Putyin ténylegesen is annyira hülye szerinted, hogy nincs neki semmi terve, és éppen vesztésre áll, de még akkor sem veti be a sorozott hadsereget?
Ne haragudj, de nekem ez nem áll így össze...
Szerintem maradjunk abban, hogy nem tudjuk, mi a haditerv!
Ja, és ugye azért az a tény megvan, hoyg általában nem a gyöztes ország fövárosát szokta az ellenség körbezárni?

tűz fal 2022.03.15. 17:08:14

Abban viszont igaza lett Putyinnak, pedig akkor amikor mondta szerintem még csak viccnek szánta, hogy a nyugat az utolsó élő ukránig ki fog tartani.

kunzoo 2022.03.15. 17:49:19

@GyMasa:
Az amcsik minden csatájukat megnyerték Vietnamban. De a háborút elveszítették.
Ukrajna lefegyverzése a cél? Ömlik befelé a hadianyag. Most valószínűleg több fegyver van Ukrajnában mint a háború előtt.
Ororország megnyerheti az összes csatát, attól még ezt a háborút elveszítette.

kunzoo 2022.03.15. 17:55:43

@GyMasa:
Napóleon elfoglalta Moszkvát. Egy csatát sem veszített el. De az utánpótlás megoldhatatlansága miatt elveszítette az orosz hadjáratot. Itt is ez lesz a dilemma. Kijevet elfoglalhatja, de mi lesz ha nem adják meg magukat az ukránok? Nem lesz képes megszállni Ukrajnát. Ha nem, akkor mindig várhatja az ukrán ellenlépéseket. Annak a kivédése rengeteg emberbe és pénzbe kerül. A ruszki gazdaság akkora mint az olasz. Olaszországnak nem kell atomarzenált, atomtengeralattjárókat egyebeket fenntartani. Ha erre még rájön egy tartós megszállás költsége, belerokkannak.

Boldeone2 2022.03.15. 19:06:19

A nyugat pedig egyre idegesebb. Semmi se lenne rosszabb számára, mint egy orosz-ukrán kigyezés"

Ennek nyilván pont az ellenkezője igaz: Putyin ès az oroszok idegesek . Èrdemes megnèzni hogy milyen brutális hatással vannak rájuk a szankciók ( számos orosz tuber van , akik beszámolnak a napi valóságról ) A fiatalok jelentős rèsze lèp lefelè Oroszországból...

A kiegyezès , a bèke mindenki èrdeke , a háborút csak az elmebeteg , valóságtól elrugaszkodott diktátor Putyin ès körei erőltetik ...
Egyet elèrt Putyin viszont : a nyugat egysègesebb mint valaha - ha vège lesz a háborúnak , ha nem - meg fogják fojtani a putyini rendszert.

tűz fal 2022.03.15. 19:26:05

@Boldeone2:
Az ukránok most a nyugatért is harcolnak. Buzivonulásokat szeretnének látni a Majdanon tangás köcsögökkel, és szeretnék befogadni fél Afrikát és minden nap bocsánatot kérni tőlük amiért gyarmatosító fehéreknek születtek.

kunzoo 2022.03.15. 19:34:25

@tűz fal:
Az nem zavar hogy Orbán legszorosabb szövetségeseit is hátbaszúrta? Évekig dolgozott a keleti nyitáson. Annak vége. Ma sikeresen hazavágta a v4 együttműködést is. Janzával is kiszúrt. Az origo meg a baloldalról hadovál, miközben Orbán legszorosabb jobbos szövetségesei mentek ki Kijevbe. Biztos a lengyelek is a buzifelvonulásért adják a pénzt meg a fegyvereket.

tűz fal 2022.03.15. 19:38:24

@kunzoo:
Napóleon nem foglalta el Moszkvát, hanem beszopta a cselt. Az oroszok kivonultak, ő meg bevonult és várta a delegációt hogy hajbókoljanak. Aztán amikor este meglátta a távolban a tüzek fényeit, dührohamot kapott, mert akkor értette meg, hogy akár marad, akár visszafordul, veszített.
Ömlik befelé a hadianyag. Hol? Most lőttek szét egy küldemény a katonákkal együtt. Valamennyit biztos sikerül beszivárogtatni, de hogy "ömlene", azt nem hiszem. És ha olyan jól állnak, akkor miért sipítoznak folyton a légtérzár miatt?
Kijev csak azért nem egyenlő már a földdel, mert azok a héják, akik csak Irakban megöltek egymillió embert, most azzal mossák a libsi hülyegyerek agya helyén levő billenőkapcsót, hogy az oroszok milyen kegyetlenek.

kunzoo 2022.03.15. 19:40:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Birka, már megint eltévedtél. Ez megy nálad már egy hónapja. Szíjjártó egy mondatával tönkrevágta a nyugaton még meglévő szövetségeseit is, a drónos történet meg megmutatta hogy a seregünk szart sem ér.
De keletre hiába nyalt, rajta vagyunk az ellenséges országok listáján.

tűz fal 2022.03.15. 19:40:19

@kunzoo:
Az csak a libsi hülyegyerek vágyalapú gondolkodása hogy Orbán szétvágta a v4-et. A lengyelek korábban megmondták, hogy ez az álláspont különbség nem ver éket.

kunzoo 2022.03.15. 19:44:41

@tűz fal:
Pontosabban egy helyet, ahol volt fegyverküldemény. Aztán azt vagy megsemmisítették, vagy nem. Az a baj a Jjavelinnel meg a Stingerrel hogy egy Lada csomagtartóban elfér. Ha bejut, onnantól széthordják.
A légtérzárral minden könnyebb lenne, putyin is nyávog a nyugati szankciók miatt, pedig azt mondták nem okoznak gondot a szankciók. Na ez is ilyen.

tűz fal 2022.03.15. 19:49:52

@kunzoo:
Az alternatív valóság nyávog a libernyákok agyában, nem Putyin :)
Putyin mindegyikre válaszolt. Semmit sem tudnak ártani, mindent tudnak helyettesíteni. Se Kína, se India se Pakisztán nem csatlakozott a szankciókhoz, a nyugati cégek szankciói meg helyettesíthetők. Alapot szolgáltattak arra, hogy Oroszország minden otthagyott vgyont kisajátíthasson

És itt van egy jaj de szomorú hír :)
2022plusz.hu/2022/03/15/nocsak-a-haboru-miatt-az-eu-egyelore-kivarna-a-jogallamisagi-mechanizmussal/

Boldeone2 2022.03.15. 19:57:12

@tűz fal: Az ukránok önmagukèrt harcolnak . Egy távolabbi EU- csatlakozásèrt, hogy lèpèsről - lèpèsre felzárkózzanak
Az orosz èrdekszfèra = garantált szegènysèg , azt senki nem akarja. Oroszország soha nem lesz gazdasági pólus: se tőke, sem technológia nincs ott. De, most azt is elvesztik , amit addig összehoztak...Nagyjából kiírják magukat a világgazdaságból

kunzoo 2022.03.15. 20:00:56

@tűz fal:
Tegnapra leállt a Kamaz gyár. Képzeld, Rába futóműveken szaladtak. Át kell először tervezni a modelleket hogy újra gyártani lehessen őket valami mással. A kínai elvtársak meg fityisszt mutattak, nem kapnak Boeing alkatrészeket. Előbb utóbb a fóldön maradnak.

tűz fal 2022.03.15. 20:01:53

@Boldeone2:
Nem igaz! Az ukránok az egész világért harcolnak! Hogy merészelsz így gondolkozni az ukránokról mintha csak magukra gondolnának? Buzivonulásokat akarnak és rengeteg fekát, akiknek csókolgathatják a lábát esdekelve hogy bocsássák meg hogy fehér felsőbbrendőnek születtek.

Oroszország meg már lassan annyi ideje haldoklik a liberráltak agyában, mint korábban a haldokló nyugat :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:03:22

@tűz fal: Semmit sem tudnak ártani, mindent tudnak helyettesíteni. Se Kína, se India se Pakisztán nem csatlakozott a szankciókhoz, a nyugati cégek szankciói meg helyettesíthetők. "

- Orosz propaganda kamu! Sem indiának sem Pakisztánnak nincs tőkèje, de technológiája sem nagyon
Kínának pedig a nyugati piacokon való rèszvètel fontosabb , mint az egyre szegènyebb Oroszország !

A nyugati összes GDP ha csak az EU- USA - t számolom , kb 45 000 milliárd dollár
Az orosz kb 1600 md volt , tehát töredèke mint a nyugati . Akkor mèg Ausztráliat, Kanadát nem számolom...
Kína èrdeke az hogy jóban legyen a nyugattal , mert a sokkal nagyobb pènz onnan jön nekik

Boldeone2 2022.03.15. 20:04:31

@kunzoo: Így van ! Kína tojik az orosz èrdekekre ...
Őt csak a saját " maga " èrdeke èrdekli

tűz fal 2022.03.15. 20:08:05

@kunzoo:
Hagyjad már ezt a szar dumát, hogy a Kínaiak fityiszt mutattak mert nem kapnak Boeing alkatrészeket :) Egyébként Kína is gyárt repülőgépeket és Oroszország is, és közös fejlesztésük is van.
Kína teljesen egyértelműen kiállt Oroszország mellett, még a korábbi szankciókat is ejtette és új szerződéseket kötött. Például az ukrán gabonát orosszal pótolják. A fizetést meg nem dollárban fogják rendezni.
Egyébként a nyugat jobban függ Kínától mint fordítva, és amikor Trump ezt fel akarta számolni, akkor a libsik agyát azzal mosta a média hogy az rasszizmus, és amit Trump tett, abból talán csak a Huawei elleni Android tiltás maradt, de az se ártott sokat, köszönik jól vannak.

Boldeone2 2022.03.15. 20:08:25

@tűz fal: Oroszország meg már lassan annyi ideje haldoklik a liberráltak agyában"

Az orosz nettó átlagfizu havi 335 euro lett átszámítva, pedig a szankciók mèg csak ezután fognak hatni ...
Odavernek az átlagpolgarnak , rendesen ...Pl az elektronikai cikkek árai pár hèt alatt 80%- al emelkedtek
Rengeteg fiatal elmenekül , mert belátják hogy semmi jó nem várható

tűz fal 2022.03.15. 20:11:07

@Boldeone2:
Oroszországnak ez a piac pont elég nagy, de azért remélem van valami bot a szádban, mert én komolyan tartok tőle hogy kárt teszel magadban :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:12:42

@tűz fal: A fizetést meg nem dollárban fogják rendezni."

- Egyre kevesebb jüant fog adni Kína, az orosz termèkekèrt ( opció 1 )
- Barter kereskedelem - az őskorba visz vissza . Bonyolult , szinte kivitelezhetelen ( opció 2)

tűz fal 2022.03.15. 20:14:05

@Boldeone2:
Elárulok neked valamit: Oroszországban már nincs is senki, mindenki elmenekült. Valaki megírta nekik hogy Boldeone végső rohamra készül.
Korábban még itt sipítoztál hogy a nyugatnak valamit tenni kell, azóta s csak annyit tettek, hogy hergelik a harci libsiet :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:14:39

@tűz fal: Nem elèg nagy az orosz piac , tudatlanka: közelèben nincs egy EU vagy USA piacnagyságnak
Most meg mèg kisebb lesz : a rubel kuka pènz lesz, mert egyszer elfogy az orosz jegybank pènze, meg a tőzsdèt sem lehet örökre bezarni

Boldeone2 2022.03.15. 20:15:29

@tűz fal: Jól halad minden: egyre rosszabb helyzetben a Putyin- rendszer

tűz fal 2022.03.15. 20:16:23

@Boldeone2:
Igen, te hogy ne tudnád hogy mit fog tenni Kína :)
Volt már olyan hogy az álmaid helyett a valóságról berszéltél?

tűz fal 2022.03.15. 20:17:17

@Boldeone2:
"tudatlanka"
Süt rólad hogy akkora buzi vagy megsül a kezedben a tojás :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:21:30

@tűz fal: Èn a valóságot mondom , de nèzzük meg pár hónap múlva kinek lesz igaza!
Porig foglak alázni, mert sokkal rosszabb lesz a gazdasági helyzet Oroszországban ,mint most!
Ez az èn állításom!

kunzoo 2022.03.15. 20:22:15

@tűz fal:
Mindig az eladó van kiszolgáltatottabb helyzetben. Emiatt Kína nem akarja elveszíteni a piacait. A gabonánál Oroszország ugyanígy jár. Gombokért odaadhatja kínának. Jüanért. Amivel még erősebb függőségbe kerül Kínától. A kinaiak nem adhatnak viszont át mindent mert ott a Huawei esete. Aztán mikor választani kell az orosz vagy az USA piac között, nem gondolkodnak sokat.

Boldeone2 2022.03.15. 20:22:47

Egy orosz polgár , ahogy megèli a mostani állapotokat :

youtu.be/Bh_e13kSI-Y

Èrdemes megnèzni , " Inside Russia "

tűz fal 2022.03.15. 20:23:44

@Boldeone2:
Na akkor majd megnézzük néhány hónap múlva hogy akkor mit álmodsz, addig szevasz

Boldeone2 2022.03.15. 20:25:29

@tűz fal: Rólad az süt , hogy egy ugyanolyan kretèn , elmeteg vagy, mint az ( Putyin ) akinek a rendszerèt támogatod !
Ráadásul , egy gyilkost , egy bűnöket támogatsz!
Te az emberisèg szemetèt kèpviseled!

tűz fal 2022.03.15. 20:25:54

@kunzoo:
"Mindig az eladó van kiszolgáltatottabb helyzetben."
Igen, azárt fosatja az EU a libernyákokat az orosz függőségtől :)
Volt már olyan hogy nem kitaláltad az "érveidet" hanem a valóságból ,indultál ki?

Boldeone2 2022.03.15. 20:27:47

@tűz fal: Tökèletesen igaza van " kunzoo" - nak

tűz fal 2022.03.15. 20:28:30

@Boldeone2:
Faszikám az a helyzet, hogy a szádat bilinek használó Joe Biden az aki nem talál vissza a kertből a Fehér Házba. Hiába vinnyogsz, látszik hogy ki a hülye. És ez sajnos rád is igaz :)

Nem támogatok bűnösöket, főleg nem a gyerekmolesztáló buzi fajtádat.

tűz fal 2022.03.15. 20:30:01

@Boldeone2:
Igen, a sokszínűségről ajvékoló libernyák alternatív valóságban "egy orosz polgár" videója azonos az összessel.
Ne fárasszál már.

Boldeone2 2022.03.15. 20:31:10

@tűz fal: Apád volt gyermekmolesztáló, amikor anyáddal megismerkedett , azért lettèl te is egy háború- ès diktatúrapárti selejt!

tűz fal 2022.03.15. 20:32:50

@Boldeone2:
"Apád volt gyermekmolesztáló, amikor anyáddal megismerkedett , azért lettèl te is egy háború- ès diktatúrapárti selejt! "

Még amikor szitkozódni akarsz is látszik hogy olyan buzi vagy hogy gőzölögsz :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:33:17

@tűz fal: Találhatsz mèg 100 másik videót , különböző vloggerektől ,( Yeah Russia, Zach the russian )
Mindenki egyöntetűen azt mondja ,hogy nagy baj van Oroszországban
Kivève te, a hajdúböszörmènyi....

tűz fal 2022.03.15. 20:35:12

@Boldeone2:
"Mindenki egyöntetűen azt mondja ,hogy nagy baj van Oroszországban "

Nagy meglepetés, mivel a többit kicenzúrázzák a libsi kollégáid :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:35:55

@tűz fal: Buzik a te főnökeid között vannak : aki írta a magyar Alaptörvènyt, többek között!
De, aki túl sokat " buzizik " , lásd önmagad , az látens buzi lehet...Kèrd meg Szájert , hogy csináljon meg!

tűz fal 2022.03.15. 20:36:14

@Boldeone2:
Hogy tudtad meg hogy hajdúböszörményi vagyok? Azt egy másik blogban írtam.

tűz fal 2022.03.15. 20:37:38

@Boldeone2:
Igen tudom, kétféle buzi van, nyálas buzi mint te, és mindenki más, akit a nyálas buzi látensnek mond, mivel szeretné ha az egész világ buzi lenne :)

Boldeone2 2022.03.15. 20:38:34

@tűz fal: Kretèn , majd pár hónap múlva meglátjuk kinek lesz igaza , de be fog fingani Oroszország gazdaságilag ( már befingott ) èn pedig meg foglak alázni buzikám , mert az idő nekem dolgozik !

kunzoo 2022.03.15. 20:39:47

@tűz fal:
Látom nem érted. Ha kiesik az orosz gáz, nagyon drágán, de lesz gáz máshonnan. Az oroszoknak viszont nincs elég szállítási kapacitásuk más irányba. Tehát Európának lesz gáz csak drágán, az oroszoknak viszont nincs semmi alternatívájuk. Miután kivéreztetik az orosz gazdaságot, egyre inkább rá van utalva a gázbevételekre. Tehát a kiesés pont őket érintené durvábbab.
Mit ad isten? A gazprom növelte a szállításait Európába. Nem csökkentette a múlt hét óta, hanem növelte.

Boldeone2 2022.03.15. 20:40:42

@tűz fal: Jól van buzikám , kifogytál az èrvekből! Takarodj ki Putyin gazdához , oda való vagy , te erkölcstelen senkihazi!

tűz fal 2022.03.15. 20:45:33

@kunzoo:
"Látom nem érted."
Pontosan értem, hogy amit írsz nem igaz. Oroszország másfelé is tudja értékesíteni a gázt és az olajat, főként Kínába, ami óriási piac. Az meg hogy az árak felmentek, nekik is jó.

tűz fal 2022.03.15. 20:46:07

@Boldeone2:
Ne hisztizz, mert szétkened a sminket

Boldeone2 2022.03.15. 20:48:43

@kunzoo: Így van! ...ès akkor nem beszèltünk - tegyük fèlre most az export- import átalakulásának hirtelen gazdaságra zúduló pusztító hatásairól- hogy 20% az orosz alapkamat ! Ki fog fogyasztani pl egy 20%- os alapkamat mellett ...Nagyjából senki ...

kunzoo 2022.03.15. 20:50:33

@tűz fal:
De nincs oda elegendő kapacitású csővezeték. Ami van, csak a töredékét képes átengedni az európai vezetékek kapacitásának. Építeni több ezer kilométer vezetéket évek munkája. Amit meg is kell finanszírozni. Pénz ugye gázból van. Tehát vagy most azonnal elkezdenek építeni...ahhoz viszont pénz is kell. Ami most nincs.

tűz fal 2022.03.15. 20:51:00

@kunzoo:
Dehogy nincs. Kínába ki van építve a vezeték.

Lehetnék én is 2022.03.15. 20:51:44

@kunzoo: az ingyen pénz nem létezik. Az sem olyan, amit az ukránok kapnak. Azt egyébknt i sépítésre lenne jó fordítani, hátha hoz annyit, hogy visszafizethető.
Máshol már írtam, hogy az ukránoknak csak terészetben szabad segítséget nyújtani. Olyanok, mint az afrikaiak, meg a cigányok. A pénz elfogy, mielőtt célt érne.
Az meg, hogy fegyverkezzenek belőle csak a saját országukat pusztítja. Hagyd magad, hamarabb szabadulsz (és ez igaz a medve barátságára is)

Boldeone2 2022.03.15. 20:51:53

@tűz fal: Kína nem fog sokkal több gázt , vagy olajat venni mint eddig - főleg nem rövid távon - az oroszoktól , annyit biztos nem hogy pótolja a többi fogyasztás-csökkenèst . Szóval , ez megint egy kamu narratíva , Putyin - faxopó!

Lehetnék én is 2022.03.15. 20:53:57

@kunzoo: honnan lesz ELÉG gáz, ha drágán is Európának?
Még rosszabb - honnan lesz nekünk? És ezt csak azért , mert az USA-nak ruszofóbiája van, az EU-nak meg nincs önálló gondolata?

Boldeone2 2022.03.15. 20:56:19

A csúcstechnológia pedig a nyugati cègeknèl van mèg mindig , olyan technológiák amit Kína sem biztos hogy fog tudni pótolni , vagy nem is akar...
Kína èrdeke a nyugati piac megtartása, ès nem a gyenge ès zsugorodó orosz piac a fő preferencia

kunzoo 2022.03.15. 20:58:51

@tűz fal:
Van vezeték, de nem akkora kapacitású. Töredéke. Amin nyilván eddig is ment gáz, tehát a plusz kapacitása csak annyi amennyi a jelenlegi és a max kapacitás között van.
Emiatt nem nagy biznisz kínának az orosz piac. Eddig is volt valamekkora orosz piac, tehát nem egy óriási szám a teljes orosz piac. Emiatt nem kockáztatják be az amerikait.

kunzoo 2022.03.15. 21:01:22

@Lehetnék én is:
Például ráígernek az LNG szállítmányokra.
Nem zárják be a német atomerőműveket, felpörgetik a szénalapú energiaellátást. Ahol lehet, geotermikus fűtést építenek ki.
Mindjárt elég lesz a gáz.

tűz fal 2022.03.15. 21:03:51

@kunzoo:
Ami Kínának nem biznisz, hogy magára marad. Teljesen kiálltak Oroszország mellett. A két ország között katonai szövetség van, és a kínaiaknak nagyon fontos az orosz haditechnika, katonai szövetség és szakértelem, nyersanyag és mezőgazdasági termékek. Az építések pedig arrafelé igen gyorsan szoktak haladni.

tűz fal 2022.03.15. 21:06:08

@kunzoo:
Az atomerőművekkel egyetértünk, hülyeség volt egyáltalán ellenezni.

kunzoo 2022.03.15. 21:11:25

@tűz fal:
Ezt te honnan veszed hogy teljesen kiálltak? Nagyonis tartózkodó állásponton vannak. Az a gyorsaság azért relatív. Egy fejletlen területen kell kiépíteni ezer kilométeres vezetéket, amit kínában is folytatni kell. Azt valakinek ki is kell fizetni. Ráadasul a ruszkik nagyobb függésbe kerülnénel mint most. Az EU tagjait ki tudták egymás ellen játszani, a kínai elvtársaknál ez nem játszik.

Boldeone2 2022.03.15. 21:17:44

Èrdemes elolvasni a cikket : www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/kina-repulogep-alkatresz-export-tiltas-oroszorszag-ukran-haboru.747989.html

A kínaiak annyira nem szaladnak Oroszországot megmenteni... Első az üzlet ...

Boldeone2 2022.03.15. 21:20:49

A kínaiak majd akkor jönnek ," megmenteni " Oroszországot, amikor már ők diktálják a kemèny feltèteleket ...
Milyen jó is lesz kínai cègnek dolgozni , nyugati helyett...

tűz fal 2022.03.15. 21:21:43

@kunzoo:
"Egy fejletlen területen kell kiépíteni ezer kilométeres vezetéket, amit kínában is folytatni kell."
Ezt már megbeszéltük hogy ki van építve csak bővíteni kell(het).

Nem voltak tartózkodó állásponton, kijelentették hogy jogszerűtlennek tartják a szankciókat, új szerződéseket kötöttek, beszéltek Putyinnal és azt nyilatkozták hogy megértik a biztonságért való aggodalmukat. Az USA-tól pedig azt kérték hogy tisztázza azokat a nem is létező biológia laboratóriumokat amik nagy baj lenne ha az oroszok kezére kerülnének.
Oroszországgal Rubel alapon is hajlandóak kereskedni, erre egyébként Törökország is hajlandóságot jelzett.

kunzoo 2022.03.15. 21:26:19

@tűz fal:
A rubel alapú kereskedelem mire jó az oroszoknak? A legjobb a dollár alapú lenne nekik, utána jön a jüan, csak a végső eset lehet a rubel. Hiszen a rubelt csak otthon tudják elkölteni a másik kettőt külföldön is.

kunzoo 2022.03.15. 21:29:49

@tűz fal:
www.portfolio.hu/global/20220311/kina-nyugtalanitonak-nevezte-az-ukrajnai-helyzetet-532731
Ez igencsak messze van az oroszok melletti kiállástól. A szankcióknak nem örülnek mert a kereskedelemből élnek. Emiatt veszteség éri őket, azt nem szeretnék.

Serény Vélemény 2022.03.15. 21:29:53

@Boldeone2: "A kiegyezès , a bèke mindenki èrdeke , a háborút csak az elmebeteg , valóságtól elrugaszkodott diktátor Putyin ès körei erőltetik ..."

Ja, szóval kinek érdeke a béke? Például a MI érdekünk. És a háború? Például az USA érdeke. Neki a legolcsóbb fegyvereket szállítani egy egyértelműen vesztes félnek, hogy a szenvedéseit növelje, ahelyett, hogy a béketárgyalások minél hamarabbi eredményes összehozásán tevékenykedne. És addig se a Biden család elképesztő korrupciós ügyei vannak terítéken.

Ukrajna a legcsóróbb ország egész Európában. És most már annál is csóróbb, mert szétlőtték. És ez még csak a kezdet. Az oroszok előbb-utóbb megoldják az utánpótlást, de mit fognak csinálni az ukránok egy nullára legyalult országban?

Segítek, mert az Atlantis című filmben már megmutatták: a halottakat keresik és temetik el hatalmas temetőkbe.

tűz fal 2022.03.15. 21:39:28

@kunzoo:
Ebben a cikkben mi a leleplezés? Ami oda van írva az nagyjából annyi, hogy árnyaltan fogalmazott, de még innen is egyértelmű hogy nem áll be a szankciók mögé. Az hogy kitérő választ ad a "velünk vagy ellenünk" kérdésekre, a diplomáciában nagyjából egyenlő a nyazsgemmel.

Lehetnék én is 2022.03.15. 21:41:03

@kunzoo: már a németekknél sem kóser, amit írsz. Mert gázt rövid távon gázzal lehet kiváltani. A hajón jövő gáz nem tesz kiszolgáltatottá? Dehogynem, csak legalább rohadt drága.
Minden máshoz idő és pénz kell - na meg szándék is, lásd az atomerőműveket.
Megszívatni 500 millió embert Európában azért, hogy az USA megleckézetsse Putyint? Erre Besenyő Pista bácsi is azt mondaná - nooormális.
És ez csak a német kérdés. Beszélj rólunk. Nem sok tengeri gázterminálunk van, az atomerőművünkkel (Paks 2) a villanyigényt sem tudjuk telibe kielégíteni. A tengerhullámzásunk még annyit sem hoz, mint a széltermelés. Pénzünk se sok van (még amit közösbe veszünk fel, a mi részünket abból sem adják ide a barátaink). Tehát nekünk ebben mia JÓ?

tűz fal 2022.03.15. 21:43:31

@kunzoo:
A dollár alapú kereskedelmet nehezíti a nyugat a dollár alapú pénzforgalom akadályozásával. Az pedig hogy "csak otthon tudják elkölteni" nyilvánvalóan nem igaz abban az esetben ha két ország megegyezik Rubelben folytatott kereskedelemben.

tűz fal 2022.03.15. 21:47:19

@Lehetnék én is:
Az egészben az a vicc, hogy az USA kezdetektől az Északi Áramlat szankciójával fenyegetőzött, Európa meg olyan szánalmasan szervilis, hogy belement. Az USA-nak ez a "szankció" azt jelenti, hogy megvetetik Európával az eladhatatlan szar palagázukat.

Lehetnék én is 2022.03.15. 21:54:25

@Boldeone2: A nyugat mint a "csúcstechnológia" kizárólagos tulajdonosa? Nem tudom, a nem büfészakosoknál ez mennyire állja meg a helyét.? DE. Az USA nem véletlenül akarja a kínai importot megfoljtani. AZ EU-ban mire valamit kitalálnának, azt Kínában Malajziában vagy Indiában már lemásolták és továbbfejlesztették.
NAGY tőkék. Szerinted ki van jobban eladósodva? USA vagy Oroszország, ráadásul GDP-arányosan? És vajh kinél vannak az USA-záloglevelek: Csak nem Kínánál?
AZ orosz gazdaság nem hatékony, az orosz piac nem működik, az orosz ember elégedetlen - szerinted. Egy nem hatékony gazdaságot miért akar az USA megvenni, tönkretenni? Miből gondolod, hogy Oroszország úgy akar működni mint a nyugat? Miért akarna, Miért akarna nyugati demokráciát? Annakaz erőszakolása elég sok helyen beszáráshoz vezetett.

Lehetnék én is 2022.03.15. 21:58:39

@tűz fal: mennyi eladható gáz van? mennyi szállítható át belőle őszig feltölteni az EU-t?
mennyi kért fog okozni a földgázra kiépített eszközökben az amerikai szutyok? mindez mennyibe fog fájni az EU-nak? Ha Hamburgba meg Rotterdamba odaér az EU-igény kb 1/3-a mennyi csorog le hozzánk? Merre, milyen csövön? Ha mégis jut belőle, ki fizeti ki a hosszútávú orosz árhoz képest a különbözetet? ??????

tűz fal 2022.03.15. 22:08:43

@Lehetnék én is:
Hajóval hozzák. Ennyit a Greta Thunberggel alakíttatott zöld-agymosásról ami érdekes módon Trump megbuktatásával befejeződött.

tűz fal 2022.03.15. 22:11:49

@Lehetnék én is:
"ki fizeti ki a hosszútávú orosz árhoz képest a különbözetet?"
Nyilván velünk fizettetik meg az EU korrupt, elhülyült bürokratái.

kunzoo 2022.03.15. 22:13:02

@Lehetnék én is:
De kiváltható az orosz gáz, már rövid távon is. Az oroszoknak viszont rövid távon nincs alternatívája arra ha kiesik az európai kereslet. Emiatt neki nagyobb érdeke fűződik az ellátás zavartalanságához mint az EU nak

GyMasa 2022.03.15. 22:30:38

@kunzoo:
"Az amcsik minden csatájukat megnyerték Vietnamban. De a háborút elveszítették."
És, hogy jön ez ide?

"Ukrajna lefegyverzése a cél? Ömlik befelé a hadianyag. Most valószínűleg több fegyver van Ukrajnában mint a háború előtt."
Ja, csak meddig lesz EMBER, hogy használja?
Zelenszkij már az első napokban kihirdette az "utolsó emberig" stratégiát, ami az oroszok ellen nem igazán nyerő...

"Ororország megnyerheti az összes csatát, attól még ezt a háborút elveszítette. "
Jah, mert, te ezt már most tudod!
Há-há!

GyMasa 2022.03.15. 22:36:35

@kunzoo:
"Napóleon elfoglalta Moszkvát. Egy csatát sem veszített el. De az utánpótlás megoldhatatlansága miatt elveszítette az orosz hadjáratot. Itt is ez lesz a dilemma. Kijevet elfoglalhatja, de mi lesz ha nem adják meg magukat az ukránok?"
Mi lenne?
Ukrajna NEM Afganisztán... Nem feltétlenül kedveznek a terepviszonyok az asszimetrikus hadviselésnek...
Hidd el nekem, hogy Ukrajnában könnyebb dolga lesz az oroszoknak.

" Nem lesz képes megszállni Ukrajnát."
Ezt én sem létom a mai helyzetből, hogy hogyan is tervezte eredetileg. De, ahog ynézem, nem látom a kapkodás, vagy a pánik jeleit az oroszokon.
Szerintem most is minden a tervek szerint halad...
Neked is javaslom a kb. múlt heti olvasmányt, hogy mi a háború várható menete.
Nálam okosabb ember írta.

" Ha nem, akkor mindig várhatja az ukrán ellenlépéseket."
Amint elfogy az ukrán hadianyag/emberanyag, akkor NEM lesznek ellenlépések.
És, hidd el nekem, én nem fogadnék az oroszok ellen.

" Annak a kivédése rengeteg emberbe és pénzbe kerül. A ruszki gazdaság akkora mint az olasz. Olaszországnak nem kell atomarzenált, atomtengeralattjárókat egyebeket fenntartani. Ha erre még rájön egy tartós megszállás költsége, belerokkannak. "
Mondom, ezt én sem látom, hogy mi a kilépési stratégia, de nem lennék nagyon meglepődve, ha egy minimáls Ukrajna maradna a végén, mondjuk egy Kijevi városállam.
Aztán, akkor azt hozd vissza az életbe...

GyMasa 2022.03.15. 22:41:22

@Boldeone2:
"Ennek nyilván pont az ellenkezője igaz: Putyin ès az oroszok idegesek . Èrdemes megnèzni hogy milyen brutális hatással vannak rájuk a szankciók ( számos orosz tuber van , akik beszámolnak a napi valóságról ) A fiatalok jelentős rèsze lèp lefelè Oroszországból...'"
Ember, gondolkozzál már!
Németország egy hét alatt feladta a gáz/olaj szankciókat, mert NEKÜNK jobban fáj!!!
Ma 2.24 EUR 1 liter benzin!
Ja, és pont ma olvastam, hogy Németországban is terveznek pfúj-pfúj rezsicsökkentést, mert rájöttek, hogy túl magasak az energiaárak!

"A kiegyezès , a bèke mindenki èrdeke , a háborút csak az elmebeteg , valóságtól elrugaszkodott diktátor Putyin ès körei erőltetik ..."
Elmondom neked, is, mert, látom, hogy beakadt a lemez:
Fogalmunk sincs róla, hogy mi a valódi célja Putyinnak, de, ami történik, az nem tűnik úgy, hogy kapkodás lenne!
Értsd már meg te is, hogy szinte kizárt, hogy Putyin, 8 év előkészület után, vakon ment bele ebbe a háborúba!

"Egyet elèrt Putyin viszont : a nyugat egysègesebb mint valaha - ha vège lesz a háborúnak , ha nem - meg fogják fojtani a putyini rendszert. "
Egy túrós lóf*szt egységesebb!

GyMasa 2022.03.15. 22:51:42

@Boldeone2:
"Kínának pedig a nyugati piacokon való rèszvètel fontosabb , mint az egyre szegènyebb Oroszország !'"
Nem, Kína most jegyzetel, mert neki is van egy hasonló problémája, amit úgy hívnak, Tajvan!
Most figyeli, hová fut ki az Ukrán faszméregetés, de van egy csúnya gyanúm, hogy hamarosan a Kína-Tajvani háborút is élőben nézheted...

"A nyugati összes GDP ha csak az EU- USA - t számolom , kb 45 000 milliárd dollár
Az orosz kb 1600 md volt , tehát töredèke mint a nyugati . Akkor mèg Ausztráliat, Kanadát nem számolom..."
Nem is ahhoz kell hasonlítanod, hanem az Orosz-Ukrán meccset nézzük!
Ott pedig nem áll túl jój az Ukrán fél...

"Kína èrdeke az hogy jóban legyen a nyugattal , mert a sokkal nagyobb pènz onnan jön nekik "
Ebben ne legyél biztos...
Nézd meg az orosz gázt! Azért _annyira_ mégsem fontos az EU-nak, hogy tovább fingassa az oroszokat, mert az az EU-nak is nagyon fáj...

GyMasa 2022.03.15. 22:57:00

@Boldeone2:
"- Egyre kevesebb jüant fog adni Kína, az orosz termèkekèrt ( opció 1 )"
Ott vannak még a következő vevőjelöltek:
- India (1,3 milliárd ember)
- Pakisztán (220 millió)
Ebből csak India ugyanakkora kb,. mint Kína

"- Barter kereskedelem - az őskorba visz vissza . Bonyolult , szinte kivitelezhetelen ( opció 2) "
Te miről beszélsz???
Mind a két országnak megvan a saját helyettesítő rendszere a SWIFT-re.
Tehát a SWIFT-ből való kizárás csak lassította a pénzmozgásokat, nem tette lehetetlenné!

GyMasa 2022.03.15. 22:58:53

@Boldeone2:
Ténylag nem érted, hogy NEM az USA/EU=világ többi részével kell összehasonlítanod, hanem az Ukrán/orosz viszonylatban?
Az USA/EU NEM fogja a teljes GDP-jét az Ukránokra ellocsolni, az egészen biztos!

GyMasa 2022.03.15. 23:04:43

@kunzoo:
"Mit ad isten? A gazprom növelte a szállításait Európába. Nem csökkentette a múlt hét óta, hanem növelte. "
AZ, ugye megvan, hogy ehhez azért az is kellett, hogy Németország ÁTVEGYE azt a gázt!

GyMasa 2022.03.15. 23:07:01

@Boldeone2:
"Kína nem fog sokkal több gázt ,..."
Vagy igen...
Mondjuk szépen elkezdi leépíteni az Ausztrál szénimportot és átáll gázra.
Az meg akkor az Ausztráloknak is fájni fog...

GyMasa 2022.03.15. 23:08:34

@Boldeone2:
"A csúcstechnológia pedig a nyugati cègeknèl van mèg mindig , olyan technológiák amit Kína sem biztos hogy fog tudni pótolni , vagy nem is akar..."
A mi cégünknek kb. 2 éve Kínában van a fejlesztőköszpontja. Hidd el, ott vannak a legújabb technológiák is, és egyre jobban értik, hogy hogy megy a dolog!

GyMasa 2022.03.15. 23:10:16

@kunzoo:
"Van vezeték, de nem akkora kapacitású. Töredéke. Amin nyilván eddig is ment gáz, tehát a plusz kapacitása csak annyi amennyi a jelenlegi és a max kapacitás között van.
Emiatt nem nagy biznisz kínának az orosz piac. Eddig is volt valamekkora orosz piac, tehát nem egy óriási szám a teljes orosz piac. Emiatt nem kockáztatják be az amerikait. "
Akkor neked is elárulok egy titkot: (AMit igazamvanvagyigazamvan?- nak már elmondtam)
NEM CSAK CSŐVEZETÉKEN LEHET GÁZT ÉS OLAJAT SZÁLLÍTANI!!!
Tudom-tudom, lehet, hogy drágább, de megoldható!

GyMasa 2022.03.15. 23:11:13

@kunzoo:
"Mindjárt elég lesz a gáz. "
Jaja, úgy érted, hogy jó 15-25 év múlva, mire mindezt ki is építik...
Mindjárt, my ass!

GyMasa 2022.03.15. 23:13:50

@tűz fal:
Ne is mondd! Itt háborgok a kiszabott német karótnyelt barmok miatt!
Kb. 2 dolguk lett volna December elején, hogy tompítsák a gáz és a villany árának az elszaladását:
- Kiadni egy ideiglenes, 3-6 hónapos múködési engedélyt az Északi áramlatnak
- Eltolni az atomkapacitás felénem bezárását, december 31-gyel.
De nem, EZEK Németek...
MINDENT túltolnak...
Mint a Francia kirándulásukat a 2. VH alatt...

Lehetnék én is 2022.03.15. 23:18:20

@kunzoo: A DE mint érv?
Hogyan, mivel, mennyi idő alatt, mennyi pénzért váltható ki az orosz gáz mondjuk Magyarországon?
A fűtést nem fogom letekerni és sötétben nem látok, még ehhez a nyomorult monitorhoz is energa kell

Lehetnék én is 2022.03.15. 23:21:10

@kunzoo: szerintem rövid távon mi hamarabb megfagyunk, meg nem lesz paradicsomunk meg kukpricánk műtrűgya nélkül.
Tudom, nem komoly kérdés, de mégis felteszem:
Miért jó nekem az, ha az orosz embernek rossz?
Nem lehet az nekem mégjobb, ha az amerikai embernek rossz? Márcsak azért is mert messzebb van?

GyMasa 2022.03.15. 23:21:16

@tűz fal:
Na, azért nem "eladhatatlan" csak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy sajnos drágább felhozni, mint a hagyományos készleteket...
Azaz, pl olaj esetén valahol 55 USD/ hordó az az ára, ahol már megéri kitermelni a palaolajat.
És, hogy-hogynem, mennyire kapóra jött az USA palaolajtermelőinek a 137 USD/hordó olajár, meg egy hirtelen rendelkezésre álló, 500 milliós piac is...
Igaz, hogy kiszolgálni nem tudják/nák, de azért annyira nem baj nekik a 137USD/hordós ár...
Végülis az EU szopik, ők meg kaszálnak...

GyMasa 2022.03.15. 23:26:30

@tűz fal:
"Nyilván velünk fizettetik meg az EU korrupt, elhülyült bürokratái. "
Ja, és akkor örülhetünk, ha CSAK a mi felárunkat fizettetik ki, és nem akarják egy picit velünk keresztfinanszíroztatni mondjuk a német iparmáágnások olcsó energiaigényét...

GyMasa 2022.03.15. 23:28:31

@kunzoo:
Nem. Az elmúlt 2-3 hét bebizonyította, hogy nincs igazad!
Persze, te ezt nem érzed a bőrödön otthon, mert ott rezsicsökkentés van.
Itt meg 230 EUR-os havi villanyszámla, meg 260 EUR-os havi gázszámla, meg 2.24EUR-os benzin literenként.

kunzoo 2022.03.16. 06:53:38

@GyMasa:
Volt áramszünet? Leállt a fűtés? Nem. Azt mondtam hogy drága lesz, de lesz.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.16. 07:54:18

@GyMasa: Putyin célja a kommunikációjában világos: NATO-t és atomot nem akar Ukrajnában.
És ezt a célját már most elérte hosszú időre.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.16. 07:57:01

A nemlétező indiai tőkéhez kis adalék:

companiesmarketcap.com/tata-consultancy-services/marketcap/

és ez CSAK a TCS. A többi Tata lány nincs benne.

tűz fal 2022.03.16. 09:11:24

Az az USA próbál erkölcscsőszként tetszelegni és "orosz agresszió" ürügyén egységet kovácsolni, amelyik a Szovjetunió megszűnte óta egyfolytában háborúkat provokált, csak Irakban 1millió+ embert ölt meg, maga számtalanszor szegte meg a nemzetközi jogot, a háborús bűnözőit deklaráltan nem adja ki nemzetközi bíróságnak, de maga oda szeretne rángatni minden ellenfelet.
A helyzet viszont az, hogy már az eddigi kapcsolatok is szakadásnak indultak. Kína már jelezte hogy Irántól és Venezuelától is hajlandó nyersanyagokat vásárolni, tehát már ezekre a szankciókra is nagy ívben tesz. Szaúd-Arábiával pedig Yüan alapú kereskedelemről tárgyalnak.
De már az OPEC is szarik a nagy testvér pofájára, elhajtották a szellemi fogyatékos Joe bácsit.

Tapi2021 2022.03.16. 10:10:44

@GyMasa: "Azért, ha te komolyan elhiszed, hogy Putyin 8 év tervezés után ilyen amatör módon ment neki ennek a háborúnak, akkor te nagyon naív vagy!"

Hát pedig... van egy ilyen érzése az embernek.

Mintha egy zárt véleménybuborékban terveztek volna, aztán a valóság meg más lett.

Tapi2021 2022.03.16. 10:14:03

@tűz fal: Csak amit szabad Mohamednek nem szabad a kis ökörnek!

"A világ csendőre nem nézi jó szemmel, ha a Domíniumban a szövetséges európai országok másfelé is kacsingatnak, függetlenednének tőle, más hatalmakkal is jóban vannak, vagy csak normális és kölcsönösen előnyös gazdasági, politikai kapcsolatokra törekszenek, AZ Ő KONKURENSEIVEL. Mondjuk Oroszországgal, Kínával... Ezt ez a nagyhatalom nem tűrheti. Mert úgy érzi, ezzel ő szorul vissza, az ő befolyása, hatalma.

Ami igaz. De ez NEKI rossz, azoknak meg, akik normális kapcsolatokban kötnek egymással két- vagy többoldalú, KEDVEZŐ és minkét vagy több fél számára gyümölcsöző megállapodásokat, azoknak meg jó.
Például jó Németországnak, hogy olcsó orosz, ukrán, kínai alapanyagokkal, alkatrészekkel látja el a gyárait, olcsó gázzal fűthet, stb.
Ugyanez jó nekünk is, meg minden más európai országnak.

De nem jó Amerikának!
Mert ezzel az európaiak erősödnek, az ő befolyása meg gyengül. Ha Európában normálisak a viszonyok, KÖLCSÖNÖSEN kedvezőek, akkor nincs konfliktus, nincs ellenség, nincs kitől félni, ezért nincs szükség a CSENDŐRRE!!!! A csendőr nem irányíthatja a folyamatokat, úgy, ahogy az NEKI KEDVEZ!

És ekkor jön az, hogy tesz róla, hogy ne legyenek a viszonyok normálisak, hogy legyenek konfliktusok és legyen ellenség. Még akkor, is ha a kiszemelt (kijelölt) ellenség - jelen pillanatban Oroszország, nem is akart a többi európai ország ellensége lenni!!!
MIÉRT AKART VOLNA? Mi haszna lett volna Oroszországnak abból, ha a legjobb kereskedelmi partnereivel haragban van??? SEMMI! "

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/12/cel_az_atomhaboru

Tapi2021 2022.03.16. 10:19:04

A szankciók egész Európát megszívatják, ezt a hülye is tudja. De hirtelen k..va fontosak lettek az ukránok.
Kb. annyira, mint az I. vh-kor a szerbek, a másodikkor a lengyelek!!!

Ürügynek jók egy kis leszámoláshoz, a világ újrafelosztásához, pozíciók megerősítéséhez/gyengítéséhez.

Ez erről szól, nem Ukrajnáról. Ahogy nem szólt Lengyelországról és Szerbiáról sem!

A sok birka politikusnak meg semmi sem drága.

Tapi2021 2022.03.16. 10:23:33

@Deak Tamas: Csak az is kiderült, hogy fogatlan oroszlán Oroszország!

Ahogy az is, hogy semmit nem ér az olyan fegyver, amit úgy sem lehet használni!!!
Cseszhetik az atomarzenált!
Sokkal több vadászgép, drón..., stb. kellett volna, nem atom, amit nem lehet használni.

Most azért küzdhet Oroszország, hogy ne megszégyenülve jöjjön ki ebből, ha már a gazdasága úgy is padlót fog.

Tapi2021 2022.03.16. 10:26:54

@GyMasa: "Persze, te ezt nem érzed a bőrödön otthon, mert ott rezsicsökkentés van.
Itt meg 230 EUR-os havi villanyszámla, meg 260 EUR-os havi gázszámla, meg 2.24EUR-os benzin literenként. "

Mert itt az ország, a nép érdekét néző politikai erő van kormányon!!!

Nem egy önmagát is megszívató hisztérikus bagázs, mint nyugaton.

Ezért sem mindegy, kik kormányoznak!!

Tapi2021 2022.03.16. 10:30:52

@Lehetnék én is: Nem cél, hogy nekünk jó legyen!

Az a cél, hogy USA megszilárdítsa a pozícióit és megmutassa ki a főnök!!!

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/12/cel_az_atomhaboru

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.16. 10:35:42

@Tapi2021: szerintem semmi ilyesmi nem derült ki. Se a tényeket nézve sem a FOS-t olvasva.

Tapi2021 2022.03.16. 10:36:28

@GyMasa: Kínának sem érdeke az erős Oroszország! Riválisok, nem barátok.

És hol vannak Oroszország szövetségesei? Sehol.
Még a belarusszok is próbálnak úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne az egészhez.

Már réges-régen fel kellett volna építeni egy saját piaci és szövetségesi rendszert, hiszen ők a fél világ.
Ehhez képest a néhány százmilliós USA-tól és száz x milliós Nyugat-Európától függenek, ahogy az egész világ!

Tapi2021 2022.03.16. 10:42:56

@Deak Tamas: A tények azt mutatják, hogy Oroszországot visszabombázzák a szankciókkal évtizedekkel. Az atomot meg belengették és...??? És semmi.
Nem érnek vele semmit, mert mindenki tudja, hogy blöff, nem fogják/merik bevetni.

A háborúba elküldtek sok ezer 30-40 éves technikát, amelyek lerobbannak, simán kilövik őket, nincs bele üzemanyag... . A modern fegyverekből semmit, mert 1. nincs belőlük csak mutatóba, 2. nem akarják elveszíteni, vagy, hogy megszerezze az ellenség ezeket a prototípusokat...

Megy a kínlódás, hogy valahogy lezárják a háborút, de az idő nem nekik dolgozik. Minden nappal égőbb a helyzet és minden nappal kevésbé látszik, hogyan lehetne ebből jól kijönni, szégyenben maradás nélkül.

Hol látsz te ennek ellentmondó tényeket?

Tapi2021 2022.03.16. 10:54:55

@kunzoo: " Az origo meg a baloldalról hadovál, miközben Orbán legszorosabb jobbos szövetségesei mentek ki Kijevbe. Biztos a lengyelek is a buzifelvonulásért adják a pénzt meg a fegyvereket. "

Orbán miért ment volna?

1. Attól, mert az ukránok addig kavarták a kakit, hogy elszámolták magukat és megtámadták őket, nem lettek a barátaink jobban, mint előtte. (Nyelvtörvény, magyarok folyamatos vegzálása! És talán nem kellet volna az orosz kisebbséget sem irtaniuk...)
2. Nálunk nemzeti ünnep volt, az ország vezetőjének itthon volt dolga. Miközben Ukrajnában semmi prompt dolog nem történt egy udvariassági látogatáson túl.

A szláv tesók megölelgették egymást. Most, mert egyébként utálják egymást és évszázadokon át harcoltak egymással. Most az orosz-ellenesség hozza őket össze. De mi nem vagyunk orosz-ellenesek. Miért lennénk? Az éves energiánk 70%-a tőlük jön. (Szereted a meleget meg a világítást igaz?) Nincsenek sem területi, sem kisebbséget érintő vitáink...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.16. 11:24:03

@Tapi2021: én az egész hozzászólásban nem látok ellenőrzött tényeket a fegyverekre vonatkozólag, a háborút meg egyáltalán nem akarják lezárni, se egyik se másik.

Tapi2021 2022.03.16. 11:49:18

@Deak Tamas: Oroszország nem tudja lezárni egyelőre, hiszen nem érte el a célját. Gyakorlatilag egyiket sem. Villámháborút akartak, gyors megállapodással, lezárással. De nem jött be. Totális háborút meg nem akar, mert azt semmivel nem lehet indokolni. Már most se nagyon a kiterjesztett háborút.

Ukrajna meg túlélte az első hetet, két hetet, és már tudja, hogy nem tudják elsöpörni, mert vele van az egész világ (amely számít). És nekik minden nappal javul a tárgyalási pozíciójuk, mert Oroszország nagyobb bajban van. Mert nem ért el semmit és egyre nagyobb a háború, a veszteség, egyre több a szankció, fogy otthon is a türelem.

Az orosz szuper fegyverek sehol, a teljes légi fölény sehol.
Az atommal hiábavalóság fenyegetőzni, ha nem lehet bevetni. És nem is veszik komolyan a túloldalon...
Az invázió nem halad...

Szóval van baja az oroszoknak.
Elkezdeni könnyű egy háborút, befejezni nehéz.
Ennek bárhogy lesz most már vége, a veszteség oldalon sokkal nagyobb számok és tételek lesznek, mint a nyereség oldalon.

Fontos tanulságok, hogy megfelelő kommunikációs (a közvélemény, elsősorban a nyugati! közvélemény előzetes meggyőzése, ráhangolása nélkül) katonai előkészítés nélkül, meg szövetségesek nélkül nem megy a dolog.

tűz fal 2022.03.16. 12:02:24

@Tapi2021:
Az atomfegyvert csak arra az esetre lengették be, ha a NATO támad, hogy ne legyenek olyan illúzióik, hogy ebben az esetben megússzák.
Az oroszok szerintem is elszámították a villámháborút, de attól még igaz marad, hogy az ukrán városok csak azért nincsenek már régen a földdel egyenlővé téve, mert nem akarják a lakossággal együtt elpusztítani. A patkány ukrán nácik direkt vonultak be a városokba hogy a civil lakossággal fedezzék magukat. mert ezt tanították nekik az odaküldött "szakértők".
Azt hogy mennyi esélyük van városon kívül, jól mutatta ahogy az oroszok pillanatok alatt szétlőtték a Lengyelország felől küldött fegyverszállítmányokat a katonákkal együtt.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.16. 12:11:03

@Tapi2021: az oroszok a kommunikált alapcéljukat elérték, Ukrajna nem lesz NATO-tag, atomfegyvere se lesz, és most éppen semmilyen olyan fegyvere nincs, amivel veszélyt jelenthetne az oroszoknak.

liveuamap.com/

Ha hiszünk a térképnek, az összes kulcsfontosságú ukrán földrajzi pont orosz megszállás vagy ellenőrzés alatt van, ez épp elég. Putyin ellövöldözgetheti még a városokat egész nyáron, az ukránok csináljűk a bangónés képeket, sőt én azt sem érezném arcvesztésnek ha Putyin magától kimenne, hiszen mostmár bármit mocorog Ukrajna, kap egy légicsapást, és egy darabig megint csendben lesz. Télen meg majd a művelt Nyugat hallgatja a sziszegő levegőhangokat a gázkonvektorokból.
A Nyugatot már figyelmeztette a lembergi rakétázással, meg a "véletlenül" elindult zágrábi légitorpedóval. Az, hogy egyébként Oroszországban mi van, semelyikünk nem tudja, hiszen ha a Google Pay-os metrózás a legütősebb hír, hát ... azt pedig hogy Ukrajnában pontosan mi van, azt se tudja semelyikünk, az már nekem ütősebb hír, hogy a volt főügyész is megpróbált kislisszolni az országból. Atom talán nem lesz, hiszen állítólag újrakapcsolódott a forródrót.

GyMasa 2022.03.16. 13:19:03

@Tapi2021:
Ó, nem kell aggódni, itt is szárnyra katak hírek, hogy mégis bevezetnek valmai rezsicsökkentést!
Szóval, csak akkor pfúj-pfúj, ha orbán csinálja!
Ha, szépen, felvilágosultan fogják csinálni, amolyan balos módon (értsd, nekem a mérnöki fizetésem után csak kinevetés fog járni, de kedvezmény az semmi), akkor az teljesen EU-konform lesz!

GyMasa 2022.03.16. 13:21:03

@Tapi2021:
"Kínának sem érdeke az erős Oroszország! Riválisok, nem barátok. "
Én, azt mondtam, hogy Kína most jegyzetel, hogy mire számíthat Tajvannal kapcsolatban.
És, szerintem ez egy olyan kísérlet számukra, hogy viszonylag sok erőforrást bele fognak tolni, hogy megnézzék, lerohanhatják Tajvant jelentősebb nemzetközi ellenállás nélkül.

GyMasa 2022.03.16. 13:23:23

@Tapi2021:
Pl. még mindig alig halnak meg civilek a harcokban.
Azaz, még mindig vigyáznak arra, hogy a lehető legalacsonyabban tartsák a polgári áldozatok számát.
Ha igazán keménykedni akarnának, akkor rég porrá lőtték volha az összes várost, ami az útjukba került..

GyMasa 2022.03.16. 13:27:49

@Tapi2021:
"...a teljes légi fölény sehol."
Igen, nyilván ezért _követeli_ Zelenszkíj, hogy a NATO vezessen be teljes légtérzárlatot Ukrajna felett.

"Az atommal hiábavalóság fenyegetőzni, ha nem lehet bevetni.
Az atomnak a fő célja a vele való fenyegetés... (Lásd M.A.D.)
"És nem is veszik komolyan a túloldalon..."
AZért, hidd el, hogy vigyáznak!
A NATO, szerintem pontosan ezért mondta meg előre, hogy nem fog beavatkozni, bármi is történik.
UGyanis, amint beavatkoznak, az a 3. VH, és ott jó eséllyel igenis ki lesznek lőve az atomrakéták...

"Az invázió nem halad... "
Maradjunk annyiban veled is, hogy nem tudjuk, mi a cél!

Tapi2021 2022.03.16. 13:30:41

@tűz fal: Értem én, de ebből jól kijönni már nem lehet. Úgy, hogy több legyen a nyereség, mint a veszteség.
Éppen azért, mert gyorsan akarták lerendezni, de nem sikerült (hogy miért nem, azt majd érdemes lesz elemezniük, hogy mit nem tudtak, mit néztek el?), meg, mert kímélni akarják a lakosságot, ezért nem totális a háború, ment át az egész nyűglődésbe.
Amit nehéz eladni szándékos stratégiának.

Tapi2021 2022.03.16. 13:37:26

@tűz fal: Az atomot meg hiába lengetik, ha úgy sem fogják bevetni! Az egyenlő az öngyilkossággal.

Ezért nem is veszi komolyan a nyugat.

Egy esetben lenne sansz rá, ha Putyinék valóban megőrültek volna, de nem hiszem, hogy ez a helyzet. Bár az idegek harca is ez, és elszakadhat a cérna, de csak vannak ott mások is.

Annak sincsen semmi realitása, hogy egy gyors csapással megsemmisíthetnék a rájuk szegezett amerikai, nyugati ellen rakétákat, szárazföldről, tengeralattjárókról, hajókról.
Ha meg nem, akkor az ellencsapás száz százalékos. Vagyis öngyilkosság.
Innen meg csak a lengetés marad.
De minek?

A háborút hagyományos fegyverekkel és a MÉDIÁBAN kellett volna megnyerni!

Tapi2021 2022.03.16. 13:48:21

@Deak Tamas: Atom nem a forródrót miatt nem lesz, hanem, amint az már írtam, azért, mert öngyilkosság lenne bevetni.
Ukrajnában nincs célpontja, az USA-t meg kizárt, hogy megküldenék vele. Ettől kezdve...

Azt sem gondolnám, hogy az oroszoknak a napi bődületes veszteségek (főleg anyagilag) sokáig megérnék. A szankciók működnek.
Igaz, oda-vissza, de a nagyobb kár mégis csak az övék. A sokkal nagyobb kár.

Tapi2021 2022.03.16. 13:50:40

@GyMasa: Persze, Kína is tanul ebből most.

Tapi2021 2022.03.16. 13:52:25

@GyMasa: "Ha igazán keménykedni akarnának, akkor rég porrá lőtték volha az összes várost, ami az útjukba került.. "

Erre írtam, hogy nem akarnak totális háborút. A korlátozott meg nagyon elhúzódik. De a szankciók miatt nem húzhatják akármeddig. Szerintem.

Tapi2021 2022.03.16. 13:54:04

@GyMasa: "Maradjunk annyiban veled is, hogy nem tudjuk, mi a cél! "

Most már a kármentés, szerintem.

Tapi2021 2022.03.16. 13:56:16

@Deak Tamas: "A Nyugatot már figyelmeztette a lembergi rakétázással, meg a "véletlenül" elindult zágrábi légitorpedóval."

Nem hiszem, hogy orosz volt a drón. Inkább ukrán lehetett, amely fölött elveszítették az irányítást. Aztán ment, amíg ki nem fogyott az üzemanyaga és az önmegsemmisítő üzembe nem lépett.

tűz fal 2022.03.16. 14:01:56

@Tapi2021:
Ha a NATO megtámadná Oroszországot, akkor bevetnék. Ebben semmi olyan olvasat nincs hogy "Putyinék akkor már tényleg megőrültek volna", mivel ez a biztosíték. Vagy szerinted minek vannak az atomfegyverek, dísznek? Ezt pontosan tudja a NATO is és komolyan veszi, azért nem támadnak, csak ugatnak. Amelyik kutya ugat, az nem harap. A bátor NATO az utolsó ukrán életig uszít, de maga nem megy oda.

Az meg hogy nem sikerült a villámháború nem jelenti azt, hogy elveszítették a céljukat. Nem valószínű hogy csak azért támadtak mert azt hitték hogy villámháború lesz. Már hosszú ideje egyik okot a másik után kreálja a nyugat, hogy közelíthesse a fegyvereit Oroszország felé és gyengítse Oroszországot. Azok a lépések, amik most a háborúra vannak fogva, valamilyen indokkal előbb-utóbb úgyis be lettek volna vezetve. Egy vagy másfél évtizede vegzálják patkány módon az orosz üzleteket, üzletembereket. Ukrán nácikkal vegzáltatták az orosz és magyar ajkú lakosságot. A nyugat nem tudja megemészteni, hogy Oroszország nem úgy táncol ahogy ők fütyülnek, és szarokba szorították Oroszországot. Az oroszok választhattak hogy hagyják tovább araszolgatni a büdös patkányokat, vagy most már beleállnak. Helyesen döntöttek, utólag igazolják őket a biológiai laboratóriumok is.

GyMasa 2022.03.16. 14:19:52

@Tapi2021:
"Most már a kármentés, szerintem."
Tehát, nem tudod...

Tapi2021 2022.03.16. 15:19:13

@GyMasa: Látom, ahogy a világ is, és ez egyre kínosabb.
Győzhet és fog is katonailag, de akkora lesz a kár végül, hogy baromira nem érte meg így.

Ki tudja meddig maradnak a szankciók is és az agresszor bélyeg is rajtuk marad.
Ez elkerülhető, mérsékelhető lett volna, ha ELŐBB megpuhítják a közvéleményt mondjuk azzal, miket műveltek az ukránok a két szakadár terület ellen, vagy Odesszában, Mariupolban... korábban.
Elkúrták a kommunikációt rendesen.

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru

Tapi2021 2022.03.16. 15:30:00

@tűz fal: "Ha a NATO megtámadná Oroszországot, akkor bevetnék. Ebben semmi olyan olvasat nincs hogy "Putyinék akkor már tényleg megőrültek volna", mivel ez a biztosíték."

A NATO nem támadná meg Oroszországot, erről eddig sem volt szó, csak Ukrajnában avatkozna be, vagyis kiverné onnan az oroszokat. Ez meg nem lenne elég indok egy gyilkos-öngyilkos atomháborúhoz! És a világ végéhez.
Tehát a lóbálás csak lóbálás.

" Vagy szerinted minek vannak az atomfegyverek, dísznek?"

Igen. Ha a másik oldalon is atomhatalom van. És a bevetése egyenlő a világvégével.
Másokra meg egyébként sincs értelme ledobni, tehát megint csak dísz.

"Ezt pontosan tudja a NATO is és komolyan veszi, azért nem támadnak, csak ugatnak. Amelyik kutya ugat, az nem harap. A bátor NATO az utolsó ukrán életig uszít, de maga nem megy oda."

Vannak már nyilatkozatok - pl. Merz-é CDU elnök - , aki belengette, hogy keresgélik az indokot a beavatkozásra. Ha úgy találnák mondjuk, hogy az atomerőművek nincsenek biztonságban és meg kell védeni Európát az esetleges atombaleset hatásaitól. Stb.
Tehát óvatos próbálkozások, a közvélemény szoktatása a gondolathoz máris megy.

Lásd itt pl.:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/12/cel_az_atomhaboru

kunzoo 2022.03.16. 15:32:10

@Tapi2021:
Lehet így is nézni, de szerintem ezzel kidobtuk az ablakon a v4 együttműködést. Majd Janza is inkább a lengyelekhez igazodik. Pont az ilyen kiélezett helyzetben lehetett volna demonstrálni a V4 erejét, erre pont mi tűntünk el. Ez sem volna baj, de akkor előtte kár volt ezt az egészet felépíteni.

kunzoo 2022.03.16. 15:34:41

@Tapi2021:
A krímet, meg a két népköztársaságba való bevonulást simán lenyelte volna a világ. Szerintem még egy célzott rakétatámadást az Azov ellen is elnéztek volna.

Tapi2021 2022.03.16. 15:41:24

@tűz fal: " Az oroszok választhattak hogy hagyják tovább araszolgatni a büdös patkányokat, vagy most már beleállnak."

Ezek igazak, de senkit nem érdekel! Mert ELŐBB kellett volna meggyőzniük a világ/nyugati közvéleményt az igazukról, és utána háborúzni!

Ahogy az USA csinálja.

És még anyag is lett volna hozzá bőven. De nem értették meg Amerika háborúiból, hogy a KOMMUNIKÁCIÓ a minden. Nem elég, ha igazad van, ezt el kell fogadtatnod! Nem elég, ha áldozat vagy, annak is kell látszani!

Sőt, ha nincs igazad, akkor hazudni kell egy nagyot! (Irak).

Mert az a lényeg, hogy mit gondolnak, minek látnak az emberek. Áldozatnak, jogos igényeidért fellépőnek, vagy agresszornak?

Ott az USA számos példája. Bármit megtehet, bárkit megtámadhat, szétlőhet esküvői menteket, kórházakat... az nem gond, azok véletlenek, bocsi. Az oroszoknál háborús bűnök.
Minden az, aminek ELADJÁK az embereknek!
Aminek láttatják az emberekkel.

Gery87 2022.03.16. 15:45:32

@kunzoo:

Az van hogy már megint egy olyan államot kéne nekünk teljes erőbedobással és őszintén támogatni, ahol kisebbségünk van és pont szarik a fejükre és cseszteti őket. Pont mint Románia a világháborúban!
Persze hogy a többi V4-nek könnyű, nekik nincs ott egy Kárpátalja!

Ha Halicsban most is élne 1,5 millió lengyel, akit basztatnak a soviniszták, sírna a szájuk és nem így babusgatnák az ukránokat!

Tapi2021 2022.03.16. 15:47:07

@kunzoo: Ez sosem volt V4-es ügy!

A V4 itt nem képvisel saját, más álláspontot, mint az EU és a NATO.

Kár ezt most a V4-re kivetíteni.

A V4 éppen az EU-n belüli sajátos érdekeink védelmére jött létre. Kvázi Brüsszellel szemben.

Tapi2021 2022.03.16. 15:54:40

@kunzoo: "A krímet, meg a két népköztársaságba való bevonulást simán lenyelte volna a világ. Szerintem még egy célzott rakétatámadást az Azov ellen is elnéztek volna. "

Valószínű. Szerintem sem volt jó lépés egész Ukrajna megtámadása. Nem is arról volt szó, hanem kifejezetten a két köztársaság védelméről.
Ott volt egy hibás döntés. (Ami lehet, hogy teljesen hibás titkosszolgálati jelentéseken alapult, amelyekkel meggyőzték Putyinékat, hogy "sétagalopp" lesz. Mert mondjuk az ukránok és főleg az ott élő pár millió orosz alig várja a "felszabadítást". Utóbbiak lehet, hogy nem bánták volna, ha gyorsan sikerül. De így "átállni" életveszélyes lenne nekik, mert ha maradnak Ukrajnában, egy nem oroszbarát kormány alatt - vagy csak pl. az AZOV hatósugarán belül -, az egyenlő a tarkólövéssel.
Egyébként a kárpátaljai magyarok sem az oroszoktól félnek!!!)

Tapi2021 2022.03.16. 16:03:21

@Gery87: Igen. Ez most sem a nagy ukrán barátságról szól, hanem a nagyon túltolt orosz-ellenességről!

Oké, hogy van rá bőven ok, de ezzel sajnos ők is (lengyelek) a múltban ragadtak és a múltat viszik, építik tovább. Aztán ez van, ami. A múlt háborúit vívjuk tovább. "Nácikat" hajkurászva... :-(

kunzoo 2022.03.16. 16:10:43

@Gery87:
Nehéz döntés. Mert ha nem foglalja el Kárpátalját az orosz hadsereg és ukrán kézen marad, szerinted a mostani magatartásunk segíti az ott élő magyar kisebbséget? Szerintem pont az ellentétes hatást váltja ki.
Lengyel és szlovák kisebbség is él a területen, ők segítettek. Nem hiszem hogy a háború után ezt díjazzák nekünk.
Ha az oroszok teljesen elfoglalják Ukrajnát, a magyar kisebbség lelép onnan. Ki akarna egy ruszki börtönben élni, EU m7nkavállalási lehetőség nélkül?

GyMasa 2022.03.16. 16:11:11

@Tapi2021:
"A háborúba elküldtek sok ezer 30-40 éves technikát, amelyek lerobbannak, simán kilövik őket, nincs bele üzemanyag... . A modern fegyverekből semmit, mert 1. nincs belőlük csak mutatóba, 2. nem akarják elveszíteni, vagy, hogy megszerezze az ellenség ezeket a prototípusokat..."
index.hu/kulfold/2022/03/16/haboru-oroszorszag-ukrajna-iszkander-raketaka-csali-legvedelmi-megtevesztes/
"Az utóbbi tíz-tizenöt évben senkinek sem volt lehetősége arra, hogy lássa ezeket

– mondta a csalikról Richard Stevens, a brit hadsereg robbanóanyagokkal foglalkozó szakértője, utalva arra, hogy az Iszkander–M rakétákat a háború előtt viszonylag ritkán vetették be éles harci helyzetben."

GyMasa 2022.03.16. 16:13:58

@Tapi2021:
"Ez elkerülhető, mérsékelhető lett volna, ha ELŐBB megpuhítják a közvéleményt mondjuk azzal, miket műveltek az ukránok a két szakadár terület ellen, vagy Odesszában, Mariupolban... korábban.
Elkúrták a kommunikációt rendesen."
2014 óta "puhítja" Putyin a k0zvéleményt, azt' nézd meg mire ment vele...
Most tüzérséggel puhítja az Ukránokat.
Ha nem egy szép szóval...

tűz fal 2022.03.16. 16:59:58

@Tapi2021:
Ha olyan egyszerű a világ ahogy írod akkor már csak az a kérdés, hogy miért nem veri ki a NATO Oroszországot. Főleg ha tudják, hogy az atomfegyvereket úgysem vetnék be támadás esetén, hiszen akkor rájuk is lőni fognak. Ami ugye a másik oldalra is igaz, tehát csak úgy gyártogatják mindkét oldalon az atombombákat, pedig úgyse használnák.
A NATO nem veri ki sehonnan Oroszországot, mert Oroszországban katonák vannak, a NATO-ban meg buzik, akiknek a genderoperációjára költi a hadsereg a pénzt.
Már ötödjére írogatod le ugyanazokat a mantráidat, miközben maga a NATO is azt nyilatkozza hogy nem kockáztatnak atomháborút. Biztos elfelejtettek megkérdezni téged.
Arról meg hogy az oroszoknak megkellett volna győzni a nyugati közvéleményt... kiket? Azokat a szolgalelkű hülye droidokat akik négerek lábát csókolgatják esdekelve hogy bocsássák meg nekik hogy felsőbbrendű fehérnek születtek? És minek? Hogy ne nézzenek csúnyán?
Semmi értelme nincs annak amit írsz.

kunzoo 2022.03.16. 17:06:39

@tűz fal:
Oroszország még arra sem vette a fáradtságot hogy a saját közvéleményét tájékoztassa erről, magasan leszarta a sajàt népét. Ott hivatalosan nincs is háború. Aztán meg csodálkoznak hogy a világ közvéleménye utálja őket. A saját népének sem meri bevallani a háborút.

tűz fal 2022.03.16. 17:11:28

@kunzoo:
Nem utálja őket a világ közvéleménye, csak azok az agymosott hülye droidok, akiknek annyi esze sincs hogy az USA háborúinak utánanézzenek és értelmezzék. A száz genderben hívő barmok nem a világ közvéleménye.

kunzoo 2022.03.16. 17:17:05

@tűz fal:
Az egyik fél bűnei nem mentik fel a masik felet. Az usa jól kezelte a sajtót, a közvéleményt. Az usa ügyelt arra hogy megdolgozza az európai közvéleményt pl. Jugoszlávia bombázásakor. Ráadasul nem lőtte romhalmazzá Belgrádot.

GyMasa 2022.03.16. 17:22:12

@kunzoo:
Mondjuk, az SUA-nak elég könnyű dolga van, úgy, hogy a világsajtó kb. csak mögötte áll..

tűz fal 2022.03.16. 17:24:11

@kunzoo:
pl. Jugoszlávia bombázásakor.

Példálózzunk inkább Irakkal. Kb. egymillió ember.

"Az usa ügyelt arra hogy megdolgozza az európai közvéleményt"
Ez meg jól mutatja az álszent világotokat, nem az számít hogy mit csinál, hanem hogy megdolgozza a közvéleményt.

"Az egyik fél bűnei nem mentik fel a masik felet."
Persze! Sőt egyenesen olyan erkölcsi magasságokba emeli azt az országot ami sokszorosát követte el, hogy a libernyákok nem győznek helyeselni.
Ez megint szánalmas műsor, kettős mérce.

tűz fal 2022.03.16. 17:33:43

@GyMasa:
Ne ülj fel ennek a szövegnek hogy a libernyákok most abba kapaszkodnak mintha a "közvélemény megdolgozása" valamiféle pozitívum lenne, nem más az mint agymosás, ami kifejezetten nem pozitívum. Nem tudnak már mit kitalálni hogy mentsék az elfogult, kettős mércéjű világképüket.

GyMasa 2022.03.16. 17:53:37

@tűz fal:
Teljesen egyet értünk!
Nekem pl. rettentően nem szimpatikus az a túltolt Ukrajna felszopás, ami a sajtóból ömlik ránk...
Egyszerűen teljesen nem realisztikusak a felfújt hírek az ukrán "sikerekről", meg a NULLA közeli ukrán veszteségekről...

kunzoo 2022.03.16. 18:02:01

@tűz fal:
Nem az ém világom, nem a te világod. A háborúhoz PR is kell. Tagadhatod, akkor is kell. Pont a példáid erősitik ezt a szabályt.

kunzoo 2022.03.16. 18:06:42

@tűz fal:
Irakban nem gyártottak az EU piacra kaját meg kábeleket a Mercibe. Itt igen. Naná hogy a szívükre vették Európában. Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket. Ez közvetlen kár. Aztán Putyin csodálkozik hogy szankcionálják.
Egyébként pár éve a Krím közelében, ukrán területen nagy földgázmezőt találtak.

kunzoo 2022.03.16. 18:07:52

@GyMasa:
Akkor tessék csinálni maguknak. (H.Gy.)

tűz fal 2022.03.16. 18:43:22

@kunzoo:
"A háborúhoz PR is kell."
Álszent szöveg. Az USA-nak már csak a leghülyébb droidoknál van PR-ja.
Meg amúgy is ez a mellébeszélés már szánalmas.
Az oroszok nyilván tisztában voltak azzal hogy a 100 genderhívő droidokat az USA (most éppen) az oroszok ellen uszítja, hiszen évek óta azt csinálják.
Amikor már ide jutottál hogy a háború PR-járól beszélsz meg az hogy "ez kell", akkor már világos szó nincs itt szegényke ukránokról.

tűz fal 2022.03.16. 18:48:32

@kunzoo:
Putyin nem csodálkozik. Szerintem te csodálkozol hogy már minden normális érv elfogyott, csak ilyen szánalomra futja :)
Ugye korábban még a szegény ukránokról volt szó, amikor a képetekbe tolják a valóságot akkor hirtelen a PR kezd számítani, meg hogy mi hasznunk van belőlük.
Azok akik a libernyák hülye droidokat etetik sokkal rosszabb dolgokat tettek, és ezek szerint téged sem jól készítettek fel a fantasztikus PR-jukkal, mert már akkora hülyesígeket írsz amit magad se hiszel.

kunzoo 2022.03.16. 19:04:06

@tűz fal:
Az ukrajnai oroszok sem egették fel a talajt a vedekező ukrán hadsrreg alatt. Pedig erre számított mindenki. Azokat illett volna a ruszkiknak megdolgozni.
A finneknél többsegbe kerültek, a svédeknél majnem többsegbe kerültek a nato csatlakozást kívánók. Hát ez mi ha nem Oroszország PR katasztrófája? Vagy azokat az országokat is szétlövik? Amik a mostani orosz őrület hatására tolódtak el a nato irányába? Vagy már a finnek is droidok? Ők jól tudják milyen az orosz területrabló háború. (1940)
Tehát inkább sokkal natobarátabb országokat gyárt maga körül Putyin es sokkal több fegyvert vesz majd Európa. Állítólag az volt a cél hogy kevesebb legyen a fegyver.

tűz fal 2022.03.16. 19:16:18

@kunzoo:
Értem én hogy próbálkozol, de ne erőlködj, mert az előző hozzászólásaiddal lenulláztad az álszent műsorodat. Vedd már észre magad barátom, már ott tartasz, hogy azt kellene értékelni, hogy a nyugat hatékonyan mossa az agyatokat.
Közben meg elárultad hogy nagy ívben szartok ti azokra akikért ajvékoltok, PR meg munkaerő az EU-nak.

kunzoo 2022.03.16. 19:24:52

@tűz fal:
Én nem ajvékoltam. Egyszerűen leítam hogy Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút. Ugyanis azokat a célokat amiket felsorolt, nem erheti el.
-több lett a fegyver Ukrajnában, több lesz Európában.
-Európa ujra az USA szoros szövetségese lesz, lerombolta a német pragmatikus hozzáállást.
-Finnország, Svédország nem semleges többé
-Ukrajna maradéka egyértelmű nyugati elköteleződésű lesz, igazából már most is az. Az EU nak gazdaságilag szüksége van Ukrajnára, kaja, növényolaj az üzemanyagbs, autógyártás stb.
-Az oroszok kapnak egy új COCOM listát.

Ezt mind összehozta magának Oroszország, függetlenül attól hogy hány csatát nyer meg. Megnyerheti az összeset akár. A háború céljait nem érheti el. Stratégiai zsákutca.

tűz fal 2022.03.16. 19:49:31

@kunzoo:
Vannak még egyéb jóslataid ha már az érvek elfogytak? :)

tűz fal 2022.03.16. 19:50:42

@kunzoo:
Nehéz lenne megmondani mi a szánalmasabb, ha érted mit jelent egyszerre arról beszélni hogy a PR miatt van igazatok és ugyanakkor nem is vagytok agymosottak, vagy ha nem érted.

kunzoo 2022.03.16. 19:53:31

@tűz fal:
Eddig bejöttek. Bircával beszélgettünk itt párszor a fórumon és úgy tűnik inkább abba az irányba tartanak a folyamatok amire én tippeltem és nem arra amire Birca tippelt. Vissza lehet olvasni.

tűz fal 2022.03.16. 19:54:00

@kunzoo:
" Ezt mind összehozta magának Oroszország, függetlenül attól hogy hány csatát nyer meg. Megnyerheti az összeset akár. A háború céljait nem érheti el. Stratégiai zsákutca. "

Ezt nem Oroszország hozta össze magának, hanem az agymosott hülye drioidokat etető - jaj bocsánat, "jó PR-ral rendelkező" - nyugat, hiszen évek óta dolgoztak azon hogy Oroszország kénytelen legyen lépni. És amikor lépnek akkor baj szokott lenni.

Az hogy a svéd meg a finn buzik csatlakoznak a NATO-hoz, valószínűleg nem sokat nyom a latban, mert Oroszországnak meg Kína a szövetségese, de maga is letörli a térképről az összeset ha megtámadják.

tűz fal 2022.03.16. 19:56:49

@kunzoo:
Nem kell visszaolvasni, mert itt buktál bele sorra egyik szánalmas állításból a másikba. Korábban még az volt hogy a szegény ukránok, most már az maradt, hogy a PR, de nem is vagytok agymosottak.
Remélem nem bánod ha a jóslataidat meg vízióidat nem tekintem érvnek.

kunzoo 2022.03.16. 19:59:51

@tűz fal:
Ja igen. Olaj. Volt szó tegnap róla hogy az oroszok kezében vagyunk. Szóval. Az olajár esik, a Gazprom meg az elmúlt ket hétben megnövelte a szállításait Európába. Mert egy dolog keménykedni, de az végzetes lenne számukra ha Európa lemondana az orosz olajtól és gázról
Ha működne az orosz gazdaság önállóan akkor Putyinnak azonnal le kellett volna állítania a gázszállítást. Mit tett? Növelte azokat.

kunzoo 2022.03.16. 20:00:49

@tűz fal:
Sosem írtam hogy szegény ukránok. Valamit félreolvastál.

tűz fal 2022.03.16. 20:16:17

@kunzoo:
Az olajár növekedés után esett vissza valamit. És az OPEC nem hajlandó növelni a termelést, elhajtották a szellemi fogyatékos Joe bácsit a picsába.

"Gazprom meg az elmúlt ket hétben megnövelte a szállításait Európába. Mert egy dolog keménykedni, de az végzetes lenne számukra ha Európa lemondana az orosz olajtól és gázról"
Európa már lemondott róla, csak nem tudja rögtön megtenni, ennyit arról hogy ki keménykedik :)

Már szánalom a vergődésed, már semmit se tudsz csak hősködni a kúúúúrva kemény NATO-val meg nyugattal, mint a kisgyerek az apukájával.

A jóslataidat tartsd meg magadnak, én a valóságból szoktam kiindulni a PR-ral etetett de nem is agymosott libernyák alomvilág helyett.

GyMasa 2022.03.16. 21:26:25

@kunzoo:
"Irakban nem gyártottak az EU piacra kaját meg kábeleket a Mercibe."
Tudod, mi volt Irakban?
Olaj.

" Itt igen. Naná hogy a szívükre vették Európában. Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket. Ez közvetlen kár."
Ma olvastam a hírekben, hogy a Lear (ők a kábelkorbács-gyár) már elkezdte megtervezni az üzemei leszerelését, és más országokba szállítását.
Ez nem gyors folyamat, lesz, de pl. nekik otthon is volt üzemük, amit éppen az olcsó ukrán munkaerő miatt zártak be anno.
Persze, ezek ugye csak simán hideg számítások.
Most majd visszajönnek Magyarországra, esetleg Romániába vagy Bulgáriába.

" Aztán Putyin csodálkozik hogy szankcionálják."
Szerintem ő számított erre...
Egyébként javaslom, hogy olvasd el Szun Tze-től a "Háború művészete"-t!
Neked is meg Bolderone-nek is.
Nem egy hosszú olvasmány, de nagyon jól leírja a hadviselés alapszabályait.

"Egyébként pár éve a Krím közelében, ukrán területen nagy földgázmezőt találtak. "
Hát, az mostanában nem lesz kiaknázva.
Amúgy Algyő alatt is találtak ÓRIÁSI palagázmezőt.
Kár, hogy túl mélyen van, és a mai technológiával nem kitermelhető...

GyMasa 2022.03.16. 21:29:00

@kunzoo:
"Akkor tessék csinálni maguknak. (H.Gy.) "
Öööö, azt' mégis hogyan?
Vegyék meg a MSNBC-t az oroszok???
Szerinted mekkora nyígás lett volna az USA-ban, ennek már csak a gondolatától is?
EZ egy teljesen élettől elrugaszkodott ötlet.
A regresszív balos sajtó SOHA nem fogja az ellenságeit támogatni. Soha nem lesz képes egy Oroszország ezt ellensúlyozni.

GyMasa 2022.03.16. 21:31:15

@tűz fal:
Igen, és, sajnos VÉGÜL a "nagyszerű" sajtó sem fogja megmenteni az ukránokat.
(Igaz, az egy percig sem volt célja az egész rendszernek. Szegény ukrán nép jelenleg a beáldozható hasznos hülyét játssza óriási beleéléssel a színpadon)

GyMasa 2022.03.16. 21:42:36

@kunzoo:
"Én nem ajvékoltam."
Sajnos, de!

" Egyszerűen leítam hogy Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút. Ugyanis azokat a célokat amiket felsorolt, nem erheti el."
Ennek várd ki a végét!
Jelenleg, nekem úgy tűnik, hogy egyáltalán nem álllnak vesztésre az oroszok.

"-több lett a fegyver Ukrajnában, több lesz Európában."
Európa semmit nem számít az oroszoknak. Egy esetleges háború velük=3. VH.
Ukrajnával kapcsolatban pedig: Nem elég az a töménytelen fegyver, EMBER is kell, aki tudja használni.

"-Európa ujra az USA szoros szövetségese lesz, lerombolta a német pragmatikus hozzáállást."
Nem, ebben az esetben az EU BECSICSKUL az USA-nak.
Az USA rohadtul nem barátja az EU-nak, gondolj csak Merkel telefonjának az USA általi lehhallgatására.

"-Finnország, Svédország nem semleges többé"
EZ mondjuk nem igaz, attól, hogy beijedtek az emberek, és NATO tagságot szeretnének, nagyon hosszú út vezet oda...

"-Ukrajna maradéka egyértelmű nyugati elköteleződésű lesz, igazából már most is az. Az EU nak gazdaságilag szüksége van Ukrajnára, kaja, növényolaj az üzemanyagbs, autógyártás stb."
Ha szüksége lett volna rá, akkor nem hagyja idáig fajulni a dolgokat az elmúlt 8 éveben.
Mondjuk sokkal erélyesebben lehetett volna presszionálni őket, hogy letegyék a nyelvtörvényüket (amit amúgy vállatak is, csak leszarták), hogy bánjanak emberségesebben a kisebbségeikkel, hogy ne egy maffiaállam legyen az ország, meg ilyenek.
Csak, ha a szívadre teszed a kezedet, akkor be kell vallanod magadnak, hogy az EU (Meg az USA is) a zavarosban halászott, és vastagon kihasználta Ukrajna gyengeségét, hogy mindezeket OLCSÓN tudja beszerezni onnan...

"-Az oroszok kapnak egy új COCOM listát."
Az már anno sem működött...

"Ezt mind összehozta magának Oroszország, függetlenül attól hogy hány csatát nyer meg."
Ebből kb. semmit nem oroszország hozott össze magának, hanem mindezt kívülről erőltettél rájuk.

"Megnyerheti az összeset akár. A háború céljait nem érheti el. Stratégiai zsákutca. "
Szerintem tévedsz.

GyMasa 2022.03.16. 21:45:11

@tűz fal:
"Remélem nem bánod ha a jóslataidat meg vízióidat nem tekintem érvnek. "
Az abaj, hogy a helyzetet sem látja rendesen, szóval a "jóslatai" is pont annyit érnek...
De nem baj, mert, mikor majd elkezd szembejönni a valóság, akkor beüt a kognitív disszonancia, és majd elkezdik agresszíóval meg személyeskedéssel kompenzálni, pont mint tegnap Bolderone...

tűz fal 2022.03.16. 22:43:48

@GyMasa:
Pontosan erről van szó, nemhogy a jövőt, a mai helyzetet se látja, csak kamuzik. Az viszont sokat elmond ahogy átnyergelt arra, hogy az ukránok maguk nem is számítanak, csak hogy az EU-nak terelnek olcsón. Én sajnálom az egyszerű ukrán embereket, mert a háború az háború. Csak éppen nem az oroszoknak, hanem a saját korrupt vezetésüknek köszönhetik ami történt.

tűz fal 2022.03.16. 22:45:20

@GyMasa:

Elírás:
terelnek -> termelnek

GyMasa 2022.03.16. 23:50:45

@tűz fal:
"Én sajnálom az egyszerű ukrán embereket, mert a háború az háború. Csak éppen nem az oroszoknak, hanem a saját korrupt vezetésüknek köszönhetik ami történt. "
Bizony!
És, amit eddig is mondtam, hogy ez a Zöld Vladimir bizony végeredményben egy elvarratlan szál az USA-nak!
Szinte kizártnak tartom, hogy ne tudatosan viselkedne ilyen tenyérbemászó módon.
És, amikor majd ténylegesen is elkezd összeomlani a vágyvezérelt világa, akkor kiderül, hogy képes lesz-e kussolni, vagy véletlenül baráti tűz áldozata lesz...
(azaz, vagy pontosan tisztában van a helyzettel és akkor tulajdonképpen egy hazaáruló, vagy semmi fogalma nincs az egészről, viszont, akkor valami olyan mázlija lehet, hogy eddig sikerült ilyen sikeresen túlélnie, ami még Biden Michigan-i, a semmiből előkerült 150 000 szavazatánál is nagyobb mák.

Tapi2021 2022.03.17. 09:54:15

@GyMasa: Ezek 30 centis elhárító segédrakéták! Ha el is olvastad a cikket.

Az Armata tankok, hiperszónikus rakéták... nem mentek Ukrajnába.

Tapi2021 2022.03.17. 09:57:58

@GyMasa: "2014 óta "puhítja" Putyin a k0zvéleményt, azt' nézd meg mire ment vele..."

Szóval.
Fotókkal és videókkal kellett volna az égő odesszai oroszokról, a szakadár területeken kibombázott gyerekekről... stb.
Az kerül be a köztudatba, nem az, amit egy politikus valahol elmond!

A Hágai Nemzetközi Bíróság sem látta megalapozottnak azt, hogy a szakadárokat irtották volna!!! Miért nem erről gyűjtötték a bizonyítékokat nyolc évig???

Amit nem látnak, az nincs!

Tapi2021 2022.03.17. 10:02:11

@tűz fal: Tényeket írtam. Az atomot másik atomhatalom ellen nem fogják bevetni, mert öngyilkosság és világvége. Tehát blöffölni jó, másra nem.

Tény: az USA mindig előbb dolgozza meg a közvéleményt - akár hazugságokkal - és miután megnyerte, azután támad meg egy másik országot. Plusz mindig keres hozzá szövetségeseket (tettestársakat, ha úgy tetszik).

Melyiket nem érted, vagy nem látod igaznak?

Tapi2021 2022.03.17. 10:06:41

@GyMasa: "Mondjuk, az SUA-nak elég könnyű dolga van, úgy, hogy a világsajtó kb. csak mögötte áll.. "

Ez is tény!

Rólunk magyarokról is azt mondanak, amit akarnak és azt hitetnek el rólunk USA és Nyugat-Európa szerte, amit csak akarnak!

Szóval nem lett volna könnyű dolga az oroszoknak sem a maguk "áldozat narratíváját" áttolni a köztudatba, de azért meg kellett volna próbálni.

Tapi2021 2022.03.17. 10:08:32

@tűz fal: "Ez meg jól mutatja az álszent világotokat, nem az számít hogy mit csinál, hanem hogy megdolgozza a közvéleményt."

Igen, erről van szó! Erről írtam.
A narráció, a sztori számít csak. Ez van.
Ha nem tetszik, akkor is ez van.

Tapi2021 2022.03.17. 10:12:22

@kunzoo: "Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket. Ez közvetlen kár. Aztán Putyin csodálkozik hogy szankcionálják."

Másrészről, ha a fél világ nem avatkozik bele, pl. Európa is, már régen vége lenne és gyártanák a kábelt!!!

És szinte észre sem vette volna a nyugati és a világgazdaság.

Olajjal szaladtak tüzet oltani! Szóval...

Tapi2021 2022.03.17. 10:21:53

@kunzoo: "Ezt mind összehozta magának Oroszország, függetlenül attól hogy hány csatát nyer meg. Megnyerheti az összeset akár. A háború céljait nem érheti el. Stratégiai zsákutca. "

Ez igaz. Erről már két hete is volt egy cikk:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru

Tapi2021 2022.03.17. 10:29:01

@tűz fal: Ne érzelemből reagálj, gondolkozz is néha!

"mert Oroszországnak meg Kína a szövetségese, de maga is letörli a térképről az összeset ha megtámadják. "

Kínának Oroszország a riválisa, nem a szövetségese. Ha az érdek úgy kívánja, együttműködnek, ha nem, nem.
Kína segélyt küldött Ukrajnának. Kína nem deklarálta, hogy Oroszország mellett áll. Igaz, még nem szavazza meg az elítélő határozatokat sem. De ez nem nagy segítség.

Oroszországot nem kell megtámadni, ha tönkre is lehet tenni! És ez van folyamatban.

A háborús "PR-t", kommunikációt meg nem érted. Pedig legalább olyan fontos egy háborúban, mint a fegyverek! Sőt!

Tapi2021 2022.03.17. 10:40:31

"Oroszországot nem kell megtámadni, ha tönkre is lehet tenni! És ez van folyamatban. "

Egy destabilizált Oroszország pedig sokkal nagyobb kockázat lesz Európában, mint egy erős, stabil Oroszország.

kunzoo 2022.03.17. 13:02:40

@Tapi2021:
Ez nem igaz. Oroszbarát fordulat esetén elvesztették volna az EU munkavállalási jogot. Úgy lelépett volna az értelmiség, az agronómusok, a mernökök mint a huzat. Nyilván a vámkedvezmény iy ment volna a kukába. Aztán mindjárt vege lett volna a kábelgyárnak.

kunzoo 2022.03.17. 13:03:24

@Tapi2021:
Most épp erős és stabil volt.

kunzoo 2022.03.17. 13:05:02

@GyMasa:
Szóval azt tervezték hogy kidobják az ablakon a saját valutatartalékuk felét? Micsoda gonosz terv.

tűz fal 2022.03.17. 18:05:34

@Tapi2021:
Jó hogy így tetted fel a kérdést, mert mindegyiket értem és egyiket sem tartom igaznak.
Egyetlen hiba, hogy hogy amiket írtál nem tények, hanem vélemények.

GyMasa 2022.03.17. 18:06:25

@Tapi2021:
Igen elolvastam, amiben benne volt, hogy a nyugati katonai szakértők nem is tudják, mik ezek, és örülnek, hogy tudják tanulmányozni.
Nyilván, a cikk ahzudik, és te tudod pontosan, mik ezek!

GyMasa 2022.03.17. 18:10:07

@Tapi2021:
"Fotókkal és videókkal kellett volna az égő odesszai oroszokról, a szakadár területeken kibombázott gyerekekről... stb."
És, te honnan tudod, hog yilyenek nincsenek?
Érdekelt is valakit (inkább bárkit) ez a hír 1 hónappal ezelőtt?

"Az kerül be a köztudatba, nem az, amit egy politikus valahol elmond!"
Igen, az lerül be a köztudatba, amit a regresszív balos mainstream media az emberek arcába tol.
Abban pedig már megegyeztünk, hogy Putyin esélytelen ebben a témában.

"A Hágai Nemzetközi Bíróság sem látta megalapozottnak azt, hogy a szakadárokat irtották volna!!! Miért nem erről gyűjtötték a bizonyítékokat nyolc évig???"
Az ENSZ megtagadta az oroszok kérését hónapokkal ezelőtt, hogy az USA lesz szíves nyilvánosságra hozni, hogy hol- milyen vegyi- és biológiai fegyverkutatásokat finanszíroz Ukrajnában.
Akkor milyen eszközei maradtak az oroszoknak?

GyMasa 2022.03.17. 18:10:50

@Tapi2021:
Honnan tudod, hogy nem próbálták meg?

GyMasa 2022.03.17. 18:13:40

@Tapi2021:
"A narráció, a sztori számít csak. Ez van. "
Nem egészen...
Az Ukránoknak pl most az is nagyon számít, hogy csúnyán vissza lesznek bombázva pár évtizeddel.
És, hidd el, hogy az újjáépítésre majd KÖLCSÖNT fognak kapni, nem adományokat...
Szóval nekik ez mindenképpen COKI lesz!

Függetlenül attól, hogy milyen "narrációt" tol a média az ellustult EU/USA népesség elé...

GyMasa 2022.03.17. 18:17:22

@kunzoo:
"Szóval azt tervezték hogy kidobják az ablakon a saját valutatartalékuk felét? Micsoda gonosz terv. "
Arra a valutatartalékra gondolsz, amit az elmúlt 8 évben hízlalt fel ekkorára, és még a covid védekezésre sem vett el belőle, 20%-os GDP arányos államadósság mellett?
Mert, ha erre goindolsz, akkor bizony gyanús, hogy Putyin nagyon is tisztában volt vele, hogy mi fog rá várni, ha háborúzni kezd.
Ez pedig ismét a ti narratívátokat gyengítit, azaz hogy Putyin csak úgy, elmebeteg rosszjedvében rohanta le Ukrajnát.

tűz fal 2022.03.17. 18:19:50

@Tapi2021:
"Ne érzelemből reagálj, gondolkozz is néha! "

Ezt inkább neked kellene megfontolni, és ehhez arányosítani az arcodat.

Kína Oroszország szövetségese, és ha nem is deklarálta hogy mellette áll, de az elenkezőjét se, és amit tesz az azt mutatja. Elítélte és elvetette a szankciókat, és újabb szerződéseken dolgozik Oroszországgal. Azonkívül számonkérte az USA-n a biolaboratóriumokat.

Azt meg ne ismételgesd hogy nem értem amit írsz, mert pontosan értem, hogy mekkora hülyeségeket írsz.

Mivel a NATO hagyományos fegyverekkel jóval felülmúlja Oroszországot, ezért az atomarzenál a biztosíték hogy ne merje megtámadni. Ha NATO megtámadja Oroszországot, akkor nekik is végük lesz. Az hogy te ezt másképp látod nem "tény", hanem vélemény. Ami tény, hogy maga a NATO is azt nyilatkozza hogy azért nem avatkozik be, mert nem akar atomháborút. Ez a tény. Amit te gondolsz az nem tény.

2022.03.17. 18:28:08

@GyMasa:
nem békekölcsönt kapnak, tehát nem valakinek a megtakarításait adják oda, hanem folyószámla hitelt. leütik az entert. és ott a pénz. nem kölcsön. folyószámla keret, ami a semmiből terem. és semmilyen megtakarítás nincs mögötte. amiért valakinek betéti kamatot kell fizetni. hanem hitel. a "piacok" beárazzák a kockázatot. és ezek után odamegy a valutalap és a világbank szakértője, aki egy "világhírű" közgazdász, és megállapítja a szegény kis ukránoknak sajnos mindent, de mindent el kell adniuk. viszont így majd hatékonyabbá válik az ukrán gazdaság és olyanok lesznek, mint ausztria.

hajdúböszörmény dnyipró városából urkán gyerekeket fogadott be. focisták, akik a helyi sporttelepen edzenek. érdemes a kisfilmet megnézni.
video2.dehir.hu/0317_DLA_ukran_focistak_mix.mp4
elsőször is nem vagyok abban biztos, hogy hajdúböszörmény gazdagabb, mint dnyipró. másodsorban a polgármester elmondja, hogy vállalkozói felajánlások is érdektek. például az önkormányzat vállalata. hajdúböszörmény egy több, mint 30 ezres város. nem megye jogú, de majdnem.

kunzoo 2022.03.17. 18:35:25

@GyMasa:
Ugyan már. Most szinkronizálták össze az EU villamos rendszerével az ukrán rendszereket. Az EU nak aprópénz az ukrán újjáépítés. Legalább lecserélik a régi lerohadt dolgokat. Amik nyilván nem orosz szabvány szerint készülnek majd el. Emiatt Putyin sokat tett az ukrán EU integrációért.

kunzoo 2022.03.17. 18:37:22

@GyMasa:
Otthagyták az USA ban a felét. Zárolva van. Csak vágyakozhatnak rá.

2022.03.17. 18:41:30

@kunzoo:
ha háború van, akkor mindenkinek minden vagyontárgya elvész, ami a szövetségi rendszerén kívül esik el. na most ebből a legkevésbé a pénz számít. mert pénzből annyit nyomtatnak, vagy nyomtatni se kell, annyit teremtenek, amennyit akarnak. leütik az entert és ott van százcsillió rubel. bármennyi. rubelt nem váltják be, mert léertékelik.

a kínaiak és a ruszkik régóta át akarnak térni a bartellre. tehát hozzál be ennyi értékben árut ebbe a szabad kereskedelemi lerakatba, vámszabad területre. és cserébe onnan kivihetsz árut ugyanebben az értékben. és ha többet, vagy kevesebbet viszel ki, akkor kapsz egy adóslevelet. ezzel próbálják kiszorítani a dollárt. azzal, hogy nekik valós árualapjuk van. és nem kis színes papírjaik.

amire 100 nyugatos közgazdászból 100 azt mondja, hogy ez nem működhet. különösen állam vezérelten. mert ez olyan erős korlátok közé szorítja a kereskdelmet, hogy ez megbénítaná ezeket az országokat a dollár és euró alapú elszámolással szemben. csakhogy könnyen lehet, hogy ázsia erre tér át.

kunzoo 2022.03.17. 18:59:01

@cvsvrs:
Nehéz lesz ez az oroszoknak mert kina jóval többet exportál Oroszországba mint fordítva. Emiatt nem megy a csere, merz ahhoz valami mást is kell adni mint eddig. A gáz nem jó mert nincs kiépített szállítókapacitás a plusz mennyiségre. A gabonát most a ruszkik sem merik kiszórni. Nyugati növényvedőszerek, vetőmagok, gépalkatrészek nélkül a jövő évi termelésük elég bizonytalan. Főleg kukorica esetében. Már be is vezettek exporttilalmat. Emiatt pénzzel kell nagyrészt kereskedniük.
Ráadásul egyre több magasan feldolgozott terméket kell kérniük, cserébe ők meg csak alapanyagot adhatnak. Az alapanyagért meg nem kapnak annyit mint a világpiaci ár. Pl olaj, 80 dolcsi, miközben más olaj 120 dolcsi volt.

tűz fal 2022.03.17. 19:05:38

@kunzoo:
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/kina-felvasarlas-reszesedes-oroszorszag-energia-gazprom-rusal-aluminium.747815.html

Kína köszöni szépen, inkább bevásárol Oroszországban

"A két ország az orosz agressziót megelőzően többször is jelét adta annak, hogy erősítenék kapcsolataikat. Vlagyimir Putyin orosz és a kínai miniszterelnök, Hszi Csin-ping a múlt hónapban szerződések sorát írta alá, amelyek célja a Kínába irányuló orosz gáz- és olajexport, valamint gabonaszállítmányok biztosítása volt. A szerződés aláírói között a Gazprom és a Rosneft képviselői is ott voltak."

Volt már olyan hogy nem kitaláltad az "érveidet" hanem utánanéztél valaminek?

2022.03.17. 19:13:11

@kunzoo:
ennek nyertese kína lesz. majd kevesebbet ad kína ugyanazért. és azzal kínában nagyobb jólétet teremtenek a dolgozó néptömegeknek. a gpd lehet, hogy nem növekszik olyan mértékben. de arról azt hazudnak, amit akarnak.

csakhogy ezek után kína kérdezi budapest kormányzójától, hogy mit adna kínai áruért cserébe. és az kínai lesz, amire most nyugati márkajelzéseket ütnek. mert ha áruval kereskedenek, akkor háttérbe szorul a marketing. és mit adna cserébe budapest? szállásoljon el 25 ezer kínai pártmunkást 10 évre. ilyesmit tud nyújtani. vagy eladja a fürdőit, vagy mit csinál egy ilyen helyzetben.

tehát nem az a fő kérdés, hogy a ruszkik mit csinálnak. megszívják ők is. magyarország is megszívja. budapest jobban, mint moszkva.

kunzoo 2022.03.17. 20:56:33

@tűz fal:
Hogy mi volt az orosz agresszió ELŐTT az egy dolog. Akkor még mi is hasonló papírokat irkáltunk alá. Az tuti hogy nem barterről megvrubelalapú kereskedelemről írtak alá szerződéseket az agresszió ELŐTT.

kunzoo 2022.03.17. 20:59:08

@cvsvrs:
Kína és avilág között megmarad a dolcsi.

kunzoo 2022.03.17. 21:01:55

@tűz fal:
Ja igen, Punyin MOST tiltotta be a gabonaexportot. Ugyhogy egy hónapja mit írtak alá, tökmindegy. Moszkvában meg rohannak a boltba a népek hogy még kapjanak valamit a pénzükért.

2022.03.17. 21:08:38

@kunzoo:
ha kína be akarja dönteni amerikát, vagy amerika kínát, akkor nem nagyon maradhat dollár alapú elszámolás. és ha a nacionalizálás divatba jön, akkor előbb-utóbb az lesz, hogy az amerikaiak azt mondják a kínaiaknak, hogy az állampapírjaikra igyanak hideg vizet. ők nem nyomtatnak nekik dollárt, mert mi a francnak. amire a kínaiak is nacionalizálni kezdenek. a betelepült európai vegyesvállalatokat. és amerika röhög a markába. mert jól megszivatta az eu-t.

kunzoo 2022.03.17. 21:18:39

@cvsvrs:
Kína jobban rá van utalva az USA ra mint fordítva. Az USA legfeljebb hazaviszi a termelést aztán szerez hozzá munkaerőt Del-Amerikából. Csak két hétre ki kell nyitni a kerítést. Kína meg éhenhalna. Drágább lenne az USA ban az élet de csökkenne a munkanélküliség. Szerintem Kína erdeke a mostani helyzet fennmaradása. Pont most látja a ruszkik példáján. Ráadásul a ruszkik egy darabig saját kaján is elélnek, kína meg éhezne. Az nagyon nem mindegy. Emiatt Putyin könnyebben keménykedik, energia van, kaja is van egy darabig. Kínában egyik sem.

tűz fal 2022.03.17. 21:23:59

@kunzoo:
Ne erőlködj már te rakás szerencsétlenség, amikor beégsz a hülyeségeiddel, akkor mindig átnyergelsz valami másra. Elolvastasd a cikket?

"Kína köszöni szépen, inkább bevásárol Oroszországban

Míg a nyugati cégek sorra hagyják el az orosz piacot, addig a kínai vállalatok köszönik szépen, továbbra is keresik az együttműködési lehetőségeket a szankciók sújtotta agresszor országban. Elsősorban az energiahordozók érdeklik a kínaiakat."

Ismered az igeidőket?

Korábban már jósolgatni akartál, miközben azt se érted ami már megtörtént. Gondolod hogy úgy vág vissza a nyugati szankcióknak hogy Kína felé tiltja be az exportot?

Volt már olyan hogy értelmeztél híreket? Szenvedtél azzal hogy nincs is gázvezeték, aztán miután besültél akkor lett az hogy van csak kicsi, mondtad hogy Kína Oroszország ellen fordult, aztán jó akkor mégse, de nincs vele, meg lehetne sorolni a vég nélküli vergődésedet.

www.portfolio.hu/gazdasag/20220309/visszavag-putyin-a-nyugati-szankciok-miatt-betiltja-az-orosz-export-erzekeny-reszeit-532113

"Visszavág Putyin a nyugati szankciók miatt: betiltja az orosz export érzékeny részeit"

Érted azt a szót hogy visszavág? Érted azt a szót hogy nyyugat?

2022.03.17. 21:26:56

@kunzoo:
ha kína nacionalizálni kezd, akkor senki sem visz haza semmit. hanem mondjuk a kínában gyártott bmw autóra ráírják, hogy 华晨宝马汽车有限公司. csak így nem veszi meg senki legfeljebb a kínai. ezért az autóért kaphatnak valamit. lehet belőle zaporozsec is ha az ukránok adnak érte napraforgót, vagy akármit amiből ukrajnában többlet van, kínában hiány. ugyanez a németek által tervezett kínaiak által gyártott automobil az új moszkvics is lehet. feltéve, hogy a ruszkik adnak érte valamit cserébe. ez a bartell. és ebből kínában aligha lesz éhinség. mert nekik van a legnagyobb árualapjuk. úgy általában ázsiaiaknak.

ebből európa hogy a francba jön ki jól. budapest hogy jön ki jól ebből? budapest milyen árualappal rendelkezik 1.7 millió ember napi szintű ellátásához?

kunzoo 2022.03.17. 21:31:07

@cvsvrs:
Ebben az általad felvázolt világban jól állnánk, Magyarország élelmiszer exportőr és van hová fejlődni.

kunzoo 2022.03.17. 21:37:15

@tűz fal:
Sosem mondtam hogy nincs gázvezeték. Azt mondtam hogy arra nincs ha az eddigieken felül akarna exportálni Oroszország Kínába. Az a "csak bővítenin" mit értesz? Az északi áramlat 1 mellé kellett a 2. Az nem ugy megy hogy kicsit vastagabb csövet dobsz a régi helyébe. Ha Oroszország Kínának akarja eladni az Európának szánt gázt, a mostani kapacitád többszörösét kell kiépítse. Tehát eszaki áramlat1+Jamal+Barátság vezetékek kapacitásai. Az rohadtul nem egy szimpla bővítés. Évek munkája.

2022.03.17. 21:42:02

@kunzoo:
a fidesz jól járna, mert a termelő gazdaságot uralják. a magyar vidék jól járna. a mezővárosokba kellene önteni a pénzt. a nyugatos, ellenzéki budapest, hogy járna jól. azt nem értem. hacsak úgy nem, hogy soros és biden megsegíti az ellenzéket. ahogyan mzp "professzionális" amerikai kampányán is látszik. vagy ahogyan az ukránokat is kisegítik.

tűz fal 2022.03.17. 21:44:37

@kunzoo:
Ja persze, azt írtad. A lófaszt. Utólag korrigáltad.
Nem tudom hogy évek munkája-e, meg te se, csak szenvedsz egyik besülésből a másikba. Egyelőre az a helyzet, utalva arra amikor szintén segget csináltál a szádból azzal hogy ki keménykedik kivel, hogy az EU csak fokozatosan tudja leépíteni a gázfüggőségét, tehát van idő. Azt hogy mennyi idő van nem tudod, csak blöffölsz azzal a nulla ismerettel amit már jópárszor megmutattál.

tűz fal 2022.03.17. 21:48:14

@kunzoo:
Egyébként meg ide se vezetéken fog jönni a szellemi fogyatékos vezette USA-ból a palagáz, de hát az kit érdekel. Kínába viszont nyilván lehetetlen lenne megoldani amíg nincs vezeték.

A hzzád hasonlók nem beszélgetnek, nem érvelnek, csak hányjátok a hülyeséget a fejetekből amíg a másik bele nem fárad, és akkor úgy érzitek hogy "feladta".

kunzoo 2022.03.17. 21:49:18

@tűz fal:
Ez azert van mert a termelők még képesek utoljára dollárért eladni a gabonát és nem szart sem erő rubelért. Kicsiben nálunk is ez van, betiltottuk a gabonaexportor mert a gazdák eladnák Euróért, dollárét, a hazai malomipar kitörölheti a seggét a forintjával. Ugyanaz a szitu csak a mi forintunk keményvaluta a mostani Rubelhez képest. A ruszki élelmiszeriparnak Rubellel kell fizetnie a gabonatermelőknek. Ha eladhatnák a világpiacon, nem maradna egy szem sem az oroszoknak. A jövő évi termés bizonytalan. Nyugati növényvédőszer, vetőmag, gépek segítségével jutottak el oda hogy exportőrök lettek. Ezeknek most vége. Közel sem biztos hogy jövőre képesek megtermelni az idei mennyiséget.

tűz fal 2022.03.17. 21:52:49

@kunzoo:
"Ez azert van mert a termelők még képesek utoljára dollárért eladni a gabonát és nem szart sem erő rubelért."

Ne zavarjon ám az eszmefuttatásodban hülyegyerek, hogy már megkötötték az üzletet.

Ne zavarjon az se, hogy egyértelműen úgy volt írva a cikkben hogy visszavágnak ezzel, és nem az hogy nem tudják eladni.

Ne zavarjon a valóság, csak az számít amit a hülye fejed kreál :)

tűz fal 2022.03.17. 21:54:07

@kunzoo:
Korábban tényleg azt gondoltam hogy te nem az a szint vagy mint Boldi elvtársad, de már látom hogy tévedtem. Valóságnak hiszed a kitalált hülyeségeidet.

tűz fal 2022.03.17. 21:58:53

@kunzoo:
Amikor valami kész tényként le van írva, akkor azt nem cáfolja hogy szerinted "nem tennék".
Ezt így érted érted, te szerencsétlen?

kunzoo 2022.03.17. 22:01:20

@tűz fal:
Olvass vissza, ne fröcsögj. Nyilván előbb utóbb építhetnek cseppfolyós gáz terminált, de akkor flottát is kell mellé teremteni sajátot. Mert most nem tudnák kifizetni a fuvardíjat dollárban. Aztán Sziberiában vannak a gázmezők. A Jeges tenger befagy. Ha Vlagyivosztokban csinálnak gázterminált, oda is ezer kilométeres vezetéken kell vinni a gázt. Vagyivosztoktól már nincs messze Kína, így akkor már mi értelme közbeiktatni a hajókat?
A jenkiknek a mexikói öbölben sosem legy olyan gondjuk hogy befagy.
Ráadásul nem kell az összes gázt kiváltani, vegső esetben felpörgetik a szenes erőműveket és nem szerelik le/ujraindítják az atomerőműveket. Azert fogyott ennyi gáz mert olcsó volt. Ha drága lesz vagy kevés lesz, visszajön a szén.

kunzoo 2022.03.17. 22:03:10

@tűz fal:
Putyin ma nyilatkozta le hogy gond van az élelmiszerellátással. 15 százalek drágulás egy hét alatt. Meg központi szám ahol be lehet jelenteni ha nincs kaja. Friss hír.

kunzoo 2022.03.17. 22:05:05

@tűz fal:
Miért szerinted Orbánék viccből tiltották be a gabonaexportot? Minközben amúgy vastagon gabonaexportáló ország vagyunk?

kunzoo 2022.03.17. 22:10:16

@tűz fal:
Nem azt írtam hogy nem tudják eladni, hanem a tiltás nélkül túlságosan is könnyen tudják eladni. Aztán nem marad otthonra.
Az USA és az EU is gabonaexportáló ország, az orosz export leállása nem az USA val meg nem az EU val baszik ki. Hanem India, Kína, Afrika, Törökország stb. Ez inkább a saját belső élelmiszer és takarmányellátás biztosítása.

tűz fal 2022.03.17. 22:17:34

www.portfolio.hu/gazdasag/20220306/olaszorszagban-gabonahiany-lehet-a-haboru-miatt-bezarhatnak-a-peksegek-531369
maszol.ro/gazdasag/Gabonahiany-fenyegeti-a-tesztanagyhatalom-Olaszorszagot

Ismétlem: az hogy te úgy érzed hogy meg tudsz magyarázni valamit, nem cáfolja a valóságot. És pont ezért nem akarunk 5 éves szellemi szintű hülyelibsiket kormányon látni.

tűz fal 2022.03.17. 22:23:52

@kunzoo:
"ziberiában vannak a gázmezők. A Jeges tenger befagy. "

Biztos az északi tengeren viszik Kínába hajóval megkerülve a földet, hülyegyerek :)

Vonatról nem hallottál még?

tűz fal 2022.03.17. 22:25:01

@kunzoo:
Olyan hülye van te mint a viccben a medvevadász

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.18. 08:04:13

@tűz fal: Boldeonéban én ott inogtam meg, amikor a kijevi IT cégekről kezdett beszélni, brancsbeli vagyok, van valamennyi rálátásom a dologra (ráadásul az írásképe is furcsa a fordított ékezetekkel meg a pontnélküliséggel, a gery volt ilyen) de az India tőkeszegénységéről tett kijelentése óta totál komolytalan, ráadásul úgy, hogy azt állítja magáról, hogy geográfus.

kunzoo 2022.03.18. 08:38:38

@tűz fal:
g7.hu/penz/20220302/europa-tulelne-az-orosz-gaz-hianyat-oroszorszag-kevesbe/
Az orosz export 5 százaléka ment Kínába, 95 százaléka Európába.
Na ezt rakd hajóra, vonatra, ketteslétrára belátható időn belül. Esélytelen.
Hülyézhetsz, ezt a mennyiséget nem tudják kínába juttatni. Talán tíz év múlva, de a ruszki boltok most üresek.

Az olasz pizzeriás cikk egy mese. Uk4ajnában ott a gabona. A ruszkik miatt nem tudják tengeri szállítással eladni. Emiatt csak a szárazföldi út marad. Az meg mind EU ország. Előbb utóbb megjelenik az ukrán gabona az EU piacon. Nem pedig az eredeti célországokban.

GyMasa 2022.03.18. 09:21:24

@cvsvrs:
"... leütik az entert. és ott a pénz. nem kölcsön. folyószámla keret, ami a semmiből terem. és semmilyen megtakarítás nincs mögötte. amiért valakinek betéti kamatot kell fizetni. hanem hitel. a "piacok" beárazzák a kockázatot. és ezek után odamegy a valutalap és a világbank szakértője, aki"
Teljesen mindegy, hogy a pénz honnan jön...
Az Ukránoknak kamatot kell fizetniük utána, amikor megkapják.
ÉS a tökét is vissza kell fizetniük...
Szóval nekik minden egyes plusz nap ebben a háborúban nagyon sokba kerül...
ès, minden egyes nappal illetve halottal/elmenekülövel távolabb kerül az a nap, amikor újból felépül a hazájuk...

GyMasa 2022.03.18. 09:28:51

@kunzoo:
"Ugyan már. Most szinkronizálták össze az EU villamos rendszerével az ukrán rendszereket. "
Mégis, mit kell azon "szinkronizálni"???
És, mit kezdenek a szétlött vezetékekkel?
Azon semennyi áramot ne lehet szállítani.

"Az EU nak aprópénz az ukrán újjáépítés."
AZt ugye tudod, hogy azt TE, meg ÉN fizetjük meg.
SZóval, te csak ne "aprópénz"-ezz nekem, mert MI fizetjük ki!

" Legalább lecserélik a régi lerohadt dolgokat."
Jaja, pont erre van most az EU-nak süksége!
plusz 45 milliós országra, amit a szarból kell kivakarni egy a Magyarországnál nagyságrendekkel korruptabb, Dollármilliárdos oligarchákkal tarkított, fasiszta országot...

" Amik nyilván nem orosz szabvány szerint készülnek majd el. Emiatt Putyin sokat tett az ukrán EU integrációért."
Az Ukránok hihetetlen távolságban vannak attól, hoyg EU tagok legyenek!
Pont most megy a rinyálás a lengyelek, meg a magyarok EU tagsága körül, akik legalább a belépéskor betartották az EU.s szabályokat.
Erre jöttök az agyrémetekkel, hogy bevegyünk egy olyan, gyakorlatilag náci országot gondolkodás nélkül, akik sem nem teljesítik ezeket a feltételeket, sem szándékukban sem áll azt megtenni a jövöben sem.
Noooormális vagy???

GyMasa 2022.03.18. 09:29:17

@kunzoo:
Erre, ugye van valami linked is?

GyMasa 2022.03.18. 09:32:02

@kunzoo:
Nem tudom, mit pattogsz ezen? Magyarország már a múlt héten betiltotta a ganonaexportot az oroszok felé?

GyMasa 2022.03.18. 09:36:47

@kunzoo:
"Pont most látja a ruszkik példáján. Ráadásul a ruszkik egy darabig saját kaján is elélnek, kína meg éhezne."
Kérlek, segíts nekem te bölcs ember!
Akkor most bajban van-e oroszország, vagy nem?Mert az egyik hozzászólásodban azt mutatod, hogy igen, a másikban meg, hogy nem...

" Az nagyon nem mindegy. Emiatt Putyin könnyebben keménykedik, energia van, kaja is van egy darabig. Kínában egyik sem."
Ja, meg ott van az atomarzenál is meg a világ legnagyobb tank állománya. AZ nem lehet, hogy az is belejátszik az okok közé?

GyMasa 2022.03.18. 09:39:00

@cvsvrs:
Szakadjatok már le erröl a barter dologról!
AZ nagyon nem praktikus.
Ha a rubel szarul áll, akkor át lehet állni jüanra, vagy akár bitcoinra is...
A mai világban ez már nem probléma!

GyMasa 2022.03.18. 09:41:53

@kunzoo:
Neked IS odaadom ingyen az ötletemet, szerintem gyorsan vedesd le!
Szerintem lehet olajat/gázt a övetkezö módokon IS szállítani:
- Közúton
- Vízen
- Vasuton
(Igen, TUDOM, hogy ezek drágábbak, de akkor is léteznek!!!)
ès, amíg megépülnek a szükséges csövezetékek, addig is lehet az alternatív módokat használni!
Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik, de ez egy ilyen...

GyMasa 2022.03.18. 09:43:23

@tűz fal:
"Egyébként meg ide se vezetéken fog jönni a szellemi fogyatékos vezette USA-ból a palagáz, de hát az kit érdekel. Kínába viszont nyilván lehetetlen lenne megoldani amíg nincs vezeték."
Jaja, és kinek is érdeke, hogy ne 40 USD legyen az olaj (amennyiért ugye nem éri meg kitermelni a palaolajat), hanem 120 USD???

GyMasa 2022.03.18. 09:44:29

@kunzoo:
"Ugyanaz a szitu csak a mi forintunk keményvaluta a mostani Rubelhez képest. "
Látom, neked sincs túl sok konkrét fogalmad ezekröl a dolgokról...

GyMasa 2022.03.18. 09:46:10

@tűz fal:
"Korábban tényleg azt gondoltam hogy te nem az a szint vagy mint Boldi elvtársad, de már látom hogy tévedtem. "
Én is kezdek egyre ingerültebb lenni, ahogy egyre nagyobb idiótaságokat mond...
Szerinte kezd beütni a kognitív disszonancia nála.
Addig jó, amíg nem kezd el személyeskedni, meg gyalázkodni...

GyMasa 2022.03.18. 09:47:51

@kunzoo:
"Putyin ma nyilatkozta le hogy gond van az élelmiszerellátással. 15 százalek drágulás egy hét alatt. Meg központi szám ahol be lehet jelenteni ha nincs kaja. Friss hír."
Jaja, itt, Németországban most 2,24 a benzin literje.
Itt volt egy 70% körüli drágulás 2 hét alatt.
Akkor most itt is baj van???
(Istenem, te nagyon egyszerü vagy!)

GyMasa 2022.03.18. 09:49:12

@tűz fal:
"Vonatról nem hallottál még?"
Jajj, most jön majd a "dehát ahhoz vagonok kellenek!" mantra...

Serény Vélemény 2022.03.18. 10:04:04

@kunzoo: a gáztermelés sajátossága, hogy nem lehet elzárni a kutat, ha jön a gáz, akkor valahova vezetni kell.
Vagy elégetni. Ha csak simán elégetik, akkor meg globális felmelegedés és co2 kibocsátás.
Még ezzel is a nagyon hülye nyugat szúrná magát tökön...

kunzoo 2022.03.18. 10:47:25

@GyMasa:
Minden irányba betiltotta.

kunzoo 2022.03.18. 10:56:23

@GyMasa:
Is is. A gabona ott van a tárolóban. A termelőnek nem mindegy hogy eladhatná a világpiacon keményvalutáért, akár Jüanért. Vagy eladja hazai felhasználasra Rubelért. Ami most nagyon bizonytalan hogy ér is-e valamit. Azt se feledd hogy a keszlet egy része már biztosan eladás4a került még békeidőben. Most már biztosan nincs meg az egész készlet. A termelők kivárasra játszhatnak, csak a malomnak kell a gabona. Emiatt lehet egyszerre a nyersanyagból többlet, és egyszerre hiány. A tárolóban nem lesz belőle kenyér. Emiatt exporttilalom van, ez kikényszeríti a belföldi piacra a gabona egy részét. Kicsiben ez megy most Magyarországon is. Mivel drágulásra vár mindenki, kivár. Ha a regebben eladott készletet feldolgozzák kenyérnek, takarmánynak időleges áruhiány alakulhat ki.

2022.03.18. 11:08:10

@GyMasa:
orosz-ukrán relációban ukrajnában van fölös agrártermény. oroszoroszágban fölös nyersanyag, energiahordozó. és az árut elcserélik. úgy, hogy a pénz is árupénz. nemesfém alapú alapú rubel. ez a klasszikus liberalizmus. ez teremthet békét. ennek nyertese eurázsia és európa. ez egyik opció.

a másik, hogy az oroszok lerombolják ukrajnát. a nyugat (kína hallgatólagos támogatásával) lerombolja oroszországot. ennek nyertese azonban nem a nyugat, hanem kína.

tűz fal 2022.03.18. 11:14:10

@kunzoo:
Persze hülyegyerek, neked minden cikk mese, neked az a valóság, ami a retardált fejedben születik minden alap nélkül :)

tűz fal 2022.03.18. 11:17:27

@Deak Tamas:
Ezek a droidok csak azt tudják, hogy vég nélkül ismételgetik a minden alap nélküli párhuzamos valóságukat, amíg a másik meg nem unja. Mutathatsz nekik cikket, azt mondja "mese". Ami a hülye fejében minden alap nélkül születik, azt meg el kellene hinni. És akkor csodálkoznak, hogy nem lehet őket másnak gondolni mint trolloknak.

tűz fal 2022.03.18. 11:20:10

@GyMasa:
Egyébként nekem arról sincs információm hogy tényleg nem elég a vezeték kapacitása, ezt is csak ő dobta be. Először azzal próbálkozott hogy nincs is vezeték, és valami lehetetlen tájon kellene megépíteni, azután miután írtam hogy de van, átfogalmazta a hülyeségét ahogy szokta.

kunzoo 2022.03.18. 12:24:57

@tűz fal:
Nem irtam olyat hogy nincs vezeték.

GyMasa 2022.03.18. 13:04:53

@cvsvrs:
"a másik, hogy az oroszok lerombolják ukrajnát. a nyugat (kína hallgatólagos támogatásával) lerombolja oroszországot. ennek nyertese azonban nem a nyugat, hanem kína. "
Nem fog a nyugat semmit lerombolni Oroszországban! Az egyenlő lenne a 3. VH-val, és az egy atomháború lenne, amivel senki nem nyer...

GyMasa 2022.03.18. 13:08:43

@tűz fal:
Oh, ez a vita nekem már megvolt a másik észlénnyel Igazamvanvagyigazamvan-nal.
AKkor utánanéztem, és jelenleg 2 vezeték is van közöttük.
Ő azon rugózott, hogy nincs is tenger kína meg Oroszország között, illetvem hogy a beidézett cikkében a "szakértő" nyilatkozta, hogy nincs ELÉG csővezeték.
És, mivel a cikkben csak a csővezetékről volt, szó, ő le is vette, hogy akkor máshog nem is lehet szállítani.
Ami már magában is kissé khm... érdekes meglátás, de az a legsúlyosabb, amikor utána még bele is állnak a hülyeségükbe...

kunzoo 2022.03.18. 13:19:12

@GyMasa:
No tessék, egy remek cikk.
www.portfolio.hu/gazdasag/20220204/30-eves-uj-gazszerzodest-kotott-oroszorszag-kinaval-euroban-fognak-elszamolni-525013
Majd ket három év múlva érheti el az a volumen az europai szint max harmadát. Csővel, hajóval mindennel. Az is benne van a cikkben hogy ez egy külön rendszer, emiatt ha elzárják Európa felé a gázt, azt ebbe nem tudják csak úgy átterelni.

kunzoo 2022.03.18. 13:22:20

@Serény Vélemény:
A földnek mindegy hogy a gázvezeték melyik végén égetik el...nagyrészt azért vesszük hogy elégessük.

2022.03.18. 15:23:35

@GyMasa:
az oroszországot gazdasági értelemben lerombolhatja a nyugat feltéve, hogy ezt kína is támogatja. és most is ez egy lehetőség. kína meggyengítheti az oroszokat, meg is erősítheti (úgy a nyugat szívja meg) és maradhat semleges.

2022.03.18. 15:29:25

@kunzoo:
az európaiak megveszik az orosz gázt. különben kifagy a seggük. ez ennyire egyszerű. persze az európai bizottság tele van idiótákkal, az állam és kormányfők tanácsban felelős vezetők ülnek. ha a háború lecsitul, akkor a ruszkik mellett a jenkik is közutálatnak örvendenek európában.

mzp bukásával ez a demokrata párti think tank, soros alapítvány és tsai elsüllyednek. a politikai underground világába. leszámítva budapestet ahol amíg a hatalomban marad utálni fogják orbánt. csakhogy a fővárosok jelentősége csökken.

Tapi2021 2022.03.18. 16:41:31

@kunzoo: Jól bírod! A két vitapartner komoly buborékokban él.
Ráadásul sokszor nem azzal vitáznak, amit írtunk, hanem azzal, amit belegondolnak, hogy írtunk.

kunzoo 2022.03.18. 16:49:12

@cvsvrs:
Ezzel egyetértek. Tulságosan rácuppantunk az energiahordozókra. Talán a megujulók+atom nagyobb függetlenseget hoz.

Tapi2021 2022.03.18. 16:51:03

@GyMasa: A legolcsóbb szállítás, ha kiengedik, amikor délre fúj a szél...!!! :-)

Tapi2021 2022.03.18. 16:59:22

@GyMasa: "Jaja, itt, Németországban most 2,24 a benzin literje.
Itt volt egy 70% körüli drágulás 2 hét alatt.
Akkor most itt is baj van???"

Ezzel annyi a baj, hogy 1 cent áremelkedés sem lenne (és már háború sem!), ha a nyugat nem avatkozott volna bele a HELYI konfliktusba a két szláv/orosz tesó között! És nem szankcionálja SAJÁT MAGÁT/minket! Meg nem húzza el a háborút az odaöntött fegyverekkel...

És a barom nyugati polgár inkább fizet, mint, hogy seggbe rúgja a SAJÁT POLITIKUSAIT, akik ezt neki összehozták! A hirtelen jött nagy ukrán szerelemmel.

Meg sem érezte volna senki az ukránokon kívül ezt a konfliktust a beavatkozás nélkül!!!

kunzoo 2022.03.18. 17:25:59

@Tapi2021:
Mar a háború előtt is emelkedett az olajár. Szerintem a konfliktus csak jó ürügy volt az emelésre. A ruszkik teljesítik a szállításokat, Ukrajna meg nem olajtermelő ország. Bar az igaz hogy sokan önként kivonultak.
Az üzemanyag 70% ban adó, tehát van mozgástér a fékentartásra.

kunzoo 2022.03.18. 17:30:43

@Tapi2021:
Meg lehet erteni a kemenykedést, ki merte volna ezt meglépni a balti államok esetén? Ott jobban el vannak nyomva az oroszok mint az ukránoknál. Ha ott tör ki valami hasonló, ket lehetőség van. 1. Atomháború 2. Elengedi a baltikumot a nato, de akkor vége a szervezetnek és mindenki szabad préda.

tűz fal 2022.03.18. 21:08:00

@kunzoo:
Na így "mutatott fityiszt" Kína, csak nem úgy ahogy libsi hülyegyerek álmodja, hanem Oroszország helyett a NATO-nak :)

www.globaltimes.cn/page/202203/1255099.shtml

Ez már nem is annyira diplomatikus, hanem elég egyértelmű válasz.

tűz fal 2022.03.18. 21:16:00

@kunzoo:
Az atomháborúval mellényúltál, mert akinek írtad azt gondolja hogy az "Az atomot másik atomhatalom ellen nem fogják bevetni, mert öngyilkosság és világvége." ráadásul azt írta hogy ez tény :)

kunzoo 2022.03.18. 22:17:48

@tűz fal:
Erre mondom hogy akkor elengedik a balti államokat. Emiatt ennyire erős a nyugati támogatás Ukrajna ügyében. Itt még kisebb kockázattal lehet demonstrálni a ruszkik felé hogy mire számíthatnak. Atomháború nélkül.

kunzoo 2022.03.18. 22:20:00

@tűz fal:
Ha Oroszország megtámadja a bbalti államokat, nato tagot támad meg, de nem atomhatalmat. Tehát egy támadás egy nato tagország ellen nem feltétlenül ugyanaz mint amit írtál.

tűz fal 2022.03.19. 09:16:12

@kunzoo:
Nem én írtam, a másikat idéztem. NATO tag megtámadása esetén az 5. cikkely alapján a NATO-nak elvileg mérlegelés nélkül azonnal kötelessége lenne háborúba lépni, függetlenül attól hogy Oroszország atomhatalom.

kunzoo 2022.03.19. 09:42:33

@tűz fal:
Hát elvileg. A balti államok olyan kicsik hogy valóban esélyes lenne egy nap alatt megszállni őket. Utána kész helyzet van. Megeri-e kockáztatni az atomháborút egy már elfoglalt állam miatt? Ukrajnában ezt jóval kisebb kockázat mellett lehet demonstrálni hogy igen, beavatkoznak.

GyMasa 2022.03.19. 12:46:15

@kunzoo:
"No tessék, egy remek cikk."
Biztosan az, de nem fogok előfizetni, hogy elolvassam

"Majd ket három év múlva érheti el az a volumen az europai szint max harmadát."
Az tök jó, mert akkor az EU-nak van ideje csinálni valamit, mielőtt az oroszok elkezdhetnek jobban keménykedni..

" Csővel, hajóval mindennel."
Az jó hír, csak ne feledd, hogy ma az EU gázszállítás 100%-át realizálják az oroszok.
És, ez bizony nagyon sokáig így is marad, mert az EU nincsen felkészülve semmiféle olcsóbb alternatív ellátásra.

" Az is benne van a cikkben hogy ez egy külön rendszer, emiatt ha elzárják Európa felé a gázt, azt ebbe nem tudják csak úgy átterelni. "
Hát, akkor majd összekötika rendszereket. Mindent meg lehet oldani, csak költség-haszon elemzés kell rá, hogy megéri-e és hogyan?

Ezzel kapcsolatban én már kb. 5 éve hajtogatom, hogy a mestereséges üzemanyagok termelésével kellene inkább a klímaváltozás ellen harcolni, de senkit nem érdekelt. Pedig milyen kirély lenne, ha most az EU a határain belül állítaná elő az olaj/gázszükségletének mondjuk a 20%-át...

GyMasa 2022.03.19. 12:59:30

@cvsvrs:
"az oroszországot gazdasági értelemben lerombolhatja a nyugat feltéve, hogy ezt kína is támogatja. és most is ez egy lehetőség. kína meggyengítheti az oroszokat, meg is erősítheti (úgy a nyugat szívja meg) és maradhat semleges. "
Hát, szerintem ebben a helyzetben Kína most inkább az Oroszok oldalán áll.
Az elsődleges céljuk most kipuhatolni, hogy Tajvannal milyen esélyeik lennének, ha lerohannák.
És, emiatt bizony akár nagyon messzire is elmehetnének az oroszok támogatásával, hogy meglássák, hová fut ki a dolog.

GyMasa 2022.03.19. 13:01:27

@Tapi2021:
"A legolcsóbb szállítás, ha kiengedik, amikor délre fúj a szél...!!! :-) "
Ja, és ki fogja összezedni?

GyMasa 2022.03.19. 13:15:14

@Tapi2021:
"Ezzel annyi a baj, hogy 1 cent áremelkedés sem lenne (és már háború sem!), ha a nyugat nem avatkozott volna bele a HELYI konfliktusba a két szláv/orosz tesó között! "
Ezzel, részben egyet értek!
Az elejével nem, mert a német energiaszektor mér novemberben elkezdett összeomlani, amikor a háború még sehol nem volt...
- Hiába készült el az Északi áramlat 2, a kiváló, német hivatal kitalálta, hogy mégsem adja meg a működési engedélyt a csővezetéknek, mert a teljes vezeték a Gazporm tulajdonában van, és, jelenleg ez a tulajdonosi struktúra akadályzoná a szabad versenyt
- december 31-én (ugye, ekkor már legalább egy hónapja tombolt itt az enerigárak elszabadulása) a németek, a tervek szerint lekapcsolták a maradék atomkapacitásuk FELÉT!
- Azt nem tudom, miért, de a gáztározók pedig nem voltak feltöltve télre.

Ezt 2, teljesen egyszerű tollvonással nagyrészt elkerülhették volna:
- Kiadni egy 3-6 hónapos ideiglenes engedélyt a csővezetékre
- Meghosszabbítani megint csak 3-6 hónappal az atomerőművek üzemidejét.
Mindkét akció csak annyit igényelt volna a németektől, hogy kihúzzák a seggükből a karót, és kicsit rugalmasabbak lennének...

"És nem szankcionálja SAJÁT MAGÁT/minket! Meg nem húzza el a háborút az odaöntött fegyverekkel..."
Ebben is teljes mértékben egyet értek!
A legnagyobb vesztese ennek amúgy, sajnos Ukrajna, hiszen Zöld Vladimir, szerintem komolyan gondolja, hogy az utolsó emberig feláldozza az Ukránokat ebben a háborúban...
Ha lett volna esze, akkor kb a 2. napon leteszika fegyvert, és ugyanezzel a nemzetközi háttérrel szerintem marginálisan járt volna rosszabbul az ország, mint most.

"És a barom nyugati polgár inkább fizet, mint, hogy seggbe rúgja a SAJÁT POLITIKUSAIT, akik ezt neki összehozták! A hirtelen jött nagy ukrán szerelemmel."
Nana!
Itt mindenki ki van akadva a magas árakon, csak ugye Németországban a mai napig úgy nő fel minden gyerek, hogy folyamatosan szítják bennük a bűntudatot a 2. VH miatt.
Tehát hivatalosan nekik befogadónak kell lenniük, és tűrni az ilyen helyzeteket.
Viszont a németek is csak emberek, ezért nekik is van egy másik arcuk, ami bizony jobban hasonlít pl. mihozzánk is. Csak ezt az arcukat cak akkor mutatják meg neked, ha elég szoros batrátságot tudsz vele kialakítani (amihez sok sikert kívánok)

"Meg sem érezte volna senki az ukránokon kívül ezt a konfliktust a beavatkozás nélkül!!! "
Ez így van!
Sőt, ha 2-3 nap után leteszika fegyvert, akkor menekültek sem lettek volna, hiszen még most is az látszik, hogy az oroszok a civilakat kímélve harcolnak.
(Nyilván a lehetőségekhez képest, de egészen biztos vagyok benne, hogy valaki megint előjön az orosz népirtással)

GyMasa 2022.03.19. 13:20:02

@kunzoo:
"Mar a háború előtt is emelkedett az olajár."
Igen.

" Szerintem a konfliktus csak jó ürügy volt az emelésre."
Ezek a konfliktusok MINDIG emelkedéssel járnak, a befektetők bizonytalansága miatt.

"A ruszkik teljesítik a szállításokat, Ukrajna meg nem olajtermelő ország."
Nono' Emlékezz az első 2 hétre, amikor attól zengett a belelkesőlt sajtó, meg Eurokraták, hogy "most aztán egy csepp olajat nem veszünk az oroszoktól, hogy jól megbüntessük őket!"
Csak, aztán szembejött a valóság, és nagyon kellemetlen mondanivalója volt neki..

"Az üzemanyag 70% ban adó, tehát van mozgástér a fékentartásra. "
Persze, hogy van, aztán nézd meg, hogy ekézték orbánt is amiatt, hogy élt ezzel e lehetőségével (függetlenül attól, hogy ő nem mondott le az adóról, hanem áttolta a veszteséget a kínálati oldalra. AMi nem is volt akkora veszteség, amíg a háború ki nem tört, hiszen nekem nem rémlik a tömeges benzinkútbezárások hírei)

GyMasa 2022.03.19. 13:24:06

@kunzoo:
"Meg lehet erteni a kemenykedést, ki merte volna ezt meglépni a balti államok esetén?"
Eleve a balti államoknak az volt a rettentő nagy szerencséje, hogy az Oroszok éppen nem voltak a helyzet magaslatán, és alkalmas volt a pillanat elszakadni tőlű, és NATO taggá válni.
Szerintem Putyin pontosan emiatt is támadt, mert nem akarta ugyanezt még egyszer átélni, plusz most megvan neki a potenciálja erre a háborúra.

" Ott jobban el vannak nyomva az oroszok mint az ukránoknál."
Jajj, te ezt nem érted!
Az "Jófajta, liberális elnyomás".
Olyat szabad a felvilágosul nyugaton is!

" Ha ott tör ki valami hasonló, ket lehetőség van. 1. Atomháború 2. Elengedi a baltikumot a nato, de akkor vége a szervezetnek és mindenki szabad préda. "
Nem fog kitörni semmi!
A Balti államok NATO tagok, Ukrajna nem volt az.
Putyin nem hülye, mert nagyon jól tudja, hogy egy NATO államot megtámadnia egyenlő lenne a tényleges öngyilkossággal.

GyMasa 2022.03.19. 13:28:45

@kunzoo:
"Erre mondom hogy akkor elengedik a balti államokat."
Az oroszok már elengedték őket.

" Emiatt ennyire erős a nyugati támogatás Ukrajna ügyében."
Nem, csak hisztéria van, meg USA propaganda.
Ukrajnát az CIA hajszolta bele ebbe a háborúba!
Kezdve ugye az USA bábállammal, amit kár lenne tagadni, hiszen nyilvánvaló!
Putyin nem akart egy USA bábállamot a kertje végében.
Mivel 8 év alatt nem sikerült elérnie ezügyben semmit, hát lekevert egy pofont.

"Itt még kisebb kockázattal lehet demonstrálni a ruszkik felé hogy mire számíthatnak. Atomháború nélkül. "
Hát, szerintem ezügyben csúnyán leszerepelt a nyugat már most is.
Ahogy nézem, ez a háború akkor ér majd véget, mikor Putyin elérte, amit akart.

kunzoo 2022.03.19. 14:47:07

@GyMasa:
Pontosabban majd azokra az eredményekre azt mondja, ezeket akarta elérni. Egyenlőre az nem tűnik reális célnak hogy moszkvabarát kormány legyen Ukrajnában. Szerintem ez volt a fő cél. A többi csak resztli. Követeli a Krímet meg a Donyecket. Ezek eddig is az ő uralma alatt voltak. Követeli Ukrajna semlegességét. Eddig sem volt a nato tagja.

tűz fal 2022.03.19. 15:11:51

@GyMasa:
Kína már nem "inkább", hanem nyíltan az oroszok mellé állt. Miután a NATO főtitkár üzengetni kezdett nekik követelve hogy álljanak ki Oroszország ellen ezt a választ kapták:

www.globaltimes.cn/page/202203/1255099.shtml

Az van a cikkben hogy Kína nem felejti el a kínai nagykövetség lebombázását Jugoszláviában és nem kér a hidegháborús maradvány, nemzetközi jogot sértő NATO erkölcsi kioktatásából.

tűz fal 2022.03.19. 15:24:52

@kunzoo:
Oroszország nem követelte a Krímet, mert a Krím már Oroszország része, nincs mit követelni.
Oroszország nem követelte Donyecket, hanem azt követelte hogy tartsák be a Minszki Egyezményt.
Oroszország írásos garanciát követelt és követel Ukrajna semlegességére, mivel a szóbeli ígéret az már akkor megvolt amikor ennek fejében engedték a Szovjetunió tagállamait leválni és Németországot egyesülni, de azóta a NATO folyamatosan terjeszkedett.

GyMasa 2022.03.19. 15:55:13

@kunzoo:
"Pontosabban majd azokra az eredményekre azt mondja, ezeket akarta elérni."
Nyilván, ez is egy lehetséges forgatókönyv...

" Egyenlőre az nem tűnik reális célnak hogy moszkvabarát kormány legyen Ukrajnában. "
Ebben egyetértónk.
Én már az első napon sem értettem, miért csinálta ezt.
Én nem láttam, hogyan tudna egy stabil bábkormányt kialakítani Ukrajnában.
kb. 3 módot látok rá, hogy stabilizálni tudná:
- kőkemény katonai megszállással, kb. mint Észak Írországban
- Gazdaggá tenni az Ukránokat, (amire szerintem semennyi pénz nem lenne elég, ismerve az Ukrán korrupciós viszonyookat
- A lehető legkisebb területet hagyná meg "Ukránnak", azt is jól porig rombolva. (Mondjuk egy Kijevi városállam keretén belül

"Szerintem ez volt a fő cél."
Nem tudod, mi volt a cél, amit tudunk (semleges, demilitarizált Ukrajna, nincs NATO tagság, és nácimentesítés) azok viszont, szerintem egyáltalán nem földtől elrugaszkodott követeléssek.

" A többi csak resztli. Követeli a Krímet meg a Donyecket. Ezek eddig is az ő uralma alatt voltak. Követeli Ukrajna semlegességét. Eddig sem volt a nato tagja. "
Az Ukrán alkotmányban benne van, hogy NATO tagok akarnak lenni.
Az a rész, ugye megvan, hogyha csatlakoznak a NATO-hoz, akkor mér csak egy 3. VH keretein belül tudna bármit is tenni???

GyMasa 2022.03.19. 15:58:21

@tűz fal:
Igen, olvastam!
De én ezt már 2 hete is megírtam. Nekem rengeteg kínai kollégám van, és beszélünk is erről. Valahogy ők kíváncsiak voltak a véleményemre, és egyet is értettünk a dolgokban.
De, nyilván, én nem tudhatom, mi ott a helyzet, mert nem az indexen olvastam róla...
Ja, és ne feledjük Indiát sem. Ék sem kapkodnak, hogy beszálljanak az embargókba...
Meg Pakisztán sem...
Szóval, csak ez a 3 ország kb. a világ népességének az 1/3-a.

tűz fal 2022.03.19. 16:38:09

@GyMasa:
Pedig Pakisztánnak biztosan hálásnak kellene lennie amiért Obama esküvőket bombáztatott náluk.

kunzoo 2022.03.19. 16:56:58

@GyMasa:
Szerintem a nato visszahőkölt volna egy ukrán tagságtól. Az az oroszoknak óriasi lehetőséget adott volna hogy beépüljenek a nato vezetésébe. Emiatt modern technikát sem adhatnának az ukránoknak mert mi van a volodimirről kiderül hogy Vlagyimir, és az F35 géppel egyenesen Moszkvában landol. Az hogy az ukránok leírják egy sajtpapírra hogy tagok szeretnének lenni, semmit nem jelent. Az csak annyit biztosít hogy nem csatlakozhatnak egy nem nato katonai szövetséghez. Tehát alkotmányos akadályt gördít a belarusz vagy kazah út elé.

GyMasa 2022.03.19. 18:14:55

@kunzoo:
"Szerintem a nato visszahőkölt volna egy ukrán tagságtól."
Szerintem az soha nem is volt prioritás.
A magyar vétó pedig pontosan annyira volt rossz a NATO vezetősgnek, mint a 2015-ös menekültválság esetén orbán kerítése!
Arcvesztés nélkül tudtak kijönni a dologból.
"Hát, mi felvettük volna Ukrajnát, de azok a szemét magyarok megint megvétózták"
Illetve:
"Mi befogadnánk akármennyi menekültet, de orbán nem engedi be őket!"
Azért, lássuk már be, hogy Ukrajnaelég messze áll pl. egy EU tagságtól.
Szinte semelyik kritériumot nem teljesíti, és kultúrálisal sem áll teljesen egy vonalban az EU értékekkel (Itt konkrétan pl. az Azov hadseregükre gondolok, akik egy nyiltan nacionalista magánhadsereg, kellő idegengyűlölettel megtolva)
Ja, és egy előrehozott Ukrán NATO csatélakozás ezt a háborút is előbbre hozta volna...

" Az az oroszoknak óriasi lehetőséget adott volna hogy beépüljenek a nato vezetésébe. "
EBben nem vagyok annyira biztos.

"Emiatt modern technikát sem adhatnának az ukránoknak mert mi van a volodimirről kiderül hogy Vlagyimir, és az F35 géppel egyenesen Moszkvában landol."
EZ valós félelem, de ezt könnyű semlegesítani azzal, hogy nem engedsz ukránt az érzékeny technológia közelébe, ugyanis semennyire nem kell kiderülnie Vladimirről, elég ha:
- A családját elrabolják
- Megzsarolják mondjuk egy kurvával
- Egyszerűen lefizetik (ez, ugye Európa legszegényebb országában sokkal olcsóbb, mint mondjuk Svájcban lenne...)

" Az hogy az ukránok leírják egy sajtpapírra hogy tagok szeretnének lenni, semmit nem jelent."
Nana! Az alkotmányukba van leírva, szóval azért a "sajtpapír" és a "semmit nem jelent" az nagyon nem igaz erre a helyzetre!

" Az csak annyit biztosít hogy nem csatlakozhatnak egy nem nato katonai szövetséghez. Tehát alkotmányos akadályt gördít a belarusz vagy kazah út elé. "
Ebben nem értünk egyet!

kunzoo 2022.03.19. 19:34:29

@GyMasa:
Ha a nato alapokmányában lenne benne hohy fel kell venni az ukránokat, az lenne a komolyabb.

mgdé 2022.03.20. 02:37:41

Úgy tűnik, az ukrán kisemberek elszántan HARCOLNAK a támadó oroszok ellen.
Azok a kisemberek, akikre folyton hivatkozol.
Semmi "só és kenyér"
Ehhez mit szólsz, Birca?
Vagy ezek akkor már "nem jó" kisemberek??

Valamint:

HA
ez netán igaz
"A Kyiv Independent azt írja, hogy a mariupoli városi tanács azt közölte, az orosz erők helyi lakosok ezreit költöztetik Oroszországba. A civileket először táborokba viszik, ahol ellenőrzik az irataikat és a telefonjukat, majd közülük valamennyi embert Oroszország távoli városaiba szállítanak.

Az ukrán lap értesüléseit a CNN is megerősítette. „Amit a megszállók ma tesznek, az ismerős az idősebb generáció számára, akik látták a második világháború borzalmas eseményeit, amikor a nácik erőszakkal foglyul ejtettek embereket” – mondta a város polgármestere, Vadim Bojcsenkó.
"
akkor ez mi a ..... ..f@sz???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.20. 07:16:48

@mgdé:

Ez csak a liberális médianarratíva, része a háborúnak a propaganda, Ne hidd el.

fotelzsukov 2022.03.20. 08:12:05

@mgdé:
"ez netán igaz
"A Kyiv Independent azt írja, hogy a mariupoli városi tanács azt közölte, az orosz erők helyi lakosok ezreit költöztetik Oroszországba. A civileket először táborokba viszik, ahol ellenőrzik az irataikat és a telefonjukat, majd közülük valamennyi embert Oroszország távoli városaiba szállítanak."
Ezt mivel tudja bizonyitani? Ja, hogy a "Kyiv Independent" irta. Es az elvtars olvasta is? Betenne errol egy linket. Elore is koszonom.
"Az ukrán lap értesüléseit a CNN is megerősítette."
Igy mar ertem. Ha a CNN megerositi, akkor az biztosan ugy van. En meg olvastam, hogy Elvis Presley él. A Kiskegyed is megerositette. Azt meg a radioban hallottam, hogy sajtbol van a Hold.:) De a CNN meg ezt nem erositette meg. De nem is cafolta! :)
---
"akkor ez mi a ..... ..f@sz???"
Ukran naci propaganda! Az olyan fasszopok meg beveszik, mint mgdé. :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Putin! God Bless Russia! :)
---
PS: ket video, ahol a felszabadito orosz csapatok ellenorzik a Mariupol-bol kimenekulo civil ferfiakat, hogy van e rajtuk naci tetovalas utana szabadon mehetnek tovabb:
www.youtube.com/watch?v=ScK5QLwl-iw
www.youtube.com/watch?v=k7NBdNQTxTU

mgdé 2022.03.20. 10:55:39

@fotelzsukov:
Ostoba orosz propahantista kiscsillag, te, legalább magyarul írnál ... Tudod, ékezetek.

Egész Ukrajna "náci" lenne? Nem tűnt még fel neked, hogy az ukránok jelentős része még a SZU-ban született és nevelkedett. A SZU-ban nevelték volna őket "nácinak"? Akkor az oroszokat is annak nevelték ...

Tökmindegy miket hantázol, ártatlan civilekre lőttök.
EZ a tény.

mgdé 2022.03.20. 10:56:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ne félre, hanem az ukrán kisemberekről beszélj, pupák ...

tűz fal 2022.03.20. 12:53:33

@mgdé:
A "szegény ukrán kisember" sorsát a libernyák elvtársaiddal beszéld meg, megtalálod fentebb a kommentet meg a beíróját:

"Irakban nem gyártottak az EU piacra kaját meg kábeleket a Mercibe. Itt igen. Naná hogy a szívükre vették Európában. Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket. "

Az összehasonlítás alapja a libernyák hülyegyerek agyát mosó USA ami csak Irakban meggyilkolt egymillió embert.

mgdé 2022.03.20. 13:22:40

@tűz fal:

Trollocska kiscsillag,
NE TERELJ, s ne beszélj valótlanságokat, bődületes ostobaságokat.
Hol mondtam én, hogy rendben van, amit az USA Irakban, Szíriában stb. csinált? Ja, hogy csak hadoválsz? :D
Honnan szeded, hogy én "libernyák" lennék? Ahhoz túl sok fegyveres SS-t lőttek le apámék.

Nem a sorsukat kérdeztem a kedves Bircától.
(Nem mondod, hogy te vagy Birca? :DDD)

AZT kérdeztem, mi van a hivatkozási alapjával?
Mindig rájuk, a kisemberek érdekeire hivatkozik a "nyugat" ellenében. Az - éppen az őket megtámadó oroszokkal harcoló - ukrán_kisember ember ebben nem játszik nála?
(Ne kezd magyarázni, hogy de mert ... Én is tudom az USA játékait, nem is tetszik, az EU - Oroszország közeledéssel sokkal jobban járt volna a világ, de ettől még az oroszoknak NINCS JOGUK fegyveresen megtámadni Ukrajnát, s civileket ölni ott.)

S igen, a lelőtt, súlyosan sebesült civileket, azok családtagjait, a menekülőket normális ember sajnálja. Mindenhol. Ha te netán nem, akkor, khm, beszélgess hiénákkal, az való neked. Pá, öcsi!

tűz fal 2022.03.20. 13:28:59

@mgdé:
Onnan tdom hogy libernyák vagy, hogy fel lehet ismerni a szövegmintádról hogy te ugyanaz a hulladék buzi vagy, csak más néven

2022.03.20. 13:37:48

@mgdé:
az ukrán kisember érdeke az, hogy kijev egyenlő távolságban álljon varsótól és moszkvától. ez az ausztriához hasonló, csak éppen kelet felé elkötelezett semleges státusz. amit ugye ajánl a lavrov. és amit maga zelenszkij el is fogadna miután elmagyarázták neki, hogy nem lesznek se nato, se eu tagok. csakhogy ő egy báb. az ukrán kisember nincs képviselve.

mgdé 2022.03.20. 13:53:32

@tűz fal:

:DDD

Nem mondod, hogy magaddal keversz össze, te szerencsétlen sokniches trollocska.

tűz fal 2022.03.20. 13:58:23

@mgdé:
Ne hisztizz Boldika, inkább gyere vissza ugyanazzal a névvel, mivel senki se hiszei el hogy bekapcsolódott egy 5 nappal ezelőtti beszélgetésbe egy ugyanolyan szövegmintájú hisztis buzi aki ezzel a nevével korábban nem írt Birca blogjára (vagy nagyon régen). Ezt könnyű ellenőrizni ha valaki megnézi az aktivitásodat és rákeres a "birca" mintára.

mgdé 2022.03.20. 14:00:08

@cvsvrs:

Ettől még Birca az orosz lépéseket a "kisemberek érdekei"-vel szokta magyarázni.

S lehet, hogy az ukrán_kisember érdekei valóban az egyenlő távolság lennének, de az viszont semmiképpen nem, hogy lőjenek rá, lőjenek a családjára, lőjék a házát, lakását, kocsiját az oroszok. Ennél még a bölényfüves lengyel vodka permanens szopogatása is jobb lenne a számára.

Úgyhogy Birca továbbra is tartozik a magyarázattal.
(Ha másért nem, kedves Birca, hát azért, mert az általad szintén oly sokszor meghivatkozott Legfelsőbb Jó igazmondást vár el tőled.)

mgdé 2022.03.20. 14:03:06

@tűz fal:

"Boldika"

:D

Te tényleg nagyon hülye vagy, öcsi!
Kérsz egy poroltót?

Amúgy kérdezd meg Bircát, ki volt II. Baszileiosz. Szerintem ő már tudja. :P

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.20. 14:12:00

@mgdé:

Az ukrán ksembernek nem érdeke, hogy országából NATO-anyahajó, oroszellenes támaszpont, s szivárványos rablóállam legyen.

tűz fal 2022.03.20. 14:22:20

@mgdé:
A poroltót azt szerintem te önkielégítésre használod, te hulladék buzi :)

tűz fal 2022.03.20. 14:23:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Ez nem igaz. Az ukránok buzivonulásokat szeretnének. Azt szeretnék, ha Kijev lenne a világ pride fővárosa.

tűz fal 2022.03.20. 14:25:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Birca! Írta nekem a buzi hogy kérdezzem meg tőled hogy ismered-e a Baszileiosz mintájú ki tudja hanyadik nevét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.20. 14:25:40

@tűz fal:

Valamennyire simerem az ukrán nacionalizmust. Valószínűleg még az Oroszországhoz csatlakozást is inkább elfogadnák, mint a homoklobbis értékrendet.

tűz fal 2022.03.20. 14:29:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Valamennyire simerem az ukrán nacionalizmust. Valószínűleg még az Oroszországhoz csatlakozást is inkább elfogadnák, mint a homoklobbis értékrendet."

Orosz dezinformácó! Az ukrán nácik azért harcolnak, hogy joguk legyen átoperáltatniuk mgukat és szivárvány meséket olvashassanak fel az óvodákban!

kunzoo 2022.03.20. 15:10:28

@tűz fal:
Miert fedítesz? Ez a válazom arra volt hogy miert aggódik jobban Európa ezen mint anno Irakon. Könnyen belátható hogy ha a szomszédod háza ég akivel szoros kapcsolatban vagy, az erősebb reakciót szül mintha tőled kétezer kilométerre történik mindez.

kunzoo 2022.03.20. 15:12:03

@cvsvrs:
Hogy lesz új hrivnya? Ha sok dolcsiért hrivnyát vesznek, az felviszi a hrivnya értékét.

tűz fal 2022.03.20. 15:29:05

@kunzoo:

Semmiféle ferdítés nem volt, konkrét idézetet másoltam.

"Irakban nem gyártottak az EU piacra kaját meg kábeleket a Mercibe. Itt igen. Naná hogy a szívükre vették Európában. Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket."

Értem én hogy ciki amikor nemzettelentestvéred előtt beégsz, de még ki is kérted magadnak, hogy:

"Sosem írtam hogy szegény ukránok. Valamit félreolvastál."

Csak Irakban egymillió embert öltek meg azok, akik a libernyákok agyát mossák - jaj bocsánat - eljuttatják a libernyák fejekbe a kiváló PR-jukat.

Azt hogy közelünkben halnak meg ne használd érvként, mert benneteket a magyarok se érdekelnek, folyton a magyarok ellen áskálódtok az EU-ban.

kunzoo 2022.03.20. 15:33:10

@cvsvrs:
Ha átváltod, akkor a hrivnya erősödik. Ha csak úgy forgalomba hoznak hrivnyát, akkor gyengül. Attól mert dollárt nyomtatnak, majd ebből forgalomban levő hrivnyát, vagy bármit vesznek, nem gyengül az a valuta amit vesznek. Sőt, erősödik. Amikor egy jegybank erősíteni akarja a saját pénzét, dollárért vesz a piacról saját pénzt.

kunzoo 2022.03.20. 15:35:40

@tűz fal:
De a kerdést már nem másoltad ide, amira ez a válasz született. Kiragadsz egy hosszabb beszélgetesből .

kunzoo 2022.03.20. 15:47:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Auert tegyük hozzá, az utóbbi időben nagyon benézted a dolgok folyását. Emiatt nem lennék ebben annyira biztos. Túltolod ezt a homoklobbi dolgot, közel sem olyan fontos téma mint amilyennek láttatod.

tűz fal 2022.03.20. 16:06:37

@kunzoo:
Milyen kérdés? Bepróbálkoztál azzal hogy az USA Jugoszlávia elleni háboirújához hasonlítod Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Erre írtam, hogy "Példálózzunk inkább Irakkal. Kb. egymillió ember."

Nem kell a púder.

Gondoltam én hogy magadnak is ciki lesz majd a szöveged.

mgdé 2022.03.20. 16:40:29

@tűz fal:

:D Ostoba orosz trollocska, a silány szexuális életed miatti felfokozott fantáziálásodra max. Szájer Jocó elvtársad kíváncsi.

tűz fal 2022.03.20. 16:43:11

@mgdé:
Még mindig sírsz, buzi?

mgdé 2022.03.20. 16:44:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Jól tudod Birca, hisz már megbeszéltük párszor II. Baszileiosz, a Bolgárölő-t.
Szerinted a boldirajongó, lükebeszédű orosz trollocskád érti miről van szó? :D

mgdé 2022.03.20. 16:46:46

@tűz fal:

Megint kínoznak a nemtelen vágyaid, öcsi?!
Valld meg Bircának, ő majd jóságosan feloldoz, csak ne imádd ennyire a bűnt! :D

tűz fal 2022.03.20. 16:51:28

@mgdé:
Ne sírjál köcsög, legyél büszke buzi.

tűz fal 2022.03.20. 16:52:49

@mgdé:
Te buzi, képzeld már kunzoo hiányolta hogy csak egy rövid szöveget idéztem tőle, ezek szerint ő is azt gondolja rólad, hogy olyan hülye vagy hogy nem tudsz a szövegben keresni.

mgdé 2022.03.20. 17:07:48

@tűz fal:

Kiscsillag trollocska, annyi ostobaságot hordasz össze folyton-folyvást, hogy hozzád képest akár még Németh Sziszi is egész Kazohinia és Pápua Új-Guinea szerte is ismert és tisztelt univerzális zseni. :P

(Persze érthető, hogy téged és egyéb hozzád hasonlókat küldenek a téma eltereléséhez, hisz rajtatok kívül mindenki más látja/tudja, hogy civileket lőni valóban gazemberség. Bizony, tőled is az. Nem véletlenül dobtad ki a tükröt az odúdból.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.20. 17:11:02

@mgdé:

Ő csak BG-ban közismert, érthető okokból. Szerintem még egy átlag mai görög se ismeri.

tűz fal 2022.03.20. 17:23:56

@mgdé:
Akik a libernyák droidok agyát mossák azok csak Irakban egymillió embert öltek meg.
Meséljél harcibuzi hogy varrja-e már szülő2-d a szivárványszínű bakaruhádat.

tűz fal 2022.03.20. 17:46:54

@kunzoo:
Nézd már mit írt rólad a buzi:

"rajtatok kívül mindenki más látja/tudja, hogy civileket lőni valóban gazemberség"

Szerintem egyszerűen nem érti a te nemes értékeidet, miszerint nem az számít hogy hány embert ölnek meg, hanem hogy közel vannak és az EU-nak dolgoznak.

mgdé 2022.03.20. 18:38:13

@tűz fal:

Neked "szülő2-d" van trollocska?
Az első, a megszülőd, az rögtön kidobott az udvarra, a sárba, amikor először és utoljára rád nézett?
Ó, te szegény! Sajnálom ám sanyarú sorsodat, de ez nem változtat azon, hogy folyamatosan semmi értelmeset nem írsz, csak és kizárólag orbitális f@sságokat. Boldog is a gazdád, milyen jól beváltál! :D

tűz fal 2022.03.20. 20:25:00

@mgdé:
Még mindig sírsz, buzi?

kunzoo 2022.03.20. 21:23:32

@tűz fal:
De ez így van. Például Magyarországon meghal sok ember. Nyilván azok halála ráz meg jobban aki valamilyen okból közel áll hozzád. Most azon pattogsz hogy valaki siratja az 1db halott rokonát, pedig naponta még meghalnak százak rajta kívül. Ilyen az emberi magatartás, részben ilyen a közösségek magatartása is. Ugyhogy igen, sokkal nagyobb visszhangja van Európában annak ha pl. ölik egymást a grúzok, örmények azeriek, törökök stb. mint amikor a hutuk irtották a tuszikat. Lehet a zuluk meg azt tartották fontosnak és teljesen hidegen hagyja őket ez az ukrán háború.

mgdé 2022.03.20. 22:23:52

@tűz fal:

Látom, továbbra is rendkívül széles a szókincsed, trollocska. :D
Már csak a rejtett homoszexualitásodat kellene kibeszélned magadból a pszichológusoddal, aki - nagy bánatodra - nem én leszek. Ja, s ismeretlenül is üdvözlöm mindkét - miattad oly nehéz sorsú - anyádat!

tűz fal 2022.03.20. 22:29:00

@kunzoo:
Nem kell a púder, nem jelentenek neked semmit az ukránok, csak szarrá égetted magad már megint. ahogy már beszéltük korábban, amikor beégsz akkor jön megint a másik duma.

tűz fal 2022.03.20. 22:29:21

@mgdé:
Még mindig sírsz, buzi? :)

tűz fal 2022.03.20. 22:33:35

@kunzoo:
Amikor az USA által szétbombázott távoli országokból jönnek a határhoz és dobálják a rendőröket, akkor a szektád be akarja fogadni mindet, amikor magyarok jönnek, akkor új Orbán szavazóktól fostok. Ennyit a példádról.
Annyira szánalmas már ez a szöveg :)

tűz fal 2022.03.20. 22:34:20

@mgdé:
Ne sírjál buzi nincs rá okod amíg nem találkozol egy ukránnal :)

tűz fal 2022.03.20. 22:39:25

@kunzoo:

"Irakban nem gyártottak az EU piacra kaját meg kábeleket a Mercibe. Itt igen. Naná hogy a szívükre vették Európában. Az ukrán melós elmeg harcolni ahelyett hogy az EU nak állítana elő termékeket."

Közel állnak hozzád :)

mgdé 2022.03.20. 23:26:28

@tűz fal:

Lám, lám, kicsi trollocska, továbbra is minden egyes hsz-edből dől az ostobaság.
Le sem tagadhatnád, hogy te írtad őket. :D

kunzoo 2022.03.21. 06:32:50

@tűz fal:
Mikor írtam új szavazókról??????
Az összes frusztrációd ne rám vetítsd ki. A szomszédok reakciója nyilván erősebb. Te is jóval lelkesebben élteted itt Putyin invázióját mintha valahol Csecsenföldön történt volna mindez. Ennyi. A szomszedban történtek mindig erősebb reakciót váltanak ki mindenkiből, nézettől függetlenül. Ebbe ennyit kell belelátni. Aztán te meg miket fantáziálsz bele, a te dolgod. Heves, káromkodós reakciód az én szemléletemet igazolja. Szerbiában Putyint istenítik, Lengyelországban démonizálják. Ki hogy látja. De az biztos hogy sokkal erősebbek az európai országok reakciói mint pl. Amikor ket afrikai ország rugja össze a port. Ezt már ennél szájbarágósabban nehezen tudom elmondani. Aztán hogy kinek milyen irányú a reakciója, egyeni izles kerdése. Pl. Birca atomháborúrol ábrándozik az általa elképzelt "jó" győzelme erdekében. Ez eddig fel sem merült nála. Heves reakció.

Tapi2021 2022.03.21. 14:19:34

@kunzoo: "De az biztos hogy sokkal erősebbek az európai országok reakciói mint pl. Amikor ket afrikai ország rugja össze a port."

Aminek az oka...? A közelség-távolság, VAGY az, hogy azokat leszarják, mert nem riválisai az USA-nak!?
Ahogy senkit nem izgat fel pár százezer arab, afgán, iraki... CIVIL halála sem!
Nem így Oroszország, amelyet alkalom nyílt megfingatni, miután beletolták, provokálták ebbe a háborúba. (Ők is hülyék voltak persze. Nem így kellett volna érdeket érvényesíteni.)

Érdekes, hogy még Sztálin zsarnoki diktatúrája is jó haver volt, amikor a nyugat segge égett. De békében rohadék oroszok, "ősellenség"...!

És ezt az oroszok is tudják. Hogy le vannak nézve, nem tartják őket európainak.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása