magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Végrehajtás

A ballib megmondóemberek megint nem értik: a végrehajtó kamarával kapcsolatos leleplezések miért nem csökkentik a Fidesz népszerűségét.

A hagyományos ballib magyarázat persze megvan: a 3 millió fogatlan mucsai bunkó fideszes kizárólag a közmédiákat nézi, hallgatja.

Csakhát azt azért minden felmerés igazolja, ez nem igaz. Szóval mi is az ok?

Az ok az, hogy a másik kizsigerelése, meglopása éppenhogy a liberális eszme logikája. Hiszen a polgári társadalom alapgondolata az, hogy a származás alapú hierarchiát le kell váltani a pénz alapú hierarchiával, hiszen így minden teljesen igazságos: aki tehetségesebb, az az élre kerül, aki pedig szerényebb képességű, az lent lesz a társadalomban. Hiszen az élelmes, fantáziadús, versenyzőkedvű vállalkozó meggazdagodik, míg az alkalmatlan vállalkozó meg szegény marad, ahogy azok is, akik még meg se próbálják a vállalkozóságot. A tehetség pedig nem származásfüggő, azaz ez a társadalom ugyan egyenlőtlen, de igazságosabb a feudális rendnél, ahol a báró idióta fia csak azért van az élen, mert ő a báró fia, pedig teljesen alkalmatlan mindenre. Ezt mondja a liberalizmus.

A vállalkozói élelmesség fő eleme pedig az átverés. Miről is szól egy sikeres vállalkozás végsősoron: olcsón veszek, drágán eladok. S mindegy, hogy ez gyártás, szolgáltatás, vagy bármi más. Normál esetben a haszon alacsony, hiszen nem lehet az embereket rávenni, valamire nagyon ráfizessenek. Lehet persze a nagy forgalommal nagy hasznot elérni, de ez ritka eset, s a legtöbb esetben már jelentős tőke kell ehhez. Szóval jellemzően az átverés a legjobb recept: valahogy rá kell venni az embereket, fizessék túl ezt vagy azt. Meg nem kifizetni az emberek munkáját. Ez teljesen legális.

Marketing és kizsákmányolás a két fő szempont. Mindez pedig nem illiberalizmus, hanem kristálytiszta liberalizmus.

Persze, a nyugati fejlett kapitalizmus ma már csak külföldön harácsol eszeveszetten, belföldön kénytelen szerény lenni. Ennek tisztán politikai okai vannak.

A félperiférián ez nincs, itt lehet szabadon harácsolni belföldön is. S erre jó példa a hitelezés és annak folyománya, a végrehajtás. A rossz adóst Magyarországon - és egész Kelet-Európában - háromszorosan büntetik:

  • elveszik a zálogát, azt nyomott áron számítják be,
  • indokolatlan, csillagászati összegű kezelési, ügyintézési díjakat számolnak fel,
  • s a végén még mindig tartozik!

Aki pedig az egészben részt vesz - a bankok, a közvetítők, a végrehajtók -, az aránytalanul gazdagodik.

Annak idején apám mondta: soha ne vegyél fel jelzálogkölcsönt. Pedig apám banki felsővezető volt - nem az első vonalból, de a másodikból - már 1987-től. S mesélt a hitelezésről is, annak negatív kimeneteléről:

  • a bank saját magának adja el az elkobzott zálogot, manipulált árverésen, sokszor negyedáron számítva,
  • aztán eladja piaci áron a zálogot,
  • az adós meg még mindig tartozik,
  • míg nyugaton a bank érdeke, hogy az adós rendszeresen fizessen, hosszú ideig, addig keleten a bank érdeke, hogy az adós ne fizessen, s le lehessen foglalni a zálogát.

S aki a rendszerben aktív szerepet játszik, magas pozícióban, az milliárdos lesz. Lásd Schadl György.

Schadl tehát liberális sikerember. Mi is vele szemben a ballib panasz, azt leszámítva, hogy történetesen nem az ő emberük? Tulajdonképpen semmi. Megtestesíti a polgári ideált.

S ki Magyarországon a polgári értékrend képviselője? A ballibek természetesen. Ezt még ők is bevallják, hiszen a Fideszt felváltva kommunistának vagy feudálisnak nevezik.

Ennyi az egész.

263 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5818040180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2023.02.11. 08:28:15

No meg a sajtónak is meg van tiltva, hogy arról írjanak, hogy a fiatal özvegyasszonyt kisgyerekkel hogyan lökik ki az utcára. Hogy senki nem figyelmezteti, hogy ha bent la ik a házban az árverezéskor, akkor negyed ár fog elkelni az ócska, szüleitől örökölt házacskája. És hiába hiszi hogy majd valaki megvédi, másnap a rendőrök hajítják ki kisgyerekkel együtt.

És arról se írhatnak a "baloldali" lapok, hogy a FIDESZ kormánynak tizenöt éve lett volna, hogy ne így legyen.

Ebből is látszik, hogy az állítólagos ellenzék, állítólagos baloldali média is a német gyarmattartók parancsát hajtják végre, és összehangolva tartják hatalomban Orbán kollaboráns kormányát.

Nézze meg bárki, hogy például az állítólag egyedüli baloldali, szociáldemokrata lap, a Népszava hányszor írhat erről a témáról.

És aztán tessék megnézni, kinek a tulajdonában van.

Így lehetnek német ügynökök kormányon és ha nagyon összeszedjük magunkat, akkor lecserélhetjük őket egy másik német ügynökre.

Ez ma a demokrácia Magyarországon.

Aki meg esetleg nem hazaáruló, arról meg azt se tudjuk, hogy létezik és politikával foglalkozna. Erről gondoskodik a német kézben lévő média.

2023.02.11. 09:29:28

Nem hiszem, hogy nem csökkenti, legfeljebb nem olyan mértékben. Az ügyet eleve a Mi Hazánk kezdte boncolgatni. Varga Judit pedig eddig nem vállalt semmilyen felelősséget. Nyilván a stratégia az, hogy alacsonyabb szinten maradjon az ügy. A Fidesznek azért vigyáznia kéne, hogy az emberek az elitet továbbra is az ellenzékkel azonosítsák, mert ezek az ügyek épp ellenkező irányba visznek.
Egyébként ez a nyugati-kelet ellentét a harácsolásban nem zavar mindenkit?

grundigg 2023.02.11. 09:33:25

Ez egy szánalmasan erőltetett poszt lett, ráadásul a koklúziódat ("Schadl egy liberális sikerember") elfelejtetted visszacsatolni a kiinduló állításodhoz: az ügy nem csökkenti a fidesz népszerűségét. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az életed értelmetlen volt, a magyar ember menthetetlen liberális, hiszen ez kell neki, erre vágyik.

A valóságban persze Schadl nem egy liberális sikerember, hanem egy maffiózó. És nem az a probléma vele, hogy végrehajtó (végrehajtás nélkül nem ér semmit a bírói döntés, így nem működik a jog és az állam), hanem az, hogy egy korrupt gazember. Aki a fidesz által megreformált rendszerben emelkedett a végrehajtói kar csúcsára, és Völner közrműködésével az IM felső vezetésében működtette a maffiát. És persze fel sem merül, hogy a miniszter vagy a miniszterelnök felelős lenne ezért.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 09:43:15

@zavaleta:

Aki a ballibeknál elitellenes próbál lenni, azt kigolyózzák a társaságból. Még ha abszolút mérsékelten is csinálja. Lásd Botkát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 09:44:53

@grundigg:

Üzletember és maffiózó ugyanaz csak más szavakkal. Esetleg a mértékben van eltérés.

S mindkettő polgári-liberális jelenség.

ZorróAszter 2023.02.11. 10:00:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Botkát azért golyózták ki, mert az MSZP-t vissza akarta vinni a dolgozók érdekképviseletének irányába. A német nagytőke meg nem azért dolgozott a nyolcvanas évek vége óta a munkavállalói érdekképviseleti lehetőségek megsemmisítésén, hogy aztán valaki visszafordítsa a folyamatot.

A gyarmattartóink ettől félnek leginkább.

A hazaáruló egymás között jól megvannak a parlamentben meg a médiában.

A lényeg: ne legyen a dolgozókat és a hozzájuk kapcsolódó rétegeknek pártja. Vitatkozzon a jónép Horthyról és a szivárványos zászlóról, de arról ne, hogy hogyan rabolják ki az országot vagy hogy bánnak a szegényekkel, munkanélküliekkel, hajlékatalanokkal, utcára kihajított özvegyasszonyokról.

Így lettünk fehérniggerek a saját hazánkban.

grundigg 2023.02.11. 10:06:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Minden ember üzletember, hisz a lehető legkisebb befektetéssel a lehető legnagyobb hasznot szeretné elérni. Ez még a szocializmusban is így volt. Szóval szerinted mindenki maffiózó.

Boldeone2 2023.02.11. 10:21:59

S ki Magyarországon a polgári értékrend képviselője?"

- Fidesz Magyar Polgári Szövetség" - akkor miről is beszélünk?

indokolatlan, csillagászati összegű kezelési, ügyintézési díjakat számolnak fel"...(....) ...elveszik a zálogát, azt nyomott áron számítják be"

- Ez megint 100%- ban a kormány hibája! Mi tartotta vissza őket, hogy már évekkel ezelőtt ne szabályozzák pl. különböző jogcímeken, végrehajtók által beszedett jogdíjakat?
Egyébkènt az is tévedés, aki azt gondolja, hogy a bankoknak jók a beukott lakáshitelelek. A nagy bankválságok szinte 100%- ban a hitelválságok miatt alakul ki. Olyan is van, hogy az ingatlan értéke a hitelérték alá esik....

Tehát: ehhez a problémához nagyjából semmi köze a ballibekhez!

ballib megmondóemberek megint nem értik: a végrehajtó kamarával kapcsolatos leleplezések miért nem csökkentik a Fidesz népszerűségét."

- Ez megint nem tudjuk. A választás óta lassan egy év eltelt, a közvéleménykutatók a Fidesz népszerűségének csökkenését mérik
Nem véletlenül hasít a Mi Hazánk - ők pedig már nem az ellenzéktől vesznek el szavaszókat, a Jobbik rég a romjain van

Az ellenzéknek kitosztult a terep: a min. 2 millió szavazó az ott van, onnan csak felfelé lehet, mert a fiatal korosztályok a monolit rezsim ellen vannak

A Fidesznek 13 év alatt sikerült totálisan leuralni mindent, de főleg az emberi ágyakat, viszont most új helyzet állt elő: megjelent egy új párt jobboldalon, amely bizony ott szerez híveket, ahol eddig csak a Fidesz rúgott labdába: a szegény, kevésbé ultrakonzervatív vidék. Pont a végrehajtások ellen lépett fel a Mi Hazánk...

Tehát a nagypolgári, nagyúri kormány jobbról kapott kihívót...Érdekes párharc jöhet: a nácik harcolni fognak a fasisztákkal ( Fidesz ) , kis túlzással....

Volt már ilyen a történelemben: Engelbert Dolfuss ausztrofasiszta diktátor ( ma Orbán) harcolt a nácikkal ( Torockaiék...)

Boldeone2 2023.02.11. 10:25:32

ahol eddig csak a Fidesz rúgott labdába: a szegény, kevésbé ultrakonzervatív vidék. Pont a végrehajtások ellen lépett fel a Mi Hazánk..."

Javítok:" a szegény, kevésbé iskolázott, ultrakonzervatív vidék"

tűz fal 2023.02.11. 10:32:40

@ZorróAszter:
bircahang.blog.hu/2023/02/06/a_magyar_rendszekritikus_baloldal_baja/full_commentlist/1#c41836762

"Amiket találok, felteszem a wikipédiára egymás mellé téve a közkeletű hazugságot és a dokumentált tényeket. Például a Gerő beszéd hangfelvételét és a leiratát. Mellétéve a forrásokat, amik a hazugságokat terjesztik."

Ezt teszem én is: ostoba pofádba verem a dokumentált tényeket www.penzugyiszemle.hu/upload/documents/botos-2016-4pdf_20170110153109_17.pdf

És megmutatom a többieknek hogy te vagy az a debil akinek egy ilyen egyszerű leírás meghaladja az értelmi képességeit.

2023.02.11. 10:36:19

@grundigg:
csak nem mindegy, hogy miből akar nyereséget.

ha valaki a házából leválaszt egy részt és nyit egy panziót. majd épít rá egy emelet. és lesz egy kis családi vállalkozása, akkor nem üzletember. hanem mondjuk így maszek.

az üzletember nagy összegű hitelből (aminek egy ponton túl már nincs betéti fedezete megveszi a belvárost, vagy a fél balatont, akkor az nem tisztességes. akkor se ha ezt orbán emberei teszik és akkor se ha a politikai ellenfelei.

a termelő multik csak félig tisztességesek. (velük lehet vegyesvállalatot alkotni. ami egyébként kényszer, mert a technológiát birtokolják. nyilván válogatni kell közülük. nem kell magyarországból kínai akkumulátorvölgyet csinálni. de lehet német-amerikai-magyar sziliciumvölgy, vagy akármi, amiben lehet magyar beszállítói kör, magasabb hozzáadott érték). a nem-termelő multik azonban többségében tisztessségtelenek. azok nem nagyon kellenek. az üzletrészüket államosítani kellene és dolgozói részvényeket adni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 11:07:52

@ZorróAszter:

Elég baj a nyugatnak Orbán, nem akartak egy baloldali Orbánt, ezért fúrták meg Botkát.

Gery1987 2023.02.11. 11:46:51

"Az ok az, hogy a másik kizsigerelése, meglopása éppenhogy a liberális eszme logikája."

Nem hiszem hogy ezért ne a fideszt IS hibáztatnák, egyszerűen ez nem lett tematizálva annyira, időről-időre előjön de nem tart sokáig.

@ZorróAszter:

Nincs megtiltva, volt erről szó a "német sajtóban", csak egyszerűen nem tematizálódik elég hosszú ideig.
Valószínűleg nem is érint annyi embert országosan.

Meg szerintem valahol az emberek ilyenkor érzik, hogy hát nem véletlenül jutott el az ügy idáig, tehát nem vétlen családanyákra ront rá a bank és tart pisztolyt a fejükhöz...
Ilyen ügy még a hajléktalanok ügye meg a cigányok.
Kicsi az empátia, mert valahol a többség úgy gondolja "nem a szél hordta össze a problémáikat".

Gery1987 2023.02.11. 11:48:17

@grundigg:

Ilyen alapon minden jobbágy,földesúr, hisz földet szeretne és abból megélni.

grundigg 2023.02.11. 11:48:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Pont ezt az ostobaságot állítod, mikor azt mondod, hogy "Üzletember és maffiózó ugyanaz". Örülök, hogy beláttad.

Gery1987 2023.02.11. 11:54:22

@Boldeone2:

Az MHM nem fog a Fidesz helyébe lépni, ahhoz "polgárosodnia kéne" mint anno a Jobbiknak.
A nyugat sose fogja hagyni hogy jelen állapotában hatalomra kerüljön.

Vonának is meg lett mondva vagy polgárosodsz és bemész középre, akkor kihívhatod az Orbánt, vagy elengedjük a kezed.
Nem sikerült a dolog, lemondott, maradt Orbán és a NER...cserébe kapott egy kifizető helyet ("harmadik reformkor alapítvány").

Majd ha szükség lesz ár akkor előveszik, amolyan tartalék.

grundigg 2023.02.11. 12:00:33

@Gery1987:

A birca jellemezte úgy a vállalkozót, hogy nem akarja megfizetni azt a szolgáltatást, amit kap, a sajátját meg megpróbálja túlárazni. Pont mint amikor te minél kevesebbet akarsz fizetni a villanyszerelőnek, és minél több bért szeretnél a munkádért. Vagy árat a használt kocsidért vagy lakásodért. A piacon nem csak a kofa üzletel, hanem te is, aki vele szemben állsz.

Birca definíciója szerint mindenki üzletember, tehát mindenki maffiózó.

ZorróAszter 2023.02.11. 12:20:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Elég baj a nyugatnak Orbán, nem akartak egy baloldali Orbánt, ezért fúrták meg Botkát."

Nem egyszerűen Nyugat, hanem Magyarország elsősorban német gyarmat. Aztán kisebb mértékben holland, francia és osztrák.

Botka homályosan olyasmit lebegtetett, mint amitől a gyarmattartók általában legjobban félnek: a munkavállalókat képviselő párttól.

De mi a biztosíték arra, hogy a legvégén nem vágják őt is zsebre?

Az amerikaiak csak zavarognak itt, mióta a német BND állítólag összeveszett a CIA-val mert lehallgatták a német csúcsvezetőket. Egyébként nem is a CIA csinálta szerintem, hanem az NSA. Bár tényleg ebenguba.

Sorossal se az van, hogy kiszorítanák, hanem rányomták a reflektort és így a CIA-nak semmi haszna belőle.

ZorróAszter 2023.02.11. 12:28:20

@Gery1987:

Az hogy a magyar média német kézben van, annak az egyik következménye, hogy összehangoltan tartják hatalmon Orbán kollaboráns kormányát.

Ennek a módszere hogy a főszerkesztőkkel közlik, hogy miről lehet szó a médiájukban és miről nem. Ebbe beletartozik az is, hogy mit tematizálhatnak és mit nem.

Például a szerencsétlen özvegyasszonyról nem írhatnak hogy hogy dobták ki az ócska házból a kisgyerekével. Ebből azt sejtem, hogy nem tőzsdézésbe vagy a Mercédeszére felvett svájci frank hitelbe bukott bele.

Ha a baloldali sajtó nem lenne zsebben, akkor tematizálná őket.

Ahogy például a kirakatrácsba kapaszkodó öreg hajléktalant akit három vagy négy rendőr rugdos valahol a nagykőrúton ha jól láttam.

Szóval lenne mit tematizálni, de a parancs az parancs.

_Neville 2023.02.11. 12:40:21

@Boldeone2: "Nem véletlenül hasít a Mi Hazánk "
Azért megnézném a filantrópok és mikroadományozók arcát, ha a Fidesz esetleges összeomlása miatt felsejlene egy Toroczkai-kormány. Egyáltalán nem lehetetlen forgatókönyv. :)

Boldeone2 2023.02.11. 12:42:03

@Gery1987: Schiffer és Vona is kiszállt, nyilván belátták a helyzetet. Eleve a legjobb pozíció az ellenzék ellenzékének lenni...A tagadás tagadása...Szerintem jól is fizet...Gyurcsány sem rendszerellenzék, bár annak hirdeti magát....
Az egyik fő gát, mára ...
Tulajdonképpen, mindegy is...A választási rendszer már úgy van kitalálva, hogy soha nem lehet leváltani a Fűrészt
Egy pártnak kellene 50% + 1- et elérni. Ez szinte lehetetlen.
A listaállítás szabályai miatt a plurális pártrendszernek vége.
Az ellenzéki oldalon max 2 párt maradhat, a többi kiesik. A surranópályán ott jönnek a kutyák, meg a Mi Hazánk

Sajnos, ez Európa legrosszabb választási rendszere. Akkora előnyt ad az állampártnak, amit lehetetlen behozni

Ellenzéki egységfrontot létrehozni meg lehetetlen. A " baloldalon" ott van Gyurcsány , jobboldalon Torockai..A kutyák a megélhetésre mennek csak....

...nem tudom mi lesz ebből, de semmi jó nem néz ki ...Majd 100 év múlva azt kell a történészeknek feldolgozni, hogy mi történt ezzel országgal...Senki sem érti most valójában ...

ZorróAszter 2023.02.11. 12:42:56

@Gery1987:

Szigorúan tilos téma volt, hogy a bankok csőbe húzták az ügyfeleket. Előre tudták a svájci frank bummot, és nem svájci frankban vették fel a viszonthiteleket.

Szigorúan tiltott téma volt, hogy a teljes banklánc, ne csak a magyarországi leánybankja bizonyítsa a bíróságnak, hogy MINDEN folyósított svájci frank alapú hitel mögött valóban svájci frank hitel áll.

Ha nem bizonyítja, akkor nem számolhat fel az adósnak nem létező árfolyamveszteséget.

_Neville 2023.02.11. 12:43:49

@Gery1987: "A nyugat sose fogja hagyni hogy jelen állapotában hatalomra kerüljön."
Egy jelentős részük a Fideszt se akarja hagyni, csak a magyar választókat ez annyira nem érdekli

Boldeone2 2023.02.11. 12:46:22

@_Neville: Szerintem arra nincs esély, hogy MH -kormány legyen. A legtöbb embernek azért túl durvák a nézeteik ( tűzparancs, stb...)
Azonnal jogfosztottak lennénk EU-szinten, megbénulna az ország.
Orbán azért végül megcsinálja amit kérnek tőle...

Boldeone2 2023.02.11. 12:48:26

@_Neville: Egy jelentős részük a Fideszt se akarja hagyni, csak a magyar választókat ez annyira nem érdekli"

- Csak az EU kegyéből marad fenn az Orbán- rendszer. Ha EU pénzek nem lennének, már régen összeomlott volna
Ez nem egy önfenntartó ország...

_Neville 2023.02.11. 12:48:57

@Boldeone2: hát ha ilyen céljaik lesznek, muszáj lesz finomodniuk, a botránypolitizálás egy szintig jól hoz szavazókat, de egy idő után üvegplafonná válik. Tulajdonképpen a Jobbik 2015 körül megcsinálta ezt, és ott még nem is mentek el balos irányba, mint később.

ZorróAszter 2023.02.11. 12:50:09

A náci pártot (Jobbikot és áttételesen a különféle utódait) a Fidesz hozta létre.

Ugye emlékszünk hogy Vona és Orbán ugyanannak a polgári körnek volt a tagja?

És ugye emlékszünk az árpádsávos fidesznagygyűlésekre.

Aztán arra, amikor az állítólagos baloldali médiáknak megparancsolták, hogy sztárolják ők tovább a nácikat.

Emlékszünk ugye pl. az ATV sztárolására, az egy órás interjúkra Vonával, Mirkóczyval meg a többi nyilassal. Kálmán Olga smúzolására velük.

Mi Hazánk meg a többi Jobbikmaradék nyilas ebenguba.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 13:24:34

@grundigg:

Ez abszurd.

Ezen az alapon minden nő kurva, az apácákat leszámítva, hiszen szexuális szolgáltatást nyújtanak.

Nyilván nem üzletember az aki nem abból él, hogy üzletel. Pl. nem igazi üzlet a villanyszerelő kihívása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 13:28:18

@ZorróAszter:

A lényeg: nem akartak egy második Orbánt nyugaton.

S eleve teljesen idegen is a ballib tábortól a baloldaliság, még a Botka-féle mérsékelt verzióban is az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.11. 13:34:20

@grundigg:

Pedig ugyanaz.

A törvény kimondja: milyen szintig legális a másik átverése. Azaz csak ettől függ ki az egyik és ki amásik. Alapvetően mennyiségi eltérés, nem minőségi.

tűz fal 2023.02.11. 13:44:49

@cvsvrs:
"az üzletember nagy összegű hitelből aminek egy ponton túl már nincs betéti fedezete"

Járkál ide egy szerencsétlen analfabéta nyomi ZorróAszter néven, aki szerint ezt Drábik találta ki, a bankárok pedig azért írják ugyanazt mint Drábik, mert Ámon papokat játszanak.

Ne írj ilyen dolgokat, mert akkor ugyanúgy ordít szerencsétlen, mint amikor a száját megtörlöm ezzel - az ő saját szavaival - szaros brossúrával: www.penzugyiszemle.hu/upload/documents/botos-2016-4pdf_20170110153109_17.pdf

ZorróAszter 2023.02.11. 14:46:44

@tűz fal:

Hallucinálsz, kis köcsög. Nem gyűlnek a híveid, hanem a válasz nélkül hagyott kérdésem nyomán teljesen elfogytak.

A kérdés, amit egyikötök se tudott megválaszolni, hogy miért megy csődbe a bank, ha egy rémhír nyomán a betétesek kiveszik a pénzüket. Miért nem mentik meg a tulajdonosok a bankjukat a semmiből való pénzteremtéssel?

Azért csak a linket böködöd a tömpe kis ujjacskáddal miközben csorog a nyál a szádból,
mert ha valamit a saját szavaiddal próbálsz elmondani, akkor a szádból a kapa mellett olyan baromságok hullanak ki, mint például hogy a kereskedelmi bankok pénzt nyomtatnak.

Úgyhogy egyszeri kísérlet után miután a faszorrodat belevertem a baromságodba, visszatértél az egyszem link bökdöséséhez.

Még arra se mersz válaszolni, hogy akkor most te is azt mondod, hogy létezik a semmiből való pénzteremtés vagy sem.

Visszavonulsz a sündisznóállásba.

Faszorrú patkány a sündisznóállásban! - Mókás kis kép!

Muhahaha!!!

:o)

Néha mássz le anyádról. Kezdtek fáradni.

Az idézet tőled ami szerint a kereskedelmi bankok pénzt nyomtatnak:

bircahang.blog.hu/2023/02/06/a_magyar_rendszekritikus_baloldal_baja
tűz fal
2023.02.06. 15:37:44

"Leírom sokadjára is: mert attól még vannak szabályok amiket be kell tartani, például nem nyomtathatnak bármennyit."
----------------------------------------------------

Mert ugye ez a magyarázatod:

1 "attól hogy a bank pénzt teremt, még vannak szabályok amiket nem lenne szabad megszegni."
2 "Írtam hogy megvan a korlátja a pénzteremtésnek."
3 "Amiről te beszélsz, az a készpénz. Készpénzt csak a jegybank bocsáthat ki. Ez is ott van a szövegben."

Ennek a három pontos válaszodnak a megfelelője:
1. Kiszera méra bávatag
2. Abba benne
3. Tehát a kisnyúl szőrös

Konkrétan: nyoma sincs benne annak, amire a kérdés vonatkozott.
Nincs szó benne se betétről, se hitelről, se semmiből való pénzteremtésről. Pedig a kérdésem erre vonatkozott.

Hogyan magyarázol meg valamit, ha a kérdésem egyik kulcsszava se szerepel a magyarázatodban?

Mit nevezel készpénznek? Elektronikus pénzt is csak az MNB bocsájhat ki.

Ja persze: szerinted a kereskedelmi bankok is nyomtatnak pénzt. Lásd feljebb.

:o)

tűz fal 2023.02.11. 15:17:33

@ZorróAszter:
Először is ne beszélj csúnyán, mert anyád megbasz.

Másolgatásaidra itt a válasz:
bircahang.blog.hu/2023/02/09/a_nemzetkozi_nyelv/full_commentlist/1#c41842554

ZorróAszter 2023.02.11. 17:53:59

@tűz fal:

Hallucinálsz, kis köcsög. Nem gyűlnek a híveid, hanem a válasz nélkül hagyott kérdésem nyomán teljesen elfogytak.

A kérdés, amit egyikötök se tudott megválaszolni, hogy miért megy csődbe a bank, ha egy rémhír nyomán a betétesek kiveszik a pénzüket. Miért nem mentik meg a tulajdonosok a bankjukat a semmiből való pénzteremtéssel?

Azért csak a linket böködöd a tömpe kis ujjacskáddal miközben csorog a nyál a szádból,
mert ha valamit a saját szavaiddal próbálsz elmondani, akkor a szádból a kapa mellett olyan baromságok hullanak ki, mint például hogy a kereskedelmi bankok pénzt nyomtatnak.

Úgyhogy egyszeri kísérlet után miután a faszorrodat belevertem a baromságodba, visszatértél az egyszem link bökdöséséhez.

Még arra se mersz válaszolni, hogy akkor most te is azt mondod, hogy létezik a semmiből való pénzteremtés vagy sem.

Visszavonulsz a sündisznóállásba.

Faszorrú patkány a sündisznóállásban! - Mókás kis kép!

Muhahaha!!!

:o)

Néha mássz le anyádról. Kezdtek fáradni.

Az idézet tőled ami szerint a kereskedelmi bankok pénzt nyomtatnak:

bircahang.blog.hu/2023/02/06/a_magyar_rendszekritikus_baloldal_baja
tűz fal
2023.02.06. 15:37:44

"Leírom sokadjára is: mert attól még vannak szabályok amiket be kell tartani, például nem nyomtathatnak bármennyit."
----------------------------------------------------

Mert ugye ez a magyarázatod:

1 "attól hogy a bank pénzt teremt, még vannak szabályok amiket nem lenne szabad megszegni."
2 "Írtam hogy megvan a korlátja a pénzteremtésnek."
3 "Amiről te beszélsz, az a készpénz. Készpénzt csak a jegybank bocsáthat ki. Ez is ott van a szövegben."

Ennek a három pontos válaszodnak a megfelelője:
1. Kiszera méra bávatag
2. Abba benne
3. Tehát a kisnyúl szőrös

Konkrétan: nyoma sincs benne annak, amire a kérdés vonatkozott.
Nincs szó benne se betétről, se hitelről, se semmiből való pénzteremtésről. Pedig a kérdésem erre vonatkozott.

Hogyan magyarázol meg valamit, ha a kérdésem egyik kulcsszava se szerepel a magyarázatodban?

Mit nevezel készpénznek? Elektronikus pénzt is csak az MNB bocsájthat ki.

Ja persze: szerinted a kereskedelmi bankok is nyomtatnak pénzt. Lásd feljebb.

:o)

tűz fal 2023.02.11. 19:34:44

@ZorróAszter:
Még mindig ne beszélj csúnyán debil, mert anyád megbasz, és még a kannás borodat se kapod meg.

tűz fal 2023.02.11. 19:42:03

@ZorróAszter:
Megtaláltad már a fatáblán a fájlokat nyomi?

Elmondom neked hogyan csinálják ezt normális emberek - akik nem olyan segghülyék mint te: utánanéznek, elolvassák, megértik.

Mivel te hülye vagy mint a segg, ezért a kollégáid próbálták neked elmagyarázni hogyan ábrázolja és kezeli a fájlokat az operációs rendszer.

Te meg ordítottál:
youtu.be/yxi7ASNS85U

tűz fal 2023.02.11. 19:47:41

@ZorróAszter:
És te akarod elhitetni hogy tőled lopnak cikkeket, te ugyanazt másolgató segghülye droid :)

Gery1987 2023.02.11. 21:37:57

@ZorróAszter:

HA nem írhatnak róla akkor te honnan tudsz róla?:)
Szokott téma lenni, minden évben a moratórium a lakásmaffia meg a kilakoltatások....mutogatnak idős meg rokkant embereket amint viszik a cuccaikat az utcára....vannak riportokban, közéleti politikai műsorokban stb....bár mivel nem vagyok érintett ezért engem sem érdekel megvallom annyira ez a dolog,

A svájci frank hitelről meg annyit hogy: igen gecik voltak a bankok, bár megint marha sok ész kellett hozzá hogy az ember azért kapiskálja hogy erős külföldi valutában eladósodni nem lesz túl okos döntés.
Már ekkora azt mondtuk én és a környezetem hogy "ezek hülyék".
Meg is szívták.

Még életükben nem hallottak Svájcról, szerepéről, gazdaságáról?
Meg arról hogy a forint minden szellőre összeszarja magát ha válság van, márpedig 10-15 éve is tudni lehetett hogy bizony időről időre válság van....egy nemzedék sem ússza meg...az a 20 év amennyire felvette a csillió hitelt a postás meg biztiőr fizetésére a delikvens...meg pont kitermel egyet és akkor nem a frank fog bezuhanni hanem a birodalmi forint.

Gery1987 2023.02.11. 21:40:15

@Boldeone2:

100 év múlva azt fogják mondani hogy ez volt "az elvesztegetett lehetőségek korszaka".

Megint ott tartunk hogy jön - illetve már elkezdődött - egy 150 évnyi szopás és lejtmenet.

Második Hódoltság kora.

Gery1987 2023.02.11. 21:41:20

@_Neville:

A magyar választók abból mazsoláznak ami van, ami "csomagot" pártok formájában ajánlanak nekik.

ZorróAszter 2023.02.12. 09:01:49

@tűz fal:

Buzikám!

Ahogy a pénzügyi témákban is segg vagy hogy értelmezd a szaros brossúrádat, ugyanúgy a fájlrendszerekkel kapcsolatosan se érted, miről is szólt a probléma.

És nem a kollégáim, hanem a szintén másoddiplomás ELTÉs csoporttársaim. Ők kezdtek el teljes fájlneves fájllista helyett fastruktúrával ügyetlenkedni amíg nem mondtam nekik, hogy nincs itt semmiféle valódi fa adatszerkezet csak egy ügyesen kezelt lista, ami fastruktúrának néz ki.

Vagyis faszorrú ugyanaz volt mint veled: szó szerint veszik az elnevezést, mint ti a semmiből való pénzteremtést.

A különbség csak az, hogy ők az ELTE előtt a villamoskart végezték, te meg az általános iskolát se tudtátok elvégezni a faszorrú cimboráddal.

És persze azt is tudom, hogy ebből az egészből egy szót se értettél, buzikám,

:o)

tűz fal 2023.02.12. 09:08:38

@ZorróAszter:
Ne beszélj csúnyán, mert anyád meg a talponállóból a haverjai - akiket neked Ámon papok néven mutatott be - megint megbasznak.

Gyakorolj nyomi:

- Hátsó lábadra állsz

- Szaros brossúrát a szádba verem:
www.penzugyiszemle.hu/upload/documents/botos-2016-4pdf_20170110153109_17.pdf

- Ordítasz
youtu.be/yxi7ASNS85U

- Anyád hozza a kannás bort, elalszol és minden szép lesz

ZorróAszter 2023.02.12. 11:10:50

@tűz fal:
@alöksz róz :

Buzikáim!

Ti egymáséiba veritek ha próbáljátok titkolni is.

Döntsétek el egymás között végre, hogy most van-e a semmiből való pénzteremtés vagy sem.

alöksz róz csupa nagybetűs idézetében ugyanis ott van.

@tűz fal: Te meg gyakrabban mássz le anyádról mert alöksz róz féltékenykedik.

:o)

tűz fal 2023.02.12. 11:54:48

@ZorróAszter:
Szóljál anyádnak hogy húzza ki a seggedből a lompost és tegye a szádba mert itt az etetés ideje, éhes vagy.

Utána gyakorolhatunk tovább.

- Hátsó lábaidra állsz

- Szaros brossúrát a szádba verem:
www.penzugyiszemle.hu/upload/documents/botos-2016-4pdf_20170110153109_17.pdf

- Ordítasz
youtu.be/yxi7ASNS85U

- Anyád hozza a kannás bort, elalszol és minden szép lesz

ZorróAszter 2023.02.12. 18:10:23

@Gery1987:

"HA nem írhatnak róla akkor te honnan tudsz róla?:)"

A hajléktalan rugdosását a youtubon láttam. A kilakoltatást is azt hiszem ott. Azt nem telefonnal vették fel, de csak a szürke házacskára emlékszem meg hogy legalul néhol lejött a vakolat.

De mintha erről mégis lett volna cikk is.

Nézettsége 10. A videóé meg 20.

Szóval teljes propagandasiker.

A végrehajtóknak pont annyi többletfelhatalmazást adtak Orbánék, hogy a szegényekkel a legaljasabb módon elbánhassanak.

De mindez a legveszélyesebb, mert alul meg így láthatatlanul egyenesítik a kaszát és élesítik a baltát.

És egyre többen vannak, akik életükben legalább egyszer teljesen lenullázódtak, és így ha ezt is beleszámítják a keresetükbe, akkor kiderül, hogy égész életükben mai árfolyamon százezer forintért robotoltak. És mindenük amijük volt, még a Kádár-rendszerben szerezték.

Gógita 2023.02.12. 19:35:35

@grundigg: Végre egy kis erősítés. :-)

Én már belefáradtam. Mindig volt itt néhány fanatikus, de már Birca is elment a szovjet kisember irányba. :-(
Mondjuk abban szocializálódott, de most látványosan megy vissza a marxista-leninista kapitalizmus felfogás felé.
Kart karba öltve Geryvel meg Zorróval.

Boldi másfelől közveszélyes fantaszta.

Gógita 2023.02.12. 19:38:48

@tűz fal: Kérlek, engedd már el ezt a témát Zorróval!
Szét trollkodjátok az összes posztot.
Okos enged!

Gógita 2023.02.12. 19:43:19

@Gery1987: "Megint ott tartunk hogy jön - illetve már elkezdődött - egy 150 évnyi szopás és lejtmenet.

Második Hódoltság kora."

Ha a háború és vérimádó nyugat nem hagyja abban a háború folyamatos és most már nyilvánvalóan szándékos eszkalálását, lehet, hogy nem ez lesz a problémánk a (közel) jövőben.

tűz fal 2023.02.12. 20:09:26

@Gógita:
Már egyszer engedtem, nem működött:

bircahang.blog.hu/2023/02/06/a_magyar_rendszekritikus_baloldal_baja/full_commentlist/1#c41836846

Nem fogja abbahagyni, mert nagyon hülye szerencsétlen de szeretne okosnak látszani. Először Deák Tamással kezdett veszekedni valami olyanon hogy nem akarta elhinni hogy nem ő írt neki levelet, aztán mikor cvsvrs meg még hárman magyarázták neki a bankrendszert akkor azt hajtogatta hogy "Drábik", majd amikor megmutattam egy pénzügyesek által írt leírást - de még csak nem is neki, hanem senkinek se címezve - akkor azt írta nekem, hogy "Ámon papok ködösítése".

Ez egy ostoba tróger, szerintem valami raktárosok között lehet informatikus, hogy annyira hülye hogy azt hiszi elájulnak az emberek attól hogy felemlíti a "filerendszert" amiről azt se tudta a hülyéje hogy operációs rendszertől függ hogyan van leképezve.

Gery1987 2023.02.12. 20:09:41

@Gógita:

A nyugatnak sem érdeke hogy Oroszország nagyon meggyengüljön, tehát nem fogják annyira segíteni Ukrajnát hogy az komoly problémát okozzon a ruszkiknak, ha ugyanis az orosz állam destabilizálódik, ne adj isten polgárháborús állapotok lépnek fel, akkor Kína nyer azzal a legtöbbet ugyanis hozzájuthat a szibériai olaj és ásványkincsekhez.

Hamarosan vége lesz ennek a cirkusznak.

Megpróbálták Ukrajnát NATO és EU taggá tenni, nem jött össze, a maci vehemensebben reagált, ez van, de idővel vége ennek a parádénak.

tűz fal 2023.02.12. 20:33:00

@Gery1987:
De igen, nyugaton pont azt akarják hogy Oroszország meggyengüljön. Ezt is mondták - nem mintha az lenne a bizonyíték hogy mit mondtak, mert amiben a nyugat ma is jól teljesít az a pofátlan hazudozás.

Amikor Trump után a szellemi fogyatékos Bidenből csináltak elnököt (csak tudnám miért), akkor mindenki azt várta, hogy javulni fognak Kínával a kapcsolatok, mert a demokraták többek között pont Kínára hivatkozva rasszistázták Trumpot.

Aztán szerintem kivártak, és maradt minden nagyjából ugyanúgy. Mikor Oroszország megtámadta Ukrajnát és a nyugat megpróbálta összekovácsolni a nagy nemzetközi elszigetelést, akkor sűrűn üzengettek Kínának, hogy döntse el hol áll, ami tulajdonképpen felért egy üzleti ajánlattal, mivel nyilvánvaló hogy semmi sincs ingyen. Ezután meg Kína volt az, aki addig beszélt mellé, míg végre nagy nehezen levágták nyugaton hogy nem fog melléjük állni. Kína szavakban semleges maradt (bár még abban se teljesen), gyakorlatban meg még tovább növelte a katonai és gazdasági kapcsolatait Oroszországgal.

Úgy látszik hogy nyugaton annyira féltek attól hogy nehogy a német ipar találkozzon az orosz nyersanyagokkal ( George Friedman: youtu.be/tMd71UIw1CE ), hogy elfelejtették hogy Kissinger - aki 100 éves korára még mindig nem bírt megdögleni de Bidennel ellentétben szellemileg teljesen ép - egész életében azon dolgozott hogy Kína ne álljon Oroszország mellé. Pedig akkor még nem Kína volt a világ legnagyobb gazdasága.

ZorróAszter 2023.02.12. 20:54:10

@tűz fal:

Buzikám!

Anyád Csernobilban strichelt, hogy ilyen faszorrú patkányt sikerült a világra ellenie?

:o)

Ti egymáséiba veritek ha próbáljátok titkolni is.

Döntsétek el egymás között végre, hogy most van-e a semmiből való pénzteremtés vagy sem.

alöksz róz csupa nagybetűs idézetében ugyanis ott van.

Azt hogy a semmiből való pénzteremtés faszság, azt megerősítette MaxVal, Gery1987 és Boldeone2.

Te meg azóta is titkolod hogy egyet értesz-e Gógitával, cvsvrs-el és alöksz róz-zal abban, hogy van-e semmiből való pénzteremtés vagy nem. Mert ha nem, akkor mi a faszról vitatkoztál tíz napig te faszorrú.

:o)

tűz fal 2023.02.12. 21:47:48

@ZorróAszter:
"Azt hogy a semmiből való pénzteremtés faszság, azt megerősítette MaxVal, Gery1987 és Boldeone2."

Egyikük se erősítette meg, te csak azon a szón lovagolsz hogy "semmiből". Persze nyomi, biztos bank se kell hozzá, mert akkor már nem "semmi".

Bújj az ágy alá, mert nemsokára hazaér anyád az "Ámon papokkal" és úgy megbasznak, hogy leszakad a retinád.

ZorróAszter 2023.02.13. 07:07:28

@tűz fal:

Nem igaz az újdonsült állításod, hogy semmi közöd cvsvrs, alöksz róz és Gógita véleményéhez a semmiből való pénzteremtéssel kapcsolatosan. Itt léptél be a vitában az ő oldalukon.

Őket hoztad fel magad mellé mint akikkel egyetértesz, és ők támogattak téged mint aki egy
véleményen van velük.

Egy szóval sem mondtad eközben, hogy ők hülyeséget beszélnek a semmiből való pénzteremtéssel kapcsolatosan és velem értesz egyet hogy nincs semmiből való pénzteremtés

bircahang.blog.hu/2023/01/27/az_eszmementes_partok
cvsvrs
2023.01.30. 10:04:08
@ZorróAszter:
a kapitalista kizsákmányolás elsődlegesen abból adódik, hogy a kereskedelmi bankok a semmiből teremthetnek pénzt és ezek után azt néhány nagybank szűk körben osztja el. ebből jön létre a nagytőke.
-------------------------------------------------------------
alöksz róz
2023.01.30. 19:08:59
A HELYES VÁLASZ UGYANIS A KÖVETKEZŐ: ÚJ PÉNZ DÖNTŐEN AKKOR JÖN LÉTRE, AMIKOR EGY KERESKEDELMI BANK JÓVÁHAGY SZÁMUNKRA EGY HITELT, ÉS ANNAK AZ ÖSSZEGÉT JÓVÁÍRJA A NÁLA VEZETETT SZÁMLÁNKON. EZ A PÉNZÜNK A SEMMIBŐL JÖN LÉTRE ÉS AZ ILYEN BETÉTEK TESZIK KI A PÉNZ TÁGAN VETT MENNYISÉGÉNEK A TÖBB MINT KILENCVEN SZÁZALÉKÁT. A FENTEBB EMLÍTETT KÉT MEGKÖZELÍTÉS PEDIG A VALÓSÁGBAN ÉPPEN FORDÍTOTTAN MŰKÖDIK: NEM A BETÉTEK HOZZÁK LÉTRE A HITELEKET, HANEM A HITELEK TEREMTIK MEG AZ ÚJ BETÉTEKET. A JEGYBANKNÁL ELHELYEZETT PÉNZMENNYISÉG PEDIG ÉPPEN, HOGY A BANKOK HITELEZÉSI DÖNTÉSEI SZERINT ALAKUL, NEM PEDIG FORDÍTVA.
-------------------------------------------------------------
Gógita
2023.01.31. 18:43:00
Fedezetlen, semmiből jött hitelpénz van, és a rendszer addig működik, amíg az egészet ki nem kell fizetni, amíg be nem akarják a pénzt váltani!
...
Amiből úgy lesz valódi pénz, hogy KIFIZETTETIK az adóssal! Így lesz a banknak a semmiből valódi pénze!!!
------------------------------------------------------------

Gery87, MaxVal és Boldeone2 értettek velem egyet abban, hogy nincs semmiből való pénzteremtés:
Gery87
2023.01.30. 21:05:02
@alöksz róz:

Nem, "teremt" a semmiből, hanem az hitel.
Ha nincs mögötte fedezet akkor a lufi.
-------------------------------------------------------------
bircahang.blog.hu/2023/02/04/az_alkoto_palyaja
ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · bircahang.org
2023.02.06. 14:09:35
@tűz fal:

A viat itt a "semmi" szó.

A pénzteremtés nem semmiből van. Kell hozzá bank, betétes és hiteles. S szabályai vannak.
-------------------------------------------------------------
Ugyanezen vitatkoztál Boldeone2vel is amit így összegzett számomra:
Boldeone2
2023.02.06. 18:00:46
@ZorróAszter: Full kattant az ürge, nyilvánvaló...Csoda, hogy ennyi türelmed van hozzá!

Aztán itt vannak a visszakozásaid először abból a kijelentésedből, hogy a kereskedelmi bankok is nyomtatnak pénzt:
tűz fal
2023.02.06. 16:40:00
@ZorróAszter:
Ebben igazad van, de ez csak rossz fogalmazás. Nem nyomtatnak, hanem teremtenek. És nem készpénzt, hanem hitelpénzt.
-------------------------------------------------------------
tűz fal
2023.02.06. 16:42:13
@ZorróAszter:
Hol írtam hogy semmiből? Legfeljebb válaszoltam olyan kommentre.

Olyan értelemben ahogy te írod, hogy "kell hozzá bank", stb. úgy nyilván nem semmiből
-------------------------------------------------------------
Mintha bizony én a bankot hiányoltam volna a mondókátokból.

Én végig azt mondtam, hogy nincs semmiből teremtett pénz. Pénzt csak a jegybank bocsájt ki.

Ennek ellenébe csatlakoztál be a többiek oldalán, és rájuk hivatkoztál, hogy ők veled vannak, ellenem.

Egy szóval se mondtad, hogy nem értesz egyet velük, és szerinted is baromság a semmiből teremtett pénz.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.02.13. 08:59:28

@Boldeone2: hát neked most nem sok jó néz ki, hiszen megy felfelé a forint, így az euróba kihesszelt pénzed fogyogat.

tűz fal 2023.02.13. 09:07:41

@ZorróAszter:
Nem értünk egyet, de ezzel az írásoddal legalább már lehet mit kezdeni.
Most egyelőre csak itt válaszolok, aztán majd bemásolom a válasz linkjét a többi helyre.

A "semmi" szónak semmi jelentősége nincs abból a szempontból, hogy arról van szó hogy "teremt", vagy "semmiből teremt". Ha szerinted se, akkor ezt a részt lezárhatjuk.

A "saját szavaim" ebben a vitában azért nem érnek sokat, mert attól hogy a saját szavaim, lehetnek teljesen alaptalanok, és nem azt bizonygatjuk hogy ki tudja jobban elmagyarázni a bankrendszert, hanem arról beszélünk, hogy működik, és ezt kellene alátámasztani valahogy.

Ettől függetlenül most akkor mégis a saját szavaimmal, bár így a precizitás hiánya miatt valószínűleg lesz rajta fogás.

A banknak kell hogy legyen saját tőkéje, tehát nem teremthet bármennyi pénzt. A "teremthet" szó itt fontos, mert kereskedelmi bankok nem nyomtatnak pénzt, ezt teljesen jól észrevetted, bár arra írtam - utólag - hogy szerencsétlen fogalmazás volt. Ez a saját tőke olyan 8-9 százalék körül van szabályozva, amit ezen felül hitelez, arra írjuk hogy "teremt". Az amit "teremt", nem készpénz, csak hitelpénz.

tűz fal 2023.02.13. 09:19:13

@Deak Tamas:
Semmit sem vettél észre Boldeonén egy ideje? Abbahagyta végre a fordított é betűs meg felesleges szóközös bohóckodását.

tűz fal 2023.02.13. 09:26:10

@Deak Tamas:
Néha azért még eltéveszti az é betűt. De téveszteni más kategória mint állandóan úgy írni, tehát mindenképpen dicséretet érdemel.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.02.13. 09:46:07

@tűz fal: van ott azért még diszgráfia és diszlexia bőven, lásd szavaszat.

MEDVE1978 2023.02.13. 10:30:14

Számomra - a nagypolitikai vonzatok figyelemmel hagyásával - igazából eléggé rémisztő a Schadl ügy. Ennek az oka, hogy lényegében egy külsős senki és egy karrierpolitikus sikeres maffiaszervezetet épített ki, részben a magyar kormányon belül. A működési rendszer viszonylag egyértelmű: Schadl bepalizott olyan zömében szakmailag alkalmatlan vagy nem a legalkalmasabb embereket, akikből végrehajtókat csinált. Ezért megvesztegette részben a minisztériumot (Völnert), aki nyomást helyezett a rendszerre, hogy kik legyenek a kinevezettek. Itt viszont még nyilván nem ér véget a történet, hiszen Schadl ezt követően "védelmi pénzt", részesedést követelt a kinevezettektől és ha nem fizettek meg is büntette őket (ezért került pont összetűzésbe az egyik bíróval), anyagilag igyekezett tönkretenni őket. Ez maffia light, legalább a jelenlegi információk szerint nem veretett / öletett meg senkit.
A kevésbé tárgyalt, azonban legalább ennyire nyugtalanító részek viszont a következők:
1. Rengeteg olyan embert nevezett ki Schadl végrehajtónak és rengeteg olyan ember tevékenykedik is végrehajtóként, aki alkalmatlan erre a feladatra és a saját tudtával, korrupciós ügyben, etikátlanul és törvénytelenül került a posztjára. Magyarul a magyar végrehajtók egy része bűnöző...
2. Ahogy Schadl és Völner befolyásolni próbálta Senyeit (OBH elnöke) és Tatár Kis Pétert, a Kúria elnökét, abból kitűnik, hogy bírákat akart megbüntetni és Völner befolyása miatt erre hajlottak is az érintett bírósági vezetők. Ez viszont arra mutat, hogy ezek a vezetők nem vették túl komolyan a bírói függetlenséget.
3. Végül pedig nem kell túl sok logika / ész / kriminézésből adódó tapasztalat ahhoz, hogy valaki rájöjjön, hogy mit keresett Schadl széfjében egy közszereplő dugásáról szóló videó....
Csak gondolkodni kell, hogy miért tartotta ezt ott Schadl? Vajon ezt nézte önkielégítéskor? Aligha, Schadl inkább a Habony vonal kokainnal és luxuskurvákkal. Itt sokkal valószínűbb, hogy Schadl zsarolt vagy zsarolni akart ezzel egy közszereplőt. Itt bejöhet még egy logikai vonal, ami persze már feltételezés, de most mondjuk egy 50%-os valószínűséget adok neki. A felvételen Varga Judit szerepel, aki egy hölggyel van együtt. Azért, ha egy ilyen félnótás, mint Völner ott dolgozik a minisztériumodban, tudsz a részletekről. A történet tehát így néz ki: Varga Judit látja, hogy Völner saját szakállra dolgozik, de egy ideig hagyja, mert nem túl nagy mértékű a dolog. Aztán egyre eszkalálódik az ügy, lehet, hogy minisztériumi dolgozók jelzik újra és újra, de az is, hogy Schadl bírót üldöző látogatásainak megy híre. Erre Varga Judit rászól Völnerre és Schadl-re. Amikoris Schadl visszajelez, hogy neki viszont van felvétele az intim együttlétről, úgyhogy Varga inkább hallgasson. Varga ezt követően látszólag visszakozik, majd röviddel utána egyeztet Viktorral az ügyről. Viktor felismeri, hogy egy ilyen idióta, mint Schadl kezében milyen veszélyes egy ilyen felvétel, ezért megadja a kilövési engedélyt rá, valamint szól Poltnak, hogy meg kell semmisíteni a felvételt. Schadl elkapják és így nem tudja nyilvánosságra hozni a felvételt, amit az ügyészség megsemmisít. Így a FIDESZ számára a legnagyobb veszély - hogy egy prominens politikust is elveszítsen, ráadásul újra egy LMBTQ botrányban - ki van küszöbölve, marad az alsóbb szintű korrupciós botrány. Az ugyanakkor használható akár arra is, hogy mutassák: Magyarországon az igazságszolgáltatás működik, látjátok, egy államtitkárt is leültettünk.

Gógita 2023.02.13. 13:40:15

@Gery1987: Remélem, ez nem túlzott optimizmus.

Gery1987 2023.02.15. 01:06:03

@tűz fal:

ha Oroszország gyengül, Kína erősödik, az egyensúly és kezelhetőség miatt nem érdeke tehát a nyugatnak egy erős Oroszország de egy anarchiába fordult se.

Gery1987 2023.02.15. 01:14:14

@Gógita:

Lehet.
Amerika fenn akarja tartani az egyensúlyt a ruszkik, Kína és a németek között.
Nem érdekük hogy létrejöjjön egy "Eurázsia tengely".
Erős német és kínai ipar olcsó orosz erőforrásokkal.

ZorróAszter 2023.02.15. 07:55:04

@MEDVE1978:

Az sem elhanyagolható, hogy a mostani kormány terjesztette ki végrehajtók törvényi felhatalmazását úgy, hogy bestiálisan eljárhassanak a szegényekkel szemben, de a nagykutyák célzottan megúszhassanak továbbra is bármit.

Például hogy 5000 forintos tartozás miatt a lakásra terheljenek végrehajtási záradékot, aminek a költsége több tízezer forint, majd ezután egyszerűen levonassák az ötezer forintot a fizetésből.

És ott van az aljas mocsokságok sora, amit Orbánék engedélyeztek a nyomorultakkal szemben.

ZorróAszter 2023.02.15. 08:09:50

@tűz fal:

Nekem cvsvrs, alöksz róz és Gógita kommenteiben a semmiből való pénzteremtés nem tetszik összességében.
Ez elsősorban a a nyílt vagy álcázott nácik vesszőparipája. Célja pedig a figyelem elterelése
a bankok különféle aljas húzásairól azzal, hogy a szimpla gazdasági-pénzügyi funkcióit démonizálják, míg az aljas húzásokról és a károkozásról legfeljebb mellékesen esik szó. Erről ismerhető fel.
Így azok nagy részét, akiknek a kapitalizmus, benne a bankok működése nem tetszik, azok így szélmalomharcot vívnak olyan banki tevékenységek ellen, amik valójában nélkülözhetetlenek minden gazdaságban.
Ezek párja pl. a harc a kamatos kamat ellen, vagy hogy a FED magánkézben van és azt csinál amit akar.
Ezek is jelen voltak, vannak Drábik, Bogár és a többiek szövegeiben legfeljebb most nem ezekre helyezik a hangsúlyt.

De nekem a pénzteremtés szó önmagában se tetszik, mert az is önmagában is félrevezető zsargon. Belső banki leírásokban, működési szabályzatban, üzleti folyamatokban vagy a bankokra vonatkozó törvényekben ez se szerepel.

A pénzügyi folyamatok megértését se szolgálják ezek a kifejezések, sőt ködösítenek.

A pénzügyi folyamatok megértéséhez nem célszerű szétválasztani még a papírpénzt és az elektronikus pénzt se.
És a külföldről felvett vagy külföldre adott kölcsönt, vagy külföldről jövő pénzügyi támogatást se.

Csak az alapvető illetve különféle bonyolultabb hiteleügyleteket.

Utána lehetne bonyolítani a kérdést azzal, hogy mit okoz az elektronikus pénz, vagy a külföldiekkel folytatott devizatranzakciók.

Az, hogy nincs valóságos pénz teremtés az is mutatja, hogy nem kell közvetlenül figyelembe venni a hitelek összértékét az inflációs számításoknál, még a növekményt sem. A hitelezésnek annyi inflációs hatása van, hogy most vesz autót az, akinek egyébként
csak tíz év múlva gyűlt volna össze rá a pénze.

tűz fal 2023.02.15. 08:55:45

@ZorróAszter:
Akkor hogy ne nyissuk újra a vitát, maradjunk annyiban hogy szerinted így van.

Szerintem meg világosan le van írva a bankok működése és a pénz teremtés, a készpénz és a hitelpénz különbözősége és a bankokra vonatkozó szabályok, és nem nácik írták hanem bankárok és pénzügyesek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 09:04:15

@tűz fal: @ZorróAszter:

Аlapvetően itt a probléma az, hogy a "semmi" az nem semmi, de a korábbi, teljes fedezetű pénzrendszerhez képest viszont az.

Egyébként meg Bogár mindig tartózkodott a konteóktól. Nem mond mást, mint a szélsőbalosok: ez nem összeesküvés, hanem a rendszer természete.

A Drábikot nem szoktam nézni, hallgatni, idegesít a stílusa.

tűz fal 2023.02.15. 09:17:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Ez meg a te véleményed. Szerintem a "semmi" szóba bármi belemagyarázható, ezért ez csak szavakon lovaglás, ami nem vezet sehova. "Teremt" vagy "semmiből teremt" - ugyanaz. Én csak azt az álláspontot képviselem, amit leírtam.

ZorróAszter 2023.02.15. 11:10:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bogár is mond olyanokat hogy "háttérhatalom", csak valamivel később szokott eljutni a végkövetkeztetéshez, hogy "Zsidó!!!!!"

:o)

A náci propaganda mióta van, szeret idomulni a marxistához külsőségekben. De mindig felismerhető arról önmagában is, hogy ezekkel mindig tévútra vezetik a kapitalisták vagy a bankokkal kapcsolatos harcot.

Konkrétan én még sosem hallottam szélsőjobbostól, hogy a bankokat kötelezni kellene a bíróságnak, hogy a teljes svájci-frank hitelállományra igazolják, hogy a viszonthiteleket valóban svájci frankban vették fel, és valóban érte őket árfolyamveszteség. És nem a nem létező árfolyamveszteségüket fizettetik ki a szerencsétlenekkel, akiket csőbe húztak, és már előre felkészültek az árverezésükre.

A lényeg, hogy ezek a szélsőjobbosok valójában a nagytőke zsebében vannak. Mint ahogyan már az elliberalizált baloldal is. Ezért nem hallunk ilyet onnan se. Még az egyszem megmaradt Népszavában se. Mára az is liberális és központilag irányított.

ZorróAszter 2023.02.15. 11:15:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ha ilyen tömegben lenne fedezet nélküli pénz "kibocsájtás", akkor figyelembe kellene venni az inflációs becslések számításánál.

Ezeket a kifejezéseket nem használják se a bankon belül, se a bankokra vonatkozó törvényeknél.

ZorróAszter 2023.02.15. 11:17:52

A számítástechnika olyan hitelkonstrukciókat is lehetővé tesz, amik korábban nem léteztek, mert a bankárok nem tudták volna követni a káoszt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 11:42:14

@ZorróAszter:

Bogár még sose zsidózott, évek óta követem.

Háttérhatalom meg van, ez ténykérdés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 11:43:25

@ZorróAszter:

Szélsőjobbos is van sokféle. Olyan is, aki nem látja át a rendszert.

Pl. komolyan hiszik egyesek, hogy Soros mindent pénzéhségből tesz. Ami marhaság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 11:45:06

@ZorróAszter:

A közgáz könyvek használják. Sőt éppen ez a modern pénzrendszer lényege: a gazdaság jövőbeli teljesítményére alapozva lehet pénzt teremteni, bizonyos korlátok között.

Tapi2021 2023.02.15. 14:05:49

@Gery1987: "Amerika fenn akarja tartani az egyensúlyt a ruszkik, Kína és a németek között.
Nem érdekük hogy létrejöjjön egy "Eurázsia tengely".
Erős német és kínai ipar olcsó orosz erőforrásokkal."

Erről szól ez a háború a szomszédban!

Az USA mindenkit helyre tesz, de durván.
Nekik Nyugat-Európa is csak egy gyarmat, ahol a támaszpontjait megtartotta annak ellenére, hogy vége lett a SZU-nak!?

És ahol ő diktál. Mindenkinek. A németeknek is. Ha azt mondja, nem vehetsz olcsón gázt az oroszoktól, akkor a németek elszabotálják MAGUKTÓL is az olcsóbb gázt!
(Az USA meg, norvég segítséggel állítólag, fel is robbantja a vezetékeket. És mindenki kussol, benyeli...)

Az erősebb kutya baszik, ahogy mondják.

ZorróAszter 2023.02.15. 14:06:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Bogár még sose zsidózott, évek óta követem."

Háttérhatalom: Aki nem szereti a zsidózást, az nem használja ezt a kifejezést, mert tudja, hogy a többség mit ért alatta.

Ahogy nem beszélünk emberekkel kapcsolatosan fajokról, mert azt is tudjuk, kik használták ilyen értelemben.

"A közgáz könyvek használják. Sőt éppen ez a modern pénzrendszer lényege: a gazdaság jövőbeli teljesítményére alapozva lehet pénzt teremteni, bizonyos korlátok között."

Pár napja egy régi csoporttársam hálózatos vizsgát tett, és felhívott, hogy mi a kölcsönzött bit. Utána néztem és megmondtam neki. Azt is, hogy ember nincs aki ezt a kifejezést használná a valóságban. Akik a gyakorlatban ezzel foglalkoznak. azok automatikusan használják a vonatkozó módszert anélkül hogy nevet adnának neki, vagy használnák a kifejezést. Szerintem én se hallottam soha, hogy ezeket így hívják.

Szóval az oktatás egy külön világ. Egy különálló, nem létező virtuális valóság amit a tanárok találtak ki és szőtték a meséjét évszázadok óta. Tudnám sorolni a példákat.

Tapi2021 2023.02.15. 14:10:12

@ZorróAszter: "szélmalomharcot vívnak olyan banki tevékenységek ellen, amik valójában nélkülözhetetlenek minden gazdaságban."

Csak nem ez volt az alapkérdés!!!! Hogy milyennek minősíthető ez a gyakorlat, pl. nélkülözhetetlennek vagy nem, hanem az, hogy van-e?

ÉS VAN!

Ennyi.

A nácizós baromságaid meg rólad árulnak el sokat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 14:12:11

@ZorróAszter:

Tehát szerinted a háttérhatalom zsidó. Akkor te zsidózol!

Ne csinálj úgy, mintha 90-es évekbeli SZDSZ-es lennél, nem áll jól neked.

Tapi2021 2023.02.15. 14:22:59

@tűz fal: "Szerintem a "semmi" szóba bármi belemagyarázható, ezért ez csak szavakon lovaglás, ami nem vezet sehova. "Teremt" vagy "semmiből teremt" - ugyanaz. Én csak azt az álláspontot képviselem, amit leírtam."

Igen, ez a szándékosan nem akarom érteni hozzáállás Zorrótól. De mindegy is. Az ő világában legyen így.

Másrészről eszembe jutott, hogy mekkora viták voltak, vannak a semmiről és a semmiből teremtésről istenhívőknél.

A keresztényeknél is ez a bevett terminus technikus, hogy Isten a semmiből teremtette a világot.
Amit ha A pontból nézed, mondjuk onnan, hogy korábban ilyen anyagi létezés nem volt, tehát anyagi létező nem előzte meg ezt az anyagi világot, akkor ott ILYEN ÉRTELEMBEN a semmi volt.

Azonban, ha B pontból nézed, onnan, hogy Isten önmaga egy végtelen és örökkévaló létező, aki teremtett, akkor a helyes válasz az, hogy az anyagi, teremtett világ előtt OTT VOLT a létező ISTEN! Ő az ok és az okozó. Isten pedig nem semmi.
Ergo, az anyagi világ nem a semmiből lett teremtve, hanem Isten ÖNMAGA nem anyagi létezéséből hozta létre.

Tehát a "Semmiből" teremtett világunk, valójában Istenből van, Istenből jött létre.
Az anyag a nem anyagból. A véges a végtelenből.

Ezért nem érdemes - és csak terelés - ezeken a szavakon lovagolni.

A hitelpénz sem létezik addig a pillanatig, amíg - ahogy cvrsvs szokta írni - le nem üti a banki dolgozó az entert.

Tapi2021 2023.02.15. 14:29:10

@ZorróAszter: "Bogár is mond olyanokat hogy "háttérhatalom", csak valamivel később szokott eljutni a végkövetkeztetéshez, hogy "Zsidó!!!!!""

Pedig csak tízből nyolcan. :-) (Kilencen.)

Tapi2021 2023.02.15. 14:34:37

@ZorróAszter: "Konkrétan én még sosem hallottam szélsőjobbostól, hogy a bankokat kötelezni kellene a bíróságnak, hogy a teljes svájci-frank hitelállományra igazolják, hogy a viszonthiteleket valóban svájci frankban vették fel, és valóban érte őket árfolyamveszteség."

De azt azért hallottad, hogy az egész devizás ügyet egy jobbos kormány tette végül rendbe, már ahogy akkor lehetett?!
És de, fel lett vetve, hogy a svájci frank hitel mögött nem volt svájci frank!

Csak, hogy ez nem volt az akkori törvények szerint törvényellenes!
(Sőt, az első időkben kifejezetten olcsóbb volt, mint a forint hitel.)

Tapi2021 2023.02.15. 14:38:59

@ZorróAszter: Ha még nem láttad, kérlek nézd meg ezt a filmet:

port.hu/adatlap/film/tv/a-nagy-dobas-the-big-short/movie-168979

Így adják el a "semmit", aztán csodálkoznak, hogy az üres lufik kipukkannak! Mert nincs bennük semmi.

Tapi2021 2023.02.15. 14:56:48

@ZorróAszter: "a semmiből való pénzteremtés nem tetszik összességében.
Ez elsősorban a a nyílt vagy álcázott nácik vesszőparipája. Célja pedig a figyelem elterelése
a bankok különféle aljas húzásairól azzal, hogy a szimpla gazdasági-pénzügyi funkcióit démonizálják, míg az aljas húzásokról és a károkozásról legfeljebb mellékesen esik szó. Erről ismerhető fel.
Így azok nagy részét, akiknek a kapitalizmus, benne a bankok működése nem tetszik, azok így szélmalomharcot vívnak olyan banki tevékenységek ellen, amik valójában nélkülözhetetlenek minden gazdaságban.
Ezek párja pl. a harc a kamatos kamat ellen, vagy hogy a FED magánkézben van és azt csinál amit akar."

Itt van nálad a "tudathasadás" (vagy szándékosan manipulálsz).

Mert miközben a bankok aljas húzásairól beszélsz, meg azon őrjöngsz, hogy milyen embertelenség a HITELT VISSZAKÉRNI, KAMATOS KAMATOKKAL, és ha nem adod, jön a végrehajtó, aközben mindezek OKÁRÓL, a hitelről és a kamatos kamatokról, költségekről meg azt mondod, hogy ezek rendben vannak, ezek a "normál banki működés" részei. Ezekről ne beszéljünk. Ne "tereljük el a figyelmet".

Pedig amin te őrjöngsz az UGYANENNEK a folyamatnak a vége! Az eleje meg a HITELFELVÉTEL, azokkal a kondíciókkal, amik szerinted rendben vannak.
Csak az embertelen, amikor megy a végrehajtó a nem fizetőhöz.

Tapi2021 2023.02.15. 15:09:55

@ZorróAszter: "Így azok nagy részét, akiknek a kapitalizmus, benne a bankok működése nem tetszik, azok így szélmalomharcot vívnak olyan banki tevékenységek ellen, amik valójában nélkülözhetetlenek minden gazdaságban."

A végrehajtás, kilakoltatás is éppen ilyen nélkülözhetetlen része ennek a szerinted rendben lévő működésnek!!!
Hiszen a hitel VISSZAJÁR! Kamatokkal.
És mivel a hitelből vett lakást a bank pénzéből vették, a banké!
Tehát a bank a saját lakásából teszi ki, azt, akinek ő fizette a lakást.

Ha ezt nem tenné meg, akkor éppen a szerinted jó rendszer dőlne be, mert ki lenne hülye visszafizetni a hiteleket, ha a hitel tárgya nem vehető el tőle, akkor sem, ha nem fizette ki?

Vagyis, a végrehajtók a normál banki hitelezési rendszer szerves részei. A normál működés szerves részei, nem ördögök.
Biztosítják, hogy a hitelek vissza legyenek fizetve.

Ha tehát BAJ VAN a bankokkal és a hitelezéssel, az a baj nem a folyamat végén van, hanem az ELEJÉN. Maga a hitelezés, kamatos kamattal a probléma. (Nem véletlenül tiltották ezt a keresztények sokáig! Tudták, hogy mit enged ez ki a palackból!!!! És az sem véletlen, hogy éppen a zsidók dolgozták ki ennek a profi rendszerét, és élvezik hasznait több száz éve! Csak, hogy náci legyek kicsit.)

Avagy az egész rendszer a probléma.

Vagy semmi, mert ez a bankok-gazdaság normál működése. Ahogy írod.

ZorróAszter 2023.02.15. 16:58:35

@Tapi2021:

Nem. Az alapkérdés az volt, hogy létezik-e a bankok semmiből teremtett pénze. Létezik-e semmiből teremtett hitel.

Az én válaszom az, hogy a bankok nem semmiből teremtenek pénzt. Pénzt csak a jegybank bocsájt ki.

Nácizás:

Ott van Drábik, aki időről időre ki is mondja. És mellékesen olyasmikről híresült el, mint a nevezetes hazudozása Schweizer főrabbi kitalált magyarellenes fenyegetőzésével kapcsolatosan, aminek a végigkövetett szála nála kötött ki. Azaz ő találta ki.

ZorróAszter 2023.02.15. 17:00:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Tehát szerinted a háttérhatalom zsidó. Akkor te zsidózol!"

Maga tanult logikát. Hogy jött ez ki magának?

Ne csinálja már maga is :o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.15. 17:05:47

@ZorróAszter:

Bogár nem mondja, hogy a háttérhatalom zsidó.

Az ellenállítás: nem mondja, de ezt akarja mondani.

Ki zsidózik?

ZorróAszter 2023.02.15. 17:20:35

@Tapi2021:

Beszélgethetünk a teológiáról is, de én maradnék a semmiből teremtett pénznél.

"Ezért nem érdemes - és csak terelés - ezeken a szavakon lovagolni."

Azért nem lovaglás, már az MNB pontosan ezt csinálja elektronikus pénz kibocsájtásánál: az az aktus, amikor egy bank számlára ráhelyez egy összeget mondjuk a Nemzeti Színház éves költségvetését az ott vezetett számlájukra úgy, hogy a saját számlaösszegét nem csökkenti ezzel, abban a pillanatban bocsájtotta ki a semmiből az éves kibocsájtandó elektronikus pénz egy részét. És ezt csinálja más esetekben is amíg a tervezett elektronikus pénzkibocsájtás teljes egészében meg nem történt.

Készpénz kibocsájtáshoz kell a nyomtatás is, de valójában az is a semmiből való pénzcsinálás.

Tehát van semmiből való pénzkibocsájtás, de csak a jegybanknál. A kereskedelmi bankoknál, befektetési bankoknál nincs.

ZorróAszter 2023.02.15. 17:22:09

@Tapi2021:

"Pedig csak tízből nyolcan. :-) (Kilencen.)"

Na itt is vagyunk. Erről beszéltem.

De legalább nem kell behívnunk Drábikot :o)

ZorróAszter 2023.02.15. 17:27:59

@Tapi2021:

Ha ugyanezt a trükköt Kis Pista játssza el Nagy Jóskával, akkor Kist csalás büntette miatt elitélik.

Magyarországon a bíróságok kötelezhették volna a bankokat, hogy bizonyítsák, hogy a teljes kiajánlott svájci frank alapú hitel mögött valóban svájci frankban felvett viszonthitel van.

Nem csak mutatóban mondjuk egymilliárd forintnyi hitel mögött, hanem teljes egészében az összes mögött.

Ez mentette volna meg a sok szerencsétlen magyar adóst.

Ez ellen nem tett semmit a kormány, sőt megvédte a bankokat ettől.

Tapi2021 2023.02.15. 18:22:30

@ZorróAszter: "Az én válaszom az, hogy a bankok nem semmiből teremtenek pénzt. Pénzt csak a jegybank bocsájt ki."

Ez volt a második, amit tisztáztatok, hogy nem a nyomtatott kp.-ról van szó, hanem a hitelpénzről.

Tapi2021 2023.02.15. 18:26:41

@ZorróAszter: "Tehát van semmiből való pénzkibocsájtás, de csak a jegybanknál. A kereskedelmi bankoknál, befektetési bankoknál nincs."

Vagyis úgy gondolod, hogy ha egy banknak van összesen tíz milliárd tényleges, (fizikai) forintja (készpénzben?, vagy betéve egy másik bankba, jegybankba), és azt mind kihelyezte hitelként, akkor már több hitelt nem tud adni?

Tapi2021 2023.02.15. 18:30:45

@ZorróAszter: "Na itt is vagyunk. Erről beszéltem.

De legalább nem kell behívnunk Drábikot :o)"

A tények makacs dolgok. :-)

Persze - mint fentebb említettem is -, ebben a keresztények is "hibásak", hiszen ők nem akartak ezzel - pénzzel, hitelezéssel, kamatokkal/uzsorával - foglalkozni, rátolták a zsidókra. Hát ők meg éltek ezzel.

Tapi2021 2023.02.15. 18:39:09

@ZorróAszter: "Ez mentette volna meg a sok szerencsétlen magyar adóst.

Ez ellen nem tett semmit a kormány, sőt megvédte a bankokat ettől."

Hát ilyet láttunk már máshol is. Pl. az USA-ban és mindenhol nyugaton, 2008-ban és máskor is, amikor az államok, kormányok, az emberek közpénzén megmentették a bankokat - a magán bankokat - a csődtől, úgy, hogy az embereket NEM, sőt, az emberek pénzével húzták ki a bajból a magán bankokat és magán bankárokat.

Tehát az emberek DUPLÁN fizették ki az összes kárt, AZOKNAK, AKIK OKOZTÁK!!!

És ott nem volt mentőöv az adósoknak.

Az ajánlott filmben ezt szépen bemutatják, de van még vagy két ilyen fontos film erről, hogyan kúrták át a sok kisembert, hogyan úszott el a megtakarításuk, vagyonuk, házuk, miközben a felelősök nem csak megúszták, de végül még gazdagabban jöttek ki belőle.

Tapi2021 2023.02.15. 18:41:11

@ZorróAszter: "Magyarországon a bíróságok kötelezhették volna a bankokat, hogy "

Sajnos ebben sem Magyarországon fújják a passzát szelet! Ha érted mire gondolok.

ZorróAszter 2023.02.15. 19:31:35

@Tapi2021:

Nem várom a bankoktól, hogy szociálisan érzékenyek legyenek. Csak azt várjuk tőlük, hogy a gazdasági-pénzügyi szerepüket hatékonyan végezzék. És ne kövessenek el csalást, köztörvényes bűncselekményt. Ne pattanjanak meg a betétesek pénzével, ne húzzák csőbe a pénzügyekben járatlan ügyfeleket mint a svájci frank hiteleknél vagy más módon.

A kormánytól viszont várnánk szociális érzékenységet. Hogy ellenőrizze a bankok működését, és az említett trükköt a svájci frank hiteleknél hozza nyilvánosságra és pláne ne engedje működni.

Hogy ne engedjen embereket az utcára hajítani. Ne engedje meg, hogy a tudatlan embereket a köztörvényes végrehajtók arra se figyelmeztessék, hogy ha nem megy ki a házból az árverés előtt magától, akkor várhatóan negyed áron fog elkelni a háza és nem marad semmije.

A lényeg: én nem tekintem a köztörvényes bűncselekményeket a bankok rendes működési módjának.

Gery1987 2023.02.15. 22:08:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bogár ugyanaz a "összekacsintós" "zsidó háttérhatalmozó" szabadkőművesező buggyantak szent embere mint a Raffay.
Csak Raffay öregkorára már ténylegesen is megbuggyant nem csak hülyeségeket beszél:)
idomult szellemileg a nézeteihez.

Gery1987 2023.02.15. 22:21:55

@ZorróAszter:

Szerintem a válasz egyszerűbb:
A pártokrácia miatt az ideológia csak eszköz sőt puszta sallang ma már, és csak annyira amennyire szükséges, mivel a 15%-nyi "náculáshoz" meg libsiskedéshez a bankrendszer mélyrehatóbb kritikája nélkül is a hatalomba lehet jutni, ezért nem teszik...
Minek tennék?
A megélhetési karrier politikus - legyen liberó, balos vagy náci - már amúgy sem a küszködő, ez ügyben is érintett kisember kategória, "ő már feltört"...ha eleve nem volt már amúgy is ott "fent/bent a szalonban".
Neki már egzisztenciálisan nincs baja sem a tőkével sem a bankokkal.
Ha mást mond, hazudik.

Elmúltak azok az idők amikor valóban voltak elvhű nácik, komcsik, szocdemek, liberálisok, nacionalisták a politikában.

Nevetségesen visszaút, a sors fintora szinte, hogy épp a képviseleti rendszer logikája és természete nyírta ki az elvhűséget, annak ellenére hogy sok ideológia és köztük a legnépszerűbbek, el- és megvetették a demokráciát.
Ezek már csak sallangként magukra aggatják a hozzájuk legjobban illő ideológiát.

Gery1987 2023.02.15. 22:24:31

@Tapi2021:

majd ha 50 év múlva benne lesz az általános iskolai tankönyvben akkor mindenki elhiszi, ahogy a már megírt CIA meg jenki intervenciók sorát is megírták, sőt megfilmesítették...ma meg hüledeznek hogy ez konteó.

Gery1987 2023.02.15. 22:30:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az hogy nem mondja ki nyíltan semmit nem jelent.De aki olvassa tudja, érti, átlát a sokszor között akár. Sőt, igénylik is ezek a körök az ilyesmit, olyan "bennfentes beavatott érzést" ad..

Voltam régen taknyos koromban ilyen körökben és tudom hogy megy ez...el is kerülöm azóta....úgyhogy nem kell szépelegni.

Mondandójuk lényege hogy a "geci gazdag büdös zsidó férgek a szabadkőműves szeretőjükkel sanyargatják a kisembert és a magyarokat, ezért orrba kell őket baszni, szerencsére az jó nagy, csak akarni kell"

Ezt le lehet írni nagyon szépen választékosan 100 oldalban is meg lehet róla előadni 1,5 órát.

Gery1987 2023.02.15. 22:34:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Rámutatni a burkolt zsidózásra mióta zsidózás?
Ne hülyéskedj már.

Ez egy elég ergya bevédése a faszinak.

Ez kb a "az a hülye aki mondja" szint.

ZorróAszter 2023.02.16. 06:49:36

@Tapi2021:

"Vagyis úgy gondolod, hogy ha egy banknak van összesen tíz milliárd tényleges, (fizikai) forintja (készpénzben?, vagy betéve egy másik bankba, jegybankba), és azt mind kihelyezte hitelként, akkor már több hitelt nem tud adni?"

Egyrészt vannak a betétesek, akiknek a lekötött betéteit sőt a nem lekötött betéteit fel lehet használni. Aztán vannak különféle hitelkonstrukciók. Ezek között van olyan, hogy az adósnak és a hitelezőnek is van számlája a bankban, és nem történik egy ideig kifizetés vagy átutalás a bankon kívülre. Aztán vannak bankközi hitelek, amiket egy bank tovább tud hitelezni magasabb kamatra, stb.

Ami közös bennük, nem történik pénzteremtés a semmiből. Ezek mindegyike hiteltranzakció.

-----------------------------------------

Zsidók:

A világ 100-400 klán kezében van. Attól függően, hogy hol húzzuk meg a határt. Körülbelül a vagyon 2/3-a angolszász protestáns, aminek 2/3-a amerikai, 1/3-a brit. A maradék 1/3 a más nemzetiségű klánoké. Német, holland, francia.

Ebbe beleértendő a kb. 10% amerikai és brit zsidó család. A határvonal nem húzható meg élesen, mert általában a klánok között vannak házassági kapcsolatok. Például brit arisztokrata családok fiaihoz mentek feleségül amerikai zsidó milliárdos lányok. Így se a britek és amerikaiak, se a zsidók és a többiek közé nem húzható éles vonal. Csak a Rotschildok és egy-két másik zsidó klán nem házasodik nemzsidókkal. Illetve vannak olyan klánok, akik meg úgy látszik, antiszemita és zsidókkal nem házasodik. De a többi néha, ritkán igen.

ZorróAszter 2023.02.16. 06:57:43

@Gery1987:

"Szerintem a válasz egyszerűbb:"

Vannak tömegével olyan témák, amikről a teljes politikai paletta tereli a társadalom figyelmét, holott keményen felhasználható lenne a FIDESZ ellen.

Azon kívül az ellenzék sok esetben annyira túljátssza a hülyét, hogy az véletlenül lehetetlen.

Ezekre csak egy magyarázat lehetséges: a teljes politikai paletta és a teljes média a gyarmattartóink zsebében van, teljes mértékben.

Példa: a Havas a pályánban Magyar doktor belekezdett abba, hogy a brokerházba betett állami milliárdokért kaptak-e a köztisztviselők zsebbe jutalékot. A mondat felénél a négy hivatásos újságíró rájött, hogy Magyar nem újságíró, így nem tud a tiltásról. Együtt szabályosan leteperték, leugatták, pedig jelen volt a paletta minden árnyalata a nácik kivételével.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 07:29:49

@Gery1987:

Mindenhol burkolt zsidózást látni SZDSZ. Az SZDSZ meg egy súlyos betegség, ráadásul aljasság is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 07:32:33

@Gery1987:

Nem ez a mondandójuk, vedd észre.

Logikád szerint semmiről nem szabad semmit mondani, mert valaki mást ért alatta esetleg.

Lehet ilyet játszani, de semmi értelme.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 07:35:12

@Gery1987:

Sose mondott ilyet Bogár. Belelátsz valamit, ami nincs benne,

Ezen az alapon aki Orbánt kritizálja, az valójában burkolt román soviniszta. Nem vicces? De az. Na ugyanaz a mindenhol zsidózást látni betegség.

ZorróAszter 2023.02.16. 11:19:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bogárnak tudnia kell, hogy Drábik és a többiek hogyan fejezik be a háttérhatalommal kapcsolatos hasonló fejtegetéseiket: Zsidó ! ! !

Szóval Bogár olyan, mint azok az emberek, akik a mondataik végét mindig elharapják.

Az összeesküvéselméleteik is teljesen azonosak. Legutóbb azt láttam, ahol arról beszélt, hogy a háttérhatalom el akar intézni 7 milliárd embert hogy csak egy hasznos 100 milliós népesség maradjon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 11:23:10

@ZorróAszter:

Ez nem érv azonban.

Nem beszélhetek valamiről, mert valaki más abból más következtetést von le, mint amit én?

Ez az öncenzúra biztos útja.

Gery1987 2023.02.16. 12:05:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mindenhol? Biztos van ilyen, én nem erről beszéltem.

Mindenesetre nem figyelembe venni és szőnyeg alá söpörni egy máig élő jelenséget mi értelme van?
Egyszerűen a magyar jobboldalnak ez szerves elemi része, persze nem feltétlenül hangsúlyos része, minél szélsőségesebb, annál inkább.

Gery1987 2023.02.16. 12:07:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Logikád szerint soha sehol nincs zsidózás hisz az csak szdszeskedés:)

Egyébként meg mit mondtam valós tapasztalt, lehet nem éltél itt elég ideig vagy megfelelő időben és korodban hogy lásd.

Gery1987 2023.02.16. 12:12:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Még egyszer kérdem ki mondta hogy "mindenhol"?
Felállítasz egy alapot amiről senki nem beszélt és azzal kezdesz vitázni.

nyugodtan kereshetsz Orbán ellenzőiben "román sovinisztákat" a magyarok között, nem fogsz találni, szóval példád ökörség.
Ökörségnek gondolt példára ökörséggel visszavágni még nem érv.

Mintha neked nem ízlene a borsóevés, és azt mondanád "borsót enni olyan mint szart enni".
Ami nyilvánvalóan hülyeség, hiába az evésről szól mindkettő..

Gery1987 2023.02.16. 12:16:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

nagyon egyszerű a megoldás, ha fennáll az összetéveszthetőség, akkor nyíltan, világosan kell fogalmazni, meg kell mondani hogyha NEM arról beszél, csak hát ugye...ez nem érdeke, mint mondtam igény van erre a "beavatott" "tudjuk kik" beszédre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 12:54:52

@Gery1987:

Tudod mi lenne akkor? Az lenne a szöveg, hogy "nem zörög a haraszt", azért tagadja, mert pont azt akarja mondani.

S tudod mi amegoldás? Az őszinte beszéd. S nem kell másra tekintettel lenni, mert ha ezzel tőrődünk elvész a mondanivaló.

Bogár egyébként elmondta sokszor: nincs összeesküvés, nem az van, hogy gonosz emberek összeülnek titokban.

Ahogy én is látom ezt a kérdést. A konteók szinte mindig avalóság leplezésére vannak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 12:59:44

@Gery1987:

Az 1987 a születési éved? Akkor értem, hogy nem érted.

A 90-es évek ballib szellemi rémuralmának idején a hatalom MINDEN ellenvéleményre rámondta, hogy az kódolt zsidózás.

Ezt elutasítjuk. S a legjobb megoldás: nem venni tudomást ezekről az igényekről. Nem az, hogy folyton magyarázkodunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 13:01:29

@Gery1987:

De, van zsidózás. Az antiszemiták ezt teszik.

Csakhát nem mindenki antiszemita, akinek nem tetszik a ballib eszme, sőt a ballibellenesek 90+ %-a nem antiszemita.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 13:04:02

@Gery1987:

A hagyományos magyar nacionalizmus eleme a német- és zsidóellenesség, ez történelmi tény, s okai ismertek.

De aki azt hiszi, hogy a mai nyugat- és liberalizmusellenesség alapeleme a zsidók utálata, az vagy hülye vagy hazudik. A valóságban ez teljesen marginális jelenség manapság.

Nem momdom, hogy nincs, de marginális.

Tapi2021 2023.02.16. 13:44:46

@Gery1987: "A megélhetési karrier politikus - legyen liberó, balos vagy náci - már amúgy sem a "

De szerencsére nem csak az említett balos pártok és politikusok vannak! Most kormányon sem! Hanem vannak nemzeti-konzi-kerdem pártok és politikusok is. Ez a szerencsénk. :-)

Gery1987 2023.02.16. 13:45:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Tudod mi lenne akkor? Az lenne a szöveg, hogy "nem zörög a haraszt", azért tagadja, mert pont azt akarja mondani."

Ilyen alapon nem is érdemes mondani semmit, mert bármi IS félreérthető.
Te is nagyon el karod vinni a dolgot abba az irányba hogy a probléma és burkolt mondanivaló "nem létezik".
Te is tudod hogy vannak dolgok amiknél van és vannak amiknél valóban nincs.
A világ nem fekete fehér.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 13:49:24

@Gery1987:

Azaz a megoldás nem tudomást venni az akadéskodásról. Amit én is mondtam.

Szóval aki szerint a "háttérhatalom" szó kimondása kódolt zsidózás, annak azt mondani "te zsidózoi, hisz azt mondod, a háttérhatalom zsidó". Tiszta helyzet.

Tapi2021 2023.02.16. 13:54:36

@ZorróAszter: "Vannak tömegével olyan témák, amikről a teljes politikai paletta tereli a társadalom figyelmét, holott keményen felhasználható lenne a FIDESZ ellen."

Ha lennének ilyenek - és nem csak humbug, meg agitprop., hanem IGAZOLHATÓK - használnák is. Ne légy naiv.

"Azon kívül az ellenzék sok esetben annyira túljátssza a hülyét, hogy az véletlenül lehetetlen."

Nem véletlen, ezek TÉNYLEG ILYENEK!!!!

Már az előző két választáskor is az ellenzéki SAJTÓ csinálta a politikát, meg a kormányellenes kampányokat, nem ők.

Gery1987 2023.02.16. 13:59:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A 90-es évek ballib szellemi rémuralmának idején a hatalom MINDEN ellenvéleményre rámondta, hogy az kódolt zsidózás."

Igen, tudom, ez még a 2000-es években is így volt.
Akkor jött a Jobbik, meg a nemzeti radikális reneszánsz.
Akkor voltam fiatal.
És valóban mindenki rühellte az szdsz-t, én is.

DE!
Azt kell mondjam részben igazuk volt sok mindenben.
Csak mivel nem volt érdekük ezért nem pontosítottak meg árnyaltak soha, csak hisztiztek.

Engem pont a regnáló mszp-szdsz "merjünk kicsik lenni, nyaljunk segget, jönnek a nácik" szervilis nyuggerpolitizálás vitt el akkor jobbra, közéleti érdeklődés és elvek szintjén is.

Volt akkor rengeteg radikális, a mi társaságunkba is kijutott.
Ahogy megismertem őket, rájöttem, a jobboldali radikális részére igazak a vádak.

Ami úgy néz ki mint egy kacsa és úgy hápog mint egy kacsa, az kacsa.
Ami burkolt zsidózásnak tűnik tőlük, az 99%-ban burkolt zsidózás.

Meg kell nézni kik hallgatják, olvassák ezeket, a Bogár-t a Raffay-t.
Összevetni azzal amit mond vagy sugall és akkor ami annak tűnik az az is lesz.

Nézd meg pl a kommenmezőt egy Raffy vagy Bogár alatt.
Hát nem a Rózsadombi meleg buzi libsi újgazdagok szeretgetik egymást.
masszív zsidózás, trianonozás, románozás, kisantantozás megy...meg Szíriusz meg sumérok meg amit akarsz.

jaj hát minő véletlen lehet ez csak, hogy ezeknek adnak elő, hát ők nem is tudták.

persze persze.

Gery1987 2023.02.16. 14:00:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Így van, lásd a szocialisták, radikális baloldal jellemzően nem antiszemiták.

Viszont most egy konkrét csoportól, közönségről beszélünk: akik az említett úriembereket olvassák, hallgatják.

Tapi2021 2023.02.16. 14:01:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tudjuk, hogy a "zsidó-kártya" egy aduász. (Mint a náci-kártya.)
Ha kidobod az asztalra, mindent visz. (Az ész egyből kikapcsol, és lefut az erre évtizedek alatt besulykolt program. "Aki zsidózik - vagy elég ha hírbe hozzák vele - az rossz. Aki náci - vagy elég ha ráfogják -, az rossz.... Ergo ki vele, nem lehet a vitában igaza. ...)

Ami járulékos haszon a zsidó- és náci-kártyához, az az, hogy akkor sem mersz rosszat mondani a zsidókra, ha TÉNYLEG rosszak xy dologban!
Nehogy te legyél a náci (hírbe hozva)!!!!

Ügyesen ki van ez találva!

Gery1987 2023.02.16. 14:01:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"De aki azt hiszi, hogy a mai nyugat- és liberalizmusellenesség alapeleme a zsidók utálata, az vagy hülye vagy hazudik. A valóságban ez teljesen marginális jelenség manapság."

Viszont ilyet senki nem mondott.

"Nem momdom, hogy nincs, de marginális."

Viszont MO-on nem az, ez helyi történelmi sajátosság, és akikről beszélünk azoknál meg pláne nem.

Gery1987 2023.02.16. 14:03:31

@Tapi2021:

Ugyanazok ők is!
Megélhetési karrierpolitikusok.

Nézz rá egy Gulyás Gergely-re, te el tudod képzelni hogy elvei vannak meg a hazáért dolgozik?:)
Neki mindig az a véleménye ami Orbáné is.
Így lépdel előre 4 évről 4 évre.

Gery1987 2023.02.16. 14:05:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem szavakkal és azok kimondásával van a probléma.
Egészében kell nézni a dolgokat.

Tapi2021 2023.02.16. 14:16:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerintem azt mondani, hogy a háttérhatalom zsidó, konteózás, zsidózás.

Azt mondani, hogy a háttérhatalomban domináns a zsidó jelenlét, az meg igaz, nem konteó és nem zsidózás. Hiszen nagyjából ismert a névsor. A nagytőkéseké is, meg a politikai, kormányzati, média, kulturális... kulcspozíciókban lévőké is.

Akik ráadásul gyakran nyilvánosan is összejárnak. (Lásd pl. Bilderberg csoport...) És ami látható ebből az csak a jéghegy - talán szándékosan látni engedett - csúcsa. Hogy mi van a felszín alatt... Arról gyártják a konteókat, kipattant információmorzsák alapján.
De, hogy ne lenne ott semmi, az is egy konteó!

Tapi2021 2023.02.16. 14:27:22

@Gery1987: "Ami úgy néz ki mint egy kacsa és úgy hápog mint egy kacsa, az kacsa.
Ami burkolt zsidózásnak tűnik tőlük, az 99%-ban burkolt zsidózás."

Valóban, de érdemes látni, hogy 1990 előtt ez nem volt, és utána se lett volna akkora, amekkora lett, ha SZÁNDÉKOSAN nem építik fel. Mégpedig a balosok, liberálisok, ha tetszik, élen az SZDSZ-el. Amely előbb a semmiből csinált antiszemitizmust, amit addig dédelgettek, meg hápogtattak, hogy egy réteg rá is állt, és kacsa lett.

Egyébként ugyanúgy, ahogy a fiatalokat, megfertőzték a régi idők összes lejárt elméletével, osztályharcával, egyéb marxista baromságaival, és konfliktusaival. Ezt tette pl. TGM és sok társa is.

KITERMELTÉK, KINEVELTÉK a MÁR NEM LÉTEZŐ új nácikat, antiszemitákat és kommunista fiatalokat! ÁTHAGYOMÁNYOZTÁK a sok szart, amit 1990-ben akár magunk mögött is hagyhattunk volna!!! (Lásd pl. a Mércéseket, Szikrásokat...!!!.)

Ma miattuk, az ő tematizálásuk miatt érezhetjük magunkat újra az előző évszázad harmincas, negyvenes, ötvenes éveiben! És beszélünk ugyanazokról a témákról, használjuk ugyanazokat a ma már semmit nem jelentő fogalmakat, mint a nácizást is, nácik nélkül.

Tapi2021 2023.02.16. 14:29:55

@Gery1987: "Így van, lásd a szocialisták, radikális baloldal jellemzően nem antiszemiták."

Pedig az öngyűlölet sokszor jellemző rájuk!

Szoci zsidó gyakran volt szoci zsidó farkasa!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 14:33:32

@Gery1987:

"Ami burkolt zsidózásnak tűnik tőlük, az 99%-ban burkolt zsidózás"

Tehát pl. aki azt mondja, nem jó a médiák és a bankok túlnyomó külföldi tulajdona, annak valójában az a baja, hogy a médiákat és bankokat zsidók tulajdonolják?

Aki szerint a bankok visszaélnek a helyzetükkel az adósaik ellenl, az is valójában antiszemita, hisz azt akarja mondani: a banktulajdonos zsidók lopják a magyarok pénzét.

Aki meg azt mondja, legyen nagyobb támogatása a magyar kultúőrának, az is valójában antiszemita, s baja az, hogy a zsidó tulajdonú idegen kiltúrátgyülöli?

Gery1987 2023.02.16. 14:35:39

@Tapi2021:

Na helyben vagyunk:)

És azért volt ellene mert zsidó volt, vagy azért volt ellene mert ellenfele volt a karrierépítésben előremenetelben?
Ne keverjük a dolgokat.

Tapi2021 2023.02.16. 14:38:27

@Gery1987: "Nézz rá egy Gulyás Gergely-re, te el tudod képzelni hogy elvei vannak meg a hazáért dolgozik?:)"

Igen.

De majd egy kormányváltás után kiderül.
Ha átlép ő is a DK-ba, mint most az ellenzéki pártok vezető politikusainak jó része, akkor neked volt igazad!

Most a totális elvtelenséget egyelőre csak az ellenzéki oldalon láthatjuk. De ott kimaxolva. Amikor pl. egy Jobbikos lép át a DK-ba. Stb.

Jobb oldalon csak néhány "árulót" látsz, akiknek a motivációja is világos: a Fidesz-KDNP ejtette őket (nyilván nem véletlenül), kiesett a csecs a szájukból, és dolgozik bennük az ideg meg a revans vágy.
De ők is inkább a DK-n kívül játszák el, hogy egyébként maradtak a jobb-konzi-kerdem oldalon. És csak véletlenül dolgoznak azon, hogy a nem konzi, nem nemzeti, nem kerdem erők jussanak végre kormányra...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 14:43:03

@Gery1987:

Azaz aki nem baloldali, az nem beszélhet háttérhatalomról, hiszen ez 100 % zsidózás?

Tapi2021 2023.02.16. 14:45:16

@Gery1987: "Ne keverjük a dolgokat."

Nem keverjük, csak rögzítjük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 14:45:17

@Gery1987:

Viszont ha nem akarsz zsidózni, de akatsz erről beszélni, akkor mi a megoldás? Azt mondani "figyelem, nem zsidózok most!"? Ez humoros.

Gery1987 2023.02.16. 14:47:25

@Tapi2021:

NEM így látom, nem kellett erővel kitermelni semmit, egész egyszerűen 90 után szabadabb lett a légkör, a sajtó, a média, korábbi tabu, meg tiltott dolgokat ki lehetett mondani, volt hol kimondani és könnyebben jutott az ember információhoz.
Ha nincs TGM meg a szdsz akkor is lettek volna nácik, hungaristák, újbalosok.

Tapi2021 2023.02.16. 14:52:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pont ezt írtam, ez egy ügyes csapda!:

"Ami járulékos haszon a zsidó- és náci-kártyához, az az, hogy akkor sem mersz rosszat mondani a zsidókra, ha TÉNYLEG rosszak xy dologban!
Nehogy te legyél a náci (hírbe hozva)!!!!

Ügyesen ki van ez találva!"

Gery1987 2023.02.16. 14:52:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Én is bírálom, kritizálom a rendszert, szidom a tőkét, meg az elitet mint a szart sokszor, beszélek konteókról, elfogadom hogy valamiben lehet igazság stb...mégis, érezted bármikor hogy "zsidózok"?
Nekem még nem mondták sose.

Szaniszló, Raffay, Bogár, meg korábban Pörzse megtalálta a maga célközönségét és érdekes módon ez a közönség eléggé antiszemita..:)

Tehát a "burkoltan zsidózók akik tagadják hogy zsidózók" megtalálják valahogy a zsidózókat:)

Gery1987 2023.02.16. 14:54:02

@Tapi2021:

Mit?
Hogy a zsidó komcsi utálta a másik komcsit de nem azért mert ellenfél komcsi hanem mert zsidó?
NE idegesíts:)

Gery1987 2023.02.16. 14:58:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nyilván nem.

Te szoktad emlegetni pl latin-amerikát.
Ahol a gazdasági bal nemzeti, a jobboldal meg liberó, konzi de gazdaságilag tőkepárti.
Tehát gyanítom nem zsidózik a jobboldal...
A baloldal meg hiába tőkekritikus és nemzeti, szintén nem.

Tapi2021 2023.02.16. 14:59:34

@Gery1987: Azért látod így talán, mert nem felnőttként ért a rendszerváltás.

Én a különbséget is láttam, meg a kifejlődést is.

Nem egészen spontán volt.

A témát szándékosan tették ki az asztalra, és szándékosan nevelték bele az új korosztályokba a régi elméleteket, sérelmeket és konfliktusokat. Sokak politikája, hatalma ERRE ÉPÜLT!

És nem mellesleg, amíg nem létező antiszemitákat kergettek az országban, meg nácizással próbálták aláásni az első nem balos kormányt, addig a nemzeti vagyonnak lába kelt! De arra nem figyelt senki, mert ugye jött a náci veszély, a barna eső, meg a vidéki- urbánus ellentét... meg a sok nem létező egyéb veszedelem. Amivel eltakarták a szemeket, elvonták a lényegről a figyelmet!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:02:03

@Gery1987:

A probléma sokkal nagyobb volt,

Én belülről láttam. Hiszen lelkes SZDSZ-Fidesz hívő voltam.

Tulajdonképpen éppen ezek a dolgok indítottak el azon az úton, hogy átmenjek az ellentáborba lassan.

Szóval összejött két tábor: az ex-komcsi értelmiség és az új liberális népművelők, s közösen megtalálták az ellenséget: a magyar nép 90-95 %-át.

Az lett a szöveg, hogy mindenki hülye, fogatlan bunkó, mucsai. S mindenki tisztelegjen nekik. Aki meg nem bunkó, az átkozott náci.

S egyetlen igazság van, az övék. Ez az igazság a kritikálatlan nyugatimádat, olyan szinten, ami magán a nyugaton sincs.

Pl. Bod Péter Ákos fasiszta, mert magyar madarakat tett az új érmékre, pedig ez múltba révedés, mucsai provincializmus, bunkóság. Na és mi van a múltban? Zsidók Dunába lövése és Auschwitz. Szóval Bod Péter kódoltan zsidózik!

Gery1987 2023.02.16. 15:02:32

@Tapi2021:

A DK mióta "dolgozik a hazáért?:)"
Mire lenne az bizonyíték?

"Most a totális elvtelenséget egyelőre csak az ellenzéki oldalon láthatjuk. De ott kimaxolva."

Akkor ha ott ez van 8ez van igen) akkor mióta autómatikus hogy az ellenlábasa meg biztos nem ilyen? semmi.

"Amikor pl. egy Jobbikos lép át a DK-ba. Stb."

Igen. vicces.

"Jobb oldalon csak néhány "árulót" látsz, akiknek a motivációja is világos: a Fidesz-KDNP ejtette őket (nyilván nem véletlenül), kiesett a csecs a szájukból, és dolgozik bennük az ideg meg a revans vágy."

A Fidesz nagy jól összezár, ezt jól felépítették meg kell hagyni.
De más a párthoz hűnek lenni meg az elvekhez.
volt már a Fidesz is liberó meg polgári meg most nemzeti...
És nem cserélődött le soha teljesen a pártelit, érdekes módon "a fiúk a klubból" pont akkor változtak meg mikor Orbán:)

Tapi2021 2023.02.16. 15:03:37

@Gery1987: "Te szoktad emlegetni pl latin-amerikát.
Ahol a gazdasági bal nemzeti, a jobboldal meg liberó, konzi de gazdaságilag tőkepárti.
Tehát gyanítom nem zsidózik a jobboldal...
A baloldal meg hiába tőkekritikus és nemzeti, szintén nem."

Talán azért, mert a zsidó ki- és bevándorló hullám megállt Mexikónál?!

Nekünk sincs sok bajunk az aztékokkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:04:00

@Tapi2021:

Én ezt úgy oldom meg, hogy bármit merek mondani.

Persze nekem könnyú, szürke proli vagyok egy multinál, rám senki se figyel oda.

Tapi2021 2023.02.16. 15:07:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Szóval összejött két tábor: az ex-komcsi értelmiség és az új liberális népművelők, s közösen megtalálták az ellenséget: a magyar nép 90-95 %-át."

Valahogy így.

Tapi2021 2023.02.16. 15:11:44

@Gery1987: "Akkor ha ott ez van 8ez van igen) akkor mióta autómatikus hogy az ellenlábasa meg biztos nem ilyen? semmi."

????? Hát ööööööö....

Az egyik ugye tény, mert éppen folyik. A másik meg nem, mert nem tudod, hogy x év múlva Gulyás átáll-e egy ellentétes ideológiájú pártba vagy nem, hogy mentse a "megélhetését"!

Azért ezt várjuk már ki, mielőtt tényként kezeled a jelenben!

Gery1987 2023.02.16. 15:12:29

@Tapi2021:

" Azért látod így talán, mert nem felnőttként ért a rendszerváltás."

Mégse mondta meg senki mit gondoljak, egyszerűen a sokkal szabadabb információáramlás végett találkozott az ember rengeteg mindennel.

"Nem egészen spontán volt."

Az emberek akik itt élnek hatással voltak egymásra, akinek volt médiafelülete az jobban és el is mondta amit gondolt.
Ez még nem manipuláció.
De igen, volt hogy szándékosan rájátszottak meg túloztak ahogy most is, sőt ma mégjobban.

Csurkának jutott mikrofon elmondta amit akart meg TGM is...a többi 9 millió meg az utcán és az ebédnél mesélte el mit gondol.

"A témát szándékosan tették ki az asztalra, és szándékosan nevelték bele az új korosztályokba a régi elméleteket, sérelmeket és konfliktusokat. Sokak politikája, hatalma ERRE ÉPÜLT!"

ha nézel régi Kádár korabeli filmhíradókat, riportokat, filmeket, dokukat, oktatófilmeket...
Akkor elég sokmindeni átszűrődik és ebből látható hogy bár a rendszer elhallgatta meg nem beszélt róla, de akkor is megvoltak a nácik, punkok, antiszemiták, cigányellenesek, libsik, újbalosok, hippik...minden ami 90-ben már nyíltan, szabadon süketelhetett amit akart.

Egyik emlékezetes kedvencem a "milyen a magyar ember" riport kérdésre, az utca embere szerint az nem jó akinek "olyan" az orra....és mutatja:)
70-es évek...

Mondom minden megvolt, csak láthatóbbá vált.

És nem mellesleg, amíg nem létező antiszemitákat kergettek az országban, meg nácizással próbálták aláásni az első nem balos kormányt, addig a nemzeti vagyonnak lába kelt! De arra nem figyelt senki, mert ugye jött a náci veszély, a barna eső, meg a vidéki- urbánus ellentét... meg a sok nem létező egyéb veszedelem. Amivel eltakarták a szemeket, elvonták a lényegről a figyelmet!

Gery1987 2023.02.16. 15:12:53

@Tapi2021:

" Azért látod így talán, mert nem felnőttként ért a rendszerváltás."

Mégse mondta meg senki mit gondoljak, egyszerűen a sokkal szabadabb információáramlás végett találkozott az ember rengeteg mindennel.

"Nem egészen spontán volt."

Az emberek akik itt élnek hatással voltak egymásra, akinek volt médiafelülete az jobban és el is mondta amit gondolt.
Ez még nem manipuláció.
De igen, volt hogy szándékosan rájátszottak meg túloztak ahogy most is, sőt ma mégjobban.

Csurkának jutott mikrofon elmondta amit akart meg TGM is...a többi 9 millió meg az utcán és az ebédnél mesélte el mit gondol.

"A témát szándékosan tették ki az asztalra, és szándékosan nevelték bele az új korosztályokba a régi elméleteket, sérelmeket és konfliktusokat. Sokak politikája, hatalma ERRE ÉPÜLT!"

ha nézel régi Kádár korabeli filmhíradókat, riportokat, filmeket, dokukat, oktatófilmeket...
Akkor elég sokmindeni átszűrődik és ebből látható hogy bár a rendszer elhallgatta meg nem beszélt róla, de akkor is megvoltak a nácik, punkok, antiszemiták, cigányellenesek, libsik, újbalosok, hippik...minden ami 90-ben már nyíltan, szabadon süketelhetett amit akart.

Egyik emlékezetes kedvencem a "milyen a magyar ember" riport kérdésre, az utca embere szerint az nem jó akinek "olyan" az orra....és mutatja:)
70-es évek...

Mondom minden megvolt, csak láthatóbbá vált.

És nem mellesleg, amíg nem létező antiszemitákat kergettek az országban, meg nácizással próbálták aláásni az első nem balos kormányt, addig a nemzeti vagyonnak lába kelt! De arra nem figyelt senki, mert ugye jött a náci veszély, a barna eső, meg a vidéki- urbánus ellentét... meg a sok nem létező egyéb veszedelem. Amivel eltakarták a szemeket, elvonták a lényegről a figyelmet!

Gery1987 2023.02.16. 15:14:38

@Tapi2021:

"Talán azért, mert a zsidó ki- és bevándorló hullám megállt Mexikónál?!"

Lehet.
Ezért mondom hogy "amire igény van" arra jönni fog válasz.
Mo-on van igény rá, és hagyományosan a jobboldalhoz kötődik ez, ennyi az egész.

Gery1987 2023.02.16. 15:15:29

@Gery1987:

(*a vége a te kommented amire írtam, csak bennmaradt, bocs)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:16:21

@Gery1987:

Az antiszemitizmust semmi se generálta jobban, mint a zsidózással való vádolgatás.

Gery1987 2023.02.16. 15:17:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

MO meg más "hagyományok" történelmi traumák és hagyatékok vannak.
Ezért kell suttyomban beszélni róla.
És ezért vitázunk most erről, hogy vajon xy suttyomban mondja e vagy nem mondja

Tapi2021 2023.02.16. 15:17:57

@Gery1987: "volt már a Fidesz is liberó meg polgári meg most nemzeti...
És nem cserélődött le soha teljesen a pártelit, érdekes módon "a fiúk a klubból" pont akkor változtak meg mikor Orbán:)"

Erre egy adekvát válasz ez:
"Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze. "

(Sir Winston Churchill)

Ahogy ezt kerestem találtam mellette egy másikat is, nem kevésbé megfontolandót:

"Ha külföldön járok, elvből nem bírálom, és nem támadom hazám külpolitikáját. "

(Sir Winston Churchill)

Tapi2021 2023.02.16. 15:23:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hát igen. Mások meg azért beszélnek sokszor "burkoltan" - és messze nem csak a zsidókat érintő témákban, hanem a ma forró gender, LMBTQ és stb. -, mert olyan helyzetben vannak, hogy megtorolhatják rajtuk. És meg is torolják.

Elég egy rossz szó és oda az állásod, sőt, bélyeget is kapsz, hogy máshol se vegyenek fel!!!

Gery1987 2023.02.16. 15:24:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Amiről mint írtam, bizonyos körök esetében bebizonyosodott hogy igazak a vádak.
lehet farkast kiáltani, de ha az ember nem őriz farkast a kutyaólban akkor ezzel nem sokat törődik! és világosan kirakja Bodrit az udvarra!
"Érdekes módon..hogyhogy nem elvtársak" mennyien magukra vették.
hát, még ilyet.
Én még olyat nem láttam hogy mivel farkasoznak, Béla holnap lecserélni Bodrit egy farkasra "csakazértis"...
Én még olyat nem láttam hogy a nem antiszemita hungarista megsértődik az alaptalan zsidózásra és antiszemita hungarista lett:)

ÉS hogy még bonyolultabb legyen, IGEN van az állandó hiszti meg pattogás, félelemkeltés lehet kontra produktív, de aki normális abból nem lesz emiatt se náci zsidógyűlölő!
Ami történni fog hogy amikor kellene se reagál már a veszélyre és passzív, intoleráns marad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:26:20

@Gery1987:

Mo-on senki se tett többet az antiszemitizmus növeléséért, mint az SZDSZ.

Ha valakit folyamatosan vádolnak valamivel, ami nem igaz, egy idő után azt fogja mondani "leszarom".

Amint megjelent a tényleges antiszemitizmus,már senki se szólt, hiszen már eleve az volt a mondás, hogy minden sarkon antiszemiták vannak tömegesen. Ha tényleg mindenki antiszemita, akkor nem mindegy az egész?

Mert ha Antall antiszemita, akkor mi van? Semmi.

Tulajdonképpen a migránsválság végzett a problmával, ami után Izrael Orbán-barát lett. S ez elvette a folyamatosan zsidózással vádolók hitelességét.

Ma már a TÉNYLEGES zsidózásra se lett azt mondani, hogy zsidózás, mert senki se veszi komolyan.

Ma ugyanez megy nyugaton a rasszimus és pedofília témában egyébként.

Tapi2021 2023.02.16. 15:28:15

@Gery1987: "Ez még nem manipuláció."

Á, dehogy.

"De igen, volt hogy szándékosan rájátszottak meg túloztak ahogy most is, sőt ma mégjobban.

Csurkának jutott mikrofon elmondta amit akart meg TGM is...a többi 9 millió meg az utcán és az ebédnél mesélte el mit gondol."

Valóban. Csurka az utcasarkon elmondhatta egy mikrofonba, a sajtó 99%-ában meg TGM és a ballib oldal.

Antall nem mehetett csak úgy be a tv-be, nyilatkozni, országos ügyben, ha nem hívták!

Gery1987 2023.02.16. 15:28:23

@Tapi2021:

És most szarjam magam össze mer' Churchill ezt mondta?

Olyat is mondott az öreg hogy a hosszú élet titka a szivar és hogy "NO sport"!
:)
persze sokáig is élt, de azért példát nem vennék róla.

---

Egyébként oké, csak azért ha hogyhogy nem egyszerre történik meg a változás a pártelitben, az azért gyanús.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:29:11

@Gery1987:

"a nem antiszemita hungarista megsértődik az alaptalan zsidózásra és antiszemita hungarista lett"

Nem lesz, de azt fogja mondani "leszarom, hogy antoszemitának mondanak" és azt "ha ez antiszemitizmus, akkor az vagyok".

Gery1987 2023.02.16. 15:33:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ez olyan lehengerlő érv hogy berosáltam!

"Mo-on senki se tett többet az antiszemitizmus növeléséért, mint az SZDSZ."

Szerintem leginkább magukat járatták le és hiteltelenítették el!
Hogy miattuk lenne e több antiszemita? nem hinném.

"Ha valakit folyamatosan vádolnak valamivel, ami nem igaz, egy idő után azt fogja mondani "leszarom"."

ami nem egyenlő azzal hogy "igen, csakazértis az leszek amit mondasz!"

"Amint megjelent a tényleges antiszemitizmus,már senki se szólt, hiszen már eleve az volt a mondás, hogy minden sarkon antiszemiták vannak tömegesen. Ha tényleg mindenki antiszemita, akkor nem mindegy az egész?"

nem használt az biztos.

"Mert ha Antall antiszemita, akkor mi van? Semmi."

Semmi?

"Tulajdonképpen a migránsválság végzett a problmával, ami után Izrael Orbán-barát lett. S ez elvette a folyamatosan zsidózással vádolók hitelességét."

Orbán esetében, de nem a radikálisok esetében és ő nekik eleve orbán "kevés volt", tehát nem a Fidesztől függőt mit gondolnak róluk.

"Ma már a TÉNYLEGES zsidózásra se lett azt mondani, hogy zsidózás, mert senki se veszi komolyan."

lehetséges.

"Ma ugyanez megy nyugaton a rasszimus és pedofília témában egyébként."

Na igen.

Tapi2021 2023.02.16. 15:35:19

@Gery1987: "ha nézel régi Kádár korabeli filmhíradókat, riportokat, filmeket, dokukat, oktatófilmeket...
Akkor elég sokmindeni átszűrődik és ebből látható hogy bár a rendszer elhallgatta meg nem beszélt róla, de akkor is megvoltak a nácik, punkok, antiszemiták, cigányellenesek, libsik, újbalosok, hippik...minden ami 90-ben már nyíltan, szabadon süketelhetett amit akart."

Nekem nem kell híradó, én akkor már éltem! :-)

Pontosan azt csinálták, mint az SZDSZ később: mikroszkópot tettek a porszemre, ami ettől sziklának látszott!

Az SZDSZ is megtalálta a nácikat vidéki kocsmákban, meg valami eszement nőt is mutogattak egy ideig.
Ócska manipuláció volt, mert kellett egy rettegő, a koffert bepakolva az előszobában tartó zsidóság, akikkel elhitették, hogy csak ők állnak köztük és a magyar nácik, újfasiszták, horthysták (nem voltak!) között, különben már gázkamrákban lennének.

HAZUGSÁGOK!!!

ZorróAszter 2023.02.16. 15:37:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Aki nem akarja besöpörni a szélsőjobb szimpátiáját is, az nyilván ügyel arra, hogy egyértelmű legyen hogy nem ez a szándéka.

Én még sosem kaptam üdvözlőtáviratot szélsőjobbosoktól, hogy ZorróAszter Testvér! Szívünkből beszéltél!

Inkább azt tapasztalom általában, hogy már az első fél kommentemnél rámismernek és rögtön nekem is ugranak.

:o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:38:16

@Gery1987:

Mondok egy személyes példát.

Engem annak idején kitiltott a kommentszekcióból a Népszabadság. Zsidózás miatt. Tudod mit csináltam, írtam Goodfriend amerikai ügyvívő ellen.

Akkor tudtam meg, hogy Goodfiend zsidó.

Na, kb. ilyen ez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:39:50

@Gery1987:

"Orbán esetében, de nem a radikálisok esetében és ő nekik eleve orbán "kevés volt", tehát nem a Fidesztől függőt mit gondolnak róluk."

A kérdés nem ez. Senki nem mondja, hogy nincsenek antiszemiták.

A lényeg: aki pl. háttérhatalomról beszél, az nem feltétlenül zsidózik.

Tapi2021 2023.02.16. 15:39:53

@Gery1987: "Mo-on van igény rá, és hagyományosan a jobboldalhoz kötődik ez, ennyi az egész."

És ennek ugye OBJEKTÍV OKA van!

Éspedig az, hogy nem a jobb-konzi-ker. oldalon sorakoztak fel a zsidó világjobbítók, hanem a balon. Sőt, ők vezették azt!

És nem, nincs igény rá. A magyar a nyugalmat szereti. Nem ezt az idegbajt, ami van.

Gery1987 2023.02.16. 15:41:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Vagyis aki eleve az, az az marad, aki meg nem, abból nem lesz az a vádakra.

Az említett urak tehát
a, zsidóznak, de leszarják mit gondolnak erről egyesek.
b, nem zsidóznak de leszarják mit gondolnak erről egyesek.

A közönségüket nézve, előbbi.

Jézus követők nélkül csak egy papoló zsidó a sivatagban, hívekkel már keresztény vallás alapító.

Ha zsidózóknak papolsz és ők mondandódat zsidózásnak veszik, akkor bizony ne csodálkozz.

Tapi2021 2023.02.16. 15:42:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az antiszemitizmust semmi se generálta jobban, mint a zsidózással való vádolgatás."

Igen. Meg az ALAPTALAN taktikai nácizás!!! (Amit máig csinálnak!!!)

Ez mindenképpen haragot szül.

Gery1987 2023.02.16. 15:43:02

@Tapi2021:

Az szdsz egy idegesítően kártékony egy gittegylet volt, igen, de azért nem teremtettek ők semmit.
A politika így vagy úgy nélkülük is megtalálta volna a kocsmában zsidózó hülyéket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:43:14

@ZorróAszter:

Nekem meg nem célom, hogy tetszést arassak bármely táborban. Persze, nekem könnyű, szürke proletár vagyok egy multinál, s nem függök anyagilag egyik kifizetóhelytől sem.

Meg nem akarok politikus lenni, szóval nem kell vigyáznom a szavaimra. Simán lehetek őszinte.

Ha antiszemita lennék, simán bevallanám. Nekem ebből semmi bajom nem lenne.

De ismétlem: nekem könnyű.

Tapi2021 2023.02.16. 15:44:04

@Gery1987: "Ezért kell suttyomban beszélni róla.
És ezért vitázunk most erről, hogy vajon xy suttyomban mondja e vagy nem mondja"

Nem, azért, hogy ne hurcolják meg a véleményéért!

ZorróAszter 2023.02.16. 15:44:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Tulajdonképpen a migránsválság végzett a problmával, ami után Izrael Orbán-barát lett. S ez elvette a folyamatosan zsidózással vádolók hitelességét."

Én még emlékszem, amikor Orbán még egy polgári körben volt Vonával. Meg emlékszem olyan fidesz-nagygyűlésre, ahol az árpádsávos zászlók domináltak és ami már Orbánnak se tetszett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:44:49

@Gery1987:

Persze. De az, hogy aki nem ért egyet az SZDSZ-szel, az kódoltan antiszemita, ez nem jelent volna meg az említett aljas demagógia nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 15:47:33

@Gery1987:

Pedig igenis veszélyes dolog ez a farkastkiáltás.

Most ha tényleg üldözné valaki a zsidókat, mi lenne? Eleve a nagy többség komolyan se venné, hiszen megszokta: mindenre rámondták már ezt.

Gery1987 2023.02.16. 15:50:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

:)

Én meg akkor tudtam hogy Radnóti zsidó volt amikor magyar költőnek mertem nevezni bizonyos körökben:)

Gery1987 2023.02.16. 15:53:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem feltétlenül, ahogy a tőke kritika sem feltétlen kommunista és az elitellenesség sem zsidózás.
De ha gyanúsan sok a "náci" a hallgatóságod között, akkor azért az gyanús:)

Szóval számomra a bizonyíték ezeknél az hogy ki a közönségük!
Az mindent elárul, nincs kecmec.

Tapi2021 2023.02.16. 15:58:04

@Gery1987: "Én még olyat nem láttam hogy "

Sok mindent nem láttál te még! :-)

Nyilván olyat sem, hogy egy nem nácihoz odamennek zsidók (a pártjaik, politikusaik, megmondóik, folozófusaik és teoretikusaik...), és lenácizzák (ezt tették a magyarság 95%-ával!).
Erre a nem náci magyar csak mordul, mert hülyeség. Hagyja egy ideig annyiban.

Aztán újra lenácizzák (fasisztázzák, horthystázzák), meg újra és újra..., míg nem kijön a sodrából és elküldi az őt alaptalanul nácizókat, mucsaizókat, fogatlan bunkózókat a picsába, esetleg hozzátéve, hogy csesszétek meg hülye zsidók.

És máris ő a NÁCI!!!

Az őt nácizó zsidóknak tehát mindvégig igazuk volt! Mindig is náci volt, csak tagadta, de ők kihozták belőle a nácit. (Ahogy az oroszokból a háborús agresszort is, ez hasonló módszer! Ezt hívják úgy is, hogy provokálás addig, amíg a provokáltból elő nem tör az állat, a dühös ember és el nem követi amivel vádolták. És amit a provokálás nélkül SOHA NEM TETT VOLNA. Sőt, a házastársak közötti erőszak oka is döntően hasonló. Addig baszogatnak, amíg el nem szakad a cérna, aztán te vagy az agresszív állat!!! Ez mind egy SÉMA!)

Ez pontosan így megy. Így terem egyre több dühös "náci"!

Gery1987 2023.02.16. 16:00:15

@Tapi2021:

"Éspedig az, hogy nem a jobb-konzi-ker. oldalon sorakoztak fel a zsidó világjobbítók, hanem a balon. Sőt, ők vezették azt!"

Mivel a jobboldal gyakran etnicista, származás, nyelv, vérség, közös vallás, közös múlt stb alapján nézi a világot, az aki kisebbségként létezik, egy ilyen vagy ilyenek vezette társadalomban, ebből kilóg ezért támogatja azokat akiknek ez nem fontos vagy ügy.

Ezért volt annyi zsidó kommunista.
Nekik a "szép új világ" azt ígérte. Nem fogják nézni a származást, vallást, nyelvet, vérséget, egyenlőek lesznek mindenkivel.

Ennyi a megfejtés.

"És nem, nincs igény rá. A magyar a nyugalmat szereti. Nem ezt az idegbajt, ami van."

Ki ne szeretné általában a nyugalmat?
A magyar kockázat nélküli kis mutyit és fű alatt okosba megoldott dolgokat, a más kárára történő fúrást, szarkeverést meg pletykát is "szereti".

Gery1987 2023.02.16. 16:02:02

@Tapi2021:

Na akkor egyről beszélünk, vannak olyan antiszemiták akik csak suttyomban azok:)

Tapi2021 2023.02.16. 16:03:37

@Gery1987: "És most szarjam magam össze mer' Churchill ezt mondta?"

Ahogy gondolod, ez egy szabad ország!

De elég az is, ha elgondolkodsz rajta.

Tapi2021 2023.02.16. 16:06:49

@Gery1987: "Egyébként oké, csak azért ha hogyhogy nem egyszerre történik meg a változás a pártelitben, az azért gyanús."

Nem gyanús, mert akik nem értettek ezekkel egyet KILÉPTEK!

Egy közösségben, meg azok maradnak, akik egyetértenek! Ez már csak így van.

Schiffer is kilépett a saját maga által gründolt pártból, miután a többség vállalhatatlan irányba vitte.

Gery1987 2023.02.16. 16:07:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem emlékszem rá hogy ennyire röhejes szintre mentek volna.

Inkább az volt hogy bármi ami nemzeti jellegű az már veszélyes náculás melegágya lehet meg horthysta...
Az árpád sáv meg a turul ilyen volt.

Egyszerűen annyit kellett volna kommunikálni hogy bizonyos kontextusban, helyen, időben volt "náci" (hungarista) jelkép használatban IS....ennyi.

De hisztizni akartak.

Mert mint már sokszor mondtam: ilyen a pártokrácia.
Annyit és azt tematizál ami éppen elég, nem dolga és célja hogy megoldjon kifejtsen társadalmi ügyeket, problémákat főleg ha az egy olyan párt és pártideológia ami 10-20%-nál úgyse kap többet.

Gery1987 2023.02.16. 16:07:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mennyivel jobb lenne tehát ha mindenki őszinte lenne.

Tapi2021 2023.02.16. 16:11:54

@Gery1987: "Ha zsidózóknak papolsz és ők mondandódat zsidózásnak veszik, akkor bizony ne csodálkozz."

A zsidók meg mucsai magyaroznak!

Az jobb? Vagy egyik kutya, másik eb?

És talán nekik sem kéne! Mert amilyen a mosdó....

Tapi2021 2023.02.16. 16:13:52

@Gery1987: "Az szdsz egy idegesítően kártékony egy gittegylet volt, igen, de azért nem teremtettek ők semmit.
A politika így vagy úgy nélkülük is megtalálta volna a kocsmában zsidózó hülyéket."

Ez nem így volt. Ebben komoly meló van.

Gery1987 2023.02.16. 16:19:07

@Tapi2021:

"Sok mindent nem láttál te még! :-)"

Mondjuk ezeket pont láttam, azért is utáltam az szdsz-t mint "mindenki kurvája szóban párt, csak soha nem a többségé".

Ez a hergelés és a reakció ez létező jelenség!

Csakhogy bizony sokszor bebizonyosodott hogy az árpád sávos lobogó valóban nyilas zászló akarna lenni...
stb.
jellemző volt pl ez a párbeszéd:
"-a kurva zsidók már megint támadják az Árpádsávos lobogót hogy nyilas jelkép....meg nyilasoznak.
- a zászló nem az, de te nyilas vagy.
- az, de akkor se nyilas zászló.
- de annak használod.
- annak, de akkor se az..büdös zsidók, hazudnak!"

:)

A nácizással vádoltakból nem lettek nácik, max sértettek, passzívak, a valódi nácik meg hát valódi náciknak bizonyultak!

Tapi2021 2023.02.16. 16:19:50

@Gery1987: "A magyar kockázat nélküli kis mutyit és fű alatt okosba megoldott dolgokat, a más kárára történő fúrást, szarkeverést meg pletykát is "szereti"."

Ez sem igaz.

De akkor abban konszenzus van, hogy a zsidók ÖNKÉNT álltak többségükben balra és rontottak rá onnan - már 1919-ben is - a "jobboldalra". És ez sem szolgálta a kölcsönös szeretetet.

Gery1987 2023.02.16. 16:20:30

@Tapi2021:

Van benne igazság, csak épp nem az a jelenség amiről beszélünk.
Én pártról és kollektív párthűségről beszélek, nem az egyéni változásról.

Gery1987 2023.02.16. 16:21:14

@Tapi2021:

Vannak akik kilépnek de nem a többség, a Fidesz elit sem cserélődött le ezidáig 3-szor!

Gery1987 2023.02.16. 16:23:19

@Tapi2021:

Ki mondta hogy jobb?
Most ez mire érv?

Egyébként nem a "zsidók" mucsai magyaroznak, hanem úgy általában a libsik meg a magyar baloldal meg a polgáribb értelmiségiek.

Gery1987 2023.02.16. 16:23:51

@Tapi2021:

Akkor "tetszett volna nem pártokráciát csinálni".

Gery1987 2023.02.16. 16:28:25

@Tapi2021:

"De akkor abban konszenzus van, hogy a zsidók ÖNKÉNT álltak többségükben balra és rontottak rá onnan - már 1919-ben is - a "jobboldalra". És ez sem szolgálta a kölcsönös szeretetet."

Egyes zsidók, mint emberek, egyének, igen számosan léptek be a kommunista mozgalomba ahol arányuk nagyobb lehetett mint a lakosságarányuk.
De minő meglepő a munkásmozgalomban is nagyobb volt a munkások aránya mint a társadalmi arányuk.
Szóval ez nem egy "zsidó kollektív" ügy volt meg konteo.
társadalmi okai voltak.

Most ha valakinek annyi esze van hogy ezt az aránytalanságot látva összemossa a komcsikat a teljes zsidósággal, akkor hát ez van, hülye szegény.

Gery1987 2023.02.16. 16:31:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

De ettől nem lesz jobb, helyébe megkaptuk a "Soros, Brüsszel, migráncs" háromszöget hogy gurigassuk....
Most mindenhol Soros, Brüsszel, migráncs meg "dollárbaloldal" van és "álcivilek" és persze "Gyurcsány"! Most ez a farkas...
Pont ugyanazt az idegesítően fos fasságot nyomatják mint az szdsz...egy tőről fakadnak szóval nem csoda.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 16:37:31

@Gery1987:

Ezekkel mi a gond?

Tény, hogy ez valós elválasztóvonal a magyar társadalomban: kuruc contra labanc.

Ilyen tényleg van, míg antiszemita contra filoszemita nincs.

Gery1987 2023.02.16. 16:52:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A gond pont annyi mint az szdsz nácizásával, meg horthyfasisztázásával.
van benne igazság de jórészt csak fasság.

Aztán majd ha tényleg "jön a Soros" akkor már késő lesz mert senki nem hiszi már el:)

"Tény, hogy ez valós elválasztóvonal a magyar társadalomban: kuruc contra labanc."
Ilyen tényleg van, míg antiszemita contra filoszemita nincs."

Nem is mondta senki hogy a filoszemiták állnának szembe az antiszemitákkal!
Az antiszemitizmus önmagában létező jelenség, meg vannak a passzívak akik egyszerűen nem azok se nem utálják se nem szeretik őket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 16:58:05

@Gery1987:

Az SZDSZ szerint minden a zsidók körül forog.

S pl. aki nem ért egyet Sorossal, az azért teszi, mert Soros zsidó.

Lásd Antallból úgy lett antiszemita, hogy nem volt hajlandó tárgyalni Sorossal a privatizációs javslatáról. Szóval nem azért nem találkozott vele, mert elutasította Soros javaskatát, hanem csak azért, mert Soros zsidó. Ha Soros magyar lenne, találkooztt volna vele nyilván.

Na, ebből mára kimásztunk. S nem vilégos miért akarsz ide visszamászni...

Gery1987 2023.02.16. 17:19:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Megint el akarsz kanyarodni egy neked tetsző irányba és felesleges szélmalomharcolni.

Mikor mondtam én olyat vagy utaltam rá hogy vissza kéne oda térni, csak ma leírtam párszor hogy én anno utáltam amit az szdsz csinált.

Akkor most vagy nem olvasol figyelmesen vagy nem érted, vagy direkt jön a szélmalomharc a semmiről féle terelés.

Gery1987 2023.02.16. 17:26:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bizonyos értelemben egyébként máig nem másztunk ki ebből, csak az szdsz meg a ballib tematizálás uralmát felváltotta a NER-é meg a maradék ellenzéké, ma nem valós meg képzelt nácikról, árpádsávokról meg turulokról van szó hanem Sorosról, Brüsszelről, meg dollárbaloldalról....

"Lásd Antallból úgy lett antiszemita, hogy nem volt hajlandó tárgyalni Sorossal a privatizációs javslatáról. "

Aki nem áll le tárgyalni Brüsszellel az Putyinista.
Aki tárgyalna Brüsszellel az hazaáruló.
Aki tárgyalna Moszkával az Putyinista.
Aki Ukrajna oldalán áll az a háború oldalán áll.
Minden civil aki nem azt mondja amit mi álcivil és Soros meg Brüsszel.
A külföldi pénz, soros pénz, ha mi adunk pénzt külföldi széljobbnak, az rendben van.

stb stb.

Gery1987 2023.02.16. 17:27:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

ÉS ebből hogy jutottál el oda hogy szdsz-es tematikát akarok meg jöjjenek vissza?

Gery1987 2023.02.16. 17:32:51

A Fidesz mindenhol hazaárulókat lát, meg álcivileket "akik mögött Soros vagy a pártok állnak", már rosszabbak mint a mindenhol nácikat látó SZDSZ.

Debreceni akkugyárnál is akkor kérdeznek meg róla, amikor már épül....vicces. tehát a döntés már rég megvolt.
Ha kérdezel és nem tetszik nekik amit kérdezel vagy neked nem teszik az egész...akkor meg "álcivil" vagy.

Ez ugyanaz az szdsz-es elitista tempó: a többség lenézése, lemegyünk mucsára helyretenni a parasztokat...aki nem ért velünk egyett az "hazaáruló" "Soros ügynök".."libsi".

Tapi2021 2023.02.16. 18:54:12

@Gery1987: "Pont ugyanazt az idegesítően fos fasságot nyomatják mint az szdsz...egy tőről fakadnak szóval nem csoda."

A megkülönböztetés képessége valószínűleg egy adottság.

Pl. zsidókra VALÓBAN veszélyes náci egy sem volt 1990-ben, és utána sem - pedig tényleg mindent megtettek, hogy legyenek -, de a pénzünk VALÓBAN nem jön Brüsszelből - amivel konkrétan súlyos károkat okoznak az országnak! - és valóban megy a baszakodás, minden konkrét alap nélkül. És miért? Mert kormányt akarnak buktatni.

Ahogy Sorosnak is ténylegesen meg van a világmegváltó programja és meg vannak hozzá az NGO-i is. Tehát ez is VALÓSÁG.

Így "brüsszelezni", meg "sorosozni" azért talán még sem ugyanolyan.

Tapi2021 2023.02.16. 18:57:23

@Gery1987: "Az antiszemitizmus önmagában létező jelenség,"

De mint tudjuk, semmi sincs ok nélkül.

És minden verekedéshez legalább ketten kellenek.

Tapi2021 2023.02.16. 19:11:05

@Gery1987: " az szdsz meg a ballib tematizálás uralmát felváltotta a NER-é meg a maradék ellenzéké, ma nem valós meg képzelt nácikról, árpádsávokról meg turulokról van szó hanem Sorosról, Brüsszelről, meg dollárbaloldalról...."

Újra leírom: az SZDSZ náciveszéllyel, barna esővel, gázkamrákkal riogatása HAZUGSÁG volt!
(Amit megtoldottak a 95% magyar súlyos lenézésével, mucsaizásával, agytalanozásával és jobbágyozásával is.)

A kormány brüsszelezésének, sorosozásának, dollárbaloldalazásának meg van alapja. Ezek VALÓS dolgok. Vagyis igazak.

Baszakodik Brüsszel vagy nem?
Próbálja megbuktatni a demokratikusan megválasztott kormányt vagy nem?
Súlyos károkat okoz a nekünk jogosan járó pénzek, alaptalan vádakra való hivatkozással történő visszatartásával az egész országnak, vagy nem? Stb.

Kapott az ellenzék kb. négy milliárd forintnyi - nem egészen tisztázott forrású - amerikai pénzt vagy nem? (Ennyiről tudunk eddig.) Stb.

Te nagyvonalúan tolod egy kalap alá a nyilvánvaló hazugsággal operálókat és ezzel, máig ható, súlyos társadalmi károkat okozókat, és a nyilvánvalóan igazsággal - oké, kihozva belőle amit csak lehet - érvelőket.

Vajon miért nem látod a nem kis különbségeket???

Gery1987 2023.02.16. 19:19:19

@Tapi2021:

"A megkülönböztetés képessége valószínűleg egy adottság."

Valóban, sokan a Soros más zsidó tőkés valóban kártékony tőzsdei manipulatív üzelmeit és politikai lobbiját nem képesek megkülönböztetni a származásuktól.

Többek között emiatt is halt meg több millió szegényparaszti jiddis zsidó meg zsidó származású de már magyar polgár a háború alatt.
Vagy hogy más példát is mondjak, telepítettek ki több millió németet hazájukból, szülőföldjükből a nácik bűneire hivatkozva!

Ez a "kollektív bűnösség" elve mindkét esetben!

Mindig veszélyes egy kártékony vagy ellenérdekelt tevékenységet ráhúzni anblock egy egész népre.

"Pl. zsidókra VALÓBAN veszélyes náci egy sem volt 1990-ben, és utána sem - pedig tényleg mindent megtettek, hogy legyenek"

valóban nem.

" -, de a pénzünk VALÓBAN nem jön Brüsszelből - amivel konkrétan súlyos károkat okoznak az országnak! "

És ez kinek a hibája, a kuruckodó a jogállamiságot és a gyakorlati demokráciát felszámoló
NER-é vagy csúnya rossz magyargyűlölő hobbiból minket basztató Brüsszelé?

"- és valóban megy a baszakodás, minden konkrét alap nélkül. És miért? Mert kormányt akarnak buktatni."

Orbánt nem akarják megbuktatni valójában, tökéletesen kiszolgálja a német tőkét.
Némi problémát okoz ugyan és emiatt büntetik, de messze nincs alternatíva, ezért jobb hijján elviselik amíg a pénzek áramolnak kifelé.

"Ahogy Sorosnak is ténylegesen meg van a világmegváltó programja és meg vannak hozzá az NGO-i is. Tehát ez is VALÓSÁG."

Igen, és ez azért van zsidó?
Vagy csak simán Soros, Soros aki ilyen.

"Így "brüsszelezni", meg "sorosozni" azért talán még sem ugyanolyan."

A NER úgy brüsszelezik meg sorosozik hogy az igazságmag létezik, de közben 13 éve tejhatalma van az országban.
Az szdsz meg úgy nácizott hogy bár voltak nácik, de nem jelentettek veszélyt.
hm...

Gery1987 2023.02.16. 19:20:21

@Tapi2021:

De az még nem igazolja azt.
A magyarellenesség is létező dolog, meg a nácizmus is létező dolog.

stb.

Tapi2021 2023.02.16. 19:21:00

@Gery1987: "Ha kérdezel és nem tetszik nekik amit kérdezel vagy neked nem teszik az egész...akkor meg "álcivil" vagy."

Ez sem igaz. Nem nézed az M1 Híradót! :-)

Ahol álcivileznek, ott mindig meg is mutatják az adott civil NGO gyökereit és kapcsolódási pontjait! (Mondjuk a finanszírozóhoz.)

A Debrecenben főordibálóét is megmutatták.
Többek között.

Megint csak hadilábon állsz az igazsággal. Ezt nem elképzelni kell, hogy mi hogy van, hanem megnézni, ha megmutatják neked.

Itt jön ki a buborékok egyik hátránya. Mert azért nem nézel "kormánypárti" sajtót, mert úgy is hazudnak - látatlanban tudod -, viszont a független és elfogulatlan ellenzéki sajtó meg sosem fogja neked levezetni, hogy ki, kivel van és mi a kapcsolat köztük.

Tapi2021 2023.02.16. 19:32:49

@Gery1987: "Mindig veszélyes egy kártékony vagy ellenérdekelt tevékenységet ráhúzni anblock egy egész népre."

Ez igaz, de mi nem is ezt tesszük itt. Konkrét tettekhez konkrét neveink vannak.
Igaz, az egyszerűség kedvéért szoktam én is úgy írni, konkrét esetek kapcsán, hogy a zsidók, vagy ebben az ügyben feltűnően sok a zsidó. De ez általában ténykérdés. És a kontextusból mindig nyilvánvaló, hogy nem a falusi fűszerboltos zsidókról van szó.

A tömegek meg más tészta. A tömeg egy válsághelyzetben nem szálazza szét egyiket a másiktól. Jön a fűnyíró.

EZT KELLENE MEGELŐZNI azzal, hogy pl. nem provokáljuk, mucsaizzuk, jobbágyozzuk éveken, évtizedeken át azt a többséget, azt a népet, akik között élünk, akik befogadtak miket.
Mert egy adott válsághelyzetben, majd nem lesz okuk a pártunkra állni. Sőt, örülni fognak, ha elvisznek minket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.16. 19:43:01

@Gery1987:

A NER tematizálása nem domináns, ahogy annak idején volt az SZDSZ-é, szóval nem gond.

Tapi2021 2023.02.16. 19:43:13

@Gery1987: "És ez kinek a hibája, a kuruckodó a jogállamiságot és a gyakorlati demokráciát felszámoló
NER-é vagy csúnya rossz magyargyűlölő hobbiból minket basztató Brüsszelé?"

Itt a baj. Neked a szuverén politika kuruckodás, a saját elképzelés és a saját érdek elsősége zendülés a gyarmattartók ellen. Inkább hajolnál meg. És még te vinnéd Brüsszelbe, Berlinbe, Washingtonba a vazelint is.

Ez a baj.

Ez a kormány nem ilyen.

A jogállam meg a demokrácia köszi jól van. MI VÁLASZTOTTUK MEG A KORMÁNYT és támogatjuk a politikáját! Ez a demokrácia.
A ti sírásotok meg hazudozásaitok, mert nem tudjátok ezt elfogadni, meg nem az.

Sőt, konkrét károkat okoztok ezekkel a hazugságokkal - amikre a nekik nem tetsző kormányokat buktatni akaró, nagyon demokratikus jogállamok meg nyilván nagyon vevők - az egész országnak!

Gery1987 2023.02.16. 19:49:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Miért ne lenne domináns? ez megy mindenhol.
Pont mint az SZDSZ idején akkor minden a Gárdáról, a Jobbikról, "a masírozó nácikról", a "rettegő cigányokról" szólt...
Most meg minden tele van Soros fejével, meg az idióta dedós smiles plakátokkal.

Debrecenben ez vissza is ütött.
1, erősen idegen ellenes a légkör..nem akarnak külföldi vendégmunkásokat (migráncsozás) és kínai tulajdonos gyárat sem.
2, már nem hisznek nekik, akkor se ha amúgy a cégnek, meg a kormánynak igaza lenne a beruházással kapcsolatban, mert előbb ütnek aztán kérdeznek.
Elment a bizalom, főleg hogy minden kritikára az a válasz hogy "ezek csak álcivilek" meg pártkatonák akiket a Gyurcsány vezérel oda...
Na erre mondják hogy akkor "kurva anyátok az álcivil".

Gery1987 2023.02.16. 19:57:48

@Tapi2021:

"Itt a baj. Neked a szuverén politika kuruckodás, a saját elképzelés és a saját érdek elsősége zendülés a gyarmattartók ellen. Inkább hajolnál meg. És még te vinnéd Brüsszelbe, Berlinbe, Washingtonba a vazelint is."

Szuverén politika akkor lenne ha látna is az ember abból valamit amit Orbán "megfog" az ország és a nép érdekében az uniótól, de nincs ilyen.

Kiszolgáltat minket a német tőkének, lapátolja a pénzt a zsebükbe, adókedvezmény, felülről eldöntött beruházások....kiherélt szakszervezetek, sztrákjog, szabadság feletti rendelkezés...
Majd előadja a Rákoczit..
Nem erre azt mondom hogy lófaszt papa.

majd ha azt látom hogy bővülnek a munkavállalói jogok, a plurális demokrácia, meg a helyi, lokális autonómia...decentralizáció..
Akkor igen az "nemzetpolitizálás"...ez így csak döbrögiskedés.

"Ez a kormány nem ilyen.
A jogállam meg a demokrácia köszi jól van."

Persze...most néztem rá, azt mondja nincs jól. Lóg a bele.

"MI VÁLASZTOTTUK MEG A KORMÁNYT és támogatjuk a politikáját! Ez a demokrácia.
A ti sírásotok meg hazudozásaitok, mert nem tudjátok ezt elfogadni, meg nem az."

Nem az én problémám az aránytalanság, hogy ebben a rendszerben a szavazatok felével kétharmadot lehet kapni, az ellenzék pedig semmit nem tudna csinálni és ellensúlyként viselkedni akkor se ha nem töketlen balfaszokból állna.

"Sőt, konkrét károkat okoztok ezekkel a hazugságokkal "

ezek nem hazugságok.

"- amikre a nekik nem tetsző kormányokat buktatni akaró, nagyon demokratikus jogállamok meg nyilván nagyon vevők - az egész országnak!"

Nem akarják buktatni Orbánt amíg nincs életképes alternatíva, már elkönyvelték hogy MO-on a NER van.
Itt mindent Orbánnal kell intézni.

Ahogy Lukasenkát sem buktatták meg, nemrég megpróbálták mikor úgy látták van elég tömeg az ellenzék mögött, de nem sikerült.
30 évig elvoltak vele, ezután is így lesz.

Gery1987 2023.02.16. 20:04:00

@Tapi2021:

"Ez igaz, de mi nem is ezt tesszük itt. Konkrét tettekhez konkrét neveink vannak."

De most rólatok(?) beszélek.
Általában kezdtünk el beszélni az antiszemitizmusról meg az szdsz nácizásáról...

"Igaz, az egyszerűség kedvéért szoktam én is úgy írni, konkrét esetek kapcsán, hogy a zsidók, vagy ebben az ügyben feltűnően sok a zsidó. De ez általában ténykérdés. És a kontextusból mindig nyilvánvaló, hogy nem a falusi fűszerboltos zsidókról van szó."

Én ezt értem.

"A tömegek meg más tészta. A tömeg egy válsághelyzetben nem szálazza szét egyiket a másiktól. Jön a fűnyíró."

Mondjuk nem árt ha nem segítik ebben a tömeget.

"EZT KELLENE MEGELŐZNI azzal, hogy pl. nem provokáljuk, mucsaizzuk, jobbágyozzuk éveken, évtizedeken át azt a többséget, azt a népet, akik között élünk, akik befogadtak miket."

1, szerintem ezt nem konkrétan a zsidók csinálták csak.
2, Orbán ugyanúgy 12 éve libsizi, hazaárulózza, ügynöközi, sorosozza, buzizza, buzilobbistázza a nép felét!

"Mert egy adott válsághelyzetben, majd nem lesz okuk a pártunkra állni. Sőt, örülni fognak, ha elvisznek minket."

Ez is történt ugye anno!
És most kéne elérni oda hogy az utcán pofán vernek valakit csak mert "buzinak meg libsinek néz ki"

Gery1987 2023.02.16. 20:04:40

@Gery1987:

*(De most nem rólatok beszélek..)

ZorróAszter 2023.02.16. 20:51:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"S akkor se volt Orbán antiszemita."

Nem mondtam, hogy Orbán antiszemita. Nyilvánvalóan ráparancsoltak, hogy hozza létre a nácipártot feltehetően azért, hogy ne a FIDESZ jobbszéle legyen a szélsőjobb.

Bogárra sem mondanám.

De mindkettőküknek tudnia kellett, hogy kiknek udvarolnak.

ZorróAszter 2023.02.16. 21:00:04

@Tapi2021:

Az a probléma, hogy a nácik léteznek.

Az a további probléma, hogy a nácik toborozni is próbálnak. Így aztán látszik, hogy mit mondanak egymás között, és mit mondanak akkor amikor visszafogják magukat.

Például meghalt az egyik kisgazda vezér. Azt hiszem Bosnyáknak hívták, és azt hiszem rokona volt Bosnyák Zoltánnak. Erre kikerült Torgyán magnóra vett szövege, hogy a párt hivatalos temetésén árpádsávos zászló lehet, de nyilaskereszt és karlengetés ne legyen.

Szóval tudtuk, hogy ott van Potyka bácsi, meg a kispesti skinheadek, meg különféle gyanúk a kisgazda politikusok szimpátiáival kapcsolatosan, aztán néha kiderül, hogy nem volt alapja a gyanakvásnak.

Azért mondom ezt a példát, mert már Torgyán is meghalt és már kisgazda párt sincs, úgyhogy a dolog napipolitikai aktualitása nulla.

ZorróAszter 2023.02.16. 21:03:09

@Tapi2021:

Azt akartam írni, hogy aztán néha kiderül, hogy nem volt alaptalan a gyanakvás., csak elírtam

Gery1987 2023.02.17. 00:26:06

@ZorróAszter:

Orbán nem náci és ráparancsolni se kellet egyszerűen látta a Jobbik sikerét és úgy vélte ha kifogja a szelet a vitorlából akkor nyerhet + 5-10%-nyi szavazót, akik amúgy sem lennének radikálisok ha nem muszáj.
Becsatornázta az egészet egy jobban védhető herélt "elit ellenességbe", ami a nyugati helytartóknak még mindig elfogadhatóbb mint náculni, vagy antikapitalistának lenni, mert utóbbiak gazdaságilag, elvi szinten is kikezdik őket, ami veszélyesebb mint kuruckodó sallangokat nyomatni az elit tagjaként, miközben ugyanúgy kiszolgálják a nagytőkét.

A nyugat érdeke hogy se radikális antikapitalista kritika ne legyen, se náculás, ha meg középen kicsit ide is szúrnak meg oda is szúrnak az oké.

Ahogy a szar leányregény "Éhezők Viadalában" mondta a fő góré:
"csepegtetni kell egy kis reményt" azzal elcsatornázzák az energiákat úgy ahogy ők szeretnék és nem veszélyezteti magát a rendszert.
A változás kontrollált illúziója belefér magyarul.

Orbán pont ezt csinálja.

Becsatornázza a kritikus energiákat miközben fenntartja a globális tőke rendszert.
Birca meg a többiek meg jól beszopják ezt.

Azt hiszik ezek a milliárdos "lázadók" a vagyonukért, korrupcióért cserébe majd valóban rombolják a rendszert.

De ez csak olyan mint a tyúktolvaj rókára ráereszteni a nyestet.
A lényegen nem változtat és mikor megveregetnéd a vállát beléd harap és ugyanúgy ellopja tyúkot ő is..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 05:35:07

@Gery1987:

Azért nem dominánks, mert az ellenvélemény nincs marginalizálva, szinte mindenhol megjelenik.

Míg a 90-es években mindenhol a ballib propagnada ment, az ellenvélemény meg csak apró sarkokban.

Azzal semmi gond, ha sokszínűség van.

A Fidesz nagy érdeme 2010 után a sajtó- és szólásszabadság drasztikus növelése.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 05:40:52

@ZorróAszter:

Természetes igény hozta létre a Jobbikot. Nem kellett ezért túlságosan megdolgozni.

A MIÉP nem működött, túl értelmiségi volt, meg aztán Csurka biztosan nem volt náciszimpatizáns.

Aztán a Jobbik lement, a normális felvetéseit megcsinálta a Fidesz, s nem maradt semmi értelmes. Majd jött a ballib fordulat a Jobbikban, s azóta nincs Jobbik.

Azóta van Mi Hazánk, de az is mentes a korai Jobbik kirívó marhaságaitól.

ZorróAszter 2023.02.17. 09:17:45

@Gery1987:
@ZorróAszter:

Én ezzel szemben azt láttam, hogy Orbánra ráparancsoltak, hogy hozza létre a nácipártot. A parancsnak megfelelően járt el és pátyolgatta őket.

Aztán megparancsolták az állítólagos baloldalnak, hogy vigyék tovább az image-építést.

Azzal kezdték, hogy elkezdték reklámozni először az ATV-ben a kuruc.infot azzal, hogy felháborodtak az egyik cikk miatt és a betiltását követelték. Aztán meg sorra hívták be a nácikat az ATV-be és úgy népszerűsítettél őket. Vonáról egy órás kutyás riporfilmet is csináltak.

Szóval az egész annyira átlátszó népbutítás volt, annyira ordított, annyira kilógott a szőrös lóalkatrész, hogy az ember csak hüledezett, hogy nem veri ez ki mindenki szemét.

A lényeg: Magyarországon a demokrácia bábszínház hülyegyerekeknek. És vagy orránál fogva vezetgethető hülye a választók 90%-a, vagy a mélyben gyűlik az indulat, és egyenesítik a kaszát és élezik a baltát.

ZorróAszter 2023.02.17. 11:44:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Előbbit magának akartam címezni Gery mellett, nem tudom, hogy címeztem végül saját magamnak.

:o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 11:49:12

@ZorróAszter:

Ezt tudjuk sokan,

A lényeg: ki kell állnunk Orbán mellett, ő a háttérhatalom vonakodó szolgája, Az alternatíva a magyar "baloldal", azaz a háttérhatalom lelkesen csaholó kutyái.

Orbán láthatóan érti mi van, s igyekszik nvelkni a ketrecet,

Gery1987 2023.02.17. 18:25:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A gyakorlat meg az hogy a "nem domináns" NER propaganda kétharmadot, a szavazatok felét hozza.
Az szdsz hülyesége meg kb 10%-ra volt elég.

Gery1987 2023.02.17. 18:34:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ezt már múltkor is mondtam, hogy a környező, NER-el nem rendelkező országokhoz mérten, semmivel nem jobb a helyzetünk, semmiben...és "nem tágasabb a ketrec".
Szóval továbbra se látom mi előnyünk van ebből azon kívül hogy egyeseknek tetszik ahogy Orbán kuruckodik....de kb ennyi.

- a tőkét ugyanúgy kiszolgálja
-a forint ugyanúgy szar, ami csak neki jó.
- a buzilobbi meg transzgender szörnyek a környéken máshol sem terrorizálják a gyerekeket.
- migráncsok máshol sincsenek jobban.
- orbán ugyanúgy megszavaz minden fontos dolgot az EU-ban mert maga mondta hogy "össze kell tartani".
- az ársapka miatt üzemanyag hiány csak nálunk volt.
- itt az egyik legmagasabb az infláció, az EU átlag duplája...

Szóval vagy ugyanolyan a helyzet mint a környéken Köztes-Európában, vagy rosszabb.

Szóval, nem nem látom hogy bármi eredménye lenne "a háttérhatalom vonakodó szolgájának".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.17. 19:40:00

@Gery1987:

Dehogynem tágabb. Képzeld el ha most a fanatikus ballibant MZP lenne hatalmon!

Gery1987 2023.02.17. 22:06:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A Fidesz nagy érdeme 2010 után a sajtó- és szólásszabadság drasztikus növelése."

Inkább átbillentése főleg az írott sajtóban, és az állami médiában meg pláne...szóval hülyeség, nézd meg a mostani állami csatornákat meg megyei lapokat, meg nézd meg 10+ éve....
és ne feledd hogy 2010 után az internet szerepe nőt!

Ha most lenne baloldali kormányzás, a jobboldal a neten és a közösségi médiában ugyanúgy tudna érvényesülni.

Gery1987 2023.02.17. 22:08:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akkor mi lenne?
Te azt honnan tudod hogy pontosan mi lenne?

A kampány elején még egész normális, ésszerű, racionális nézőpontjai voltak.

Egyvalami azért valószínű, semmivel nem lenne rosszabb.
De jobb se.

ZorróAszter 2023.02.17. 22:48:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Orbán láthatóan érti mi van, s igyekszik nvelkni a ketrecet,"

Hát esztet meg mibűl láttya?

:o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.18. 08:34:14

@ZorróAszter:

Hogy növekedett a szólásszabadság és a nyugati ellenállás.

ZorróAszter 2023.02.18. 11:03:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Egyre gyakrabban hallani kifejezett feketelistáról.

És aki kicsit is odafigyel, azok számára ordítanak a médiában a minden oldal számára szigorúan tiltott témák.

A gyarmattartóink - németek, hollandok, franciák, osztrákok - meg legfeljebb csak ugatnak de nem harapnak, ami minimum roppant gyanús.

Gery1987 2023.02.18. 14:22:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A szólásszabadság max a net miatt növekedett, máshol más miatt nem.
Az állami sajtóban pl csökkent.

Az "ellenállást" meg hagyjuk is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.18. 17:46:43

@Gery1987:

Ma szinte nincs tabutéma. Talán csak a holokausztot nem szabad tagadnil

A ballibek alatt több tucatnyi tabu volt.

Gery1987 2023.02.19. 02:16:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Viszont a ballibek alatt nem volt hangsúlyos a net.

A NER állami és fizetett propaganda médiában vannak ma is tabu dolgok.
A ballib FOS-ban is vannak tabu dolgok, de a net miatt nem érzed mert mindig találsz olyat aki nem a Mészáros & Mészáros csoportban van, vagy a "Soros hálózatban" (vagy nevezd aminek akarod...).

Nem beszélve arról hogy az internetes média döntően liberális kézben van, liberális szellemiségű, ezért sem érzed hogy el lennének nyomva, ellenben az állami lapoknál meg csatornákon ki lettek ebrudalva...

Már pedig pl a 65 év feletti korosztály döntően nem netezik.
Vagy ha igen, akkora buborékban van mint az állat.

ZorróAszter 2023.02.19. 18:39:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mit tanult Horthytól? Hogy hogyan kell álellenzéket csinálni?

"Ma szinte nincs tabutéma. "

Ma minden tabutéma, ami valóságosan kellemetlen helyzetbe hozhatná a kormányt. Példák:

Kaptak-e köztisztviselők a brókerházba betett közpénzmilliárdok után jutalékot?

Welsz Tamás igazságszérumos öngyilkossága.

Hogy a Robin Hood adókat a multik leszarják: az érdekli őket, hogy összességében minél kevesebbet hagyjanak Magyaroraszágon bérben és adóban.

Hogy az extraprofit marxista terminológia, de nem azt jelenti, mint amit a papagájkórus mond.

Hogy a rendszerváltás környékén már voltak amerikai pénzek a választásban. Az MDF és a FIDESZ kapott amerikai pénzt, amit az AFL-CIO hozott be, és feltehetően a CIA volt az eredeti feladó.

Amerre csak néz az ember, hemzsegnek a szigorúan tiltott témák.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.19. 18:41:57

@ZorróAszter:

"Mit tanult Horthytól?"

Hogyan nem kell kilépni egy szövetségi rendszerből.

Gery1987 2023.02.19. 23:39:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ennek a szövetségi rendszernek nincs alternatívája.
Szomorú de ez van. Még a semlegesség sem opció.

Ahogy 39 és 45 között is az volt a két választási lehetőség:
- Belépsz a tengelybe.
- Nem lépsz be a tengelybe, megszállnak a németek/szovjetek és reménykedsz hogy kapsz valami koncot/megmaradsz.

-A baltiak ellene voltak az agresszor szovjet megszállásnak, a németek is megszállták őket, megkapták a szovjet tag-köztársasági státuszt.
-a lengyelek nem akarták sem a szovjet a német megszállást de megkapták mindkettőt.
-a románok beléptek a tengelybe, de megtarthatták Erdélyt.
a bolgárok beléptek a tengelybe, amit kaptak elveszették, egy kivételével, de megkapták a szovjet megszállást ugyanúgy.
Csehszlovákia egyértelműen áldozat, de elvesztették Kárpátalját, de megtartották a magyar sávot és kitelepítették a németeket.

Kisállamként a nagyhatalmi politika dönt.
pattogni lehet de ha nem akarnak számolni veled akkor nem számolnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.20. 05:58:58

@Gery1987:

Sose szabad lelkesnek lenni, semmi értelme.

Nyilván nem szabad fejjel menni a falnak.

De a gyerekes ballib megoldás éppen az ellenkezője. komolyan hinni, hogy a kényszerhelyzet jó.

Orbán megoldása nem jobb? Nem megy a falnak, de érzékelteti, nem adja magát ingyen, s kifejezi ellenvéleményét.

Jelenleg ez a 2 opció van. Jól érzékelteti ezt Orbán nemje az ukrajnai fegyverszállításra és MZP llekes NATO-seggnyalása, hogy katonaságot is küldene da.

Gery1987 2023.02.20. 15:24:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

De jobb, csak ahogy kommunikálja az nem szerencsés mert ingerli őket.
De valószínűleg a tapsikolás helyett minden más ingerelné.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.21. 12:33:08

@ZorróAszter:

Hol a ellentmondás?

Horthy kitartott a nyugat mellett, bízott a nyugatban. Csak a legvégén, későb döbbent rá mi a valós helyzet.

Orbán évek óta igyekszik függetlenedni a nyugattól.

Gery1987 2023.02.21. 16:50:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem fog sikerülni, nincs olyan erőtér ahová tudna MO-ág kisállamként gravitálni. Max egy "luk" lennénk egy gödör, kátyú, körben kerítéssel....nagy kaland.
És ez csak színjáték.

ZorróAszter 2023.02.21. 20:34:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Horthy esetében a nyugat Németországot jelentette.

Horthy nélkül a nácik nem tudták volna eltitkolni, hogy a náci fajelméletben nincs felmentés az untermensch státusz alól.

Orbán részéről is a német érdekek feltétel nélküli kiszolgálását látom.

ZorróAszter 2023.02.22. 08:59:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ha nem üvöltenének ellene, akkor talán mindenki látná a nyilvánvalót.

Ősrégi politikai trükk. Nem kell hozzá politológia szakot végezni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása