magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Lengyel közmédiák

Miután a polgári liberális erők győztek Lengyelországban, át akarják alakítani az állami médiákat. A hivatkozás az, hogy ezek a médiák a korábbi kormányzathoz hűek.

Érdekes elgondolni, mi lenne fordított esetben! Az egész progresszív világ tiltakozna az újságírók és a médiák függetlenségének megsértése miatt, bizonyára lennének brüsszeli szankciók is.

Pedig a liberálisok komolyan gondolják: tényleg hiszik, hogy a független média azt jelenti, hogy az az ő nézeteiket képviseli.

207 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5718286247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a nevem senki 2023.12.26. 06:43:41

jappánba ilyen nem tört
énhetne

ez a nevem senki 2023.12.26. 06:49:10

A Liberális Demokrata Párt (自由民主党;), konzervatív japán politikai párt. 1955-ös megalapítása óta négy év kivételével (1993 augusztus–1994 június és 2009 szeptember–2012 december) japán kormányzó pártja.

Viktor! pél
daad ott

jónévez 2023.12.26. 07:09:10

Csak nem értem, miért ekkora csinnadrattával.
A közmédia (hiába a berzenkedés) előbb-utóbb óhatatlan az aktuális kormány pártján fog állni. Onnan kap minden pénzt, idővel úgyis idomodik. Pláne, ha elvárást is támaszt a kormány (ha csendben is) erre.

jónévez 2023.12.26. 07:13:12

@jónévez:
A rendszerváltáskor volt nálunk ellenkező példa is, de a következő kormányok már befolyásolták a közmédiát. Mind. És egyre jobban.

jónévez 2023.12.26. 07:25:59

@jónévez:
Erről jut eszembe: kb az a hátulütője annak, ha nem befolyásolja a kormány a közmédiát, ami nálunk is kialakult "taxisblokád" néven. A közmédia, köztévé nem adta le a miniszterelnök nyilatkozatát. Ezért az emberek elhitték, hogy a kormány csapta be őket. KELL befolyásolni.

2023.12.26. 08:09:32

@jónévez:
a híradó és a hét főszerkesztője pálfy g. istván.
a választások előtt negyedévvel 1990. január 1-től váltotta aczél endrét.
nemzetiarchivum.hu/images/medium/MTI-FOTO-RFNhMmU2UlcyUmRZaWpMTFZDbno1Zz09.jpg
és ez elég volt arra, hogy "nyugodt erő" nyerja a választást. mert a legnézettebb fél nyolcas híradó tudósítás mdf-fel kezdődött volt. pozsgay imre mdf-mszp koalíciót akart köztársasági elnök lenni. és orbán meg még akkor soros pénzén oxfordban tanulva akart magának hatalmat. így a fidesz az szdsz-szel a naptv-ben szerepelt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 08:15:06

@cvsvrs:

Az MSZMP-nek volt MDF- és SZDSZ-barát szárnya is akkor. S nyert az SZDSZ-szárny.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 08:18:55

@jónévez:

A liberális elvárás: a közmédiák mindig legyenek liberálisak, akkor is, ha a kormány liberális, s akkor is ha nem az.

2023.12.26. 08:30:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
1990. januárjában még az mdf szárny kapott többet.

pozsgay államminiszterként egy ügyes hatalomtechnikus volt. és az msz(m)p szdsz-es szárnyát igyekezett átküldeni a magyar televízió kettes csatornájára, hogy azon működjenek szabadon. és azok csináltak egy "kísérleti" kereskedelmi adót. először csak egy hetes próbaadást. aztán létrejött a nap tévé. a kettes szdsz-es propaganda adóvá vált (a fidesszel). itt láthatod, hogy már ikea szponzorálta az "órát". "sziszi keccs"
www.youtube.com/watch?v=jqV2EkxGi6M
1988 (!) májusában járunk.

és ezzel párhuzamosan az egyes meg egyre inkább az mdf-et tolta. az mszmp-s pálfy g istván vezérletével. akit azárt antall józsef se váltott le. ez volt a "rendszerváltás" a médiában. hogy az mszmp két szárnya különvált. és ebből lett a "médiaháború". illetve a jelenkori kultúrkampf.

2023.12.26. 08:43:39

fridi telefonon felhívja grósz károlyt.
www.youtube.com/watch?v=M7HmGLP2WMw
1988-ban járunk. ez a debreceni városi tévé felvétele. a felvételt eladták a pécsi körzeti stúdiónak.

fridi a klubrádiós zentai péterrel szerepelt egyébként debrecenben a kölcsey központban. fridi volt a "sómen" és zentai a poliitkai "elemző". a bulvárba oltottt politikai manipulációt átvették amerikából. ez volt a helyi tévé legnézettebb adása. emlékszem, hogy a városi tévé (!) goldie hawn filmeket vetített. mert amerikából hazatért fenyő jános és a vico birtokolta a jogoat és azt eladta a produceri irodaként működő városi tévének. debrecenben a rabbi öccse lett a helyi tévé vezetője. (aki most fideszes egyébként).

2023.12.26. 09:12:50

1988-ban a szdsz uralta a városi tévéket és az magyar televízió kettes csatornáját. de az első "szabad" választást megelőzően az egyes már az mdf vezetése alatt állt. a legnézettebb politikai műsor a híradó. mert pozsgay mdf-mszp koalícióban akart államfő lenni. és ő értette, hogy elsődlegesen az számít. oda beültette a saját embereit. a többit átengedte a formálódó mszp-szdsz koalíciónak. a ballibnek.

csak aztán pozsgay számítása nem vált be, mert az mszp túlságosan leszerepelt. így jött létre az mdf-szdsz paktum. az szdsz nem fogadta el, hogy ők csak a kettes csatornát kapják. erre hankiss azt javasolta, hogy a mindenkori kormányé legyen az egyes és az ellenzéké a kettes. ezt azonban az mdf radikálisai nem fogadták el, mert a taxisblokád idején látni lehetett, hogy a kormány megbukik. és csurka azt mondta, hogy úgy visszavennék az uralmat a hogyishívjákok. és megindult a médiaháború.

2023.12.26. 09:32:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
debreceni munkás vasutas sport club - georgi dimitrov szófia bajnokcsapatok európa kupája női kézilabda mérkőzés még rendszerváltás előttről. ndk játékvezetővel.

ez is már a helyi városi televízió közvetítése (felvételről, élőben nem tudott adni csak a telesport).
www.youtube.com/watch?v=wLqeTWkV2R8
a kommentátor: weisz györgy (a rabbi testvére). a zsidók városi tévékben is népszórakoztatást akartak. és ezt uralva persze politikai hatalmat. mindezt koalíciós kormányzás keretei között. amennyiben őket kihagynák, úgy kijátsszák a holokauszt kártyát.

Boldeone2 2023.12.26. 09:35:33

Olyan nyílt propaganda tv mint most van, soha nem volt. A köztv objektív mércével nézve egyszerűen nézhetetlen, durván egyoldalú. Nemcsak hogy a kormány szabvány témáit nyomja napi 24 órában, de lejáratást is folytat az ellenzék ellen

Lengyelországban is ezért kellett menniük: aljaskodó szélsőjobboldali propaganda ment, személyek ellen

Egy normál jobbos beállítottságú tv- vel semmi baj, vagy egy enyhén balossal, a primitív, profán szélsőjobb propagandával van a baj

Lehetne pl a politikai műsorok mondjuk 20% - ban - figyelem: nem 50% - ot mondok, csak 20- at! - az ellenzéknek is elmondani a saját narratíváit

Vagy: a Méditanácsba ellenzéki politikust is bevenni, vagy nem pártdelegáltat!

Ez így ebben a formában nem folytatható! Jön az EU médiszabályozás, és tisztább viszonyokat fog teremteni, az állami propagandát is szabályozni fogja

Boldeone2 2023.12.26. 09:44:28

Hozzá lehetne tenni, Tusk az Európai Néppárt elnöke volt, meg az Európai Tanács elnöke, normál, mérsékeltem konzervatív politikus

A Pis volt a "torzszülött" párt, a "wc - nélküli", visszamaradott lengyekek pártja, a magyar Fidesz, csak ott volt normális választási rendszer, meg erős polgárias városok: wroclaw, Poznan, Varsó és társai
Ahol átszüremlik a német kultúra, ott rendben van minden..

Magyarországon sem rendes választási rendszer nincs, sem erős vidéki nagyvárosok

Vissztérve a köztv- re: ami itt megy, az szánalmas paródia, de nem közszolgáltató hírtelevíziósás!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 09:47:36

@cvsvrs:

Pozsgayt sztárolták nagyon 1989-ben, de elszámolta magát. Az MSZP ugyanis nem állt mögé.

Aztán meg a liberális ellenzék - SZDSZ és Fidesz - meg gyorsan kiszagolta a készülő MDF-MSZP paktumot, aminek jelképe lett Pozsgay.

Onnantól az SZDSZ és a Fidesz sikeresen lerombolta az egész tervet.

Először is meg lett hiúsítva a közvetlen elnökválasztás.

Majd a Fidesz jelöltje egyéniben megverte Pozsgayt, ha jól emlékszem, Szájer győzte le Pozsgayt, ez megalázó volt, mert az országos ismertségű Posgayt egy másodvonalbeli fideszes is leverte.

Onnantól vége is lett. Az MDF-nek az SZDSZ kellett az alkotmányváltoztatáshoz, s cserébe a szavazatokért SZDSZ-est kellett államfővé tenni. Így került képbe Göncz.

Pozsgay aztán saját pártjában is sarokba szorult, még abban az ávben ki is lépett az MSZP-ből.

Gelmerrrrr 2023.12.26. 09:48:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Már újra egy libcsi libcsiskodva libcsiz! Ez nonszensz! Nem rakod, hogy te is egy libcsi vagy?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 09:52:03

@Boldeone2:

Szerintem is rossz a magyar köztévé.

Simán lehetne nyitottabb, pl. vitaműsorokkal, ahová meghívnának bárkit.

Attól még maradhatna kormányirányítású.

De a magyar köztévé sose fontos tv-csatorna, amióta vannak kereskedelmi tv-k.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 09:54:07

@Boldeone2:

Tusk kb. annak felel meg, amit Mo-on kiábrándult fideszesnek szoktak nevezni, vagy 1998-2002 közti fideszesnek. Ez a hagyományos liberális középjobb vonal.

Yorg 2023.12.26. 09:57:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Simán lehetne nyitottabb, pl. vitaműsorokkal, ahová meghívnának bárkit."

Rendszeresen meghívják az ellenzéki politikusokat, közéleti szereplőket, de csak nagyon ritkán mennek be.

2023.12.26. 10:11:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a magyar társadalom többsége egy szerethető köztelevízióra vágyik. ami társadalmi egységet teremt a nemzeti összefogást mellett. és ami népszerűbb, nézettebb, mint a kereskedelmi csatornák.

ehhez keresztényszocializmus kell, nemzeti liberalizmus és polgári konzervativizmus. ezek hiányoznak a fideszből, és a rendszerváltó pártokból általában. szembe lett állítva a kereszténység és a szocializmus, a liberalizmus és a nacionalizmus, valamint a polgári (urbánus) és a konzervatív (rurális) létforma.

Boldeone2 2023.12.26. 10:11:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Fontos a köztv, mert elvileg olyan feladatokat látna el, amit a kertv- k nem. Pl bemutatta a pápalátogatást, vagy kulturális műsorok vannak, stb. Ezzel nemhogy nincs semmi bajom, hanem még támogatom is.
Vagy: Novák Katalin beszédet mond, stb... Ez a feladata

Viszont a műsorok nagy részében ez megy: "prüsszel" a migánsok, Soros György, Karácsony, Gyurcsány, stb...

Lényegében kormánypártiaknak is nézhetetlen már. Mindenki a Partizánt vagy a Magyar Hangot nézi a youtube- on

Nagyon hiányzik a kormánypárti, bátor média, ahol nemcsak az orbáni seggnyalás megy, csak azt nem merik megtenni, mert félnek a következményektől

Így meg az értelmiség, főleg a fiatal értelmiség 90% - a kormányellenes lesz... Ciki lett a rendszer mellett kiállni

2023.12.26. 10:11:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
tusk nem ballib. ő kb. az első orbán kormány politikáját vinné tovább. és a pis pedig a ner-t.

Yorg 2023.12.26. 10:13:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ballibek nem szoktak lenni."

Mert nem mennek be! Nem azért, mert nem hívják meg őket.

Yorg 2023.12.26. 10:18:33

@cvsvrs: Nemzetközi értelemben ballib. Az EU-ban nagykoalíció van, aminek része az Európai Néppárt, ahova Tusk pártja tartozik. Ez látszik abból is, ahogy Brüsszel mélyen hallgat a lengyel közmédia-vezetők törvénytelen leváltásáról.

Boldeone2 2023.12.26. 10:20:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nekem az őszinte beszéd hiányzik a legjobban. Abból látom, hogy Orbán valójában hiába hirdeti magát populista politikusnak, valójában elitista

Egy normál államférfi tud önkritikát is gyakorolni, Orbán nem. Mint az óvodában azt csinálja: mindig ellenségeket keres, talál, csinál magának

Ez egy gyerekes népnek tetszik. A valódi értelmiségi képes magából bohócot csinálni, a diktátor nem, mert istennek képzeli magát és hívei is...

Egy " istenenen" meg nem lehet viccelni! Hamis bálványok helyett emberek vezessenek! Ezért utálom Putyint is, többek között és az összes "bálványimádó" társadalommal problémám van

Yorg 2023.12.26. 10:22:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mai értelemben igen, de akkor nem számított annak. Nem kötött koalíciót az MSZP-vel, és akkor az Európai Néppárt, amnek tagja volt, nem volt az európai zöldek, meg szocik szövetségese.

Yorg 2023.12.26. 10:24:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem tudom, hogy miről beszélsz. A lényeg: tévesen állítottad, hogy nem hívnak meg akárkit, meg hogy nincsenek vitaműsorok.

2023.12.26. 10:30:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
az akadémikus felosztásban a fidesz '88 neolib a fidesz '98 neokon. és a fidesz '10 pedig neonacionalista. neonáci, de a "náci" a nacionalista becézve. orbán nem hitler. nem is mussolini. azonban a nemzeti burzsoázia harcol a nyugati (atlanti/transzatlanti) világgal mussoloni elképzelése, amit támogatott hitler és távolkeleten japán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 10:34:23

@cvsvrs:

neolib = neokon = klasszikus liberális

A Fidesz kezdte progresszív liberálisként, majd lett konzervatív liberális. Nagyjából 2006-2009 között szakítottak ez utóbbival, de máig nem teljesen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 10:35:52

@Yorg:

Úgy kezdődött, hogy nincsenek műsorok.

Nevetséges szabályok, hogy pl. nem folyhat választási kampány normálisan.

Rossz indítás volt ez, semmi értelme.

2023.12.26. 10:36:42

@Yorg:
az európai elképzelés az, hogy egypárt rossz. többpárt jó. tusk nagykoalíciója europeér. a kormánynak van belső ellenzéke. és így viszonylag könnyen megbuktatható, lecserélhető. és ebből következően "demokratikus". és amelyik politikus nem ilyen az "diktatorikus", "autoriter". ez a nyugat demokrácia felfogása. és ebben a felosztásban tusk jó, orbán rossz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 10:37:16

@Yorg:

A Néppárt mindig az volt, ami most. Legalábbis nagy vonalakban.

A Fidesz változott, nem a Néppárt.

Yorg 2023.12.26. 10:40:27

"Úgy kezdődött, hogy nincsenek műsorok."

Milyen vitaműsort szüntettek meg? Egyébként, ha igazad is lenne, most 2023-at írunk, nem 2010-et. Akárhogy is kezdtek, azért, hogy nincsenek érdemi viták a köztévében, a ballib politikusokat/értelmiségieket terheli a felelősség, nem a köztévé dolgozóit/vezetőit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 10:43:18

@Yorg:

Egy eleve rossz helyzetet még rosszabbá tettek, ez nagy hiba volt.

Jobb lett volna nyitni.

Most már késő. Csak fideszesek és megrögzött semlegesek - Schiffer és társai - járnak be rendszeresen.

Butaság pl. a választási kampányokat de facto kitiltani az állami tv-ből. Ennek semmi értelme.

gigabursch 2023.12.26. 10:45:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Nem elfogult és kellően, sőt még attól is jobban eltérő szemléletű vitaemberek egyedül a Magyar Jelen működtetésében lévő Nyílt Sisak című műsorban látható...

2023.12.26. 10:50:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
amerikában a neolib és a neokon gazdaságilag azonos, kulturálisan azonban különböznek.

és egyik se klasszikus liberális. a klasszikus liberalizmus városállamok szabadkereskedelmi hálózatát hirdette meg. klasszikus liberális a hanza szövetség. (ahhoz még debrecen is csatlakozni próbált krakkón keresztül. úgy jött létre a külső vásártér. "tizenháromváros" városrész. a szepességi szász kereskedők hozták a szabad kereskedelmi árut. vagy debrecenben a burgundia utca középkori, burgundi kereskedőkkel. a gubacsapók eladták nekik árut) a klasszikus liberális szabadkereskedelemben feudális, vagy legalább félfeudális kommunák kapcsolódtak össze. és a kereskedelem feudális árupénzzel történik. illetve megjelenik a bizományi kereskedés és a jelzálog kölcsönök, a váltók.

és ebből nőtt ki a neolib, amelyik azt mondta, hogy szabadon lehessen pénzt nyomtatni és arra alapozva kolonizál. a bank egy adósságlevelet nyomtat a gyarmatosítónak, aki tartozik. és ezek után a bank követel. az adósságleveletet, a bankjegyet megkapja a gyarmatosított. aki beteszi a pénzt a gyarmati államben létesített bankba. és ilyenformán tőkepiaicci központok versengenek egymással.

a klasszikus liberálisok ezt nem fogadták el.

2023.12.26. 11:37:15

a klasszikus liberalizmus alapja a valós árucsere. és a pénz feudális árupénz (tipikusan nemesfém).

a neoliberalizmus ezzen szemben virtualizált pénzügyleteken alapul. a bankok a pénzt adósságként teremtik elő. a szabad piacon minden egyes bankjegy egy-egy adóslevél. valakinek a tartozása áll mögötte. ami követelésként akkor jelenik meg, amikor a bankjegy visszakerül a bankba. és maga a bank bármennyi adósságot teremthet. bármennyi pénzt előállííthat. és az egymással versengő tőkepiaci központok között a pénzváltók teremtik meg az egyensúlyt. úgy, hogy különféle pénznemekben létező adósságot valamilyen árfolyamon átváltják.

a fidesz '10 sem hirdet klasszikus liberalizmust. (az akkor lenne ha egy város, vagy egy vidék piacára a kereskedő közelítőleg annyi terméket hozhatna be, amennyit kivisz. és ez természetes módon védeni a termelőket a dömpingáraktól. a fogyasztók azonban ezzel rosszabbul járnának. mert jelentősen szűkülne a kínálat.)

a fidesz is neoliberális. csak azt mondják, hogy ők ebből a nemzeti buzsoáziát hozzák létre. az eximbank kitömi pénzzel a haverokat. és így majd kiszorul a nemzetközi unicredit. de ez neokonzervatív politika, illetve a neonacionalista. ugyanúgy tisztátalan és tisztességtelen ügyletek sorozatán alapul, mint a ballib gazdagodás. csak ezt álságos módon kereszténynek állítják be úgy, hogy a papokat direktben megvásárolják. akik elvtelen módon bólogatnak, hogy az illib nemzeti burzsoázia segíti a szegényeket, a kisembereket. ami legalább annyira talmi, mint a nemzetközi nagytőkések támogatása.

a gyakorlatban az két rendszer összefonódik. ez a neolib-illib "hibrid rezsim".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 11:51:14

@cvsvrs:

A "neoliberalizmus" szó egy baloldali varázsszó, nincs jelentése.

Tartalmilag klasszikus liberalizmus, azaz a piac ellenében ható tényezők leépítése. Semmi köze virtualizált pénzügyletekhez.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.26. 12:47:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @Yorg: ne, ne legyen "nyitottabb" a magyar köztévé. Ez is a PiS bukásának oka. Ezt a részletet mint látható elég régen vettem fel, ez egy politikai "vitaműsor".

ok.ru/video/6223704034046

Ha nálunk is ilyen stílusban jelen lenne az ellenzék, a geryszintű alja proli elégedetten verné, hogy "na jól megmondta a gci Zorbánnak!", felesleges indulatok jelennének meg értelmezhető, előremutató eredmény nélkül. (A Jakab-jelenség pontosan erre akar építeni)
Én minden holdhónapban nézek csak lengyel tévét, akkor is inkább csak reggeli műsort a jó csajok miatt, és ha néhanapján megnézek valami politikai műsort, az mind ilyen, mint a kilencvenes évek napkeltéje. Kedvencem volt még a PiS előtti időkből valami Mów Ludzi, vagy Agora Ludzi című műsor - nem emlékszem már a pontos címre - néphangja, népagóra, ott az volt a játék, hogy a közönségből valaki beadott egy kérdést a meghívott politikusoknak, arra reagáltak a politikusok és az első leggyorsabban jelentkező a közönségből a témával kapcsolatban egy alkalommal kérdezhetett, akármit. (Műsoridő miatt volt így.) Nyilván rendszeres volt, hogy csak az előre beadott kérdéssel foglalkoztak, szétordítozták egymást, a spontán kérdésre legritkábban került sor.
A lengyel vidéki tévéhálózat minősége hullámzó, a régi osztrák területeken készülnek a legjobb regionális műsorok, majd a német illetve oroszlengyelországi részek következnek, utóbbi régióban alig van 2-3.
A TVP Kultura, TVP Historia kb. mint az m5, csak jóval gyengébb minőségű, utóbbi sok angolszász történelmi fél- meg áldokumentumfilmet ad. A Kultura csatornának nem lehetek elég hálás a kiváló háborúelőtti lengyel filmekért.
Egyébként szerintem jó ez így ahogy lesz, itt is, ott is ugassanak csak egyre hangosabban, vegye csak el a düh még jobban az eszüket, hadd lássa csak meg a jónép hogy a bárgyú, békés, humanista ballib birkának metszőfogai, lompos farka és vörös bundája van.

2023.12.26. 12:57:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a neoliberalizmus alapja az, hogy szabadon lehet pénzt és pénzpiaci termékeket kibocsátani. mivel ez az uralkodó világrend ezért te is is alapítatsz birca bankot és kibocsáthatsz birca bankot, és ezeket ezeket a pénzügyi termékekeket átválthatja a birca bróker iroda. ha te ezt műveled, akkor neoliberális vagy.

a klasszikus liberalizmusban ilyesmi nem volt. nem lehetett pénzt, vagy pénzpiaci terméket kibocsátani "csak úgy".

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.26. 13:08:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: abszolút nem, Tusk kb. Boldilinek felel meg. Eleve kasub, tehát a lengyelséghez pontosan olyan fensőbbséges lenézéssel viszonyul mint Boldili a magyarsághoz. Kormányozni sem tud, az itteni lengyeleim már a ciklusa közepetáján is Donald béna kacsának nevezték.
Kiábrándult fideszes kb. az egész jó amatőr filmszínész Lech Walesa.

ok.ru/video/3010984020734?fromTime=395

2023.12.26. 13:17:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a klasszikus liberalizmus alapja az, hogy minden egyes kommunában van egy közös platz. a piac. és azokon szabadon, önkéntességi alapon árut cserélnek. az egyiknek többlete van birkából, azt eladja, és annak az árából vesz magának miegyebet. a piac minden egyes eleme valós. valódi a pénz. az egy feudális árupénz. arany forint, vagy dukát, vagy rubel, vagy ezüst font, vagy garas, dénár, vagy réj krajcár. ez a klasszikus liberalizmus. a vásár.

a neoliberalizmusben a piac alapvetően nem áru, hanem pénzpiac, tőkepiac. és ahhoz kapcsolódik a privát pláza, gyarmatáru kereskedőkkal. és annak központja a bank center. és ezek versengenek egymással. ahogy mondják: "a piacok".

és a ballib ideológia, hogy ez utóbbi sokkal jobb a szegényeknek. a szegényeknek is. mert ez hozza magával a technikai fejlődés. hiszen így akármennyi pénz rendelkezésre áll. és hogy így nem lesznek háborúk. hiszen így nem kell elvenni a másiktól az aranyat, ezüstöt, vagy az olajat. hanem az összes állam eladósodik, az összes piacvezető vállalalkozás és nettó módon a háztartások is, és ebben az adóssághalmazban mindenkinek szipiszupi lesz. létrejön a világbéke. csak van még a gonosz putler. az nem adta be a derekát. zelenszkij a progresszív, mert ő eladná a ukrajnát a befektetőknek, amivel modernizálja kijevet és a nyugathoz csatlakozva olyan gazdagok lesznek, mint a párizsiak.

ez utóbbi a neolib ideológia. a klasszikus liberalizmus nem ez. hanem az, hogy az ukránok termeljenek gabobát a földjeiket. valós árut. és azt cseréljék valós áruféleségekre, amire akarják. a kijevi rusz szabadon kereskedjnek a tatárokkal vagy vikingekkel.

ez a nevem senki 2023.12.26. 13:25:20

le ragadtat ok az ok.runál
mi felénk má a douyin a mér ce

Gery87 2023.12.26. 13:52:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mi a problémátok egyébként?
Pont azt csinálják ezek szerint mint amit a NER idehaza csak a másik politikai oldalról!

A nemzethy elvárás: a közmédiák mindig legyenek konzik, akkor is, ha a kormány liberális, s akkor is ha nem az.

Gery87 2023.12.26. 13:57:04

@Yorg:

"Rendszeresen meghívják az ellenzéki politikusokat, közéleti szereplőket, de csak nagyon ritkán mennek be."

Egy nagy büdös lófaszt!

Persze....
Látom is magam előtt:
"üdvözlöm XY-t, a dollárbaloldali ellenzék brüsszelita, sorosista, hazaáruló képviselőjét!
Mondja mióta árulja valutáért a hazát?"

Tapi2021 2023.12.26. 13:57:31

Semmi érdekes, csak Tusk ügynök munkába lépett!
És teszi a dolgát. Visszatereli Lengyelországot az istállóba, birkának.

Ez lenne a dolga a magyar ellenzéknek is kormányon!!!!!

Mi gondja lenne ezzel Brüsszelnek, Washingtonnak???
Hiszen csak a szolga/ügynök teszi a dolgát.

Gery87 2023.12.26. 13:59:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nemrég én is le lettem baszva itt hogy miért akarok vitát Orbán és az ellenzék jelöltje között!

Az van Birca, hogy a nertársaid nem demokraták, "legyen mindig NER és mindig az amit Orbán akar és kész" ezt sose felejtsd el.

Gery87 2023.12.26. 14:02:06

@Deak Tamas:

Már nem azért te faszkalap, de ennél durvább stílus, bunkóság a NER köreiben napi szinten jelen van csak a gyalázott és kigúnyolt "megkritizált" fél ott sincs!

Az a fajta proli suttyóság amitől tartasz már rég jelen van a fidesznél.

Gery87 2023.12.26. 14:04:14

@Deak Tamas:

"kasub"

Persze, csak megtalálod mindenkiben aki nem azt vallja mint te hogy miért "nem a nemzet tagja".
Mert te aztán kurvára tudod hogy milyen egy kasub!

Vén hülye.

Tapi2021 2023.12.26. 14:05:16

"Mi gondja lenne ezzel Brüsszelnek, Washingtonnak???
Hiszen csak a szolga/ügynök teszi a dolgát."

A jogállam, demokrácia... meg az, amire ők azt mondják!!!!!!!!!!!

Nincs itt/ott semmi látnivaló. Tusknak a látszatra sem kell adnia, hogy pár hónap alatt törvényesen cserélje le a saját embereire az összes állami alkalmazásban lévő kulcsembert.

Ami nem lenne ördögtől való, mindenki ezt teszi, ha hatalomra jut. Csak ez a jobb-nemzeti-ker. kormányok esetén a jogállam sárba tiprása, a ballibektől, avagy a nyugatiak ügynökeitől - címkétől függetlenül! - a demokrácia normál működése.

Tapi2021 2023.12.26. 14:12:28

@cvsvrs: 1990-ben az addigi elnyomókat mindenképpen leváltottuk volna.
A dráma 1994-ben történt, amikor az "istenadta" nép visszahozta őket!

És ennek oka már bőven a ballibek ellenséges manipulációja volt, akik mindvégig a markukban tartották a nyilvánosságot, és szinte az összes társadalmi kulcspozíciót, a sajtótól a tudományos szférán át a művészetekig..., ahonnan befolyásolni lehet a közvéleményt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 14:45:45

@Gery87:

Én meg mondtam már a budapesti főpolg választásnál: hiba a Fidesz döntése a nemvitáról.

Tavaly is: Orbán kőkeményen lenyomta volna MZP-t.

Aki fideszes eddig vállalt vitát, azok közül senki se lett legyőzve. Lásd pl. a Partizán-interjúkat bevállalókat.

Semmi értelme nem vitázni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 14:47:46

@Gery87:

Az a baj, hogy függetlenséget akarnak a közmédiákban, majd ha azok függetlenek tőlük, akkor őrjöngenek.

A Fidesz nem ezt mondja, hanem azt, a kormány kapott megbízást. Mikor mondta a Fidesz, hogy a médiái függetlenek? Soha.

2023.12.26. 14:55:00

@Tapi2021:
a rendszerváltást megelőzően a híradó és a hét élén pálfy g istván is elnyomó volt? vagy ő volt a "jó kommunista, aki belülről bomlasztotta a rendszert". ez a jobber álláspont. a baller szerint ugyanezt csinálta elődja a baller aczél endre. na most vagy mindkettő, vagy egyik se.

szűrös mátyás volt a jó kommunista, nyers rezső meg a rossz, vagy hogy?

Boldeone2 2023.12.26. 14:58:45

@Deak Tamas: Kormányozni sem tud, az itteni lengyeleim már a ciklusa közepetáján is Donald béna kacsának nevezték"

- Megint hülyeségeket beszélsz! Éppen hogy Tusk tudott igazán kormányozni! Lengyelország úszta meg az egyik legjobban a 2009-2010 - es nagy gazdasági világválságot, ráadásul Tusk az " valaki" az Európai Néppárt és az Európai Tanács vezetője is volt

Több ilyen államférfi kellene Európának!

2023.12.26. 14:59:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a fidesz ugyanezt csinálja. ha valaki nem orbán embere, akkor rögtön azt mondják, hogy soros alex ügynöke. hiszen nem lehet független, vagy orbánista, és ha nem, akkor sorosista.

Boldeone2 2023.12.26. 15:09:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az élő tv vitában mindig ott van a kockázat, ezért Orbán nem vállalja..

A Klicsko Corrie Sanders boxmeccsen is Klicsko volt a toronymagas esélyes, mégis bekapott egyet..

A tv vita pont ilyen: kiszámíthatatlan a kimenetel... Én 1x voltam politikai vitán, elő tv adásban, de nagyon féltem előtte....

A TV- t pedig simán fel lehetne tölteni, akár jobboldali, nem propagandista emberekkel. Ott volt pl Hankiss Elemér

Vannak mindkét oldalon jó emberek, de amit a propagnadisták csinálnak, az hányinger, Orbán felelőssége!

A méditanácsot - ebben a formában ahogy van - fel kell oszlatni

Magyarországon egy torz politikai képlet van: Orbán= Fidesz/állampárt= kormány=minden hatalmi ág

Az NEM DEMOKRÁCIA!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2023.12.26. 15:16:41

Minden “normális” állami médiumban lecserélik a brigádot “rendszerváltás” idején.

Boldeone2 2023.12.26. 15:17:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tehát Orbán " azt mondja ", hogy a cél szentesíti az eszközt, vagyis: a hatalom megtartása , valójában bitorlása érdekében minden nemtelen eszközt fel lehet használni

Tulajdonképpen, egy rendkívül szofisztikált elnyomó rendszert épített fel, tipikus eszköze a "kormányokon átívelő" ( persze csak elviekben ) közjogi méltóságok

Orbán az elnyomó mélyállam sűrű szövedékét építi ki évtizedek óta. Putyin elbújhat a klasszikus módszereivel mögötte, az öletéssel, tiltással, börtönbe záratással...

A legjobb megfogalmazás: "hibrid választási autokrácia", ebben minden benne van...

A százmilliárdos agymosó média ebben főszerepet kap...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 15:20:05

@Boldeone2:

A politikának megvannak a maga szabályai. Lehet ezekkel nem élni, de akkor az vereség.

A liberális nyugati nremdszer is alkalmazza a politikai eszközeit.

A nyugati rendszer rosszabb, mert az oligarchia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 15:20:56

@Jumbóka:

Kivéve a magyart, ott pl. Antall alatt az ellenzék dirigált.

Boldeone2 2023.12.26. 15:23:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Oligarchia itt van, meg Oroszországban. Nyugaton nincs is szilárd politilai hatalom: vezetők jönnek, mennek
A nagytőkét nem érdekli a politikai hatalom

Bill Gates és Soros György csak " influencerek " Nem kötelező követni őket! Csak egy lehetőség

2023.12.26. 15:26:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
hankiss elképzelése az volt, hogy az egyes legyen kormánypárti, a kettes ellenzéki. és azon ment a délutáni és az esti egyenleg. az objektív, az aktuális. csak ez szdsz számára elfogadhatatlan volt, hogy miért nem ők uralnak mindent. hiszen ők "a" függetlenek.

pálfy g és a többi azt játszották, hogy ők az igaz "magyarok", mert ők nem zsidók, hanem asszimiláns cigányok. mert nem sok fehér van közöttük.

2023.12.26. 15:28:26

de ez a kultúrkampf a budapesti etnikumban létező valami. ami egy zsidó-cigány ellentét.

2023.12.26. 15:30:16

a baller zsidók felvonultatják a kisebbségi cigányokat, puzsér és társiak. ők mind cigányok. és a cigányok meg a jobber zsidókat. "rabert". ő a jó zsidó. ebben a közegben többségi fehérek elvétve vannak.

Boldeone2 2023.12.26. 15:36:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: El kell fogadni: az elmúlt pár száz évben kialakultak az evidenciák. Ezek az evidenciák pedig a felvilágosodás, a haladás és a liberalizmus evidenciái

Ezeken kívül nem sok minden van, csak a barbarizmus. A normasértőkkel csak a baj van, a vége mindig az, hogy százezrek halnak, és embermilliók szenvednek

Ezért kell elfogadni az evidenciákat mindenkinek, közösen. Az evidenciák is lassan változnak, de nem úgy, ahogy a szélhámos diktátorok és rezsimjeik akarják!

A tanultabb, fiatalabb rétegeket soha nem tudják átprogramozni, mert sokszor ők maguk trendírók...

Nyilván erős érzelem az irigység és az örök elégedetlenség, ezek motiválhatják a mai elitellenes, szélsőjobb populizmust is

Boldeone2 2023.12.26. 15:40:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Dehogy nincsenek! Putyin az állam pénzeiből lett dollármilliárdos!!!, a szilovnik elit a politikából gazdagszik

Orbán pereputtya is állami forrásokból szerez milliárdos vagyont!

A nagytőke össze van fonódva a politikai hatalommal!

Merkelnek hány miiliárd vagyona volt??? Nagyjából nulla!

Boldeone2 2023.12.26. 15:44:05

youtu.be/_wP83ygwSDs?si=We4L4ePKnosJhY2W

Itt van kristálytisztán! Ezek a politikai kapcsolataikból gazdagodó, " összefonódott " "vállalkozók"

Az állam, vagyis a mi pénzünkből gazdagodnak. Az állam adja nekik mind a tőkét, ingyen, mint a vállalkozói megbízásokat

Tragikomédia az egész!

Tapi2021 2023.12.26. 16:12:15

@Boldeone2: "Egy normál jobbos beállítottságú tv- vel semmi baj, vagy egy enyhén balossal, a primitív, profán szélsőjobb propagandával van a baj"

Vagyis elég, ha én AZT MONDOM, hogy SZERINTEM az ellenfél rossz, gonosz, nem demokrata... és máris eltörölhetem?

Mert ez a gondolkodás pontosan ez.

Ellenkező esetben, meg visítoztok, hogy ez milyen igazságtalan, és jogállam ellenes. Hogy ha egy új, nem tiétek kormány is ezt csinálja.
Ha meg a ti emberetek, kormányotok, akkor az rendben van, mert az a "normalitás" vagyis a ti érdekeitek helyreállítása.

Egyszerűen nem vagytok hajlandóak beismerni a durva kettős mércét, kettős beszédet, elfogultságot. Igaza van Bircának, számotokra egy mérce van, saját magatok.
Ami nem az, az mind szélsőséges, anti-demokratikus, nem jogállami.

Ellen kell ennek a nézetnek állnunk, amíg lehet, hiszen ez is csak a politikai és ideológiai harc és kiszorítósdi - manipulatív - része.

Tapi2021 2023.12.26. 16:15:41

@Boldeone2: "Vissztérve a köztv- re: ami itt megy, az szánalmas paródia, de nem közszolgáltató hírtelevíziósás!"

Mondanál néhány műsort, amit rendszeresen nézel a köz tévében?

Tapi2021 2023.12.26. 16:23:32

@Yorg: "Rendszeresen meghívják az ellenzéki politikusokat, közéleti szereplőket, de csak nagyon ritkán mennek be."

Önvédelemből! Mert ország-világ látná, hogy csak demagóg trollok! És ez keményen visszaütne.
Magukkal szeretnek "vitázni" (értsd: diktátorozni, minden szarozni..), a saját meleg fészkeikben, ahol nincs aki helyre tegye őket tényekkel.

Ettől függetlenül mint minden állami szervezet, elfogult a közmédia is az aktuális kormány felé, de hát Tusk ügynök is ezért teszi rá azonnal a kezét!!!!!!!!

És nem azért, hogy 50-50%-ban kiegyensúlyozott kormánypárti-ellenzéki csatornák legyenek! Ugye Boldi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 16:24:17

@Boldeone2:

"El kell fogadni: az elmúlt pár száz évben kialakultak az evidenciák. Ezek az evidenciák pedig a felvilágosodás, a haladás és a liberalizmus evidenciái"

Mi viszont látjuk ezek káros eredményeit, így nem fogadjuk el ezt az értékrendet.

Boldeone2 2023.12.26. 16:27:06

@Tapi2021: Egy időben rendszeres néztem a híradót, meg meghallgattam a vendégeket, de egy ideje már minden kibírhatatlan!

Brutális, ócska, profán progadanda, netto nulla önkritika. De tényleg nettó nulla! Ilyet még a világ nem látott! Az elkenzéki oldalon mindenki kritizálhat bárkit és ez a normális, a kormányoldal totál agymosott!

Nézz szembe a tényekkel! Nem kíváncsi rátok senki! Az állam csecsén élősködtök!

Még Birca is ellenzéki médiát néz, a szíve mélyén tudja ő is az igazságot, csak az ideológia nagy úr!

Boldeone2 2023.12.26. 16:30:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te lehet hogy nem fogadod el a nyugati értékrendet, de a többség a normális országokban elfogadja!

Szolid jólét a kapitalizmusban és plurális demokrácia, az " etalon" Örülj, hogy ( még) minden működik és van munkád!

A nyugati rend primátusát fenn kell tartani, mert nincs jobb

Tapi2021 2023.12.26. 16:30:53

@Boldeone2: "Nagyon hiányzik a kormánypárti, bátor média, ahol nemcsak az orbáni seggnyalás megy, csak azt nem merik megtenni, mert félnek a következményektől"

A lengyel közmédiában mostantól nyilván nem fog senki félni már, hogy jönnek politikusok, új kormányok, és akár törvények áthágásával is - vagy csak mert nem vagy ELVTÁRS, aki azt teszi, AMIT annak a kormánynak tenni KELL -, egyik pillanatról a másikra kivághatják őket az állásukból! Ugye?

Ami most megy az az egzisztenciális és jogbiztonság szavatolása maga.

Boldeone2 2023.12.26. 16:37:40

@Tapi2021: Már sokszor leírtam mit kell csinálni:

- Kvantifikálni kell az ellenzék politikai műsoridejét a köztv- ben, akkor nem lesz vita. Tehát: legyen mondjuk 25% ellenzéki meghallgatási műsoridő !

Ennyi elég fair???? Rögtön összeomlana a kormány hazug narratívája! Pl Karácsony elmondhatná miért van szarban Buddapest, vagy Donát Anna azt, hogy miért hazug a nemzeti konzultáció!

Ti a diktatúra mellett érveltek én pedig a VALÓS véleménypluralizmus mellett!

2023.12.26. 16:40:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
zuckerberg nem oligarcha, hiszen ő sokaktól kap felhatalmazást arra, hogy jelentős vagyona legyen. a facebook egy oligopólium. mert kevés globális konkurense van. ezzel szemben lölő kevesektől kapott felhatalmazást arra, hogy nagy vagyona legyen. alig valakiktől. ezért oligarcha.

Boldeone2 2023.12.26. 16:41:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A világ túlnyomó része - lássuk be-, szegény, elmaradott, iskolázatlan ...

Az elnyomó rezsimek pont erre építenek! A liberalizmus nem ígér semmit, csak azt, hogy saját sorsod kovácsa vagy, egy autonóm társadalomban!

Minél jobb módú vagy, annál inkább liberális. Kivételek vannak, de ez a fő szabály

vektortér 2023.12.26. 16:42:41

@Boldeone2:
Ha a közmédia a műsorideje 25%-ában az említett férgeket rá tudná kényszeríteni, hogy beszéljenek, akkor 4/5-ös fidesz győzelem lenne.
Márkizajt is csak pár percig kellett beszéltetni...

vektortér 2023.12.26. 16:43:43

@Boldeone2: Minél nagyobb a jólét, annál jobban elkorcsosul az ember a semmittevésben.

Boldeone2 2023.12.26. 16:45:59

@Tapi2021: A jogbiztonságot a szélsőjobb rúgja fel mindenhol. Tusk csak helyreállítja a valódi rendet

Ahogy írtam Bírcának: van egy "szellemi rend " Európában, csak oda tér vissza a társadalom. El kell fogadni a nagy narratívákat és renegátkodni!

Az ideológiai erőszakot a szélsőjobb kezdte el!

Boldeone2 2023.12.26. 16:50:02

@vektortér: Ha a közmédia a műsorideje 25%-ában az említett férgeket rá tudná kényszeríteni, hogy beszéljenek, akkor 4/5-ös fidesz győzelem lenne."

- Kötve hiszem! Csak az antidemokratikus országokban van 4/5 - ös győzelem, a 2/3 is ritka!

Egy normál társadalomban valós politikai verseny zajlik, a különböző politikai erők közt

Ahol nincs demokrácia ott állampárt van: Fidesz- NER rezsim, vagy " United Russia " - Putykóval

vektortér 2023.12.26. 16:51:30

@Boldeone2: Csak olyan igazidemokrácia meg politikai verseny a fejedben létezik, a valóságban meg nem.

Tapi2021 2023.12.26. 16:53:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A Néppárt mindig az volt, ami most. Legalábbis nagy vonalakban.

A Fidesz változott, nem a Néppárt."

Ez így nem egészen igaz. Kohl vagy az alapítók nemigen ismernének rá.
Szerintem legutóbb éppen a Néppárt kanyarodott el. A progresszív, balos-libsi, pogány, globalista-nem nemzeti, nem keresztény irányba.

Boldeone2 2023.12.26. 16:54:32

@vektortér: Az emberek jó része azt hiszi el, amit az agymosó rezsimmédia mond nekik. Az Atyaúristent is diszkreditálni lehet, csak elég pénz kell hozzá, a Csutiból meg félistent faragnak...

Orszországban is pont az baj: a szisztematikus, primitív agymosás mérgezi az emberek gondolkodását. Sokan ezért támogatják az orosz agressziót, amiben oroszok tízezrei is meghallnak..

Boldeone2 2023.12.26. 16:57:24

@vektortér: Azért nem mindegy hogy forog a politikai hatalom, az emberek érzik, hogy többé- kevésbé de lehet változtani, vagy "örök" a politikai hatalom

Norvégia 1000 x jobb hely mint Oroszország, de Nyugat- Eu is

vektortér 2023.12.26. 16:59:59

@Boldeone2:
"Az emberek jó része azt hiszi el, amit az agymosó rezsimmédia mond nekik."
Így van. Te pl azt hiszed el, amit a soros féle rezsimmédiában látsz.

"Az Atyaúristent is diszkreditálni lehet, csak elég pénz kell hozzá, a Csutiból meg félistent faragnak..."
Te szemét vallásos hívő náci, átok rád!

"Orszországban is pont az baj: a szisztematikus, primitív agymosás mérgezi az emberek gondolkodását. Sokan ezért támogatják az orosz agressziót, amiben oroszok tízezrei is meghallnak.."
Ha az oroszoknak sikerül megakadályozni, hogy atomrakéta kilövőállomásokat dugjanak a seggükbe, akkor megéri nekik a pár tízezres katonai veszteség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 17:08:00

@Tapi2021:

Nyilvén vannak fokozatok,

De a konzervatívizmus mint eszme zsákutca.

ZorróAszter 2023.12.26. 17:08:08

Nem a közmédiákkal van probléma, mert azt úgyse nézi senki. Magyarország gyarmatosítása a többi média, tévék, rádiók, újságok külföldi, elsősorban német kézbe kerülésével kezdődött.

A Mediaworks 100 tévéje, rádiója, országos újságja és az RTL csoport uralja a médiapiacot.

Azóta a politika, média, újságírás közelébe se kerülhet olyan, aki nem könnyen zsarolható hazaáruló, aki szemrebbenés nélkül szolgálja a német érdekeket a magyar nép érdekei ellenében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 17:09:50

@Boldeone2:

Azaz ha a többség nem azt akarja, amit a felvilágosult elit, akkor nem szabad demokratikusnak lenni?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 17:10:52

@cvsvrs:

Cukinak nagyobb hatalmas van az USA-ban, mimt egy parlamenti képviselőnek, s senki se szavazott rá.

Tapi2021 2023.12.26. 17:17:47

@cvsvrs: "csak ezt álságos módon kereszténynek állítják be úgy, hogy a papokat direktben megvásárolják. akik elvtelen módon bólogatnak, "

Sokszor elmagyaráztam már, de legyen: mi keresztények, a papok is, az egyházak is, azokra tudunk szavazni, és azokat tudjuk támogatni a közpolitikában, akik minket is támogatnak cserébe!!!

BONYOLULT???

A Fidesz meg sosem mondta, hogy a gazdaságpolitikája "keresztény" lenne. (Hiszen az kb. azt jelentené, hogy osszuk szét mindenünket a szegények között és hirdessük Jézus evangéliumát, az örök életben bízva.) De egy evilági kormányzat nem erre kap megbízást!!!
Legfeljebb nemzeti a gazdaságpolitikája, előtérbe helyezvén a magyar vállalkozókat. És ezzel sincs baj, hiszen egy kormány választhat, hogy milyen prioritásai lesznek pl. a gazdaság terén - meg minden más téren -, míg kormányoz.

Ez a normális.

2023.12.26. 17:29:57

@Tapi2021:
ez a farizeusság. hogy csak azokat támogatjuk, akik minket is támoganak. az a zsidó vallás.

Tapi2021 2023.12.26. 17:32:02

@Gery87: Az új kormány kirúghat bárkit. Mindig ki is rúgnak mindenkit aki nem az ő elvtársuk - hány AfD-s riporter dolgozhat pl. a német közmédiában kulcspozícióban???? -, nem hajlandó a továbbiakban az ő szekerüket tolni.

Ami nem mindegy: az, hogy erőből, törvénytelenül, azonnal, vagy bejárva az ehhez szükséges - legalább a LÁTSZATRA ADÓ- utat!

Tusk ügynök sajnos pontosan tudja, hogy neki ezt amit csinál SZABAD! Így is! Ezért meri ezt így megcsinálni. (Lásd még, amikor Gyurcsányék hamisították az adatokat az EU felé! Vagy verették napokon át a népet. Mi volt a következménye??? SEMMI! Van, akinek lehet...)
Sem a látszatra, sem a stílusra nem adva.

Ez a gond! Ettől nyílik ki a bicska.

Amikor meg a fagyi a következő választás után esetleg visszanyal UGYANÍGY, az maga lesz a tomboló fasizmus. Te is tudod, hogy így van.

vektortér 2023.12.26. 17:33:43

@cvsvrs: Tehát, ha nem támogatod Doktor Miniszterelnök Urat, akkor zsidó vagy?

2023.12.26. 17:35:15

@Tapi2021:
ne viccelj már. nem a családi kisvállalkozásokat preferálja, hanem a "nemzeti" "nagytőkét", a burzsoáziát.

2023.12.26. 17:40:39

@vektortér:
ez nem ennyire direkt. a kisebbségek mindkét táborban brutálisan felülreprezentáltak. és amit az ellenzék csinál az az amerikai zsidók vezet baloldalnak a politikája. a demokrata párté. karigeri we are the 99 mozgalma. vagy a together. szolidaritás betűkkel.
en.wikipedia.org/wiki/We_are_the_99%25
ezek amerikából átvett szlogenek, amerikai demokrata párt pénzeli őket. ez a dollárbaloldal. ebben a fidesznek nagyrészt igaza van. nem akarnak feltétlen rosszat magyarországnak. hatalmat akarnak

az orbáni politika pedig egy balkáni típusú cigánypoltika. cigánykodás. aminek a magyar politikai kultúrához alig van valami köze.

Tapi2021 2023.12.26. 17:43:56

@Jumbóka: Pontosan. Miután az MDF kormánynak nem volt médiája, "tv-je", csak az ellenfeleinek!

Hol fordulhat az elő, hogy egy regnáló miniszterelnököt a KÖZ tv letilt, amikor egy belpolitikai válság idején !!! szólni akar a néphez?
Csökkentendő a káoszt. Amit persze megint csak az ellenfelei gerjesztettek...
A barikádokon több SZDSZ-es volt, mint taxisofőr...

Tapi2021 2023.12.26. 17:47:39

@Boldeone2: Nem csak a híradó(ból áll) a közszolgálati média!!!!
(Én meg momentán ellenzéki kézben lévő lapnál vagyok...)

2023.12.26. 17:47:42

ez etnicizmus parasztság. ez se egy jó dolog. ez a két tábor faji alapon szerveződik és nem a magyarságot reprezentálják. budapest se. ez egy történelmi probléma.

a budapesti közéletben ruff bálint és schulz nóra a fehérek a vétó műsoréban. és egy affektáló lmbtq tag. és nem az a probléma, hogy ők kisebbségiek, hanem az, hogy ezek brutális módon túlreprezentáltak. a politikának rendesen kiskörősön, nagykőrösön is meg kellene szervődne. és abból áll össze az ország. ruff bálint és a schulz nóra is. meg az orbán is, meg még soros alapítvány is. a többségi magyarság ebből hiányzik. budapest belső kerületeiből.

vektortér 2023.12.26. 17:49:28

@cvsvrs: "nem akarnak feltétlen rosszat magyarországnak. hatalmat akarnak"
Tehát, ha mondjuk putyin elkezdené pénzelni Magyarországon az Együtt a Birodalmi Jövőért pártot, akik hatalmat akarnak szerezni, az nem egy külföldi állam beavatkozása és hazaárulás finanszírozása, hanem Olyan Aranyos pluralizmus, igaz?

vektortér 2023.12.26. 17:50:58

@cvsvrs: Tehát a magyar politikai kultúra magasfoka a hazaárulás.

Tapi2021 2023.12.26. 17:52:41

@Boldeone2: "A nyugati rend primátusát fenn kell tartani, mert nincs jobb"

Oké, benne vagyok. De annak nem kell szükségszerűen balosnak, liberálisnak és pogánynak, kozmopolitának (vagy USA szopónak) lennie! Sem egy népek olvasztótégelyévé - EEÁ - válnia!

Lehet olyan is, mint eddig volt. Keresztény alapokon nyugvó, nemzetek, szabad országok alkotta, ÖNKÉNTES együttműködésen és nem elnyomáson alapuló Európa.
Mi ilyet szeretnénk.

Tapi2021 2023.12.26. 17:57:57

@Boldeone2: "- Kvantifikálni kell az ellenzék politikai műsoridejét a köztv- ben, akkor nem lesz vita. Tehát: legyen mondjuk 25% ellenzéki meghallgatási műsoridő !

Ennyi elég fair???? Rögtön összeomlana a kormány hazug narratívája! Pl Karácsony elmondhatná miért van szarban Buddapest, vagy Donát Anna azt, hogy miért hazug a nemzeti konzultáció!"

Ó, én ezt támogatom!

Ami ettől összeomlana az az ellenzéki demagóg trollsereg (meg sok választópolgár illúziója), akiket most nem tesz helyre senki, szemtől szemben.

Tapi2021 2023.12.26. 18:02:54

@Boldeone2: "A jogbiztonságot a szélsőjobb rúgja fel mindenhol. Tusk csak helyreállítja a valódi rendet"

Persze. Aztán négy év múlva nem fogtok csodálkozni ugye ha ugyanerre hivatkozva - és ugyanígy a győztes jogán - állítják helyre a rendet mások! Ugye?

Amit most Tusk ügynök csinál az ugyanis PRECEDENST teremt!

Tapi2021 2023.12.26. 18:07:48

@vektortér: "Ha az oroszoknak sikerül megakadályozni, hogy atomrakéta kilövőállomásokat dugjanak a seggükbe, akkor megéri nekik a pár tízezres katonai veszteség."

Meg nekünk is. Egész Európának!!! Hiszen az oroszok provokálásával az USA a MI VILÁGUNKAT TETTE/TESZI SOKKAL VESZÉLYESEBB HELLYÉ!!!

Tapi2021 2023.12.26. 18:11:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Már miért lenn az?

Wiki:
"A konzervativizmus szociális és politikai eszmerendszer. A szó a latin conservare-ből származik, jelentése megőrizni, megmenteni. Ezt mi sem tükrözi jobban, mint Roger Scruton által megfogalmazott definíció, mely így szól: „A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet.”[1] Mindennapi szóhasználatban a status quo fenntartását jelenti. Már Jean-Jacques Rousseau kései, 1772-ben elkészült A lengyel kormány figyelmébe című esszéje is mutat konzervatív elemeket. Politikai eszmerendszerként azonban a francia forradalom után alakult ki, először a francia politikus, Chateaubriand alkalmazta a kifejezést 1819-ben.[2] Egyik legfontosabb alapvetésének Edmund Burke Töprengések a francia forradalomról című műve tekinthető. Russell Kirk a konzervativizmust az ideológia ellentéteként definiálta. Ha ideológiának tekintjük, akkor ellentéte a progresszivizmus.

Mint politikai ideológia
Dogmatikája
A konzervativizmus legfontosabb jellemvonása a tradicionalizmus, amely a meglévő vallási, politikai, kulturális szokások és intézmények tiszteletét jelenti. Eszerint az intézmények hosszú idő alatt formálódnak, és a konzervatívok szerint az így kialakult hagyományok, szokások és előítéletek jobban irányítják a társadalmat, mint a racionalitásra hivatkozva a társadalmat (sokszor erőszakosan) absztrakt elméletekbe gyömöszölő általános ideológiák. Részben emiatt utasítják el az észre hivatkozó forradalmi változásokat és az egalitarizmust.

A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll). Az eszme szerint társadalmi hierarchia létezése egyszerre szükségszerű illetve törvényszerű, és a mesterséges egyenlősítő kísérletek csak erőszakkal képesek elérni céljukat, ezért helytelenek.[3] Ennek megfelelően szükség van az úgynevezett uralkodó elitre.[4]"

ZorróAszter 2023.12.26. 18:16:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Médiaegyensúly van valójában."

Szinte egyetlen nézőpontból sincs.

Egyrészt külföldi, mégpedig német többség van.

Azonkívül jelenleg a Mediaworks a legnagyobb, és a FIDESZ szekerét tolja.

Majd ha Orbán megkapja a selyemzsinórt, akkor majd liberális médiatúlsúly lesz.

Tapi2021 2023.12.26. 18:19:46

@cvsvrs: "ez a farizeusság. hogy csak azokat támogatjuk, akik minket is támoganak"

Köze sincs ehhez.

Képviselőket választunk, akik minket képviselnek, nem másokat.

Miért választanék én keresztényként mondjuk egy képviselőt arra, hogy a muszlimok-LMBTQ-pogányok, stb., érdekeit képviselje az enyémek helyett??
Ez értelmetlenség lenne.

És ti pontosan azt várjátok el tőlünk, hogy értelmetlenek (hülyék) legyünk és magunk ellen cselekedjünk. Mert másoknak nyilván ez lenne a jó.

ZorróAszter 2023.12.26. 18:20:13

@vektortér:

"Tehát, ha mondjuk putyin elkezdené pénzelni Magyarországon az Együtt a Birodalmi Jövőért pártot, akik hatalmat akarnak szerezni, az nem egy külföldi állam beavatkozása és hazaárulás finanszírozása, hanem Olyan Aranyos pluralizmus, igaz?"

Persze azt felejtsük el eközben, hogy egy német kollaboráns kormány van most is hatalmon.

Tapi2021 2023.12.26. 18:22:12

@cvsvrs: "ne viccelj már. nem a családi kisvállalkozásokat preferálja, hanem a "nemzeti" "nagytőkét", a burzsoáziát."

Az nem magyar?
Nincs rá szükség?

ZorróAszter 2023.12.26. 18:24:26

@Boldeone2: "- Kvantifikálni kell az ellenzék politikai műsoridejét a köztv- ben, akkor nem lesz vita. Tehát: legyen mondjuk 25% ellenzéki meghallgatási műsoridő !

A kutya nem nézi a köztévét.

A Mediaworks 100 (valójában több mint 500) tévéje, rádiója, újságja a probléma, akit központi főszerkesztő, Néző László irányít papíron.

Az RTL csoport és az állítólagos egyéb ellenzéki lapok meg most azt a parancsot kapták, hogy ne zavarják érdemben Orbán köreit.

Majd akkor táltosodnak meg hirtelen, ha Orbán selyemzsinórt kap Berlinből.

ZorróAszter 2023.12.26. 18:27:33

@Tapi2021:

"Az nem magyar?
Nincs rá szükség?"

Nem tudhatjuk, ki a magyar és ki a németek vagy más strómanja.

Lehet hogy a lopott pénz nagyrésze a strómanokon keresztül megy Németországba.

Simiskáról is azt tudtuk, hogy a MaHír az ővé, aztán G-nap után mikor kezdték kivágni a SImicska-oszlopokoat, akkor derült ki, hogy "Ácsi! Az német!"

2023.12.26. 18:28:06

@vektortér:
ez nem a többségi magyar politika, hanem különféle kisebbségek. a demokrata párti amerikai zsidó baloldal, egy balkáni típusú cigány jobboldal. ezeknek kevés közük van a magyar köznemesi gondolkodáshoz.

2023.12.26. 18:28:33

@Tapi2021:
nemzeti burzsoáziára persze, hogy nincs szükség.

Tapi2021 2023.12.26. 18:31:22

@ZorróAszter: "Persze azt felejtsük el eközben, hogy egy német kollaboráns kormány van most is hatalmon."

Amit a kivételesen jó viszony a két kormány között igazol!

Ja, várj....

Tapi2021 2023.12.26. 18:32:41

@cvsvrs: Hogyne lenne. Vagy nemzeti, vagy külföldi!

Miért szereted jobban a külföldit?

2023.12.26. 18:36:46

@ZorróAszter:
az érdekes az lesz amikor a kínaiak államosítják a betelepült német cégeket és a németek megkapnák a betelepült kínaiakat.

totálisan logikátlan szegeden kínai autógyárat építeni. kínában ezer olyan város van, mint szeged. amire azt mondják, hogy kína így lépne be az európai piacra. be kell engedni a nyersanyagot, ha az nem jön be, akkor nincs autógyártás. és működési engedélyt kell kapniuk, amit bármikor megvonhatnak. semmi értelme betelepíteniük egy üzemet az európau unióba, a nato védett területre. hacsak az nem, hogy ez majdnani csereügylet alapja lesz.

vektortér 2023.12.26. 18:39:54

@ZorróAszter:
"Persze azt felejtsük el eközben, hogy egy német kollaboráns kormány van most is hatalmon."
Ha választani kell a mai német kollaboráns kormány és a cia-vel kollaboráns puccsista férgek között, akkor 2/3 lesz bármilyen választáson.

2023.12.26. 18:41:09

@Tapi2021:
van társadalmi tulajdonlás, ami dolgozói részvényeken alapul. állam+dolgozók.
van városi tulajdon. ami összekapcsolja a maszekokat. állam+maszekok.
van és van klasszikus vegyesvállalati tulajdonlás: állam+multik..

mindháromban erőteljes állami szerepvállalás, mindhárom refomszocialista és egyik sem nemzeti burzsoá.

vektortér 2023.12.26. 18:43:44

@Tapi2021: "Miért szereted jobban a külföldit?"
Mer az felvilágosult, demokratikus, állami pénzeket soha nem látott és illatosat szarik.

vektortér 2023.12.26. 18:45:52

@cvsvrs: "van társadalmi tulajdonlás, ami dolgozói részvényeken alapul. állam+dolgozók.
van városi tulajdon. ami összekapcsolja a maszekokat. állam+maszekok.
van és van klasszikus vegyesvállalati tulajdonlás: állam+multik.."
Van.. A fejedben.

2023.12.26. 18:50:24

@vektortér:
ezek ugye nem szolgáltatják ki az országot se nyugatnak, se a keletnek. és ez nem jó se az amerikaia demokrata pártnak, se a német néppártnak, se a kínai kommunista pártnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 18:53:01

@ZorróAszter:

Dehogynem, az van. Sőt a netes médiáknál ballib túlsúly van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.26. 18:55:54

@Tapi2021:

A konzervatívizmus reakció, tulajdonképpen nem más mint a klasszikus liberalizmus, csak a szerves változást akarja a gyors helyett, de az irány ugyanaz.

2023.12.26. 18:56:21

@vektortér:
audi hungária német-magyar vegyesvállalat. állam+multi.
rába: állam+maszekok.
győri édes: állam+dolgozók.

ezek nem teljesen irreális elképzelések, csak ezt nem fogadják el a németek, nem fogadja a mondelez, hogy a győri édesipari válallat termékeit nem ukrajnában állítják elő, hanem győrben. és a pannonhalmi apátság megáldja a győri kekszet és árulják a kézzel készült karácsonyi ostyát aranyárban. úgy, hogy a püspökség a nyereséget szétosztja a szegények között. és akkor ez egy keresztényszocialista, népi katolikus gondolkodás.

ezek a késő kádár korból következnek. azok egyenes folytatása. és arendszerváltás hitelveivel ellentétesek.

2023.12.26. 18:59:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a konzervativizmus az a marxisa-leninista ideológia szerint az antikommunista ellenforradalom, a reakció.

a konzervatizmus valójában közszolgálat. con servare. együtt szolgálni. (a társadalmat). ami a kereszténységgel rokon gondolat.

Gelimtrtrddddd 2023.12.26. 19:32:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A konzervatívizmus reakció, tulajdonképpen nem más mint a klasszikus liberalizmus, csak a szerves változást akarja a gyors helyett, de az irány
----------------
1. A tulajdon a tolvajlás, a tele stumától, a kép, az hép volna, de a te hangod halandzsa.
Nem mint, hanem ahogy. írva stak, nem csak. Szerv hang nem van, nem gyorás, hanem árva, nem helyett, hanem laguján, nem irány, hanem raktajang.

2. A libcsi az libcsi, de így a koncsi is libcsi. Nem kell a fideszlibcsi mischmáscholás, ha libcsi vagy úgy mond hogy libcsi vagy, ez olyan, ahogy ha Szájer nem mondja, hogy buzi. A libcsi az libcsi attól, hogy jennek itt ilyen bullshit fideszlibcsi halandzsákkal, de baju nem van, attól, hogy klátni vna, hogy a koncsi is egy libcsi.

Gelimtrtrddddd 2023.12.26. 19:36:17

@Tapi2021: liberálisnak és pogánynak,
-------------

Az új-ónemmagyar halandzsádat nem rakem, de hogy a latin hangokat is kevered!

Libcsi=kretény.
Illiberális=pogány.

Boldeone2 2023.12.26. 19:43:32

@Tapi2021: Persze. Aztán négy év múlva nem fogtok csodálkozni ugye ha ugyanerre hivatkozva - és ugyanígy a győztes jogán - állítják helyre a rendet mások! Ugye?"

- Nem a precedenst a lengyel szélsőjobb teremti. Ők kezdték a köztv- t durván propaganda célra felhasználni. Tehát, jóval tovább mentek egyfajta normál loyalitásnál!

Volt itt Antall- kormány, Boross - kormány, egyik sem akart hibrid választási autokráciát, de először Orbán sem...

Csak később felismerte, hogy ezen gyenge népen könnyű uralkodni!

Ezt nyilván nem fogjuk neki hagyni, el fogjuk gáncsolni, előbb- utóbb pedig valahogy el fog bukni, ez a világ természete

Lengyelszágban "csak" csak a demokrácia állt helyre, kupán vágták azokat akik abszolút hatalomra törtek és megkérdőjelezték a haladás nézeteit

Boldeone2 2023.12.26. 19:59:25

@Tapi2021: Egyszer úgyis rá fogsz jönni, hogy átvertek! Bevetted a szélsőjobb, populista maszlagot, mint sokan a világban, akik azt hitték hogy nettó félhülyék, mint Trump majd "megszabadítják" őket a problémáktól
Vagy mint az orosz alkoholista gopnik, akiknek bemagyarázza a rezsim, hogy a nyugat miatt nincs pénze, meg hogy irtani kell az ukránokat...

Magyarországon ugyanaz a "furkó nép" szavazza meg Orbánt, amely a Pist Lengyelországban, meg persze van sok jóindulatú, nem furkó, csak idős félrevezetett ember, akiknek bemondja a tv a világhazugságokat minden nap...

A szomorú az, hogy minden rezsim talál olyan értelmiségieket, akik telehazudják pénzért az étert...

Így lehet fasizmus vagy államszocializmus, mindig lesz milliós rajongótábora

Engem igazából nem érdekel hogy milyen ideológia alapú kormány van, csak legyen demokrata, és tartsa be a " rendet "

A " rendet " mindenki tudja, valójában: felvilágosult, racionális embernek kell lenni, "európai érzésekkel" ami az altruizmus!

Ezek a keresztény alapok is egyben, nem pedig a szélsőjobb gyűlölet elharapózása!

Azt a legkönnyebb: a rossz oldalára állni!

Gery87 2023.12.26. 20:14:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nekem teljesen mindegy hogy ki "nyerne" egy vitában, csak legyen.

Az a minimum hogy van párbeszéd a politikai ellenfelek között.
Ha nincs, hát az nem túl demokratikus, márpedig mindenki annak mondja magát elvileg....
és nem szép gesztus.

Persze, lehet nem demokratának lenni, azt mondani hogy "nem vitázunk, nekünk csak a hatalom kell", de akkor mondják ki nyiltan.

"Aki fideszes eddig vállalt vitát, azok közül senki se lett legyőzve. Lásd pl. a Partizán-interjúkat bevállalókat."

Én nem így emlékszem.
Ki győzött?

Gery87 2023.12.26. 20:17:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Teljesen mindegy hogy beismerik e hogy célzottan propagandát csinálnak ott nekik vagy sem, a végeredmény így is rossz.

Egyébként meg már mondtam: a közmédia mindenkié tehát nem lehet csak a kormány meg az egyik oldal szócsövének lennie!
Ez minden csak demokratikus, az ellenzék is bent van a parlamentben és vannak képviselőik.

Ilyen alapon akkor aki nem jut kormányra, annak ellenzéki képviselete se legyen?
Legyen csak a kormánypárt a parlamentben?

Logikádból ez következik. Merthogy a közmédia jelenleg ilyen!

Gery87 2023.12.26. 20:20:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mert a vagyon hatalom.
Pont ezért kell felszámolni a pénzelitet a picsába!

Gery87 2023.12.26. 20:22:09

@Tapi2021:

Én tudom hogy így van, csak veled ellentétben nekem egyik se tetszik:)
Neked meg csak azzal van a bajod ha a lopás meg szemétkedés stb a másik ellenséges oldaltól jön.
Elvi, erkölcsi alapok ilyen téren nem játszanak nálatok.
Ez a gond.

Gery87 2023.12.26. 20:24:38

@Tapi2021:

A "tőkének nincs nemzetisége", érdekei vannak, egyéni és osztályérdekei.

Senki nem küldött több "honfiút" a halálba meg nyomorba mint a "nemzeti tőke" meg a "nemes úri elit"!

Gery87 2023.12.26. 20:27:22

@Boldeone2:

"Mentalitásunk a saját nemzetállamiságunk önértékét illetően
bizonytalanabb, mint a lengyeleké, és ennek az az oka, hogy az állam
gyakrabban lett hűtlen a polgáraihoz Magyarországon, mint Lengyelországban.
A lojalitás kérdése merül fel tehát, ám ezúttal nem az államát ilyen vagy olyan
módon eláruló polgáré, hanem a polgárait eláruló államé.
A magyar nemzetállam a Tanácsköztársaság alatt elárulta számos polgárát
az osztályhelyzete miatt, a negyvenes évek elején pedig elárulta az összes
zsidónak minősített magyar állampolgárt, a népességét tizedét. Ilyet a lengyel
állam nem tett. A Rákosi-korszak gyakorlatilag minden polgárt elárult, a szűk
nomenklaturát kivéve. Erről szól a korabeli vicc: „Mi a szocializmus? A
zsidótörvények kiterjesztése a keresztényekre”. Az állami hűtlenség beépült a
tapasztalatba. S bár a sztálinizmus Lengyelországban ugyanezt művelte, ott
kisiklásnak lehetett tekinteni, és többször is fellázadtak ellene..."

"...Az ilyen képzet a nemzetállamot aláássa. Abszurdum a polgároktól
állampolgári hűséget, engedelmességet, szolidaritást, megértést, áldozatot,
fegyelmezett önadózást követelni, ha az állam újra meg újra elárulja őket. Nehéz
a polgárt a rablásról, fosztogatásról, csalásról, sikkasztásról lebeszélni, ha a
legnagyobb bűnöket maga az állam követi el. A nemzetállam legitim céljával
ellentétes, ha polgárok tömegei más polgárok teljes vagyonát, akár azok életének
kioltása árán, illetéktelenül, sőt állami segédlettel meg tudja szerezni. A
fosztogató-osztogató állam képzete végtelenül romboló, az állampolgárt erkölcsi
érzékétől fosztott szolgává alázza, és adott esetben részvétlen gyilkost nevel
belőle akkor is, ha nem állam-szocializmus, hanem állam-kapitalizmus vagy
parlamenti demokrácia van."

ZorróAszter 2023.12.26. 20:28:34

@Tapi2021:

"Amit a kivételesen jó viszony a két kormány között igazol!"

Ha még ez a színjáték se lenne, akkor még maga is kénytelen lenne észrevenni, mi a valós viszony.

ZorróAszter 2023.12.26. 20:33:13

@vektortér:

"Ha választani kell a mai német kollaboráns kormány és a cia-vel kollaboráns puccsista férgek között, akkor 2/3 lesz bármilyen választáson."

Orbán is tudta, hogy amikor Oxfordban volt egy évet, akkor nagyobb valószínűséggel kapta a pénzt rá valójában a CIA-tól, mint Sorostól. Ugyanis Soros nagy valószínűséggel akkor se a saját pénzét költötte. Legalábbis a nagyobbik része nem a saját pénze volt.

Azon kívül a másik oldal is a németek kollaboráns kormánya lesz, nem az amerikaiaké.

ZorróAszter 2023.12.26. 20:36:24

@cvsvrs:

"az érdekes az lesz amikor a kínaiak államosítják a betelepült német cégeket és a németek megkapnák a betelepült kínaiakat."

Én valahogy nem hiszem, hogy az együttműködés ilyen rövidtávra szólna. Szerintem mindenki hosszútávú együttműködést akar.

Engem az zavar, hogy a kínai export 2/3-a multi, és csak 1/3-a kínai.

Az se kevés, dollárban se, de azért mégsem 90% a 30%.

ZorróAszter 2023.12.26. 20:40:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Dehogynem, az van. Sőt a netes médiáknál ballib túlsúly van."

Az végképp megfoghatatlan. Arról végképp bármit lehet mondani.

Az látszik, hogy azokon is működik a cenzúra: csak inproduktív módon szabad Orbánék ellen írni, és a legmagasabb labdákat se szabad lecsapni, ha nincs rá engedély.

Vagyis ma csak látszólagos, állítólagos ellenzék van. De ordít a szoros póráz.

vektortér 2023.12.26. 20:50:11

@ZorróAszter:
Ha választani kell a mai német kollaboráns kormány és a cia-vel kollaboráns puccsista férgek között, akkor 2/3 lesz bármilyen választáson.
Ez a magyarországi ellenzékiség alaptétele. Ameddig ezt nem értitek meg, teljesen felesleges kormányellenes állításokat fogalmazni, ha nem a kormányt akarjátok támogatni vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 08:27:27

@Gery87:

Minden közbeszéd propaganda.

Nem arról van szó, hogy ne legyen ellenzék. De az ellenzék ne akarjon irányítani, hiszen azért ellenzék, mert nem nyert a választáson.

Minek választás, ha mindig a belpesti liberális kör uralkodik?

ZorróAszter 2023.12.27. 08:27:48

@vektortér:

Nem kell választani és nem is lehet választani. Gyurcsány és az összes többi is a németek fizetett embere mint Orbán.

Csak közülük választhatunk.

Ha a CIA nem buktatta meg Orbánt akkor az azt jelenti, hogy nem is akarta.

ZorróAszter 2023.12.27. 08:33:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Van más probléma is. Az, hogy az illiberális rendszer azt jelenti, hogy a parlamenti többség diktatúrája.

Nemcsak hogy nem akarja engedni az éppen kisebbségi érdekeket érvényesítését, de kifejezetten az a célja, hogy ne érvényesíthessék.

A demokrácia teoretikusai szerint ez azért rossz, azért veszélyes, mert széles és potens tömegek kerülhetnek állandó kisebbségi helyzetbe, akik az érdekeik érvényesítését így csak a rendszer megdöntésétől remélhetik. És ez nem játék.

ZorróAszter 2023.12.27. 08:36:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nincs cenzúra Mo-on."

Látszik, hogy olyan témák vannak letiltva, amik a leghülyébb újságíróknak is nyilvánvalóan lecsapnivaló magaslabdának kellene lennie.

Például hogy a kormánytisztviselők kaptak-e jutalékot a Questortól a hozzájuk betett közpénztízmilliárdok után.

És számtalan más kérdés, amiről szemlátomást szigorúan tilos beszélni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 08:52:29

@ZorróAszter:

Az adott szerkesztő, médiatulaj tiltása nem cenzúra. Cenzúrának az állami tiltást nevezik.

ZorróAszter 2023.12.27. 09:04:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az adott szerkesztő, médiatulaj tiltása nem cenzúra. Cenzúrának az állami tiltást nevezik."

Ha senkinek se jut eszébe megkérdezni azt aminek mindenkinek az eszébe kellene jutnia 80-as IQ felett, ott több mint feltételezés a központi cenzúra.

Ilyen például a Questor jutalék kérdése is.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:29:56

@Boldeone2: tudatlanul beszélsz hülyeségeket, Lengyelország és a lengyel nyelv teljes ismerete nélkül.

2020-as elnökválasztási vita a "szélsőjobbos" köztévében:

www.youtube.com/watch?v=AYKGGVfCCZ0

2023-as parlamenti választási vita ugyanott :

www.youtube.com/watch?v=XTHpX3VZ_K0&

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:33:17

@Boldeone2: a fizikait meg a szélsőbal, 2006-ban meg idén is.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:35:21

@Boldeone2: Birca azért néz ellenzéki médiát, hogy fogalma legyen arról a sok hülyeség eredetéről amit az itteni hozzászólások között olvashat. De ezt ő is leírta százszor.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:40:43

@Boldeone2: Lengyelország annyira úszta meg azt a válságot, hogy akkor volt a legerősebb a kivándorlás. Amikor jött a PiS akkor esett vissza radikálisan.

businessinsider.com.pl/wiadomosci/z-polski-ucieka-wiecej-ludzi-sa-nowe-dane-gus-o-emigracji/47y10mx

W dłuższej perspektywie, począwszy od momentu akcesji Polski do Unii Europejskiej, obserwujemy względnie stabilny poziom imigracji (około 10–17 tys. rocznie) i jednocześnie znaczne wahania emigracji do 2015 r. (w 2006 r. – 46,9 tys., w 2010 r. – 17,4 tys., w 2013 r. – 32,1 tys.) oraz niewielkie jej zmiany po 2015 r. (około 8–14 tys. rocznie).

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:43:17

@Boldeone2: az a jó benned, hogy annyira tudatlan vagy, fél másodperc alatt cáfolható minden baromságod.

www.vermoegenmagazin.de/angela-merkel-vermoegen/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 12:43:18

@Boldeone2:

"Birca is ellenzéki médiát néz, a szíve mélyén tudja ő is az igazságot, csak az ideológia nagy úr"

Mi okom lenne mást mondani, mint mit a szívem mélye hisz?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 12:45:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: de ahogy írtam feljebb, visszatérve a tévévitákra: felesleges a Jakab-féle prosztóságot eszkalálni.
Mindjárt végigézem ezt a lengyel választási vitát, random beletekerve ott is lesz jakabság elég.

vektortér 2023.12.27. 13:11:39

@ZorróAszter:
Ez a germán világösszeesküvés miatt van. A sok germán bankár bábként működteti az országok vezetését és a pénzükkel felvásárolták a médiát. A fidesz is tele van germánokkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 13:17:40

@vektortér:

Ez csak terelés. Direkt elhallgatod, hogy a germánok a laposföldi gyíkemberek csicskásai!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 13:54:16

Már van is három érdekes jelenet a választási vitából, a testbeszéd is érdekes nyelvtudás nélkül: Tusk bőszen migránosozik, energikusan mutogat:

youtu.be/XTHpX3VZ_K0?t=1020

Morawiecki erőtlenül, fáradtan visszamutogat anyázva:

youtu.be/XTHpX3VZ_K0?t=1268

Tusk visszaanyáz :

youtu.be/XTHpX3VZ_K0?t=1442

Negyvenmilliós kérdés, melyik szereplő melyik a 2006-os Gyurcsányi-Zorbán vitában.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 14:05:38

Szymon Hołownia magyarozik, csak épp ettől Boldili marokszám szedné a Dorlatint: pozitív példának mondja, hogy a magyarok visszavásárolták a stratégiai ágazatokat és nem akarják eladni az araboknak mint akár Tusk, akár Kaczynski.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.27. 14:13:35

Most azért Zorbánozott meg Szalvínizett egyet :)

ZorróAszter 2023.12.27. 16:38:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"De ez csak konteó."

Ez csak a szokásos válasza akkor, amikor már végképp nincs semmi értelmes érve.

Gery87 2023.12.27. 16:39:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem irányításról van szó, hanem arról hogy eljusson a kritikájuk, gondolataik az emberekhez.
Erre is lenne a közmédia, ami mindenkié.
jelenleg nincs így.

Mit nem értesz?

ZorróAszter 2023.12.27. 16:43:44

@vektortér:
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ez a germán világösszeesküvés miatt van. A sok germán bankár bábként működteti az országok vezetését és a pénzükkel felvásárolták a médiát. A fidesz is tele van germánokkal."

Én csak Magyarországról akarok beszélni. A többi kelet-európai országot nem ismerem.

Amit írtam, tény kérdés. A magyar médiák túlnyomó többsége külföldiek kezében van. Főként németek kezében. A Mediaworks és az RTL csoport bizonyosan.

Emellett szinte mindegyik média veszteségesnek vagy alig vegetálónak jelenti magát a NAV-nál évtizedek óta. Vagyis a profitérdek kizárt.

Akkor maga szerint mi van még ha profitérdek nincs.

Gery87 2023.12.27. 17:00:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nyilván lobogtatni fogja a számlakivonatát meg nyilvános lesz....persze, ne legyél már ennyire naiv!

Gery87 2023.12.27. 17:01:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ha alig nézik miért kellett ennyire kisajátítania a Fidesznek?
Látom már elfogytak az érvek, most jön a terelés, a fasság...

2024 2023.12.27. 17:20:36

@Boldeone2: "A nyugati rend primátusát fenn kell tartani, mert nincs jobb"

A nyugati rend jelentse újra azt, mint 20 évvel ezelőtt és akkor felőlem oké.

2024 2023.12.27. 17:28:32

@Boldeone2: Nyugati rend ma= értékvesztés, rendetlenség, elfajzás, káosz.

2024 2023.12.27. 17:42:08

@vektortér: Angela Merkel alatt Németo. még hatalmi tényező volt. Azóta amerikai gyarmat; Washington hatalmi érdekeinek gátlástalan kiszolgálója, a gyűrűző szélsőbalos ideológiák és társadalomátalakító elképzelések egyik legfőbb európai lerakata. Az ország gazdasági súlyára és lakosságszámára támaszkodva, a német precizitást kihasználva kísérleti laboratóriuma a tengerentúli woke, lmbtq, cancel culture ideológiáknak. A politikailag súlyát vesztett Németország ma már nem befolyásolója a világban zajló történéseknek.

Gelmerrrrr 2023.12.27. 17:54:38

@vektortér: Ez a germán világösszeesküvés miatt van. A sok germán
------------------

1. A germán a magyar, a magyar nyelv indogermán és A germán.

2. Világja stak a kreténylibcsinek van, a magyarnak erda, árda, rakumány, bolja.

3. Esküvés? Ereszni volna az eredeti stuma, de ez olyan blm-s hang. Inkább mondjuk, hogy konteo, vagy összesúgás...

Gelmerrrrr 2023.12.27. 17:59:24

@2023: tengerentúli woke, lmbtq, cancel culture ideológiáknak.
---------------

Vagy tenger al.

Nem, nem, ez nem így van. A laboratóriumi feldje a magyarmány volt a németeknek,a kipcsák-fingároknak, ez volt a kreténység, ahogy ez a limbós, a cancel kúthúra, avagy a fingrizmus. Látni van, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, de hogy a német frazeológia átírtaja a nyelvet, a germán frazeológiát német-limbósra, avagy fingárra.

Te igenstak kevered a szezont a fazonnal. A német degeneráció ide jett nekünk, és így kúrta szét a magyar nyelvet, A germán nyelvet. Egy ilyen degeneráció, már utológas, a fingrizmus, Kazincbaszikai...

Igenstak látni van a magyar nyelven is,attól, hogy indogermán és germán nyelv, hogy ez a degenerált németek próba-laboratóriumja volt.

Gelmerrrrr 2023.12.27. 18:03:23

@2023: Angela Merkel alatt Németo. még hatalmi tényező volt. Azóta amerikai gyarmat;
-----------------------
1. Alatt? Az al magyarul a túl.
2. Ország? Én egy országtagadó vagyem, nekem rajku van.
3. Hatalom? Libernyák hang, dúrgerni, regerda van, duadva, duada.
4. Tényező hang nem van, bullshit, de tény se, a tény a Lüge magyarul.

5. Amcsi gyarmat? Stakhogy Amcsi népjének úgy 100 milliós részje német eredetű, és sok olyan ideológia német-amerikai.

jónévez 2023.12.27. 21:32:42

@Gery87:
De az érvtelenségbe most neked is sikerült beleesned ;)
Ha úgy mondod, hogyja szerinte is alig nézik, akkor miért kellett megszállnia a fidesznek? (A közmédiát, plane az m1-et) akkor mégiscsak nézik sokan, nem? Hiszen nem szállták volna meg....
Én mondjuk nem sokat nézem, hiszen inkább rádiót tudok hallgatni a kocsiban -és tudom, hogy reggeltől délig új hírt ott sem igazán kapok. És mikor tv-n néztem (m1), akkor is tényleg hasonló volt. De ez inkább a hírek sajátossága, ha a HVG tartana fann hírtv-t, az is kb így működne. Saját szájíz szerinti hírbeolvasás, és reggeltől délig kb ugyanaz. Déli váltáskor új hírek is, aztán márcsak este újak (hacsak nincs valami kiugróan új) És továbbra is a saját szájízük szerinti. Ezér önmagában kár kárhoztatni őket.
Biztos lehetsz nenne, hogy még a BBC is a saját támogatói szájíze szerint adja a híreket.

jónévez 2023.12.27. 21:35:10

@jónévez:
A régi SzabadEurópa, de a mostani is a támogatója szájíze szerint adta, adja. Akkor rádión, most neten.

ZorróAszter 2023.12.27. 22:50:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Milyen érv egy minden érvet nélkülöző elmélet ellen?"

Például hogy nem igaz, hogy a Mediaworks és az RTL csoport uralja a hazai médiapiacot. Vagy hogy nem igaz, hogy külföldiek, mert azok a németek magyar milliárdosok strómanja valamilyen okból.

Vagy hogy nem igaz hogy a kormányhivatalok Questor jutalékának a kérdése cenzúrázott kérdés mert hiszen ettől zengett a sajtó annak idején.

Ezek helyett jön ultima érv: összeesküvéselmélet.

Hát persze, hiszen ezek tények. Mi mást mondhatna rá mint hogy konteó.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.28. 10:32:51

@jónévez: nyilvánvalóan szimbólumpolitizálás az egész, úgy, hogy emlékezzenek rá.
A legjobb példa: a butapestiek száznégy éve és negyvenegynehány napja nem képesek megemészteni egy fehér lovat.

ZorróAszter 2023.12.28. 15:53:58

@Deak Tamas:

Lehet hogy tényleg a fehér lóra allergiásak, de valószínűbb hogy azokra a rablógyilkosokra, akik a nyomában meneteltek, és akik aztán végül Szálasi mögött kötöttek ki.

Például Héjjas Iván, Prónay Pál, Ostenburg, Kovarcz Emil, Beregfy Berger Károly, Francia Kis Mihály, Rátz Kálmán.

Ott menetelt a lovastengerész mögött a híres Léderer Gusztáv is.

„Lédererné, mi van a kosárban? Kodelkának keze, feje, lába! …”

De én magyarázzam ezt Weisz néni "örökösének"?

:o)

Gery87 2023.12.28. 15:55:00

@Deak Tamas:

Csak te nem vagy képes megemészteni a múltat, nem mindenki él ám fejben abban a korban te agyhalott vén geci.

_Neville 2023.12.30. 00:12:57

@Boldeone2:
"Kvantifikálni kell az ellenzék politikai műsoridejét a köztv- ben, akkor nem lesz vita. Tehát: legyen mondjuk 25% ellenzéki meghallgatási műsoridő !

Ennyi elég fair???? Rögtön összeomlana a kormány hazug narratívája! Pl Karácsony elmondhatná miért van szarban Buddapest, vagy Donát Anna azt, hogy miért hazug a nemzeti konzultáció!"

Most már nem ártana eldönteni, hogy a közmédia olyan szar, hogy még a fideszesek se nézik, vagy akkora befolyása van, hogy az ellenzék nem is tudja a népnek elmondani az álláspontját ezer másik helyen, ha oda nem megy be, mert mindenki onnan tájékozódik. A kettő együtt nem lehet igaz.

(Amúgy szerintem az első áll közelebb a valósághoz az M4 Sportot meg pár értelmes M5-ös műsort kivéve)

_Neville 2023.12.30. 00:19:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A Néppárt eredendően nem csak konzervatív meg kereszténydemokrata, de kifejezetten katolikus dominanciájú tömörülés volt még a 90-es években is. Megnézném mondjuk egy Habsburg Ottó, aki néppárti képviselő volt, mit szólna, hogy ma az LMBTQ jogok számítanak ott a fő kérdésnek...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása