magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Megalakultak a hejmiakőtyúkanyók!

Március 15-én végre magalakult a századik ballib párt, neve TÉHM, azaz Talpramagyarok És Hejmiakőtyúkanyók Mozgalma.

Láthatóan akkora siker lett MZP 2021-2022-es kampánya, hogy kellett egy második rész is.

Az előadás kb. 60 %-át követtem élőben, minden a szokásos ballib rituálé szerint ment. Kiderült, hogy Zorbán zoligarchái ellopják a pénzt, ezért nincs oktatás és egészségügy, s ezért van afrikai nyomor az országban. De a megoldás pofonegyszerű: le kell mindenkit váltani, majd be kell vezetni az eutanáziát és csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez. Tulajdonképpen csak annyi maradt ki a szokásos ballib tüntik ceremóniájából, hogy nem lett szentté avatva Iványi messiás, s nem üvöltötte senki, hogy "összefogást! összefogást!".

Természetesen sok sikert kell kívánnunk Talpramagyar Péternek, hiszen tevékenysége sokat segít a ballib tábor káoszának további növelésében.

Ezt egyébként az értelmesebb ballib megmondóemberek is észrevették, de egyelőre képtelenek megoldást találni a hejmiakőtyúkanyós problémájára. Se szidni, se dicsérni nem lehet ugyanis az új igazikonzervatív-ballib pártot, mindkét opció szavazatokat visz el.

A hagyományos ballib pártok ezúttal legalább óvatosak voltak. Nem szerveztek komolyabb tüntit, mert tudták, úgyis esélytelenek Talpramagyar ellenében. A Talpramagyarok És Hejmiakőtyúkanyók Mozgalmának első tüntije kb. 18 ezer ember vonzott, ez elérhetetlen szám, még a legerősebb ballib párt, a DK számára is. (A szám biztos, néztem térképen és a képeket is, s eleve ez a környék nekem mintha a saját tenyerem lenne, a 70-es években légvonalban 190 méterre jártam iskolába attól a helytől, ahol Talpramagyar Péter szónokolt.)

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1118355395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2024.03.18. 07:44:07

Az Orbán gazdái által létrehozott álellenzék képtelen teljesíteni az elvártakat: elhitetni, hogy létezik ellenzék Magyarországon, ugyanakkor a legkisebb mértékben sem ártani Orbánéknak.

Lehet hogy tényleg megoldhatatlan a két egymásnak ellentmondó elvárást egyszerre teljesíteni.

Ráadásul egyre kevesebben hiszik el, hogy ez az állítólagos ellenzék valódi, és nem csak a politikai teret foglalja, tölti ki, hogy nehezebb legyen azoknak a dolga, akik nem zsigerileg a német érdekeket szolgálják a magyar nép helyett.

cvsvrs 2024.03.18. 08:23:06

ez nem a ballib (neolib), hanem ez a jobbkonzi (neokon) politika. a fidesz2. amelyik megbuktatná orbánt, azonban nem akar összefogást gyurcsánnyal.

Boldeone2 2024.03.18. 10:43:27

Március 15-én végre magalakult a századik ballib párt"

- Hülyeség! Magyar Péternek semmi köze sincs a balodali liberalizmushoz, NER belső törzsember, kb. mondjuk úgy, mint Matolcsyék belső körei

A pedofil ügy azért jókorát ütött Orbánékon, a NER potentátok is látják: Orbán a hatalom megtartásáért mindenkit és mindent feláldoz. Úgy viselkedik mint orosz diktátor haverja...
Egyre bizonytalanabbá vált a rezsim és maga Orbán is. Ezt mutatta a demagóg és gyűlölködő ünnepi beszéd is...
A hívek egyre fásultabbak, ernyednek a tenyerek...Egyre többen a hívek is elbizonytalanodtak...meg a NER- en belüli potentátok is, Matolcsy nyíltan üzenget...

Nevem senki. 2024.03.18. 12:22:44

@Boldeone2: "- Hülyeség! Magyar Péternek semmi köze sincs a balodali liberalizmushoz"

Majd lesz. MZP-nek sem volt, Jakabnak sem volt, LMP-nek sem volt...

Boldeone2 2024.03.18. 12:34:51

@Nevem senki.: Marhaság! Orbán hazug narratívája az, hogy mindenki "baloldali liberális" aki kritizálja őket

cvsvrs 2024.03.18. 12:39:29

@Nevem senki.:
mp a fidesszel kötne koalciót, csak orbán nélkül. beleéírná az alkotmánybe, hogy két ciklusnál tovább senki se legyen mini elnök. felszámolná az élethosszig tartó szovjet típusú főkormányzóságot. ugyanakkor nem kötne koalíciót gyurcsánnyal se. átlmentileg sem. nem mzp.

ez a fidesz2.

cvsvrs 2024.03.18. 12:43:14

egyébként magyar péter sem tudna kormányozni, azonban elvihet szavazókat elsősorban a fidesztől. mert hogy valszeg nem a ner része.

nem mondja azt, hogy orbán viktor leválthatlan, hanem azt, hogy orbán már ne legyen mini elnök, mert nem oldott meg szinte semmit, túl azon, hogy egy korrupt geci és jöjjön valaki más, nyilván nem gyurcsány. és ez különösen a fiatalok többségében lehet szimpatikus.

azzal, hogy támadják a ner tényezővé tette. ami a fidesz szempontjából hiba.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.18. 12:54:54

@Boldeone2: semekkorát nem ütött csak képzeled. Mai Blikk címlap szerint az olvasók 81%-a hiszi hogy Magyar Péter pártja megingatja a Zorbánt. Meg ám.
Semennyit nem ütött semmin a kegyelmi ügy, jó ürügy volt a kicsit túlságosan atlantista és integritásmániás Novák menesztésére, mondjuk az utódja meg pont egy fajtádbeli német, az se lesz jobb. Nem gondoltam volna, hogy Zorbán tényleg olvassa a bircahangot és komolyan veszi a viccemet.

cvsvrs 2024.03.18. 12:57:57

a ner a pártok elsővonala. az orbán vezette fidesz1, a gyurcsány dk1.

a mi hazánk is a ner része, mert ők nem mondják azt, hogy egy orbán nélküli fidesszel kormányoznának, vagy egy gyurcsány nélküli dk-val tárgyalnának. torockai is fentartja az orbán-gyurcsány szembenállást a fidesz szatellit pártjaként. a ner része.

a fideszre a fidesz veszélyes. a fidesz2. akik azt mondják, hogy maradjon az adminisztáció és csak a karmelita menjen. a ner-t akarják leváltani és nem a fideszt.

cvsvrs 2024.03.18. 13:10:23

@Deak Tamas:
magyar péter elsődlegesen a fidesszel kötne koalíciót. ő a fidesz adminisztrációt egy az egyben a helyén hagyná. ő nem akar kormányváltást. kormányhivatalokban minden a helyén maradna. csak a karmelita menne.

és ez ami a ner-re veszélyes. és a fidesz1 hibázott azzal, hogy tényezőt csináltak belőle azzal, hogy támadják. egyébként a kutyát nem érdekelné, hogy ki az a magyar péter.

Wildhunt 2024.03.18. 16:57:41

@Deak Tamas: atlantista és integritásmániás Novák menesztésére

Mondjuk ez neked TÉNYLEG ajándék volt. Lassan egy éve emlegeted, hogy le kéne váltani, erre a libbancsok megoldják...

2024 2024.03.18. 18:28:17

1. Még ez a nyikhaj Magyar Péter is kijelentette az ellenzékre utalva, hogy nem kellene hazát árulni Brüsszelben. Tehát amit azok művelnek, egyszerűen kontraproduktiv és taszító. Soros pénzéért cserébe viszont nem fognak változtatni gyakorlatukon.

2. Pénteken is bebizonyosodott: a csalódott fideszes továbbra is egy nemlétező állatfaj. Petikét kizárólag frusztrált, csalódott ellenzéki szavazók rajongták körül.

3. Sok sikert kívánok Magyar Péternek - édesgessen magához minél több szoci, dk, momentum és jobbik szimpatizánst, pártjaik pedig tűnjenek a fenébe, mivel rászolgáltak. Kívánok MP alakulatának minél fényesebb sikert az EP választásokon; majd meglátjuk a TÉHM EP-képviselői is folytatják-e ugyanazt az aknamunkát Brüsszelben és Strasbourgban, amit a DK és a Momentum emberei művelnek szakmányban hazájuk ellen. Ha nem így lesz, Magyarország máris nyert az új erővel.

ez a nevem senki 2024.03.18. 19:16:54

magyar ungár egyremegy
magyart hungárt megvetez

neköm a balentinó magyar a kedv
encem mer családbarát

Hodosán Rózát - 1990-1998 -ben SZDSZ-es országgyűlési képviselő - először Demszky vette el, majd Magyar Bálint. A főpolgármester ezután Révai Verát - apja Révai József miniszter volt a Rákosi-érában - vette feleségül.
Egy testvére van, Magyar Fruzsina dramaturg, Mécs Imre országgyűlési képviselő felesége

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.19. 10:14:37

@Wildhunt: az a szánalmas az egészben, hogy amúgy meg a pápalátogatást tökéletesen megoldotta, a nyelvtudással meg az alaptermészetével. Csak épp nem a köztársasági elnöknek kellene külógyminisztert játszani, hanem kellene egy külügyminiszter, nem pedig egy üzletkötő mint a mostani.
Nem baj, majd megtanuljuk hogy kellett volna a lánchídi szlovák-román határátkelőhelyen.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.19. 10:16:44

@Boldeone2: persze, a Blikk szerint pedig azok a tények, hogy a vélekedők 81%a szerint Magyar Péter pártja komoly ellenfél a Zorbánnak.
Pulai-féle tényeket ír mindkét lap? Húsztizedes ellenzéki győzelem tavalyelőtt?

Tapi2021 2024.03.19. 13:15:32

Állítólag a tömeg egy része utána átvonult Karácsony ceremóniájára is.

Tapi2021 2024.03.19. 13:21:52

@ZorróAszter: Te azt nem akarod elfogadni, hogy ezt az ellenzéket nem valakik küldték és mozgatják a háttérből, hanem ezek ÖNMAGUKTÓL ennyik és ilyenek.

És ezeket IS mi, a magyar választók szavazzuk be a Parlamentbe, vagy időnként kormányra!
Ezért nem mindegy, ki, hová húzgálja az ikszet!

Tapi2021 2024.03.19. 13:29:43

@Nevem senki.: Igen, kis ország ez, a politikai tér is kétosztatú. (Mondjuk az USA-ban is..)

Az eredeti LMP sem volt képes harmadik térfelet nyitni, pedig ez volt az alapötlet.

Itt vagy a jobb vagy a baloldal kormányoz. Esetleg változó felállásban (más pártnevek alatt).

Mi választók is CSAK erről döntünk! A többi rizsa. Aki "jobboldali" pártként, politikusként azt segíti elő, hogy a BALOLDAL KORMÁNYOZZON, az nem lehet valódi jobboldali! Ez ilyen egyszerű. Az "népének árulója".

Tapi2021 2024.03.19. 13:32:27

@cvsvrs: A nép választáson eldönti, kit szeretne kormányon látni. És mennyiszer.
Minden korlátozás a nép választásának mesterséges korlátozása, tehát az akaratának csorbítása.

Tapi2021 2024.03.19. 13:41:44

@Deak Tamas: A kegyelmi ügy arra mindenképpen jó volt, hogy az ellenzék zöméből - tisztelet az LMP-nek! - még jobban kijött a demagóg, hazug mivoltuk!
Főleg a DK-ból. Aki a DK-s plakátok, hozzászólások, parlamenti felszólalások..., után még szavaz rájuk, arra nincs is minősítő szavam.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.19. 14:37:36

@Tapi2021: én is pont erre leszek kíváncsi. De amúgy sok mindent ne várjunk szerintem, az lesz a dorong meg az ugatás hogy a Zorbán kegyelmet adott egy pedofilnak.

Tapi2021 2024.03.19. 16:08:38

@Deak Tamas: Persze. HITEK és ÉRZELMEK játszanak, nem tények.

Sajnos. És ezt a DK is tudja. (Amely nyilván így akarja "betemetni az árkokat" és tenni a "gyűlölet ellen", és küzdeni az ország megosztottsága ellen...!!!)

Meg hát ilyenkor nem játszik az sem, hogy a KE nem a kormány alá tartozó szerv, hanem önálló, szuverén hatalom.

ZorróAszter 2024.03.19. 20:21:00

@Tapi2021:

"Az "népének árulója"."

Magyarországon az van hatalmon, aki legprímábban szolgálja a gazdái, a német nagytőke érdekeit.

Ahol pedig az ellenzék is ugyanabban a zsebben van, ott nem lehet tudni, mik a valódi választási eredmények. Hogy tényleg a FIDESZre adtak-e több szavazatot.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása