magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Dühös forradalmár

A ballibbant csodavállalkozó Palotás tombol:

Fellelkesülve a 2021 végi, 2022 eleji "feles alkotmányozás" témából, melyet egyes ballib aktivisták vetettek fel, ő is előállt pár hónapja egy hasonló blődséggel: az EU ne ismerje el az idei magyar EP-választásokat, mivel diktatúra van.

A feles alkotmányozás már a múlté. Már felvetésekor is több ballib jogász elmondta, az ötlet baromság, s a vesztes választás óta még az eredeti felvetők se emlegetik.

Palotás terve még könnyebben átláthatóan hülyeség. Az EP-választás alapelvei közösek ugyan, de amint ezek teljesülve vannak, maga a szervezés tagállami hatáskör. Az pedig nagyon messzire vezetne, ha az EU ezentúl eldönthetné, melyik megválasztott képviselő veheti át mandátumát és melyik nem.

Palotásnak az a baja, hogy egyrészt egy senki, másrészt mégis egy jelentős senki. Ez a legrosszabb helyzet. Magam is kerültem már ilyen szituációba, erre egy kis önéletrajzi kitérő.

1997-2000 között intenzíven akartam valami rendes munkahelyet találni Budapesten. Persze apám révén elsősorban. Apám egész életében külkeres-pénzügyes volt, végig 1962-es első munkahelyétől - aminek köszönhetően én most létezem, ott ismerte meg ugyanis az ugyanabban a szobában dolgozó jövendő anyámat - egészen 2000-es nyugdíjazásáig. Viszont apám mindig óvakodott, ne kerüljön túl magasra, politikailag is fontos pozícióba - s ez mind a kommunizmusban, mind a demokráciában így volt nála -, plusz meglehetősen barátságtalan alak volt: tehát nem szeretett senkivel se haverkodni, összejárni, nem járt egyik elittalálkozóra se, se nem teniszezett, se nem vadászott, alapvetően színházba szeretett járni, ami tipikusan nem csoportos tevékenység. Szóval baromi sok embert ismert személyesen a Kádár-kori és a rendszerváltozás utáni gazdasági elitből, de igazán jó viszonya senkivel se volt. Most visszaemlékezve, összesen 1 haverja volt, még az egyetemi évekből.

Szóval amikor megkeresett fontos embereket, segítsenek nekem valami rendesebb munkahelyet találni, sose lett se "nem" , se "igen" válasz. A régi ismeretség miatt egy fontos ember se mondott direkt nemet, szóval szépen fogadtak, majd mondtak pár közhelyet, aztán nem történt semmi: azaz munkahely sose lett. Apám nem volt "haver", szóval igazi segítséget nem adtak, de hát annyira mégis fontos volt az apám, hogy legalább formailag úgy tegyenek, mintha segíteni akarnának.

Palotás bácsi hasonló helyzetbe került. Minden ballib megmondóember, média foglalkozott legalább egyszer az ötletével, de komolyan senki se vette persze.

Ő meg most döbben rá mi is a helyzet. Formailag mindenki foglalkozott ötletével, hiszen annyira nem senki Palotás, hogy teljesen elhallgassák. De mivel mindenki látta, hogy az ötlet hülyeség, komolyan senki se vette. S azóta ignorálják őt látványosan.

Kb. így képzelem el:

Palotás: - Be kell burkolni a padlót alufóliával, mert a pincéből támadnak Zorbán gyíkemberei!

Ballib tényezők: - Tessék lenyugodni, Palotás bácsi, már készítjük a háttértanulmányt... de ne tessék többet hívni minket, mert küzdünk a Zorbán ellen!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7318361463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Neville 2024.03.26. 06:36:19

Fura, én apádénál tuti jóval alacsonyabb poziból, egyszerű irodai rabszolgaként is tudtam segíteni ismerősnek bekerülni, és fordítva is. Igaz én se úgy, hogy a kedvemért egyből felvegyenek valakit, de annyi előnye mindenképp volt, hogy legalább tuti az illetékes szeme elé került fizikai valójában is, aztán már persze rajta múlott.
Ennyire más világ volt akkor, vagy szerinted te is rosszul csináltál valamit?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.03.26. 07:57:51

@_Neville:

Szerintem túl jó helyet akartam.

Valami szerényebbre biztos lett volna lehetőség.

Utólag persze örülök, hogy nem sikerült.

GyMasa 2024.03.26. 11:50:57

Azért az bámulatos, hogy mennyire merőlegesek a valóságra ezek az Orbánfóbiás lúzerek...

Tapi2021 2024.03.26. 12:45:25

"nem szeretett senkivel se haverkodni, összejárni, nem járt egyik elittalálkozóra se, se nem teniszezett, se nem vadászott, alapvetően színházba szeretett járni, ami tipikusan nem csoportos tevékenység. Szóval baromi sok embert ismert személyesen..

Apám nem volt "haver", szóval igazi segítséget nem adtak, de hát annyira mégis fontos volt az apám, hogy legalább formailag úgy tegyenek, mintha segíteni akarnának."

Ez a rész nekem a saját életemből ismerős.

Tapi2021 2024.03.26. 12:50:21

Az ellenzék bepróbálkozik azzal is, hogy a magyar városok, települések ne a MEGVÁLASZTOTT magyar kormány alá tartozzanak, hanem Brüsszel alá! És így "kerüljék meg" az ORSZÁG irányítására demokratikusan megválasztott politikai vezetést/kormányt.
Amelyet éppen azért választunk, hogy irányítsa az EGÉSZ országot, beleértve a településeket is (országos szinten).

Miért?

Mert így a ballibeket közvetlenül és LEGÁLISAN PÉNZELHETNÉK KÜLFÖLDRŐL!!! És építhetnék a kormányellenes kis bástyáikat!

Tapi2021 2024.03.26. 12:56:28

@GyMasa: Dehogy. A koncepció az, lásd amit az előbb is írtam, hogy ily módon kikerülhessenek a kormány hatóköre alól. (És így a nép demokratikusan kinyilvánított AKARATA alól is!)

Palotás már arra készül, hogy a Fidesz-KDNP fogja újra megszerezni a legtöbb mandátumot, ami az ellenzéknek rossz.
Ha nekik állna a zászló, meg ők kormányoznának, ilyen ötletek eszükbe sem jutnának.

Mivel itthon a nép TÖBBSÉGE mást akar, nem őket, ezért vetnék be/alá magukat az EP-nek, Brüsszelnek, Washingtonnak... Mindegy kinek, csak az nekik jó legyen a kormánynak meg rossz.

Gery87 2024.03.26. 14:27:08

@Tapi2021:

"a magyar városok, települések ne a MEGVÁLASZTOTT magyar kormány alá tartozzanak, hanem Brüsszel alá!"

Ez a javaslat, terv eredetileg úgy van hogy az uniós pénzeket közvetlenül az önkormányzatok kapják!
Ennyi.

GyMasa 2024.03.26. 14:47:57

@Tapi2021:
Ezzel amúgy semmi baj nem lenne, ha karigeri nem minden problémánál azzal kezdené, hogy "a kormány oldja meg/fizessen"
Mert, gyakorlatilag az elmúlt 5 éveben minden gondnál ez volt az első nyilatkozata...

Tapi2021 2024.03.26. 15:55:09

@Gery87: "Ez a javaslat, terv eredetileg úgy van hogy az uniós pénzeket közvetlenül az önkormányzatok kapják!
Ennyi."

Vagyis kikerüljenek az éppen nem tetsző kormány hatásköre alól.

Tapi2021 2024.03.26. 15:58:14

@GyMasa: Nem tudtad, hogy az ellenzék minden töketlenkedéséért (akár vezetnek, akár ellenzékben vannak!), hozzá NEM értéséért, ballépéséért, nem nyeréséért, impotenciájáért, sikertelenségéért... az ellenfél a hibás!?
Mindig.

GyMasa 2024.03.26. 16:33:20

@Tapi2021:
AMi alapvetően érdekes elgondolás, mivel azok a pénzek az ORSZÁGNAK járnak, nem a városoknak, és a mindenkori kormáynok feladata az elköltésük megszervezése...

alöksz róz 2024.03.26. 17:08:03

@Tapi2021: nebassz, az egész fidesz erről szól
brüsszel a hibás, az usa a hibás, a spar a hibás, a bank a hibás, a migri a hibás, a balos nagyvállalkozó a hibás, a jegybank a hibás, a gyurcsány a hibás...
az elégedetlenkedő magyarok meg annyira hibások, hogy má nem is magyarok

Gery87 2024.03.26. 18:55:13

@Tapi2021:

Ezt úgy hívják "autonómia"....szokták szeretni.
Te meg centralizációt akarsz.

Hogy Jászakarafszán is az legyen amit "Pesten" döntenek!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.28. 08:58:02

@GyMasa: @Tapi2021: elvileg, még az EUs kokainisták hatalomra jutása előtt volt olyan koncepció, hogy a pénzek elosztási mechanizmusa részben országok, részben közvetlenül regionalitás elvű elosztás lesz (Vastagh Pali bácsi még ezt tanította nekünk, épp akkor lettünk tagok) de bevallom nem követtem, hogy most az egész pénzezés hogy megy.
Persze az világos hogy a Momentum nem ezért dolgozik.

Tapi2021 2024.03.28. 11:52:05

@alöksz róz: Próbáld értelmezni a világot! Hogy mi, miért van? Ne csak higgy valamiben.

Tapi2021 2024.03.28. 12:01:03

@Gery87: Egyáltalán nem erről van szó, de ezt te is tudod. A településeknek kell elkészíteniük a saját terveiket, amikkel pályáznak a forrásokra.
Vagyis, hogy mivel pályáznak, az mindig helyben dől el!

A pályázattal mindenki beszáll egy VERSENYBE a KORLÁTOS forrásokért. Aminek elosztásáról ezért egy felsőbb szervnek döntenie kell. Mivel korlátos. Nem juthat mindenkinek.

Ez az állam, a MEGVÁLASZTOTT képviselőkkel, és a kormánnyal, minisztériumokkal, irányító hatóságokkal.
Ezek erre is vannak.

Ezt a hatáskört szeretnék az ellenzékiek átjátszani külső, JELENLEG számukra BARÁTI/elvtársi erőknek, hogy kivegyék a kormány kezéből.

Mivel a lobbierejük úgy nyilván nem túl erős, hogy 24/24-ben diktatúrázzák, maffiázzák, pedofilozzák... a kormányt. Aztán szeretnének forrásokat kapni.

(Te csodálkozol, hogy így amikor dönteni kell egy NEM JÁRÓ, csak kapható, pályázható korlátos forrásról, akkor nem őket veszik előre?)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása