magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Puzsér igaza

Puzsér, amióta kiszeretett MZP-ből, mondta: a legkárosabb jelenség a politikában a direkt félreértés. Ebben konkrétan teljesen igaza van. Konkrétan ő MZP vitamódszerére mondta ezt, de általánosan érvényes.

Friss példa a kétségbeesett Donáth Annácska szövege, mely szerint "Orbán Viktor rasszista húrokat penget, mert azt mondta, hogy nincs elég fehér keresztény ember Európában".

A mondás jelentése nyilvánvaló: aggódás, hogy a lakosság csökken. Mivel Európa jellemzője a fehérség és a kereszténység, ez úgy is kifejezhető, hogy "nincs elég fehér keresztény ember". Semmi egyéb.

Persze mindent bele lehet magyarázni. Csak ez mindig a belemagyarázó titkos gondolatait leplezi le.

Olyan ez, mint a "háttérhatalom" szó. Nagyon sokáig a ballib szalon kötelezővé tette azt az értelmezést, hogy e szó használata zsidózás. Csak nagyjából 10 éve szűnt meg ez, ma már ez annyira unott szöveg, hogy már nem szokás zsidózásnak minősíteni. De korábban számtalan ilyen vitám volt, kb. ebben az alakban:

  • Itt szerepe van a háttérhatalomnak.
  • A zsidóknak?
  • Milyen zsidóknak?
  • A háttérhatalomról beszélés kódolt zsidózás.
  • Nem, nem az. Az zsidózik valójában, aki ezt zsidózásnak tartja, hiszen az ilyen azonosítja a háttérhatalmat a zsidósággal.

141 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1818414077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2024.06.03. 12:40:07

Ez, pl egy igen érdekes nyilatkozat Puzsértól:
www.youtube.com/watch?v=1YfE_P4BYR0
Szerintem ő rosszul látja.
A "polgár" az én vagyok, aki ingyen kimondhatja a véleményét.
Az, hogy neki fizetni kell mindezért, őt kizárja a polgárok közül.

Serény Vélemény 2024.06.03. 12:59:25

Deutschland Den Deutschen.

www.youtube.com/watch?v=kxgjMz4K2oQ

nna, ez zsír rasszista és náci.

debezzeg hogy Dicsőség Ukrajnának! -- az nem az. De ha Németország nem lehet a németeké, akkor az ukránok miért várják el azt, hogy az Ukrajna az övék legyen?

GyMasa 2024.06.03. 13:51:05

@Serény Vélemény:
Háááh, én nem tudom innen, a szuperszabad Németországból megnézni!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.03. 14:23:08

Bájdövéj, lehet csak annyi, hogy nem tud már magyarul.

Gery87 2024.06.03. 14:32:44

"A mondás jelentése nyilvánvaló: aggódás, hogy a lakosság csökken. Mivel Európa jellemzője a fehérség és a kereszténység, ez úgy is kifejezhető, hogy "nincs elég fehér keresztény ember". Semmi egyéb."

Önmagában valóban nincs ebben semmi rossz vagy negatív, csak ki van mondva nyíltan hogy kik vagyunk mi, a többség és hogy fogyunk és ez rossz.

A progresszió nagy hibája és tévedése hogy "jóemberkedésből" álnaiívkodásból, "színvaknak" "kultúrsemlegesnek", kozmopolitának mutatja, mondja magát és erre a reakciója hogy "Úristen, hát nem mindegy kik laknak itt?"

(Nos, nem. És ebbe bele fognak bukni. Tulképp már most vesztettek, a baj hogy a kriptonácik meg a kriptofasiszták állnak a küszöbön és várják hogy a felháborodás miatt színre lépjenek.)

1, miért kéne mindenáron változnia annak ami van, mert a "sokszínűség érték"? Ez egy baromság....
2, Látjuk hogy nem működik a multikulti, az lenne jó ha európai európai maradna.
Van elég bajunk egymással is, minek tetézni?

A kérdés az, ez lehetséges e? jelen állás szerint (munkaerőhiány, demográfia válság) nem.
Tehát a "fehér Európa" nem tartható, mivel a "nemnövekedés" a kapitalizmusban lehetetlen opció.
Tehát valójában se a posztfasisztáknak se Orbánnak nincs megoldása erre.

Az újbaloldal nagy hibája is az hogy nem ismeri fel, osztályalapon ugyan nincs értelme különbséget tenni munkás és munkás között, a tőkének pedig nincs nemzetisége így zsidózni is fasság, de viszont bár a román munkás és a magyar munkás érdeke osztályszinten azonos, mint románnak és magyarnak nemzeti alapon már nem az pl a székelykérdéseben....
Márpedig mindkettő valid identitás.

Az "internacionalista szolidaritás" (ami majd minden ilyen konfliktust megold) tehát ugyanolyan téves mantra a baloldalon mint a kapitalizmus "lecsorgó jólét" elmélete!

Gery87 2024.06.03. 14:36:56

folyt.

ÉS persze ne felejtsük el hogy azért nem igaz hogy nincs burkolt zsidózás meg burkolt rasszizmus az ilyen beszédekben, azért feléjük is kikacsint a Vitya...
Ez legjobban akkor látható amikor elkapnak egy-egy szóra egy békebirkát, vagy itt van a kommentelők között pl a gigapöcs....drakultomika....
Van még antiszemitizmus és rasszizmus, sovinizmus bőven a jobboldalon.
Nem tűntek el ezek nyomtalanul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.03. 14:46:18

@Gery87:

A magyar nemzeti oldal természetesen erős önvédelmi relflexekkel rendelkezik. Ezek hiányoznak a liberó oldalon, hiszen ők globalisták.

S nyilván ez az önvédelmi reflex néha túlzásokba van víve. Ezt én se kedvelem, de még mindig jobb, mint a nemzetellenes reflex a "baloldalon".

Ami viszont tény: a rasszimus és antiszemitizmus ma már jóval gyengébben jelentkeznek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.03. 14:52:47

@Gery87:

A baloldali eszme megbukott.

Részben liberális lett. Egy mai szocdem lelkes kapitalizmus-hívő. Lásd nyugaton: kb. semmi eltérés a balközép és a jobbközép között.

S egy rész meg újbalos lett. Azaz a marxista eszmét átfogalmazta. Lásd nem a munkásokat kell védeni, hanem igyekezni kell, hogy a tőkések fele nő legyen, 10 %-uk meg homokos, stb.

Persze maradt egy kis komcsi rész, de teljesen marginálisak, s szinte mindig szövetkeznek valamilyen más csoporttal.

Az újbalosokon meg sokat lehet röhögni, maguk alatt ássák a földet.

GyMasa 2024.06.03. 14:54:45

@Serény Vélemény:
Végül le tudtam tölteni... Bejelentkeztem a magyar gépembe, telepítettem az ottani Firefox-ra a "Videodownload helper" add-on-t, letöltöttem a videot és utána SFTP-n magamhoz.
Most már csak megvárom a meetingem végét és meg is tudom nézni.

GyMasa 2024.06.03. 15:00:23

@Serény Vélemény:
Ezt pofézom az értelmi fogyatékos, Németország felszopóknak, hoyg anémeteknek két arcuk van, egy a nyilvánosságnak, az a Wilkommenskultur-os, közösségi arcuk, amit mindenki lát, és azt hiszi, hogy valójában is ilyenek...
Ezzel szemben ott van nekik a másik arcuk, amit csak a családnak, meg a közeli barátoknak mutatnak meg. (esetleg akkor is láthatod, amikor beszélgetsz/vitatkozol vele, és nem kifogástalan a németed. Akkor időnként megeresztenek egy-egy finom kis utalást arra, hogy nem vagy német. (pl. az iskolaigazgató, amikor köcsögölt, és rákérdeztem, hogy legközelebb ügyvéddel jöjjek? amir azt válaszolta, hogy inkább tolmáccsal)
És, ez a második arc ott van mindenhol/mindenkinél...

GyMasa 2024.06.03. 15:01:13

@GyMasa:
És, a második arcuk az igazi!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.03. 15:08:24

@GyMasa: utóbbit a hollandok mesteszinten űzik, én ezért beszélek velük flamand dialektusban, akkor telefonon is szívesen megeresztik a belgázást, szurinámizást.

Serény Vélemény 2024.06.03. 15:10:57

@GyMasa: Nehogy kirúgjanak érte! Olvasd el először a mandineres cikket!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.03. 15:22:35

@GyMasa: @Serény Vélemény: 19-én meg kéne ezeket tömni pár gombóccal. Még stliszerű is lenne, 33. évfordulója az elvtársi katonaság kitakarodásának.

GyMasa 2024.06.03. 15:37:11

@Serény Vélemény:
Olyan hülye nem vagyok, hogy ezt nyíltan hangoztassam...

Gery87 2024.06.03. 16:46:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A magyar nemzeti oldal természetesen erős önvédelmi relflexekkel rendelkezik.

Ami sajnos sokszor puszta konteózás pl a Toroczkaiéknál...

"meg Ezek hiányoznak a liberó oldalon, hiszen ők globalisták."

Vannak "nemzeti liberálisok", én is voltam az közvetlenül a radikális korszak után.
legalábbis jobb szót nem tudok rá...

Nálam a "zsidózó irredenta posztnyilas" hülyeségek meg a "merjünk kicsik lenni" féle szolgai vonal se működött soha, el is hagytam mindegyiket...

"S nyilván ez az önvédelmi reflex néha túlzásokba van víve. Ezt én se kedvelem, de még mindig jobb, mint a nemzetellenes reflex a "baloldalon".

Szerintem a többség nem "nemzetellenes" (most nem a politikusokra gondolok, hanem a szavazókra) csak egyszerűen tágabb térben és érdekekben gondolkodik pl Európa.
Ezzel semmi baj nincs.

"Ami viszont tény: a rasszimus és antiszemitizmus ma már jóval gyengébben jelentkeznek."

Tény hogy a 2000-es évek radikális reneszánsz korszakának vége.
De ezek az emberek nem tűntek el és nem gondolták meg magukat, csak már máshol van a hangsúly.
globalisták, soros, migráncsok, buzik, lmbtq, gender, woke, blm...stb.
Bejött egy csomó más ellenségkép.

De főleg a iszlám migráció eléggé erodálta a zsidó tematikát...
Hozzájuk képest a zsidók tényleg kisebb probléma lett.

Gery87 2024.06.03. 16:58:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Részben liberális lett. Egy mai szocdem lelkes kapitalizmus-hívő. Lásd nyugaton: kb. semmi eltérés a balközép és a jobbközép között."

Ez így van sajnos.

"S egy rész meg újbalos lett. Azaz a marxista eszmét átfogalmazta. Lásd nem a munkásokat kell védeni, hanem igyekezni kell, hogy a tőkések fele nő legyen, 10 %-uk meg homokos, stb."

Ezt is mondom régóta ez kurva nagy hiba, tévút, hogy az újbaloldal nem képes elutasítani a progressziót. (ennek a marxizmushoz semmi köze).
Ez újra és újra csírájában elsorvasztja....

Mivel az értelmiségi hippiken kívül senkit nem érdekel. A melósokat biztos nem.
A városi fiatal lázadó értelmiségi viszont nem marad örökre "kizsákmányolt biciklifutár" idővel lesz jobb állása, így érdekeltebb lesz a tőke fenntartásában...elhiszi hogy a problémák egyéni szinten megoldhatóak vagy reformokkal..
Pedig hát nem.

Minden balos mozgalom halálra van ítélve ami nem szólítja meg a tömegeket és továbbra is az elit meg az értelmiség felé pislant hogy még "szalonképes e"...

ZorróAszter 2024.06.03. 21:03:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az antiszemitizmus súlyos teher volt. Jó, hogy eltűnt."

Nem tűnt el csak fidesznyik módra szabályozva van.

A Sorosozásnak is van ilyen rejtett hátsó szándéka, hogy lehet vele udvarolni a szélsőjobbosoknak vele.

alöksz róz 2024.06.03. 21:30:34

@Gery87: "De főleg a iszlám migráció eléggé erodálta a zsidó tematikát...
Hozzájuk képest a zsidók tényleg kisebb probléma lett." - kisebb, de azért nem szűnt meg problémának lenni

Gery87 2024.06.03. 22:05:55

@alöksz róz:

Birca meg a jobboldal szerint ez a marginálisabb probléma...

Ha küzdesz a tőke ellen, küzdesz a "zsidó tőkelobbi" (meg a kínai, libanoni stb) ellen is, leválasztani és etnicizálni értelmetlen és hiábavaló.
Pont ezért fasság a Sorosozás is.

A "zsidó tőkés" nélküli kapitalizmus, amit a fasiszták akarnak, ugyanúgy kapitalizmus.
Mitől jobb? Semmivel.
Tán a német tőkés nem küldte a vágóhídra a német munkást? Dehogynem.

@ZorróAszter:

Persze, de ezt ők tagadják, miközben én meg azt hallom hogy akárhányszor előjön a neve, mindig meg van említve a zsidósága....
Hivatalosan persze ez nincs tematizálva de a "kocsmákban" "öltözőkben" "buszmegállókban" "békementekeben" stb jelen van....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.04. 05:50:20

@ZorróAszter:

Ez liberális propaganda, hogy aki ellenzi Sorost, az antiszemita.

ZorróAszter 2024.06.04. 09:47:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ez liberális propaganda, hogy aki ellenzi Sorost, az antiszemita."

Nem kell hozzá semmi plusz liberális propaganda. Elég volt nézni a nyilasok arckifejezését: mintha hájjal kenegették volna őket.

Gery87 2024.06.04. 14:40:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem véletlen hogy egy zsidó lett jelkép, hogy ő lett az arca a "háttérhatalomnak", ennyit mondtam.

Gery87 2024.06.04. 14:41:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ha csak 10% az, már megérte, mert lehet ezzel őket hergelni, aztán szavazatra váltani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.04. 14:41:45

@Gery87:

Nem mi tehetünk róla, hogy régiónk legaktívabb háttérhatalmista rombolója egy zsidó.

Ez nem úgy ment, hogy akkor nézzünk körül és válasszunk egy zsidót. Henm eleve ő volt a legaktívabb.

alöksz róz 2024.06.04. 17:14:35

@Gery87: "Pont ezért fasság a Sorosozás is." - a sorosozás teljesen jogos.
csak valakik túlzásba viszik.

Gery87 2024.06.04. 19:58:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

20 évig nem igen volt róla szó a fősodorban, én még radikális meg hungarista körökben sem hallottam a nevét (pedig hol volt már akkor Orbán Soros ösztöndíja...), aztán "megtalálta magának" a jobboldal....zsidó is, gazdag is, spekuláns tőkés geci is, meg magyar libsi, tehát még "hazaáruló" is....tökéletes.

Gery87 2024.06.04. 19:59:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem csak.
Nagyon széles körökben szokás zsidózni...

Gery87 2024.06.04. 20:01:08

@alöksz róz:

Nem azt vitattam hogy az lenne aki és azt csinálná amit...
Csak épp felesleges az ő személyén ennyire pattogni, mikor egyszerűen a tőke/tőkés működése ilyen.
Ha Sorost "kiiktatják", nem oldódik meg semmi, jön másik..

alöksz róz 2024.06.04. 21:13:58

@Gery87: "egyszerűen a tőke/tőkés működése ilyen" - milyen?
hogy álcivileket fizet, hogy valami beteg ideológia mentén alakítsa a politikai helyzetet?

Gery87 2024.06.04. 22:15:46

@alöksz róz:

Olyan hogy a vagyonát azon a szinten befolyásra és hatalomra elérésére használja, bármi demokratikus felhatalmazás nélkül a saját tőkés elit érdekei elérésére!

Gery87 2024.06.04. 22:18:47

Az hogy egy ember, egyén egy szűk csoport ekkora politikai és gazdasági tényező tud lenni, abszurdum!
Míg mások, milliók az X-et húzogatják 4-5 évente, remélve hogy bármi hatása lehet, miközben ezek tematizálják azt is hogy mire!!

ZorróAszter 2024.06.05. 00:47:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ez nem érv semmire."

Hogyhogy nem konteo?

Máskor ha nem jut eszébe semmi értelmes, akkor azt szokta válaszolni hogy "konteo!!!!"

:o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 07:57:09

@Gery87:

Persze, de ez politikafüggetlen, viszont ez nem azonos az antiszemitizmusban való komoly hittel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 07:58:01

@Gery87:

Gyerek voltál, nem emlékezhetsz: már a 90-es évek elején is szó volt róla.

Tapi2021 2024.06.05. 14:18:15

Amondó vagyok, hogy nem az ember színe számít. Felesleges ilyen "fehérezéssel" céltáblát adni az ellenfeleknek.

A kulturális, szocializációs, ideológiai és vallási különbségek az igazi aknamező, amelyek mentén széteshet egy társadalom, a társadalmi béke.

Egy keresztény alapú, európai kultúrában nem abból van/lesz konfrontáció, hogy pl. a betelepülő muszlim tömegek nem fehérek.

Tapi2021 2024.06.05. 14:24:04

Donáth a tv vitán is újfent bizonyságát adta annak, milyen messzire tud jutni egy egykori keresztény a "fájától". (Bár az ő apa fája sem volt már közel, lelkész meló ide vagy oda...)

Amikor szerinte az egyik legfontosabb kérdés, hogy engedélyezzük az aktív eutanáziát. Ami ugye a keresztény tanítás szerint öngyilkosság és gyilkosság. Kivéve ezt a jogot Isten kezéből.

Többször, harcosan futott neki ennek a témának. Miközben az ő álláspontjával ELLENTÉTES a keresztény tanítás.

Arról, már nem is szólok, hogy azzal kampányol, milyen hatékonyan fosztotta meg AZ ORSZÁGOT, a MAGYAR NÉPET az EU-s forrásoktól, csak azért, hogy megpróbálja külső segítséggel megbuktatni a MEGVÁLASZTOTT kormányt!

Gery87 2024.06.05. 14:25:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Viszont mikor már figyeltem, fogyasztottam a közélet és a politika meg a radikális oldal témáit, akkor nem volt róla szó, vagy ha igen, annyira nem volt erős hogy nem hallatszott ki.

Gery87 2024.06.05. 14:27:21

@Tapi2021:

Így van.
A probléma velük az hogy pl muszlimok és nem itt szocializálódtak.

Aki nem fogadja el felvilágosodás normáit annak nincs itt keresnivalója.
Szabadság, demokrácia, jogállam meg vallásszabadság annak jár, aki elfogadja magára meg másokra nézve, hisz benne, aki tagadja, az húzzon a picsába.

Gery87 2024.06.05. 14:28:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Most is jellemzően így van.

Nem véletlenül sikeres a Sorosozás a jobboldalon.

Gery87 2024.06.05. 14:29:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Én ezt elhiszem, pont akkor Orbánnál is aktív volt mikor támogatta.
De nem ő volt a "kocsmai" meg fórum téma az embereknél.

Tapi2021 2024.06.05. 14:39:54

@GyMasa: Nem irigylem a német embereket sem. Gondolj bele, kb. 1933-tól valamelyik istentelen szocialista diktatúrában éltek! Előbb az egész a nemzeti szociban, aztán a fele az internacionalista szociban.

A keletiek tehát legalább HATVAN évig éltek szocializmusban! Ez kinek a lelkét, elméjét ne nyomorítaná meg?

A nyugatiak valamivel jobban jártak, de ők egyrészt folyamatos amerikai megszállás alatt vannak (nem csak katonailag, de ami dominánsabb, kulturálisan is!) másrészt beléjük nevelték, hogy a hazafiság a nácizmus szinonimája. Vagyis aki hazáját szerető német az egyben náci is.

Ki is ölték sokukból a hazafiasságot. Nem véletlenül választanak olyan vezetőket maguknak, akiknek nem Németország az első, nem véletlenül nézik tétlenül, ahogy a sok jött-ment honfoglaló kipicsázza őket a saját hazájukból/-ban...

Gery87 2024.06.05. 14:47:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem, akkor még nem volt kitalálva, kellően tematizálva ez a Sorosos narratíva...
Én úgy 2010 után hallottam először Orbánéktól.
Azelőtt nem volt ez jelen a fősodorban.

Tapi2021 2024.06.05. 14:47:36

@Deak Tamas: "akkor telefonon is szívesen megeresztik a belgázást, szurinámizást."

Nem a pofájuknak kellene járni - elbújva -, hanem tenni valamit az ellen, hogy kigolyózzák őket a saját hazájukból.
Ugató papírkutyák. Kb., mint már szinte egész Európa. Sok-sok gyáva, megalkuvó ember. Akik tudják, hogy rossz felé terelik őket, de tétlenül hagyják. Sőt, aki szól nekik, az az ellenség! Pl. Orbán, mi...

Tapi2021 2024.06.05. 14:53:33

@Gery87: "Ha küzdesz a tőke ellen, küzdesz a "zsidó tőkelobbi" (meg a kínai, libanoni stb) ellen is, leválasztani és etnicizálni értelmetlen és hiábavaló.
Pont ezért fasság a Sorosozás is."

???
Soros tőkés, ráadásul a tőkéje által durván beavatkozik a társadalmi ügyekbe is.
Tehát - ahogy írod - ellene, vagyis a tőke ellen küzdeni jó!

Te írod, hogy minden tőke/tőkés ellen küzdeni kell!
Akkor miért fasság a Soros elleni küzdelem???

Tapi2021 2024.06.05. 14:58:55

@Gery87: "Nem véletlen hogy egy zsidó lett jelkép, hogy ő lett az arca a "háttérhatalomnak", ennyit mondtam."

Persze, hogy nem. Mivel ő és jó kiépített HÁLÓZATA, valamint kapcsolatrendszere - ahol szintén nem a kínaiak dominálnak - avatkozik be a tőkéje által ideológiai, társadalmi ügyekbe! És nem pl. egy kínai vagy orosz milliárdos.

De erről ki tehet?

Gery87 2024.06.05. 14:59:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Sikeres, mert kétbit.
Erre a szintre lett lehúzva a közélet, a politika.
Ez nem siker, ez szégyen gyalázat.

Gery87 2024.06.05. 15:01:24

@Tapi2021:

Mert leegyszerűsíti a dolgot egyéni szintre!
Mintha lenne "rossz tőkés" meg "jó tőkés"..."Jó magyar nemzeti tőkés" meg "rossz globalista zsidó tőkés"!

Gery87 2024.06.05. 15:03:36

@Tapi2021:

"És nem pl. egy kínai vagy orosz milliárdos."

Egy bizonyos Orbán nevű magyar milliárdos speciel jobban beleavatkozik az életünkbe, egy Putyin nevű orosz milliárdos és köre meg épp háborút visel a szomszédban, a kínai tőkés milliárdosok meg felvásárolják épp Afrikát...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:07:21

@Gery87:

Érdekünk, hogy a háttérhatalom nyerjen az országban? Nem.
Ki a legerősebb háttérhatalmista romboló Mo-on? Soros.

Azaz mi a leghelyesebb a háttérhatalmi lobbi ellenzésének terén? A Soros-ellenesség.

Tapi2021 2024.06.05. 15:10:13

@Gery87: "aztán "megtalálta magának" a jobboldal...."

Mint írtam, és mások is: erre önként jelentkezett be!
Hogy pont zsidó, arról senki nem tehet.

Ahogy Pressman sem, Blinken sem...
Csak éppen ők végeznek bizonyos munkákat, amik miatt vannak konfliktusok. Meg ahogy végzik.

Gery87 2024.06.05. 15:13:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Érdekünk hogy helyette NER legyen? Nem.
Ki a legerősebb nem háttérben működő hanem nyíltan és hatékonyabban romboló erő? Orbán NER-je.
Azaz mi a leghelyesebb NER hatalmi lobbija ellen? A NER leváltása.

Tapi2021 2024.06.05. 15:13:23

Ahogy Cornstein is, akivel hogy, hogy nem semmiféle konfliktus nem alakult ki!!! Pedig zsidó volt és amerikai!

Érdekes nem?
Akkor ki, mi változott?
Talán nem mi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:14:44

@Gery87:

Ha nem NER van, akkor jönnek a ballib országrontó szakértők Soros gazda akóljából, ezt te is tudod.

Gery87 2024.06.05. 15:17:35

@Tapi2021:

Ha van egy probléma, nem mindegy hogy tálalod és kikkel!
A probléma a tőkés elit hatalmi lobbija!
De ha ezt személyekre lebontva, antikapitalizmus nélkül tálalod, akkor az részigazság lesz az eredményt tekintve pedig hazudsz.
Nem lehet Sorosozni Lölő meg a Tiborcz Biden Trump Musk meg a többi Döbrögi kritikája nélkül!

Gery87 2024.06.05. 15:18:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

1. Mondtam már: a környéken nincs sehol NER, mégse szarabb ott se.
Nincsenek eredményeitek.
2. Akkor örülhettek mert már van MP.

Tapi2021 2024.06.05. 15:19:29

@Gery87: "Szabadság, demokrácia, jogállam meg vallásszabadság annak jár, aki elfogadja magára meg másokra nézve, hisz benne, aki tagadja, az húzzon a picsába."

Nagyjából. :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:20:28

@Gery87:

Mindenhol alakul az ellenállás az euroatlantista elnyomás ellen.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.05. 15:23:25

@Tapi2021: hát ugyebár aki megpróbálta, Pim Fortuijn, ő hat golyóval, meg a másik, Theo van Gogh késsel a torkában végezte. Csendesíti a vérszag a nagypofájú alakokat, hidd el ...

Gery87 2024.06.05. 15:23:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Korábban alakult a "fasiszta ellenállás" is a 20-as 30-as évek Európájában....
mitől kéne tehát bárminek alapból örülni ami ellenez valamit, pláne ha hibásan, szarul teszi és még csak nem is sikeres a nép szempontjából?

Gery87 2024.06.05. 15:25:48

@Deak Tamas:

Jó lenne ha ti fognátok már be végre.
Semmi szükség megint olyan kis gyáva szar nagypofájú Macákokra mint te!

Tapi2021 2024.06.05. 15:27:07

@Gery87: "Azelőtt nem volt ez jelen a fősodorban."

Logikusan, hiszen idő volt, amíg KIÉPÍTETTE a rendszerét, hálózatát. Az elején jött, mint a jóságos, filantróp amerikai nagybácsi. Aki önzetlenül segít. Spéter Erzsébet amerikai nagynéni pasiban. (Utóbbi sosem lett a "jobboldal" célpontja, zsidó létére, mert NEM VOLT RÁ OK!)

Aztán fokozatosan jött azzal, hogyan kéne szerinte élnünk és átrendezni a társadalmainkat. És hozzá is fogott!!!

EKKOR került be a szorítóba, önként.

Ámde Táska. 2024.06.05. 15:31:05

@Gery87: mert, ha nem, mi lesz retkes kis geci? Guillotin, vagy kommunista módra mobilgázkamra?

en.wikipedia.org/wiki/Gas_van

Tapi2021 2024.06.05. 15:31:12

@Gery87: Nem érted azt, hogy sem azzal nincs gondunk, hogy valaki tőkés, sem azzal, hogy zsidó (orosz, kínai, német, amerikai...), hanem azzal, ha BEAVATKOZIK az életünkbe ERŐVEL.

Ezért "személyes" a szint, mert konkrét személy avatkozik be.

Tapi2021 2024.06.05. 15:32:58

@Gery87: "Egy bizonyos Orbán nevű magyar milliárdos speciel jobban beleavatkozik az életünkbe, egy Putyin nevű orosz milliárdos és köre meg épp háborút visel a szomszédban, a kínai tőkés milliárdosok meg felvásárolják épp Afrikát..."

Szép próbálkozás a terelésre! :-(

Gery87 2024.06.05. 15:35:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem most egy másabb jobboldali betegség nyer teret.
Nyilván mert ezek a kórok idővel változnak, mutálódnak.

Tapi2021 2024.06.05. 15:36:01

@Gery87: "Érdekünk hogy helyette NER legyen? Nem."

Miért nem érdeketek a nemzeti együttműködés?
Pedig mindig árkot temetnétek... Szavakban. Az hogy megy a nemzet, és annak alkotóinak együttműködése nélkül?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:36:20

@Gery87:

A kisemberek nem akarnak polgári társadalmat, s lázadnak ellene.

Gery87 2024.06.05. 15:36:56

@Ámde Táska.:

Semmi ilyen nem lesz, ne magadból indulj ki.

Gery87 2024.06.05. 15:37:28

@Tapi2021:

Kellett is ez a jobboldalnak mint egy falat kenyér...

Tapi2021 2024.06.05. 15:37:38

@Gery87: "Ki a legerősebb nem háttérben működő hanem nyíltan és hatékonyabban romboló erő? Orbán NER-je."

És mit rombolunk?

Gery87 2024.06.05. 15:38:36

@Tapi2021:

"Nem érted azt, hogy sem azzal nincs gondunk, hogy valaki tőkés,"

De értem és szerintem ez baj:)

" sem azzal, hogy zsidó (orosz, kínai, német, amerikai...), hanem azzal, ha BEAVATKOZIK az életünkbe ERŐVEL."

Ha nagytőkés akkor beavatkozik, ez törvényszerű...tehát a narratívátok helytelen.

Gery87 2024.06.05. 15:39:44

@Tapi2021:

Ezek mind nagytőkések és az Orbán nevű közelebbi és nagyobb probléma.

Tapi2021 2024.06.05. 15:42:11

@Gery87: "De ha ezt személyekre lebontva, antikapitalizmus nélkül tálalod, akkor az részigazság lesz az eredményt tekintve pedig hazudsz.
Nem lehet Sorosozni Lölő meg a Tiborcz Biden Trump Musk meg a többi Döbrögi kritikája nélkül!"

Már írtam, ott tévedsz, hogy mi nem vagyunk a tőke, magángazdaság, tőkésrendszer ellen. Tehát nekünk, mivel nem vagyunk se szocik, se kommunisták, se marxisták, se balosok, nem ezzel van problémánk!

Hanem a BEAVATKOZÁSSAL fontos és kritikus társadalmi ügyekbe, és az (ellenünk indított) ideológiai és kultúrharccal.

Gery87 2024.06.05. 15:44:20

@Tapi2021:

"Miért nem érdeketek a nemzeti együttműködés?"

Az érdekünk, csak épp ez nem az:)
A nép fele eleve "ki van tagadva"!

Lásd Deáktomika elvtársadat:
Ő kerek perec megmondja mindig aki nem vele/veletek ért egyett az "NEM magyar"!

"Pedig mindig árkot temetnétek... Szavakban. "

Én? Én nem temetni jöttem, se ásni. Én a sírokra mutogatok: "ezt tették, teszitek velünk!"

"Az hogy megy a nemzet, és annak alkotóinak együttműködése nélkül?"

Hát Orbán szerint kurva jól!
A nép fele büdös libsi.....de aki marad az már a hűséges jobbágyként szolgálja őket vagyis az "úri nemes nemzetet".

Gery87 2024.06.05. 15:46:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A gyerekek meg nem akarnak lefeküdni este 8 órakor...

Gery87 2024.06.05. 15:47:51

@Tapi2021:

Kezdésnek mondjuk a közbeszédet, a politikai vitakultúrát, meg a közerkölcsöt, a konszenzusokat és a jogállamot....

Gery87 2024.06.05. 15:51:52

@Tapi2021:

"Már írtam, ott tévedsz, hogy mi nem vagyunk a tőke, magángazdaság, tőkésrendszer ellen. "

Nem tévedek, láttam, látom....csak nem értek vele egyett.
Hányszor mondjam még?

"Tehát nekünk, mivel nem vagyunk se szocik, se kommunisták, se marxisták, se balosok, nem ezzel van problémánk!"

Jó, én meg mondtam hogy szerintem ez miért hiba.
Még leírjam ötször vagy már ez elég lesz?

"Hanem a BEAVATKOZÁSSAL fontos és kritikus társadalmi ügyekbe, és az (ellenünk indított) ideológiai és kultúrharccal."

Beavatkozás törvényszerűen van, mert a vagyon és a tőketulajdon általi hatalommal ez jár együtt és a hatalomnak nem célja hogy ne éljen ezzel vissza!

Még futunk pár kört, vagy ez elég lesz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:53:17

@Gery87:

Döntsd el, Kína és Oroszország liberális országok, ahol a nagytőke diktál, vagy illiberális-komcsi diktatúrák.

Tapi2021 2024.06.05. 15:53:36

@Gery87: "Ha nagytőkés akkor beavatkozik, ez törvényszerű...tehát a narratívátok helytelen."

Ez nem automatikus. Mi gondunk lenne pl. Muskkal vagy a Volkswagen csoport multimilliárdos tulajaival és hasonlóakkal?

A Coca-Colát is szeretjük régen, velük azóta van baj, hogy beszálltak ők is a kultúrharcba, ahelyett, hogy maradnának a finom üdítők gyártásánál. Aztán úgy buzulnának OTTHON, ahogy csak akarnak. És nem "népet nevelnének" át.

Tehát NEM törvényszerű, hogy a tőke ideológiai háborúba kezdjen.

Gery87 2024.06.05. 15:55:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Igen, pl kis szerencsével idővel a gyerekekből felnőttek lesznek (polgárosodnak) és nem olvasnak már nekik "Soros Gyuri Bácsi Rémmeséiből" esti mesét, helyette újságot, benne híreket olvasnak, sokfélét...se nem mondják meg nekik mikor feküdjenek le, mert már maguktól is tudják mikor érdemes, mert reggel menni kell dolgozni.

Tapi2021 2024.06.05. 15:56:27

@Gery87: "Ezek mind nagytőkések és az Orbán nevű közelebbi és nagyobb probléma."

Fogadok, hogy Orbánt nem a "tőkéje" miatt utálod. Hanem a politikája miatt.

Gery87 2024.06.05. 15:56:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

kapitalista országok.
kapitalizmus nem csak liberális demokráciákban van,.
De ezt te is tudod.
Erről ennyit.

Megint a kétbit próbálkozásod. hajaj, valaki sokáig fenn akar maradni de nem fog...:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 15:57:56

@Tapi2021:

Ez a ballib gondolkodás paradoxonja.

Mert vagy Zorbán egy diktátor vagy a zoligarkák uralkodnak. A kettő együtt nem megy.

Tapi2021 2024.06.05. 15:57:56

@Gery87: "A nép fele eleve "ki van tagadva"!"

Nem igaz, bárki csatlakozhat hozzánk!

Gery87 2024.06.05. 15:58:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Most akkor én is mondjam: "döntsd el hogy libsi vagyok vagy komcsi"?:)

Nem, én szoci vagyok, de ha kell választani a libsik meg a Döbrögik között akkor inkább a libsik.
A "polgárosodást" meg már régebben megbeszéltük hogy értem.

Tapi2021 2024.06.05. 15:59:57

@Gery87: "Én a sírokra mutogatok: "ezt tették, teszitek velünk!""

Mire gondolsz?
Sok ellenzéki halt bele, hogy nincsenek hatalmon? Vagy?

Gery87 2024.06.05. 16:00:15

@Tapi2021:

Orbán politikája okozta a tőkéjét.
A tőkés érdeke pedig tovább okozza a politikáját!
PL hogy még több köz- és EU-s pénzt tudjon ellopni magának, a strómanjainak meg a családjának és cinkosainak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 16:00:26

@Gery87:

Azonosítod a kapitalizmust a liberalizmussal?

Pedig nem. Minden kuvasz kutya, de nem minden kutya kuvasz.

Liberalizmus kapitalizmus nélkül nem lehetséges, de lehetséges kapitalizmus liberalizmus nélkül.

Ha a rendszer nem liberális, akkor a nagytőke nem rendelkezik hatalommal.

Gery87 2024.06.05. 16:01:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nincs paradoxon:
Orbán egy nagytőkés aki politikailag is nyiltan uralkodik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 16:01:19

@Gery87:

Ha baloldali vagy, akkor mire fel védesz liberális elveket?

Tapi2021 2024.06.05. 16:01:27

@Gery87: "A nép fele büdös libsi...."

Ez nem Orbán döntése! Mindenkinek a sajátja, hogy hol van, hol áll, mit akar?!

Gery87 2024.06.05. 16:03:21

@Tapi2021:

Hogy? Előbb Tomika macák előtt kell megjelenni az Andrássyí út 60-ban és majd eldöntitek ki a jó magyar a meg ki a büdös román?:)

Nem tudtam hogy a magyarsághoz vizsga kell vagy bizonyos körnek tagja lenni...

Gery87 2024.06.05. 16:04:16

@Tapi2021:

Mióta is vagytok ti "A" MAGYAROK?

1998....vagy 2006, 2010?

Tapi2021 2024.06.05. 16:04:48

@Gery87: "Kezdésnek mondjuk a közbeszédet, a politikai vitakultúrát, meg a közerkölcsöt, a konszenzusokat és a jogállamot...."

Mi van ezekkel?
Semmi. Nektek nem tetszik a POLITIKÁJUK. Ez van. És összehordtok kínotokban hülyeségeket, hazug vádakat.
Ez VÉLEMÉNY. Nem tény.

Gery87 2024.06.05. 16:05:58

@Tapi2021:

Nem, a baloldali, tőkekritikus álláspontomra értettem.

Ti nyugodtan puffogtassátok csak a kultúrharcos kuruc-labanc marhaságaitokat.

Tapi2021 2024.06.05. 16:09:13

@Gery87: "Orbán politikája okozta a tőkéjét.
A tőkés érdeke pedig tovább okozza a politikáját!
PL hogy még több köz- és EU-s pénzt tudjon ellopni magának, a strómanjainak meg a családjának és cinkosainak."

Látod, ez jó példa a két bites gondolkodásra!

Nem látsz ezen túl.

Gery87 2024.06.05. 16:10:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Azonosítod a kapitalizmust a liberalizmussal?"

Mikor azt írom "kapitalizmus nem csak liberális demokráciákban van" azt te így érted? Érdekes.

Fasizmusban, illiberalizmusban is van kapitalizmus te is tudod.

"Ha a rendszer nem liberális, akkor a nagytőke nem rendelkezik hatalommal."

Ostobaság.
Sőt, ha diktatúra van, cenzúra, nincs ugye szabad sajtó, oknyomozás... akkor MÉG inkább rejtettebb lehet a tőke hatalma és az állammal a politikával való kollaborálása!

Gery87 2024.06.05. 16:10:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mire gondolsz konkrétan?
A szocializmus része a felvilágosodás eszmeiségének.

Tapi2021 2024.06.05. 16:11:59

@Gery87: Mindenki magyar, aki magyar és nem idegen érdekeket akar szolgálni.

Rajta! Ez is saját döntés kérdése.

Gery87 2024.06.05. 16:12:27

@Tapi2021:

De Orbán politikai marketingjében úgy döntött hogy ez így van és ez roppant káros, tekintve hogy 14 éve igencsak meghatározó véleményformáló erő!

Tapi2021 2024.06.05. 16:13:15

@Gery87: "Ti nyugodtan puffogtassátok csak a kultúrharcos kuruc-labanc marhaságaitokat."

Mire gondolsz? Mint kurucos marhaság?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 16:15:08

@Gery87:

A tőkések csak akkor rendelkeznek hatalommal, ha a rendszer liberális.

Hitler alatt is voltak tőkések. Szerinted hatalmon voltak? Nem, meg volt engedve nekik a gazdasági tevékenység, ha szót fogadtak. Ha valaki megpróbált volna belepofázni a pártvezetés dolgába, valószínűleg másnap "kiderült" volna róla, hogy zsidó.

A mai Kínában egy hatalomellenes tőkés szerinted hány napig maradhatna meg? Másnap már ki is "nyomozná" az adóhatóság, hogy több adóval tartozik, mint amennyi a teljes vagyona.

A putyini fordulat is arról szólt: az oligarchák likvidálva lettek.

Gery87 2024.06.05. 16:16:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Orbán tőkés.
De ha bemagyarázod hogy bérből élő kisember....a végén még döbbenve hangosan kimondom, amit nem szeretnék, mert rám szakad a plafon és vele ellentétben nekem holnap még muszáj dolgozni mennem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.05. 16:16:33

@Gery87:

"ha kell választani a libsik meg a Döbrögik között akkor inkább a libsik"

Tapi2021 2024.06.05. 17:51:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A ballib, ellenzéki oldalt sosem érdekli a valóság.
Nekik meg van a saját jól felépített narrációjuk, Orbánról, "jobboldalról", rólunk, háborúról... és az úgy van. Akkor is, ha nincs.

Ezért tudnak ők pl. úgy békepártiak lenni és a háború ellen, hogy teljes mellszélességgel támogatják a háború FOLYTATÁSÁT, kiszélesítését (lásd: eszkaláció) már több mint két éve, küldik/küldenék a lőszert, bombát, rakétát, hogy öljenek vele a ... ööööö HÁBORÚBAN!..., és ezt hívják békepártiságnak, meg, hogy ők nem háborúpártiak!!!

Ez a békefelfogás egyébként szintén az amerikai felfogással azonos. Aminek lényege, hogy addig bombázunk, míg fel nem adod, nem kapitulálsz, UTÁNA jöhet a béke. A Pax Americana.
És addig nem tárgyalunk.

Amikor az USA és itteni szopói békéről beszélnek, így értik!

Ez ugye nem igazán azonos azzal, amit mi értünk alatta. De így adhatja el magát mindenki háborúellenesnek.

A magyar ellenzék is amerikai értelemben ("Oroszország nem győzhet!.. Csak a teljes kivonulás fogadható el..., stb.") akar békét Ukrajnában, Európában.

Tapi2021 2024.06.05. 18:12:13

Éppen most találtam egy 2023-as cikkben. Alátámasztja a fenti írásomat. Ők tényleg így értik a békét!!!:

"Boris Johnson közleményében kiváltságnak nevezte, hogy Zelenszkij meghívására Ukrajnába látogathatott, és személyesen is szolidaritásáról biztosíthatta az ukránokat.

Mint írta, Ukrajna népe már túl sokáig szenvedett, és az egyetlen esély a háború végére a minél gyorsabb győzelem. Johnson szerint ehhez minden szükséges eszközt biztosítani kell az ukránoknak."

Gery87 2024.06.06. 13:56:17

@Tapi2021:

"Mi van ezekkel?
Semmi. "

Ja hogy ez a fertő amit ma magyar politikának hívnak neked rendbe van, akkor nem szóltam....
Mindig elfelejtem hogy bezárták a Lipótot.

"Nektek nem tetszik a POLITIKÁJUK. Ez van. És összehordtok kínotokban hülyeségeket, hazug vádakat."

Tényeket...

"Ez VÉLEMÉNY. Nem tény."

De bizony tény, csak tagadjátok, elhazudjátok mert "Nektek tetszik a POLITIKÁJUK. Ez van."

"Látod, ez jó példa a két bites gondolkodásra!
Nem látsz ezen túl."

Úgy látszik mégis, ez már olyan összetett amit te vagy képtelen látni.

"Mindenki magyar, aki magyar és nem idegen érdekeket akar szolgálni.
Rajta! Ez is saját döntés kérdése."

És gondolom azt hogy ki szolgál idegen érdekeket, meg mik ezek, azt majd ti eldöntitek...

"Mire gondolsz? Mint kurucos marhaság?"

A Fidesz propaganda úgy egészében.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Orbán gazdag és tőkés.

"ha kell választani a libsik meg a Döbrögik között akkor inkább a libsik"

Te meg nem vagy fideszes elmondásod szerint, se nacionalista, de inkább a NER mert ez a kisebbik rossz.

"A tőkések csak akkor rendelkeznek hatalommal, ha a rendszer liberális."

Nem igaz.

"Hitler alatt is voltak tőkések. Szerinted hatalmon voltak? "

Igen. És az ő segítségük nélkül nem jutott volna oda ahova.

Ugye "milliók állnak mögöttem"
A Hitler ellenesek szerint a tőkések márkái...

"Nem, meg volt engedve nekik a gazdasági tevékenység, ha szót fogadtak. Ha valaki megpróbált volna belepofázni a pártvezetés dolgába, valószínűleg másnap "kiderült" volna róla, hogy zsidó."

Vagy épp árja és benne a buliban.
Most mondjam én is hogy naiv vagy?

Soros bazmeg a picsából "belepofázik a magyar belpolitikába", de a német nagytőke otthon nem tud beleszólni egy osztrák paraszt dolgaiba akik egy kocsmából kerültek a kormányra?
hagyjál már a hülyeségeiddel:)

"A mai Kínában egy hatalomellenes tőkés szerinted hány napig maradhatna meg? Másnap már ki is "nyomozná" az adóhatóság, hogy több adóval tartozik, mint amennyi a teljes vagyona."

Mert te Kína szakértő is vagy látom:)
Látsz két kínai kirakatpert amit felkapott a sajtó és máris tudni véled hogy "ez kína, a tőkének kuss, de jó.."
persze....

Még véletlenül sem lehet ez egy propaganda fogás az állampárt részéről....áhh.

"A putyini fordulat is arról szólt: az oligarchák likvidálva lettek."

Belharc folyt, Putyin és köre került ki győztesen.

Gery87 2024.06.06. 14:01:45

@Tapi2021:

"Akkor is, ha nincs."

De sajnos van.

"Ezért tudnak ők pl. úgy békepártiak lenni és a háború ellen, hogy teljes mellszélességgel támogatják a háború FOLYTATÁSÁT,"

Putyin mit csinál?
A ti narratívátok az az hogy Ukrajna adja meg magát és győzzön Putyin.
A békéhez ugye az kell hogy valaki győzzön.
Csak ezt már nem mondjátok ki érthető okokból.

"Ez a békefelfogás egyébként szintén az amerikai felfogással azonos. Aminek lényege, hogy addig bombázunk, míg fel nem adod, nem kapitulálsz, UTÁNA jöhet a béke. A Pax Americana.
És addig nem tárgyalunk."

Az orosz békefelfogás is az hogy addig bombázunk amíg fel nem adod és ki nem hátrálnak mögüled a nyugatiak.

"Ez ugye nem igazán azonos azzal, amit mi értünk alatta. De így adhatja el magát mindenki háborúellenesnek."

Ti meg békeharcoltok mint a Rákosi...
Most is ennek az a lényege hogy győzzön a "dicső Oroszország".

"A magyar ellenzék is amerikai értelemben ("Oroszország nem győzhet!.. Csak a teljes kivonulás fogadható el..., stb.") akar békét Ukrajnában, Európában."

Ti meg orosz értelemben akartok.
Legyen a ruszkié Donbasz, Novorusszija, Krím....és akkor béke lesz.

Tapi2021 2024.06.06. 14:13:54

@Gery87: "A Fidesz propaganda úgy egészében."

Ez megint a nesze semmi. KONKRÉTUMOT írj!

Tudom, azért nem írtok, mondtok konkrétumokat, mert 1. nincsenek, 2. akkor tudnánk cáfolni.

Ezért marad az, hogy "a propaganda úgy egészében", meg a "meg van sértve a jogállamiság"... De KONKRÉTAN SEMMI! Mert akkor kiderülne, hogy ez mind HUMBUG, hogy lehessen a kormányt basztatni, megbuktatni!

Aki nem hülye látja, érti ezt.

Tapi2021 2024.06.06. 14:16:40

@Gery87: "A ti narratívátok az az hogy Ukrajna adja meg magát és győzzön Putyin.
A békéhez ugye az kell hogy valaki győzzön."

Nem, ez a ti narratívátok Boldival! Neki erre már válaszoltam.

A békéhez MEGEGYEZÉS kell, ahhoz meg tárgyalások, nem bombázások.

Gery87 2024.06.06. 14:22:14

@Tapi2021:

Nem eben az országban élsz hogy el kell magyarázni mindent?
Máskor büszkélkedtek vele hogy milyen tökös ez a Vitya, most meg azt se tudod miről van szó?

Gery87 2024.06.06. 14:25:26

@Tapi2021:

"Nem, ez a ti narratívátok Boldival! Neki erre már válaszoltam."

Akkor mégis mi lenne a béke feltétele orosz részről?

"A békéhez MEGEGYEZÉS kell, ahhoz meg tárgyalások, nem bombázások."

:D
Igen, barátom, az oroszok meg nem fognak üres kézzel távozni.
Azt meg el se kezd bemagyarázni hogy visszarendeződne minden 2014 elöttre!

Gery87 2024.06.06. 14:28:45

@Tapi2021:

"Mert akkor kiderülne, hogy ez mind HUMBUG, hogy lehessen a kormányt basztatni, megbuktatni!"

Azt ne akard bemagyarázni nekem hogy életedben nem olvastál még ellenzéki sajtót és semmiről nem tudsz, most tőlem akarod megtudni mi volt 14 éven át!?

Meg bemagyarázni hogy minden hazugság?

Életedben nem hallottál még a salátatörvényekről, egy botrányról se, meg uniós pénzeken megvalósuló botrányos beruházásokról...?
Mind mese?

Hagyjuk már.

Tapi2021 2024.06.07. 12:22:17

@Gery87: "Máskor büszkélkedtek vele hogy milyen tökös ez a Vitya, most meg azt se tudod miről van szó?"

Dobálóztok szavakkal és vádakkal úgy általánosságban, nesze semmi, fogd meg jól alapon. Amikor meg konkrétumot kéne írni csend van.

Jogállamiság sértésről, lopásról...

Nyilván, mert konkrétumoknál már kibukna, hogy a vádak hazugok, egyetlen céljuk a hangulatkeltés és hogy hivatkozási alapot építsen belőlük mondjuk Brüsszel a számára renitens kormány(ok) ellen!

Tapi2021 2024.06.07. 12:23:49

@Gery87: "Akkor mégis mi lenne a béke feltétele orosz részről?"

Meg kellene kérdezni! Tárgyaláson!
És nem a kapitulációjában reménykedni és küldeni a vágóhídra tömegével az embereket.

Tapi2021 2024.06.07. 12:29:36

@Gery87: "Igen, barátom, az oroszok meg nem fognak üres kézzel távozni."

Biztosan nem.
Nyilván nem fognak ezek után több millió oroszt otthagyni kisebbségi prédának. Nagyon helyesen.
Ahogy az egyetlen meleg tengeri kikötőről sem fognak lemondani. Kár volt eleve megpróbálni őket onnan kiebrudalni.

"Azt meg el se kezd bemagyarázni hogy visszarendeződne minden 2014 elöttre!"

Biztosan nem. A kérdés az, hogy mennyi halottra van ahhoz MÉG szükség, hogy a nyugat/USA és csatlósai is belássák ezt és szembenézzenek a realitásokkal?

Tapi2021 2024.06.07. 12:31:47

@Gery87: "Azt ne akard bemagyarázni nekem hogy életedben nem olvastál még ellenzéki sajtót és semmiről nem tudsz, most tőlem akarod megtudni mi volt 14 éven át!?"

Gyakorlatilag csak azokat olvasom, és tudom, mikor és miket hazudoznak, az ellenzéki politikusokkal karöltve. Pont úgy, mint ti itt.

Persze értem, hogy különben hogyan tudnák leváltani az ellenfelet? Ez igazsággal nem megy.

Tapi2021 2024.06.07. 12:34:13

@Gery87: "Életedben nem hallottál még a salátatörvényekről, egy botrányról se, meg uniós pénzeken megvalósuló botrányos beruházásokról...?"

Ezek egyike sem rendkívüli a világban. Mindenhol van ilyen. A politika és a szintén mindenhol meglévő holdudvarok rendes működése.
Ez nem ok a leváltásra olyanokra, akik éppen ugyanezt, ugyanígy csinálnák és csinálták is már!

Ezek a bull shitek. A veréb mondja...

Gery87 2024.06.07. 14:26:47

@Tapi2021:

Mondjujk ellenzéki sajtót is kéne olvasni nemcsak az m1-et meg Origót és akkor nem kérdeznél hülyeségeket nyilvánvaló dolgokról!

Gery87 2024.06.07. 14:27:33

@Tapi2021:

Oroszország célja egyértelmű, elmondták, csak erről az ukránok nem akarnak tárgyalni, érthető okokból.

Gery87 2024.06.07. 14:28:30

@Tapi2021:

"Kár volt eleve megpróbálni őket onnan kiebrudalni."

Ki fenyegette őket azzal hogy területet akarnak tőlük elvenni? Senki.
Miről beszélsz?

Gery87 2024.06.07. 14:30:44

@Tapi2021:

"A kérdés az, hogy mennyi halottra van ahhoz MÉG szükség, hogy a nyugat/USA és csatlósai is belássák ezt és szembenézzenek a realitásokkal?"

1 év szerintem még.

Gery87 2024.06.07. 14:31:26

@Tapi2021:

"Gyakorlatilag csak azokat olvasom, és tudom, mikor és miket hazudoznak, az ellenzéki politikusokkal karöltve. Pont úgy, mint ti itt."

ja hát így könnyű, ha már a saját szemednek sem hiszel.
Akkor tényleg minden fasza.

Gery87 2024.06.07. 14:32:26

@Tapi2021:

"Ezek egyike sem rendkívüli a világban. Mindenhol van ilyen. "

Csakhogy nem "a világon bárhol" vagyunk hanem itt és engem zavar.
Értem hogy máshol is van ilyen, de ez nem érv.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása