magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Eredmények

Vegyesek a következtetetések.

A rossz hír: a Fidesz 45 % alá esett.

Jó hír több is van:

  • a Tisza nem ment 30 % fölé,
  • vége az MSZP-nek, Párbeszédnek,
  • a Nomentum kiesett nem csak az EP-ből, de a budapesti közgyűlésből is.

A Tisza majdnem elintézte Télinapforduló Geri bukását is, kicsin múlott. Ez lett volna a nap jó híre. Sajnos nem jött össze, így a nap jó híre a magyarellenes nomentumosok szégyenfutása.

Ami biztos: a háttérhatalom lemondott a modern baloldalról, immár klasszikus jobboldali polgári párt alakjában fog támadni.

Sok munka lesz még ebben. Szerencsére az új pártok könnyedén esnek szét, de erre érdemes lesz rásegíteni.

346 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2218424835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Neville 2024.06.10. 09:00:41

Geri szorosan a végén megőrizte Bp-et, ez az ami nekem totál érthetetlen a full 0 teljesítménye után.

Serény Vélemény 2024.06.10. 09:43:02

@_Neville: Hát ja. Hogy ezrek csak azért szavaztak Karigerire, hogy nehogy a fidesz győzelemként értékelhesse a választást, az valami nagyon súlyos dolgot mutat.
Mert egyébként a Vitézy sem lett volna egyértelmű fidesz győzelem, csak propagandaszinten. És, hogy 324 darab szavazat döntsön???

Boldeone2 2024.06.10. 09:46:56

@_Neville: Azután a kormányzati elvonások után amit Budapest elszenvedett, ennyit lehetett elérni kb

A lényeg az, hogy a progresszív liberális Karácsony győzött a rezsim emberével szemben, pedig a megmondók, mint Puzsér us ellene voltak...

Boldeone2 2024.06.10. 09:59:50

Én nagyon nem ölültem, de utána átgondolva nem rossz ez az eredmény. Magyar Péter megjelenése - igaz áldozatokkal - de megmentette az ellenzéket

Országos szinten már kb kiegyenlítettek a szavazatszámok, Budapesten a Fidesz kisebbség. Ha nem jön a " messiás " ez az eredmény nem jön létre..
A Fidesz meggyengült minden településen, még a legkisebbeken is, ilyen kevés szavazatot régen kaptak, tehát a Magyar Péter jelenség reális dolgokon alapul..
A nácik kicsit előretörtek, ami részben rossz hír, részben jó: a legszegényebb településeken, ahol a legtöbb tanulatlan él, konkurencuái a Fidesznek...
A Momentum valóban nagy veszteség, de nem a magyar parlamentből estek ki egyelőre, 2 év még hosszú idő, Magyar Péter sem teljesen biztos hogy karakteresen fogja a liberalizmust képviselni, tehát várni kell...

A magyar politikai rendszer kvázi egypárti, a kényszerű kétpártosodás a hibás választási rendszerből adódik, ezért a Tisza még erősebb lehet később...A plurális demokrácia válságban van

Boldeone2 2024.06.10. 10:06:52

Európai szinten kicsit rosszabb lett a helyzet. A nyíltan fasiszta, oroszok által pénzelt AFD 16%- ot ért el, Franciaországban is feljött a neofasizmus, viszont Hollandiában már a zöldek és szocialisták nyertek, Ficót és szélsőséges pártját szintén elgyepálta a a Progresszív Szlovákia, tehát gyors volt a kiábrándulás
Lengyelországban is győzött a Polgári Platform

Esély van rá, hogy az eddigi politikai irányvonal megmarad EU- szinten. Orbán is gyengébben szerepelt, ami nem teszi erősebbé- a monolit rezsim repedezik...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 10:09:15

Nem történt itt semmi különösebb baleset, a Fidesz bekapta azt a pofást, ami a kultúra és külügy elhanyagolása miatt eleve szüségszerû de járt is neki. Le is vonták a "jó" következtetést, elküldik az alkalmatlan Csákot és megszûnik a kultúrális tárca. Valószínû prolietetés jön szavazatszerzésért.
Legalább négy éve a kultúrával kéne foglalkozni, és nem kell azzal jönni hogy kovid meg háború, száz éve sokkal nehezebb volt, de mivel akkor értelmes emberek vezettek, belátták Klebelsberg igazát.
Néztem a tiszás butapesti képviselõket, 1939-ben éreztem magam. Ezek ugyanazok, a 16% aljaszemét "értelmiségi" elitje, ugyanazért szavaznak a Tiszára, mint anno ugyanazok a nyilasokta.

gigabursch 2024.06.10. 10:11:10

@Boldeone2:
Akkor menjél rettegni máshová.
Senkinek nem hiányzol.

gigabursch 2024.06.10. 10:13:23

@Deak Tamas:
Ahol az asszonyverés és a lehallgatás ilyen produktumot termel, valóban nem egy bíztató jövő

Mindenesetre végre Fletóék is elindultak a lefolyó/kuka irányába.

Boldeone2 2024.06.10. 10:16:53

@Deak Tamas: Ez a talajt vesztő értelmiség bosszúja a fennálló rend ellen. A budapesti dekadencia bosszúja, a szellemi és erkölcsi hanyatlásra adott válasz!
A belpesti romkocsmák népe fellázadt az új normalitás, a monolit rendszer ellen...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 10:27:11

@Boldeone2: a dekadencia szó jelentése eleve a hanyatlás. A romkocsmák népe persze hogy fellázad a normalitás ellen, annyi bódítószer fogyasztás után, és a nulla igényszintjükkel ez a szükségszerű. Ez ellen kell harcolni a kultúrával keményen.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 10:32:00

@gigabursch: lásd részben amit Boldilinek írtam, másfelől erre mondtam jó múltkorjában a nőnevelést. Nem állítom hogy a magyar férfikép is maga a csoda, de a magyar nőkép konkrétan nemzetvesztő.
Száz évek óta így van, Podmaniczky Frigyes apja is írta, hogy a "magyar nő kedély- érzés- s értelemhiátussal bírván, házasságéletre nem alkalmas, csak pőre szerelmeskedésre" és ez semmit nem változott.
A Tiszás rajongók is pontos leképezését adják mindennek, kezdve a Magyar Péter külsejéről homoerotizáló Csepeli Györgynek (és ez bazmeg kormánytag volt) zárva a láthatóan életében keveset kapott Rost Andreával.

Serény Vélemény 2024.06.10. 10:36:59

@gigabursch: Azé' ez nem az USA, itt nem szavazhatnak a halottak, meg a szavazógép nem kel öntudatra, és nem lukaszt/nem lukaszt saját kedve szerint, itt nem sok eredménye lehet az újraszámolásnak...

Serény Vélemény 2024.06.10. 10:42:12

@Deak Tamas: És ez egy kis ország. Mindenkinek van ismerőse/rokona, akinek van közvetlen tapasztalata arról, hogy P... Péter milyen ember valójában. De ha nincs, akkor az barátjának az ismerősének van. D ehogy annyira hiszterizálták és agymosták a csodás népet, hogy rábíznák egy egyértelműen szociopatára is akár az országot, csak nehogy Orbánviktor, aaz kemény.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2024.06.10. 10:47:49

Két év alatt 30%-os infláció volt, tavaly nagy reálbércsökkenéssel, ez látszik az adatokon. Nagy meglepetések nem voltak, azonban az agglomerációban a Fidesz nagyot bukott. Budapest-hatás. Nálunk is óriási bukta, Fót, Törökbálint, Biatorbágy főleg, és még egy csomó másik.
A nagyobb probléma, hogy Gyurcsány visszaszorult. De azért remélem, nem hagyja majd magát. .-)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 10:52:56

@Serény Vélemény: szerintem itt nincs agymosás, ez a 16%-os szemétféreg réteg legalább száz éve dokumentált, már az 1905-ös Tisza István-féle elcseszett választásnál is mérhető a jelenség.

_Neville 2024.06.10. 10:54:06

@Serény Vélemény: "És, hogy 324 darab szavazat döntsön???"
Kb egy panelháznyi ember. Kemény, hogy ennyin múlt.

_Neville 2024.06.10. 10:54:59

@Boldeone2: "A lényeg az, hogy a progresszív liberális Karácsony győzött a rezsim emberével szemben"
Ja hát persze, ez a lényeg. Hogy közben egy inkompetens balfasz nyert egy szakemberrel szemben, az kit érdekel, lényeg az ideológia, elvtársak :D

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 10:56:36

@Serény Vélemény: de lehet, mert ki tudja, hogy csak azért lett-e mondjuk érvénytelen a szavazat, mert a választói akaratnyilvánítás nem tűnt egyértelműnek. Rá van ugyan a szavazólapra írva csekélyebb értelmű emberek számára ,hogy az érvényes szavazat az X vagy + de azért elképzelhető hogy a szavazólapon egyértelmű akaratnyilvánítás van.
JFK győzött anno hasonló körülmények között Nixon ellen, ha jól emlékszem valami 60 ezer (!!) szavazattal a százmilliós országban, ott is volt ellenőrzés, nem is kicsi.

_Neville 2024.06.10. 10:57:36

@fofilozofus: Eddig full fideszes kisvárosokban volt bukta Pest vm-ben, de máshol is hasonló dolgokról hallani. Közben meg pár helyen totál meglepetésre nyert a Fidesz. Én már sok logikát nem látok abban, mi történik itt :D

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 11:00:18

@_Neville: Boldili hozzászólásai a magyarázat.
A hasonló beállítottságú butapesti ismerőseim is teljes elmeháborodottság tüneteit mutatják régóta. Mindegy, csak ne Orbán. Hét szűk év? Mindegy, csak ne Orbán. Elveszik Erdély? Mindegy, csak ne Orbán.

Boldeone2 2024.06.10. 11:01:31

@_Neville: Magát szakembernek hirdeti Vitézy, de azért kicsit ha jobban utánanézel, Vitézy is csinált hülyeségeket, csak az kevésbé ismert...
Pl. a főváros 10 milliárd forintot bukott azon, hogy Vitézy BKK vezérigazgatóként egy olyan céggel szerződött az elektronikus jegyrendszer kialakítására, amely megfelelő kompetencia hiányában nem tudta a vállalását teljesíteni

Az orbáni média nyilván felhype-olta

Serény Vélemény 2024.06.10. 11:05:01

@_Neville: A nagyi pl Karigeri fan. Namost gyakorlatilag azért nem tud közlekedni a lakása környékén autóval, mert Karigeri kikarózta a bicikliutat - ami egyébként bp egyik legforgalmasabb, többsávos útja, és ami alatt metró is megy. (vagyis valaki nagyon hülye, ha biciklivel megy, és nem metróval)

Szóval érdekes, hogy nála sem az számít, hogy valaki úgy elcseszett valamit, ami személyesen őt is nagyon hátrányosan érinti, csak az számít, hogy fiatal meg az ideológia, meg a "megmondta a klubrádió".

Boldeone2 2024.06.10. 11:11:07

@Deak Tamas: Bizonyára hallottál már a Martinovics páholyról, ott részt vettek a magyar kultúra dekadens képviselői is, mint Ady Endre vagy Csáth Géza, Jászi Oszkárral és más politikusokkal, akik az őszirózsás forradalomban vezető szerepet játszottak
Ez a szellemiség azóta sem tűnt el: Budapest nem tűri az igát, szabad szellemű, kozmopolita és liberális marad

Serény Vélemény 2024.06.10. 11:17:39

@Boldeone2: "Budapest nem tűri az igát, " --- na ezt mondom.

Nem számít, hogy konkrétan sík szar a városvezetés, ami miatt szívnak a polgárok, csak az a lényeg, hogy csakazértse legyen jó az Orbánviktornak. Mintha Orbánnakszemélyesen ártana, hogy a városban nem lehet közlekedni, hogy nincs fejlesztés, hogy a közterek igénytelenek, koszosak és lepukkantak, stb.

Boldeone2 2024.06.10. 11:26:07

@Serény Vélemény: Hidd el, hiányzik a sok százmilliárd forint a budapesti kasszából..

Nekem Karácsony személyes ismerősöm, így szubjektív vagyok, de amit tudok mondani, hogy egy nagyon jó emberről van szó
Lehet hogy vezetőnek nem a leginkább alkalmas, de ha akar Vitézy a közgyűlésben segíthet neki tanácsokkal
Úgyis csak szimbolikus lesz a hatalma...

gigabursch 2024.06.10. 11:32:51

@_Neville:
Az biztos, hogy Zala megye büntetett.
A teljesség igénye nélkül, és függetlenül attól, hogy az adott PM vagy ogy tudott-e forrásokat hozni.
Keszthely, Hévíz, Zalaapáti, Zalakaros, Nagykanizsa mind ment a levesbe.
Mondjuk Manningernél kevés kártékonyabb lény volt a térségben.

Boldeone2 2024.06.10. 11:35:03

A cél a Fidesznek továbbra is ugyanaz: a baloldal kinyírása. Pénzt továbbra sem fog adni Budapestnek, inkább csak növelni fogja az elvonásokat, amit valamennyire kompenzálhatnak az esetlegesen közvetlenül érkező EU-s pénzek, de lényegében működésképtelen lesz a város

Orbánnak mindegy, ha tönkreteszi a fővárost, csak sikerüljön az embereket a progresszív politika ellen hangolni...

_Neville 2024.06.10. 11:43:20

@Boldeone2: " cél a Fidesznek továbbra is ugyanaz: a baloldal kinyírása"
Ó, dehogyis! Semmit sem akar kevésbé a Fidesz, minthogy Gyurcsány és sleppje végképp lekerüljön a porondról.

Serény Vélemény 2024.06.10. 11:44:00

@Boldeone2: "egy nagyon jó emberről van szó"

Ettől még Budapest város vezetésére alkalmatlan.

_Neville 2024.06.10. 11:45:31

@Serény Vélemény: Kedvencem azok a hozzászólások, hogy eddig Vitézyre akart szavazni, mert szerinte is gyenge Karácsonyék produkciója, de most már Karácsony, mert Óóbán. Mintha attól rosszabb lenne Orbánnak, hogy továbbra is marad ugyanaz a fos Bp-en. :D

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2024.06.10. 11:52:35

@Boldeone2:
", de amit tudok mondani, hogy egy nagyon jó emberről van szó"

Hát ez a legfőbb dolog, ami érdektelen egy városvezetőnél. Jó ember. Meglehet. De mikor tegnap leragasztotta Vitézy plakátját egy narancssárga csíkkal, akkor összevissza hullámos lett az eredmény, és magát is majdnem odaragasztotta. :-))))))) Benny Hill showban jó lenne.

Boldeone2 2024.06.10. 12:00:18

@_Neville: Ebben igazad lehet, de Karácsony mindig más volt, a Fidesz ezért is támadta évek óta, lényegében Orban antitézise

Magyar lehet csak veszélyes, mert az tiszta Orbán: épp olyan, ha nem jobban hataloméhes, zsivány és törekvő, csak jóval fiatalabb kiadásban...

Szerintem ő lesz az igazán veszélyes kihívó, egyértelműen...Azt is szoktam nézni, milyen csajok vannak az eredményvárón..
Ha lapos szandis, hippi megjelenésű, abból nem lesz semmi...
Ahol a jó csajok is megjelennek, ott már a hatalom szaga terjeng a levegőben...Ha a jó csajok eltünedeznek, az a válság előszele egy pártnál...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 12:16:45

@gigabursch: Én ezeken a településeken 1-2 éve jártam, és nem hallottam magyar szót. Orosz oroszok vagy ukránok, gyanítom az utóbbi. Így nem kell nagyon csodálkozni.

ZorróAszter 2024.06.10. 12:18:31

Ezek valamennyien a magyar nép esküdt ellenségei, hazaárulók, a gyarmattartóink kiszolgálói a kollaboráns kormányban vagy az állítólagos ellenzékben egyaránt.

Arról, hogy a politika és a médiák közelébe se kerülhessen olyan, aki nem korrupt hazaáruló, arról gondoskodik a gyarmattartóink kezében lévő média.

Azt, hogy mik voltak a valódi választási eredmények, azt akkor tudhatnánk, ha lenne valódi ellenzék és ellenzéki sajtó. De nincs.

Úgyhogy ezek a választási eredmények lehet hogy egy kártyaasztalnál születtek mint egy kollektív totószervény kitöltése.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 12:18:58

@Boldeone2: az őszirózsás forradalom az ország mélypontja, szégyene, ha lesz nemzethalál, azt fogják az első lépésnek tekinteni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 12:21:12

@Serény Vélemény: ez azért érdekes, mert évtizedekig az volt a probléma Orbánnal, hogy nyikhaj.
Most sajnálom egy kicsit hogy leszedtem a fbről, de volt egy kissé alkesz csaj ismerősöm, az napjában háromszor posztolta a magasvékonyt. De ez egy fiatalabb nő volt, kíváncsi lennék, hol tart most a szerelemben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 12:23:09

@Deak Tamas:

Anyai nagyapám abszolút nem volt Horthy híve, meg ateista volt, az egész horthysta rendszert kissé szarkasztikusan kezelte.

De azt mondta: akkora kupleráj volt 1918-1919 között, hogy ahhoz képest Horthy maga volt a megváltás.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 12:26:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: dehát ezt bármelyik korabeli napló vagy újság visszatükrözi.
Robognak a románok befelé, ehhez képest az a hír, hogy Medgyasszay Vilma hogy szakít az impresszáriójával meg hogy fütyülik ki a reakciós Herczeg Ferenc új darabját.

MEDVE1978 2024.06.10. 12:27:11

A magyar színtér a várakozásoknak megfelelően alakult. Ez elvileg egy olyan szavazás, ami elől nem tudja becsukni senki a szemét. A DK_MSZP_Párbeszéd hármasnak egyértelmű jelzés, hogy az ellenzéki emberek döntő része nem bízik abban, hogy Gyurcsány vagy a felesége vezetésével változás érhető el. A Momentum felé jelzés arról, hogy az embereknek nem elég az, hogy valaki nagy lózungokat puffogtat európai porondon. Én azzal sem kampányoltam volna, hogy ők vágták el az európai uniós pénzcsapokat, nálam ez negatív asszociáció. (Egyszerűen úgy gondolom, hogy az EU támogatásoknak még akkor is van erős pozitív hatása a gazdaságra, ha a NER egy részüket szétlopja. Valószínűleg hasonlót gondolnak Magyarék is). Szerintem a kisebb pártoknak (MSZP, Párbeszéd, Momentum, LMP, MZP pártja, Jakab Péter, Jobbik) ez közel van a halálos ítélethez. Az MSZP és a Párbeszéd normál pályája, hogy beleolvadjon a DK-ba. Az LMP gyakorlatilag megszűnt volna, ha nincs Vitézy és a főpolgármesteri kampány. MZP valószínűleg tartalékra veszi, a Jobbikról és Jakabról is bebizonyosodott, hogy nincs mögöttük tényleges szavazóbázis. A Második Reformkor és a MOME is ilyenek, de valószínűleg ők kitartanak: Vona elmondta, hogy nem egy ciklusban gondolkodnak és inkább mozgalomban, a MOME pedig Gattyán magánprojektje.

A FIDESZ tanulsága az, hogy a nép kb. 50-55%-a utálja őket, mint a szart. Az tartja kormányon őket, hogy ez a szavazóbázis képtelen összefogni és egy része nehezen mozgósítható. A másik tanulság, hogy még egy ennyire radikális üzenettel sem sikerült eléggé mozgósítani, a FIDESZ-es jelöltek csak ott voltak képesek új településeket "elfoglalni", ahol az addigi jelölt nem indult vagy egymásra indultak az ellenzéki jelöltek.

A Tisza Párt tanulsága az, hogy az emberek kiéhezettek az alternatívára, akár a kormányt, akár az ellenzéket érintően. Ez egy általános elégedetlenség, amit egy új formációval jól be lehet csatornázni.

A régi ellenzék úgy ment neki az önkormányzati és uniós választásoknak, hogy a fő céljuk nem a teljes torta újraelosztása, mert arra nem nagyon láttak esélyt, hanem az, hogy majd a választók kiemelik az ő szaros kis pártjukat a többi felé, csak azért, mert ők annyira jót vagy egyedit mondanak a valóságról. A DK ezt továbbra is a hosszútávú stratégiája részeként kezelte, hogy leszalámizza az egész ellenzéket és az emberek kénytelenek legyenek rá szavazni. Annak ellenére, hogy rengeteg jel mutatott korábbna is arra, hogy a DK-t az ellenzéki választók nagyobb része elutasítja. Pl: MZP nyerése az előválasztáson 2022-ben. Az ellenzéki szavazók döntő része viszont azt gondolta, hogy ez így őfelsége ellenzéke, aki a saját kis faszságaival foglalkozik, ahelyett, hogy ténylegesen alternatívákon dolgozna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 12:30:45

@MEDVE1978:

Kiderült, az ellenzéki szavazók nem akarják Gyurcsányt, hanem Orbánt nem akarják, azaz leszavaznak a legerősebb ellenzéki pártra.

A valódi gyurcsányisták száma meg 10 % alatt van.

MEDVE1978 2024.06.10. 12:44:14

A főpolgármester választásról. Igazából egy kérdés van technikailag, amire valószínűleg sohasem tudjuk meg a választ:

Ha Szentkirályi a visszalépéskor nem hívja fel a FIDESZ szavazókat arra, hogy Vitézyre szavazzanak, akkor Vitézy eredménye hogyan alakult volna. Az nem véletlen, hogy Szentkirályi így tett, az egyszerű ok, hogy ezzel is nagyobb éket vert a fővárosi ellenzékbe.
Én most azt mondom, hogy Vitézy jobban járt volna, ha Szentkirályi nem támogat senkit a visszalépésekor. Valószínűleg több ellenzéki szavazat veszett el Vitézy számára ezzel a támogatással, mint ahány FIDESZ-es szavazót ténylegesen nyert általa. A FIDESZ ugyanis ezerrel ment Karácsony ellen a kampányban, Vitézyt viszont nem támadta. Ennek megfelelően elég valószínű, hogy a FIDESZ-esek döntő része így is átszavazott volna Vitézyre, mint a kisebbik rosszra.

Csalódott vagyok, hogy nem Vitézy nyert. Sajnos Karácsonyt azzal azonosítom, hogy viszonylag kevés eredményt ért el az elmúlt 5 évben. Lehet azzal magyarázni, hogy a kormány megpróbálta ellehetetleníteni, sőt, igaz is, de ettől még az eredménytelenség tény maradt. Vitézy kétségtelenül urbanisztikai szakember, jó programmal.

Ehelyett most újra megkapjuk a főpolgármestert, aki szerint Budapest az ellenállás fő bástyája, a fő feladata a kitartás és mögötte áll az ugyanilyen mentalitású Gyurcsány Ferenc. Engem ez budapestiként nem érdekel. Ha kell a főpolgármester kollaboráljon a kormánnyal, de legyen fejlődés. Vitézyvel egy csomó pipálható kategória lett volna: 1. A FIDESZ is támogatta, ami kötelezettség is némileg. Orbán nem mondhatta volna, hogy szarik Vitézy terveire, jobb lett volna a tárgyalópozíció. Ehelyett Karácsonnyal a tárgyalópozíció ugyanúgy katasztrofális, hiszen a FIDESZ szemében KG=GYF.
2. Vitézyvel egy jobb ellenpont jöhetett volna létre a jelen legkártékonyabb politikusával szemben, a FIDESZ maga mérsékelhette volna Lázár János fővárosellenes túlkapásait. Ez is elmarad, mert Karácsony ellen simán mennek majd teljes gőzzel.
3. Vitézy szervező szakember és mindig is büszke volt a szakmaiságára. Ellentétben a politikai elemző Karácsonnyal.

Szóval ez a vonat elment és még rosszabb is a helyzet, a közgyűlés miatt Budapest szinte kormányozhatatlan lesz.

GyMasa 2024.06.10. 12:55:28

@_Neville:
Nézd mrg Ádám videoját, szombatról:
www.youtube.com/watch?v=ItPQCTZnATk

Jellemzően kétfajta ember volt aki rá szavazott:
- Akinek "Olyan jóképű" - AMi már Medgyessy esetlén sem vált be
- Akinek mindegy volt, csak NE a fidsez legyen.
Volt, még, aki azt mondta, hogy jül végezte a dolgát, de, szerintem azt az embert valahol elzárva tarthatták 5 éven keresztül, mert Karigerire sokmindent lehet mondani, de azt, hogy vezette volna Budapestet, na azt kicsit sem.

Nekem az beszédes, hogy Vitézy gyakorlatilag valamikor februárban jelent meg, mint jelölt, és mostanra ténylegesen is majdnem megverte gerit.

GyMasa 2024.06.10. 12:56:52

@Deak Tamas:
Igen, nekem is feltűnt a MP szavazók körében felülreprezentált zsigeri gyűlölet.

GyMasa 2024.06.10. 12:58:14

@gigabursch:
Ez, am ostani eredménysemmmit nem jelent hosszú távon!
Abban szinte biztos vagyok, hogy MP-nek több félnivalója van Gyurcsánytól, mint a fidesztől.

gigabursch 2024.06.10. 12:58:52

@MEDVE1978:
A fidesz belátta, hogy a jelötje nem nyerhet, ergo tök fölösleges erőltetni.
Viszont ha vitézi nyer, akkor odatolja alpolginak a csajt, amit vitézi nem utasíthat vissza.

Ami izgalmasabb, hogy a Fővárosi Közgyűlésben (FKGY) 17 szavazat kell bármihez vagy az elutasításához,
Sajnos lesz itt bőven cicaharc

...
más:
Országos szinten a megyei listákon jól teljesítő Mi Hazánk Mozgalomnak most megvan a lehetősége, hogy a következő másfél évben erősen építsen pártot. Meg is fogja tenni.
Ugyanis most már látszik, hogy brutális médiaellenszélben is talpon tudtak maradni.
Meglepő, de ha az EU-s választásokon azt a szavazatmennyiséget megkapták volna, amit a megyei listákon megkaptak, akkor bőven ütötték volna DK-t és kevesebb lett volna a fidesz szavazatszáma is. Meggyőződésem, hogy sokan nem mertek rájuk szavazni országosan, mert inkább a fidesz, mert a biztos, illetve van egy réteg, aki a tiszára nem tudott szavazni, ezért protest alapon a mihazánkra adta le a szavazatát.
(szóval van itt bőven elemezni való)
Nem beszélve a legtöbb közvéleménykutató totálisan félrevezető/félrevezetésre épülő takitkájára.
Beszédesek az eredmények:
kuruc.info/r/2/274827/
A cikkben lévő táblázaton érdemes elmerengeni.
Szóval ezt a közvéleménykutatósdi gittrágást érdemes lenne elzavarni a fenébe.

GyMasa 2024.06.10. 13:00:32

@Serény Vélemény:
Nem is az a baj, hanem, hogy "csak úgy" nem lehet újraszámlálást kérni, ahhoz meg kell Vitézinek mondania, hogy melyik szavazókörökben, milyen szabálytalanságot látott, és azt bizonyítékokkal alá kell támasztania.
És, erre 6 napja van.

gigabursch 2024.06.10. 13:02:11

@Boldeone2:
Igen.
Pl. lapáttal akarja agyonverni a politikai ellenfelét és nyiltan bevallja, hogy hazudós

GyMasa 2024.06.10. 13:03:25

@Serény Vélemény:
Az a baj, hogy MP a teljesen semmitmondó lózungjain kívül semmit nem ígért.
Szóval, most gyorsan ki fog derülni, hogy az EU parlamentben hová állnak és miket fognak támogatni.
Ha szembemennek a kormánnyal, akkor, szerintem indulni fog majd a lejáratókampány ellenük is. De, ahogy fentebb írtam, elsősorban most Gyurcsánytól kell félniük, mert őbelőle már mostanra is ellenséget csinált magának.
Kérdés, hogy a CIA le tudja-e Gyurcsányt állítani (szerintem nem )

gigabursch 2024.06.10. 13:06:38

@GyMasa:
Ilyen mennyiségű eltérénél kötelező az újraszámlálás.

Minden egyes ívet meg kell vizsgáljanak, hogy kilóg-e a karikából az X, hogy az megfelelő alakú-e, különösen az elsőre érvénytelennek minősített szavazatoknál.

GyMasa 2024.06.10. 13:07:22

@Serény Vélemény:
Jajj, látod, megint itt van nálad is aza kettős mérce!
Te a fideszre szavaztál, pedig ők:
- Lebontják a demokráciát,
- Ki akarnak lépni az EU-ból
- Már régen tönkretették az országot, ami így már csődben van.
- Holnap megbukik Orbán.
- Zsarnokoskodnak, elbveszik az emberek becsülettel felépített üzleteit!
<Irony OFF>

GyMasa 2024.06.10. 13:09:36

@_Neville:
Orbánnak valóban tökmindegy Budapest!
Amúgy ugyanez az ellentét az USA-ban is látszik.
Ha megnézed a választási térképeket, akkor a vidékiek általában republikánus szavazók, és a nagyvárosok billentil Demokrata irányba az egész állam eredményét.

_Neville 2024.06.10. 13:15:01

@GyMasa: Szerintem túlzás, hogy nem érdekli, de valóban nem vele basznak ki a pesti polgárok főként, hogy marad ez a fos, hanem magukkal.

GyMasa 2024.06.10. 13:15:11

@gigabursch:
AKkor az index hazudott reggel...

Serény Vélemény 2024.06.10. 13:17:25

@gigabursch: "lehetősége, hogy a következő másfél évben erősen építsen pártot. "

Lefordítom: nem lesz 2026-ban Orbán leváltva.

Egyszerűen ahhoz, hogy ténylegesen le lehessen váltani, minden országos egyéni választókerületben kell állítani egy - és csakis egy darab! - olyan jelöltet, akinek van esélye a fideszes jelölttel szemben.
Az nagyjából biztos, hogy a fidesz mindenhol fog tudni állítani képviselőjelöltet, ha a mihazánk megerősödik, akkor ők is. Ha MP - kilépve a saját alaptermészetéből* - a következő másfél évet a pártjának a szervezésével fogja tölteni, és finanszírozni is fogják ebben a nemlétező előtérhatalom részéről, akkor lesz esélye arra, hogy a tisza is állítson jelöltet.
Ekkor 1 fidesz -1 tisza -1 Mihazánk kombónál szinte biztos, hogy a fideszes fog nyerni, mert elég néhány százalékkal megelőznie a másik kettőt.
Tehát nem lesz kormányváltás.

*(MP egy áruló testalkat - mondhatni lelki profil -, emiatt semmi nem garantálja, hogy a most rá szavazókat nem árulja el csípőből, és nem csak az EP képviselői karrierjére - és az utána következő jutalomjátékra valamely bank felügyelő bizottságában - fog koncentrálni.)

GyMasa 2024.06.10. 13:21:51

@_Neville:
Tenni ez ellen nem tud tulajdonképpen semmit, hiszen a magyar ellenzék nem tárgyalna vele. Csak úg ytudna a kedvükre tenni, ahogy az oroszok tudnának békét kötni az Ukrán "formula" alapján...
Azaz, Orbánnak:
- Azonnali hatállyal az alktományba kellene foglalnia, hogy Magyarországot, csak EUropa által kiválasztott kormány vezetheti, a fidesz soha többé
- Le kellene, azonnal mondani és önként a fentiek figyelembevételével átadni a hatalmat az ellenzéknek.
- Ezt minden városban is meg kellene tennie,
- felkellene oszlatnia a fideszt, nehogy ismét valaha is veszélyeztesse a magyar, felőtt demokráciát
- Törvénytelenné kellene tennie a fidesz szavazókat, azaz ezután minden fidesz szavazót, tárgyalás, vagy ítélet nélkül, szabadon lehet bántalmazni, sőt akár megölni is.
- Ezek után pedig a világot körbe kellene hakniznia, ahol a fején hamuval, megtépett ruhával, mindenkinektöredelmesen bevallja, hogy mekkora egy diktátor volt, és milyen rosszul tett mindent, és senkinek soha nem szabadna többet semmiféle jobboldali==náci pártra szavaznia.

Ha ezeket mind meglépi, akkor _LEHET_, hogy 10-20 év múlva meg is bocsátanak neki az ellenzékiek. Ha addig a körútja során valahol nem kövezik meg, vagy lövik le

Tapi2021 2024.06.10. 13:23:24

A Fidesznek azonnal rá kell fordulnia a két legnagyobb hiányosságára, veszélyforrására: Magyar Péterre és Budapestre!

Oké, értem, miért nem "vette a szájára" Orbán MP-t, a választás előtt nem akarta plusz reklámozni, inkább igyekeztek elbagatellizálni, mint veszélyt. De sajnos valós veszély. Foglalkozni kell vele. Sürgősen.

A nem kezelt seb elfertőződik!

Budapestet meg durván elhanyagolták. És itt főleg kommunikációt és lélektant értek. A pesti EMBEREKKEL kommunikálni kell!

Ez abból is kiderül, hogy már olyan szinten vannak, hogy inkább kétfarkú kutyát választanak polginak.

GyMasa 2024.06.10. 13:24:03

@Serény Vélemény:
MP-nek az a problémája, hogy ugyanazzal a lendülettel, amivel most elérte ezt a jó eredményt, a következő választásokon az ellenzékiek ugyanígy be tudnak állni az n+1-id "Messiás" mögé.

Tapi2021 2024.06.10. 13:29:22

A Fidesz csökkent ugyan, de ne feledjük, hogy micsoda brutális kicsinálási akciók után, közben vagyunk!!!

Kegyelmi-pedofilozós ügy, vezéráldozatok meghozása, EU-s források visszatartása, stb. Ismerjük.

Szóval EHHEZ KÉPEST, jött ez az eredmény, ami jött. Lehetett volna jóval nagyobb bukta is, ahhoz képest amekkora erők ezen dolgoztak bel- és külföldön.

Tapi2021 2024.06.10. 13:38:56

@Serény Vélemény: "És, hogy 324 darab szavazat döntsön???"

Hát igen. Az is kérdés, mi a f..zért kellett egy eleve esélytelen Mi Hazánkossal elvitetni 37 ezer szavazatot?

Boldeone2 2024.06.10. 13:41:08

@gigabursch: Nyilván te is tudod, hogy csak szimbolikusan beszélt Karácsony, ő légynek sem lenne képes ártani, pedig 5 évig üldözte a kormánymédia, meg maga a kormány

Vitézy egy budapesti akarnok hülyegyerek, akik családilag a NER- hez kötődik

Boldeone2 2024.06.10. 13:45:57

@Tapi2021: De sajnos valós veszély. Foglalkozni kell vele. Sürgősen."

- Most ez az egyetlen esély leváltani az elnyomó, szélsőséges Orbán- rendszert. Én - még - nem szavaztam rájuk, mert éppen olyan hataloméhes mint Orbán - de ha bizonyítja hogy valódi demokrata és européer politikát fog folytatni, akkor megkapja a szavazatom

Begyűjtheti még az összes kutyás és Momentumos szavazatot is, illetve még Gyurcsányéktól is...

Először lesz esély győzni az állampàrti rezsim ellen...

Tapi2021 2024.06.10. 13:46:01

@Boldeone2: "a Magyar Péter jelenség reális dolgokon alapul.."

MP hamis messiás, hazudik, demagógizál ezerrel, ő, aki egész életében a NER RÉSZE VOLT, a NER hercege, most köpködi a régi bajtársait! Hiteltelen.

Gerinctelen fos. És ez azokat is minősíti, akik mindezt TUDVA követik.

De ez mindegy is, ez van, ezt a helyzetet kell kezelni.

Tapi2021 2024.06.10. 13:48:19

@Boldeone2: "mert éppen olyan hataloméhes mint Orbán - de ha bizonyítja hogy valódi demokrata és européer politikát fog folytatni, akkor megkapja a szavazatom"

Sokkal rosszabb, össze sem lehet hasonlítani. Kabai szerint diktátorfióka.

GyMasa 2024.06.10. 13:50:30

Most olvasom, hogy a fidesz tegnap akkorát bukott, hogy ezzel az eredménnyel megint 2/3-a lett volna, ha parlamenti választás lett volna:
index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/06/10/ep-valasztas-orszaggyules-parlament-fidesz-kdnp-ellenzek-nezopont-intezet/
Persze, ez biztos csak valami NER propagandacikk...

Boldeone2 2024.06.10. 13:51:01

@Tapi2021: Szerencsére a kormány tanácsadói - köszönhetően a 14 év kontraszelekciónak- sík hülyék...Megint csak az jött le nekik mint tanulság a mostani választásról, hogy "mekkora nagy" győzelem volt ...
Az pedig a Fidesznek rossz, hogy képtelen levonni a konzekvenciákat!

A háborús hisztériakeltés nem jött be!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 13:53:14

@gigabursch: kell még pár jól kezelt antifa ügy, és akkor a Fidesz még több embert veszít.

IdomitottFoka 2024.06.10. 13:54:19

@Serény Vélemény: "D ehogy annyira hiszterizálták és agymosták a csodás népet"
Ihihih, bagoly mongya.

Amúgy jöhetne már az atom, mert ma még nem is dolgoztam, és nincs kedvem este bepótolni.

...@Boldeone2: " Vitézy BKK vezérigazgatóként egy olyan céggel szerződött az elektronikus jegyrendszer kialakítására, amely megfelelő kompetencia hiányában nem tudta a vállalását teljesíteni"

Ezt a manager betegséget úgy látszik mindegyik bkk vezér elkapja, h olyan céget dob meg milliárdokkal, akik végül nem tudják megcsinálni.

@MEDVE1978:
Szkeptikus vagyok abban h Vitézy önálló entitásként sikeresebb lesz/lenne a fővárosi fidesszel és a kormánnyal való együttműködésben. Ha meg nem önálló entitás, akkor mindegy is, még Szandránál is kevesebb szuverenitása lesz/lenne, az öltözködésébe se lenne önálló. De még megláthatjuk, lehet találnak még pár száz szavazatot. Amúgy meg milyen már h az erdélyiek ezt nem dönthetik el...

@_Neville: "Mintha attól rosszabb lenne Orbánnak"
Nekem nem tűnt úgy h a vezírt hidegen hagyja a dolog. Szandrát leszarta, az igaz, de Karigerivel teleplakátolta a várost.

Boldeone2 2024.06.10. 13:54:33

@GyMasa: Igen, csak ennyi jött le a fideszesek többségének is: " 2/3 ", az nem ,mit ért el Magyar 1,5 hónap alatt ...

Vajon mi lenne 6 hónap múlva az eredmény, ha a Tisza így halad?

Ez elbutult, ostoba propagandagépezet fogja kinyírni a Fideszt...

Tapi2021 2024.06.10. 13:56:45

@Serény Vélemény: " itt nem sok eredménye lehet az újraszámolásnak..."

Az sem biztos, hogy lesz, mert milyen alapon? Egy kapaszkodó van - de hogy jogilag mit ér, kérdéses -, az érvénytelen szavazatok irreálisan magas száma. Öt éve kb. 8-9 ezer volt, most kb. 24 ezer.

Boldeone2 2024.06.10. 13:58:12

@MEDVE1978: Vitézy szervező szakember és mindig is büszke volt a szakmaiságára. Ellentétben a politikai elemző Karácsonnyal."

- Csakogy voltak ott hibák Vitézy manager úrnál is! A lehetőség most is adott lesz neki a közgyűlés tagjaként, hogy véghez vigye terveit!
Karácsonyt úgyis gúzsba kötötte a Fidesz!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 13:59:58

@Tapi2021: Magyar Péter nem veszélyforrás, a veszélyforrás Butapest. Magyar Péter Butapest fattya, ha azt a problémát megoldod, megoldod a MP problémát is.
Ezek azok, mondom, a 16% aljaszenny. Ezek azok akik minden további nélkül használják az elég náci Oláh György Hárommillió koldusát kommancsként vagy libbancsként ha az érdekük úgy kívánja.
Nemzetnevelés és magyar nemzeti kultúra telepítése Budapestre. Minden, ami nem magyar, mostantól 0 forint támogatást kapjon. Reprezentatív, a butapestieket irritáló keresztény, magyaros köztéri megjelenés kell. Budapest mindig is elárulja, hogy erre a legérzékenyebb, hiszen a "bűnös város" meg a "fehér ló" is száz éve be van akadva nekik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 14:00:57

@Tapi2021: valószínű azok külföldi szavazatok, akik nem értették mi van a szavazólapon.

Tapi2021 2024.06.10. 14:03:24

@Boldeone2: "Ez a szellemiség azóta sem tűnt el: Budapest nem tűri az igát, szabad szellemű, kozmopolita és liberális marad"

Ez a baj. Jó lenne a magyaroknak, ha a fővárosunk magyar lenne és nem kozmopolita.

Boldeone2 2024.06.10. 14:07:26

@Deak Tamas: Ezek azok akik minden további nélkül használják az elég náci Oláh György Hárommillió koldusát kommancsként vagy libbancsként ha az érdekük úgy kívánja."

Ez csak részigazság, Dicu! A "3 millió koldus " az Orbán mögött áll, meg a széljobb mögött, manapság

A balliberális- liberális közeg már régen az angyalföldi munkásságból áll, hanem a társadalom jobb módú rétegeiből!
Magyar mögött is viszonylag jómódú emberek állnak, nem az alföldi szegény rétegek...

A világ ma már megfordult: a szegények vannak főként a jobboldali populizmus mögött, a mainstream liber és a balliber mögött pedig a jobb módú emberek

Boldeone2 2024.06.10. 14:11:55

@Tapi2021: Budapestet nem lehet megváltoztatni! Azt ecte Budapest az zsidó- német- szláv etnikai gyökerű, ma is egyre több a külföldi, de ez így van jól: kell egy nyitott, globális gondolkodású város, egyensúlyt képezve a provinciális vidékkel szemben..

Ennek antagonistája a civis szellem" ...Én mindkettőt jól ismerem... Az echte pesti meg az " a " betűt is odateszi minden elé...der, die, das...

IdomitottFoka 2024.06.10. 14:16:29

@Deak Tamas: te hol lax? csakhogy tudjuk viszonozni a műalkotásokat...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 14:16:46

@Boldeone2: neked mint németnek nyilván így van jól, az eredményt az őszirózsás forradalommal ismerjük, a határ Lőkösön.
Viszont ha ez így van, akkor a magyar nemzetnek más fővárost kell beiktatni.

Tapi2021 2024.06.10. 14:17:45

@Boldeone2:
A cél az EU-nak/Brüsszelnek továbbra is ugyanaz: a nemzeti-konzi-kerdem Fidesz_KDNP kormány kinyírása. Pénzt továbbra sem fog adni Magyarországnak, inkább csak növelni fogja az elvonásokat, amit valamennyire kompenzálhatnak az esetlegesen beeső befektetések....
Az EU-nak és az ellenzéknek mindegy, ha tönkreteszik az országot, csak sikerüljön az embereket a nemzeti-szuverenista-háború-, gender-, bevándorlásellenes..., kereszténydemokrata politika és a magyar kormány ellen hangolni...

Nem látod a párhuzamot?

Boldeone2 2024.06.10. 14:20:18

@Tapi2021: Azt kell megérteni, hogy Budapest adja meg az irányt a változásra, ott van a kultúra, a pénz és a politika központja
Az embert ott rögtön áthatja őket a szabadság, a nyitottság, a pezsgés szelleme
Ez az érzés vidéken soha nem lesz meg. A fiatalok és a diplomások is ott tömörülnek, ahol jó állások és "happening place" van

Ez egyben gerenációs ellentét is: a fiatalok kikosarazzák az idős, konzervatív férfit Orbánt, meg a Fidesz ókonzerv világképét...

Úgy látom, ez az idősödő konzerv hatalom már nem tudja meghatni a fiatalokat. Ha Azariah mond valamit, az számít!

Gery87 2024.06.10. 14:20:50

@Serény Vélemény:

Szerintem Vitézy nyerte volna jobb lenne a fővárosnak, bár nem vagyok pesti, annyira nem néztem utána.

MI a fontosabb? Az hogy a főváros esetleg fejlődjön vagy a politikai kultúrharc?
Egy városról beszélünk könyörgöm, így is úgy is a NER adja a pénzt meg a jogosítványokat.
Most majd megint nem lesz semmi 5 évig.

A hülye pestiek már ezt eljátszották egyszer a Puzsér esetében is.

Boldeone2 2024.06.10. 14:25:32

@Tapi2021: Én csak azt mondom: álljon helyte a normalitás!

Nem vagyok a jobboldal ellen, hiszen baloldali sem vagyok...Ott van Donald Tusk, Manfred Weber mind kiváló politikusok, tudják Európa erdekeit

Az orbánizmus az veszélyes! Én csak plurális demkráciát szeretnék, ennyi...Forogjon - VÉGRE- a politikai hatalom, és kerüljünk távolabb a diktatórikus államoktól

Tehát: legyen végre normális ország! Orbán országa egy torz világ

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 14:25:52

@IdomitottFoka: fogatlan, törött szemüvegű vidéki Mucsán, Butapest tág agglomerációjában.
Nem szükséges viszonozni a magyar szellemiségű műalkotásokat, itt van már régről, itt magyarok laknak. Butapesten már 1882-ben is ez volt a helyzet, ami orvoslást igényel :

"Budapest nem magyar város, nyelv és hazafiság dol- gában magyar, de erkölcs és észjárás dolgában idegen. Megérzik rajta, hogy mesterségesen fejlesztették, idegen elemek felületes összeolvasztásával. Nem nőtt ki magából a magyar nemzet testéből, mely a nagy dunai rónát lakja. A magyar faj türelmes, tiszta- erkölcsű, nyugodt és szívós. A főváros sovinisztább, de a mellett könnyűvérű, ideges és léha. Az alföldi paraszt nemes, a fővárosi úr parvenű. A főváros és a vidék nem értik meg egymást. És Budapest sehogy sem felel meg nemzeti hivatásának. A külföld Buda- pest után ítélve, hamisan ítéli meg a magyar faj jelle- mét, a magyar vidék pedig Budapesten keresztül hamis képet nyer a nyugati kultúráról. Mert Buda- pest, a tulajdon parvenü-ösztöneinek engedve, első- sorban a nyugati műveltség félszegségeit siet elsajátí- tani.
Budapest, az ország fővárosa ez időben nem jelentette Magyarországot s az irodalom nem Magyar- országon, hanem Budapesten élte át a nagy stílus- válságot. Budapest mintha szégyenleni kezdené, hogy Magyarország és nem valamely nyugati ország fő- városa. Budapesten a kultúra is szégyenli, ha naciona- lizmussal vagy sovinizmussal vádolja meg néhány Párizst járt radikális ifjú."

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 14:27:16

@GyMasa: és már az agyatlan szinten, a legjobb példa a bajai. Ott a saját polgármester süketelte ugyanazt, amit Boldili szokott, el is zavarták a francba.

Gery87 2024.06.10. 14:29:47

@Deak Tamas:

"Nem történt itt semmi különösebb baleset, a Fidesz bekapta azt a pofást, ami a kultúra és külügy elhanyagolása miatt eleve szüségszerû de járt is neki."

Csakhogy nem ezért kapta a pofont hanem mert büdöslábú bunkó tolvaj Döbrögik azért.
A kultúrához meg semmi közük nincs, így persze hogy nem foglalkoznak vele.
Az ilyen újgazdag prolikat nem érdekli.
A külügy meg szintén annyi náluk hogy megkeresik a legutolsó vállalhatatlan diktátorokat is, csakhogy némi lenyúlható pénz megint a zsebükbe menjen.

"Le is vonták a "jó" következtetést, elküldik az alkalmatlan Csákot és megszûnik a kultúrális tárca. Valószínû prolietetés jön szavazatszerzésért."

Ez kellett 14 évig is, edd meg.

"Legalább négy éve a kultúrával kéne foglalkozni, és nem kell azzal jönni hogy kovid meg háború, száz éve sokkal nehezebb volt, de mivel akkor értelmes emberek vezettek, belátták Klebelsberg igazát."

Bethlen meg Klebelsberg kultúremberek voltak, még ha nem is értek velük egyet ideológiailag, és egyéb fő célokat tekintve.
Ezek csak tolvajok, mit ársz?
most esik le hogy a Csuti cigánnyal bajok vannak? Nem jó semmire?

"Néztem a tiszás butapesti képviselõket, 1939-ben éreztem magam."

Te állandóan 45 elött érzed magad, már megszoktuk...

"Ezek ugyanazok, a 16% aljaszemét "értelmiségi" elitje, ugyanazért szavaznak a Tiszára, mint anno ugyanazok a nyilasokta."

Jó hülye vagy ám.
Látod ezért fogtok eltűnni a pöcegödörben idővel, mert nektek mindenki más már "aljadék" meg áruló meg "nem magyar".
A helyedben inkább kussolnék, mikor a gödör gödrének a szaros zsuppja pofázik hogy ki a szemét.

És csodálkoztok.

Volt ám már rá példa hogy egy 49%-os párt 1 év múlva már 4,5%-ot kapott.....csak így tovább.

Gery87 2024.06.10. 14:31:11

@Deak Tamas:

Már megint vonatoztál és láttál fiatalokat akik nem matyóbabának voltak öltözve meg olvastak bármit ami 45 után adtak ki?
Szörnyű lehet.
Mindenkinek jobb lenne nem tennéd ki a lábad a tanyáról.

Gery87 2024.06.10. 14:31:59

@Deak Tamas:

"..a nőnevelést. Nem állítom hogy a magyar férfikép is maga a csoda, de a magyar nőkép konkrétan nemzetvesztő."

Ilyen dumát:)
De te nem vagy kisnyilas Macák...áhh.

Tapi2021 2024.06.10. 14:32:42

@MEDVE1978: "A másik tanulság, hogy még egy ennyire radikális üzenettel sem sikerült eléggé mozgósítani, a FIDESZ-es jelöltek csak ott voltak képesek új településeket "elfoglalni", ahol az addigi jelölt nem indult vagy egymásra indultak az ellenzéki jelöltek."

Igaz. Rendkívül komoly kommunikációs és lélektani "nem ismereti" problémák vannak a Fidesznél. És maradnak is, ha nem néznek új szakemberek után e téren!

Ezen ment el a köztársasági elnök és Varga Judit is, meg majdnem ez a választás is.
Deutsch produkciója értékelhetetlen volt már a vitán is. Pufogtatta a korábbi kommunikációs paneleket (bull shiteket) kb. ész nélkül.

Ahogy ezeket (MP is baloldali, Soros fizeti, stb.) tolta szintén ész nélkül a propaganda is. De, hát ami nem igaz, arról az emberek tudják, hogy nem igaz! MP nem baloldali. Nem ezzel lehet megfogni. Van bőven mivel, amit meg nem használtak ki.

Ezek kommunikációs (válságmenedzselési, változásmenedzselési) kudarcok.

Ha ebben nem tudnak újítani, nagy bajban lesznek, leszünk.

Gery87 2024.06.10. 14:33:30

@Deak Tamas:

Neked csak az böki a csőrőd hogy nem a kutyabőrős Senkiházyak seggéd nyalhatod.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 14:35:36

@Boldeone2: pontosan ez a probléma, hogy ennek a mondókája számít, akinek az összművészeti teljesítménye annyi, hogy megpörgetett egy kiskurvát a rúdján. Nem pedig mondjuk a Boros Misié, Kacsóh Hangáé.
Na ez ellen kell mindaz, amit írtam.

Gery87 2024.06.10. 14:36:27

@Deak Tamas:

Erdély már rég elveszett hülyegyerek.
Amúgy meg, igen, Orbánnak nincsenek eredményei, mármint pozitív eredményei ránk nézve, tehát miért ne legyen más?

14 év NER telt el és nem kiemelkedően jobb az élet mint a kormányválságokkal küzdő Szlovákiában vagy Bulgáriában.

Mire kéne hát tartani még a Dagadtat? Nem jó semmire.

Gery87 2024.06.10. 14:37:28

@Deak Tamas:

Ha a "nemzethalál" alatt azt érted hogy TI (ugye ti vagytok A nemzet szerinted) eltűntök a picsába akkor legyen.

Tapi2021 2024.06.10. 14:38:54

@MEDVE1978: Az EEÁ erőltetésével (DK), amiben a magyar csak egy kiszolgáltatott, szuverenitását ELVESZTETT nemzeti kisebbség lenne, meg hazaárulással hencegéssel (Momentum), ami miatt több tízezer családnak pl. nem lett meg az energetikai korszerűsítése!!!!, nem lehet nyerni. Hála Istennek.

Gery87 2024.06.10. 14:39:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bárki megváltás lett volna, lévén egy vesztes kivérzett háború utáni kaotikus évek voltak ezek szén és élelmiszerhiánnyal, megszállással, Trianonnal...
Ez nem érv.
Az hogy visszajött a kutyabőrős úri világ újabb 25 évvel visszavetett minket a polgárosodásban.

Gery87 2024.06.10. 14:41:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Kiderült se Orbánt se Gyurcsányt nem akarják.
De ez már évek óta érik, ezért nem sikerült az Összefogás eddig se.
Ezrét volt sikeres MZP is egy ideig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 14:41:43

@Gery87:

Dehát ez pont jó, megmentett minket a polgárosodástól. Ahogy ez a jó oldala a 40 év kommunizmusnak is: nem engedte a polgárosodást kibontakozni.

Gery87 2024.06.10. 14:42:47

@GyMasa:

Akkor nálatok mi van?

Gery87 2024.06.10. 14:48:42

@Deak Tamas:

"Nemzetnevelés és magyar nemzeti kultúra telepítése Budapestre. Minden, ami nem magyar, mostantól 0 forint támogatást kapjon. Reprezentatív, a butapestieket irritáló keresztény, magyaros köztéri megjelenés kell. Budapest mindig is elárulja, hogy erre a legérzékenyebb, hiszen a "bűnös város" meg a "fehér ló" is száz éve be van akadva nekik."

Gyönyörűen elárulod magad időnként büdös kis nyilas faszkalap.

Az a helyzet hogy a világon mindenhol a nagyvárosi ember liberálisabb, kozmopolitább, toleránsabb és balosabb is.
- balosabb (volt) mert sok az ipari munkás (ma már ez nem feltétlen igaz).
- libsibb mert eleve tehetősebb, nagyobb a biztonságérzete ezrét megengedőbb.
- sokféle ember van kis helyen, látják egymást, találkoznak egymással, ismerik egymást a különféle kultúrák, vallások, etnikumok....ezrét nem olyan zápagyú tanasai faszkalapok mint te hogy lát egy négert vagy buzit 10 évente egyszer és becsukja a kertkaput...

Ez van vén hülye.
Ezzel nem tudsz mit csinálni.

Tapi2021 2024.06.10. 14:49:48

@MEDVE1978: "Szóval ez a vonat elment és még rosszabb is a helyzet, a közgyűlés miatt Budapest szinte kormányozhatatlan lesz."

Karácsony lepaktál Magyarral, szereznek még egy-két támogatót....

Gery87 2024.06.10. 14:50:11

@Deak Tamas:

"fogatlan, törött szemüvegű vidéki Mucsán"

leméretem volna fogadni:)

Gery87 2024.06.10. 14:53:13

@Deak Tamas:

"Franz Herzog, Budapest, 1882."

Ilyenkor nem svábozol butaszar?

Gery87 2024.06.10. 14:59:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem engedte és meg is maradt ez nép jobbágynak, szektásodó, törzsies, szervilis tömegnek.

A Fideszre, mind a Tiszára, mind a DK-ra jellemző ez a réteg.

Magyar Pétert is olyan szektás vakhit kezdi körüllengeni egyeseknél ami egy polgári társadalomban nem jöhetne létre.

Engem ez elborzaszt és taszít.

Maradtam is az esélytelenek nyugalmával a Kutyáknál...
Én ebben a dervistáncban nem veszek részt.
Túl friss még ez hogy bízzak benne.

IdomitottFoka 2024.06.10. 15:04:05

@Deak Tamas: "Nem szükséges viszonozni a magyar szellemiségű műalkotásokat"
Affene, hát akkor egy leninszobrot cserébe esetleg? Vagy vmi szivárványosat? (Padot!)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 15:07:38

@IdomitottFoka: ez még van mind Pesten, mármint köztéri Lenin szobor? Nem lenne meglepő, az agyak tele vannak vele, márhogy az Eszmével.
Szivárványos paddal ajándékozd meg nyugodtan az újraválasztott fradi polgármesternek, neki kellett mindig is. Itt már van sok pad a parkban, amit anno egy erdélyi nemesi család telepített.

IdomitottFoka 2024.06.10. 15:13:14

@Deak Tamas: köztéren már nincs, de keresek egyet a kamrában. vagy mondjuk a templomtorony köré kirakhatjuk drónokból!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 15:17:46

@IdomitottFoka: inkább képezz tartalékot, mintsem erre költsd feleslegesen a pénzed. Zorbán már épp készíti az újabb drasztikus forrásmegvonást Butapesttől.

Gery87 2024.06.10. 15:21:55

@Deak Tamas:

"Nem lenne meglepő, az agyak tele vannak vele, márhogy az Eszmével."

Persze, tele van a város kommunistákkal.
Te futóbolond , komolyan mondom lassan megsajnállak, ennyi ésszel meg tévképzetekkel csoda hogy az ágyból fel tudsz kelni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 15:22:50

@Gery87:

A "jobbágy" szónak van jelentése. Másra használni értelmetlen.

Mert akkor pl. azt is mondhatom "tegnap ittam egy italt, olyan jobbágyos íze volt".

gigabursch 2024.06.10. 15:45:39

Mindenesetre a legnagyobb eredmények egyike, hogy donáthkacsa végre talán befogja az ormótlan pofáját.

Mondjuk szép felmenői vannak:
Dédpapa Donáth Lipót jászárokszállási ügyvéd 20 000 pengőt sikkasztott az árvák pénzéből, mikor a dal így szólt: havi kétszáz fixszel az ember könnyen viccel.
Nagypapa Donáth Ferenc Rákosi (Rosenfeld) Mátyás titkára volt
Apuka lelkész létére kolléganőivel erőszakoskosott.

Alighanem az anyai vonalon is van gond, nem is kevés...

gigabursch 2024.06.10. 15:55:02

@Serény Vélemény:
Én nem is azt mondtam, hogy leváltják 2026-ban, hanem azt, hogy erős pártot építsenek.

élveteg 2024.06.10. 16:01:19

Na ,az Orbán nem vette be Brüsszelt az igaz viszont ebből az európai eredményekből tisztán láttszik hogy nem lesz itt semmiféle európai egyesült államok és ez nagyszerű A legpompásabb hír és nagy köszönet a Magyar Péternek hogy a Momentum kisett

2024 2024.06.10. 16:12:55

A Fidesz mindig rosszabbul szerepel az önkormányzati választásokon mint az országgyűlésieken.

2024 2024.06.10. 16:20:15

1. A Fidesz megnyerte az önkormányzati és az EP választásokat 8-10 másik országos alakulattal szemben. Viszont a 11 EP-mandátum jelzi, valamennyi szavazót sikerült a TISZA-nak onnan is elvonni. A megyei közgyűlések narancssárga színezete sem mindenhol egyértelmű: Pest megyében nem hogy az abszolút, de még a relatív többség sincs meg, és Csongrádban is csak az utóbbi, ahol a Mi Hazánk rendkívül jól szerepelt és bizonyára a Fidesztől is vett el szavazatokat. Itt Torockai László személye, a migránsveszély és a Mi Hazánk következetes rendpárti politikája sokat nyomott a latban.

2. Létrejött egy nagy ellenzéki párt a Fidesz ellenében. Ugyanakkor rendkívül undorkeltő, hogy egy pszichopata szarházi vezérletével, de legalább meg lett az eredménye.

3. A gyurcsányista és összegyurcsányozódott ellenzék leszerepelt. Momentum, Jobbik, kutyusok báj-báj, az mszp már előbb tönkrement.

4. A Mi Hazánk az önkormányzati választásokon jól szerepelt, de az EP választáson nem, bár a lécet megugrották. Magam ezen a blogon néhány nappal ezelőtt nulla, max. 1 mandátumot adtam nekik, bejött.

2024 2024.06.10. 16:25:41

Déká: -3 szavazat
Momentum: - 2 szavazat
Fidesz. - 2 szavazat

És már meg is van a Tisza 7 EP mandátuma.

2024 2024.06.10. 16:32:28

Újraszámolás lesz, de Karácsony valószínűleg behúzza Budapestet. De libbenjünk túl az eredményeken és számoljunk a következményeken, hogy még Gery87 is értse.

Gyurcsány már nem fog, nem tud egymaga parancsolni Gelgelynek. A TISZA Gelihez való hozzáállása lesz a kulcs. Ha ellenzéki koalíciót alkot a meggyöngült DK-val, mszp-vel, Párbeszéddel és a helyben még tényező Momentummal, akkor immáron magyarpeti és Gyurcsány együtt lesz Geli gazdája. Ha a betartást választja, Gelinek rohadt rossz évei lesznek. Mivel mindenki más a Fidesz ellen van, a kormánypárt frakció a következő öt évben sem lesz döntéshozó tényező a fővárosi közgyűlésben.

alöksz róz 2024.06.10. 16:34:50

@Gery87: "Magyar Pétert is olyan szektás vakhit kezdi körüllengeni egyeseknél ami egy polgári társadalomban nem jöhetne létre." - ha egyeseknél, akkor az bármelyik polgári társadalomban létrejöhet...
németeknél is voltak legendás kancellárok, amerikaiaknál is körülrajongott elnökök.

alöksz róz 2024.06.10. 16:36:09

@2024: "Momentum, Jobbik, kutyusok báj-báj, az mszp már előbb tönkrement." - párbeszéd meg nem is volt.

2024 2024.06.10. 16:38:16

@Gery87: "Magyar Pétert is olyan szektás vakhit kezdi körüllengeni egyeseknél..."

Azt írja: "kezdi". :)))

2024 2024.06.10. 16:40:10

@Gery87: Meg azt, hogy "egyeseknél". :)))

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 16:41:35

@gigabursch: negyvenezer pengő volt egy gellérthegyi villa.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 16:44:18

@2024: egyetértünk, de az első pont magyarázata az, hogy BP a magasabb részvétellel és magasabb tiszázással hozta ezt az eredményt. Nemigen vitt a fidesztől senkit.

GyMasa 2024.06.10. 16:46:37

@Deak Tamas:
Hát, igen, ilyenek történnek, ha valaki merőleges lesz a valóságra, és beleragad a saját véleménybuborékjába.
Elveszíti a kapcsolatot a valsággal, és a végén azt hiszi, mindent megtehet bűntetlenül.
Aztrán szembe jön a valóság.

GyMasa 2024.06.10. 16:48:55

@IdomitottFoka:
Vagy, mondjuk a szoborparkban megtalálod mindet.

GyMasa 2024.06.10. 16:51:05

@2024:
Csongrád megyében az emberek elsőkézből tapasztalhatják meg a migráncsok "áldásait".

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.10. 16:54:02

@GyMasa: Donáth Ancsurka meg a másik is tudja már. 2024-nek lesz igaza, a momentumra szavazó lelkibeteg nőknek ideális célpont a tökéletes külsejő MP.

GyMasa 2024.06.10. 16:54:43

@2024:
Szerintem, ebben az egészben az a legfontosabb, hogy bebizonyosodott, hogy Nudapest NEM egy "ellenzéki bástya".
Vagy, ha az is, akkor Geri nem megfeleő kapitánya annak a bástyának!
Azért ne feledjök, hogy Vitézy hivatalosan talán Márciusban jelentette csak be, hogy elindul.
Ehhez képest csak a szereencsén műlott, hogy nem nyert.
(Én, amúgy hajlok rá, hogy tényleg az volt az ok, hogy Szentkirályi "összefideszezte" Vitézy-t a visszalépésekor...)

GyMasa 2024.06.10. 16:56:30

@Deak Tamas:
Hát, igen, így nyert anno Medgyessy is... A nedves bugyijú, középkorú háziasszonyok szavaztak rá.
Azt' az övé sem volt egy sikertörténet..

ZorróAszter 2024.06.10. 17:07:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"De azt mondta: akkora kupleráj volt 1918-1919 között, hogy ahhoz képest Horthy maga volt a megváltás."

És ugye ehhez a kuplerájhoz Horthynak és bandájának semmi köze sem volt.

Ők megnyerték volna a világháborút, csakhogy a hadsereg nem szétzüllött, nem szétzüllesztették ők, hogy a katonáknak kilógott csonttá soványodott segge a szakadt gatyájukból, hanem Kun Béláék "bolsevizálták" az addig erős hadsereget.

Boldeone2 2024.06.10. 17:18:40

@GyMasa: Szerintem, ebben az egészben az a legfontosabb, hogy bebizonyosodott, hogy Nudapest NEM egy "ellenzéki bástya"."

-pont az bizonyosodott be, hogy Budapest továbbra is ellenzéki bástya, Karácsony úgy tudott nyerni, hogy sokan az ellenzékből sem voltak megelégedve a munkájával

Az Orbán- utálat erősebb volt

ZorróAszter 2024.06.10. 17:24:26

Magyarország gyarmatosítása a médiák felvásárlásával kezdődött.

Azóta a Mediaworks tévék, rádiók, újságok, az RTL csoport és a többi gyarmatosítóink kezébe került média gondoskodik arról, hogy csak a gyarmattartókat kiszolgáló hazaárulók kerülhessenek a politika és a médiák közelébe is.

Nemhogy hatalomba.

Ezek valamennyien a magyar nép esküdt ellenségei, a gyarmattartók kollaboránsai.

Nemcsak Orbán kollaboráns kormánya, de a pórázon tartott állítólagos ellenzék is.

Aki nem könnyen zsarolható hazaáruló, azt a politika, média közelébe se engedik. Arról azt se fogjuk megtudni, hogy létezett és politikával foglalkozott volna.

ZorróAszter 2024.06.10. 17:29:02

@gigabursch:

"Dédpapa Donáth Lipót jászárokszállási ügyvéd 20 000 pengőt sikkasztott az árvák pénzéből,"

A hazudozás magának se kerül pénzbe.

Az ugye ingyen van.

De azt hogy hazudozás, azt már mindenki tudja az árvák pénzéből meg a kávéházból ellopott kabátból.

Ideje lenne már valami ütősebbre cserélni ezeket a motívumokat.

Javaslom, olvasson több Schmidt Mariskát és merítsen tőle ötleteket.

Boldeone2 2024.06.10. 17:29:20

@2024: És már meg is van a Tisza 7 EP mandátuma."

- A DK 8% - ot vesztett, a Momentum durván 6% - ot, a Kutyák még többet is szereztek. Az ellenzék egyértelműen erősödött, mert a Tisza közel 30 % - ot ért el, tehát a matek csak úgy jön ki, hogy az ellenzék összesen több szavazatot kapott

Boldeone2 2024.06.10. 17:32:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A Horty - rendszer teljes csőd volt, az irredenta, sovén politika hozta a bajt az országra, a progresszió- ellenes, ostoba, félfeudális rend, a 3 millió koldussal

ZorróAszter 2024.06.10. 17:34:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Horthy normalizált. Károlyi és Kun országrontottak."

Muhahahaha!!!!

Sőt ha Horthy nemcsak szárnysegéd, akkor még a világháborút is megnyeri, ugye?

És ugye nem is Horthyék adták ki a románoknak a tiszai offenzíva haditervét.

Azt ugye szóba se szabad hozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 17:40:11

@ZorróAszter:

Miért nyert volna háborút?

Horthy még csak nem is volt jó politikus. Egyszerűen csak simán felülmúlta az alkalmatlan Károlyit, őt valószínűleg egy írástudatlan paraszt is felülmúlta volna.

ZorróAszter 2024.06.10. 17:40:12

A hárommillió koldushoz elég elolvasni a 30-as években készült lakhatási felmérések adatait.

A gyerekek fürdési és étkezési adatait.

Az ágyrajárók, pincelakók, barlanglakások, a nyomortanyák adatait. Amikhez képest a több család által lakott cselédsori lakások is úri helynek látszottak.

A csepeli használaton kívüli krumplivermekbe családostúl beköltözött betanított munkások esetét.

Boldeone2 2024.06.10. 17:50:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ungvári Krisztián szerint Horthy egy rendkívül ostoba, együgyű ember volt, ami helytálló lehet
Akkoriban is autoriter jellegű rendszer volt mint manapság, csak bizonyos fékek és ellensúlyok jobban működtek 1944-ig, szerinte
A durva az, hogy a magyar nép alkalmatlan a demokráciára, Horty megtűrése is elképszető baj volt, Kádár is, Orbán is...
Ezek mind erőszakos rezsimépítők, de ennyiben Orbán sem idegen a magyar tekintélyelvű hagyománytól...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 17:55:15

@Boldeone2:

Horthy nem volt jó politikus. Kádár típus volt. Dehát így is tehetséges pl. a Károlyi típusú buta balekokhoz képest.

Boldeone2 2024.06.10. 17:55:42

telex.hu/belfold/2024/06/10/enemo-valasztasi-megfigyelo-kampanypenz-szabalytalansag?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR18wBO-V3gqJ2OZJiCdfo50XDdHzzcg5sdXcLG5Xe1aFHte348aJgm_V8c_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Ezt kellene az ellenzéknek is sulykolni: ez így ebben a formában nem demokracia!!! Egy demokráciaban nem így működik a rendster!

"A szervezet szerint a jelenlegi jogi keretrendszer hiányosságai negatívan befolyásolták a választást a kormánypárt javára. Aggodalomra adott okot a kampányban a lázító retorika, az árnyékfinanszírozás, a médiaelfogultság és az, hogy a részt vevő pártoknak egyenlőtlen lehetőségei voltak – állapította meg az ENEMO."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 17:56:50

@Boldeone2:

A magyar nép ösztönösen érzi, a liberális demokrácia gonosz rendszer.

ZorróAszter 2024.06.10. 18:00:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Miért nyert volna háborút?
Horthy még csak nem is volt jó politikus. Egyszerűen csak simán felülmúlta az alkalmatlan Károlyit, őt valószínűleg egy írástudatlan paraszt is felülmúlta volna."

Mert amiket mond, azokhoz már csak az hiányozna hogy megnyerte volna a világháborút is.

Károlyi szlogenje az volt a kezdetektől, legalább 1910 óta, hogy a háború Magyarországnak öngyilkosság: ha a németek győznek, még inkább a fejünkre nőnek. De ha vesztenek, akkor az az ország szétesését okozza annak minden szörnyű következményével együtt.

Erre mondta a sok barom hosszú éveken keresztül, hogy rémeket lát.

2024 2024.06.10. 18:08:47

@Boldeone2: "...tehát a matek csak úgy jön ki, hogy az ellenzék összesen több szavazatot kapott."

Változott a Magyarországnak kiadott EP mandátumok száma 2019-hez képest? Nem.

Az ellenzék mandátumtöbbletre tudta váltani a több szavazatot?

2019:

Fidesz-KDNP: 13
DK: 4
Momentum: 2
MSZP-P: 1
Jobbik: 1

2024:

Fidesz-KDNP: 11
TISZA: 7
DK: 2
Mi Hazánk: 1

Két plusz mandátum az összellenzéknek. Ebből egy a szuverenista radikáljobboldalé, tehát mindössze egy (azaz 1) plusz hely az oldaladnak. És lehet, hogy igaza van Deák Tamásnak, a mozgósítás jobban sikerült az ellenzéknek, mint a Fidesznek, a részvétel azon az oldalon nagyobb volt.

Ugyanakkor ha minden téren összesítjük a számokat, a Fidesz eredménye újabb kétharmados országgyűlési győzelemnek felelne meg.

2024 2024.06.10. 18:12:24

@2024: Elszámoltam magam: a Mi Hazánk "megörökölte" a Jobbik egyetlen mandátumát. Két plusz mandátum a brüsszelitáknak. Nagy eredmény.

Boldeone2 2024.06.10. 18:19:40

@2024: Két plusz mandátum a brüsszelitáknak. Nagy eredmény."

BIZONY, az nagy, hiszen a háborús hisztérikakeltés, a propagnda százmilliárdok mind a Fidesz malmára hajtották a vizet!

Az összellenék jóval több szavazatot kapott most, látható, hogy Magyar Pèter meg tudta szólítani a politikailag inaktív rétegeket és a Fidesz nem szektás szavazóit

A 40 év alattiak között a Tisza már veri a Fideszt, ez nem egy jó jel az elsősorban idős, kistelepülési emberekre támaszkodó Fidesznek...

2024 2024.06.10. 18:24:14

@GyMasa: Sajnos bástya, bár 2019-hez képest ezúttal több találatot kapott.

1. kerületben bukott a balos némber, de hogyan néz ki a közgyűlés összetétele?

Baranyi, Pikó, Niedermüller újrázott...eszméletlen. És nem az a baj, hogy ellenzéki a vezető, hanem hogy totál semmirekellő, tehetségtelen alakok. Nem fejlődtek, sőt visszafelé fejlődtek kerületeik az elmúlt öt évben. Ha egy polgármester jól végzi a munkáját, válasszák csak újra, oldaltól függetlenül. De így, plusz Karigeri? Csak az ostoba fideszgyűlölet működött az odaszavazókban.

Boldeone2 2024.06.10. 18:24:51

Az elkövetkező 2 évben ha Magyar Péter eleget tudja járni az el elmaradott vidéket, felvilágosítani az embereket, akkor meglepetés is lehet...

Vidéken a többség nincs tisztában a NER - elit tolvaj, korrupt ügyleteivel, a szinte elképzelhetelen luxussal, így azt mondták : lopjatok csak tovább! Ott hatott Orbán hazug háborús hisztériakeltése...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 18:27:45

@Boldeone2:

Egyrészt szakadni fog a pártja.

Másrészt amint konkrét dolgokat kell mondania, elveszti hívei részét.

Boldeone2 2024.06.10. 18:29:06

@2024: Karácsony azért nyert, mert Budapesten társadalmi koalíciót épített a civilekből, diákokból, szakszervezetekből, idősügyi szervezetekből

Az ÖSSZES diákszervezet " aput " támogatta, a legtöbb fiatal csaj, Karácsony az emberek jelöltje, Vitézy az államé, ezért nyert

ZorróAszter 2024.06.10. 18:29:43

@Boldeone2:

Mi lesz a meglepetés?

Hogy Orbán Viktort immár Magyar Péternek hívják?

Nem inkább ettől a rühes patkánycsordától kellene végre megszabadulni, amit eufemisztikusan több mint három évtizede magyar politikai osztálynak szoktunk aposztrofálni?

ZorróAszter 2024.06.10. 18:31:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Károlyi egy buta patkány volt."

Igen, így van. Csak Tisza Pistához, Horthyhoz és a hasonszőrűekhez képest tűnik csillogó intellektusnak.

Boldeone2 2024.06.10. 18:32:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ezt senki nem tudja előre, jórészt wishful thinking hogy szakadni fognak Magyarék, amikor felfelé jönnek

Ebbe már Soros Györgynek is megéri invesztálni!

A lényeg viszont nem Magyar, hanem hogy nő az elégedetlenség! Magyar csak jókor volt jó időben

ZorróAszter 2024.06.10. 18:34:43

@Boldeone2:

"Az ÖSSZES diákszervezet " aput " támogatta, a legtöbb fiatal csaj, Karácsony az emberek jelöltje, Vitézy az államé, ezért nyert"

Én emlékszem kezdő korában mikor elmesélte hogy együtt zuhanyozott Rogán Antallal.

Kálmán Olgának kikerekedett a szeme és elkezdett röhögni.

Boldeone2 2024.06.10. 18:34:59

@ZorróAszter: Magyar Péter lesz az új Orbán. Orbán már öreg, a rendszere, dohos, áporodott, félfeudális; ezért kellett egy új párt egy új vezető, csak fiatalabb kiadásban...

A társadalmi alap - szolga nép- az nem változik

Boldeone2 2024.06.10. 18:37:25

@ZorróAszter: Vitézy , azt rebesgetik , hogy nem egyenes beállítottságú...

Csodálkoztam is, hogy miért nincs egy ilyen menő fiatalembernek nője...

ZorróAszter 2024.06.10. 18:38:09

@Boldeone2:

Az tényleg a demokrácia győzelme lesz: egyik patkányt lecserélni egy másikra.

De akkor nem értem, miért nem szeretik azt a megfogalmazást, hogy a magyar demokrácia bábszínház hülyegyerekeknek.

ZorróAszter 2024.06.10. 18:41:42

@Boldeone2:

"Vitézy , azt rebesgetik , hogy nem egyenes beállítottságú..."

Nem Vitézy zuhanyozott Rogánnal, hanem Karácsony.

:o)

Rogánnak egyébként azt hiszem, nagyon csinos csaja van vagy volt.

Lehet hogy már a felesége. Hacsak nem tévesztem össze valakivel pár év távolából.

2024 2024.06.10. 18:42:31

@Boldeone2: MZP-nek a 2018-as hmvhely-i időközi polgármesteri választáson való győzelme után alig másfél hónapotok maradt a bizakodásra, hogy az ottani ellenzéki győzelem átplántálódik az országra. 2019 őszétől két és fél év jutott nektek ama meggyőződésre, hogy az ellenzék viszonylagos sikerei megalapozzák a fordulatot a következő országgyűlési választásokon.

Most kevesebb, mint két évig lehet megint reménykedni.

Megjegyzem: a mai ellenzéki fiatal egy része fideszes középkorú lesz. Amikor szembejön vele a valóság, élvezi a lakhatási, családalapítási támogatásokat, szja-mentességet, stb. Észhez tér. Így volt eddig is az elmúlt 14 évben és így lesz a jövőben is. Ha nem így lenne, a Fidesz már rálépett volna az mszp útjára, de nincs így. Bőven van utánpótlás. Amennyi idős szavazója elmegy, annyit a fiatal-és középkorúakból megnyer magának. 14 év nagy idő, ha nem így lenne, akkor annak lennének látható jelei és kétharmaddal legalábbis semmiképpen sem nyerné az országgyűlési választásokat.

De te csak bízva bízzál. Ezt meghagyjuk neked.

Boldeone2 2024.06.10. 18:46:46

@ZorróAszter: Karácsony nem homoszexuális, többször kocsmáztam vele anno, a debreceni Roncsbárban megvitattuk a dolgokat, hogy mit kellene változtani

Rogán az viszont egy k. Pecér, egyre bombázóbb - golddigger - női vannak

Gery87 2024.06.10. 18:47:53

@alöksz róz:

Nem ismerem őket, jelenleg még egyett se, csak amit látok a gyűléseiken (mindegyiken) az bizony erre emlékezetet.

Gery87 2024.06.10. 18:50:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A "jobbágy" szónak van jelentése. Másra használni értelmetlen."

Jó akkor kezd megint az álértetlenkedő aspi baromságaidat:)

A jobbágy szónak van pejoratív gúnyos értelme, "a tudataln, beletörődő, szolgalelkű" értelemben....a sajtóban is láthattad már, meg műsorokban, podcastakban, utcán....na meg fideszes polgitól....stb.

Úgyhogy ne, ne kezd a fasságaidat.

2024 2024.06.10. 18:50:20

@Boldeone2: "Karácsony azért nyert, mert Budapesten társadalmi koalíciót épített a civilekből, diákokból, szakszervezetekből, idősügyi szervezetekből."

Vendégmunkások, legális migránsok, szexuális kisebbségek, drogosok, bipolárisok, borderline-ok, romkocsma látogatók, ELTE BTK-sok, fölhergelt tanárok megint hozták a formájukat és meg lett az eredmény. És még így is csak néhány száz szavazat a különbség.

Mondom: ostoba orbángyűlölet. Minek ragozod?

Gery87 2024.06.10. 18:51:44

@2024:

Szerencsére nektek ez mindegy, nem zavaró gondolom mástól se, mivel Orbánt is hasonló légkör veszi körül a szavazói keménymagnál.

Boldeone2 2024.06.10. 18:52:00

@2024: De te csak bízva bízzál. Ezt meghagyjuk neked."

- Illúziókat ti kergettek : "mai ellenzéki fiatal egy része fideszes középkorú lesz", ez nem több, mint Wishful thinking, a mai helyzet abstolút nem hasonlít az MZP - féle időkre, Magyar mögött egy 1,5 hónap alatt egy 30% - os párt áll fel!

Csak nyugtatgassátok magatokat a Fidesz örök hatalmáról, magad is jól tudod: el fog jönni a bukás, ahogy minden rezsim sorsa az!

Boldeone2 2024.06.10. 18:55:10

@2024: Amikor szembejön vele a valóság, élvezi a lakhatási, családalapítási támogatásokat, szja-mentességet, stb. Észhez tér"

- Normális vagy, ember? Budapesten LAKHATÁSI válság van, 250 ezer egy albérlet, 50 millió meg egy szaros panel!
Kenheti a hajába az adókedvezményt, ami 25 éves korig van!

Gery87 2024.06.10. 18:56:44

@ZorróAszter:

A nagy Horthy átadta az antantnak a flottát....szépen hazament, majd Szegeden a szerbekkel meg franciákkal várta hogy a dicső román front elérje őt majd annak fegyvereivel bevonulhasson a "vörös városba"...és aláírni a trianoni békét.

Én arra a fehér lovas bevonulásra kurvára nem lennék büszke a helyükben.

"Ha már kuruc legyen kemény"

De ez?

Boldeone2 2024.06.10. 18:58:16

@2024: Olyan qurva jó itt fiatalnak lenni, hogy a fitalok menekülőre fogják, 34 évvel!!!! a rendszerváltás után!

444.hu/2023/12/06/szaz-fiatal-kozul-csak-hat-kepzeli-el-biztosan-a-jovojet-magyarorszagon

Gery87 2024.06.10. 18:59:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Károlyiék teljesen más helyzetben voltak, Horthy már akkor jött amikor már előtte mások megpróbáltak valamit kezdeni az ország reformjával, a honvédelemmel, az ország ellátásával, a bevonuló antanttal, meg az országvesztéssel.

Könnyű pofázni úgy hogy nem nézzük az elötte lévő 1,5-2 évet és abban egyébként nem vett részt!

2024 2024.06.10. 19:00:04

@2024: És ha már Karácsonyt forszírozzuk: foglalkozhatnál azzal is, hogy Geli mire megy a pirruszi győzelemmel? Mert a mögötte álló pártkoalíció határozottan meggyengült. Ennek meglesz a következménye. Kurva nagy ötlet volt a Fidesztől Budapesten a listás szavazás visszaállítása. Különben az elnyert ellenzéki polgármesteri helyek birtokában Gelinek nem lenne félnivalója a közgyűlésben.

Így viszont határozottan fordultak az erőviszonyok. A Fidesz frakció nem tényező, mindenki más ellene van. Itt a TISZA a fontos. Ha beáll Karigeri mögé a moslék pártjaival egyetemben, azzal elveszti szüzességét és meg is tette az első lépést az összegyurcsányozódás útján. Ha nem áll be, akkor Karácsonynak tesz be, mert a TISZA nélkül egyszerűen nem lesz közgyűlési többség Gelgely mellett.

Úgyhogy vigadjál Gergőd győzelme felett, de számára kín lesz a következő öt év.

Gery87 2024.06.10. 19:01:57

@Boldeone2:

Ellenben Bethlen tehetséges volt és voltak eredményei, a Horthy-korszak legjobb időszaka ez volt, amikor Horthy nem pofázott bele semmibe..

Erre mondják hogy jó gyerek, főleg mikor alszik....

2024 2024.06.10. 19:02:45

@Boldeone2: És ha már Karácsonyt forszírozzuk: foglalkozhatnál azzal is, hogy Geli mire megy a pirruszi győzelemmel? Mert a mögötte álló pártkoalíció határozottan meggyengült. Ennek meglesz a következménye. Kurva nagy ötlet volt a Fidesztől Budapesten a listás szavazás visszaállítása. Különben az elnyert ellenzéki polgármesteri helyek birtokában Gelinek nem lenne félnivalója a közgyűlésben.

Így viszont határozottan fordultak az erőviszonyok. A Fidesz frakció nem tényező, mindenki más ellene van. Itt a TISZA a fontos. Ha beáll Karigeri mögé a moslék pártjaival egyetemben, azzal elveszti szüzességét és meg is tette az első lépést az összegyurcsányozódás útján. Ha nem áll be, akkor Karácsonynak tesz be, mert a TISZA nélkül egyszerűen nem lesz közgyűlési többség Gelgely mellett.

Úgyhogy vigadjál Gergőd győzelme felett, de számára kín lesz a következő öt év.

Gery87 2024.06.10. 19:03:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Károly nem volt balek, kicsit olyan volt mint most MP, lázadó úri gyerek:
Annyira elege volt sokaknak az elitből, hogy Károlyi is jó választás volt a Tiszáékhoz képest!

Boldeone2 2024.06.10. 19:04:23

@2024: 14 év nagy idő, ha nem így lenne, akkor annak lennének látható jelei és kétharmaddal legalábbis semmiképpen sem nyerné az országgyűlési választásokat."

- Az elnyomó rezsim- épp úgy ahogy Oroszországban - indoktrinációval, százmilliárdokból fenntatott agymosó propagandával, háborús hisztériával eddig sikeresen manipulálta a társadalmat, az ellenzék is gyenge volt, ennyi a nagy " titok"

Csakhogy ma már megtört a lendület, egyérfelműen látszik az erőteljes társadalmi tiltakozás, a váltásra az igény

2024 2024.06.10. 19:05:52

@Boldeone2: Mondottam ember: Küzdj a bircablogon, és bízva bízzál!

Gery87 2024.06.10. 19:05:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A magyar nép ösztönösen érzi, a liberális demokrácia gonosz rendszer."

Ez valamelyik káder is mondhatta volna Rákosi egyik születésnapján rendezett gyűlésen...

A Megafon képzésen tanultatok ilyen dumákat?:)

Boldeone2 2024.06.10. 19:08:08

@2024: Kurva nagy ötlet volt a Fidesztől Budapesten a listás szavazás visszaállítása. Különben az elnyert ellenzéki polgármesteri helyek birtokában Gelinek nem lenne félnivalója a közgyűlésben."

-Nyilván " nagy " ötlet volt, ez is mutatja : a Fidesznek csak a hatalom számít, nem Budapest! Karácsony meg fog egyezni a Tiszával, így " problem solved"...

Értsd meg: Budaoest SOHA nem lesz fideszes- utálják őket!

Gery87 2024.06.10. 19:09:54

@ZorróAszter:

"Erre mondta a sok barom hosszú éveken keresztül, hogy rémeket lát."

Most mit vársz egy olyan elittől, ami 45%-nyi magyarra azt monda hogy ebből lesz majd egy nagy dicső "Magyar Birodalom"?

Ezek az arányokat meg a számokat nem ismerték fel!

Bárki egy kis józan ésszel tudta hogy nem a várost kell magyarosítani mert az 100% magyarként is csak egy enklávé..
Hanem a vidék a döntő, de az meg nem lesz magyar!

baszni, kártyázni, vadászni azt tudtak....

Boldeone2 2024.06.10. 19:10:25

@2024: Úgyhogy vigadjál Gergőd győzelme felett, de számára kín lesz a következő öt év."

- Látod , pont ezért vesztettetek! Sok ellenzéki volt elégedetlen, mégis behúzták Karácsonyra, a Fidesz gusztustalan viselkedése miatt

Gery87 2024.06.10. 19:11:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Még jó hogy mindig ki is fejtitek miért volt az..

Gery87 2024.06.10. 19:14:18

@Boldeone2:

Hát, ha tartalmasabb kapcsolatra nem vágyik és elég neki a villogás meg hogy csak a pénzéért vannak vele, akkor lelke rajta.

élveteg 2024.06.10. 19:19:21

na Magyar Péternek csak sikerült megbukbtatnia az ..................Árnyékkormányt :))))

nepszava.hu/3238761_dobrev-klara-demokratikus-koalicio-arnyekkormany-valasztasok

Gery87 2024.06.10. 19:28:08

@Boldeone2:

Cilike "érdekes" arcú volt, mondjuk pont emiatt volt benne valami...főleg miután kikupálták.

Barbika meg egy tucat bugyimodell/plázapicsa, persze nem utasítanám el! de így elsőre úgy tűnik Tóninak nem túl magasak az elvárásai....már az ő szintjén....feleségnek.
Aztán kitudja lehet hogy isteni nokedlit csinál.

alöksz róz 2024.06.10. 19:47:53

@Gery87: "és elég neki a villogás meg hogy csak a pénzéért vannak vele" - nem "elég neki"... hanem tisztában van vele.
:-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 20:32:49

@Gery87:

Nem vette észre a valóságot,
Nem a tények alapján döntött.
Az ország sorsa nem érdekelte.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 20:33:29

@Gery87:

Sok dologban igazuk volt a komcsiknak, pl. a nyugat kritikájában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.10. 20:34:35

@Gery87:

Én nem használom így ezt a szót. Ez pont ugyanaz, mint szitokszóként használni "náci", "komcsi", stb. szavakat.

alöksz róz 2024.06.10. 20:47:20

@Gery87: "baszni, kártyázni, vadászni azt tudtak...." - és mindezekről emlékiratokat is tudtak írni

élveteg 2024.06.10. 21:21:10

Sokára lesz ám 26 Addig még sok viz lefolyik a Tiszán Teherautóplatóról handbandázni az könnyű akár én is tudnék De nézzük csak .

pestisracok.hu/megsertodott-es-kivonult-az-atv-studiojabol-magyar-peter/

Ez van amikor szembekerül egy szrintem egyébként nagyon felkészült nagyon korrekt ujságíróval Szóval 26 ig a balos és jobbos média még darabokra szedheti ez ezt a kis kakast

alöksz róz 2024.06.10. 21:27:08

@élveteg: "Sokára lesz ám 26 Addig még sok viz lefolyik a Tiszán" - teljesen mindegy, min folyik le.
ha nem a tisza, akkor találnak mást az emberek.

26-ban bukik a orbán

2024 2024.06.10. 21:54:15

@alöksz róz: "26-ban bukik a orbán"

Na ezt lementettem.

Gery87 2024.06.10. 21:58:43

@alöksz róz:

Akkor csak sajnálni tudom, ennyi pénz, ennyi hatalom, és ennyire tartja magát....mint a falusi suttyó a BMW kulcsot pörgetve a diszkóban....
Szegény ember.

Gery87 2024.06.10. 21:59:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Érdekes módon minden " következtetésed" csak Sorosra fut ki....
kétbit.

Boldeone2 2024.06.10. 21:59:59

@élveteg: Szóval 26 ig a balos és jobbos média még darabokra szedheti ez ezt a kis kakast"

Az lehet, de az ébredő elégetelenség az emberek között egyre erősödik!

Több 1300000 ezerrel többen szavaztak, mint 2019- ben, ebből csak 18% ment a fideszre... Ez azért mutatja, hogy nő az elégedetlenség

Az ilyen cirkusz még jól is jöhet- tökösként lép fel

Gery87 2024.06.10. 22:02:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Pont ellenkezőleg.
Haza és haladás, még ha nem is volt meg hozzá a kellő tehetség, és minden ellene volt ebben.

Horthy a puszta ellenforradalom, a változatlanság, az úri Magyarország, a reakció...újabb elpazarolt 25 év.
Ennek isszuk a levét ma is.

Gery87 2024.06.10. 22:03:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

De semmit nem tanultatok belőle.
Csak ugyanazt a kétbit "békeharc" fasságot nyomjátok.

Tudjuk hova vezetett...

Gery87 2024.06.10. 22:06:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Én is jobban szeretem a "proli" meg "lumpen" kifejezést.
Elvégre kapitalizmus van, ezek meg annak termékei...

Minden esetre a jobbágy egy mentalitásra utal, a náci konkrétabb, így helytelenebb.

Komcsizni meg te is komcsizol....

Gery87 2024.06.10. 22:07:01

@alöksz róz:

Írástudó mihasznák....
Nagy ügy.

Boldeone2 2024.06.10. 22:07:15

Fidesz- nindzsa, Mráz Ágoston elemző:

ugyanakkor az önkormányzati választás is inkább támogatásnövekedést hozott magával, figyelembe véve, hogy Budapest külön történetet jelent."

206 ezer új szavazatot, akik meg nem a Fideszre szavaztak, 930 ezerrel voltak többen...Ekkora egy földbuta hülyét!!!

Tapi2021 2024.06.10. 22:09:34

@Boldeone2: "206 ezer új szavazatot"

Tehát valóban nőttek ennyivel.

2024 2024.06.10. 22:12:51

@Tapi2021: Az atv-s viselkedése tökéletesen alátámasztja Varga Judit szavait. Mi mehetett otthon?

Gery87 2024.06.10. 22:14:28

@alöksz róz:

"26-ban bukik a orbán"

Ne igyunk előre a medve bőrére..

Sok szektás vén szipirtyó elvegetál még 2 évet simán....78 vagy 80 éves.....olyan mindegy.
Sokan megérik még addig a nyugdíjat is hogy a Viktortól várják a krumplis zsákot...meg az emelést...

Birca se lesz okosabb hogy a Drakultomit ne is említsem.....az idő nem a neuronhálózatnak kedvez.

És persze ki tudja mit hoznak a "számok".

Egy tartós recesszió segíthet.
A kisember a hasára hallgat ha már morális csődtömeg.
Nem lesz egy leányálom.

Boldeone2 2024.06.10. 22:22:26

@Tapi2021: 206 ezer új szavazatot"

Tehát valóban nőttek ennyivel."

A Nem Fidesz meg 930 ezerrel...Számolni tudsz, nem?

Kudarc a Fidesz kampány, lényegében elérték a plafont ...

Boldeone2 2024.06.10. 22:24:43

@Tapi2021: Rónai Egon: "Egy dolgot kérnék, ezt az áldatlan kutykomédiát hagyjuk abba! " Bunkó volt, offenzív volt? Igen. Akkor miről is beszélünk?

Az ilyen stílusért a nyíregyi restiben ütnek! Magyar pedig sztárként ezt a stílust nem tűrte..

ZorróAszter 2024.06.10. 22:31:12

@Boldeone2:

" Karácsony nem homoszexuális"

Nem mondtam hogy Karácsony homoszexuális, csak hogy a pályája legelején az ATV-ben ezt a zuhanyzós sztorit dobta be, amire Kálmán Olgának elkerekedett a szeme és elkezdett nevetni.

:o)

ZorróAszter 2024.06.10. 22:40:56

@Gery87:

"Szegeden a szerbekkel meg franciákkal várta hogy a dicső román front elérje őt majd annak fegyvereivel bevonulhasson a "vörös városba"...és aláírni a trianoni békét."

Ez még nem is annyira súlyos, mint amit 100 éve kerülgetnek mint fűben a szart, hogy Julier Ferenc Gömbössel volt kapcsolatban, Gömbös meg ekkor pont Szegeden tartózkodott.

És épp ekkoriban van bizonyíték arra, hogy közvetlen kapcsolatban voltak a román hadsereggel: Teleki kérte a románokat, hogy három déli vörös hadosztályt a románok ne támadják meg, mivel azt hitték, át fognak állni hozzájuk.

Persze hogy tagadták hogy a tiszai offenzíva terveit ők adták át a románoknak.

Az még 1920-ban is kemény hazaárulás volt.

Nem véletlenül hallgatták ki a Vörös Hadsereg vezérkari főnökeit zárt katonai bírósági tárgyalásokon. És vették meg ezekkel Julier hallgatását.

ZorróAszter 2024.06.10. 22:47:49

@Gery87:

"Most mit vársz egy olyan elittől, ami 45%-nyi magyarra azt monda hogy ebből lesz majd egy nagy dicső "Magyar Birodalom"?"

Azt várom, hogy az emberek ne felejtsék el a két vesztes világháborút, és ne szopják be, hogy Károlyi, Kun Béla vagy akár Rákosi a felelős ezek helyett a milliós magyar hullahegyért, Trianonért és a holdbéli tájért amit itt hagytak a nagyszüleinknek ezek a sunyi barmok.

És hogy tudják, kik ma ezeknek a politikai örökösei, akik próbálják mosogatni őket a vérből és szarból.

Tapi2021 2024.06.10. 23:16:45

@Gery87: "Horthy a puszta ellenforradalom, a változatlanság, az úri Magyarország, a reakció...újabb elpazarolt 25 év.
Ennek isszuk a levét ma is. "

Aha. Nézd már meg ostoba, honnan, hová és milyen körülmények között jutott el az ország Horthy alatt 1920 és 1939 között! Mielőtt nyomod a lejárt szavatosságú szoci baromságaidat.

Tapi2021 2024.06.10. 23:19:12

@Boldeone2: Mit nem tűrt? Azt, hogy szembesítették (az index.hu hasonló statisztikája után!), azzal, hogy nem mond igazat.

ZorróAszter 2024.06.10. 23:33:41

@Tapi2021:

"Aha. Nézd már meg ostoba, honnan, hová és milyen körülmények között jutott el az ország Horthy alatt 1920 és 1939 között! Mielőtt nyomod a lejárt szavatosságú szoci baromságaidat."

Nem elég a Schmidt Mariska kutatásaira alapozott hazudozás.

Ott vannak a saját felmérések a lakhatásról. Az ágyrajárók, nyomorszállások, nyomornegyedek, pincelakók statisztikái.

A felmérés a gyerekek tisztálkodási és étkezési szokásairól.

A csepeli plébános cikke a krumplivermekbe családostúl beköltözött betanított munkásokról.

Az őskori technikával épített vesszőfonatú sártapasztású parasztházakról.

A rendelet a cselédsori 30 négyzetméteres egylégterű lakásokban együtt lakó három családról, a kötelező egy főre jutó 5 négyzetméterről, és arról hogy sehol nem tartják be ezt a rendeletet.

Tapi2021 2024.06.10. 23:37:35

@Boldeone2: "A Nem Fidesz meg 930 ezerrel...Számolni tudsz, nem?"

De nem erről beszélt. Hanem, hogy x-el nőtt a Fideszre szavazók száma. És tényleg.

"Kudarc a Fidesz kampány, lényegében elérték a plafont ... "

Mindig van plafon. Hiszen véges számú szavazó van.
A lényeg, hogy ki vezethet. Aki győz. Most a Fidesz. Újra.

Lehetne sokkal jobb a kommunikációjuk, és akkor van ott még ember, aki elérthető, áttéríthető.

Tapi2021 2024.06.10. 23:41:16

@Boldeone2: "Karácsony meg fog egyezni a Tiszával, így " problem solved"..."

Én is ezt tippeltem. És ezzel el is indul MZP és a Jobbik útján. Balra el.

ZorróAszter 2024.06.10. 23:49:06

@Tapi2021:

Ezek mindannyian hazaáruló kollaboránsok, akiket a gyarmattartóink tulajdonában lévő médiák juttattak és tartanak hatalomban a saját érdekeik érdekében.

Tapi2021 2024.06.10. 23:55:55

@Boldeone2: "idéken a többség nincs tisztában a NER - elit tolvaj, korrupt ügyleteivel, a szinte elképzelhetelen luxussal, így azt mondták : lopjatok csak tovább!"

Látod, ez a baj. Ugyanolyanok vagytok, mint a többi proli szoci, kizárólag a szociális demagógiára, anyagi irigységre tudtok rájátszani. És szartok rá, hogy kinek, milyen a politikája, ami meghatározza az ország sorsát.

És a poén az, hogy ezt az nyomja most, aki tízen éven át durván gazdagodott maga is a NER-ből!

Gerinctelen, lélekben és gondolkodásban kisstílű emberek vagytok ti mind, kis alja kommunisták.
Ugyanazt toljátok, ugyanúgy.

Tapi2021 2024.06.11. 00:03:00

@ZorróAszter: "Ott vannak a saját felmérések a lakhatásról. Az ágyrajárók, nyomorszállások, nyomornegyedek, pincelakók statisztikái."

Ezek akkor mondanak valamit, ha össze vannak vetve a kortárs és elsősorban hasonló szomszédos nemzetekkel.
Mert csak abból mérhető le, hogy jobb vagy rosszabb volt a helyzet itt, mint általában a térségben?

Azt meg csak a hülyék vitatják, hogy 1920-hoz képest hová - egy sokkal jobb állapotba - jutott el 1939-re az ország fejlődése Horthy alatt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 08:09:52

@Gery87:

Sokszor elmondtam, Soros egy jelkép. Nem jelenti feltétlenül személyesen őt.

Azt jelenti "a globális liberális-polgári elit". Melynek fő regionális képviselője Soros gazda.

Szerinted ezek tétlenül nézik, hogy Orbán látványosan nem fogad szót? Szerinted nem segítik az ellenzéket?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 08:11:40

@Gery87:

De, teljesen igazuk volt a komcsiknak, amikor pl. a NATO agresszív politikájáról beszéltek. Mára mindenki érti az ukrán helyzet láttán: ebben a komcsi propaganda nem hazudott semmit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 08:13:11

@Gery87:

Sose komcsiztam még, minek tennék ilyet?

A kommunizmus egy eszme meghatározott jellemzőkkel, minek másra használni a szót?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 08:14:52

@Gery87:

Sok hibája volt Horthynak, de alapvetően nyugalmat hozott egy országrontó, elmebeteg vezetés után. Károlyi hazaáruló népköztársasága és Kun tanácsköztársasága után megváltás volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 08:20:40

@alöksz róz:

Talpramagyar megbukik még idén. Más nem is lehetséges. A csúcson van, onnan csak lefelé mehet.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.11. 08:30:22

@2024: ezért is jó ez a MP-jelenség.
Az ellenzék leszállhat a magas erkölcsi piedesztálról, hiszen most már a nerezést, a vakkomondorozást, a köteles beszédet lehet ejteni. Simán összeállnak bárki ilyennel a hatalomért.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.11. 08:36:59

@GyMasa: ez is igaz (volt ilyen ismerős a környezetemben) de a nyerésének fő oka az "úriember" versus az "urizáló, baszó, kártyázó" süket proliirgy szöveggel, amely, mint látható, mindmáig tökéletesen működik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.11. 08:47:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a hasonlat teljes telitalálat. Károlyi levele Landlerhez, változtatás nélkül :

adt.arcanum.com/hu/view/AzUjsag_1919_09/?pg=2&layout=s

Kedves Lanler, Két honapja lesz annak hogy a belugyi kormány Rendelkezése folytán Lakásomat (Svábhegy) Lorant út 22 engemet Detectivec öriznek Minden kettö kettö felvaltva tete ezt a szolgálátott. Igy összesen 8-10 ember fordult meg nalam szolgalatukat jol és pontossan végeztek ebben nem volt baj.
Ellenben legnagyob csodalatom s ez kesztett engem ezen sorok irására cselekedeteikrol –akik feltetlenül megbizhatok (az egyik 35 eve van szolgalatomba) megtudtam hogy a leg erösebb modon beszeltek a mai Rendszer és kormany ellen. Folyton annak a Remenyüknek adtak kifejezest bár jönne mar az ellenseg –a mai kormany elkergetesere- az egesz haz nep megbotránykozott ezen beszéd felett. Mind ezt nyiltan tettek az egyik nyiltan Tisza Istának valota magat. –Eleinte nem törödtem sokat ezekkel a pletykakka- de mint hogy ez állandoan és szinte Rendszeressen folyik kotelessegemnek tartom erröl értesiteni.

Szivelyes üdvözlettel (A legnagyobb ellenforinak valami szerb neve van Mihalowicshoz hasonlo)
Karolyi csak kettö viselkedett tartozkodoan Lukács és még egy (Gaál) nevet nem tudom Külömben is nevüket nem ismerem.

Tapi2021 2024.06.11. 14:17:28

Alakul ez Péter, csak add tovább magad, azt, aki vagy!

"Az „ajándék” egy dokumentum volt, amelyben a csatorna összegyűjtötte, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként (amely meghívásokat ő nem fogadott el). Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból.

Az ügy ezzel nem ért véget, ugyanis hétfőn késő este Magyar Péter egy újabb posztot tett közzé, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Hétfőn késő este, illetve kedd hajnalban több reakció is érkezett a történtekre. A csatorna közzétette a dokumentum tartalmát, miközben Rónai Egon, valamint Vicsek Ferenc, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alelnöke is reagált a történtekre (az utóbbi nyilatkozat hivatkozási alap lett Magyar Péter támogatóinak körében).
A MÚOSZ elnöke így látja az ügyet

Kedden a Media1-nek sikerült elérnie Kocsi Ilonát, a MÚOSZ elnökét, aki egyrészt elmondta: Vicsek Ferenc nem a szervezet hivatalos álláspontját közölte, hanem a magánvéleményét. „Vicsek Ferenc nem közleményt adott ki a Facebookon, hanem véleményt írt. Vicsek Ferencként, aki történetesen a MÚOSZ alelnöke is. Ha ez hivatalos vélemény lenne, akkor azt a MÚOSZ adta volna ki. Magánvéleményt minden MÚOSZ-tag írhat, még a MÚOSZ alelnöke is” – közölte Kocsi Ilona.

Arra a kérdésre, hogy mi az álláspontja a MÚOSZ-nak arról, amit a Tisza Párt alelnöke az ATV dolgozóiról írt, Kocsi Ilona azt mondta:

Magyar Péter törvénytelenséget követhetett el azzal, hogy az ATV munkatársainak vallási hovatartozását nyilvánosságra hozta.

„A vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is. Lehet olyan kivételes helyzet, amikor a vallási hovatartozás perdöntő lehet egy vitában, s erről akkor tudhat a vitázó fél, s adott esetben a nyilvánosság is, de most nem erről van szó” – fejtette ki Kocsi Ilona."

Gery87 2024.06.11. 14:38:42

@Tapi2021:

"Aha. Nézd már meg ostoba, honnan, hová és milyen körülmények között jutott el az ország"

Azt nézem, ez a drágalátos kuyatbőrős sovén osotba beképzelt és pökhendi elit, amibl Horthy is jön, juttatott minket a világháborúba!

Nem a "vörösök" nem a "hazátlan" szocdemek, hanem az úri elit.

Gery87 2024.06.11. 14:42:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Szerinted ezek tétlenül nézik, hogy Orbán látványosan nem fogad szót? Szerinted nem segítik az ellenzéket?"

Bizonyára, ahogy Orbán is segíti akár pénzzel is a külföldi széljobbot.
Ezt tudjuk.

Viszont valahogy eddig nem igen volt sikeres a dolog.

Mindenesetre fura hogy a NER egyszer sem pakolt ki hogy Soros pénzelné MP-t...ezzel nem járatták le sose.
Vagy én nem láttam.

Gery87 2024.06.11. 14:44:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mindkét fél agresszív volt.
Ettől még a stílus, a propaganda amit nyomattok, nagyon hasonló a Rákosi éra világához, ennyi a lényeg....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 14:45:26

@Gery87:

Most Talpramagyar hasznosat tett: egy csomó ballib szervezetet lenullázott, pl. a 2 nomentumos szajha pofára esett.

Majd idővel kell őt komolyabban támadni. De szerintem ezt megoldja maga Talpramagyar is, mert nem elég intelligens.

Gery87 2024.06.11. 14:46:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem tudom minek másra használni, de másra használod, én is megkaptam már hogy "komcsi vagy, nincs ezzel baj...."

"A kommunizmus egy eszme meghatározott jellemzőkkel, "

Amiket láthatóan rugalmasan kezelsz mégis.

Gery87 2024.06.11. 14:47:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

bullshit, jobbos szokásos duma, propaganda.

nyilván egy háború meg egy azt követő megszállás és forradalmi, polgárháborús légkör után bárki maga a nyugalom!
Ez nem érv.

Gery87 2024.06.11. 14:48:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akkor Orbán is lefelé megy ezek szerint.
Ő is túl van a csúcson.

Én még megnézném azért ezt a 2 évet, hogy mi lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 14:50:38

@Gery87:

Nem kezelem rugalmasan.

Persze ennél bonyolultabb, de a kommunista eszme 5 fő jellemzője:
- hiszi, hogy az osztályharc a történelem mozgató ereje,
- hiszi, hogy a társadalom fő problémája a magántulajdon megléte,
- elutasítja a kapitalizmust és a liberális demokráciát,
- hisz a tervgazdálkodásban a piaci gazdálkodás helyett,
- hiszi, hogy lehetség egy államemntes társadalo, ahol a képességei alapján dolgozik mindenki, s szükségletei alapján kap részt a javakból.

Gery87 2024.06.11. 14:52:23

@Deak Tamas:

"Simán összeállnak bárki ilyennel a hatalomért."

Mármint fideszessel?:)
Hát igen....ebből is látszik hogy nektek törzsi bunkóknak csak akkor lesz bajotok a szar emberekkel ha már nem a ti oldalatokon áll:)

Minél többet köpköditek annál inkább a NER-t is sározzátok, hisz onnan jött, ott volt hosszú évekig...
Vége a gyurcsányozós, ballibázós korszaknak.

"Nem lennék most az imperialisták helyében"

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 14:52:32

@Gery87:

Orbán jól áll. Szerintem 2034-ig marad még kormányon.

A gondot az utód kinevelésében látom. Nem látok erre Orbánnál komoly munkát.

Gery87 2024.06.11. 14:54:18

@Deak Tamas:

"urizáló, baszó, kártyázó" süket proliirgy szöveggel, amely, mint látható, mindmáig tökéletesen működik."

Igen, működik, nálatok az urizáló, baszó, kártyázó elit nagy tetszést nyert.

Gery87 2024.06.11. 14:55:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Horthy megegyezett az antanttal.
Aláírja a békediktátumot.
Visszaállítja a nyugati tőkés elitnek is tetsző félfeudális úri világot.

Gery87 2024.06.11. 14:57:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Orbán jól áll. Szerintem 2034-ig marad még kormányon."

Ezt nem tudhatjuk, nem úgy állnak a dolgok.

"A gondot az utód kinevelésében látom. Nem látok erre Orbánnál komoly munkát."

Mert nincs is semmi ilyen terv, Orbán akkora egó hogy nem tűr meg maga mellett senkit, a végén még megpuccsolja.
Putyinnak van utóda? Nincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 14:59:11

@Gery87:

Mást nem tehetett. A háború el lett vesztve. Ami meg menthető volt, azt Károlyi tönkretette.

Gery87 2024.06.11. 15:00:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A nyugatnak mindig több eszköze és pénze is volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 15:01:05

@Gery87:

Nem világos mit akarsz.

50-oldalas cikkeket linketltél, halandzsával. Ilyen "de nem úgy, mint a gonosz Sztálin" típusúakat.

Gery87 2024.06.11. 15:01:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mást nem tehetett. A háború el lett vesztve."

Bezzeg Károlyival szemben meg az a vád, nem volt elég agresszív és nem állt eléggé ellen, mint pl Törökország.

Gery87 2024.06.11. 15:01:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ez nem igaz, mindig röviden elmondtam, teljesen világosan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 15:03:17

@Gery87:

A török opció nem volt lehetséges.

De amit tehetett volna, azt se tette meg. Lefeküdt az Antantnak.

Gery87 2024.06.11. 15:33:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akkor nem kell viszont ugyanezzel vádolni, sárdobálni a Károlyit!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 15:40:27

@Gery87:

De, lehet. Mert ő nem tette meg azt, amit megtehetett volna.

Horthy már nem tehetett semmit, csak rendet teremtet, elfogadva a nyugat diktátumát.

Gery87 2024.06.11. 18:59:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mit tehetett volna? Mesélj.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.11. 19:16:23

index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/11/budapest-vitezy-david-karacsony-gergely-szavazatok-jogi-lepesek-ujraszamlalas/

Itt a fogatlan, tahó, mucsai sötétségű faluban is volt visszalépett jelölt.
A szavazófülkéig vagy hat helyen ki volt írva, 8888 betűmérettel a visszalépés ténye, valamint mindenkinek hangosan mondta a vb elnök hogy mi van.
Így toljuk az autoriter diktatúra szekerét itt a sötét töröttszemű vidékben. 0,5% érvénytelen szavazat volt.

GyMasa 2024.06.11. 19:25:30

@2024: Niedermüller tulajdonképpen kicsiben csinálta azt, amit Karigeri nagyban! AMit a forgalommal művelt a vásárcsarnok környékén az felháborító!
Nem érti az Istenbaram, hogy azzal, hogy direkt lassítjha a forgalmat, azzal csak éppen azoknak tesz rosszat, akik ott élnek!
Hiszen, ha lenne pl. egy ilyen:
https://www.google.hu/maps/@48.103942,11.5826789,3a,75y,162.04h,78.97t/data=!3m7!1e1!3m5!1sl-th2WRLvLhWOCAJh11Nhw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3Dl-th2WRLvLhWOCAJh11Nhw%26cb_client%3Dmaps_sv.share%26w%3D900%26h%3D600%26yaw%3D162.03913155871683%26pitch%3D11.031399676538939%26thumbfov%3D90!7i16384!8i8192?hl=hu&coh=205410&entry=ttu

EZ, amúgy München belsejében van, itt:
48.1029964619143, 11.583106827550504
Akkor az lenne, hogy ahelyett, hogy állnának a dugóban az autók, kényelmesen, a lakókat (egy szinttel feljebb) nem zavarva zajjal, 60km/h-val lehetne átsuhanni a városon...
Münchennek is hasonló gondja van mint Budapestnek!
Itt sem tudják "bezárni az A99-et" ( a helyi M0-t) mert a hiányzó szakasz pont Grünwald-on keresztül kellene mennie, ami a helyi RÜzsadomb, ahol a milliárdodok élnek.
Tehát, itt is az a baj, hogy mondjuk Salzburg-Stuttgart ótvnalon van a tetemes kerülő az A99-en északra, majd nyugatra, vagy heresztül kell utazni Münchenen...

GyMasa 2024.06.11. 19:29:48

@Tapi2021:
Azt is említsük meg, hogy emaitt a bejegyzés miatt bizony a Facebookon is fel lehet jelenteni, mert a FB szabályzatát is durván megsérti ez a bejegyzés.

GyMasa 2024.06.11. 19:32:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
A Tisza párt nagy bajban lesz az EU parlamentben!
Ha beállnak az Ukrajnafelszopó kórusba, akkor a fidesz fogja feltenni őket a plakátkampányába, ha pedig semmit nem fognak csinálni, vagy a nemzeti oldalra állnak, akkor Gyurcsány fogja őket kicsinálni!
(mondjuk, ő egyébként is mindent meg fog tenni, hiszen ő most csúnyán meg lett alázva ezzel az eredménnyel..)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.11. 20:01:23

@Gery87:

Pl. nem ereszti szét a hadsereget. A harcoló egységeket támogatja. Nem vonul vissza katonailag önként.

ZorróAszter 2024.06.11. 20:19:54

@Tapi2021:

"Ezek akkor mondanak valamit, ha össze vannak vetve a kortárs és elsősorban hasonló szomszédos nemzetekkel.
Mert csak abból mérhető le, hogy jobb vagy rosszabb volt a helyzet itt, mint általában a térségben?"

Rögvest áttér erre az érvelésre, ha éppen nem Rákosin és Kádáron kéri számon Ausztriát. Még jó hogy nem mindjárt Svájcot vagy az Egyesült Államok gazdagságát.

A felmérésekben szerepelnek összehasonlító adatok Budapest és más fővárosok között.

És már a Milleneumi kiállítás skanzenjével kapcsolatosan is hogy jó hogy nem a parasztok nyomorával kérkedünk, de ez a skanzen egy ocsmány hazudozás."

"Azt meg csak a hülyék vitatják, hogy 1920-hoz képest hová - egy sokkal jobb állapotba - jutott el 1939-re az ország fejlődése Horthy alatt."

Kun Béla nem olyan holdbélivé bombázott Magyarországot hagyott maga után mint Horthyék.

Kádár sem.

ZorróAszter 2024.06.11. 20:33:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Pl. nem ereszti szét a hadsereget. A harcoló egységeket támogatja. Nem vonul vissza katonailag önként."

Amellett hogy ki vitte bele az országot egy öngyilkos háborúba, amellett a másik sarkalatos hazugság, hogy Károlyinak volt hadserege.

Nem volt. Azt addigra szétzüllesztették Tisza Pista és bandája.

A katonák a fronton éheztek. Rongyosak voltak. A tisztek augusztusban felvetették velük a kabátot hogy ne látszódjon a rongyos gatyájuk. A tisztek az olasz hadifoglyokat vetkőztették le és öltöztek be az egyenruhájukba. Az olaszok az ilyen magyar tiszteket mint kémeket agyonlőtték, hiába varrták rá a magyar jelzéseket.

Csak akkor hagyták abba, amikor megfenyegették őket, hogy megkezdik az olasz hadifogoly tisztek kivégzését.

Károlyiék ezt a szétzüllött, parancsokat, harcot megtagadó hadsereget szerelték le, hogy zsoldoshadsereget állíthassanak fel akik talán majd teljesíti a parancsokat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.12. 12:15:29

@2024: @Tapi2021: van abban valami amit a duren a fiatalokról mond, hiszen most már nekem is a munkaidőm fele azzal megy el, hogy lelkisegély szolgálatot adok a Z generációsnak, aki munka közben észreveszi hogy a mobilján a wifi signal egy bejegyzéssel rövidebb lett, és ezért sírásban tör ki.
Ez a 25 év alattak adómentessége totál öngól (nem mintha én nem örültem volna ha kapok valami hasonlót ebben az életkorban, a Bokros-ámokfutas kellős közepén) mert a fenti szemléletet, a "nekem jár" mentalitást erősíti.
Mivel Zorbán is olvassa a bircahangot, egyfelől kibaszhatná Nagy Mártont Csák után, másfelől meg bevezethetné a nagycsaládos bankkártyát, plusz némi gyermektelenségi adót. A nagycsaládos bankkártya totál működne, két gyerek után mondjuk 20%, három után 10%, négy és afölött 0% lenne az ÁFA amit levonna. Lehetne egy állami áruházlánc is, ahol meg még plusz kedvezmények lennének.
Ezzel pont a középosztály lenne támogatva, és biztos, hogy nem energiaitalra meg cigire költenék.

Tapi2021 2024.06.12. 12:23:07

@ZorróAszter: "Amellett hogy ki vitte bele az országot egy öngyilkos háborúba, amellett a másik sarkalatos hazugság, hogy Károlyinak volt hadserege."

Hát nem Horthy az biztos. Az elsőbe az osztrák uralkodó. A másodikba a német szövetséges.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.12. 13:03:08

@Tapi2021: kivételesen igazat beszél az elmebeteg, Károlyinak valóban nem volt hadserege, noha a Monarchia hadserege 1918. májusi élelmezési létszáma 4 millió fő volt.
Károlyiék, élén Boldili hülye felmenőjével, Hock Jánossal a hazaérő katonavonatokról leszállíttatták az embereket és formális leszerelési procedúra nélkül hazazavarták ("Nem akarok többé katonát látni") akik aztán részegen otthon randalíroztak. A románok közben jöttek be kb. húszezren (a csendőrség akkori létszáma ugyaneez) mint kés a vajban a csehek meg hatezren, akiket egy részeg matrózszakasz is kizavart, amíg Jászi le nem ült tárgyalni Hodzsával és át nem adta a Felvidéket.

Gery87 2024.06.12. 14:34:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Csakhogy a háborút nem azért vesztettük el mert "meguntuk", hanem mert az ország képtelen volt fenntartani egy több milliós haderőt, élelmezni ruházni ellátni a katonákat.
Akiknek elegük volt, fáradtak éhesek és dühösek voltak és persze fegyverük volt...

Szóval már megint a kibaszott aranyhal effektus.

Nem tudtuk tartani pl az olasz frontot, de azért pár héttel később idehaza a románok, csehek és szerbek, franciák ellen még évig folytassuk?
Az előző 4 év történése és következménye rémlik vagy már ilyenkor elfelejtitek?

Meg különben is, nem feltűnő az a tény, hogy a környéken a vesztesek közül senki, (azok se akiknél nem volt "agyalágyult" Károlyi, meg "vörös vész") nem sikerült az amit a szemére vettek a 18 és 19 közti vezetsének???

Bulgáriában a helyi "Horthy" miért nem folytatta?
Ausztria miért nem tartotta meg legalább a Szudétavidéket vagy Dél-Tirolt???
itt is mindenhol áruló Károlyik meg Kun Bélák voltak?

Gondolkozzatok már.
Mond az valamit hogy "vereség"? Hogy "elvesztettük a kibaszott háborút!" Nem mi nyertünk, ennek meg oka volt....megvan?

ZorróAszter 2024.06.12. 14:41:57

@Tapi2021:

"Hát nem Horthy az biztos. Az elsőbe az osztrák uralkodó. A másodikba a német szövetséges."

Azért ideje volna a sok hazugsággal szembenézni, mert a II. világháborúba is ez az I. világháborúval és Trianonnal kapcsolatos hazudozás vitt bele minket.

Olyan szövetséges, Hitler oldalán, aki legjobb esetben kitelepíti a magyar népet az Uralon túlra, rossz esetben kiirtja a zsidók és cigányok után.

Mellesleg Horthy nem közkatona volt az I. világháborúban.

És jelentős szerepe volt Hirthyéknak abban, hogy a kelet-európai népek ne arra figyeljenek, hogy mit állít róluk is a náci fajelmélet, hanem kezdjenek vetélkedni Hitler kegyeiért.

Ezt Horthyék intézték a náciknak.

Mert ha Horthyék, az egyik aljanép vezetői bratyiznak a nácikkal, akkor biztos van valami kibúvó a fajelmélet, az aljanép státusz alól.

Pedig tudhatták volna, hogy nincs.

Ma se győznek a nácik eleget hazudozni erről is. Még a Mein Kampfot is meghamisították.

Gery87 2024.06.12. 14:45:13

@Deak Tamas:

"hogy lelkisegély szolgálatot adok a Z generációsnak"

Adsz te a nagy büdös lószart bazmeg, egy ilyen Macáknak mint te, a legutolsó gondolata között sincsen hogy empatikus legyen.

Egy ilyen félnótás aki aki vele egyett nem értőt lenémetezni meg románozza majd pont pátyolgat bárkit mi?
Te a munkahelyen a szúros tekintetű állandóan morgó, a fiatalokat basztató beképzelt büdösbunkó vén hülye fasz típus vagy.

"a wifi signal egy bejegyzéssel rövidebb lett, és ezért sírásban tör ki."

Ennél jobbat is kitalálhattál volna....
Látszik a tanyáról nem mostanában mentél ki.

"másfelől.......plusz némi gyermektelenségi adót. "

Meg a nagy francokat, még kevesebb gyerek születne te idióta.

"A nagycsaládos bankkártya totál működne, két gyerek után mondjuk 20%, három után 10%, négy és afölött 0% lenne az ÁFA amit levonna. Lehetne egy állami áruházlánc is, ahol meg még plusz kedvezmények lennének.
Ezzel pont a középosztály lenne támogatva, és biztos, hogy nem energiaitalra meg cigire költenék."

Az a baj butaszar hogy még most sem értitek hogy nem csak az anyagiak miatt nem vállal az ember 3 gyereket vagy egyet se.
Ezt pénzzel nem lehet megoldani.....de majd rájöttök.

A probléma a fogyasztói társadalom, a kapitalizmus, az individualizmus és a fiatalság kultusz.

Egyszerűen a mai kor fiataljai nem akarják a legszebb, legszexibb, legegészségesebb 20-as 30-as éveiket gyerekneveléssel tölteni, 3 évente szülni, minden percet a gyerekre szánni, 20 éven át....vagy tovább....főleg ha ehhez valóban nem túl jók a lakhatási meg anyagi feltételek sem.

Nem mondom hogy ez helyes és jó így, de érthető és ez a valóság.

Gery87 2024.06.12. 14:46:41

@Tapi2021:

Persze, persze, mindig "más a hibás", a mi drága elitünk "áldozat".... lófaszt.

ZorróAszter 2024.06.12. 14:49:36

@Deak Tamas:

Faszorrú!

A példaképeid züllesztették szarrá a magyar hadsereget. Nem Károlyi vagy Kun Béla bíiztatta őket a fosztogatásra. Meg hogy tépkedjék le a vállapokat a tisztjeikről.

Hazudoztok össze-vissza intakt egységekről. Ha lett volna, akkor Horthynak is lehetett volna kevesebb mint egy évvel később. Csak be kellett volna hívni őket újra.

És mellesleg a példaképeid neveztek ki köztörvényes vagyon elleni bűnözőket 56-os érdemeikre tekintettel honvéd dandártábornokká. Ennyit a magyar hadsereggel kapcsolatos éleslátásotokról.

Tapi2021 2024.06.12. 15:48:47

@Gery87: "Nem tudtuk tartani pl az olasz frontot, de azért pár héttel később idehaza a románok, csehek és szerbek, franciák ellen még évig folytassuk?"

IGEN! Mert az olasz fronton semmi keresnivalónk nem volt. Támadók voltunk, egy Habsburg ügyet szolgálva. Kb. nulla motivációval. A másik esetben meg konkrétan a hazát védték volna.

Az ellátmánnyal sem lett volna gond, ha a magyarok csak a magyarokat látták volna el.

Tapi2021 2024.06.12. 15:53:02

@ZorróAszter: "Azért ideje volna a sok hazugsággal szembenézni, mert a II. világháborúba is ez az I. világháborúval és Trianonnal kapcsolatos hazudozás vitt bele minket."

Persze. Trianon? Meg van? Elég valóságos volt? Vagy hazudozás, amit csináltak velünk?

Vagy mi akartuk az első vagy a második világháborút? Biztos?

Tapi2021 2024.06.12. 15:54:55

@ZorróAszter: "Olyan szövetséges, Hitler oldalán, aki legjobb esetben kitelepíti a magyar népet az Uralon túlra, rossz esetben kiirtja a zsidók és cigányok után.2

Igen, a rivális győztes szocialisták a diktatúrájuk alatt ezt a történetet mesélték. (Mi lett volna, ha...)

Tapi2021 2024.06.12. 15:59:21

@Gery87: "Ezt pénzzel nem lehet megoldani.....de majd rájöttök."

Érdekes, ha meg az kell, akkor azzal jöttök, hogy "na de ilyen ROSSZ anyagi körülmények között, ki vállalna gyereket"?...

Persze, a gyermekvállalás nem csak pénz kérdése, mi sem számolgattunk a harmadik előtt - akkor még semmi támogatás nem volt rá -, hogy mennyibe fog majd kerülni a gyerek. Csak akartuk, szeretetből. Szóval szeretet is kell hozzá, sőt, az kell leginkább.

Tapi2021 2024.06.12. 16:02:56

@Gery87: "A probléma a fogyasztói társadalom, a kapitalizmus, az individualizmus és a fiatalság kultusz."

Igen, ezek is. Csak a szeretet tudja legyőzni az önzést, és alkalmassá tenni a lemondásokra. Más - lelki - örömökért cserébe persze.

Gery87 2024.06.12. 16:04:03

@Tapi2021:

"IGEN! Mert az olasz fronton semmi keresnivalónk nem volt"

:D
De baszki nem azon múlik hogy hol vagyunk jogosan jelen, hanem hogy nem volt mivel meg kikkel meg miből!

Tapi2021 2024.06.12. 16:04:25

@Gery87: "Persze, persze, mindig "más a hibás", a mi drága elitünk "áldozat".... lófaszt."

Ilyet nem írtam! Megint szalmabábozol.

Gery87 2024.06.12. 16:06:29

@Tapi2021:

"Az ellátmánnyal sem lett volna gond, ha a magyarok csak a magyarokat látták volna el."

A magyarok annyira magukat látták el hogy Bécsben panaszkodtak is emiatt a háború alatt...

Pont ez volt az egyik ürügy Burgenalnd elcsatolására is:
-kell a fővárosnak az élelmiszertermő vidék, nem függhetnek a magyaroktól, főleg hogy
ott most komcsik vannak (1919)...
"Ha a Bécsi munkásságot nem tudjuk élelmezni, éhséglázadás lesz és akkor Ausztria is a proletárforradalom útjára lép"

És az antant megadta.

Ennyit erről.

ZorróAszter 2024.06.12. 16:06:30

@Tapi2021:

Honnan lehet tudni, hogy maguk, Radu (Radu Deacu alias Tomás Deák) és a többi nagymagyar valójában szarnak Magyarországra és a magyar népre, és csak azzal törődnek, hogy a pénzüknél legyenek?

Onnan, hogy egy pillanatra se jut eszükbe, hogy milyen súlyos következményei lettek vagy még lehetnek is a hazudozásuknak.

És ez önmagában bizonyítja, hogy maguk a magyar nép esküdt ellenségei, akik pénzért mindenre kaphatók.

Gery87 2024.06.12. 16:10:30

@Tapi2021:

"Érdekes, ha meg az kell, akkor azzal jöttök, hogy "na de ilyen ROSSZ anyagi körülmények között, ki vállalna gyereket"?..."

Az van hogy MINDKETTŐ érv igaz egyszerre. De el is írtam, csak tudni kéne olvasni:)

"Persze, a gyermekvállalás nem csak pénz kérdése,"

Írtam rá egy nem anyagi jellegű negatív tényezőt...

" mi sem számolgattunk a harmadik előtt - akkor még semmi támogatás nem volt rá -, hogy mennyibe fog majd kerülni a gyerek. Csak akartuk, szeretetből. Szóval szeretet is kell hozzá, sőt, az kell leginkább."

Hát ennek nagyon örülök csak épp én meg leírtam hogy mi a korszellem.

ZorróAszter 2024.06.12. 16:10:54

@Tapi2021:

"Igen, a rivális győztes szocialisták a diktatúrájuk alatt ezt a történetet mesélték. (Mi lett volna, ha...)"

Ifjabb Horthy Istvánnak is ők adták be?

Horthy Miklós kormányzó unokája, ifj. Horthy István mondja 15:34-nél:

"A németek nem is titkolták, hogy a háború után mit csinál Magyarországgal, hogy Magyarországból egyszerűen egy német Gau lesz."

www.youtube.com/watch?v=qV8lVQbG3PM
Nagyapám: Horthy Miklós (magyar dokumentumfilm, 63 perc, 2020)

Tapi2021 2024.06.12. 16:11:18

@Gery87: Eddig úgy volt, hogy rengeteg katona volt, sok fegyverrel, akiket valójában senki nem győzött le a fronton...

Ellenben a moráljukat különböző agitációkkal, propagandával tönkretették...

Gery87 2024.06.12. 16:11:30

@Tapi2021:

Megint azzal jöttél hogy az osztrákok meg a németek....
Nem, volt egy magyar elitünk ami ezeknek nem állt ellen.

Tapi2021 2024.06.12. 16:14:02

@Gery87: "Pont ez volt az egyik ürügy Burgenalnd elcsatolására is:
-kell a fővárosnak az élelmiszertermő vidék, nem függhetnek a magyaroktól, főleg hogy
ott most komcsik vannak (1919)...
"Ha a Bécsi munkásságot nem tudjuk élelmezni, éhséglázadás lesz és akkor Ausztria is a proletárforradalom útjára lép"

És az antant megadta.

Ennyit erről."

Ennyit. Ez engem igazol. Mi el tudtuk magunkat látni.

Tapi2021 2024.06.12. 16:16:51

@ZorróAszter: Az én bruttóm nem éri el a 400 ezret, de azért kíváncsi vagyok mire gondolsz itt:

"És ez önmagában bizonyítja, hogy maguk a magyar nép esküdt ellenségei, akik pénzért mindenre kaphatók."

Tapi2021 2024.06.12. 16:20:20

@ZorróAszter: Az oroszok meg azt hitték, hogy elég ráijeszteni az ukránokra egy különleges művelettel...

Aztán még sem ennyi lett belőle.

Hogy ki, mit tervezget, aztán abból mit lehet majd megvalósítani, az két NAGYON különböző dolog.

A szovjet szocialisták pl. nem mondtak ilyeneket, ők csak megcsinálták velünk!

Gery87 2024.06.12. 16:21:13

@ZorróAszter:

Meg abból hogy a lopás, hazudozás, karaktergyilkolások, meg egyéb nem "keresztényi dolgok" nem érdeklik őket, sem a többi propaganda, a széllel szembe hugyozás.

A nerednyik kisembernek csak a krumplileves kell meg a törzsi hangulat euforikus hörgései.

Családi kombira támogatás, csok, árstop, 480-as benzin, egy kis kuruckodás, buzizás, komcsizás...már húzzák is az X-et.
Grammra meg lehet venni sokakat.

"megadta a zorbán viktor a 20.000 Ft-ot vagy nem adta meg? Akkor mi a faszomról beszélünk?"

És ha a szemükre veted, jön a válasz: "te is ezt csinálnád"...
El se tudják képzelni hogy nem mindenki olyan mint ők, vagy ha igen, az sérti őket, ezért inkább le akarnak rántani a szarba.

"Te is ezt csinálnád, ők is, mind.....mások is....mindenki...!"

Amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.

Gery87 2024.06.12. 16:22:27

@Tapi2021:

18-ra már katasztrofális volt a helyzet...

De megint vitázzál nyugodtan történelmi tényekkel.

Tapi2021 2024.06.12. 16:22:55

@Gery87: "Nem, volt egy magyar elitünk ami ezeknek nem állt ellen."

Nem mondtam, hogy nem felelősek semmiért. De a háborút nem ők akarták. Egyiket sem.
És kérdés, hogy mennyire mehettek szembe a saját királyunkkal?

Tapi2021 2024.06.12. 16:25:16

@Gery87: Áltasd és magasztald csak magadat tovább.

Tapi2021 2024.06.12. 16:26:54

@Gery87: "18-ra már katasztrofális volt a helyzet...

De megint vitázzál nyugodtan történelmi tényekkel."

Kinél nem? Csak nálunk? Ahol nem is volt háború?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.12. 16:27:31

@Gery87:

"Bulgáriában a helyi "Horthy" miért nem folytatta?"

Nem volt ilyen. Káosz lett. Majd támadás minden irányból.

Aztán meg is puccsolták a káoszban hatalomra került kormányt 1923-ban. A kormányfőt megölték, de még megölése előtt élve levágták a jobb kezét, mert azzal írta alá a békeszerződést.

Károlyi meg egy idióta volt. Kádár kedvence volt. Abszolút negatív személység.

Gery87 2024.06.12. 16:29:58

@Tapi2021:

Ha a király nem szolgálja az elit és az állam érdekeit, akkor le kell mondatni!
Különben sem kell király.
Dualizmus sem kell bármi áron.

Gery87 2024.06.12. 16:33:10

@Tapi2021:

Próbálj csak lehúzni mindenkit magad mellé az amorális béka segge alá, aki emlékeztet rá, hogy kik közé keveredtél:)

Gery87 2024.06.12. 16:34:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Károlyi meg egy idióta volt. Kádár kedvence volt. Abszolút negatív személység."

Szerencsére se a "jobb se a baloldali" történész szakma nem így látja.
De te megint megmondod mi a tuti.

Gery87 2024.06.12. 16:37:25

@Tapi2021:

Máshol is igen.

Nem gyanús hogy Ausztria szintén nem tartotta meg legalább a Szudétavidéket vagy Dél-Tirolt??? Miért szenvedett el ugyanekkora területveszteséget?

Ott is mindenhol "áruló Károlyik meg Kun Bélák" voltak?

Bulgáriában is?

A sokkal nagyobb és erősebb németekről nem is szólva....

Nézz már körül!

Gery87 2024.06.12. 20:04:30

@Deak Tamas:

Vicces valóban:)
Szegényke nem tudta hogy mit jelent amit lát, vagy tudta, csak nem tudta elolvasni.....mint én meg még 9 millió ember a rovásírást a város határában.... így jobb híján úgy olvasta fel ahogy ő értelmezni tudja:)

Persze, alap műveltség, de sokan gondban lennének mások is.

Sőt, valószínűleg a kézírása is ronda lehet, mert már írni sem írunk folyóírással.

Gery87 2024.06.12. 20:10:46

"Holtan találtak egy orosz bírót, miután kiesett egy magas épület ablakából Moszkvában – adta hírül a Daily Mail."

Ez ilyen nemzeti sport lehet arrafelé, mindenki Shongoku-nak képzeli magát, vagy állandóan ukrán drónok csapódnak be, minden nap 911...de lehet hogy olyan mint a cetek partra vetődős harakirije..

ZorróAszter 2024.06.13. 16:29:15

@Gery87:

"A nerednyik kisembernek csak a krumplileves kell meg a törzsi hangulat euforikus hörgései."

Csak ha feltételezzük, hogy amit látunk, az a valóság.

Csakhogy ahol az állítólagos ellenzék és állítólagos ellenzéki sajtó ennyire ugyanabból a zsebből kandikál ki, mint a többi, ott nincs semmi ellenőrzés.

A választási eredmények hitelességével kapcsolatban sem.

Ahogy szájkosarat tesznek más kérdésekben, ugyanezt a választások hitelességével kapcsolatosan miért ne tennék.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.13. 16:35:57

@ZorróAszter: @Gery87:

Szerencsére a Zorbán gondolt a hozzám hasonló városi emberekre is, akik azt hiszik, a tehén az zsiráf, s nem tudnak mit kezdeni a zsák krumplival, a krumplilevesről csak könyvekben olvastak. Nekünk helyette McDonald`s sültkrumpliutalványt küld.

:-)

Gery87 2024.06.13. 20:29:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Neked nem kell krumpli, neked a közélet egy hobbi, az hogy odaállsz full fanatikusan egy törzs , párt mellé, kritikátlanul, az olyan minthogy más élete végéig bármi történjék is Fradista vagy Újpest szurkoló....

Gery87 2024.06.14. 14:19:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A Fidesz egyetlen elve hogy meg legyen tömve a zsebük, legyen hatalmuk, a valóságot, dumájukat meg ehhez hajlítják.
Ennyi.
Te meg beszopod.

ZorróAszter 2024.06.14. 15:50:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Szerencsére a Zorbán gondolt a hozzám hasonló városi emberekre is, akik azt hiszik, a tehén az zsiráf, s nem tudnak mit kezdeni a zsák krumplival, a krumplilevesről csak könyvekben olvastak. Nekünk helyette McDonald`s sültkrumpliutalványt küld."

Mindig mondtam, hogy maga teljesen tájékozatlan.

Csak a foltos tehén zsiráf. Az egyszínűek az orrszarvúak, csak felcsúszott a szarvuk verekedés közben.

ZorróAszter 2024.06.14. 15:52:21

Én egyébként nem kaptam sültkrumplijegyet, pedig a krumplileves és a krumplifőzeléket is nagyon utálom.

Gery87 2024.06.14. 17:36:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem konteó és teljesen logikus és érthető ez az ő szempontjukból.

Orbán megértette hogy ha hatalmat és pénzt akar akkor itt polgári, nyugatos mázzal semmire nem megy, mert a polgárok nincsenek elegen, ellenben rengeteg jobbágy meg "gyerek" van akiket lehet hülyíteni illetve kiszolgáltatottak.
Ebből lett a NER.

Gery87 2024.06.14. 17:41:53

@ZorróAszter:

Más meg nagyon szereti.

Akit meg lehet venni egy tál krumplilevessel annak teljesen felesleges, sőt bűn, 2 tál krumplilevest adni!
Mert akkor már elvárja!

Ezért nem zárkóztatja fel Orbán az országot, megtehette volna hogy betömi a kátyúkat, több pénzt ad a kórházaknak, iskoláknak...mehetne jó helyre a pénz....de minek?
Hát így több marad neki, meg a sleppjének, meg hódolhat a foci hobbijának, stadiont a kert végébe basszameg, miért ne?

"Ezeknek egy tál is elég!"
Egy tál az pont egyel több mint a semmi, annál meg bármi jobb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.15. 08:06:41

@Gery87:

Azaz megértette, tévedett, a liberalizmus nem ad semmit a népnek, így átállt a nép oldalára.

De mi ezzel a baj?

Gery1987 2024.06.15. 17:14:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az hogy nem ezt tette, csak kihasználta gyengeségeit, hiányosságait és a frusztrációit.
Ennyi történik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.15. 18:52:25

@Gery1987:

Hatalmas változtatásokat hozott, nagyobb szabadság lett, meg lett törve a liberálsi szalon uralma. Ezek hatalmas pozitívumok.

Gery87 2024.06.15. 21:35:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nincs semmi pozitívum, növelte a megosztottságot, propagandamédiát csinált a közmédiából.
Semmivel nem jobb és szabaabb itt az élet mint a környező országokban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.16. 06:17:12

@Gery87:

A liberális 1990-2010 időszakhoz képest szabadabb lett, erre utaltam.

Gery87 2024.06.16. 10:37:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Hogy lenne szabadabb, mikor a közmédia pártpropagandát nyom, a megyei lapok, médiák meg szintén, rengeteg TV csatorna is a kezükben van? Még az ellenzéki ATV is fideszes tulajdonossal bír. Ráadásul az ellenzéki médiák nem egységes kézben vannak, szemben a kormánypártiakkal.
Egyedül az internet cenzúrázhatatlansága miatt nincs ma teljes Fidesz dominancia!

Gery87 2024.06.16. 10:39:31

@Deak Tamas:

Mi sem állunk másképp mint ők, de ehhez nekik még NER sem kellett, lám, nincsenek eredményei a Vityának.
Mi 2034-re, ha így haladunk EU tagok se leszünk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.16. 10:42:08

@Gery87:

Ma mindenféle vélemény megvan, terjedhet.

Korábban hatalmas liberális túlsúly volt. S az ellenvélemény sarokba volt szorítva.

Gery87 2024.06.16. 21:11:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akkor is volt mindenféle vélemény, volt 15-20 éve nyomtatott jobboldali sajtó is ugyanúgy, meg médiák, csak hát szar volt akkor is:)

Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, próbáltam én akkor jobboldaliként olvasni ezeket de maradtam a Népszabadságnál, valahogy az picit jobb volt.
Ott volt már akkor is a HírTV meg a megboldogult EchoTV....na utóbbi akkor is nettó kuruc propagandát nyomott, ott volt akkor pl a Pörzse....ez tényleg a radikális 5-10%-nak szólt...de volt!
Meg volt net, azt nézett az ember amit akart.

ZorróAszter 2024.06.17. 14:51:27

@Gery87:
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Volt egy kedves jobbos kollégám, nálam öregebb mérnök. Egyszer odatettem az asztalára egy jobboldali újságot, aminek a címlapján a vezércikk címe jó nagy betűkkel valami olyasmi volt, hogy "Mit képzel a pufajkás Horn, ..."

Aztán pár perccel később bejött, leült, meglátta az újságot ezzel a címmel, és egy "Hmmm!!!"-el fintorogva félretolta.

Én meg jót nevettem ezen.

Azt hiszem, Új Magyarország volt de nem emlékszem pontosan. Akkori jobbos főújság.

ZorróAszter 2024.06.17. 14:54:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"95 % ballib aránnyal."

Az olvasottságot tekintve. (Mint a mellékelt ábra)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.17. 14:56:18

@ZorróAszter:

Csak ez számít.

Hiában van 100000 példány, ha 20000 olvasó van.

ZorróAszter 2024.06.17. 15:33:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Más országokban a főszerkesztő tehet róla.

De szerintem már akkor is a németek diktáltak, csak akkor éppen a jobboldali sajtónak parancsolták meg, hogy a legmagasabb labdákat is szigorúan tilos leütniük. Például mikor Horn részegen szónokolt a Parlamentben és lepubizta Torgyánt, vagy mikor Keleti honvédelmi miniszterként azt nyilatkozta a Népszabadságban, hogy hisz az UFO-kban.

Gery87 2024.06.17. 15:55:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Lehet, de ennek oka volt, ahogy annak is hogy ma is a többség "ballib" sajtót is fogyaszt.
Fordítva ez nem igaz.

Még jobber koromban se tudtam rendszeresen olvasni a jobboldali sajtótermékeket.
Szar volt már akkor is.
Még az elvileg nekem szóló EchoTV--s politikai, ideológiai tartalmakon is csak mosolyogni tudtam, komolyan venni nem.

@ZorróAszter:

Én a Magyar Hírlappal próbálkoztam, nem sok sikerrel:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.17. 16:46:26

@Gery87:

A Magyar Nemzet szombati különszáma jó volt.

Sokáig jó volt a Kapu havilap.

A Havi Magyar Fórum színvonalas volt.

De tényleg bajok voltak a jobbos sajtóban. Nem volt pénzük, így nem tudtak jól író embereket felvenni. Helyettük lett sok elvhű, de dilettáns alak.

Billy Hill 2024.06.18. 00:58:47

@Gery87: "Ott is mindenhol "áruló Károlyik meg Kun Bélák" voltak? Bulgáriában is?
A sokkal nagyobb és erősebb németekről nem is szólva..."

Mondjuk a németeknél volt ilyen Károlyis-hátbaszúrós-szabadkőműves narratíva, valami bajszos katona rá is gyógyult rendesen: en.wikipedia.org/wiki/Stab-in-the-back_myth

Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg, elég hasonló érvelés volt.

Billy Hill 2024.06.18. 01:02:43

@Gery87: "a megboldogult EchoTV....na utóbbi akkor is nettó kuruc propagandát nyomott, ott volt akkor pl a Pörzse" - akivel Dévényi Pista meg Csinti kb. egy éve is még vidáman ült egy félkörben a kamera előtt... Komolyan, ők sem tudnak felszólalni, hogy "haver, ne gyere már a műsorba, mert mind hülyén nézünk ki miattad..."? Ennyire nincs már szabad beszélő fej?

Billy Hill 2024.06.18. 01:06:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A Magyar Nemzet szombati különszáma jó volt."

Like. Nekem a Heti Válasz tetszett úgy-ahogy, de az túl mérsékelt, túl ujjat eltartós volt, ezért aztán csak a Demokrata maradhatott meg. Ami pedig 90%-ban egy vicc ma már. Van 1-2 fura szerzet, aki még írhat oda, de az egész termék eléggé elcsúszott egyetlen irányba.

Gery87 2024.06.18. 14:52:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akárhogy is volt, a helyzet nem sokat változott. Sőt.

Gery87 2024.06.18. 14:53:40

@Billy Hill:

A jobboldal nagy hibája hogy isteníti a nemzetet, így a "nemzet" nem is tévedhet, nem veszíthet, és persze rossz döntéseket sem hozhat...tehát mindig "idegenek" árulók ármánykodnak.
Elmebaj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.18. 14:56:39

@Gery87:

Most már lettek azért egyes műsorok. Valójában a fideszes influenszerek sokszor profibbak a hivatásos újságíróknál.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása