magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Donáth

Meghalt egy 90-es évekbeli nagy magyar ballib ikonember.

Én egyszer találkoztam vele személyesen is. 1998-ban. Bejött a bankba, ahol dolgoztam.

Ugyanis ott volt számlája. Nem kell semmi rosszra gondolni, a bankfiók a Kossuth téren volt, ő meg parlamenti képviselő volt, szóval minden valószínűség szerint szimpla pragmatizmusból nyitott számlát a munkahelyéhez közel.

Nekem baromira nem tetszett. Egyrészt azzal a megjátszott alázattal viselkedett, mely sok celeb magatartása, aki valahol szégyelli celebségét, s ezt ezért színpadiasan próbálja kompenzálni, de látszik, hogy közben nem őszinte a viselkedése.

Másrészt azonnal körberajongta őt a bankfiókunk vezetősége, s rajta meg látszott mennyire élvezi ezt.

Tulajdonképpen ma visszagondolva, ő az első fecskék egyike volt a magyar evangélikusoknál, egy olyan folyamat részeként, mely ma már homokmeneten vonaglani vágyó evangélikus "papokban" kulminált. Ő még ilyet nem tett volna, ezt mindenképpen meg kell említeni, de az ateizmus magvainak elvetésében komoly szerepet vállalt.

Nyugodjon békében, Isten bocsássa meg bűneit!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5718445757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2024.07.17. 13:07:50

"Ő még ilyet nem tett volna, ezt mindenképpen meg kell említeni, de az ateizmus magvainak elvetésében komoly szerepet vállalt."

Amennyire én tudom az a probléma, hogy egy vallásos ember el kezd kételkedni Isten létében, régi és általános probléma. Még magasrangú egyházi személyeknél is.

Az általános rendezése mindenhol az, azt hiszem az ortodoxoknál is, hogy tilos nyilvánosságra hozni és ezzel mások hitét is megingatni. Csak a gyóntatójával szabad róla beszélni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.07.17. 13:11:41

@ZorróAszter:

Fogalmam sincs, Donáth elvesztette-e a hitét, de eleve mindegy is, nem erről írtam.

jónévez 2024.07.17. 20:33:10

"Nyugodjon békében, Isten bocsássa meg bűneit!"

Ez mekkora kenetes marhaság.
Ha valaki szerintem bűnös, akkor bűnös. Ha nem bűnös, akkor nem az.
Kár hangsúlyozni, hogy Isten megbocsát(hat). Én vagy megbocsájtok, vagy nem. Nem vagyok isten. Nincs kötelezettségem. (Istennek sincs)
Nyugodjék békében??? Kenetes marhaság. Ha szeretek valakit, az békében nyugszik felőlem. Ha gyűlöletes volt felém, akkor én ugyan nem bánom, hogy hogyan nyugszik. Ha békétlen -hát úgy járt.

gigabursch 2024.07.18. 00:05:13

69 évet károsított.
Szerintem forgjon kétszer ennyit a sírjában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.07.18. 08:14:29

@jónévez:

Isten megbocsát minden bűnt, ezt ne feledd, csak bűnbocsánat kell hozzá.

ZorróAszter 2024.07.18. 09:34:14

@gigabursch:

Akkor ne tessenek annyira sipitozni, mikor a jobben "szent ember"-ek kapják meg ugyanezt a libernyákoktól.

IdomitottFoka 2024.07.18. 10:38:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mármint bűnbánat. mondjuk még senki nem jött vissza ennek a működőképességéről referálni

@ZorróAszter: na ja. amikor a hülyék fika lelövése miatt örömködtek, akkor tudták a disztingválást. pedig még a főni is megmonta h a döglött lóról le kell szállni.

ZorróAszter 2024.07.18. 16:03:17

@IdomitottFoka:

Ez egyike azoknak a dolgoknak, amivel az elinek nevezett sertéscsorda eléri, hogy normáslis embereknek eszébe ne jusson politikával foglalkozni.

0dzsud0 2024.07.19. 09:18:19

@ZorróAszter: "Akkor ne tessenek annyira sipitozni, mikor a jobben "szent ember"-ek kapják meg ugyanezt a libernyákoktól."

Írod, mintha a libernyákoktól az csak egy válaszreakció lenne. A valóságában meg úgy néz ki, hogy a libernyákok kívánják a leggusztustalanabb módon minden "ellenségük" halálát és pusztulását az ellenoldali beállítódástól teljesen függetlenül. Ráadásul megy a szokásos kettős mérce. Emlékszem, amikor Koncz Ferenc meghalt, ment a visszataszító gyűlölködés a kommentekben és ez elég általános volt, pedig azért nem egy Bayer Zsolt-kaliber, csak épp a gyűlölt oldalon álló fideszes volt, akivel szemben minden megengedett. Bezzeg amikor a fideszeseket (nem csak a politikusokat, de a szavazóikat is) éjt nappallá téve gyalázó Homonnay Gergely buzulta magát halálra Rómában, az szent volt és róla csak semmi rosszat (követelték a szocinyugger majmok a kommentek közt). Szóval hagyjuk már! Ha a fideszesek most évekig a ballibek halálát kívánnák és minden elhunyt balos politikus/megmondóember sírján táncolnának, még akkor sem lennétek kvittek, Zavaleta. :)

gigabursch 2024.07.19. 09:30:32

@ZorróAszter:
Igazad van.
Túl rövid az élet ahhoz, hogy bármelyik rühedék kommenyista - liberál-fasiszta - internáci szubhumán takonyra komoly átkot alkossunk és szórjunk.
Nekem az is elég, ha a pokolban eleget rotyog.

Amint azt fentebb is megírtam.

Az meg, hogy a szövegértelmezés nem megy és a következteteseid félrevezetőek, nos, az a te bajod.
Ugyanis az, amit te állítottál az nem egyenes következménye, amit én tényként (69 évet károsított) állítottam, és nem közvetlen a kapcsolat annak a vélelemnek (kétszer ennyit forog a sírjában), amit mondtam.

Magyarán:
A féigazság nem az igazság fele, hanem a megtestesült hazugság, mert manipulatív.,
Nos. Annak tükrében, hogy tisztán átlátszik az, hogy hogyan próbáltál féligazságokkal manipulálni egyrészt tisztén látszik, másrészt rámutat arra a tényre, hogy addig, amíg ezt a fajta viselkedést nem tudjátok magatokról lemosni) tetszés szerint választhatsz a fenti három kategóriából, mint főcsoportból, hogy melyikbe sorolod magad,
Ugyanis az embert az különbözteti meg a szubhumán életformáktól, hogy azonnal átlát a manipulációs kísérleteken és nem pedig aktív részese.
Jogodban áll neked is kiemelkedned és magad mögött hagyni ezt a félrevezető - és egyben emberellenes - létformát.

gigabursch 2024.07.19. 09:32:47

@0dzsud0:
A sértett önérzetesség valós tartalom nélkül, mindig fáj a szubhumán létformának...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása