magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Csúcskomment zsidóügyben

Cikk: Kolumbusz kripto-zsidó volt.

Egyébként ezt régóta mondogatják sokan. Most DNS-vizsgálat is igazolja.

Maga a téma nem érdekes, de akadt egy ostoba komment:

Ez egy ősi magyar liberális probléma, melynek eredete nacionalista, abból a korból, amikor a nacionalizmus és a liberalizmus ugyanazt jelentette.

E kor eredménye az "a zsidó az egy vallás" nézet. A rendszerváltozás után - nem függetlenül a folyamatos ballib antiszemitázástól - ez éjjel-nappal harsogva lett. Mára komolyan elhitték egyesek.

A mai helyzet: két csoport van a világon, mely szerint "a zsidó az csak egy vallás":

  • feketeöves magyar ballibek,
  • szélsőséges palesztínok.

Pár éve ballib ismerős azután szakította meg velem a kapcsolatot, amikor elmondtam, nekem van egy ismerősöm, aki zsidó és ateista, s Moszkvából költözött Budapestre. "Az egy orosz, zsidó származású orosz", próbálta mondani nekem, mire én elmondtam: ő magát zsidó nemzetiségűnek tekinti, kifejezetten aláhúzza, hogy nem orosz.

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2418709958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 08:08:33

Most DNS-vizsgálat is igazolja.
----------------
1. Nem vizsgál, hanem rekk, a vizsgál empirikus jevevényhang, a visó rokonja, ahogy a vision-nak is. Nem igazol, hanem rekkent. Az igaz igenstak az indogermán ie stumától ered, a Joch, jog rokonja.

2. Rekkent? Hát hogyne, ahogy a fingrizmus! Stak egy prekoncepció, egy bullshit. Ahogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, úgy nem van fingár gén.

A másik probléma, hogy a vizsgál az empíria, vagyis Wissenschaft, nem racioanlizmus, stakhogy én nem látem azt a DNS-t, vagyis odamondani és vélni nem egyéb, ahogy fingrista autokrácia, úgy én maradem a logosznál, Scott őrmesternél, a rációnál, ahogy az ethosznál.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 08:16:44

A mai helyzet: két csoport van a világon, mely szerint "a zsidó az csak egy vallás":
-----------------------
1. A mai lagu ana erdán, ana rekkint...
Magyarul!

2.A probléma, hogy a vallás az vélés, választás, nem az eredeti, három vallás van: judaizmus, iszlám, kreténység. Ez a három szemitizmus. Na most én pogány vagyem, nekem a kretény is zsidó, antiszemita az ember a kreténységtől, hogy a Judik ezt ideszarták.

3. Nekem az Einstellungem ab ovo pogány náci, úgy a judizmus vallás és arta is. Mondjunk példának egy echte Jude-t Sorost, perfekt Jude, attól, hogy az evolúció formáltaja a Jude-t, ettől rakja így a ökomókiát.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 08:22:48

E kor eredménye az "a zsidó az egy vallás" nézet.
------------------
Idő, nem kor, a nézet egy bullshit hang.

Egyéb mást félretéve, a probléma ott van, hogy ez a mostani DNS maszlag egy bullshitizmus. Ez olyan, ahogy a fingár nacionalizmus, stakhogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, de az új-ónemmagyar egy halandzsa, de nekünk kell szopnunk a fingár nacionalizmust, ahogy a zsidót is. Az egész olyan, ahogy a dákó-román, ha egyeseknek a fingrizmussal és ezzel fenti judizmussl bírnának reflexiót, úgy a dákó-román bullshitként röhögnék ki az egészet! De nem, nem ez van!

gigabursch 2024.10.21. 08:27:59

Nem értem a problémáját sokaknak.
Sokezer év belterjesség nem csak "lófejet" és kilincsorrot hozhat magával, hanem számos egyéb leromlást is...

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 08:30:23

a nacionalizmus és a liberalizmus ugyanazt jelentette.
--------------
1. Ma is egyet rekk, lásd a fideszlibcsiket.

2. De a zsidó nacionalizmussal probléma nem van? Mondjuk Heine: Spinozától ered a mondern filozófia. Vagy ott van Feist, egy német-zsidó lingvistiker, aki az indogermanizmust nem bírtaja, hogy a németek itt is és ott is németeket látnak...

3. A Judiknak nem kellene az embert baszogatni ezzel, attól, ahogy írtem, a Judik itt és ott indogermánosodnak, de az indogermánok szemitulnak, lásd Bircát a kreténységgel, úgy részint az intelligenciájukat stak ennek köszönik, és azt, hogy más hülye, a szemitizmusuknak, a kereszténységnek.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2024.10.21. 10:20:20

Ez a tipikus esete a fej homokba dugásának. Van egy elmélet, és ami nem felel meg neki, az nincs. A nemzet szó szinte tökéletes, mert kifejezi, hogy egymást nemzették a tagjai. Nagyjából. Persze vannak beolvadások, és sok más folyamat is, de alapvetően rokonai egymásnak,. vagy elég az, hogy azt hiszik. Miért ne lehetne zsidó nemzet? Persze, hogy van. És vallás is lehet, ami megint csak NAGYJÁBÓL egybe esik. Sőt nyelv is van, ami NAGYJÁBÓL egybe esik. De mindenféle kombináció akad: nincs nyelv, de van származás stb. Olyat a zsidók nem engednek, hogy van vallás, de nincs származás. EZt ők réges rég eldöntötték, hogy faji alapon szelektálnak a vallásukban. Míg bárki lehet katolikus, ortodox, muszlim, zsidó vallású csak bizonyított faji alapon lehet.
Mellyire buta ember, aki a legelemibb szabályszerűségeket sem ismeri fel a környezetében? Mit a komcsik, akik a 30-as években bizonygatták a lágeben, hogy a kommunizmus szép eszme, csak éppen apró hiba csúszott bele. De alapvetően jó. Persze őket az elvtársaik egy idő után kimentették onnan általában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 10:26:06

@fofilozofus:

Kivételesen lehet zsidóvá lenni, de az asszimilációval is jár, azaz nem lehet "csak a vallást" felvenni.

Gery87 2024.10.21. 10:32:56

Különbséget kell tenni származás, identitás, vallás, rassz, nyelv között.

Ez a turbómagyaroknak sem megy, ebből lesznek aztán sumér-hun-szíriuszi "finnugortagadó" hülyeségek.

Ami Kolumbuszt illeti, nyilván vannak genetikai nyomok, amik kifejezetten a korabeli zsidókra jellemezőek, hogy magát minek tartotta, jó kérdés...genovai esetleg katalán megkeresztelkedett zsidó felmenői voltak? Lehet.
Mára tökmindegy.

Szerintem nem minden esetben jó turkálni ilyen ügyekben.
Feleslegesen megbolygat olyasmit aminek nincs jelentősége, de sokak hitét identitását megingatja, feszültséget és ellenségeskedést kelt!
Főleg hogy már Kolumbusz nincs itt, ő maga nem tudja elmondani ebben az igazságot.

Így újra a genetika/származás/vallás/nyelv problémájába gabalyodunk teljesen feleslegesen.

Gery87 2024.10.21. 10:38:45

@gigabursch:

A rendszeres piálás, meg a kocsmabölcsek közti szocializáció meg leépíti az agyat.
Csak mondom...

Egyébként meg van ez a "zsidók genetikai hulladékok" meg a "ravasz furfangos zsidó világuralmista" széljobber narratíva, el kéne dönteni hogy melyik az "igaz", mert a kettő együtt nem megy.

Gery87 2024.10.21. 10:40:21

" a nacionalizmus és a liberalizmus ugyanazt jelentette."

Mire gondolsz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 10:41:52

@Gery87:

Mi a liberalizmus egyik alapgondolata?

Hogy nemzetállamok vannak, ezekben kell gondolkodni, a vallás pedig magánügy.

A nacionalizmus a liberalizmus találmánya.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 10:44:37

@Gery87:

Ez mindegy.

Amikor etnikai alapú konfliktus van, akkor az lehet felfelé és lefelé irányuló is, azaz:
- az ellenséges nép primitív, gonosz, aljas, romboló,
- az ellenséges nép okos, ravasz, gonosz, helyfoglaló.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 10:46:32

@Gery87:

Nyilván az identitás számít elsősorban.

Viszont ezt sok esetben nem lehet szabadon megvallani.

ZorróAszter 2024.10.21. 11:16:44

Ez megint az a náci "paradoxon", axiómakisérlet, hogy az antiszemita propagandát a zsidók találták ki. Anélkül nem is lenne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 11:22:18

@ZorróAszter:

Igen, ez a fordítottja. Annyire félnek az antiszemitizmustól, hogy tagadják a zsidóság létezését.

ZorróAszter 2024.10.21. 11:26:55

A zsidóknak kb. annyi köze van az ókori zsidókhoz, mint nekünk az ősmagyarokhoz.

Mikor Hadrianus betiltotta a zsidó vallás felvételét, a betérést, már a Római Birodalom 10%-a zsidó volt. És ezek rendszeresen ismétlődtek.

Ezért van, hogy Jézus jobban hasonlít külsőre Oszama bin Ládenre, mint Tony Curtisre.

Ezek vonatkoznak Kolombusz zsidóságára is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 11:30:36

@ZorróAszter:

Nem, sokkal több közük van.

Az etnovallás korlátozó tényező. Szóval egy mai zsidóban több ókori zsidó vér van, mint egy mai magyarban ókori magyar vér.

Olyan 40 % köröli adatot olvastam a zsidóknál. Ami sok.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.21. 11:48:55

Hát remélhetőleg a DNS vizsgálat úgy zajlott hogy korabeli, bizonyítottan zsidó kadáver DNS-ével vetették össze, nem ma élőkkel, mert az teljesen tévút, ahogy írtam már sokszor.
A közép-európai zsidók rendelkeznek a nemzetiség összes kritériumával. Vagy harminc éve kaptam meg először a "primitív xenofób kishaver" minősítést, nem is akárltől, a néhai Kálmán nyelvész bátyjától, aki az előbbi megállapításom egyik részletére, nevezetesen hogy a jiddis nyelv eléggé erősen kötődik a zsidó nemzetiséghez, az ismert sajnálkozó stílusban oktatott le, hogy akkor neki miért kell ezt külön tanulnia, ha ez a zsidóság része. Kissé rosszul esett még nekem, de az ürge igazi soviniszta volt természetesen, hamar eljutott a fasisztázásig meg a nácizásig, neki még Bethlen István is fasiszta volt. De legalább hamar kitanultam hogy kell ezeket az állampolgártársakat kezelni.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 11:59:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: zóval egy mai zsidóban több ókori zsidó vér van, mint egy mai magyarban ókori magyar vér.
-------------------
Zsidónak innen vagy Judenak innen.

Te ezt honnan szopod? Már újra a fingrizmustól? Stakhát a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, úgy fingod nem van a magyarról, vagy stak fingod.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:00:54

@ZorróAszter: mint nekünk az ősmagyarokhoz.
---------
Nem hoz, hez, ez örmény. Hanem nak-nek. De már újra jen a bullshittel, a marxista, tagadja a primitívet. Stakhát a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:03:44

@Gery87: sumér-hun-szíriuszi "finnugortagadó" hülyeségek.
-------------------
sumér-hun-szíriusz= fingrizmus.

Az új-ónemmagyar egy halandzsa, a nyelved, de attól beszéljük már meg, hogyan is van ez a fingrizm6us, vagy ugordj fel a blogemre. A fingrizmus az olyan, ahogy a sumerizmus.

A Gery stak nem fogja fel, stak mekegi a bullshiteket.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.21. 12:04:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: dehát hiszen 1241-ben népirtás keretében az ősmagyarok eltűntek.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:07:36

@Gery87: származás, identitás, vallás, rassz, nyelv között.
-----------------
1. A származás egy bulslhit hang, inkább eredő. A vallás szemitizmus, vélés, választás.

2. Nem között, hanem innento, ez magyarosabb.

3.. A nyelv az eredő, a genetika és a fizológia egy, ahogy a vér is. De nem studa, hogy nálad nem egy, fingrista hülye vagy. Ezeket nem kell szelenteni, attól, hogy a nyelv már fizioológii is, erről írtem a blogemon Nietzsche után, ahogy a hangokaról: bolondo, boldog, víg, vídám, vídv, üdv, ör stuma, indogermán uer és egyebek. A nyelv interpretációja is genetikai és fiziológiai. Vagyis akinek nem kompatibilis a genetikája a nyelvvel, az a fingrista és az mekegja az új-ónemmagyar zagyvaságot.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:10:57

@Deak Tamas: 1241-ben népirtás keretében az ősmagyarok eltűntek.
-----------
A tűn hang egy neoillogizmus, úgy inkább boljad vagy djíad, de ide vésztek.

Libcsi ideológia! Stakhát a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv. A fingrista narratíva arra is van, hogy tagadja az ősit, a primitívet, mondván, hogy stak libernyákok vagyunk, ezzel nem van ősi, primitív rakanta, stak libernyákizmus, pógárizmus, democsokrácia. Stak a probléma itt az, hogy ha vésztek volna a magyarok, úgy a libernyák fiktív persona, ahogy a libernyák állam, a micisapka, korona bili, vészes az emberre.

Hát libernyák állam nem kell,az öltaja a magyarokat! A Pityu!

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:28:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: alapgondolata?

Hogy nemzetállamok vannak, ezekben kell gondolkodni, a vallás pedig magánügy.
-----------------------
1. Rakurakvány. Alap nem van, al a túl, Grund raku. Gondolni stak a libcsi gondol, magyar rkaand, úgy rakvány van.
2. A nemezt egy olyan libcsizmus ma már, ezt az új-ónemmagyar bullshit z-s hangot nem is rakem.
3. A vallás a vélés, választás. Az ühgy Wicht, Sache, d nem rakem, hogy magán, mond inkább, hogy privát,a magán az totál más.

Sokra vágyik a szarjka, de nem bírja a farokja! Ezt te vagy! Eredetileg a vallás választás, vélés volt, módosulás, alterizmus az ősitől, vagyis fingrizmus. De rakem én, rakem, hogy talán te se bírod a libernyák democskráciát, ana úgy boljok a Glaube-ra, ana nem vészes a libernyák államra, vagyis posztulálja, hogy a Glaube más ahogy a libernyák állam, hogya libernyák államnak innen van a választá,s, a vélés, a vallás. Stak a probléma ott van, hogy a modern libernyák állam rakuja keresztény, az Aufklärungval a keresztény szokásokat pógárosították.

Neked fasza, hogy a választás, vélés. a vallás privát a libernyák államnál, attól, hogy rakandjad stak, hogy hogyan is volna, hogyha előrtarne, törne a primitív, a pogány, az ősmagyar a 21. századnál, a posztmodernnél, úgy papokatz akasztanak, templomokat gyújtanak, kretényeket ütnek.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 12:37:35

r a nacionalizmus és a liberalizmus ugyanazt jelentette.
--------------

Rekk nem jelent. A probléma, hogy van nemzetizmus, egy ma olyan libcsizmus valósan, ahogy a fideszlibcsizmus, stakhát nálem zavar van és szakadás, úgy a történelem antoján. A nacionalizmus hangot ősien, primitíven definiálem, kereszténység előtt, feudalizmus előtt, vagyis én illiberálisan, attól, hogy a nacionalizmus libernyékizmusjáról már fingem nem van.

Vagyis mondjuk az USA peoplejait nem mondem Nation-nak, stak populációnnak, de ezzel nemm nem mondem az új-ónemmagyar, ökomókikus, fideszlibernyák és egyéb libernyák, ahogy pógári, libernyák állami pógárságját se Nationnak. A Nation definícióm mondani volna tacitusi, herodotoszi és egyéb.

_Neville 2024.10.21. 12:44:47

Vallás is és nép is. És hogy keltsük a zavart, tényleg létezik "zsidó származású orosz/magyar stb", meg ezek mindenféle variációi (pl vallásos is zsidó is, de magyarnak is tartja magát stb). Szóval nem egyszerű :D

_Neville 2024.10.21. 12:49:03

@_Neville: Bár ha jól tudom ez az oroszoknál jobban elkülönül, a magyar zsidók többségénél a 19. század óta elég nehéz szétszálazni a magyar meg a zsidó identitást, tulajdonképpen ezen identitásválság miatt lett elég sok komcsi közöttük (mert az azt ígérte, hogy ez az egész nem számít, nem kell magában ezt rendbe rakni és foglalkozni vele)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 12:49:28

@Deak Tamas:

Igen, ez is egy makacs mítosz volt. Valójában az ország nagy részét nem érintette az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 12:50:18

@_Neville:

Létezik román származású magyar is. Akkor nincs ezek szerint román nép?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 12:52:26

@_Neville:

Nem csak az oroszoknál, a Balkánon is.

A szovjet személyikben benne volt adatként is, hogy "zsidó".

Az iskolai osztálynaplóban is. Nekem volt ilyen osztálytársam.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.21. 13:18:50

@_Neville: teljesen szétválasztható az itteni esetben ez a kérdés, hiszen többszörös forrástömegünk van az önkéntes elkülönülésre. Nagyon ismert politikusunk gyerekének voltam kénytelen kollegája lenni, egy alkalommal közölte, hogy ha Irán sokat ugrál, odabaszunk neki atomot oszt kész. Kérdezem, ki az a "mi" aki odabasz, Magyarország?? Izrael - volt a válasz. (Lásd ugyanezt a szemléletet a Medve alig felháborító utolsó hozzászólásában.)
Van fordítottja is a dolognak, Radnóti is a " Így nézhetett ki ősszel Krisztus is ennyi idősen;"-től jutott el a magyarság integráns részéig, pedig ő aztán írhatott volna Borban "magyarozó" verseket, mégsem tette, sőt.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 13:30:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Létezik román származású magyar is.
-----------

Létezik? Hol a lé? Ezt nem rakem! Olyan nem van! A van-t már rakem. Azt úgy mondják, hogy libernyák állampógár! A probléma az, hogy ezt nem rakem, fingem nem van, a másik, hogy ma stak ez van Nation laguján. A libernyák állampógárt dúrgerni kell, nekem egy halandzsa, de ma stak egy picit libcsiként dúrgernénk, mondjuk itt kirakódni az Allianzja az arische Brüderschaft-nak, a Wagnernek, Sons of Anarchynak, új honfoglalásként, de úgy,. hogy a primitív visszajen. Vagy mondjuk egy Allianz a suttogóktól, a Neganektől, a Farkasoktól.

A fenti induviduális, ökomókikus is, nem primitív. Az indivudális is oké, ha primitív, mondjuk a Wagner emberje, Memberje.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 13:32:53

@Deak Tamas: ság integráns részéig, pedig ő aztán írhatott volna Borban "magyarozó"
-------------------
Magyaroz bullshit z-s verb! De az, hogyan volna magyar? Sehogy! Talán inkább álmagyar sklavisch. Ha már itt vagyunk, úgy az már magyarosabb, ahogy ittasan az egyik orosz lelő egy másik orosz öreszort. Arról kellene egy vers, az már magyaros!

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 13:35:15

@Deak Tamas: "primitív xenofób kishaver" minősítést, nem is akárltől, a néhai Kálmán
---------
A minősít hang is már judauzmus, fingrizmus, ilyen hang nem van.

Nyelvész vagyis fingrista. He? Ha Kálmán Jude, ha Kalmán fingrista, úgy a Jude fingrista?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.21. 13:38:27

Az identitás kérdéséhez - is - nagyon jó ez az interjú, én hajlok arra, hogy a 95%-ával egyet is értsek, és igaz is.

mandiner.hu/kulfold/2024/10/mi-van-a-szlovakok-fejeben-es-mit-gondolnak-rolunk-magyarokrol-ehn-laszlo-a-mandinernek

_Neville 2024.10.21. 13:56:20

@Deak Tamas: Egész szórakoztató is lehetne ez a tót fantasyvilág, ha nem tartanának túszul ennyi magyart hozzá.

Gery87 2024.10.21. 14:03:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mi a liberalizmus egyik alapgondolata?"

A személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul.

"Hogy nemzetállamok vannak, ezekben kell gondolkodni, a vallás pedig magánügy."

Máskor meg az a vád hogy nem gondolkodik nemzetállamokban!
Döntsétek már el....

"A nacionalizmus a liberalizmus találmánya."

Nem, mindkettő a felvilágosodás terméke.
Az egyének szabadok és jog előtt egyenlőek egymással, tehát az adott nép tagjai is azok egymással, ez a modern nemzet.

Gery87 2024.10.21. 14:06:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Persze hogy van ilyen, de ettől még fasság mindegyik.
Valójában puszta érdekellentét van (vagy még az sem, sima ürügy), csak meg kel magyarázni valahogy szentimentálisan is.

Gery87 2024.10.21. 14:08:49

@Deak Tamas:

"Vagy harminc éve kaptam meg először a "primitív xenofób kishaver" minősítést,"

Mert az is vagy, bár a "soviniszta büdösbunkó proli kisnyilas geci " kifejezést használnám rád inkább.
Csak vissza kel olvasni miket írsz te faszkalap, és neked áll feljebb?
idióta vén hülye.

" az ürge igazi soviniszta volt természetesen,"

Mint te bazmeg, vagy azt már nem látod mi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 14:18:56

@Gery87:

A liberalizmus és a nacionalizmus elszakadtak egymástól a XIX. sz. végén, XX. sz. elején.

A mai liberalizmus már globalista. De az eredeti nem ilyen volt.

Sőt éppen ellenkezőleg, szélsőségesen nemzeti volt. Lásd Franciaországban a kisebbségek elleni terrort, hogy mindenki francia legyen.

ZorróAszter 2024.10.21. 14:48:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nem, sokkal több közük van.
Az etnovallás korlátozó tényező. Szóval egy mai zsidóban több ókori zsidó vér van, mint egy mai magyarban ókori magyar vér.
Olyan 40 % köröli adatot olvastam a zsidóknál. Ami sok."

Igen, a zsidók is, a magyarok is szeretik ezt hinni magukról.

Csakhogy a zsidóknál is egymást követték a laza korszakok, amikor könnyű volt betérni.

Ezért nem hasonlít egy átlag izraeli egy átlagarabra, holott 2000 éve még ugyanaz az etnikum volt.

A vicces jelenet, amikor Himmler Auschwitzban meglátott egy szőke kékszemű zsidót, és odahivta, hogy van-e árja őse, aztán mikor azt válaszolta, hogy mind a négy nagyszűlője zsidó, akkor azt mondta neki Wolf Obergruppenführer szerint, hogy "Sajnálom, akkor nem segíthetek."

A sztorit filmre vették, csak nem látszik jól hogy mi a beszélgetés tárgya. Wolfot, a segédtisztjét kérdezték Nürnbergben hogy mi volt ez.

Gery87 2024.10.21. 15:01:55

@Deak Tamas:

"vagyonkoncentráció a nagyvárosokban mindig negatívan hat a születésszámra....a világon ez mindenhol így van. Dél-Korea rendelkezik a világon talán az egyik legfejlettebb társadalommal, az egy nőre eső átlagos születésszám ennek ellenére viszont csak 0,7 – a fővárosukban Szöulban még ennél is alacsonyabb, csak 0,5, ami még az éppen háború sújtotta Ukrajnánál is kevesebb. Biztos, hogy ezt az utat kéne bejárnunk? Mégiscsak, hová jutottak azok a fejlett nyugati, polgárosodott társadalmak egy évszázad alatt? Meg lehet nézni. "

A kapitalizmus és a vele járó fogyasztói individualista feminista társadalom egyértelműen zsákutca, mára ez bizonyosan kiderült, aki mást mond az bolond vagy hazudik.

Lehet persze ideiglenesen épp a rendszer előnyeit (jólét) felhasználva bevándorlókat importálni és ezzel "megoldani" a demográfiát, de ez megint azzal jár hogy a népesség és vele a mentalitás, kultúra lecserélődik, ami meg idővel leváltja magát a válságot okozó individualista és feminista társadalmat:)

Ezek olyan eszmék amik önmagukat számolják fel, így vagy úgy. Mint a rák.

A feminista, anyagias, mának élő, vagyon karrier kényelem és pozíció halmozó "tudatos" férfi és nő nem csinál gyereket, ezzel nem születnek "feministák" így oldva meg a végül a demográfiai problémát.

"Természet anyánk" megoldja...

Gery87 2024.10.21. 15:04:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Lásd Franciaországban a kisebbségek elleni terrort, hogy mindenki francia legyen."

Puszta nacionalizmus volt, ami azzal magyarázta a maga igazát hogy "az egyén jogai nem sérülnek".
Mint a magyar a liberálisok a dualizmus korában: "nincs szükség kollektív jogokra hisz az egyén jogai a nyelv és kultúra terén biztosítottak".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.21. 15:17:46

@Gery87:

Persze, ez volt a liberális nemzetállami koncepció.

Ahol kisebbségi probléma van, ott máig ez a hivatalos állameszme.

Ezért nincs pl. EU-szintű kisebbségi jogrend: a tagállam fele nem ismer el kollektív jogokat, hiszen "mindenki egy nemzet", azon belül egyéni nyelvek jogok lehetnek csak.

Pl. a bolgár alkotmányjog is ilyen. Van "bolgár nemzet", amin belül persze lehetnek "etnoszok", de ezek nem alkothatnak jogilag kisebbségeket.

MEDVE1978 2024.10.21. 15:18:11

Kolombusz nyugodtan lehetett zsidó, akár kikeresztelkedett zsidó vagy olyan, akinek a szülei titokban zsidók maradtak, míg nyilvánosan kikeresztelkedtek.

Hogy ne lenne zsidó származás? A genetikai tesztem szerint 25%-ban zsidó származású vagyok, anyai nagyapám oldaláról (ezt már a teszt előtt is tudtam). Már a dédnagyapámék kikeresztelkedtek valamikor a XIX. század végén. (Ettől függetlenül a dédnagyapám és a dédnagyanyám is etnikailag zsidó volt). Egyébként valóban nem túl inkluzív a klub, amikor egy (vallásában és etnikailag is vélhetően 100%-os) zsidó haveromnak elmondtam, hogy én bizony 25%-ban zsidó vagyok, azt mondta, hogy ez már semmire nem jó, mindenféle ősöm van, én már nem számítok semennyire se zsidónak...

Gery87 2024.10.21. 15:34:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Persze, az érdek felülírja az elveket.
Valójában mindkettőt!

Nacionalista szempontból is van alapja pl a székely autonómiának, amit a román nacionalizmus sem vitathat el, meg liberális szempontból is van alapja, hisz az egyének többsége azt akarja...
Mégsem engedik, mert a puszta hatalmi érdek más.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:01:13

@MEDVE1978: A genetikai tesztem szerint 25%-ban zsidó származású vagyok,
----------------
Nem szerint, hanem rekkint. Nem származ, hanem eredő. Ezek a tesztek bullshitek, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a magyar nyelv rakuja raktalosza úgy, a genetika is.

Látem, látem, olvasem, hogy folyton vakerolod az új-ónemmagyar libcsi zagvaságot, braver Hund vagy. Stak nem a racionális zsidó arta vagy, arete, vagyis nem arta. Vagy a zagyvaságod zsidó arta?

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:02:35

@Gery87: Persze, az érdek felülírja az elveket.
-----------
Érdek hang nem van, ez egy sklavenaufstandi hang, stak er és ár van. Elv se van, stak nyelvkakilás, gy nem rakem a halandzsát, rakvány van.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:05:47

@MEDVE1978: azt mondta, hogy ez már semmire nem jó, mindenféle ősöm van,
-------------------
Nem jó, hanem rakta, raktaga. Nem féle, hanem arta.

Jah, jah, vajon hány Judet durrantott meg egy bolondo germán dühor 20 feles után? Jah, nullát, hát Hesus Mutterja is kibeszéltaja, hogy stak a Turul basztaja szét análisan.

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:08:01

@Gery87: kollektív jogokra hisz az egyén jogai a nyelv és kultúra terén
------------
A jog az a Joch, iga, úgy van ősmagyarul. De rakta van, de nem rakem rakta-val se.

Nyelv? Új-ónemmagyar zagyva libcsi kreol?

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:12:39

@ZorróAszter: Auschwitzban meglátott egy szőke kékszemű zsidót, .... válaszolta, hogy mind a négy nagyszűlője zsidó,
---------------------
Magyarul: bolondo és bolva szem.
Nem válaszol, ezt nem rakem magyarul, hanem antoregya,
Nem szülő, hanem béresja, ez a magyar hang rája, a szül hangot dúrgerni.

Jah, talán egy ősmagyar bolondo dühor odaugrott és egy nagymamát vagy dédmamát megdurrantott erővel. De no problém, a Turul basztaja szét análisan Malikát!

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 16:17:36

@Gery87: halmozó "tudatos" férfi és nő nem csinál gyereket, ezzel nem születnek "feministák
----------
Nem halmoz, hanem rejt. Nem gyerek, hanem ona barno, ennek raktányja bérmál, barnok birtaválnak: baru anya barmát bérmál, úgy barno birtavál.

Ezt igy kell mondani ősmagyarul, raktai nyelven, raktányokkal, rektionokkal. A te mekegésed egy zagva halandzsa. A csinál hangot dúrgerni kell, ez egy sklavisch sklavenaufstandisch hang

A továbbiakat nem rakem, nem vagyem libcsi, úgy az ökomókikus szarokat nem rakem. A te persrpektivád is ilyen ökomókikus bullshit, ahogy ilyen társadalmi szarság( de a társadalom hangot is dúrgerni).

Tapi2021 2024.10.21. 16:32:01

@Gery87: "Szerintem nem minden esetben jó turkálni ilyen ügyekben.
Feleslegesen megbolygat olyasmit aminek nincs jelentősége, de sokak hitét identitását megingatja, feszültséget és ellenségeskedést kelt!"

De érdekes színt hozhat abba a harcba, amely éppen el kívánja törölni a "fehér", "gyarmatosító", tehát rossz Amerikát. Kolumbuszostól (Kolombusz-nap...) együtt.

Mert mostantól ez lehet, hogy antiszemitizmus lesz!!!

Gery87 2024.10.21. 16:57:23

@Tapi2021:

Jön a BLM néger meg feminfasiszta woke picsa és le akarja dönteni Kolumbusz szobrát, erre le lesz antiszemitázva?
Ja, hát ilyen "pozitív" hatása lehet:)

Gelimtrtrddddd 2024.10.21. 17:42:30

@Tapi2021: Szerintem nem minden esetben jó turkálni ilyen ügyekben.
Feleslegesen megbolygat olyasmit aminek nincs jelentősége, de sokak hitét identitását megingatja, feszültséget és ellensége skedést kelt!"
De érdekes színt hozhat abba a harcba, amely éppen el kívánja törölni a "fehér",

-------------
1. Rekkintem , nem szerintem, a szer hangot, indogermán ser-től dúrgerni.
2. Este? Este van ott? Nem rakem!
3. Ühgy? Az a Wicht.
4. A bolygat hangot dúrgerni, német jevevényhang a Ball rokonja, német bolon-tól. objektumos beszéd.
4. Jelentőség hangot dúrgerni, a jel egy pici örmény jevevényhang.
5. Hitet is dúrgerni.
6. A feszül egy bulslhit hang, tensz(ed )magyarul.
7. Nem ellen, ez aléna, úgy anta, antanda, de fájogda is oké.
8. Nem kelt, ez egy jevevényhang erjesz magyarul rise.
9. Érdek hangoit dúrgerni, skalvenaufstandi hang, stak er és ár stuma van.
10.A szint görögös, a scheinen rokonja, dúrgerni, ide feldet mondunk.
11.Nem hoz, ez nem Örményia, magyarul bírong, ez az ősmagyar hang.
12. Nem harc, hanem hartu,. a har, indogermán sker stumától.
13. Nem töröl, nem törünk, de az tar volna, az ö magyarlosza, stakhogy dúruink, úgy dúrgerünk.
14.A fehér is germán hang, de inkább bolo, az úgy egyrakásúbb.

ZorróAszter 2024.10.21. 21:25:05

@MEDVE1978:

"Hogy ne lenne zsidó származás? A genetikai tesztem szerint 25%-ban zsidó származású vagyok, "

Úgy, hogy az a bizonyos 25% lehet, sőt valószínű hogy nem sémi, hanem pl. kazár.

Mert a legnagyobb ellenőrizetlen betérési hullám az épp a kazár volt, akik valójában nem zsidók voltak etnikailag, hanem türkök.

És állítólag ők az askenázi zsidók ősei legnagyobb részt.

Annyira, hogy még maga A Führer is beszél róla valahol.

A többi, régebbi betérési hullámot azt most hagyjuk is.

Gery87 2024.10.21. 22:45:03

@ZorróAszter:

"És állítólag ők az askenázi zsidók ősei legnagyobb részt."

Talán, de nem biztos, ez csak hipotézis.
Ráadásul:

"A kora középkorban az askenázi („német”) zsidóság törzsterülete a Német-római Birodalom és Észak-Franciaország volt, a Rajna völgyében jelentős közösségük élt. A keresztes háborúk idején keletebbre kényszerültek vándorolni. A zsidóknak a nyugat-európai államokból történő 13–14. századi kiűzetését követően a lengyel-litván területekre helyeződött át központjuk. A mai Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban is megtelepedtek. "

Tehát elvileg nyugatról mentek keletre, nem egy 1000 éves helyben lakó kazár őslakosság.

Azt sem tudjuk biztosan hogy a kazár elit tért csak át, vagy maga nép is.
Az ortodox keresztény és az iszlám világ határán lévő birodalom számára egy köztes vallás/identitás, egyfajta "harmadik" út lehetett amivel sem "Kijev" sem "Khíva" előtt nem kellett behódolni. Logikus de nagyon hiányos ismeretű döntés volt ez.

alöksz róz 2024.10.21. 23:58:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: de hát hogy lehet ezt megmondani, eleve nem is egy etnikum alkotja a zsidóságot, a kettő semmiféle rokonságban nem is volt egymással.

IdomitottFoka 2024.10.22. 10:46:39

@MEDVE1978: "én már nem számítok semennyire se zsidónak..."
Keríthetsz olyan ismerőst, akinek ez még sok is.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.22. 12:43:20

@_Neville: ezért - is - mondom, hogy pontosan ugyane célból kellene nekünk megnagyobbodott országban nemzeti kisebbségek.
Tanulságos, hogyan csillapodott le a szomszéállamok hevülete a bécsi döntések után.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.10.22. 12:46:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerintem jóval előbb. Hiszen ez gerjesztette a problémát: mik lehetnek egyéni és mik a közösségi jogok? Ez pedig már például az 1790-es szerb kongressszuson Temesváron is megjelenik, persze nem ebben a sommás megfogalmazásban, de a kérdés ez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.10.22. 12:52:34

@Deak Tamas:

Alapvetően az egész probléma oka a liberalizmus.

Korábban senki se törődött vele ki milyen nyelven beszélt, ezt eldöntötte helyben a többség.

Gery87 2024.10.22. 13:47:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Korábban senki se törődött vele ki milyen nyelven beszélt, ezt eldöntötte helyben a többség."

Valóban, de akkor senki se törődött azzal se hogy a jobbágy olyan nyelven beszél mint az ura vagy sem, elnyomta a gecibe.
(ja és persze a vallás ugyanúgy okot, ürügyet adott a gyűlölködésre meg diszkriminációra, egymás gyilkolásázására...)
Szóval ne csináljunk úgy mintha az egy jobb világ lett volna!

Gery87 2024.10.22. 23:05:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Te mondtad.
Az összes mai zsidó folytonosan ugyanazoknak az apai/anyai leszármazottja akik 3000 éve voltak zsidók.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása