magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A próbaidő

A próbaidőnek fontos szabályai vannak.

Alapvető, hogy próbaidőben minden feladatot megcsinálunk, folyton köszönünk a főnöknek és bólogatunk, ebédszünetben is a cég éves jelentését nézegetjük a számítógépen, legfeljebb időnként kikapcsolódásként megnézzük a cég tavalyi tímbildingjének a fényképeit, a kollégáknak is kizárólag a cég munkájával kapcsolatos kérdéseket teszünk fel, kisírt szemekkel érkezünk munkába, amikor előző nap estek a cég részvényei, s amikor a főnök arról kérdez mik a terveink. azt válaszoljuk "szeretnék minden idegszállammal segíteni, hogy cégünk jobban teljesítsen a konkurrencia ellenében, erre szeretném feltenni gyarló életemet".

Aztán amikor lejárt a próbaidő, drasztikusan váltunk. Letöltjük kedvenc játékunkat a hivatali gépre, sokat fórumozunk, fényképeket nézegetünk, számlákat fizetünk a netes hozzáférésünkkel, blogot szerkesztünk, sokat művelődünk és olvasunk, bármit aminek semmi köze a cég tevékenységégez. Amikor meg néha mégis dolgozunk, akkor meg közben minden kollégának panaszkodunk, hogy a rohadék cég rabszolgákként kezel minket.

Címkék: munka
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6415986056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borsmenta 2014.05.05. 02:20:16

:) Mi történt, hogy ilyen írást tettél ki?

Max Birca 2014.05.05. 04:19:48

Semmi. Nincs benne személyes elem.

borsmenta 2014.05.05. 07:11:02

:) Azt hittem, hogy valami friss történet. Érdekes dolog maga a próbaidő. Hasznos is lehetne, mindkét fél számára. Közben meg mindkét fél használhatja visszaélésre is. A munkáltatók egy része ingyen munkaerőnek tekinti, be sem jelenti a munkavállalót, vagy ezzel oldja meg a szabadságolásokat, vagyis csak áltatja a munkavállalót a tartós munkával. Azt is kevesen tudják, hogy a munkanélküli segélyt meg lehet szakítani, maximum 90 napra. Ha viszont ennek a végén küldik el a munkanélkülit, akkor ha közbeesik egy hétvége, elveszti a hátralévő munkanélküli segélyidőt. A munkavállalók kevésbé tudnak visszaélni vele, de nálunk is fordult elő olyan, hogy a 91. napon jelentette be valaki, hogy öt hónapos terhes. (Mondjuk nekem gyanús volt, és mi elvből sohasem küldünk el kismamát, de azért meglepett.)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása