magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A liberális jelképek hamissága

A katari vb fő politikai jelentősége: a liberális szövegelés ismételt önlelepleződése.

Vannak akik azt mondják, igenis támogatni kell a liberálisokat, amikor igazat mondanak éppen. Az ő narratívájukon belül kell mozogni.

Most kiderült: ez zsákutca. A vb megnyitón volt minden, ami jellemzően liberális-progresszív kellék: néger celebszínész, mozgássérült gyerek, az emberiség egysége, testvériség, közös bolygó, stb. S mégis fanyalognak a liberálisok. Persze okkal: a számukra legfontosabb kimaradt: se az orosz zászló nem lett ünnepélyesen széttépve, se nem öltözött a stadion ukrán színekbe, s még szivárványos zászlók tengere se volt sehol.

Ez a szektásodás egyik jellemzője. Annak idején, amikor 30 éve kapcsolatban álltam jehovistákkal, tőlük hallottam "ha valaki 99,9 %-ban azt mondja, amit mi, az ádáz ellenség, Sátán embere, mert csakis a 100 %-os egyezés Jehova igaz egyházának jele, ehhez képest még az is jobb, aki 0 %-ban ért egyet velünk".

Én a bolgár állami csatornán néztem az eseményt. Bulgáriában szólásszabadság van, vicces volt a bolgár műsorvezető megjegyzése "kap még ezért a fejére Morgan Freeman". Hiszen ő egy liberális ikon, aki most szembement a Párt vonalával, az árulókat pedig megbosszulják arrafelé, sokkal keményebben, mint a nyíltsisakos ellenségeket.

A következtetés: nem szabad egyetérteni akkor se a liberálisokkal, ha éppen igazat mondanak. Mert a mögöttes szándék mindig valami elfogadhatatlan. Lám, ők bátran így viselkednek fordított esetben - mint pl. most.

A képhez tartozó alt jellemző üres; qfvbn-800x533.png a fájlnév
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2817984782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.11.30. 08:45:42

Mit csinált Freeman?

GyMasa 2022.11.30. 09:18:34

Hát, Morgan Freeman, nagyon nem a liberálisok szekértolója....
Nyíltan kiáll a "Black history month" intézménye ellen, mert rettentöen károsnak tartja a feketékkel szemben.
www.youtube.com/watch?v=GeixtYS-P3s

Gery87 2022.11.30. 17:45:17

Mit csinált Amerika első számú "fekete bölcs embere"?

MEDVE1978 2022.12.01. 09:00:45

Ez elsősorban a rendszer rohadását és őszintétlenségét mutatja. Én ezt rég nem liberálisnak vagy baloldalinak, hanem "woke"-nak hívom. A woke rendszer a nagy felvilágosult woke csapatokkal most mutatja be, hogy mennyire a pénz és a siker a minden és mennyire képes elengedni az elveit.

Morgan Freeman több szempontból is érdekes választás. Tudni kell, hogy Freeman, bár egy jól színész, voltak botrányai. Asszem talán szexuális zaklatás nem volt, de egy viszonylag közeli fiatal rokonát vette feleségül. Emellett ugye fekete, viszont rohadtul utálja az egész woke hacacárét. Az egész egy rettenetesen paradox szituáció Freemant a négert meghívja megnyitni egy végtelenül rasszista, a négert és ázsiait simán szolgálnak tekintő arab rezsim.

A FIFA boldogan tapsol a katari világbajnokságnak, míg tudni, hogy az egészet ázsiai rabszolgamunkásokkal építették fel és nem volt baj, hogy párezer beledöglik, mert van elég, fogyóanyag. A katariak tiltják az italozást, nincs női egyenjogúság és utálják a homokosokat is. Mégis bőnyálas szopást kapnak a FIFA-tól, ami még a felháborodott woke európai csapatokat is lecseszi, hogy kiállnak a hülye ideáljaikért. ŐK meg a másik oldalon persze annyira nem felháborodottak, hogy ez történik, mert a pénz, meg a siker ugye fontosabbak nekik, mint az elveik. Ezután csókoltatjuk az UEFA-t, amikor a buzizás miatt bünteti a magyar csapatot. Lehet mutatni Katarra, hogy nálunk a homokosok mehetnek szurkolni a meccsre, sőt sört is lehet kapni.

Egyszerre hányingerkeltő és nevetséges az egész.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása