magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Tipikusan ballibbant

Egy egyébként teljesen jelentéktelen interjú, de korábbi Tölgyessy-cikkemhez kapcsolódik.

Szóval adott egy ember, aki alapjaiban a ballib értékrendet vallja, semmilyen alapkérdésben nem renitenskedik. Viszont nem csatlakozik a ballib hergeléshez, nem mondja vissza a legbutább ballib sablonokat.

Mit csinál tulajdonképpen Júlia? Semmi mást, csak egy hisztériamentes kritikát ad elő Orbánról, magyarázva a gyökereket.

De a magyar ballib törzsmag ezt nem akarja. Ő a gonosz, csúnya, cigány, tolvaj Zorbán és a jóságos nyugat közti gigantikus háború koordinátarendszerében hajlandó csak mozogni. Bármi, ami kimutatna valami mást is Zorbán mögött mint a gonosz lopási vágyat, s bármi, ami a legenyhébben is krizálná a nyugatot az nem más mint aljas árulás. Júlia tehát nyilván Zorbán aljas ügynöke! Ballibnak mondja magát, de nem hajlandó visszamondani a kötelezőt - kriptozorbánista tehát!

Mi is történik? A hallgatók, a kommentelők, s persze a neves ballib megmondóemer műsorvezető is fel vannak dúlva. Nagyon mélyen. Tölgyessy pont erről beszél Partizán-interjújában, bár pont ezt a részt nem említettem cikkemben. Azt mondja: van egy vérig sértődött ballib belső mag, mely képtelen máig feldolgozni, hogy félre lett téve: nekik már az is személyes sértés volt, hogy 1990-ban nem az SZDSZ nyerte a választást, de a 2010-es Orbán-győzelem meg véghisztériát okozott, s ennek a sértett körnek van egy párszázezres tábora, az ellenzék meg csak ezeknek az embereknek dolgozik.

Szerintem nem is lesz Júlia hónapokig meginterjúvolva a Klub Rádióban.

Na, pont ebben sokkal okosabb a Fidesz. Simán elfogadja a nem-fideszes ballibelleneseket.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7218005794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sync 2022.12.28. 12:45:05

Végül is nem értettem, hogy mi a baja liberális demokráciával? A demokrácia-deficit? Kevés a demokratikus elem. Olyan intézmények, személyek dönthetnek, amelyeket nem választott meg senki? Lehet, de sokkal több a demokrácia, mint az illiberálisban.

Nézzétek meg ezt a videót. Megérthető, hogy mi a demokrácia. Nem káosz, hanem rend. www.youtube.com/watch?v=4e6-iP_2vI4
Ha mindig ugyanannak a személynek kezébe teszitek a döntés jogát, az szükségszerűen zsákutcába vezet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.28. 12:52:17

@sync:

Pont ez a nyugat baja. minden döntés egy leválthatatlan kikk kezében van.

Célkereszt 2022.12.28. 12:54:24

Az illiberálsi rendszernek nem ugyanaz a baja? Egy leválthatatlan klikk irányít.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.12.28. 13:39:42

@sync: ja, itt van nehány zsákutcás kudarckupac.

www.reuters.com/article/uk-britain-blair-primeministers-idUKL1038324920070510

hu.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme

hu.wikipedia.org/wiki/Mark_Rutte

Gery87 2022.12.28. 17:12:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nálunk meg minden már a NER és a multik kezében van!

Ha azt állítod a nyugati demokrácia mögött tőkés érdekek állnak akik titkos megbeszéléseken meg nyílt, nem annyira nyílt lobbizással befolyásolják a pártokat, képviselőket hogy abba az irányba szavazzanak meg tematizáljanak ami nekik jó.

Akkor MO-on Orbán és a feltőkésített Lölők, NER lovagok vajon nem ezt csinálják? Ráadásul ők párton belül vannak, még könnyebb dolguk van.
A multiknak meg csak a Fidesszel kell "tárgyalniuk".

Nem azzal van a bajod hogy van egy láthatatlan klikk hanem csak azzal hogy kik ők.

Boldeone2 2022.12.28. 17:30:56

Minden tiszteletem Tölgyessy- nek, de most az Orbán - rendszer teljes antitèzisèt kell megadni, mert MINDEN szinten csődött mondott ez a világ, javítgatni nem lehet!
Lassan minden dupla áron van , mint tavaly , ha van egyáltalán van....Mindent elbukik az ország ...

A lènyeg: - azt kell megèrteni a csúcsèrtelmisègnek is - Orbánnal nincs alku! Orbán sem kèpes semmilyen konszolidációra, mert egy autoriter , tekintèlyelvű vezető

törppicur 2022.12.28. 18:01:43

@Boldeone2: talán a tavaly meg idén is rekordot döntő befektetőket nem buktuk, mega az EU-ban évek óta elég jók a növekedési számaink, talán az utolsók leszünk (értsd egyetlenek),ahol plusz nulla lesz 2022-ben a reálbérváltozás, meg nálunk lehet gázt és villanyt lakosságként 10 éve ugyanannyiért venni... hja és közben az EJU folyamatosan zsarol minket a nekünk járó pénzösszegek kifizetésével, és a COVOD lap meg a felzárkóztatás esetén nehogy kitaláld, hogy eu-s politikai értékrendnek megfelelés, mart arra a COVID sem volt tekintettel

Boldeone2 2022.12.28. 18:36:22

@törppicur: talán a tavaly meg idén is rekordot döntő befektetőket nem buktuk, mega az EU-ban évek óta elég jók a növekedési számaink"

- Semmit sem èrsz a növekedèsi számaiddal ember! Nem több , mint játèk a számokkal! A lènyeg az euróban\ dollárban mert GDP , az nem nagyon nő..
Az ország brutálisan túlterjeszkedett a lehetősègin - elcúrt fiskális ès monetáris politika
Ezért van ikerdeficit !!!
A cserearányok romlanak , egyre kevesebb termèket tud megvenni a magyar !
Kenheted a hajadba a 40% hivatalosan beismert èlelmiszerar emelès alapján lètrejött pár szazalèk " növekedèst "

Boldeone2 2022.12.28. 18:40:26

@törppicur: index.hu/gazdasag/2022/12/28/vilagbank-elelmiszer-dragulas-inflacio-energia-veszelyhelyzet-gazdasagi-valsag-vajda-zoltan/?fbclid=IwAR3yVKesk6xUMWmAoaavxKy7ZXopFN-hYiKA7yW05weiZSlsL6su1iplVO8

A reálbèrek növekedèse" ami jórèszt inkább kormánypropi volt ! Vegyèl lakást vagy kocsit , a 4 èves használt autók új árukon futnak!

A valóság az , hogy MINDENT megesz az inlfláció!

Gery87 2022.12.28. 21:32:20

@sync:

Számomra pont hogy jó példákat hoz az úriember a képviseleti demokrácia ELLEN!
Bár amellett érvel.

Mit állít a "japó"?

-Az emberek "túl hülyék" hogy megkérdezzük őket fontos kérdésekben, van egy "tapasztalt elit" aki "jobban tudja" - szembe megy a népszerűvel akár - és őket kell helyzetbe hozni. Lásd "terrorizmus elleni háborúk" Bush stb.

-Bőven elég 4-5 évente megkérdezni az embereket és majd a hatalomra került képviselők, pártok, elnökök döntenek. Mert jobban tudják.
Az "internetes populizmus" az állandó szavazás, káoszhoz vezet csak.

Valójában pont a képviselői rendszer a populizmus melegágya hisz csak 4 évente kell tematizálni valamit, valami hülyeséget is akár, valami jól hangzó népszerű dolgot...és 4 évig azt csinálok amit akarok, akár az ellenkezőjét is annak amivel nyertem.

Ez megint a "jó király/rossz király" dolog.

Csak 4 évekre elbontva.

Hagyni kell hogy a "jó király" "rossz király" 4 évig azt csinálja amit akar.
De mi a garancia rá hogy a következő jobb lesz, vagy ő következő ciklusban jobb lesz ha adunk neki 4 évet mindenre?
4 év sok mindenre elég, túl sok mindenre....arra is hogy az illető megszedje magát, kapcsolati tőkét építsen, a mi kárunkra is akár.

A hölgy megpróbálja rávezetni hogy nem kell végletekben gondolkodni...elég lenne fontos kérdésekben megkérdezni az embereket.
De jön a válasz hogy "a népszerű válaszok nem mindig jók".

(a svéd NATO csatlakozásról szóló népszavazásra is ez volt a válasz hogy "az emberek ezt nem tudják megítélni")
Mintha a képviseleti rendszerben gyakran kitermelődne egy előrelátó réteg, vezető aki jobban tudja, ezért nekik teret és időt kell adni.

Úgy csinál mintha az idő puszta megoldás lenne: a 20 év már diktatúra de a 4 éves ciklus sokkal jobb módszer, az emberek meg ne szóljanak bele.

Gery87 2022.12.28. 21:34:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem látok lényegi csökkenést, Orbán kiszolgálja a multiakt, sőt egyre jobbak a feltételek a számukra....munkavállalói jogok nyirbálása, adókedvezmények, szar forint, olcsó munkaerő stb.....ezzel szemben a saját klikkjét kitömi közpénzzel, állami megrendelésekkel.

törppicur 2022.12.28. 23:42:23

@Boldeone2: Kicsit olvass mást is.
EUstat szerinti adat a növekedés és a reálbér is (az utóbbi viszonylag kevés lakás és kocsivásárlással számol, de ezt még te is tudod, csak lehet ideokádni az epét vele).A növekedést ráadásul rajtad kívül mindenki EUR-ban vagy USD-ben fejezi ki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.29. 07:52:46

@Gery87:

Orbán kötött egy jobb egyeszséget.

A ballibek szerint az a jó, ha minden a multiké, s a magyar kormányzat teljesít minden nyugati igényt.

Orbán tudott saját magénak életteret teremteni, s rákényszerítette a multikat egy magyar szemszögből előnyösebb egyeszségre.

Azt mondod, Orbán nem forradalmár, nem űzte ki a nyugatiakat? Ez tény, dehát eleve nem is volt ilyen opció. Ha megtette volna, most Milosevics cellájában ülne Hágában, valami kamuváddal.

Gery87 2022.12.29. 15:40:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Orbán tudott saját magénak életteret teremteni, s rákényszerítette a multikat egy magyar szemszögből előnyösebb egyeszségre."

Mi lenne az? Szeretnénk még inkább bérrabszolgák lenni?
"gyertek nyugodtan, itt nem sztrájkolhatnak mert kártérítést kell fizetni, 2 éves a munkaidőkeret és szabadságra sem mehetnek ahogy akarnak, a bérköltség pedig alacsony!"

alöksz róz 2022.12.29. 15:56:17

megbasznám ezt a júliát :-)))
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása